ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE



Διαφορα απο SUPER LEAGUE

20/9/2012ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

*Τοκειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολα τα νεα της SUPER LEAGUE

Ιωαννίδης και Σπάθας, σφυρίζουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό 

20/9/2012

Ιωαννίδης και Σπάθας, σφυρίζουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό 
Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης του συνδέσμου Αργολίδας ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να σφυρίξει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανθρακικό (23/9, 20:30) για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο (24/9, 17:15), το οποίο θα ρίξει και την αυλαία της αγωνιστικής θα διευθύνει ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά.

Αναλυτικά οι διαιτητές της τέταρτης αγωνιστικής:

Σάββατο (22/9)

Λεβαδειακός-Πανιώνιος (22/9, 17:15)
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών),
Βοηθοί: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Ταρανάς (Αθηνών), Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Χατζής (Καρδίτσα)

Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς (22/9, 17:15)
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου),
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Μερκενίδης (Μακεδονίας), Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Παρατηρητής: Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Ξάνθη-ΠΑΟΚ (22/9, 19:30)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου),
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κυριακή (23/9)

Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα (23/9, 16:00)
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας),
Βοηθοί: Τουμπακάρης, Γεωργαράκος (Αθηνών), Παππάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γκρούτσης (Κορινθίας)

ΟΦΗ-ΑΕΚ (23/9, 18:15)
Διαιτητης: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών),
Βοηθοί: Κούλα (Μακεδονίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης), Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Παρατηρητής: Καλύβας (Βοιωτίας)

Άρης-Κέρκυρα (23/9, 18:15)
Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας),
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Βερρής (Λέσβου), Μαντάκης (Ημαθίας)
Παρατηρητής: Γρυλλάκη (Χανίων)

Ολυμπιακός-Πανθρακικός (23/9, 20:30)
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας),
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής), Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Παρατηρητής: Αμυγδάλης (Σερρών)

Δευτέρα (24/9)

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (24/9, 20:30)
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά),
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Παπαδάκος (Λακωνίας)

Όποιος προλάβει για Ξάνθη 

20/9/2012

Όποιος προλάβει για Ξάνθη 
Πριν το ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν ένα ακόμη ματς, στο οποίο καλούνται να σπεύσουν για να βρουν εισιτήριο και να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Αυτό που προηγείται χρονικά, με αντίπαλο την Ξάνθη (22/9, Πηγάδια), αναμέτρηση για την οποία οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» έχουν εξασφαλίσει 1.200 εισιτήρια.

Αυτά τιμώνται 25 ευρώ και διατίθενται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή από τα εκδοτήρια της Τούμπας (από τις 09:00 έως τις 17:00).

Ρίχνει τις τιμές των εισιτηρίων ο Άρης 

20/9/2012

Ρίχνει τις τιμές των εισιτηρίων ο Άρης
Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε ακόμη χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια για την επερχόμενη εντός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

Σε αυτό το ματς οι «κίτρινοι» θα επιδιώξουν να πάρουν την πρώτη νίκη της σεζόν και θέλουν την θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Κέρκυρα την Κυριακή (23/9) στις 18:15 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιλαμβανόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισε φέτος να μειώσει το κόστος των εισιτηρίων σε όλες τις θύρες.

Πιο συγκεκριμένα τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στην θύρα 2, 20 ευρώ στην θύρα 9 και 30 ευρώ στην θύρα 7 (επισήμων).

Τα εισιτήρια διατίθενται από το ARIS MOBILE καθημερινά από σήμερα το απόγευμα στις 17:30 και αύριο από τις 9 π.μ. έως τις 21:00.

Το Σάββατο θα λειτουργήσει το ARIS MOBILE από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ την Κυριακή, την ημέρα του αγώνα, τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Παράλληλα οι φίλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing και την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html».

Διευκρίνιση για τους κατόχους διαρκείας:

«Όσοι από τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 δεν έχουν παραλάβει ακόμη το καρτελάκι τους, μόνο για το παιχνίδι της Κυριακής με την Κέρκυρα (18:15, Κλεάνθης Βικελίδης) μπορούν να πηγαίνουν στο ARIS Mobile τις ώρες λειτουργίας του, έχοντας μαζί τους το απαραίτητο αποδεικτικό, προκειμένου να παραλάβουν πρόσκληση για την είσοδό τους στο γήπεδο. Τα νέα καρτελάκια αναμένονται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο».

«Φαβορί η Βέροια» 

20/9/2012

«Φαβορί η Βέροια»
Την Βέροια έχρισε φαβορί ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την ομάδας της Ημαθίας (24/09, 16:00). «Αν πάμε να παίξουμε με άνεση, το μόνο που έχουμε να πάρουμε είναι πιθανότατα ένα μεγάλο χαστούκι» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός, που εμφανίστηκε ενοχλημένος από τα γραφόμενα περί εύκολης τετράδας αγώνων που ακολουθεί. «Αν κάνουμε το τέσσερα στα τέσσερα, δεν θα έχουμε στόχο την παραμονή, αλλά το πρωτάθλημα» τόνισε.

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Επειδή πολλά ακούστηκαν διάφορα για τον σχηματισμό που χρησιμοποιήσαμε, νομίζω ότι ήταν ο κατάλληλος. Είναι ένα σύστημα με τρεις στόπερ, που χρησιμοποιείται στην Ιταλία τα τελευταία εφτά με οκτώ χρόνια κατά κόρον, και ιδιαίτερα τα τελευταία δύο-τρία. Είμαι ικανοποιημένος πολύ από την αμυντική λειτουργία της ομάδας με το σχήμα αυτό. Δεν λειτουργήσαμε επιθετικά, όπως είχαμε δουλέψει και προετοιμαστεί. Δυστυχώς μας έλειψε η συγκέντρωση, η αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε στα τριάντα πρώτα λεπτά του αγώνα να κρατήσουμε λίγο περισσότερο τη μπάλα. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά».

Αναφερόμενος στο προσεχές παιχνίδι με τη Βέροια, τόνισε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Βέροια είναι μία ομάδα η οποία πραγματοποίησε το καλοκαίρι δεκατέσσερις μεταγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών, από τους οποίους νομίζω οι έντεκα είναι ξένοι με πολύ καλά βιογραφικά. Με πληροφορούν οι συνεργάτες μου ότι τις τελευταίες ημέρες ακούγονται κάποια πράγματα για τετράδα αγώνων, για τέσσερα στα τέσσερα, για μίνιμουμ οκτώ πόντους και κάτι τέτοια. Δεν μπορώ να τα καταλάβω όλα αυτά. Εάν στην επόμενη τετράδα κάνουμε τέσσερα στα τέσσερα, εμείς δεν θα έχουμε στόχο την παραμονή. Θα έχουμε στόχο το πρωτάθλημα και θα κυνηγήσουμε τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν τετράδες αγώνων, δεν υπάρχουν μίνιμουμ, δεν υπάρχουν μάξιμουμ. Εγώ δεν ξέρω το πρόγραμμα πως πάει. Δεν ξέρω μετά τη Βέροια με ποιον παίζουμε. Το φαβορί στην αναμέτρηση της Κυριακής είναι η Βέροια. Η δικιά μας ομάδα το καλοκαίρι είχε περιορισμό μεταγραφών και είχε έναν συγκεκριμένο στόχο, και έχει τον ίδιο στόχο και δεν μπορεί να αλλάξει την 3η αγωνιστική. Ούτε μετά από μία καλή εμφάνιση, ούτε μετά από μία κακή. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε την Κυριακή τον καλύτερο μας εαυτό. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε σαν ένας, να αγωνιστούμε σαν ένας και να νιώθουμε σαν ένας. Μόνο έτσι θα παλέψουμε να πάρουμε αποτέλεσμα την Κυριακή. Αν πάμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι με άνεση, το μόνο που έχουμε να πάρουμε είναι πιθανότατα ένα μεγάλο χαστούκι. Θέλω να υπάρξει σοβαρότητα στην ομάδα μου. Μην προσπαθείτε να φορτώσετε αυτά τα παιδιά με άγχος ή με υπερβολές, γιατί μόνο κακό μπορείτε να μας κάνετε.

Εδώ στην Ελλάδα βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά γενικά. Και εύκολα βγάζουμε "θεούς" και "αποδιοπομπαίους τράγους" . Και η Βέροια την πρώτη αγωνιστική έκανε καταπληκτική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, και στο δεύτερο ματς έχασε από τον Πανιώνιο στην έδρα της. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη για καμία ομάδα, και κάθε παιχνίδι θέλει σοβαρότητα, έχει τις ιδιαιτερότητες του και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να εξαντλούμε αυτές τις πιθανότητες. Δεν είμαστε φαβορί ούτε για το ΟΥΕΦΑ ούτε για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Στη συνέχεια μίλησε για το πώς κυλάει η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι της Κυριακής: «Ο Θέμης Τζημόπουλος επανήλθε. Στο κανονικό πρόγραμμα έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Έχουμε κάποια προβλήματα με τον Καρίμ Φέγκρους, από κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο του, και δεν έχει προπονηθεί κανονικά αυτή την βδομάδα. Σίγουρα ο σκοπός μας είναι κάθε Κυριακή να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, και η ετοιμότητα μας είναι η κατάλληλη γι' αυτή την εποχή πιστεύω, και είμαστε σε καλή κατάσταση» τόνισε.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν προβληματίζεται από το γεγονός ότι στον πάγκο της Βέροιας κάθεται υπηρεσιακός προπονητής, απάντησε: «Τον κ. Καρύδα τον εκτιμώ πολύ. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, στη δεύτερη ομάδα, δούλευε στην πρώτη ομάδα. Τον γνωρίζω και δεν ξέρω αν είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η Βέροια σε δύο εντός έδρας αγώνες έχει δύο ήττες, και ότι την Κυριακή έχει μεγάλη ανάγκη να μας κερδίσει».

Κάνει απόσβεση ο Λόρενς 

20/9/2012

Κάνει απόσβεση ο Λόρενς
Ο Λίαμ Λόρενς από την πρώτη κιόλας στιγμή που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, έδειξε ότι οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν διάνα με την απόκτησή του.

Ο Ιρλανδός άσος με περίτεχνη ενέργεια ισοφάρισε τον Αστέρα Τρίπολης και έτσι ξεκίνησε η αντεπίθεση που έφερε τη νίκη (2-1) για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Το τέρμα που σημείωσε αναδείχθηκε το καλύτερο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η βράβευσή του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (21/9, 12:30) στη μικτή ζώνη του γηπέδου της Τούμπας.


Δύσκολα με κόσμο ο Άρης στην Τούμπα 

20/9/2012

Δύσκολα με κόσμο ο Άρης στην Τούμπα 
Τις δυσκολίες για την μετακίνηση οπαδών στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην Τούμπα επισήμανε ο Μάκης Τσάτσος.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του «Δικεφάλου» τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα και τις ενέργειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αύριο θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης στο ντέρμπι με τον Άρη και είναι στο χέρι της διοίκησης το αν θα δώσει εισιτήρια. Εμείς, από την πλευράς μας, οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ωστόσο, ίσως παρέμβει η πολιτεία και αρνηθεί τη μετακίνηση των οπαδών», δήλωσε στο "Αθλητικό Metropolis", ενώ αναφέρθηκε στο πως θα αποτρέψουν πιθανά έκτροπα:

«Το σημαντικότερο όπλο είναι η επικοινωνία κι ο διάλογος, προκειμένου να προστατευθεί η ομάδα. Έγινε μια εισήγηση για τη "θωράκιση" της Τούμπας και πλέον είναι στο χέρι της διοίκησης να τα εφαρμόσει. Η έλευση του Σαββίδη, πάντως, θα ωθήσει τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να προστατεύσουν την ομάδα. Όσον αφορά το δίχτυ, δεν καταλαβαίνω πως πήρε τέτοια έκταση αυτή η ιστορία, καθώς ήδη υπάρχει δίχτυ. Το ΔΣ του ΠΑΟΚ πήρε απόφαση να μπει δίχτυ, το οποίο θα εκτείνεται σε όλη την 4 και αναμένεται να είναι έτοιμο για το ντέρμπι με τον Άρη, προκειμένου να αποτραπεί η ρίψη αντικειμένων. Η απόφαση, πάντως, για να ολοκληρωθούν τα έργα εναπόκειται στην κρίση της διοίκησης, ωστόσο απαιτείται χρόνος, καθώς μιλάμε για ένα γερασμένο γήπεδο».

Εξασφάλισε εισιτήρια ο Πανιώνιος 

20/9/2012

Εξασφάλισε εισιτήρια ο Πανιώνιος
Η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε πως εξασφάλισε αριθμό εισιτηρίων για το παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/9 (17:15). Οι φίλαθλοι της ομάδας της Νέας Σμύρνης θα καθίσουν στην θύρα 8 του δημοτικού σταδίου Λιβαδειάς, με τα εισιτήρια να κοστολογούνται 15 ευρώ και θα μπορούν να τα προμηθεύονται έξω από την συγκεκριμένη θύρα, την μέρα του αγώνα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει πως εξασφάλισε για τις ανάγκες των φιλάθλων της εισιτήρια στην Θύρα 8 του γηπέδου της Λιβαδειάς. Τα εισιτήρια τιμώνται 15 ευρώ και η διάθεσή τους θα γίνεται έξω από τη θύρα 8 το Σάββατο, ημέρα του αγώνα της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό».

Θέλουν τον Ράγιος στη Γαλλία 

20/9/2012

Θέλουν τον Ράγιος στη Γαλλία 
Η πώληση του Κώστα Φορτούνη το περασμένο καλοκαίρι, στην γερμανική Καϊζερσλάουτερν, ήταν η τελευταία του Αστέρα Τρίπολης. Δεν αποκλείεται οι Αρκάδες, να έχουν σύντομα την ευκαιρία να διαπραγματευτούν και πάλι με ομάδα για την πώληση παίκτη.

Τις τελευταίες ημέρες, ομάδα της Γαλλίας φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του. Ο Ισπανός μέσος, έχει ξεκινήσει πολύ καλά την σεζόν, ειδικά με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια κόντρα σε Ίντερ Μπακού και Μαρίτιμο.

Τα παιχνίδια των Αρκάδων συνεχίζονται και ο Ράγιος υπολογίζεται κανονικά, ενώ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, δεν αποκλείεται να φτάσει και επίσημη πρόταση στα γραφεία της οδού Τερτσέτη.

Μοίρασε πρόστιμα η Πειθαρχική 

20/9/2012

Μοίρασε πρόστιμα η Πειθαρχική
Πρόστιμα σε αρκετές ΠΑΕ της Σούπεr Λίγκας μοίρασε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να είναι εκείνοι που θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 13.000 ευρώ.

Οι ποινές αφορούν τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 3ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων διακοσίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Οι παρακάτω αποφάσεις αφορούν τη 2η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων διακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Κρίνει εγκαλουμένη ΠΑΕ ατιμώρητη λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 14 παρ. 4 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, κ.Δ.Νιαρχάκο (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Δ.Νιαρχάκου: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τη χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ για την συμπεριφορά του β΄ εγκαλουμένου. Επίσης, επιβάλλει στον κ. Δ. Νιαρχάκο: α) ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για μία (1) αγωνιστική και β) τη χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Δεξί χέρι του Τσιώλη ο Χερίδης 

20/9/2012

Δεξί χέρι του Τσιώλη ο Χερίδης
Αλλαγή προσώπων στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης. H ανάγκη του Στράτου Κοσμά να απουσιάσει για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω προβλήματος υγείας, αναγκάζει τον Γιώργο Χερίδη να αναλάβει χρέη άμεσου βοηθού του Σάκη Τσιώλη στην ομάδα της Αρκαδίας.

Μάλιστα, αυτή η εξέλιξη φέρνει μια αλυσιδωτή αντίδραση καθώς την ομάδα Κ20 που είχε ο Χερίδης, αναλαμβάνει ο Κώστας Μπεντεβής, ενώ την Κ17 που είχε ο τελευταίος, θα «οδηγεί» ο Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος είναι γυμναστής.

Με αφαίρεση 30 βαθμών κινδυνεύει ο ΟΦΗ! 

20/9/2012

Με αφαίρεση 30 βαθμών κινδυνεύει ο ΟΦΗ!
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των τελευταίων ετών καλούνται να λύσουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Κίμων Ευαγγελάτος, ο οποίος εκπροσωπεί εννιά ποδοσφαιριστές που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα του συλλόγου, ζητάει από την ΠΑΕ να καταβάλει το ποσό των 680.000 ευρώ, το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλιώς ο σύλλογος του Ηρακλείου κινδυνεύει με ποινή αφαίρεσης 30 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα.

Ο Κίμων Ευαγγελάτος που εκπροσωπεί τους Κατσικογιάννη, Μπουλούτ, Μπαρτζώκα, Ψωμά, Κιάσσο, Κασμερίδη, Μπερτίν, Αγρίτη και Ρούσεφ είχε έρθει σε διακανονισμό με τους ιθύνοντες του ΟΦΗ στην περίοδο της αδειοδότησης.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές καταγγέλλουν ότι δεν πήραν την πρώτη δόση -όπως είχε οριστεί- στις 15 Σεπτεμβρίου λόγω του ότι καθυστέρησε να σταλθεί η εκχώρηση που τους είχε γίνει από την ΠΑΕ στη Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με την εκδίκαση της καταγγελίας τους να ορίζεται για την ερχόμενη Τρίτη (25/09).

Οι παραπάνω παίκτες ζητούν πλέον την καταβολή όλου του ποσού που δικαιούνται να πάρουν που φτάνει τις 680.000 ευρώ, διαφορετικά ο σύλλογος του Ηρακλείου απειλείται με αφαίρεση μέχρι και 30 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα.

Ωστόσο, άνθρωποι του ΟΦΗ τονίζουν πως ο λόγος που δεν υπήρχαν χρήματα στους λογαριασμούς της ΠΑΕ για να πάρουν οι παίκτες τη πρώτη τους δόση ήταν μερικά κατασχετήρια που έφτασαν στη Σούπερ Λίγκα από άλλου ποδοσφαιριστές στους οποίους όφειλε χρήματα ο σύλλογος του
Ηρακλείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκείνοι να «τραβήξουν» τα λεφτά από τα ταμεία του ΟΦΗ και να μείνουν απλήρωτοι οι παίκτες που εκπροσωπεί ο Κίμων Ευαγγελάτος.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της ομάδας, τονίζουν πως δεν ευθύνονται εκείνοι και πως έχουν ισχυρά επιχειρήματα, ώστε αν τα θέσουν στο δικαστήριο να κερδίσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου.

Απορίες και… νεύρα στην ΑΕΚ 

20/9/2012

Απορίες και… νεύρα στην ΑΕΚ 
Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσαν στην ΑΕΚ οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας.

Κι αυτό διότι στην «Ένωση» δεν ήξεραν πώς να… υποδεχθούν την ποινή των 13.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ «για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο παιχνίδι με τον Άρη».

Με απορία για το πώς γίνεται να επιβάλλεται ένα βαρύ (όχι μόνο για τα δικά της δεδομένα, αλλά γενικότερα για την εποχή) πρόστιμο;

Ή με οργή για το πώς γίνεται αυτό το πρόστιμο να επιβάλλεται για ένα παιχνίδι όπου (κατά κοινή ομολογία) η ατμόσφαιρα στις εξέδρες ήταν εξαιρετική και δεν καταγράφηκε κάποιο επεισόδιο;

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ θα κληθεί να πληρώσει από το πουθενά ένα ποσό που αναμφίβολα δεν περισσεύει -ούτε στην ίδια, αλλά ούτε και στην πλειοψηφία των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Γιαλούσης: «Στόχος μας η τριάδα» 

20/9/2012

Γιαλούσης: «Στόχος μας η τριάδα»
Το παιχνίδι με τον Πλατανιά, κρύβει αρκετές παγίδες για την ομάδα του Αστέρα σύμφωνα με τον Λευτέρη Γιαλούση. Ο έμπειρος αμυντικός, ο οποίος αγωνιζόταν στον Εργοτέλη την περασμένη σεζόν και ξέρει πρόσωπα και πράγματα από τα γήπεδα της Κρήτης, αναφέρθηκε στην σεζόν που ξεκινάει και έχει βρει την ομάδα του σε καλή κατάσταση, αλλά και στους στόχους, τόσο τους προσωπικούς, όσο και τους συλλογικούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον AthleticRadio:

«Ο Πλατανιάς είναι μία πολύ καλή ομάδα και αν και νεοφώτιστος έχει κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα. Δεν θα είναι εύκολο ματς για εμάς αφού ο Πλατανιάς δεν έχει δεχθεί γκολ ακόμα στο πρωτάθλημα. Είναι μία συμπαγής ομάδας που θέλει προσοχή».

Για τον φετινό Αστέρα Τρίπολης σημείωσε: «Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Το ρόστερ μας είναι μεγάλο και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Το κλίμα στην ομάδα είναι υπέροχο και πιστεύω ότι θα τερματίσουμε ψηλά. Στόχος μας είναι η τριάδα! Είχαμε καλή παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ και φέτος δεν θέλουμε να βγούμε σε αυτό από σπόντα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Ευχάριστη έκπληξη μέχρι τώρα είναι ο Πανιώνιος. Σε λίγες αγωνιστικές όμως θα ξεκαθαρίσουν όλα. Μετά από 10 αγωνιστικές θα έχουμε μία πιο σαφή εικόνα για όλες τις ομάδες. Το θέμα είναι μία ομάδα να έχει διάρκεια και επιλογές στο ρόστερ της για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Ελπίζω ο Πλατανιάς να είναι η ευχάριστη έκπληξη».

Για τον ίδιο: «Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή. Εγώ είμαι πάντα έτοιμος και όταν με χρειαστεί ο προπονητής μου θα μπω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για το ματς της περασμένης αγωνιστικής και την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα. Είχαμε τρία δοκάρια. Προηγηθήκαμε και είχαμε ευκαιρίες όμως χάσαμε. Έχουμε πικρία αλλά σκεφτόμαστε θετικά για το μέλλον».

Για την πρώην ομάδα του, τον Εργοτέλη: «Πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Χάθηκε ένας μεγάλος άνθρωπος... Ο Απόστολος Παπουτσάκης ήταν αγαπητός από όλους ακόμα και αυτούς που δεν το ήξεραν, πόσο άλλωστε από μας. Άφησε πίσω του όμως τον Δημήτρη που έχει πολλά βάρη και του εύχομαι το καλύτερο στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Αν ήταν η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα.

Θα πρέπει να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Έχει καλή ομάδα και έναν καλό προπονητή. Θεωρώ ότι θα είναι ευχάριστα τα πράγματα. Έφυγα ως φίλος μετά από έξι χρόνια με τις καλύτερες εντυπώσεις και ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα. Είμαι από το Ηράκλειο και καλά να είμαστε θα ήθελα κάποια στιγμή να ξαναπαίξω μπάλα σε ομάδα της πόλης μου».

Για τον ΟΦΗ: «Δεν βάζει εύκολα γκολ. Πρέπει να κοιτάξει το επιθετικό κομμάτι. Πιστεύω ότι η ομάδα θα αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά της. Έμεινε ο ίδιος προπονητής και γίνεται καλή δουλειά. Όταν δέσει περισσότερο το νεανικό του σύνολο θα δούμε έναν καλύτερο ΟΦΗ».

Υποχωρεί ο «πονοκέφαλος» στον Πλατανιά 

20/9/2012

Υποχωρεί ο «πονοκέφαλος» στον Πλατανιά 
Ολική ανατροπή στον Πλατανιά σχετικά με τη συμμετοχή του Μηνά Τζανή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για τη τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τον κεντρικό αμυντικό των Κρητικών να φαίνεται πως προλαβαίνει το ματς με τους Αρκάδες.

Ο Έλληνας στόπερ είχε αποκομίσει τραυματισμό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση. Τελικά, η γνωμάτευση του γιατρού των Κρητικών έδειξε ότι ο Τζανής έχει απλώς ένα σφίξιμο στο δικέφαλο και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος, «λύνοντας τα χέρια» του Γιάννη Χατζηνικολάου.

Περισσότερα συμπεράσματα για το βαθμό ετοιμότητας του θα προκύψουν στην προπόνηση της Παρασκευής, όπου ο παίκτης θα δοκιμάσει να βγάλει το πρόγραμμα.

Άπαντες παρόντες 

20/9/2012

Άπαντες παρόντες 
Με τις ιδανικότερες συνθήκες φαίνεται πως θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ η SKODA Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διαπίστωσε στην προπόνηση της Πέμπτης πως όλοι οι παίκτες του είναι ετοιμοπόλεμοι για το ματς με τον «Δικέφαλο».

Έτσι, στα Πηγάδια, μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, ακολούθησαν οι ασκήσεις συναρμογής, οι εκρήξεις ταχύτητας και η τακτική. Ο Μακεδόνας τεχνικός εστίασε σε συγκεκριμένους τομείς της ανάπτυξης, αλλά και στην άμυνα, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. 
 

Ούτε δοκιμή, ούτε πρόβλημα 

20/9/2012

Ούτε δοκιμή, ούτε πρόβλημα 
Χωρίς κάποια δοκιμή σχήματος, αλλά και χωρίς να προκύψει κάποιο απρόοπτο, ολοκληρώθηκε η προτελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει Ξάνθης (22/9, Πηγάδια), στη Ν. Μεσήμβρια.

Όπως το συνηθίζει ο Γιώργος Δώνης, ανακοίνωσε αποστολή δυο μέρες πριν το ματς.

Σε αυτήν δεν βρίσκονται οι τραυματίες Σαλπιγγίδης, Γκαρσία και Βιβιάν, με τον τελευταίο να κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τον Άρη, την μεθεπόμενη αγωνιστική (5η) στην Τούμπα.

Η 19μελής αποστολή: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Χακόμπο.

Ανεβάζει στροφές ο Σαρ 

20/9/2012

Ανεβάζει στροφές ο Σαρ
Με τον Μοχάμεντ Σαρ να επιστρέφει στο Ηράκλειο και να παίρνει μέρος σε κανονικό ρυθμών προπονήσεων, συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΟΦΗ, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Στον αντίποδα, από την προπόνηση της Πέμπτης απουσίαζαν οι Χρήστος Μπούρμπος και Γιώργος Βαλεριάνος και, όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα προλάβουν την αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους».

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπούρμπος, για άλλη μία μέρα, ακολούθησε θεραπεία, καθώς ακόμη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος, καθώς και ο Βαλεριάνος, που έχει υποστεί θλάση στη γάμπα, έκανε και αυτός θεραπεία.

Δεν ανησυχούν για Καραμάνο 

20/9/2012

Δεν ανησυχούν για Καραμάνο 
Οι πόνοι στο στομάχι του Τάσου Καραμάνου δεν είναι ικανοί να τον κρατήσουν εκτός από την αναμέτρηση της Λιβαδειάς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός επιθετικός του Ατρόμητου δεν προπονήθηκε την Πέμπτη, όμως την Παρασκευή αναμένεται να είναι έτοιμος.

Παράλληλα, κανονικά προπονήθηκε ο Εντουάρντο Μπρίτο, ο οποίος επιστρέφει και ενδεχομένως να είναι και στο αρχικό σχήμα του Μπάγεβιτς κόντρα στους «πράσινους».

Ένα ακόμα πρόβλημα που υπήρξε, ήταν αυτό του Αντώνη Αθανασίου. Ο νεαρός αμυντικός, τον οποίο ο Μπάγεβιτς, πιστεύει πάρα πολύ και δεν ήθελε να τον δώσει δανεικό, έμεινε εκτός προπόνησης λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο. Επόμενο ραντεβού για τους «κυανόλευκους» είναι την Παρασκευή το απόγευμα. 
 

Γίνεται πρόβλημα ο Κοντοές (;) 

20/9/2012

Γίνεται πρόβλημα ο Κοντοές (;) 
Όταν αποχωρούσε με ενοχλήσεις την Τετάρτη, ο Γιάννης Κοντοές υπήρχε η πεποίθηση πως θα προλάβει (παρόλα αυτά) να παίξει με τον ΟΦΗ.

Οι πόνοι που εξακολούθησε να νιώθει όμως σήμερα τον άφησαν εκτός κανονικού προγράμματος και πλέον οι επόμενες προπονήσεις θα δείξουν αν θα γίνει ένα ακόμα πρόβλημα της ΑΕΚ (μετά τους Λαγό και Βλάχο) για το παιχνίδι της Κυριακής.

Δεδομένου λοιπόν ότι το χτύπημα του Κοντοέ δεν είναι επιπόλαιο, αλλά και ότι είναι σε ευαίσθητο σημείο (κοιλιακούς) το αν ο Έλληνας αμυντικός θα καταφέρει να γυμναστεί χωρίς ενοχλήσεις την Παρασκευή θα κρίνει εν πολλοίς αν θα προλάβει να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Ηράκλειο.

Ο «πονοκέφαλος» του Κοντοέ όμως δεν είναι ο μόνος που απασχολεί τον Βαγγέλη Βλάχο καθώς (πέρα από τους Λαγό και Βλάχο που έκαναν ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζονται για το κυριακάτικο ματς) ο τεχνικός της «Ένωσης» είδε και τον νεαρό Νικολόπουλο να αποχωρεί από την προπόνηση της Πέμπτης με πόνους στους προσαγωγούς.

Όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» γυμνάστηκαν κανονικά και ανανέωσαν το ραντεβού τους -όχι για την επόμενη προπόνηση (που είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 της Παρασκευής) αλλά για το γεύμα που έχει προγραμματίσει να παραθέσει ο Θωμάς Μαύρος στο ποδοσφαιρικό τμήμα προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το οικογενειακό κλίμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. 
 

Με απουσίες κόντρα στον Πανιώνιο 

20/9/2012

Με απουσίες κόντρα στον Πανιώνιο
Τις υπηρεσίες του Γιώργου Γεωργίου και του Νόε Ακόστα για το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο θα στερηθεί ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος.

Οι δύο ποδοσφαιριστές για άλλη μία μέρα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα ο Έλληνας τεχνικός να μην τους υπολογίζει για τον αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής κόντρα στους «κυανέρυθρους».

Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι παίκτες του Λεβαδειακό στην προπόνηση της Πέμπτης (20/9) συνέχισαν κανονικά τη προετοιμασία τους για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Πανιώνιο, όπου οι Βοιωτοί θα προσπαθήσουν να κάνουν τη πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και να «σπάσουν» το νικηφόρο σερί των «κυανέρυθρων». 
 

Μόνο ο Ναζλίδης εκτός 

20/9/2012

Μόνο ο Ναζλίδης εκτός 
Μόνο ο Ναζλίδης έμεινε εκτός αποστολής στον Πλατανιά για την αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ανακοίνωσε την Πέμπτη 20μελής αποστολή για την αρκαδική πρωτεύουσα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Μηνάς Τζανής, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Στην αποστολή των Χανιωτών, ο κ. Χατζηνικολάου επέλεξε τους εξής: Αγκιλέρα, Αναστασάκο, Αργυρόπουλο, Γιακουμάκη, Γκονζάλες, Δέντσα, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδη, Κηπουρό, Κουρτεσιώτη, Λαζαρίδη, Μαραγκουδάκη, Μαρτσάκη, Μιρτσέτα, Ντόε, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργο, Ποτουρίδη, Τζανή.


Το απόγευμα της Παρασκευής, η ομάδα θα προπονηθεί στην Τρίπολη.

Την Πέμπτη, έγινε και η καθιερωμένη φωτογράφηση για τη φετινή περίοδο. 
 

ΟΚ όλοι, «πόρτα» σε Χαριστέα 

20/9/2012

ΟΚ όλοι, «πόρτα» σε Χαριστέα 
Με τους Τριανταφυλλάκο, Αγκάνθο και Γιαννιώτα μπορεί να καταστρώνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση του Άρη με την Κέρκυρα, ο Μάκης Κατσαβάκης.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» έχει πλέον κανονικά στη διάθεσή του τους συγκεκριμένους παίκτες και έτσι τους υπολογίζει για το ματς της Κυριακής, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Σε αντίθεση με χθες, δεν επετράπη στον Άγγελο Χαριστέα να προπονηθεί στις εγκαταστάσεις της ομάδας, προκειμένου να κρατηθεί σε φόρμα μέχρι να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Η διοίκηση δεν έχει ξεχάσει την στάση του άλλοτε διεθνούς επιθετικού, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην πρόταση που του είχαν κάνει οι Θεσσαλονικείς.

«Θα μας κάνουν περήφανους τα παιδιά της ΑΕΚ» 

20/9/2012

«Θα μας κάνουν περήφανους τα παιδιά της ΑΕΚ» 
Την ακλόνητη πίστη του στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ επανέλαβε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Μιλώντας στη NOVA, ο προπονητής της «Ένωσης» τόνισε ότι η βαθμολογία αδικεί την εικόνα της.

Ενόψει και του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ λοιπόν, χαρακτήρισε αναγκαίο οι παίκτες του να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους και δήλωσε βέβαιος πως -αν συμβεί αυτό- θα κάνουν σύντομα περήφανους τους εαυτούς τους, τον ίδιο, αλλά και τον κόσμο της ομάδας.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Βλάχος

Για τις τρεις πρώτες αγωνιστικές: «Είχαμε μια πολύ καλή εικόνα μέχρι τώρα και τα παιδιά αδικούνται από τη βαθμολογική συγκομιδή. Όμως αυτό που μετράει είναι το γκολ και η νίκη. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δε φτάνει αυτό».

Για το επιθετικό πρόβλημα: «Έχω εικόνα απ' όλα τα παιδιά. Πάντα δουλεύουμε στα τελειώματα των φάσεων και γενικά κάνουμε ασκήσεις για να αποκτήσουμε ευχέρεια στο σκοράρισμα. Θέλει χρόνο, υπομονή και το κυριότερο αυτοπεποίθηση από τα παιδιά. Οι παίκτες πρέπει να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους».

Για την ανάγκη της πρώτης νίκης: «Ξέρω ότι τα παιδιά "διψούν" πραγματικά για να νικήσουμε και βλέπω πως αντιδρούν όταν δεν τα καταφέρνουμε. Περιμένουν πώς και πώς να κάνουμε την πρώτη νίκη για να αισθανθούν ότι αρχίζει η χρονιά. Γιατί πραγματικά αν κάνουμε μια νίκη θα αρχίσει για μας η χρονιά. Το έχω ξαναπεί ότι αυτά τα παιδιά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουν περήφανους τους εαυτούς τους, τον κόσμο και τις οικογένειές τους. Σίγουρα θα τα καταφέρουν».

Για την απουσία του κόσμου της ΑΕΚ από το «Γεντί Κουλέ»: «Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Από την Αγγλία στην προετοιμασία όταν ήρθαν τα παιδιά της ORIGINAL Λονδίνου, ο κόσμος είναι ανεπανάληπτος. Την Κυριακή δε θα έχουμε τους φιλάθλους μας, αλλά η ψυχή τους θα είναι με τα παιδιά και θα τους δώσουν δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθουν. Τα παιδιά θέλουν τον κόσμο μαζί τους, θέλουμε να ακούμε τις ιαχές τους και για μας είναι ο 12ος παίκτης».

Για τον ΟΦΗ και την επιστροφή του ως αντίπαλος στο Ηράκλειο: «Και ο ΟΦΗ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Έχουν ίδια προβλήματα με μας, αλλά είναι μια ομάδα την οποία πρέπει να σέβεσαι. Μια ομάδα με τεράστια ιστορία, με πολύ κόσμο παντού σε όλη την Ελλάδα, με μια "καυτή" έδρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να τα καταφέρουμε.

Εγώ έχω φίλους εκεί, ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που έχω στην καρδιά μου γιατί οι Κρητικοί είναι καλοί άνθρωποι. Βοηθούν, συμπαραστέκονται στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα τους και μόνο θετικά μηνύματα έχω από εκεί»
.

Πρόβλημα με Εντερ 

20/9/2012

Πρόβλημα με Εντερ 
Με ένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Κέρκυρας την Πέμπτη στον Πλάντραφο. Ο Εντερ αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος του Άκη Μάντζιου, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στη μέση. Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οσφυαλγία.

Εκτός έμεινε και ο Λεόν, λόγω του θλαστικού τραύματος στην ποδοκνημική. Αμφότεροι αναμένεται να προλάβουν την κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Επίσης, ο Πετρούσης υπέστη τενοντίτιδα και ο Καραπέτσας εξακολουθεί να υποφέρει από τη θλάση στον τετρακέφαλο, οπότε αμφότεροι ακολούθησαν θεραπεία.

Η προπόνηση διεξήχθη στον Πλάντραφο, λόγω της προσωρινής διακοπής ρεύματος στο ΕΑΚ, με τους Φαίακες να δουλεύουν στην τακτική και να παίζουν και διπλό.

Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 στα Γαζάτικα. 
 

Πρόταση-λύτρωση για Βόλο, Καβάλα, Ηρακλή! 

20/09/2012

Πρόταση-λύτρωση για Βόλο, Καβάλα, Ηρακλή!
Νέα, πολύ βελτιωμένη (αλλά προφορική) πρόταση απέστειλε την Πέμπτη το βράδυ ο ΟΠΑΠ στη Σούπερ Λίγκα, η οποία –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα οδηγήσει και στην αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Ανοίγει ο δρόμος στη Football League ώστε να κάνει την Παρασκευή κλήρωση με 21 ομάδες, αν και στην Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής θέλουν χαρτί με οριστική απόφαση από τη Σούπερ Λίγκα για άνοδο τεσσάρων ομάδων. Σενάριο ακόμα και για αναβολή της κλήρωσης μέχρι να "κλειδώσει" επίσημα. Αντιδράσεις στη Football League.

Και νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα με το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρο, αλλά τελικά συμβαίνουν και… μαγικά! Από εκεί που ο ΟΠΑΠ πρόσφερε μόνο για την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα τα ίδια λεφτά με φέτος (περίπου 8,5 εκατ. ευρώ) και μια μικρή αύξηση για τις δύο επιπλέον ομάδες (αν γίνονταν 18) ύψους 800 χιλ. ευρώ, ξαφνικά με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο, βρέθηκαν… εκατομμύρια με το τσουβάλι!

Ο ΟΠΑΠ επανήλθε το βράδυ της Πέμπτης προτείνοντας τελικά διετή σύμβαση, συνολικού ύψους άνω των 25 εκατ. ευρώ! Μια πρόταση που σαφώς ικανοποιεί απόλυτα τη Σούπερ Λίγκα, αφού καλύπτει τις ανάγκες της και που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει τα μέλη του συνεταιρισμού στο να αποδεχτούν το αίτημα της Football League (και απαίτηση του υφυπουργείου Αθλητισμού) να γίνει η αναδιάρθρωση και να αριθμεί η κατηγορία 18 ομάδες την επόμενη σεζόν. Κάτι που θα σημαίνει πως στο τέλος της σεζόν θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική δύο ομάδες και θα προβιβαστούν στη μεγάλη κατηγορία τέσσερις.

Το πρόβλημα είναι ότι η πρόταση του ΟΠΑΠ είναι προφορική, άρα η Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να πάρει οριστική απόφαση αν δεν την έχει γραπτώς. Το εμπόδιο αυτό πιθανόν να ξεπεραστεί την Παρασκευή το πρωί, αν επαληθευτεί μια πληροφορία που θέλει τον Γιάννη Μώραλη να συναντιέται με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, κ. Λουρόπουλο, ώστε να επισημοποιήσουν τη συμφωνία. Παράλληλα, όμως, ο συνεταιρισμός βάσει καταστατικού δεν μπορεί να συνεδριάσει μέσα σε 24 ώρες από τη σύγκληση του Δ.Σ., συνεπώς το συμβούλιο θα συγκληθεί πιθανότατα για τη Δευτέρα.

Με αυτά και μ’ αυτά, η Football League πάει την Παρασκευή σε κλήρωση του πρωταθλήματός της. Από τη στιγμή που η λογική λέει πως η Σούπερ Λίγκα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πως στην κληρωτίδα της Β’ Εθνικής θα μπουν και οι τρεις… «αποκατασταθέντες», Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής. Όμως, στη Football League, δεν θα έχουν στα χέρια τους οριστική απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ότι στο τέλος της σεζόν θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες, και αυτό μπορεί να προκαλέσει νέα αναβολή της κλήρωσης μέχρι να συνεδριάσει η «μεγάλη» κατηγορία και να στείλει επίσημο χαρτί.

Όλα αυτά θα αποφασιστούν στο Δ.Σ. της Football League που θα συνεδριάσει στις 12:00, πριν την προγραμματισμένη κλήρωση. Ένα Δ.Σ., που αναμένεται κάτι παραπάνω από θερμό, διότι υπάρχουν αρκετές ομάδες (όχι πάντως η πλειοψηφία) που έχουν συνασπιστεί και θα απαιτήσουν δυναμικά να γίνει εδώ και τώρα κλήρωση με 18 ΠΑΕ και όχι με 21! Οι ομάδες αυτές, απειλούν και με άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη! 
 

Άκρως οικογενειακή ΑΕΚ 

20/9/2012

Άκρως οικογενειακή ΑΕΚ 
Αν ένα πρόβλημα έχει δείξει πως… δεν απασχολεί την ΑΕΚ ως τώρα είναι το καλό κλίμα στ’ αποδυτήρια.

Είναι πάντα όμορφα όμως όταν κάθεσαι στο τραπέζι ως οικογένεια.

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα λοιπόν -από τους παίκτες και τη διοίκηση, έως το προπονητικό και το ιατρικό τιμ- έδωσε το «παρών» στο κάλεσμα του Θωμά Μαύρου κι επιβεβαίωσε το κλίμα υγείας που εκπέμπει φέτος η «Ένωση».

Από το μαγαζί του Θωμά Μαύρου δεν απουσίαζε σχεδόν κανείς.

Πέρα από τους παίκτες λοιπόν, τον Βαγγέλη Βλάχο και τους συνεργάτες του (Κωτσοβό, Παπαδόπουλο και Πήδουλα) και το ιατρικό επιτελείο (εκτός του Νίκου Πανταζή), στον Άλιμο βρέθηκαν τόσο οι Χρήστος Κωστής και Βασίλης Τσιάρτας, όσο και οι Ανδρέας Δημητρέλος και Ηλίας Μπόβαλης.

Πρόσωπο της βραδιάς φυσικά ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ο οποίος (ως οικοδεσπότης κιόλας) καλωσόρισε άπαντες. Δεν παρέλειψε, δε, στη συνέχεια -πριν κατευθυνθεί στο τραπέζι της διοίκησης- να καθίσει με τους παίκτες, να συνομιλήσει σε εγκάρδιο τόνο μαζί τους και να κάνει πρόποση στην πρώτη νίκη της χρονιάς, που τόνισε ότι πρέπει να έρθει την Κυριακή με τον ΟΦΗ.

Οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους διατήρησαν το εξαιρετικά χαμηλό προφίλ τους (τόσο χαμηλό που ενίοτε εκνευρίζει τον Βαγγέλη Βλάχο στις προπονήσεις). Aφού παρακολούθησαν λοιπόν μέρη των αγώνων του Europa League, έφαγαν και με τη γενικότερη παρουσία τους επιβεβαίωσαν την αίσθηση «γουστάρω που βρίσκομαι εδώ», η οποία τόσο είχε λείψει σε καθολικό βαθμό τα τελευταία χρόνια από την ΑΕΚ.

«Λύνονται τα χέρια του» 

20/9/2012

«Λύνονται τα χέρια του»
Με τον Αυγενίκου να συμμετέχει κανονικά στην προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής κόντρα στη Βέροια και πλέον ο Γιάννης Χριστόπουλος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ώστε να καταστρώσει τα πλάνα του.

Ο Έλληνας μέσος ήταν απών από τη χθεσινή μέρα λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, όμως πλέον έβγαλε όλο το πρόγραμμα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του.

Ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου», έδωσε κυρίως έμφαση σε ασκήσεις επιθετικής τακτικής, καθώς έχει διακρίνει ότι η ομάδα του αντιμετωπίζει πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί στο Π.Α.Ε.Α.ΚΙ στις 17:00.

Πολλά προβλήματα… 

20/9/2012

Πολλά προβλήματα… 
Δεν διαπίστωσε κάτι καλύτερο ο Δημήτρης Καρύδας στην προπόνηση της Βέροιας την Πέμπτη, αφού ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά» κατάλαβε πως στον κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, θα έχει σημαντικές απουσίες.

Ο Καρύδας είδε τον Σήφη Δασκαλάκη να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα, όμως ο τελευταίος δεν το ολοκλήρωσε, αφού ένιωσε ξανά κάποιες ενοχλήσεις και παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του κόντρα στους Ηπειρώτες.

Αντίθετα, ο Δημήτρης Κοτταρίδης δεν κατάφερε να προπονηθεί, αφού πονούσε ακόμα στο γόνατο, κάτι που ισχύει και για τους Ζε Βίτορ και Τόμας, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και, έτσι, επισκέφτηκαν τον γιατρό, κ. Πανταζή. 
 

Έτοιμος ο Περόνε 

20/9/2012

Έτοιμος ο Περόνε 
Με τον Εμάνουελ Περόνε να είναι έτοιμος και να είναι κανονικά στην διάθεση του Σάκη Τσιώλη για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Πλατανιά. Ο Αργεντινός επιθετικός προπονήθηκε κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Φερνάντο Ουσέρο, ο οποίος είχε πρόβλημα στη γάμπα στην αρχή της εβδομάδας, όμως τελικά κατάφερε να είναι έτοιμος και να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Καρδιτσιώτη τεχνικού.

Τέλος, το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό του Μιχάλη Φραγκουλάκη, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, όταν και θα ανακοινωθεί η αποστολή για το παιχνίδι με τους Χανιώτες.

«Πολεμάμε με… οδοντογλυφίδες τον Κινγκ-Κονγκ»! 

21/9/2012

«Πολεμάμε με… οδοντογλυφίδες τον Κινγκ-Κονγκ»! 
Την ειλικρίνεια που τον διατήρησε τη μόνη ίσως άφθαρτη μορφή της ΑΕΚ χρησιμοποίησε και πάλι ο Θωμάς Μαύρος.

Στο περιθώριο του γεύματος που παρέθεσε στην ομάδα, ο πρόεδρος της «Ένωσης» παραδέχθηκε πως η εικόνα της χρειάζεται μεγάλη βελτίωση.

Αναρωτώμενος όμως πώς αισθάνονται εκείνοι που δημιούργησαν τη «χιονοστιβάδα» των χρεών, παρομοίασε την προσπάθεια να μείνει όρθια η ομάδα μ’ εκείνη του να νικήσει κανείς τον Κινγκ-Κονγκ με… οδοντογλυφίδες.

Το πρώτο πράγμα για το οποίο ερωτήθηκε ο Μαύρος πριν το δείπνο ήταν η πρόποση που θα έκανε στους παίκτες. Και χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, απάντησε:

«Η πρόποση που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ΑΕΚ. Μια μεγάλη ομάδα. Να δημιουργήσουμε την ομάδα των ονείρων μας. Αυτά τα παιδιά τα πιστεύω, τα αγαπάω.

Έχω το μυαλό μου περισσότερο σε αυτούς, απ' όσο στον εαυτό μου όταν ξεκινούσα. Η καρδιά μου χτυπά πιο δυνατά γι' αυτά τα παιδιά απ' όσο όταν ξεκινούσα εγώ. Αυτό που βλέπει ο κόσμος στο γήπεδο ξέρω πως ακόμα χρειάζεται μεγάλη βελτίωση. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει πίστη και αυτοκριτική.

Αυτό που θα ήθελα να τους πω είναι να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Ο λόγος που μαζευτήκαμε απόψε εδώ είναι για να έρθουμε πιο κοντά ψυχικά. Να είμαστε σαν μια οικογένεια. Εδώ δεν υπάρχει πρόεδρος, προπονητής και λοιπά, αλλά μια μεγάλη οικογένεια»
.

Όταν του ζητήθηκε, δε, να μιλήσει για την προσπάθεια του ως πρόεδρος και το πώς περιμένει την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι γνωστό πως παραλάβαμε μια χιονοστιβάδα από χρέη. Θα ήθελα να ήξερα πως νιώθουν απέναντι στον κόσμο αυτοί που δημιούργησαν αυτά τα χρέη. Εμείς παλεύουμε με οδοντoγλυφίδες να νικήσουμε τον Κινγκ Κονγκ. Το κάνουμε πιστεύοντας πως θα βρεθεί κάποια στιγμή μια λύση. Υπάρχει τώρα αυτή η ευκαιρία. Μακάρι να γίνει και να σωθεί η ομάδα». 
 

Στήριξη, αλλά μέχρι πότε; 

21/9/2012

Στήριξη, αλλά μέχρι πότε;
Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή με 3-0 από τη Μάριμπορ και την αποκαρδιωτική εμφάνιση στη Σλοβενία. Παίκτες και προπονητής δέχονται σκληρή κριτική για την παρουσία και τις επιλογές τους αντίστοιχα, ωστόσο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εξακολουθεί να απολαμβάνει τη στήριξη της διοίκησης.

Την εμπιστοσύνη του στον Πορτογάλο προπονητή και το έργο του εξέφρασε τόσο δημόσια, όσο και κατ’ ιδίαν στον ίδιο ο Γιάννης Αλαφούζος. «Κάθε δυσκολία και κάθε ήττα μας κάνει πιο αποφασισμένους για την συνέχεια. Θα πρέπει τώρα όλοι να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να προχωρήσουμε. Η στήριξη στον κ. Φερέιρα είναι δεδομένη. Όλοι τώρα παίκτες, προπονητής και διοίκηση θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε όλο και περισσότερο μέρα με την ημέρα», ανέφερε και έστειλε το μήνυμα για τη συνέχεια: «Όλοι είμαστε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι. Τώρα όμως θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Να δείξουμε δύναμη, αυτοσυγκράτηση και αυτοσυγκέντρωση για να προχωρήσουμε».

Πριν την αναχώρηση της αποστολής με τσάρτερ για την Αθήνα, ο επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» είχε τετ-α-τετ με τον 66χρονο προπονητή. Σε αυτή φέρεται να του εξέφρασε τη στήριξή του και να του έδωσε το ελεύθερο να κάνει ό,τι χρειάζεται για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Φαίνεται, λοιπόν, πως επί της παρούσης δεν τίθεται θέμα προπονητή στον Παναθηναϊκό. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει να προκύψει τέτοιο σε περίπτωση που οι άσχημες εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα συνεχιστούν, αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας με τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά για το πρωτάθλημα.

Κάποιοι δεν διστάζουν να μιλούν και για περίοδο «εξετάσεων» του Φερέιρα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου. Τα ματς με Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, Τότεναμ και Skoda Ξάνθης ίσως να κρίνουν πολλά…

Ατρόμητος και αλλαγές

Η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε τα ξημερώματα στη βάση της και αρχίζει άμεσα η προετοιμασία για το ματς της τέταρτης αγωνιστικής. Σίγουρα εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Κατσουράνης (εκτίει τη δεύτερη από τις έξι αγωνιστικές της ποινής του), ενώ δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Σο, που πάντως μετρά αντίστροφα για την πρώτη του εμφάνιση.

«Στόχος το… κούρεμα» 

21/9/2012

«Στόχος το… κούρεμα»
Τους λόγους για τους οποίους ο Άρης προχωράει στην υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, με την κατάθεση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης της αίτησης υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων εξήγησε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στη SportDay. «Θέλουμε να επιτευχθεί “κούρεμα” στην ομάδα. Επίσης, θα ζητήσουμε επέκταση των υφισταμένων ρυθμίσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκ των τριών νομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στη SportDay

Για το τι επιδιώκει ο Άρης

«Η έκδοση προσωρινής διαταγής θα απαγορεύει προσωρινά έως τη συζήτηση της αιτήσεως υπαγωγής -η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί εντός διμήνου- στον οποιονδήποτε τρίτο πιστωτή να στραφεί με κάθε τρόπο κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΠΑΕ Άρης».

Για τα επόμενα στάδια και τι θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι Θεσσαλονικείς

«Ζητάμε με την αίτησή μας να οριστεί διαμεσολαβητής που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές του Αρη, προκειμένου να επιτευχθεί "κούρεμα" των χρεών. Παράλληλα θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Οικονομικών και το ΙΚΑ επέκταση των υφισταμένων ρυθμίσεων σε 90 δόσεις για το Δημόσιο και 60 για το ΙΚΑ όπως η πτωχευτική νομοθεσία προβλέπει».

Για τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την κατάθεση της αίτησης

«Εκτιμώ ότι η διαδικασία άνοιξε τώρα δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων της ΠΑΕ και όχι προ τριμήνου, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα ετίθετο σε αμφιβολία η συμμετοχή της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της λίγκας και η έκδοση δελτίων τα οποία τώρα είναι εξασφαλισμένα».

Για τις συνέπειες ενδεχόμενης απόρριψης της αίτησης

«Σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική τα χρέη αναβιώνουν, δηλαδή επανέρχεσαι στην πρότερη κατάσταση. Οπως και να έχει, ο Αρης καλείται μετά την υπαγωγή στο άρθρο 99 να εφαρμόσει το δικό του μνημόνιο, δηλαδή να κοιτάξει να κάνει περικοπές όπου αυτές είναι εφικτές».

Σκέφτεται Μαργαρίτη

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι πιθανό να καλύψει το κενό που υπάρχει στο αριστερό άκρο της άμυνας του Άρη. Ο νεαρός παίκτης είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός αριστερός μπακ που διαθέτουν οι Θεσσαλονικείς και ο Μάκης Κατσαβάκης σκέφτεται να του δώσει φανέλα βασικούς και ταυτόχρονα θα εγκαταλείψει τα «πειράματα» που δεν έχουν αποδώσει.

Εν τω μεταξύ, εκτός ενδεκάδας θα μείνει ο Γιαννίτσης και θα αγωνιστεί ο Ψυχογιός στο δεξί άκρο. Την τελική δοκιμή θα την κάνει ο Κατσαβάκης σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην απογευματινή προπόνηση όταν και θα φανεί αν τελικά θα προχωρήσει και σε κάποιες άλλες αλλαγές.

Κρίνεται το μέλλον της στο Λονδίνο 

21/9/2012

Κρίνεται το μέλλον της στο Λονδίνο
Στο Λονδίνο, όπου από σήμερα θα βρίσκεται ο Δημήτρης Βιντιάδης, κρίνεται το μέλλον της ΑΕΚ. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα έχει συζητήσεις με τον συνεργάτη του, Κιθ Χάρις, από τις οποίες και θα κριθεί αν τελικά θα μπουν στην ΠΑΕ. Οι δύο άνδρες έχουν πλέον ολοκληρωμένη άποψη για τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, αλλά υπάρχουν κάποια εμπόδιο-όχι αξεπέραστα-στο δρόμο τους.

Αμφότεροι αναζητούν «συμπαίκτες», αφού φαίνεται πως οι δύο τους δεν συγκεντρώνουν (ή δεν διαθέτουν) το ποσό των 10-15 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο μεν Κιθ Χάρις προσπαθεί μέσω των διασυνδέσεών του στον επιχειρηματικό κόσμο να προσελκύσει κεφάλαια, ο δε Δημήτρης Βιντιάδης προσπαθεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Νίκο Νοτιά, αλλά και πρώην μετόχους (Χατζηιωάννου, Παππάς).

Κάποιες πηγές θέλουν τον Δημήτρη Βιντιάδη αποφασισμένο να προχωρήσει το deal ακόμη κι αν δεν συγκεντρωθεί αμέσως το απαιτούμενο κεφάλαιο. Σημειώνεται πως για να βγάλει η ΑΕΚ τη χρονιά χρειάζονται περίπου 9 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Κομβικής σημασίας για την εμπλοκή των ενδιαφερόμενων στην ΠΑΕ είναι και η ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, που στην παρούσα φάση επιβαρύνουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό με περίπου 700.000 ευρώ, ποσό δυσβάσταχτο. Στην ΑΕΚ ελπίζουν σε νέα ρύθμιση (θα χρειαστεί και η άδεια της Τρόικας) για εξόφληση σε 60 δόσεις, ενώ οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για συνολική ρύθμιση 100 δόσεων για όλες τις εταιρείες. Υπενθυμίζεται πως από τον Οκτώβριο «τρέχει» η δόση 1,235 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44 (αυτή κι άλλες δύο μέχρι το 2014 για να καλυφθεί οριστικά η οφειλή), ενώ τα συνολικά χρέη στην ΠΑΕ υπολογίζεται σε περίπου 33 εκατ. ευρώ.

Σκέψεις για Φουρτάδο

Η χρησιμοποίηση του Φουρτάδο αντί του Κατσικοκέρη στη διάρκεια του χθεσινού διπλού δείχνει ότι ο Βαγγέλης Βλάχος σκέφτεται για πρώτη φορά να δώσει φανέλα βασικού στον πρώτο στο ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ (18:15). Ο φορ από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο στις προπονήσεις και ίσως να πάρει την ευκαιρία που περιμένει.

Πρόβλημα υπάρχει στα αριστερά, αφού μετά την απουσία του Λαγού, αμφίβολος είναι ο Κοντοές λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, ενώ ενοχλήσεις στους προσαγωγούς έχει ο Νικολόπουλος. Έτσι δεν αποκλείεται να παίξει σαν μπακ ο Παπαδημητρίου, που απέναντι στον Άρη αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, ως εξτρέμ.

Τέλος ο Κουρέλλας έχει προβάδισμα έναντι του Κατίδη για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, όπως φάνηκε από τη χθεσινή δοκιμή.

Σίγουρη θέση στην ενδεκάδα έχουν οι Κωνσταντόπουλος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Αρκούδας, Ρίκκα, Κορδέρο, Φούντας και Γκερέιρο.

Μετά το χθεσινό δείπνο, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, η προπόνηση της Παρασκευής ορίστηκε για τις 18:00.

Ένας ο «πονοκέφαλος» του Δώνη 

21/9/2012

Ένας ο «πονοκέφαλος» του Δώνη 
Κλειστά έχει κρατήσει ο Γιώργος Δώνης τα χαρτιά του καθ’ όλη την εβδομάδα όσον αφορά το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ στον σαββατιάτικο (19:30) αγώνα με την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

Μόνο την Τετάρτη είχε δείξει κάποια πράγματα ο 43χρονος προπονητής, όμως χθες αποφάσισε να μην φανερώσει περισσότερες από τις σκέψεις του για το παιχνίδι του «Δικεφάλου του Βορρά» με τους Ακρίτες.

Το θετικό για τον Έλληνα τεχνικό είναι ότι ξέρει σε ποιους ακριβώς πρέπει να υπολογίζει και δεν υπάρχει κανένας αμφίβολος. Ο μοναδικός «πονοκέφαλος» του Δώνη αφορά τον παίκτη που θα χρησιμοποιήσει ως αριστερό χαφ στο 4-4-2.

Εκεί έπαιξε ο Σταφυλίδης, εκεί δοκιμάστηκε προχθές και εκεί περιμένει ο Ρομπέρ. Ισως και ο Γεωργιάδης. Και γι' αυτή τη θέση ο Δώνης ίσως να έχει αποφασίσει, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα.

Στην αποστολή πάντως που ανακοινώθηκε δεν υπάρχουν αλλαγές, εκτός από την παρουσία του Παναγιωτούδη αντί του Κίτσιου.

Κατά τα άλλα συμμετέχουν οι Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Ετο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Χακόμπο.

Παντελίδης: «Παραμένει Ολυμπιακός, αλλλά…»

21/9/2012
Παντελίδης: «Παραμένει Ολυμπιακός, αλλλά…» 
Το καλύτερο δυνατό θα προσπαθήσει να πάρει ο Πανθρακικός από το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σάββας Παντελίδης. «Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, παραμένει Ολυμπιακός. Από την πλευρά μας, όμως, δουλεύουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό», τόνισε ο προπονητής της ακριτικής ομάδας.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σάββας Παντελίδης στην εφημερίδα «ΦΩΣ»

Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει στα καλύτερά του μετά το αποτέλεσμα ης Τρίτης. Πώς το βλέπετε εσείς;

«Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα σε εμάς και τη Σάλκε. Το είδα το παιχνίδι της Τρίτης, αλλά δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε τέτοιες συγκρίσεις».

Δεν παίζει ρόλο, όμως, και για εσάς το ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι στα πάνω του;

«Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, παραμένει Ολυμπιακός. Ας είναι και πληγωμένος. Μιλάμε για Ολυμπιακό. Τώρα τι να λέμε; Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει για εμάς δυσκολότερο παιχνίδι. Για να μπορέσεις να σταθείς με αξιοπρέπεια μέσα στο Καραϊσκάκη, θα πρέπει να βγάλεις μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Να κοιτάξεις να εξουδετερώσεις τα ατού του Ολυμπιακού και να τον αναγκάσεις να μη βγάλει πράγματα από το παιχνίδι του. Μόνο τότε θα έχεις τύχη. Από μόνο του, όμως, το όνομα του αντιπάλου κρατάει τους παίκτες μου συγκεντρωμένους. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό του. Αυτό θα κοιτάξουμε να αποφύγουμε».

Πώς προετοιμάζεστε εσείς; Δεν κατεβαίνετε για να χάσετε…

«Φυσικά και όχι. Σίγουρα η πίεση δεν είναι στην ομάδα μας. Εμείς δουλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε, όσο πιο προσεκτικά γίνεται, ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό. Θα είναι νίκη, θα είναι ισοπαλία, θα είναι μία εξαιρετική εμφάνιση; Για αυτό προπονούμαστε. Σε τέτοιο παιχνίδι ασχολείσαι κυρίως με την αμυντική σου γραμμή».

Διαφορές του φετινού Ολυμπιακού από τον περσινό;

«Έφυγαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Ο παίκτης που εγώ είχα ξεχωρίσει, πέρα από τους Μιραλάς και Μέλμπεργκ, ήταν ο Ορμπάιθ».

Ως προς τη φιλοσοφία των Βαλβέρδε και Ζαρντίμ;

«Είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με πέρσι ο Ολυμπιακός. Με τον Βαλβέρδε πρέσαρε τόσο πολύ που δεν σε άφηνε να αναπνεύσεις. Τώρα είναι πιο υπομονετικός στο παιχνίδι του».

Στα τελειώματα εστίασε ο Μπάγεβιτς 

21/9/2012

Στα τελειώματα εστίασε ο Μπάγεβιτς 
Περισσότερο χρειάζεται να είναι οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου στις τελευταίες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, σύμφωνα με όσα είπε Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε αρκετά παράπονα από τους μεσοεπιθετικούς στο παιχνίδι των Περιστεριωτών με τον Πλατανιά και χθες του έκανε αρκετές παρατηρήσεις.

Οι περισσότερες αφορούσαν το γεγονός ότι η ομάδα είχε την κυκλοφορία της ομάδας, όμως της έλειψε η τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Έτσι οι «κυανόλευκοι» - με μοναδική εξαίρεση την ευκαιρία του Δημούτσου, δεν απείλησαν τους Κρητικούς.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο Μπάγεβιτς δούλεψε αρκετά στο τελείωμα των φάσεων. Για αρκετή ώρα και αφού είχε τελειώσει με την τακτική, έβαλε τους παίκτες του να τελειώνουν τις φάσεις προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα απέναντι στον Παναθηναϊκό και να εκμεταλλευτεί η ομάδα τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν.

Εν τω μεταξύ, ο 64χρονος προπονητής προσανατολίζεται να «φρεσκάρει» την ομάδα, αφού το πρόγραμμα μέχρι σήμερα ήταν αρκετά φορτωμένο και ίσως πάρουν φανέλα βασικού ο Πίτου Γκαρσία και ο Καραγκούνης. Επίσης, ερωτηματικό αποτελεί η χρησιμοποίηση του Μπρίτο στην ενδεκάδα.

«Αν είμαστε σοβαροί, θα κερδίσουμε» 

21/9/2012

«Αν είμαστε σοβαροί, θα κερδίσουμε»
Σύνθημα νίκης έστειλε στον ΠΑΟΚ ο Κώστας Σταφυλίδης ενόψει της αυριανής (22/09, 19:30) εκτός έδρας αναμέτρησης με τη SKODA Ξάνθη. Ο νεαρός αριστερός μπακ, μιλώντας στη NOVA, τόνισε ότι κλειδί για να φύγει με το διπλό η ομάδα του από τα Πηγάδια θα είναι η σοβαρότητα, ενώ δήλωσε και προβληματισμένος για τα εύκολα γκολ που δέχεται μέχρι τώρα ο «δικέφαλος του Βορρά».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το ματς με τον Αστέρα: «Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, στο πρώτο τέταρτο είχαμε την κατοχή της μπάλας, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πιστέψει ούτε καν την ισοπαλία πιστεύω. Μετά σε μια φάση που ούτε καν . 'μύριζε' κίνδυνο κέρδισε ένα πέναλτι και προηγήθηκαν. Χάσαμε λίγο την αυτοσυγκέντρωσή μας, ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε δευτερόλεπτα αφού είχε ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, το πιστέψαμε, πιέσαμε και καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε ξανά σκορ: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω, δεν ξέρω τι να πω . Δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολη νίκη. Πάντα ζοριζόμαστε αλλά αφού κερδίζουμε δε μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει, όχι μόνον εγώ αλλά όλη η ομάδα και οι προπονητές, πιστεύω ότι "τρώμε" γκολ χωρίς καν να μας έχουν κάνει ευκαιρίες. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε μέσα από τη δουλειά, αυτά που μας λέει ο προπονητής μας και θα τα καταφέρουμε».

Για το τι του αρέσει και τι τον προβληματίζει στο νέο ΠΑΟΚ: «Αυτό που με κάνει να προβληματίζομαι, όπως είπα και πριν, είναι πως δεχόμαστε πολύ εύκολα γκολ και από φάσεις που δεν κινδυνεύουμε. Εντάξει, το καλό είναι ότι παίζουν πολλά νέα παιδιά, η ομάδα έχει διάθεση. Δείχνει ας πούμε σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού ότι πιέζει, βγαίνει μπροστά όταν ορισμένες φορές κάνουμε καλή άμυνα αλλά θέλουμε δουλειά».

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ πριν τον αγώνα με την Ξάνθη: «Μετά από καιρό πιστεύω ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε χαμόγελα μέσα στ' αποδυτήρια και πάμε στην Ξάνθη για να κερδίσουμε, όπως σε όλα τα παιχνίδι».

Για το τι θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει την Ξάνθη: «Να είμαστε σοβαροί. Αν είμαστε σοβαροί θα μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Καμία ανησυχία για Έντερ 

21/9/2012

Καμία ανησυχία για Έντερ 
Χωρίς προβλήματα η Κέρκυρα θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Άρη (23/9, 17:15) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αφού οι ενοχλήσεις των Έντερ και Λεόν που τους οδήγησαν να αποχωρήσουν από τη χθεσινή προπόνηση δεν εμπνέουν καμία ανησυχία.

Οι δύο παίκτες δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα κυρίως για προληπτικούς λόγους, ενώ όπως όλα δείχνουν θα τεθούν στη διάθεση του τεχνικού των Φαιάκων, Άκη Μάντζιου για την κυριακάτικη αναμέτρηση.

Ο Έλληνας προπονητής στην προετοιμασία της ομάδας ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στα τελειώματα των φάσεων, καθώς θέλει η ομάδα του να μην χάσει καμία ευκαιρία στον σημαντικό αγώνα κόντρα στους θεσσαλονικείς.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου