ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δευτέρα ξεκινούν οι τελικοί

Δευτέρα ξεκινούν οι τελικοί  

18/5/2012

Δευτέρα ξεκινούν οι τελικοί 
Την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι τελικοί της Α1 μπάσκετ, όπως αποφασίστηκε μετά από ευρεία σύσκεψη υπό τον γ.γ.Αθλητισμού.

Παρουσία θεατών θα διεξαχθούν οι αγώνες, όπως δήλωσε ο Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση επεισοδίων να ματαιωθεί οριστικά η σειρά!

Ομόφωνη η απόφαση από ΓΓΑ, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΕΛ.ΑΣ, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου η Αστυνομία θα παρουσιάσει σχέδιο για την ομαλή διεξαγωγή των τελικών.

Στις 2 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι τελικοί της Α1, εφόσον χρειαστεί και πέμπτο παιχνίδι.

Tο πρόγραμμα των τελικών έχει ως εξής:

Δευτέρα (21/5) ο 1ος τελικός στο ΣΕΦ, Πέμπτη (24/5) ο 2ος στο ΟΑΚΑ, ο 3ος την Κυριακή (27/5) και εφόσον χρειαστούν οι υπόλοιποι, ο 4ος τελικός την Τετάρτη (30/5) και ο 5ος το Σάββατο (2/6). Όλες οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 19:00.

Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά την απόφαση ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής

Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν: «Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι οι δυο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουν τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ με μεγάλες χαρές και οκτώ ευρωπαϊκά κύπελλα συνολικά. Εκφράζω τη λύπη και την αποδοκιμασία μου γι’ αυτό που έγινε με το πούλμαν του Παναθηναϊκού, αλλά τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να αμαυρώσουν την λαμπρή αγωνιστική πορεία των ομάδων.

Έγινε σήμερα μια σύσκεψη λεπτομερής και σε βάθος και εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι. Τα πλέι-οφ θα ξεκινήσουν κανονικά, με το πρώτο ματς να γίνεται τη Δευτέρα και το τελευταίο -εφόσον φτάσει μέχρι τέλους η σειρά- στις 2 Ιουνίου. Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση σχετικού σχεδίου της αστυνομίας για την ασφάλεια φιλάθλων και αθλητών. Κανένας αγώνας δεν θα ξεκινήσει, αν οι ομάδες δεν έχουν εγγυηθεί ότι θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Η ΕΟΚ, από την πλευρά της, δεσμεύτηκε ότι ο κανονισμός θα τηρηθεί στην ολότητά του και σε περίπτωση εκτρόπων, θα επιβάλλει διακοπή, εκκένωση του γηπέδου ή οποιαδήποτε άλλη συνέπεια προβλέπεται.

Η ΓΓΑ, σε συνεργασία και με την Αστυνομία, επιφυλάσσεται για νέες αποφάσεις ή οποιοδήποτε άλλο μέτρο -ακόμα και για τη διακοπή της σειράς- αν υπάρξουν άλλα παρόμοια περιστατικά. Παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση τα τεκταινόμενα. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα ήταν ομόφωνες, βρήκαν σύμφωνους τόσο τους ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, όσο και την Αστυνομία με τη ΓΓΑ και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά»
.

Για τα κρούσματα βίας γενικότερα: «Αντιμετωπίζουμε με μάχιμο τρόπο μια κατάσταση που υφίσταται. Έχουν διεξαχθεί φέτος εκατοντάδες παιχνίδια χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Δεν συμφωνώ με την έντεχνη και ισοπεδωτική μεγιστοποίηση καταστάσεων. Ήταν ένα περιστατικό με πέντε άτομα, την ίδια ώρα που εκατομμύρια φίλοι του μπάσκετ με σωστή προσέγγιση θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο χουλιγκανισμός των απολύτως ολίγων».

Για το ότι το πρώτο ματς θα γίνει Δευτέρα και όχι Κυριακή: «Ο πρώτος τελικός θα γίνει στο ΣΕΦ. Δεν τίθεται κανένα θέμα για το αντίθετο, ούτε αμφισβητείται το πλεονέκτημα έδρας. Δεν μπορεί η Αστυνομία να διαθέσει δυνάμεις -λόγω και του ποδοσφαιρικού ματς- γι’ αυτό θα παιχτεί τη Δευτέρα. Είναι δύσκολο λόγω της προπώλησης εισιτηρίων, αλλά ας περιμένουμε και το σχέδιο της Αστυνομίας».

Για το αν πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης: «Πρέπει να συλληφθούν αυτοί που το έκαναν. Μιλάμε για πρόληψη περιστατικών με πέντε άτομα από έναν παράδρομο; Όσο κι αν το θέλουμε όλοι, είναι δύσκολο. Από ‘κει και πέρα, οι παίκτες ήταν στο νοσοκομείο, δεν μπορούσε να γίνει παιχνίδι. Και φυσικά δεν μπορούσαμε να περιμένουμε αξονική τομογραφία για να το αποφασίσουμε. Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την κατάσταση και ελπίζουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Για το αν είναι αισιόδοξος ότι θα αποφευχθούν τα χειρότερα: «Είχαμε πρόσφατα τον τελικό Κυπέλλου με οπαδούς και των δυο ομάδων και εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά. Έχουν γίνει, ξαναλέω, εκατοντάδες παιχνίδια χωρίς προβλήματα. Να μη μεγιστοποιούμε τα περιστατικά βίας. Η αναβολή του χθεσινού αγώνα οφείλεται σε 4-5 άτομα, αλλά έπρεπε να γίνει. Κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία. Διαβεβαιώνω ότι δεν είναι και το κράτος ενεργεί για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε περιστατικών απαιτούν την επέμβασή του.

Πρέπει να προκαταλάβουμε τους νεκρούς; Ελπίζω να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αν κλιμακωθεί η βία και φτάσουμε εκεί, θα πάρουμε άλλες αποφάσεις. Το δεν παίρνω την ευθύνη δεν υπάρχει. Η ευθύνη υπάρχει και προκύπτει από τους κανονισμούς και τους νόμους».


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου