ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

17/7/2012

Το κομμάτι του παζλ, που ψάχνει ο Φερέϊρα 

Το κομμάτι του παζλ, που ψάχνει ο Φερέϊρα
Δύο εβδομάδες έχουν μείνει μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα είναι καθοριστικό για το μέλλον του τη τρέχουσα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το τριφύλλι υπό την καθοδήγηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει προχωρήσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό και το sport-fm.gr αναλύει το ρόστερ των πράσινων, επισημαίνοντας τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που παρουσιάζονται ενόψει της νέας σεζόν

Ενισχυμένος στο κέντρο της άμυνας

Αν υπάρχει μια «γραμμή» του Παναθηναϊκού που δείχνει ήδη έτοιμη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή είναι η αμυντική και ειδικά τα στόπερ. Ο Μπουμσόνγκ αποτελεί εγγύηση, ενώ ο Βελάσκες δείχνει να «κουμπώνει» κατάλληλα με τον Γάλλο. Την ίδια ώρα ο Πίντο αποτελεί άλλη μια λύση ενώ υπάρχει και το μέλλον, που ακούει στο όνομα του Τριανταφυλλόπουλου. Όπως και να έχει, με δεδομένο ότι αποχώρησαν οι Σαριεγκι, Καντέ και Μπιάρσμιρ, όλα δείχνουν ότι το πρόσημο είναι θετικό, αφού οι προαναφερθέντες δεν έκαναν τη διαφορά….

Ίδια μπακ, αλλά…

Στα άκρα της άμυνας η κατάσταση έχει παραμείνει αναλλοίωτη. Οι μπακ που έχει στη διάθεση του ο Φερέιρα είναι οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Μαρίνος και Σειταρίδης. Ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του Σπυρόπουλου, ο οποίος υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο, παίρνοντας την ευκαιρία από την διοίκηση να αποδείξει ότι μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Στα πρώτα φιλικά δείχνει πιο κεφάτος, ενώ πιστώνεται την σέντρα ακριβείας στο γκολ του Πετρόπουλου με την Μπράουνσβάιγκ, κάτι που είχαμε καιρό να δούμε από τον διεθνή μπακ. Ο Γιούρκας είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Στην εστία οι Καρνέζης, Καπίνο, Κοτσόλης και Ταμπάκης φτάνουν και περισσεύουν.

Ο αναβαθμισμένος Βιτόλο και ο «έτοιμος» Λαγός

Στο ανασταλτικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός, μέτρησε μια σημαντική απώλεια, καθώς ο συμπαθέστατος Σιμάο Μάτε Τζούνιορ αποτέλεσε παρελθόν. Στη θέση του Μοζαμβικανού ήρθε ο Σο, για τον οποίο εγγυάται ο Φερέιρα. Ωστόσο, από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας έχει φανεί ότι φέτος θα είναι χρονιά Βιτόλο, όσον αφορά τη «βρώμικη» δουλειά στα χαφ. Ταυτόχρονα, με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα, ο Τάσος Λαγός θα πρέπει να λογίζεται ως μεταγραφή…Ο 20χρονος μέσος που προέρχεται από την 2η ομάδα του τριφυλλιού είναι «έτοιμος» παίκτης και δεν αποκλείεται να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη.

Ερωτηματικά στο δημιουργικό σκέλος

Όσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στην άμυνα και γενικά στο ανασταλτικό κομμάτι, τόσο θολό είναι το τοπίο μέσο-επιθετικά. Από τους παλιούς ο Κατσουράνης ακόμη δεν έχει ενσωματωθεί και ο Καραγκούνης δεν έχει αποφασίσει. Οι πράσινοι έχουν αποκτήσει τον Σισοκό, για τον οποίο δεν έχουν βγει ασφαλή συμπεράσματα και τον Μπαρμπαρούση, που δεν έχουμε δει καν. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η έκβαση με τον Κουίνσι. Ταυτόχρονα, έχουν αποχωρήσει οι Νίνης και Κλέιτον, ενώ ο Λέτο είναι νοκ άουτ, τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη.

Από το σχήμα που είδαμε κόντρα στην Αλ Γιαίς, μόνο ο Χριστοδουλόπουλος έπαιζε την μπάλα προς τα εμπρός, αφού οι Ζέκα και Μαρίνος δεν φημίζονται για αυτό το στοιχείο. Είναι δεδομένο ότι οι πράσινοι ευελπιστούν να κάνουν καλή σεζόν οι νεοαποκτηθέντες Σισοκό, Μπαρμπαρούσης και να μείνει ο Κουίνσι. Ωστόσο, πρέπει να αποκτηθεί ένας ακόμη παίκτης που θα είναι καλός στη δημιουργία, θα έχει κάθετη πάσα, επιτελικό ρόλο και ηγετική φυσιογνωμία μέσα στο γήπεδο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το τριφύλλι έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι, αφού πέρσι η ομάδα στηρίχθηκε πολύ στο «τρίγωνο» Λέτο-Κουίνσι-Κλέιτον, κάτι που είναι ανέφικτο να συμβεί φέτος.

Φορ…υπάρχουν

Στην κορυφή της επίθεσης όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει πληρότητα, αφού παρέμεινε ο Τοτσέ, ο Πετρόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιο του και μοιάζει αποφασισμένος, ενώ προβάρει τα πράσινα και ο Φορναρόλι, που αν αποκτηθεί θα συμπληρώσει την τριάδα των φορ. Ωστόσο, όσο καλοί και αποτελεσματικοί κι αν είναι οι επιθετικοί κάποιος πρέπει να τους τροφοδοτήσει και αυτό μοιάζει ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην παρούσα φάση.

Και αυτοί που έρχονται

Πλην του Λαγού και του Καπίνο που αναφέραμε πιο πάνω, ο Παναθηναϊκός έχει να περιμένει και τα άλλα δικά του παιδιά, κάτι που στις μέρες μας και συνυπολογίζοντας την οικονομική κρίση είναι ζωτικής σημασίας. Ο Μαυρίας έχει ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός, αλλά πλέον προωθήθηκαν οι ταλαντούχοι και διεθνείς Φουρλάνος, Μαρινάκης, Χουχούμης, Δώνης και Κουσίδης.

Στον Λεβαδειακό ο Μανωλάς

Στον Λεβαδειακό ο Μανωλάς
Την μεταγραφική του ενίσχυση συνεχίζει ο Λεβαδειακός εν όψει της νέας περιόδου. Οι Βοιωτοί απέκτησαν για τα επόμενα τρία χρόνια τον 19χρονο Κώστα Μανωλά από τον Θρασύβουλο, ο οποίος είναι ο γιος του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ, Στέλιου.

Ο Έλληνας αμυντικός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Football League είχε μόλις 3 συμμετοχές, αγωνιζόμενος για 54΄ και του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί στα «μεγάλα σαλόνια» την ερχόμενη περίοδο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

"Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κώστα Μανωλά. Ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος είναι γιος του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ, Στέλιου Μανωλά και πέρυσι αγωνιζόταν στην ομάδα του Θρασύβουλου, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας".

Δεν… κρατιέται ο Λεονάρντο

Δεν… κρατιέται ο Λεονάρντο 
Ό,τι περνάει από το χέρι του για να πατήσει… πόδι στο θέμα της μεταγραφής του κάνει ο Λεονάρντο.

Για δεύτερη σερί μέρα ο Βραζιλιάνος πήγε στα Σπάτα πολύ νωρίτερα απ’ την προπόνηση, προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση και να πιέσει όπως μπορεί ώστε να παραχωρηθεί στη Νταεγού (με την οποία έχει ήδη συμφωνήσει).

Παρά τη δέσμευση του Θωμά Μαύρου ότι «ο Λεονάρντο θα φύγει μόνο με μια υπέρογκη πρόταση», οι συζητήσεις που συνεχίζει η ΑΕΚ με τη Νταεγού (και η ελπίδα της να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον της Αλ Κορ) επιβεβαιώνουν πως… άλλο τι θέλει η μεγάλη μορφή της «Ένωσης» και άλλο τι πιστεύουν στην ΠΑΕ πως πρέπει να γίνει για να ανακουφιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας.

Μπορεί λοιπόν να ‘ναι τουλάχιστον συζητήσιμο το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο με τις 300.000 ευρώ που προσφέρει άμεσα η Νταεγού (συν 500.000 ευρώ το χειμώνα) ωστόσο στην ΠΑΕ συνεχίζουν να διαπραγματεύονται. Εκτός της οικονομικής κατάστασης, δε, πιέζονται και από τον ίδιο τον Λεονάρντο για να τον παραχωρήσουν, μιας και ο Βραζιλιάνος φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη με τους Κορεάτες για ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τις 700.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του, λοιπόν, να πείσει την ΑΕΚ να τον παραχωρήσει, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε και σήμερα στα Σπάτα πολύ νωρίτερα από την προπόνηση. Αυτό ακριβώς δηλαδή που είχε κάνει και τη Δευτέρα, προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση το θέμα της μεταγραφής του.

Όλα αυτά τη στιγμή που τον δικό τους ρόλο παίζουν οι 150.000 ευρώ που οφείλει η ΠΑΕ στον παίκτη (αν τα τακτοποιούσε, εκείνος δεν θα είχε δικαίωμα ούτε προσφυγής, ούτε υποδείξεων) κι ενώ η προθεσμία της Παρασκευής για τις μεταγραφές στην Κορέα κάνει αναπόφευκτες τις άμεσες εξελίξεις στο θέμα. 

Ο «Ντούσκο» και οι... διαφορές

Ο «Ντούσκο» και οι... διαφορές
Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, ολοκληρώθηκε για τον Ατρόμητο. Οι «κυανόλευκοι» δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δούλεψε και στην τακτική. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αξιολόγησε το ρόστερ του, έβγαλε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα, ενώ με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα θα κάνει και κάποιες εισηγήσεις για παίκτες που θα αποκτηθούν.

Όλα αυτά τα χρόνια που ο Ατρόμητος είχε τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο, δούλευε το 4-3-3. Φέτος κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς ο «Ντούσκο» δούλεψε κατά κύριο λόγο το 4-2-3-1.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός σε αυτές τις μέρες στο Καρπενήσι, δούλεψε πάνω σε αυτό το σχήμα με το οποίο θα βλέπουμε τον Ατρόμητο της σεζόν 2012-2013. Σε αυτό το σχήμα και με τα υπάρχοντα δεδομένα το ρόλο του «δεκαριού» θα έχει ο Πίτου Γκαρσία, τον οποίο ο Μπάγεβιτς εκτιμά πολύ και μπορεί να τον βοηθήσει πάρα πολύ.

Είναι, σχεδόν, βέβαιο πως ο Ατρόμητος θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα επιτελικού μέσου, ενώ πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Σουμπίνιο. Από εκεί και πέρα καλές εντυπώσεις άφησαν και οι νεαροί Καραγκούνης, Καραμάνος, όπως και οι παλιοσειρές, Φυτανίδης, Νάστος.

Το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας είναι στην Βουλγαρία και το Πράβετς, όπου ο Μπάγεβιτς θα δώσει και κάποια φιλικά για να βγάλει ακόμα περισσότερα συμπεράσματα. Όπως ο ίδιος έχει τονίσει όμως: «Τα συμπεράσματα βγαίνουν στις προπονήσεις. Εκεί θα δω ποιοι είναι έτοιμοι για την ενδεκάδα. Στα φιλικά πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς», έχει υποστηρίξει στους ποδοσφαιριστές του.

«Άκυρο» σε Εργοτέλη και Παναιτωλικό!

«Άκυρο» σε Εργοτέλη και Παναιτωλικό!
Στο κενό πέφτει και η τελευταία -απέλπιδα- προσπάθεια Εργοτέλη και Παναιτωλικού να μείνουν στη Σούπερ Λίγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτές τις καταγγελίες των δυο ομάδων εναντίον Πανιωνίου και Κέρκυρας και ουσιαστικά προμηνύει την απόφαση της διοργανώτριας να συμμετάσχουν του χρόνου στο πρωτάθλημα της Football League.

Κρητικοί και Αγρινιώτες ζητούσαν άμεσο υποβιβασμό ή αφαίρεση βαθμών από τον Πανιώνιο και την Κέρκυρα, καθώς θεωρούσαν πως οι δυο ομάδες έκαναν παράνομα μεταγραφές τον περασμένο Γενάρη λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, στο πόρισμα της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών (όπου και είχαν γίνει οι καταγγελίες) αναφέρεται πως δεν εντοπίστηκε κάποια παράνομη πράξη.

Η συγκεκριμένη απόφαση, δε (για την οποία αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΠΟ) σχετίζεται με την αυριανή εκδίκαση της υπόθεσης στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Κι αυτό διότι είναι σαφές ότι η αποδυνάμωση της καταγγελίας των δυο ΠΑΕ θα έχει ως αποτέλεσμα την αρνητική για εκείνες απόφαση (και) της διοργανώτριας, η οποία θα σφραγίσει οριστικά πως θα αγωνίζονται του χρόνου στη Football League.

Μιλάει με Αργυρόπουλο, θέλει Κανακούδη!

Μιλάει με Αργυρόπουλο, θέλει Κανακούδη!
Το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του Άρη με τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο… αφύπνισαν τον Πλατανιά, ο οποίος κινείται για την απόκτηση του νεαρού αμυντικού. Παράλληλα οι Κρητικοί, μετά την απόκτηση του Φώτη Κηπουρού, επιθυμούν να υπάρξει συνεργασία και με τον Πέτρο Κανακούδη.

Ο Αργυρόπουλος είναι ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης και διαπραγματεύεται την μεταγραφή του στην ομάδα των Κρητικών, την στιγμή που υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον και από άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η περίπτωσή του.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Πέτρο Κανακούδη. Ο έμπειρος αριστερός αμυντικός ξεκίνησε την σεζόν στην Δόξα Δράμας, όμως τον περασμένο Γενάρη πήγε στην Βέροια με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Από εκεί προέκυψε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, ενώ ο Πλατανιάς δείχνει να είναι πρώτος στην σχετική κούρσα με έπαθλο την υπογραφή του.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Γιάννης Χατζηνικολάου έχει κάνει θετικές εισηγήσεις και σύντομα θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές.

Θυμίζουμε, νωρίτερα, ανακοινώθηκε η απόκτηση του Φώτη Κηπουρού για τον επόμενο χρόνο. 

Στην αντεπίθεση ο Τσακίρης!

Στην αντεπίθεση ο Τσακίρης!
Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης περνάει στην αντεπίθεση και με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει… επίθεση στην ΠΑΕ Πανιώνιος. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην πρόεδρος της ομάδας της Νέας Σμύρνης, δέσμευσε ένα ποσό της τάξεως των 62.000 ευρώ από το ποσό που θα λάμβανε η ομάδα από τη δόση της Σούπερ Λίγκας και η διοίκηση απάντησε γρήγορα με ανακοίνωση. Έτσι την Τρίτη, έρχεται νέα ανακοίνωση από τον κ. Τσακίρη με την οποία ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν δεσμεύτηκε κανένα ποσό, την στιγμή που ο Πανιώνιος έχει πολλά οφειλόμενα προς τον ίδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από μπαράζ διαρροών στον τύπο, δηλώσεων διοικούντων, άτακτη ανασκευή αυτών, μεγαλόπνοα «ενωτικά» καλέσματα, η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ επανήλθε με επίσημη- αυτή τη φορά- ανακοίνωση (16/7/2012), λίβελο και πάλι προς τον πρόσωπό μου. Άλλη μία προσπάθεια να με χαρακτηρίσουν στη συνείδηση των φιλάθλων ως δράκο του «παραμυθιού» τους. Το παραμύθι όμως δεν έχει δράκο, έχει μόνο αριθμούς και έγγραφα και γι’ αυτό τελειώνει ΕΔΩ.

Τόσο οι σημερινοί νόμιμοι εκπρόσωποι της ΠΑΕ όσο και οι προκάτοχοί τους έθεσαν τις υπογραφές τους σε συμβάσεις που καθορίζουν τον τρόπο πληρωμής του προπονητικού κέντρου καθώς και της αποπληρωμής άτοκου δανείου που χορήγησα προσωπικά στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Οι ως άνω κύριοι επέλεξαν την απευθείας εκτέλεση των συμβάσεων αυτών μέσω της Superleague, υπήρχαν κι άλλοι τρόποι…ΑΥΤΟΙ όμως επέλεξαν αυτόν τον τρόπο καταβολής!!!Και όμως σήμερα εμένα «θέλουν» δράκο…

Ποτέ δεν δέσμευσα ούτε ένα ευρώ, ενώ μου οφείλονται πολύ περισσότερα του ενός…. Ποτέ δεν μου καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ έναντι….

Αντίθετα, η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές -έως σήμερα- προς το προπονητικό κέντρο Απήλιον, όχι μόνο για μισθώματα αλλά για πλήρη παροχή υπηρεσιών άθλησης, ύψους 309.960€. Το ποσό αυτό αφορά οφειλές από τον Ιανουάριου του 2012 έως και τον τρέχοντα μήνα, ενώ μέρος αυτού και συγκεκριμένα ποσό 49.680 €, έχει ήδη αποδοθεί ως ΦΠΑ αν και ανείσπρακτος από την ΠΑΕ. Μάλιστα και το προπονητικό κέντρο όλους αυτούς τους 7 μήνες –προς γνώση σας- έχει εργαζομένους και προμηθευτές που πληρώνονται για να καλύπτουν αποκλειστικά της ανάγκες της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Πέραν αυτών, εξ άτοκου δανείου που χορήγησα προσωπικά στην ΠΑΕ, πολύ μετά την αποχώρησή μου, εκκρεμούν ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 27.953,87 €, ενώ σε λίγες μέρες καθίστανται ληξιπρόθεσμα και άλλα ποσά.

Όλες τις ανωτέρω οφειλές όχι μόνο δεν έσπευσα να εισπράξω, αλλά επιπλέον διευκόλυνα πλειστάκις την ΠΑΕ με την κατά προτεραιότητα διευθέτηση άλλων υποχρεώσεων της, όπως προκύπτει και από σχετική μεταξύ μας αλληλογραφία. Και φυσικά ποτέ δεν τις κοινοποίησα δημοσίως…

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης υπό τον δούρειο ίππο της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει ποινικές και αστικές προεκτάσεις. Αν και οι συντάκτες της ανακοίνωσης μου δίδουν νόμιμο δικαίωμα να στραφώ αστικά κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΔΕΝ θα το πράξω. Πλην όμως, θα καλέσω εξωδίκως την ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να μου υποδείξει άμεσα τους συντάκτες της ανακοίνωσης για να στραφώ κατά αυτών ατομικά, αναφέροντας την αξιόποινη πράξη τους ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. Αν δε η ΠΑΕ τυχόν κωφεύσει, θα στραφώ κατά του νομίμου εκπροσώπου της.

Για το ανωτέρω σίριαλ δεν θα προβώ σε κανένα χαρακτηρισμό, χωρούν πολλοί όμως, και τους αφήνω στους φίλους του Πανιωνίου, εντός και εκτός εισαγωγικών κατά τον «ενωτικό» διαχωρισμό των νυν διοικούντων!!!

Αθήνα, 17/7/2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Ενός κακού… 1,7 μύρια έπονται

Ενός κακού… 1,7 μύρια έπονται
Δεν έφταναν όλα τα προβλήματα που είχε ο Άρης ήρθε και ότι θα πρέπει να καταβάλει 1,7 εκατομμύρια ευρώ στους Φατί, Ντίκο και Σανκαρέ, οι οποίοι είχαν καταθέσει προσφυγή.

Η επιτροπή που επιδίκασε την υπόθεση αποφάσισε ότι αυτό είναι το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλει η διοίκηση του συλλόγου στους τρεις παίκτες.

Αναλυτικά τα ποσά που πρέπει να πληρωθούν είναι: Στον Ρίκι Φατί 834.000 ευρώ, στον Φράνσις Ντίκο 349.000 ευρώ και στον Καλίφα Σανκαρέ 515.000 ευρώ.

Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα για τον Άρη αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του το γεγονός ότι στην αρχή είχε ακουστεί ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους ποδοσφαιριστές ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα τα 1,7 εκατομμύρια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μειωθούν και άλλο, σε περίπτωση, όμως, που οι τρεις παίκτες συμφωνήσουν να τους δοθούν μόνο τα δεδουλευμένα τους και όχι τα χρήματα και της επόμενης σεζόν.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι διοικούντες τον Άρη θα έχουν ραντεβού με τον Φατί και τον Ντίκο, οι οποίοι δείχνουν θετικοί στο να επέλθει κάποιος διακανονισμός. Πιο δύσκολη περίπτωση φαίνεται να είναι αυτή του Σανκαρέ, με τον οποίο δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία.

Πέλκας: «Με πιστεύει ο Δώνης, με βοηθάει ο Γκαρσία»

Πέλκας: «Με πιστεύει ο Δώνης, με βοηθάει ο Γκαρσία»
Στη συνεργασία του με τον Γιώργο Δώνη και τον Πάμπλο Γκαρσία αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πέλκας στην πρώτη του συνέντευξη ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. «Ο κύριος Δώνης δείχνει να με πιστεύει πολύ. Ο Γκαρσία μου μιλάει συνέχεια στο γήπεδο, δείχνει ότι θέλει να με βοηθήσει πολύ», τόνισε ο 19χρονος μεσοεπιθετικός. «Όνειρό μου να παίξω στην Τούμπα και να πάω στην Εθνική», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πέλκας

Για την πορεία του στον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα

«Ξεκίνησα πριν τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ, ήρθα από την ακαδημία Γιαννιτσών. Ηταν μία φανταστική εμπειρία να είμαι στον ΠΑΟΚ. Δούλεψα, είχα στην αρχή ένα πρόβλημα στη δύναμη, με τον καιρό το ξεπερνούσα και με τη δουλειά κατάφερα να βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα και να δουλεύω επαγγελματικά με τη στήριξη πολλών παραγόντων».

Για το γεγονός ότι του δόθηκε η φανέλα με το νούμερο «10»

«Είναι πρόκληση το νούμερο. Είναι μία φανέλα με ιστορία, τη φορούσε ο Κούδας, ο Τουρσουνίδης και είναι τιμή μου να το φοράω και εγώ. Κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύω ότι αξίζω να την φοράω».

Για την παρουσία του στην προετοιμασία

«Είναι κάτι το ξεχωριστό για μένα. Είναι νωρίς να λέμε για ενδεκάδα. Κάθε μέρα προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος και πιστεύω όσο περνάει ο καιρός θα δείχνω και περισσότερα».

Για το βάρος που πέφτει επάνω του

«Είναι ένα βάρος, αλλά προσπαθώ να έχω κλειστά τα αυτιά, το κεφάλι κάτω, να δουλεύω και όσο περνάει ο καιρός να προσπαθώ να αντεπεξέλθω σε αυτό το φορτίο».

Για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν

«Φυσικά και το περιμένω. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτά. Μια μέρα είσαι καλός την άλλη όχι. Προσπαθούμε για το καλύτερο και θέλω να συνεχίσω αυτήν την πορεία».

Για την ετοιμότητά του

«Χρειάζεται κάποιο χρόνο, αλλά είμαι έτοιμος που πιστεύω ότι αντεπεξέρχομαι εύκολα σε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Οσο περνάει θα είναι πιο εύκολα γιατί μου ζητάει συγκεκριμένα πράγματα. Πολλοί μου λένε, δουλειά, κάτω το κεφάλι και όλα θα έρθουν».

Για τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία

«Το δυνατό μου στοιχείο πιστεύω ότι είναι η τεχνική και η εκρηκτικότητα με τη μπάλα στα πόδια. Πιστεύω χρειάζομαι βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι και στη φυσική μου κατάσταση».

Για τις συμβουλές του Δώνη

«Ο κύριος Δώνης δείχνει να με πιστεύει πολύ και αυτό που μου λέει συνέχεια είναι να κοιτάω το επιθετικό κομμάτι, να κρατάω τη μπάλα και να μην τη χάνω εύκολα. Στο αμυντικό κομμάτι μου ζητάει 0να βοηθάω όσο πιο πολύ μπορώ την ομάδα».

Για τη στήριξη από τους πιο έμπειρους

«Χρειαζόμαστε και την έχουμε τη στήριξη από τους πιο έμπειρους. Υπάρχει ταλέντο για αυτό είμαστε 9-10 παιδιά στην προετοιμασία. Είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές και με τη δουλειά και τη στήριξη σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε ένα διαφορετικό ΠΑΟΚ, με Έλληνες παίκτες».

Για τη μη κλήση του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική Νέων

«Με πείσμωσε που δεν κλήθηκα στην εθνική Νέων. Πέρσι αγωνιζόμουν στην Κ20, είχα λίγες εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα και τα παιδιά που κλήθηκαν στην εθνική, πιστεύω πως είχα μία θέση στην εθνική, αλλά τα παιδιά είχαν συμμετοχές και εμφανίσεις στη Σούπερ Λιγκ και για αυτό επιλέχθηκαν. Αν μου δοθούν με το καλό οι ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ, πιστεύω θα πάω»

Για την παρουσία πολλών νεαρών

«Δείχνει ότι είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με άλλες χρονιές. Στις υποδομές γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο κ. Δανιηλίδης, ο κ. Κολομπούρδας πέρσι, μας βοήθησαν πολύ να είμαστε εδώ σήμερα».

Για το όνειρό του

«Προς το παρόν να παίξω στην Τούμπα, να πάω στην Εθνική και ότι προκύψει».

Για τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα

«Από τον ΠΑΟΚ είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Είναι ο νούμερο 1 στην ομάδα. Μου μιλάει συνέχεια στο γήπεδο, δείχνει ότι θέλει να με βοηθήσει πολύ και αυτό με ευχαριστεί πολύ. Και ο Βιεϊρίνια μου άρεσε πολύ».

Συμφώνησε και με Μπέλεκ

Συμφώνησε και με Μπέλεκ
Ένα ακόμα μέτωπο ενόψει της αδειοδότησης του Αυγούστου από την ΕΕΑ έκλεισε η ΑΕΚ.

Μετά τους διακανονισμούς για λύσεις συμβολαίων και τις συμφωνίες με τους Αργυρίου και Βάργκας ώστε να αποσύρουν τις προσφυγές τους, η «Ένωση» τα βρήκε και με τον Στιβ Μπέλεκ στο θέμα των δεδουλευμένων του.

Εκείνες εξάλλου (σε αντίθεση με τις υπόλοιπες υποθέσεις) δεν αντιστοιχούν σε κάποιο μεγάλο ποσό, καθώς δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Όπως και να ‘χει, ωστόσο, η ΠΑΕ κατάφερε να τελειώσει οριστικά και αυτό το θέμα στην προσπάθεια να παρουσιαστεί χωρίς εκκρεμότητες ενώπιον της Επιτροπής στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Τσεκάρει παίκτες ο Αναστόπουλος

Τσεκάρει παίκτες ο Αναστόπουλος
Λίγες ημέρες απομένουν για την έναρξη της προετοιμασίας του ΟΦΗ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι και ο Νίκος Αναστόπουλος θέλει να εκμεταλλευτεί το διαθέσιμο χρόνο για να τσεκάρει πιθανούς μεταγραφικούς στόχους.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας θα ακολουθήσουν οι Χαριτωνίδης, ο Χατζηκοσμάς, οι οποίοι αναμένεται να υπογράψουν με τους Κρητικούς, καθώς επίσης και ο Περογαμβράκης από τον Ρούβα για να τον δει ο Έλληνας τεχνικός.

Από το… μικροσκόπιο του Αναστόπουλου θα περάσουν και οι Τζιράκης, Βλάχος, Ντελία, Γιαγκιόζης, Κολιακουδάκης, Μπέρκης, Μπαμπουλάκης, Καπετανάκης, αλλά και ο Μιχάλης Αγριμάκης για τη θέση του τερματοφύλακα.

Υπάρχουν και άλλοι για Τσέζαρεκ

Υπάρχουν και άλλοι για Τσέζαρεκ
Στην κορυφή της λίστας για την ενίσχυση της επίθεσης του ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Όπως γράφει η SportDay, οι Ηπειρώτες επικοινώνησαν με τον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του 29χρονου φορ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν στον Άρη (9 συμμ. / 2 γκολ) και στο δεύτερο στην Χάποελ Σιμόνα (8 ματς / 1 τέρμα).

Εντός της ημέρας ο «Άγιαξ την Ηπείρου» αντιμετωπίζει σε φιλική αναμέτρηση τον Πανθρακικό, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει περισσότερο με… ξεμούδιασμα, παρά για να καταλάβει ο Γιάννης Χριστόπουλος σε ποιο σημείο βρίσκεται η ομάδα εν όψει της νέας σεζόν.

«Βλέπουν» Χοσέμι στη Βέροια

«Βλέπουν» Χοσέμι στη Βέροια 
Την περίπτωση του Χοσέμι εξετάζουν σοβαρά στη Βέροια.

Ο Ισπανός αμυντικός, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στον Ηρακλή, έχει προταθεί στη «βασίλισσα», η οποία εμφανίζεται θετική στο ενδεχόμενο απόκτησής του.

Ο 32χρονος παίκτης είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ την περσινή σεζόν έπαιξε στη Segunda Division με τη φανέλα της Καρταχένα.

Το όνομά του έχει πέσει στο τραπέζι που αφορούν την ενίσχυση της ομάδας κι ενδέχεται σύντομα να σημειωθούν εξελίξεις στην παραπάνω υπόθεση.

Την ίδια ώρα, στάσιμες παραμένουν οι περιπτώσεις από την εγχώρια αγορά (όπως των Τσίγκα, Γκαλίνοβιτς, Αναστασάκου, Μάντζιου) και ίσως η Βέροια κινηθεί για παίκτες που προέρχονται από το εξωτερικό.

Περιμένουν Μπιελάνοβιτς στην Πλατεία

Περιμένουν Μπιελάνοβιτς στην Πλατεία
Προτάσεις από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγου έχει - σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου - ο Σάσα Μπιελάνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Πανιωνίου.

Συγκεκριμένα, επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κροάτη επιθετικού φέρονται να έχουν εκδηλώσει η Ριέκα, η Μπελιντσόνα, η Γκρασχόπερ, η Μπούρσασπορ, η Λιβόρνο και η Τσιταντέλα.

Παρόλα αυτά, οι Νεοσμυρνιώτες περιμένουν την απάντηση του 33χρονου φορ, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Άλλωστε, ο προπονητής των «κυανέρυθρων» είχε προσωπική επαφή μαζί του για να καταφέρει να τον πείσει να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα είπαν με Μόρα – Μάντζιο

Τα είπαν με Μόρα – Μάντζιο
Επαφές με τους Μόρα και Μάντζιο είχαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ με θέμα –φυσικά- το ενδεχόμενο συνεργασίας την νέα αγωνιστική σεζόν.

Όμως από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις διαπιστώθηκε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την πιθανότητα να κλείσουν θετικά οι διαπραγματεύσεις να συγκεντρώνουν λίγες πιθανότητες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μάντζιο, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, που για τα δεδομένα της ΑΕΚ τούτη την ώρα θεωρείται σημαντική.

Στην περίπτωση του Μόρα, έγινε ενημέρωση για το τι μπορεί να διαθέσει η «Ενωση» με το… μπαλάκι να περνάει στην πλευρά του παίκτη.

Πάει… Χιουντάι ο Λεονάρντο

Πάει… Χιουντάι ο Λεονάρντο
Στην Κορέα, όχι για λογαριασμό της Νταεγκού αλλά της Χιουντάι, καταλήγει ο Λεονάρντο. Η μεταγραφή φαίνεται πως είναι ζήτημα ωρών να ολοκληρωθεί, με τους Ασιάτες να δίνουν άμεσα 300.000 ευρώ στην ΑΕΚ, επιπλέον 500.000 ευρώ με τη μορφή εγγυητικής που θα προεισπράξει η ΠΑΕ με μικρό κόστος, ενώ αντί ποσοστού μεταπώλησης 15% η «Ένωση» ζήτησε από τους Κορεάτες να καλύψουν το ποσό των 150.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον παίκτη.

Ήδη τα απαραίτητα συμφωνητικά έχουν συνταχθεί, υπογραφεί και σταλεί από την πλευρά της «Ένωσης» στην Κορέα και αναμένεται η υπογραφή της Χιουντάι για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα υπογράψει με ετήσιες απολαβές που φτάνουν τις 700.000 ευρώ.

Τέλος και ο Χέλγκασον

Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί ο Έλφαρ Χέλγκασον. Με τον Ισλανδό αμυντικό, που ήταν εκτός πλάνων, επιτεύχθηκε συμφωνία για να «σπάσει» το συμβόλαιό του εισπράττοντας μόνο τις 40.000 ευρώ που του οφείλονταν. Αναμένεται να ακολουθήσουν οι Γκερέιρο και Γκούντγιονσεν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Λαγό εφόσον βρει ομάδα.

Ορίστηκε ο νέος πρόεδρος

Ορίστηκε ο νέος πρόεδρος
Το νέο του διπλό ρόλο στα δρώμενα της ΠΑΕ ΟΦΗ ανέλαβε από την Τρίτη ο Κώστας Κλάδος. Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα, ο κ. Κλάδος ψηφίστηκε ομόφωνα να αναλάβει καθήκοντα τόσο πρόεδρου, όσο και διευθύνοντα συμβούλου στην ομάδα. Ταυτόχρονα, ο Νίκος Μαχλάς εξελέγη για το πόστο του υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το τελευταίο διάστημα το όνομα του νυν πρόεδρου «έπαιζε» πολύ για το συγκεκριμένο πόστο και παρά το γεγονός ότι φαινόταν διστακτικός αρχικά, με τις πιέσεις που δέχθηκε για να βοηθήσει σε μια δύσκολη συγκυρία το κρητικό σύλλογο, του άλλαξαν γνώμη.

Μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Κλάδος είχε μια πρώτη γνωριμία με τον προπονητή του ΟΦΗ τον Νίκο Αναστόπουλο, με τους δύο άνδρες να συζητούν κυρίως για αγωνιστικά θέματα, ενώ τέθηκε το θέμα και της ανανέωσης του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού, καθώς το τυπικό μέρος της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΦΗ έκανε και τις εξής δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μετά την εκλογή του:

«Στόχος μας είναι η αξιοποίηση όλων των μελών που είναι στη διοίκηση. Για το σκοπό αυτό και στην επόμενη συνεδρίαση θα ανακοινωθούν οι αρμοδιότητες που θα έχει το κάθε μέλος. Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του κάθε μέλους στο Δ.Σ. Η παραμονή μου στον ΟΦΗ έχει ημερομηνία λήξης. Αναφέρω το παραπάνω με την έννοια ότι δεν ήλθα για να είμαι ισόβιος πρόεδρος στην ομάδα μας. Ήρθα για να βοηθήσω τον ΟΦΗ μαζί με τους άλλους συναδέλφους στη διοίκηση. Στόχος μας είναι η αναγέννηση του ΟΦΗ και όταν θα έλθει η ώρα να αποχωρήσουμε να αφήσουμε στην επόμενη διοίκηση την ομάδα μας με πολύ λιγότερα προβλήματα απ αυτά που καλούμαστε εμείς σήμερα να αντιμετωπίσουμε. Επίσης στόχος του ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα είναι η παραμονή στη κατηγορία. Όμως αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω και να διαβεβαιώσω όλους ότι θα καταβάλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να φέρουμε τον ΟΦΗ όσο γίνεται πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.»

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου