ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Σάλκε 1-2 (video)

Ολυμπιακός - Σάλκε 1-2(video)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Σάλκε με σκορ 1-2. Άνοιξε το σκορ ο Χέβεντες (41'), ισοφάρισε ο Αμπντούν (58'), αλλά έδωσε τη νίκη ο Χούντελαρ (60'). Προβλημάτισαν στην αμυντική λειτουργία οι Πειραιώτες που δέχτηκαν γκολ αμέσως μετά το 1-1.
Κακό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, καθώς στην πρεμιέρα του στο φετινό Champions League γνώρισε την ήττα με σκορ 1-2 από την Σάλκε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση ο Χέβεντες (41'), ισοφάρισε ο Αμπντούν (58'), αλλά αμέσως μετά σημείωσε το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης ο Χούντελαρ (60'). Προβλημάτισαν στην αμυντική τους λειτουργία οι Πειραιώτες, καθώς δέχτηκαν γκολ αμέσως μετά το 1-1, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είχε γίνει και 1-3, καθώς λίγο μετά το 1-2 έχασε και πέναλτι ο Ολλανδός στράικερ των Γερμανών. Στο τέλος προσπάθησε να ισοφαρίσει ο Τζεμπούρ αλλά δεν κατάφερε.

Ο αγώνας

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές εκπλήξεις και διάταξη 4-2-3-1, για πρώτη φορά. Έξω ο Κάρολ, ο Σιόβας και ο Ιμπαγάσα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν. Όπως και πέρυσι, στο Champions League! Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Ο Μανωλάς πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ ο Χιλιανός επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του. Οι Μοδέστο και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής αγωνίστηκε ο Αμπντούν, στην αριστερή ο Μασάντο και ο Φουστέρ έπαιξε σε ρόλο κρυφού κυνηγού, πίσω από τον προωθημένο Τζεμπούρ, που ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.


Από την πλευρά του, ο Χούουμπ Στέφενς παρέταξε τη Σάλκε, επίσης, με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ούνερσταλ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Ματίπ και Φουκς. Οι Τζόουνς και Νοϊστέντερ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή έπαιξε ο Φαρφάν, αριστερά ο Μπαρνέτα και ο Χόλτμπι αγωνίστηκε πίσω από τον Χούντελααρ.

Πολύ διαβασμένος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο του κατάμεστου "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τους φιλάθλους της πειραϊκής ομάδας να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα και μια... κορέο άλλο πράγμα! Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κυνήγησαν από νωρίς το γκολ. Με τη δύναμη της έδρας, οι παίκτες του Ζαρντίμ πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εκκίνηση στο ματς. Μόλις στο 5ο λεπτό, απείλησαν με αξιώσεις την εστία της Σάλκε, σε μία φάση που ο Μασάντο έπρεπε να λειτουργήσει πιο καθαρά. Ο Τοροσίδης έκανε την κούρσα από μέσα δεξιά και με εξαιρετική μπαλιά-τρύπα με το αριστερό έβγαλε τον Πορτογάλος σε θέση τετ α τετ, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο Μασάντο καθυστέρησε και δεν σούταρε. Αντίθετα, προτίμησε να κάνει το γέμισμα προς τον Τζεμπούρ, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε με κεφαλιά την μπάλα. Καθαρή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, που μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει το σκορ από πολύ νωρίς. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μασάντο σούταρε με το δεξί από θέση μέσα αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.


Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ήταν συγκροτημένος πάνω στο χορτάρι. Με "δεμένες" γραμμές, δεν άφησε τη Σάλκε να κάνει το παιχνίδι της με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς που διαθέτει. Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους πάνω στο χορτάρι, ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις, και η γερμανική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε. Το πρώτο μέρος, πάντως, δεν είχε πολλές καθαρές ευκαιρίες. Στο 17', η κεφαλιά του Χούντελααρ μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το χτύπημα φάουλ του Χολέμπας στο 19'. O Oλυμπιακός απείλησε ξανά με αξιώσεις στο 23': ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τζεμπούρ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν να κατεβάζουν στροφές από 35' και μετά... Αν είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Σάλκε πήρε την σκυτάλη προς το τέλος του πρώτου μέρους, απειλώντας από στημένες μπάλες. Στο 37', έπειτα από κόρνερ του Φαρφάν από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά προ του Τζόουνς ο Κοντρέρας έδιωξε ξανά σε κόρνερ. Στο 38', δεν μέτρησε γκολ του Παπαδόπουλου, που σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από γέμισμα των φιλοξενούμενων, για επιθετικό φάουλ πάνω στον Μέγκιερι. Δύσκολη φάση, την πήρε πάνω του ο διαιτητής Μπορμπαλάν, αν και το γκολ μπορούσε να μετρήσει. Ο Μέγκιερι βγήκε άγαρμπα και έπρεπε να είχε "καθαρίσει" τη φάση, μπλοκάροντας την μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα (41'), η πίεση της Σάλκε από τις στημένες φάσεις απέδωσε καρπούς. Ο Φαρφάν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Χέβεντες πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά "έγραψε" το 1-0 για τη Σάλκε. Τζεμπούρ, Φουστέρ και Χολέμπας δεν πήγαν προς τον σκόρερ, έμειναν "καρφωμένοι" στο έδαφος και ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ σε καίριο σημείο του αγώνα.


Ο Ολυμπιακός άρχισε το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές. Οι Νταμπλούχοι γνώριζαν πως αν δώσουν χάρα στη Σάλκε, τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα πιο δύσκολα. Δεν είχαν, όμως, άλλη επιλογή. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 51', χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Ο Φουκς δοκίμασε το αριστερό του πόδι έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μέγκιερι, ο οποίος δεν έδιωξε όπως θα έπρεπε. Ο επερχόμενος Μπαρνέτα πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της πειραϊκής ομάδας. Δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Ούγγρος τερματοφύλακας. Το παιχνίδι είχε... ανοίξει για τα καλά. Για την ακρίβεια, έγινε ροντέο.


Οι ερυθρόλευκοι στο 57΄έχασαν ασύλληπτη διπλή ευκαιρία. Ο Χολέμπας επιχείρησε βαθιά μπαλιά, ο Παπαδόπουλος έδιωξε λανθασμένα προς τα πίσω και η μπάλα έφτασε στον Αμπντούν. Ο Αλγερινός πέρασε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Ματίπ έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στην επαναφορά, ο Φουστέρ σούταρε, αλλά ο Φουκς έβαλε την κόντρα και η μπάλα απομακρύνθηκε. Ο Ζαρντίμ δεν άργησε να κάνει την πρώτη αλλαγή. Στο 57', ο Ιμπαγάσα πήρε τη θέση του Φουστέρ. Και στο 58', ο Αμπντούν ισοφάρισε σε 1-1! Βαθιά μπαλιά στην άμυνα της Σάλκε, ο Τζεμπούρ δεν βρήκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αμπντούν με ψύχραιμο αριστερό πλασέ βρήκε δίχτυα. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν χάρηκε πολύ το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 59', ο Χούντελααρ "έγραψε" το 2-1 για τη γερμανική ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν την μπάλα, ο Χόλτμπι πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ολλανδό επιθετικό, ο οποίος με ψύχραιμο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα βρήκε το δεξί δοκάρι.

Ο Μανωλάς έχασε τον παίκτη του στη φάση του 1-2 και στο 61' υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Μπαρνέτα. Ο Χούντελααρ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μέγκιερι έπεσε σωστά, και η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας. Τυχερός ο Ολυμπιακός, παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Στο 67', ο Ιμπαγάσα σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία της Σάλκε. Στο 69', ο Ζαρντίμ έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές. Ο Γκρέκο πήρε τη θέση του Μοδέστο και ο Μήτρογλου του Αμπντούν.


Οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει τη συνοχή τους στο δεύτερο μέρος και το παιχνίδι απέκτησε ξέφρενο ρυθμό. Κακές αμυντικές τοποθετήσεις και η Σάλκε είχε τον έλεγχο σε αυτό το διάστημα. Ο Ζαρντίμ τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς. Οι παίκτες του, όμως, δεν μπορούσαν να πάρουν την μπάλα στην κατοχή τους. Ο χρόνος κυλούσε και ο Ολυμπιακός δεν έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.


Στο 81', ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκρέκο έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ανησύχησε τον Ούνερσταλ. Στο 83', ο Φαρφάν σέντραρε από τα δεξιά, ο Χούντελααρ έπιασε την κεφαλιά και ο Μέγκιερι απέκρουσε ενστικτωδώς, κρατώντας τον Ολυμπιακό ζωντανό στο παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά, οι ερυθρόλευκοι άυξησαν την πίεση στα αντίπαλα καρέ, αλλά παρέμεναν ευάλωτοι στα μετόπισθεν. Οι Πρωταθλητές δεν μπορούσαν, πάντως, να επιτεθούν με ορθόδοξο τρόπο. Έτσι, η ήττα από τη Σάλκε ήρθε φυσιολογικά στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League. Στο 93', ο Τζεμπούρ έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά, αλλά αντί να πασάρει στον Μήτρογλου σούταρε πλάγιο άουτ.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Mέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο (69' Γκρέκο), Μασάντο, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Φουστέρ (58' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν (69' Μήτρογλου).


Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Ιμπαγάσα, Φέισα, Μήτρογλου, Σιόβας, Γκρέκο, Ντιόγκο.


Σάλκε (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Χόλτμπι, Τζόουνς (90' Χέγκερ), Παπαδόπουλος, Φαρφάν (94' Ντράξλερ), Φουκς, Χούντελααρ, Μπαρνέτα (79' Αφελάι), Ματίπ, Νοϊστέντερ.

Αναπληρωματικοί: Φέρμαν, Αφελάι, Χέγκερ, Πούκι, Ουτσίντα, Ντράξλερ, Κολάσινατς.


Κίτρινες κάρτες: 30' Χέβεντες, 53' Τζόουνς, 61' Μανωλάς, 75' Ιμπαγάσα, 82' Ούνερσταλ


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου