ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Σάββας: Μάλλον μένει ο Ερνέστο

Σάββας: Μάλλον μένει ο Ερνέστο 

7/4/2012

Την πεποίθησή του πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα μείνει και του χρόνου στον πάγκο του Ολυμπιακού διατύπωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Flash 96 Fm ο εκ των αντιπροέδρων του Θρύλου, Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο έμπειρος παράγοντας είπε για:

Το μυστικό της επιτυχίας των Πειραιωτών
: Ο Ολυμπιακός δίνει στο πρωτάθλημα 30 ντέρμπι! Θυμηθείτε τις δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου, μετά τον ημιτελικό στο Ηράκλειο που είπε: «παίζαμε 180 λεπτά με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και φάγαμε μόνο ένα γκολ». Αυτό για να καταλάβουν όλοι τι είναι πραγματικά ο Ολυμπιακός.

Αντιμετωπίζαμε όλες τις ομάδες σοβαρά και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Στην αρχή είχαμε κάτι σκαμπανεβάσματα. Από τότε που έπαιζα κι εγώ, ο Ολυμπιακός κοντά στις γιορτές είχε κάποια κάμψη. Μετά η ομάδα συνήλθε και είδατε ότι έκανε καταπληκτικά παιχνίδια.

Μην ξεχνάμε ότι από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός διεκδικούσε όλους τους στόχους του και μόνο προς το τέλος απώλεσε τον έναν. Η ομάδα επί 3,5 μήνες παίζει Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή χωρίς σταματημό! Τα καταπληκτικά παιχνίδια που έκανε φέτος τα οφείλει στον καλύτερο προπονητή, για μένα, που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Την δήλωση που είχε κάνει παλαιότερα, ότι «χωρίς τον Ερνέστο, ο Ολυμπιακός θα γυρίσει 100 χρόνια πίσω»:
Ναι το είχα πει και το λέω ακόμα. Ο Ερνέστο έρχεται από μία σχολή ποδοσφαίρου, η οποία είναι η καλύτερη του κόσμου. Δεν παίζει κανείς το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που παίζεται στην Ισπανία.

Είδατε πόσες ομάδες του μετέχουν στα τελικά των Κυπέλλων Ευρώπης. Παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο με έντονο πρέσινγκ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει βάλει μία δική του σφραγίδα στον Ολυμπιακό, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε και ξέρετε τι εννοώ.

Πολλά λέγονται και εγώ θεωρώ ότι, ο Βαλβέρδε, ύστερα από τις εκδηλώσεις του πλήθους που, όπου και να πάμε, τον υμνεί, αισθάνεται πλέον πολύ χαρούμενος εδώ! Είδατε τι έγινε την τελευταία φορά: σταματούσαν κάθε τρεις και λίγο το πούλμαν και φώναζαν ρυθμικά το όνομα του.

Τον βλέπω λοιπόν τώρα συχνά χαμογελαστό. Εάν μία στο εκατομμύριο αποχωρήσει, δεν λέω για φέτος αλλά για κάποια στιγμή, αυτός ο άνθρωπος, ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο. Ο Βαλβέρδε και να φύγει θα αποτελεί συνεχώς το μεγαλύτερο φίλο του Ολυμπιακού. Δεν έχει ποτέ εκφραστεί για αντίπαλο ή διαιτητή.

Τον τελικό του Κυπέλλου:
Να ξέρετε παράλληλα ότι αποφασίσαμε να στηρίξουμε την επιλογή να μην έχει ο Ατρόμητος παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα που μεσολαβεί πριν τον τελικό μεταξύ μας. Δε θέλουμε να έρθουν οι παίκτες του Ατρόμητου κουρασμένοι.

Θέλουμε να παιχθεί επί ίσοις όροις ο τελικός. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο πράγμα αλλά και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Εδώ θυμίζω ότι άλλοι ήθελαν να κλείσουν τις έδρες ορισμένων σωματείων για να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών, επικαλούμενοι εμάς! Βλέπετε λοιπόν την ανωτερότητα μας.

Γυρνώντας πίσω στο θέμα Βαλβέρδε, πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο παιχνιδιού. Είμαι σίγουρος ότι ο Βαλβέρδε, εάν κάποια στιγμή στο μέλλον αποφασίσει να φύγει, τότε θα μας προτείνει 1-2 ονόματα προπονητών από τη χώρα του για να κινηθούμε πάλι σε αυτό το πλαίσιο. Ο πρόεδρος μας συμφωνεί να παίζει ο Ολυμπιακός τόσο ωραίο ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη, βοηθούσε πάρα πολύ τα τμήματα εκτός ποδοσφαίρου. Έκανε δηλαδή αυτά που συνεχίζει ένας γεννημένος Ολυμπιακός, όπως είναι ο σημερινός μας πρόεδρος.

Όταν και ο πατέρας μου ήταν στα πρώτα 140 μέλη του Ολυμπιακού, υπήρχε περίπτωση να μη γίνω εγώ πιο παθιασμένος Ολυμπιακός από αυτόν;

Το ζήτημα της παραμονής του Βαλβέρδε και το τι εκτιμά:
Η διαίσθηση μου είναι ότι μάλλον θα μείνει ο Βαλβέρδε γιατί και αυτός αγαπάει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Όπως ξέρει ο ίδιος πολύ καλά όλοι εμείς του έχουμε απεριόριστη αγάπη και εκτίμηση. Ιδιαιτέρως δε οι παίκτες, παίζουν δεν παίζουν. Ουδείς διαμαρτύρεται και βέβαια, πιο πολύ από όλους οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Τον αποκλεισμό από τη Μέταλιστ:
Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Και η Μέταλιστ στη συνέχεια αποκλείστηκε από τη Σπόρτινγκ. Παίζαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο φέτος και στην Ευρώπη. Μας αδίκησε πολύ το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε εκείνη τη βραδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θα έπρεπε να είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θέλουμε ο Ολυμπιακός να κατακτά όλους τους άλλους στόχους που κυνηγάει.

Το κάλεσμα στον κόσμο ενόψει Κέρκυρας και τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό του Κυπέλλου:
Όπως και στα άλλα ματς, έτσι και αύριο, ο κόσμος να γεμίσει ασφυκτικά το Καραϊσκάκη και να φωνάζει μόνο «Ολυμπιακός», τα ονόματα των παικτών και του Βαλβέρδε. Επιμένω σε αυτό. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κόσμος μας το ΟΑΚΑ, να γεμίσει το γήπεδο και στον τελικό και τους θέλουμε όλους δίπλα μας, να κάνουμε τον τελικό Ελλάδας μία γιορτή.

Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Παίξαμε στο Ηράκλειο και δεν έγινε το παραμικρό. Αν είχαν γίνει κάποια παρατράγουδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο μόνος που δε φταίει είναι η αστυνομία. ήμουν 5 ώρες μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο ΟΑΚΑ και τα είδα όλα.

Πρέπει να γίνουν όλα με σχέδιο και ελέγχους. Είναι καταπληκτική η ελληνική αστυνομία και ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθει πλήρως σε αυτό το παιχνίδι. Εμείς δε θέλαμε με τίποτα ο τελικός να γίνει στο Καραϊσκάκη γιατί όλοι καταλαβαίνετε τους λόγους.

Τους Τάτο και Μήτρογλου αναφορικά με την συμμετοχή τους στον τελικό
: Υπάρχει ποτέ περίπτωση μια τόσο μεγάλη ομάδα, με πρόεδρο τον Μαρινάκη και προπονητή τον Βαλβέρδε να κάνει τη μικρότητα να πει ότι δε θέλουν να παίξουν και τέτοια παραμύθια; Αυτό είναι καθαρά θέμα των ίδιων των ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους να αποφασίσουν και κανενός άλλου. Από τον Ολυμπιακό έχουν το ελεύθερο. Το λέω αυτό γιατί ορισμένοι, αν παίξουν καλά ή άσχημα, θα βρουν κάτι να πουν. Έτσι ξεκινούν κάτι που δεν υπάρχει. Δεν απασχολούν τέτοιες μικρότητες τον Ολυμπιακό.
 
www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου