ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

"Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη οικογένειά μου"

"Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη οικογένειά μου" 

7/4/2012

Είναι γαύρος από τα γεννοφάσκια του και λατρεύει παθολογικά τον Ολυμπιακό από μικρό παιδί.

Γουστάρει να παίζει για λογαριασμό της συγκλονιστικότερης ομάδας στον πλανήτη, που έχει το πιο ανατριχιαστικό έμβλημα και την μακράν ωραιότερη διχρωμία.

Ο λόγος για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο woop.gr και τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη οικογένειά του, ενώ έχει και τατουάζ που γράφει: «Ένα πάθος, μία ιστορία, ο θρύλος μου...».

Είναι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με 13.3 πόντους μέσο όρο και 4.4 ριμπάουντ, ενώ έκανε σπουδαία ματς και στην Ευρωλίγκα.
Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Λίγες ημέρες μετά την τρίτη νίκη επί της Σιένα και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, έχουν κοπάσει καθόλου οι πανηγυρισμοί;
«Εννοείται πως έχουν σταματήσει οι πανηγυρισμοί. Ήταν όντως μία μεγάλη χαρά για όλους, κυρίως για τους οπαδούς αλλά και γι’ εμάς που είμαστε στην ομάδα, Με το που πέρασε το Σαββατοκύριακο «προσγειωθήκαμε». Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας το ελληνικό πρωτάθλημα όπου πρέπει να διατηρήσουμε την πρώτη θέση. Κι έχουμε ουσιαστικά ένα μήνα έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για τα δύσκολα παιχνίδια των πλέι οφ αλλά και για το Φάιναλ Φορ».

Όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ την περασμένη εβδομάδα, μίλησαν για «πρωτόγνωρα» συναισθήματα. Περίγραψέ μου, πως έζησες την ατμόσφαιρα, πριν, κατά τη διάρκειά αλλά και μετά τον αγώνα.
«Μετά τον αγώνα όλο αυτό που συνέβη μας χαροποίησε όλους. Κυρίως τους οπαδούς, που χάρηκαν με μία επιτυχία του μπάσκετ, αλλά περισσότερο για την «υπόσχεση» που δίνει αυτή η ομάδα για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Αυτό είναι που χαροποίησε την ομάδα και τον κόσμο. Και γι’ αυτό το πανηγυρίσαμε έτσι».

Στην αρχή της σεζόν, ο Ολυμπιακός αμφισβητήθηκε από πολλούς. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ωστόσο ζητούσε πίστωση χρόνου και τελικά δικαιώθηκε. Είχε μεταφέρει και στους παίκτες αυτή την αίσθηση ο κόουτς;
«Η ομάδα αποδίδει πάρα πολύ καλά πλέον κι αν δεν είχαμε και μερικά προβλήματα τραυματισμών θα ήμασταν ακόμη καλύτεροι. Τα προηγούμενα χρόνια ο κόσμος είχε συνηθίσει η ομάδα να αποτελείται από παίκτες μεγάλου βεληνεκούς, παίκτες ΝΒΑ, και ξαφνικά έγινε μία απότομη «προσγείωση» κι είναι δύσκολο κάποιοι να πιστέψουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από τη στιγμή που δεν πήγαν καλά με πολύ καλύτερους παίκτες. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει ταυτιστεί με την ομάδα κι αυτό είναι πολύ θετικό για μας, γιατί παίζουμε πολύ καλύτερα».
Εσύ προσωπικά πίστευες στην αρχή πως ο Ολυμπιακός θα «έπιανε» αυτή την απόδοση την κατάλληλη χρονική στιγμή;
«Αν με ρωτούσες μετά το πρώτο ματς με την Μπιλμπάο, σίγουρα δεν το πίστευα. Αλλά επειδή παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν όλο και καλύτεροι και μέρα με τη μέρα δείχναμε ότι βελτιωνόμαστε, στην πορεία το πίστεψα».


Επόμενος αντίπαλος η Μπαρτσελόνα. Την έχεις ζήσει από κοντά κι από τη θητεία σου στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι ανίκητη τελικά; Έχει μόλις μία ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα, κι αυτή από τη Σιένα στη Regular Season.
«Ανίκητη δεν είναι αλλά σίγουρα είναι το φαβορί. Κακά τα ψέματα έχει πολύ καλύτερο υλικό. Θα πάμε να παίξουμε δυνατά και με συγκέντρωση, να ευχαριστηθούμε το Φάιναλ Φορ, να πάρουμε εμπειρίες από τη συμμετοχή μας κι από τη στιγμή που δεν είναι σειρά αγώνων αλλά ένα νοκ άουτ παιχνίδι, όλα μπορούν αν συμβούν».

Έχεις καθόλου στο πίσω μέρος του μυαλού σου έναν «αιώνιο» τελικό Ευρωλίγκα, δηλαδή, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;
«Πολύ πίσω.. Έχουμε ακόμα έναν μήνα για να προετοιμαστούμε και να παίξουμε ένα παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, και φυσικά υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια σημαντικά στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα ας μη χαλάσουμε όλο αυτό που έχουμε φτιάξει. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ο πρώτος στόχος της χρονιάς για τον Ολυμπιακό, το Κύπελλο Ελλάδας, δεν επετεύχθη. Τι δεν πήγε καλά κατά τη γνώμη σου σ’ εκείνο το ματς; Έγινε πολύς «ντόρος» για το τελευταίο σουτ του Παπανικολάου;
«Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με αυτό. Πιστεύω πως αυτό είναι και το θετικό αυτής της ομάδας. Κοιτάμε καθαρά τα δικά μας λάθη, κοιτάμε εμείς που φταίμε, και όπως είχα δηλώσει και μετά τον τελικό, στην ομάδα δεν πρέπει να αλλάξει κάτι. Δουλεύει μια χαρά, στις προπονήσεις είμαστε όλοι πάρα πολύ καλά, παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως αρμόζει σ’ ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς σ’ αυτή τη θέση. Δεν πήραμε το Κύπελλο αλλά έγινε κάτι πολύ καλύτερο. Πήραμε την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ κι είμαστε μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση».

Όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός θα τερματίσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, και θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Παίζει ρόλο τελικά;
«Παίζει ρόλο. Ιδιαίτερα εφέτος που ξέρουμε να διαχειριστούμε το ΣΕΦ και τον κόσμο μας, θα είναι θετικό το πλεονέκτημα, αν φυσικά καταφέρουμε να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος».

Αγωνίζεσαι από μικρό παιδί στον Ολυμπιακό. Πέρυσι κατέκτησες το πρώτο κύπελλο με την ομάδα της ...καρδιάς σου. Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα και για το πρωτάθλημα;
«Δεν θέλω να πω μεγάλη κουβέντα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε καλό μπάσκετ. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι πιο έμπειρη ομάδα, και κακά τα ψέματα ίσως να είναι και το φαβορί. Είναι πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες του και είναι πολύ έμπειροι. Αν δε είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας και ξεκινούσε η σειρά από το ΟΑΚΑ, τότε σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα ήταν το απόλυτο φαβορί. Πρωταθλήτρια θα στεφθεί η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τη δεδομένη χρονική περίοδο».

Για πολλούς αυτή τη στιγμή είσαι ο ηγέτης της ομάδας, και πρώτος σκόρερ της στο πρωτάθλημα. Νιώθεις ότι διανύεις μία από τις πιο ώριμες κι αποδοτικές περιόδους της καριέρας σου;
«Πιο ώριμη θα το έλεγα. Πιο αποδοτική θα το πω μόνο όταν καταφέρουμε να κερδίσουμε κάποιο τίτλο με την ομάδα. Μόνο τότε θα είναι χαρά για μένα. Το προσωπικό μου συμφέρον και το προσωπικό μου όφελος, ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό, δεν υφίσταται αν δεν καταφέρουμε να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο με την ομάδα».

Θεωρείς ότι έχεις «αδικηθεί» στο παρελθόν;
«Ουσιαστικά δεν έχω αλλάξει κάτι από τον τρόπο που δουλεύω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ψυχολογία ήταν αυτό που μου έλειπε τις περισσότερες φορές. Ορισμένες φορές δεν πίστευα στον εαυτό μου. Ίσως αν είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση να είχα καταφέρει περισσότερα πράγματα νωρίτερα. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Τις προηγούμενες χρονιές ήταν άλλοι παίκτες, πιο μεγάλα ονόματα, και έπρεπε να έχω έναν διαφορετικό ρόλο. Του συμπληρωματικού. Όταν μου δινόταν η ευκαιρία ν’ αγωνιστώ έπρεπε να αποδείξω πράγματα, αλλιώς έπρεπε να συμβιβαστώ στο παιχνίδι των άλλων. Δεν είχα πρόβλημα, με ευχαριστούσε. Απλώς εφέτος μου δόθηκαν περισσότερες ευκαιρίες. Είχα δουλέψει το καλοκαίρι και φυσικά έχω έναν προπονητή που με βοήθησε».

“Οne passion, Οne story, Μy legend”. Αυτό είναι γραμμένο στο χέρι σου. Έχει σχέση με τον Ολυμπιακό;
«Ναι.. Το είχα σκεφτεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά είχα αποφασίσει να το κάνω όταν θα φύγω από τον Ολυμπιακό, γιατί το θεωρούσα κάπως ..παρεξηγήσιμο. Προτίμησα, λοιπόν, να το κάνω όταν πήγα στη Μάλαγα. Μ’ αρέσει να κάνω τατουάζ πράγματα που σημαίνουν κάτι για μένα κι όχι άσχετα».
Τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για σένα;
«Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη οικογένειά μου και η ομάδα που θέλω να προσφέρω συνέχεια κάτι γι' αυτήν!»

www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου