ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σανίδα σωτηρίας

Σανίδα σωτηρίας

9/5/2012

Σανίδα σωτηρίας
Την τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα για παραβάσεις του FFP (financial fair play) αποφάσισε η UEFA στο πρόσφατο συνέδριο που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay».

Συγκεκριμένα, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αντιλαμβάνονται ότι αρκετοί σύλλογοι στην Ευρώπη – και όχι μόνο στην Ελλάδα – αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και φέρνουν νέες πιο ελαστικές τιμωρίες των παραβατικών ομάδων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πιθανές τιμωρίες είναι οι εξής: απαγόρευση διεθνών μεταγραφών και παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχών στο Champions League ή το Europa League.

Δηλαδή, αν επιβάλλεται ποινή σε μια ομάδα για οφειλές σε ποδοσφαιριστές, η UEFA θα παρακρατεί το οφειλόμενο ποσό από την ομάδα και θα το δίνει στον παίκτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η εφαρμογή του νέου κώδικα θα τεθεί σε ισχύει από φέτος το καλοκαίρι ή από του χρόνου. Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη παρθεί από την UEFA και μένει μόνο να καθαρογραφεί και να αποσταλεί στις ομοσπονδίες-μέλη της.

Ωστόσο, υπάρχει νομικό κόλλημα στο κατά πόσο γίνεται να έχει δικάσει φέτος το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο με βάση τους παλιούς κανόνες και να εκδικάσει το δευτεροβάθμιο με τους καινούριους. Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν τιμωρηθεί πρωτόδικα με επιβολή αποκλεισμού με αναστολή.

Αν τελικά ο νέος πειθαρχικός κώδικας τεθεί σε εφαρμογή από φέτος, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τις ελληνικές ομάδες και θα συμμετάσχουν κανονικά στα Κύπελλα Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι πιέζουν ασφυκτικά κιόλας την UEFA προς αυτή την κατεύθυνση.

 www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου