ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΚΙΝΔΗΛΙΑΣ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΚΙΝΔΗΛΙΑΣ 

18/5/2012

«Η αστυνομία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της» 

«Η αστυνομία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της»
 
Αιχμές για την αστυνομία αλλά και για τον νέο αθλητικό νόμο άφησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, κατά την έξοδό του από την ευρεία σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, για την τύχη των τελικών της Α1.

«Θα πρέπει η αστυνομία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, ενώ δεν γίνεται με τον νέο αθλητικό νόμο να έχουν αστική και ποινική ευθύνη τα σωματεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη να έρθετε να ακούσετε τις απόψεις του Παναθηναϊκού τις οποίες εξέθεσα στη σύσκεψη. Ανταλλάξαμε απόψεις όλοι οι παράγοντες μαζί και θέλω να τονίσω απ' τα βάθη της καρδιάς μου, δεν έχει σημασία ποιον βοηθάνε ή όχι. Αυτό που έγινε χθες ήταν πρωτόγνωρο και μου προκαλεί εντύπωση πως γίνεται συνέχεια οι επιθέσεις να είναι στο πούλμαν του Παναθηναϊκού. Πριν δέκα χρόνια τα ίδια. Ο δράστης, ύστερα από τόσα δικαστήρια από αναβολή σε αναβολή, δεν του επιβλήθηκε καμία ποινή. Μετά από αυτό και το χθεσινό δεν θα έχει καμία επίπτωση. Πάνω απ' όλα πρέπει να σκεφτώ το άθλημα, πρέπει όλοι να το βοηθάμε, σε μια στιγμή που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν κάνει τόσα στην Ευρώπη. Εμάς μας έσφαξε η διαιτησία (στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) αλλά έδωσα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Τώρα ήρθαμε εδώ πέρα, γίνανε αίσχη.

Το είπα και στην αστυνομία, ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Έκανα παράπονα, δικαιολογημένα ή όχι μπορείτε να τα κρίνετε. Η αστυνομία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε 10% στην αστυνομία και η πολιτεία να ρίχνει την ευθύνη σε εμάς. Θα πρέπει να μου διασφαλίσουν να μην έχω αστική και ποινική ευθύνη. Ξέρω πολύ καλά τους φιλάθλους και το πόσο απρόβλεπτοι είναι. Δεν μπορεί να πληρώνουμε την αστυνομία και να έρχεται ο αθλητικός δικαστής και να μου λέει έχεις και αστική ευθύνη και θα τιμωρηθείς. Είπα ότι αν και εφόσον δεν αποδεχτείτε ότι δεν αναλαμβάνω καμία αστική και ποινική ευθύνη δεν δέχομαι τίποτα
», ήταν η αρχική δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το αν κατέληξε κάπου η σύσκεψη: «Δεν καταλήξαμε πουθενά, ο καθένας είπε τις απόψεις του. Δεν μπορώ, σας το λέω έντιμα, ακόμα και αν φύγω απ' το χώρο. Δεν μπορώ έχω δώσει τη ζωή μου για το άθλημα, έχω γίνει από πλούσιος, φτωχός και δεν βλέπω κανένας να βοηθάει για να έχει ισονομία και ισοτιμία ο Παναθηναϊκός. Δεν βλέπω βοήθεια από κανέναν. Δέχομαι τους κανονισμούς, αλλά από την άλλη είναι δυνατόν ποτέ να έρχεται ο δικαστής και να ρίχνει ευθύνες σ' εμένα. Έλεος, πρέπει να καταλάβετε τη θέση που βρισκόμαστε».

Για το αν έγιναν προτάσεις, ώστε διεξαχθούν οι τελικοί κεκλεισμένων των θυρών ή μόνο με μαθητές στις εξέδρες: «Δεν υπάρχουν προτάσεις, ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν θα γίνουν αγώνες ή όχι. Επειδή εγώ λέω τόσα χρόνια τα “σύκα σύκα” και τη “σκάφη σκάφη”, μας έβγαλε έξω ο γ.γ. και θέλει να βγάλει την απόφαση μόνος του. Δεν έπρεπε να αποφασίσουμε όλοι μαζί; Εμείς να πληρώνουμε και να λέμε μόνο μια κουβέντα και οι άλλοι να παίρνουν τις αποφάσεις. Ε, όχι αδερφέ. Μιλάω για όλους τους προέδρους και για Ολυμπιακό. Πως βγάζουν τέτοιους νόμους, να πληρώνουμε την αστυνομία και απ' την άλλη να μην μπορούμε να βρούμε το δίκιο και την επόμενη χρονιά να είναι ο Παναθηναϊκός τιμωρημένος για μισή σεζόν».

Τέλος, για το αν επιθυμεί να διεξαχθούν οι τελικοί: «Δεν θα ήθελα ποτέ να γίνουν τα παιχνίδια γιατί σκέφτομαι το άθλημα. Σκέφτομαι όμως και τον Παναθηναϊκό, αλλά και το γενικό καλό. Έστω και αν αδικούμαστε, πρέπει να βρούμε τον τρόπο, για να κάνουμε ακόμη καλύτερο το μπάσκετ».

«Θα μας… ειδοποιήσουν για την απόφαση τους»

«Θα μας… ειδοποιήσουν για την απόφαση τους»
 
Τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα είναι απούσες από τη λήψη της απόφασης για τους τελικούς της Α1, εξέφρασε ο Γιώργος Σκινδήλιας αποχωρώντας από την σύσκεψη που πραγματοποιείται στην ΓΓΑ.

Ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ ανέφερε πως θέση της ομάδας του Πειραιά είναι να γίνουν κανονικά οι αναμετρήσεις προκειμένου να μην επικρατήσει ο… νόμος των λίγων.

«Η θέση του Ολυμπιακού είναι να γίνουν κανονικά οι αγώνες. Παρουσία φιλάθλων. Δεν μπορεί να δεχθεί ήττα του μπάσκετ και να επιτρέψει στους λίγους να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτό που θέλει όλος ο κόσμος είναι να απολαύσει τους αγώνες αυτούς. Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού μας ζήτησε να αποχωρήσουμε από τη σύσκεψη. Θα μας ανακοινωθεί αύριο η απόφασή κάτι το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο. Μας έκανε εντύπωση. Θα μας ειδοποιήσουν για την απόφασή… Η κάθε ομάδα είπε ποιες είναι οι θέσεις της και στη συνέχεια μας ζητήθηκε να αποχωρήσουμε. Δεν μπορώ να μαντέψω την απόφασή τους», είπε ο κύριος Σκνιδήλιας ο οποίος πρόσθεσε πως ο Πάνος Μπιτσαξής θα ενημερώσει και την υπουργό Αθλητισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Όσον αφορά το χθεσινό περιστατικό; «Προκαλεί εντύπωση που ποτέ δεν έχει συλληφθεί κανείς από όσους δημιουργούν γεγονότα όπως το χθεσινό. Εμείς θέλουμε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες. Δεν γίνεται να αφήσουμε στους λίγους να χειραγωγήσουν τους πολλούς. Δεν πρέπει μην το επιτρέψουμε!»

Πάντως από τους πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» δήλωσαν έτοιμοι να ακολουθήσουν τις εντολές της αστυνομίας προκειμένου να γίνει κανονικά η σειρά των τελικών. «Ό,τι μας πει η αστυνομία θα το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου