ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr στην ήττα με σκορ 2-1 από την Σάλκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Σε κακή βραδιά οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι, ισοφάρισε (58') προσωρινά ο Αμπντούν.
Άσχημο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι την Τρίτη (18/9) ηττήθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με σκορ 1-2 (Αμπντούν 58' - Χέβεντες 41', Χούντελααρ 60') από την Σάλκε, γεγονός που δυσκολεύει αφάνταστα την πορεία τους στη συνέχεια της διοργάνωσης. Σε κακή βραδιά βρέθηκαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών.

Μέγκιερι: Ο Ζαρντίμ αποφάσισε να τον ξεκινήσει βασικό για πρώτη φορά φέτος στο ματς με τη Σάλκε. Μέχρι το 37' δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, ωστόσο σε εκείνο το λεπτό χρειάστηκε μια λάθος διαιτητική απόφαση για να τον σώσει από ένα τραγικό λάθος που έφερε το ακυρωθέν γκολ του Παπαδόπουλου. Στο 51' δεν είχε την καλύτερη δυνατή αντίδραση στο σουτ του Φουχς αλλά ο Μπαρνέτα από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 83΄είχε μια καλή επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Χούντελααρ. Ο Ούγγρος γκολκίπερ βρέθηκε σε κακή βραδιά, άσχετα αν επί της ουσίας δεν φέρει ευθύνη σε κάποιο γκολ.

Τοροσίδης: Μπήκε στο παιχνίδι πολύ κεφάτος και μόλις στο 5' είχε μια καταπληκτική προσπάθεια και ασίστ στον Μασάντο, ο οποίος όμως σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ από νωρίς. Πρόσεξε πολύ αμυντικά την πλευρά του και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ και επιθετικά προσπάθησε να βοηθήσει με τις σέντρες του χωρίς όμως κάποια αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά σε όλο το 90λεπτο.

Κοντρέρας: Αρκετά καλή η εμφάνιση του Πάμπλο Κοντρέρας απέναντι στην Σάλκε. Ο Χιλιανός είχε αποφασιστικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, αντιπαρέταξε την εμπειρία του απέναντι στην ταχύτητα και την τεχνική των αντίπαλων επιθετικών, ενώ σχεδόν όλες οι μεταβιβάσεις του ήταν σωστές. Ο 34χρονος στόπερ ενέπνεε σιγουριά στα μετόπισθεν της ομάδας και σίγουρα έδειξε πως θα βοηθήσει μέσα στη σεζόν.

Μανωλάς: Στο πρώτο ημίχρονο δεν αντιμετώπισε προβλήματα και πήγε αρκετά καλά πάνω σε έναν εξαιρετικό φορ όπως ο Χούντελααρ. Όμως στην επανάληψη προδόθηκε από την απειρία του, τόσο στην φάση του 1-2, που έχασε στιγμιαία τον Ολλανδό επιθετικό, όσο και στο 60ο λεπτό όταν υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Μπαρνέτα (ο Χούντελααρ από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα στην ρίζα του δεξιού δοκαριού). Ο 21χρονος Έλληνας αμυντικός έχει προσόντα αλλά θέλει βελτίωση σε αρκετούς τομείς.

Χολέμπας: Την πολύ καλή του παρουσία στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 37' χάλασε σε εκείνο το λεπτό ο Χολέμπας, αφού επιχείρησε ντρίμπλα στην μέσα στην περιοχή χάνοντας την μπάλα, άσχετα αν ο βοηθός διαιτητής με την απόφαση του έσωσε τον ίδιο και τον Μέγκιερι (που έκανε νέο λάθος στη συνέχεια της φάσης), στο κακώς ακυρωθέν γκολ του Παπαδόπουλου. Στην επανάληψη αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα, ενώ επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου από αριστερά. Λίγα πράγματα συνολικά από τον Χοσέ.

Μοδέστο: Γνωστός μαχητής ο Κορσικανός, έδωσε πολλές μάχες στο κέντρο και έκοψε αρκετές επιθέσεις των Γερμανών τόσο με τη μπάλα στο χορτάρι, όσο και στον αέρα. Μετά το 55' εμφάνισε σημάδια κόπωσης και οι κεντρικοί μέσοι της Σάλκε κυριάρχησαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεν κατάφερε να βοηθήσει στον δημιουργικό τομέα που ούτως ή άλλως δεν είναι το φόρτε του. Στο 67' άφησε την θέση του στον Γκρέκο.

Μανιάτης: Πάλεψε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα και έδωσε αμέτρητες μονομαχίες με τους μέσους της Σάλκε. Προσπάθησε να καλύψει τα κενά που εμφανίζοντας στην μεσαία γραμμή από τα ελλειπή μαρκαρίσματα των Μασάντο και Αμπντούν στα άκρα. Επιθετικά δεν κατάφερε να βοηθήσει, ούτε είχε τις γνωστές του προωθήσεις στην αντίπαλη περιοχή. Προσπάθησε φιλότιμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα του.

Φουστέρ: Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, πίεζε πάντα την πρώτη πάσα των Γερμανών, κέρδισε φάουλ και μια κίτρινη κάρτα του Τζόουνς στο 53'. Στο 57ο λεπτό ο Φουχς του αρνήθηκε το γκολ διώχνοντας σωτήρια την μπάλα στο σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός, που πήρε το ριμπάουντ από την προσπάθεια του Αμπντούν και το διώξιμο του Ματίπ πάνω στην γραμμή. Ωστόσο για παίκτης που αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό, ο Νταβίδ δεν κατάφερε να φανεί δημιουργικός και σωστά ο Ζαρντίμ τον αντικατέστησε στο 58' με τον Ιμπαγάσα.

Αμπντούν: Χωρίς καλές ενέργειες στο πρώτο 45λεπτο ο Αλγερινός που δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να ανησυχήσει την άμυνα της Σάλκε. Στο 57' κατάλαβε έξυπνα την γκέλα του Ματίπ και βρέθηκε απέναντι στον Ούνερσταλ και παρά το γεγονός πως το σουτ του δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Γερμανός γκολκίπερ, το έκανε ο Ματίπ διορθώνοντας το δικό του λάθος. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ωστόσο ο Αλγερινός εξτρέμ δεν λάθεψε και πλάσαρε εύστοχα τον πορτιέρο της Σάλκε, ισοφαρίζοντας για τον Ολυμπιακό. Στο 67' ο Τζαμέλ παραχώρησε την θέση του στον Μήτρογλου.

Μασάδο: Πολύ κακή η αντίδραση του στην τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού μόλις στο 5ο λεπτό, αφού παρά το γεγονός ότι βρέθηκε ολομόναχος σε θέση μέσα αριστερά και απέναντι από τον Ούνερσταλ, το κοντρόλ του στην κάθετη πάσα του Τοροσίδη ήταν απελπιστικά άσχημο και το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε με το κεφάλι ο Παπαδόπουλος. Σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να βοηθήσει την ομάδα του και δεν δημιούργησε καθόλου ρήγματα στην άμυνα της Σάλκιε. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Πορτογάλος μέσος δεν μπορεί να βοηθήσει σαν ακραίος επιθετικός...

Τζεμπούρ: Έπρεπε να αντιδράσει καλύτερα στην φάση του 23', όταν σπατάλησε μια καλή κόντρα για τον Ολυμπιακό αφού δεν τροφοδότησε ούτε τον Αμπντούν αλλά ούτε και τον Φουστέρ που έκαναν κίνηση δεξιά και αριστερά. Το πάλεψε ο Αλγερινός, προσπάθησε να φανεί απειλητικός αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα κατάφερε. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα θα μπορούσε να είναι ο πρωταγωνιστής ενός από τα καλύτερα γκολ της τελευταίας δεκαετίας στο Champions League, αλλά μετά την εκπληκτική προσπάθεια του (άδειασε με ασύλληπτο τρόπο τον Παπαδόπουλο πάνω στην γραμμή του άουτ και μετά πέρασε εκπληκτικά και τον Ματίπ) προτίμησε να σουτάρει άστοχα από πολύ πλάγια αντί να τροφοδοτήσει τον Μήτρογλου που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι. Σίγουρα ο Ολυμπιακός περίμενε μεγαλύτερη βοήθεια στο ματς από τον "τρομοκράτη".

Ιμπαγάσα: Μπήκε στο ματς στο 58' και στο ίδιο λεπτό ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Ο Αργεντινός προσπάθησε να δώσει ρυθμό και ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας του, ωστόσο οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δυσκολεύονταν να ακολουθήσουν. Κανείς δεν ξέρει αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν είχε ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο "Κάνιο", το σίγουρο είναι όμως πως ο Ολυμπιακός θα είχε λίγο παραπάνω φαντασία και δημιουργικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Γκρέκο: Στο 67' αντικατέστησε τον Μοδέστο αλλά επί της ουσίας δεν μπόρεσε να δώσει φρεσκάδα στον Ολυμπιακό, ούτε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Δεν μπόρεσε να μπει στον ρυθμό της αναμέτρησης ο Ιταλός μέσος.

Μήτρογλου: Μπήκε στο 67' αντί του Αμπντούν αλλά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν τον αισθάνθηκαν οι αμυντικοί της Σάλκε. Σίγουρα δεν τροφοδοτήθηκε σωστά αλλά και ο ίδιος δεν ήταν ιδιαίτερα κινητικός ούτε κατάφερε να απειλήσει με κάποια ατομική ενέργεια. Αν ο Τζεμπούρ του έκοβε την μπάλα στο 93' ίσως να λύτρωνε τον Ολυμπιακό. Με τα ίσως όμως δεν γράφεται ιστορία και η αλήθεια είναι πως ο Ζαρντίμ θα περίμενε περισσότερα από τον Κώστα όταν τον έβαλε στο ματς.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου