ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αναβλήθηκε ο τελικός

Αναβλήθηκε ο τελικός

Αναβλήθηκε ο πρώτος τελικός της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκε το πούλμαν των πρασίνων στην παραλιακή που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό των Περπέρογλου - Σμιθ.
Δεν θα διεξαχθεί εντέλει ο πρώτος τελικός της Α1 μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, καθώς έτσι αποφάσισαν η ΓΓΑ, ο ΕΣΑΚΕ και η Αστυνομία που δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Αιτία ήταν η επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού στην παραλιακή, τη στιγμή που κατευθυνόταν στο ΣΕΦ και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι Σμιθ - Περπέρογλου και να μεταφερθούν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για εξετάσεις.

Ο Έλληνας φόργουορντ χτύπησε στη μύτη, ενώ ο Αμερικανός εξετάστηκε για θραύσματα στα μάτια. Διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν τίποτα σοβαρό παρά μόνο λίγες εκδορές και αποχώρησαν από το νοσοκομείο λίγο μετά τις 22:00. Η αποστολή του ΠΑΟ είχε μείνει ακινητοποιημένη για περίπου μισή ώρα στην λεωφόρο Ποσειδώνος.

Έφτασε στο ΣΕΦ περίπου στις 21:05 (η Αστυνομία είχε αποκλείσει τον δρόμο μέχρει εκεί ενώ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες 3-4 μηχανάκια πλεύρισαν το πούλμαν και εκτόξευσαν τις πέτρες εναντίον του) χωρίς τους δύο παίκτες και λίγο αργότερα αποφασίστηκε (κατόπιν προτροπής του Βασίλη Οικονομίδη), η αναβολή του αγώνα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δήλωσε ότι ο... "πρώτος τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αναβάλλεται". Όπως προκύπτει πρόκειται για μια κοινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Αστυνομίας και του ΕΣΑΚΕ.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε ότι από το πρωί της Παρασκευής το ζήτημα του τρόπου διεξαγωγής των τελικών της Basket League ΟΠΑΠ θα τεθεί επί τάπητος, προκειμένου τα παιχνίδια να γίνουν υπό τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Οι δύο ομάδες, οι παίκτες κι η γραμματεία παράμειναν στη θέση τους για αρκετή ώρα, μέχρι δηλαδή να φτάσει η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΣΑΚΕ, κάτι που έγινε στις 21.35. Επίσημα η διοργανώτρια αρχή υπογράμμισε ότι: "Αναβάλλεται ο σημερινός πρώτος αγώνας της σειράς των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και της Ελληνικής Αστυνομίας".

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν πτοήθηκαν από την αναβολή και παρέμειναν για αρκετή ώρα στις εξέδρες φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας. Στις 21:50 βγήκαν στο παρκέ οι Πρωταθλητές Ευρώπης και αποθεώθηκαν από τον κόσμο για την κατάκτηση του τροπαίου της Euroleague.

Μόλις άδειασαν οι κερκίδες ο Γιώργος Πρίντεζης παρέμεινε στο παρκέ και έκανε ατομική προπόνηση με τον γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη.


 
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους παίκτες του Παναθηναϊκού σχετικά με το συμβάν, καθώς επισκέφθηκε τα αποδυτήρια τους όταν έφτασε στο ΣΕΦ η αποστολή των πρασίνων. Λίγο μετά ο "Ντούντα" είχε τετ - α - τετ για κάμποση ώρα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Τα σενάρια της επόμενης μέρας είναι πολλά και ορισμένα από αυτά προκαλούν τεράστιες απορίες, καθώς κάνουν λόγο ακόμη και για τη μη διεξαγωγή των φετινών τελικών της Α1! Ή την πραγματοποίηση τους χωρίς οπαδούς σε κανένα από τα παιχνίδια!

Κανονικά ο πρώτος τελικός θα έπρεπε να γίνει την Παρασκευή (18/5) αλλά όπως φαίνονται τα πράγματα θα διεξαχθεί (αν και εφόσον...) την Κυριακή (20/5) όπου ήταν προγραμματισμένος ο δεύτερος τελικός.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου