ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σιόβας: "Είδωλό μου ο Άντζας"

Σιόβας: "Είδωλό μου ο Άντζας"

Σεμνός, αλλά και με πίστη για τον εαυτό του εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου ο Δημήτρης Σιόβας, που χαρακτήρισε ως είδωλό του τον Παρασκευά Άντζα. Τι είπε για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, την ελληνοποίηση που επιχειρείται στην ομάδα και την μάχη της ενδεκάδας.
Ο Δημήτρης Σιόβας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ολυμπιακού στο Άχενκιρχ της Αυστρίας, όπου οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας από τις 6 έως και τις 17 Ιουλίου.

Ο 24άχρονος στόπερ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και στις δηλώσεις του ήταν πολύ σεμνός αλλά και με ιδιαίτερη πίστη στις ικανότητες του.

Πιστεύει πως μπορεί να πετύχει στον Ολυμπιακό και γιατί όχι, να πείσει τον Λεονάρντο Ζαρντίμ πως αξίζει μια θέση στην βασική ενδεκάδα της ομάδας!

Ο Σιόβας αποκάλυψε πως είδωλό του είναι ένας πρώην άσος των Πειραιωτών, ο Παρασκευάς Άντζας.

Δείτε ακόμη τι είπε για τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού την ελληνοποίηση που επιχειρείται στην ομάδα, αλλά και την μάχη της ενδεκάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Σιόβα:

Οι εντυπώσεις σου από τις πρώτες ημέρες που βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό;

"Η προετοιμασία είναι πιο δύσκολη από όσες έχω κάνει μέχρι στιγμής. Σίγουρα, το επίπεδο ανεβαίνει, γίνεται πιο μεγάλο. Δουλεύουμε πολύ καλά με τον καινούργιο προπονητή από ό,τι βλέπω. Γίνεται σκληρή και καλή δουλειά. Σιγά-σιγά πιστεύω πως θα δείξουμε κι άλλα πράγματα και μέχρι να "λυθούν" τα πόδια μας, θα πάμε ακόμα καλύτερα".

Η γνώμη σου για το πρώτο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας;

"Σίγουρα, κάποια πράγματα τα κάναμε σωστά και κάποια άλλα όχι. Ήταν το πρώτο μας φιλικό. Κάποιοι παίκτες παίξαμε πρώτη φορά μεταξύ μας. Πρέπει να μάθει ο ένας τον άλλο, αλλά σε τακτικά θέματα είχαμε ορισμένα πολύ καλά διαστήματα. Τα αρνητικά, ήταν το βαρύ γήπεδο και ότι ήμασταν καινούργιοι μεταξύ μας".

Θεωρείς πως ο βαθμός προσαρμοστικότητάς σας είναι υψηλός;

"Ανάλογα με την προσωπικότητα του κάθε παίκτη, προσαρμόζεται ο καθένας. Σίγουρα, είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Πιστεύω μέσα από τη δουλειά και τις προπονήσεις θα τα καταφέρουμε κι εμείς οι νέοι ποδοσφαιριστές".

Είσαι τόσο ήρεμος έξω από γήπεδο όσο δείχνεις μέσα σε αυτό;

"Θέλω να δείχνω μέσα στο παιχνίδι ότι είμαι ήρεμος. Ουσιαστικά, αυτό είναι το ποδόσφαιρο που μου αρέσει. Να δίνω ηρεμία και στους συμπαίκτες μου. Έτσι, πιστεύω ότι θα παίζουμε καλύτερα κιόλας και οι συμπαίκτες μου θα έχουν ακόμα καλύτερη απόδοση".

Άρχισες από επιτελικός μέσος, μετά έπαιξες αμυντικός χαφ και στο τέλος γύρισες στο κέντρο της άμυνας. Έτσι, είναι;

"Ναι, στην Εθνική Νέων, τότε που είχαμε πάει κι εμείς σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έπαιζα ουσιαστικά επιθετικό χαφ, πίσω από τον Μήτρογλου. Μετά στην Ελπίδων αμυντικό χαφ και λίγο πιο μετά στα επόμενα παιχνίδια έπαιξα στόπερ". 

Για να αντεπεξέλθεις σε θέση επιτελικού χαφ, απαιτείται καλή τεχνική κατάρτιση, που είναι το ιδανικό στοιχείο για έναν παίκτη που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας όπως εσύ. 

"Ναι, έτσι είναι. Τα τελευταία τρία χρόνια ουσιαστικά παίζω στόπερ στον Πανιώνιο. Δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να αντεπεξέλθω σε αυτή τη θέση".

Σε ποια θέση σου αρέσει περισσότερο να αγωνίζεσαι;

"Πιστεύω αυτή η θέση που παίζω τώρα, είναι αυτή που μου αρμόζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο βάσει των στοιχείων που έχω. Για να παίξει κάποιος από τη μέσα και μπροστά χρειάζονται άλλα στοιχεία που δεν τα έχω. Άλλα χαρακτηριστικά".

Ποιος ήταν το είδωλό σου μικρός;

"Επειδή τον ήξερα από μικρός, ο Παρασκευάς Άντζας ήταν το είδωλό μου. Ήθελα κάποια στιγμή να φτάσω αυτόν τον παίκτη".

Ο Άντζας είχε πάρει άμεσα φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό. Σκέφτεσαι κι εσύ κάτι ανάλογο;

"Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό ήθελα να δουλέψω και να κοιτάξω τον στόχο μου. Να αποδείξω στους ανθρώπους του Ολυμπιακού που με πιστέψανε ότι έχω μία θέση στην ομάδα. Προσπαθώ για το καλύτερο και θέλω να διεκδικήσω φανέλα βασικού".

Θα σε δούμε να πετυχαίνεις γκολ όπως αυτό στην προπόνηση με ανάποδο ψαλίδι;

"Ουσιαστικά, με βοηθάει το γεγονός πως αρχικά ήμουν επιθετικογενής παίκτης".


 
Ποιο είναι το παιδικό σου όνειρο;

"Να φτάσω, σίγουρα, στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, κάτι που το κατάφερα. Να διακριθώ, επίσης, σε διεθνές επίπεδο και να παίξω στην Εθνική. Να πετύχω πολλούς στόχους και, φυσικά, να πάρω πολλά Πρωταθλήματα με την ομάδα που ονειρευόμουν. Τη μεγαλύτερη ομάδα!".

Πώς μπορεί να διαχειριστεί ένας νέος παίκτης τις υπερβολές του Τύπου; Από τη μία στιγμή στην άλλη γίνεσαι είδωλο...

"Είχα πολλούς φίλους και συμπαίκτες μου που πιο μικροί το είχαν καταφέρει αυτό και έβλεπα πως το διαχειρίζονταν. Έχω, βέβαια, ανθρώπους γύρω μου που με συμβουλεύουν. Μου αρέσω να λένε καλά πράγματα για μένα, αλλά ακούω και τα αρνητικά. Κοιτάω μόνο τη δουλειά μου και προσπαθώ να βελτιώνομαι".

Πώς βλέπεις την αλλαγή φιλοσοφίας στον Ολυμπιακό με την απόκτηση αρκετών Ελλήνων παικτών;

"Είναι σωστή. Όλες οι ελληνικές ομάδες πρέπει να το κάνουν αυτό. Να στηρίξουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Βλέπουμε τι γίνεται... Η Εθνική Νέων έφτασε πάλι στον τελικό ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Κι εμείς είχαμε πάει στον τελικό, αλλά βλέπω πια πως πολλοί λίγοι παίζουν. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Μου αρέσει, πάντως, αυτό που γίνεται στον Ολυμπιακό και αυτό που είπε ο πρόεδρος ότι θέλει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο της ομάδας. Πιστεύω ότι θα βγει σε καλό αυτό το πράγμα".

Τί σου είπε ο Γιάννης Μανιάτης μόλις έκλεισες στον Ολυμπιακό;

"Μιλούσα με τον Μανιάτη πολύ πριν έρθω στον Ολυμπιακό. Μου έδινε και συμβουλές στα παιχνίδια που έπαιζα στον Πανιώνιο, αλλά από την στιγμή που είχαμε καλή σχέση κοίταγα να ενημερωθώ τι γίνεται στην ομάδα. Μου είπε τα καλύτερα. Μου είπε πως έτσι όπως βελτιώνομαι κι έτσι όπως παίζω θα μπορέσω να έχω μία θέση στην ομάδα. Ο Μανιάτης έπαιξε σημαντικό ρόλο για να πάρω την απόφαση να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό".

Νιώθεις έτοιμος να ανταπεξέλθεις στην πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό;

"Μου αρέσει αυτό! Πάντα είχε πίεση γενικά στην καριέρα μου. Είχα δυσκολίες. Μου αρέσει η πίεση. Μου είχε μεταφέρει και ο Μανιάτης μου είχε πει πιο πριν πως υπάρχει μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό. Μου είχε πει, συγκεκριμένα, πως αν έρθεις στην ομάδα πρέπει να είσαι νικητής. Να κερδίζεις συνέχεια. Και αυτό μου άρεσε. Κι εγώ θέλω να κερδίζω συνέχεια".

Υπόσχεσαι γκολ στον κόσμο;

"Σίγουρα, υπόσχομαι γκολ. Ήμουν άτυχος πέρυσι, έχασε πολλές ευκαιρίες. Εύχομαι να τα πετύχω φέτος".

Ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό. Αισθάνεστε, εσείς οι αμυντικοί, μεγαλύτερη πίεση;

"Δεν το βλέπω έτσι. Συνεχίζω τη δουλειά από εκεί που ξεκίνησα. Θέλω να βελτιωθώ. Μαθαίνω πολλά ακόμα στη συγκεκριμένη θέση. Δεν είμαι έτοιμος. Δεν σκέφτομαι ότι θα έρθει κάποιος αμυντικός και θα παίξω εγώ ή κάποιος άλλος. Αν είμαι εγώ καλά αισθάνομαι ότι μπορώ να διεκδικήσω θέση βασικού όποιος και να έρθει".

Πώς θα περιέγραφες τον προπονητή σου;

"Μέχρι στιγμής, είναι πολύ καλός σε θέματα τακτικής, που χρειάζεται πιο πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βοηθάει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ασχολείται μαζί τους, τους δίνει συμβουλές. Η προπόνηση είναι σκληρή. Όπως πρέπει να είναι. Με πολλή πίεση. Πιστεύω πως αυτό που κάνει θα μας βγει σε καλό".

Οι Πορτογάλοι συνάδελφοι λένε πως πιστεύει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Το εισπράττεις αυτό στις προπονήσεις;

"Ναι, το εισπράττω. Φαίνεται αυτό, καθώς μας μιλάει συνέχεια κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, αλλά και μετά το τέλος τους. Μας αναλύει τα λάθη και τι πρέπει να κάνουμε. Γενικά, αυτό μας βοηθάει πολύ".

Για τον Σάμαρη, που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, πιστεύεις ότι μπορεί να σταθεί στην ομάδα;

"Πιστεύω ότι μπορεί να αντεπεξέλθει. Αν κάνει και τώρα μία καλή χρονιά με τον Πανιώνιο. Σίγουρα, χρειάζεται δουλειά. Είναι καλός παίκτης και έχει τα προσόντα για να κάνει μία καλή καριέρα. Επειδή τον ξέρω, τον Ανδρέα, πιστεύω πως μετά τη δουλειά που θα κάνει τη νέα σεζόν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στον Ολυμπιακό".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου