ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Σαν σημερα εφυγε ο Μιχαλης....ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!


Σαν σημερα εφυγε ο Μιχαλης....
20/7/2012

Πολλες φορες εχω σκεφτει οτι...Θεε μου...ποσο τυχερος ημουν αν και γεννηθηκα σε σκληρες εποχες και δυσκολες για την Ελλαδα και την κοινωνια γενικωτερα...μεσα σε ολες αυτες τις συνθηκες ομως υπηρξε στην ζωη μου η μεγαλη μου αγαπη...ο Ολυμπιακος μου...και μεσα απο αυτην την αγαπη , πολλες αλλες αγαπες πλαισιωναν και δυναμωναν την αγαπη αυτη και την εκαναν ακομη πιο δυνατη, ακομη πιο μεγαλη...σημερα λογω της μερας, θα θυμηθω μια αγαπη εξ αυτων ...τον μεγαλο και Θρυλικο Μιχαλη Κρητικοπουλο....ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗ...σε ευχαριστω που υπηρξες μια απο τις μεγαλες αγαπες της ζωης μου και με διδαξες μαζι με ολους τους μεγαλους αθλητες της εποχης εκεινης τι σημαινει αγωνιστικο ηθος και αξιοπρεπεια...κατι που πλεον δεν υπαρχει στην ζωη μας, ουτε αγωνιστικα ουτε στην καθημερινοτητα μας...


Ο Μιχάλης Κρητικόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Καισαριανή και αγωνίστηκε σε Εθνικό και Ολυμπιακό. Μεγάλος γκολτζής σημείωσε πολλά γκολ στην καριέρα του. Αγωνίστηκε 28 φορές με την εθνική Ελλάδας (17 με τον Εθνικό και 11 με τον Ολυμπιακό) με τη φανέλα της οποίας σημείωσε και 3 γκολ. Πέθανε το 2002 στην Άνδρο την ώρα που έπαιζε σε αγώνα παλαιμάχων του Ολυμπιακού από ανακοπή καρδιάς. Σήμερα φέρει το όνομα του το Γήπεδο του Εθνικού Αστέρα. Είναι 6ος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Α΄εθνική με 84 γκολ.

Ο Νίκος Γουλανδρής, πρόεδρος του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 1973 είχε δώσει στον Εθνικό το μυθικό ποσό των εννέα εκ. δρχ για να τον αποκτήσει. Άλλο 1,5 εκ. δρχ είχε πάρει ο ίδιος ο Μιχάλης, ποσό που ήταν αρκετό να κάνει πολλούς συναδέλφους του να… σκάσουν από ζήλια. Τα λεφτά έτσι κι αλλιώς ήταν πολλά. Πάρα πολλά.

 Εκεινο το απόγευμα της 20ης Ιουλίου η ζέστη ήταν έντονη. Η παρουσία των βετεράνων του Ολυμπιακού ανέβαζε ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο. Η ομάδα της Άνδρου αντιμετώπιζε τους βετεράνους του Ολυμπιακού στο πλαίσιο εκδήλωσης της οικογένειας Γουλανδρή.
Ο Μιχάλης Κρητικόπουλος θα είχε τον θάνατο που ονειρεύεται κάθε ποδοσφαιριστής, εάν δεν ήταν μόλις 56 χρόνων κι είχε μπροστά του να χαρεί πολλά πράγματα. Από την οικογένειά του μέχρι τον Ολυμπιακό που κι αυτός ήταν προέκταση της οικογένειας.
Η μοίρα τάφερε έτσι να σβήσει σε μια εκδήλωση της οικογένειας που σημάδεψε και τη δική του πορεία.
Τίτλοι
- Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1974, 1975, 1980
- Κύπελλα Ελλάδας: 1975

Απολαυστε ενα ηχιτικο ντοκουμεντο με την φωνη του Μιχαλη Κρητικοπουλου

 

Δειτε φωτο απο την εποχη του Θρυλικου Μιχαλη Κρητικοπουλου
























ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!! 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου