ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...
18/9/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ


*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ευρωπη

ΙΣΠΑΝΙΑ


Επιστροφή στη βάση για Γκάγκο

18/9/2012
Επιστροφή στη βάση για Γκάγκο
Με περίπου μία εβδομάδα καθυστέρηση επέστρεψε στη Βαλένθια ο Φερνάντο Γκάγκο. Ο Αργεντινός μέσος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι στην αναμέτρηση της εθνικής του ομάδας με το Περού στη Λίμα και κρίθηκε σκόπιμο να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση και να μην γυρίσει στη βάση του.

Μέχρι την Πέμπτη παρέμεινε σε κλινική της Λίμα και κατόπιν μετέβη στο Μπουένος Άιρες, όπου υποβλήθηκε σε σειρά νευρολογικών εξετάσεων που ήταν «καθαρές». Από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα παρέμεινε στο σπίτι του και χθες του δόθηκε άδεια να πάρει το δρόμο επιστροφής για τη Βαλένθια, όπου επέστρεψε σήμερα μέσω Μαδρίτης.

«Ο τίτλος δεν θα κριθεί στο “κλάσικο”»

18/9/2012
«Ο τίτλος δεν θα κριθεί στο “κλάσικο”»
Μπορεί το περσινό πρωτάθλημα εν πολλοίς να τελείωσε όταν η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, ωστόσο, το φετινό «κλάσικο» στην Βαρκελώνη δεν θα είναι αυτό που θα κρίνει τον τίτλο.

Αυτή είναι τουλάχιστον η άποψη του προέδρου των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ροσέλ, σε δηλώσεις που έκανε από το Βέλγιο.

«Το μεταξύ μας ντέρμπι δεν πρόκειται να κρίνει την υπόθεση τίτλος. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλάμε για πρωτάθλημα. Υπάρχουν ακόμα πολλές άγραφες σελίδες για να ολοκληρωθεί η ιστορία», ήταν τα λόγια του αναφορικά και με την διαφορά των οχτώ βαθμών που έχει πάρει η Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ.

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» μίλησε και για τον Λιονέλ Μέσι αλλά και τον Σεσκ Φάμπρεγκας, λέγοντας: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία. Για τον Σεσκ δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο και είμαι σίγουρος ότι έχει να μας προσφέρει πολλά ποιοτικά βράδια ποδοσφαίρου».

Κάταγμα στη μύτη υπέστη ο Ρίκι

18/9/2012
Κάταγμα στη μύτη υπέστη ο Ρίκι
Άσχημα είναι τα νέα που αφορούν τον τραυματισμό που είχε υποστεί ο Ρίκι.

Ο επιθετικός της Ντεπορτίβο Λα Κουρούνια έχει σπάσει τη μύτη του, αλλά θα είναι σε θέση να παίζει μόνο με προστατευτική μάσκα.

Ο 32χρονος φορ τραυματίστηκε όταν συγκρούστηκε με τον αμυντικό της Γρανάδα, Ντιέγκο Μάιντς, την περασμένη Κυριακή.

Η αρχική διάγνωση του ιατρικού επιτελείου της «Ντεπόρ» ήταν ότι η μύτη του παίκτη έχει απλώς μελανιάσει, αλλά οι περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν ότι πρόκειται για κάταγμα.

Πλέον οι γιατροί του ισπανικού συλλόγου δουλεύουν για τον ειδικό εξοπλισμό, ώστε ο Ρίκο να τεθεί στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Ολτρα για τον αγώνα με την Σεβίλλη.

«Γλυκοκοιτάζει» Χούμελς η Μπαρτσελόνα

18/9/2012
«Γλυκοκοιτάζει» Χούμελς η Μπαρτσελόνα
Την πρόθεση της Μπαρτσελόνα να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Ματς Χούμελς αποκαλύπτουν τα γερμανικά Μέσα. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «4-4-2.com» αναφέρει ότι οι Καταλανοί παρακολουθούν στενά την περίπτωση του νεαρού στόπερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μάλιστα, οι «μπλαουγκράνα» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να προσφέρουν 24 εκατ. ευρώ στη γερμανική ομάδα για να πάρουν τον διεθνή κεντρικό αμυντικό το επόμενο καλοκαίρι. Ο 23χρονς παίκτης είναι στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Μπαρτσελόνα, παρότι πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα του Βεστφάλεν μέχρι το 2017.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Χούμελς είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της Ντόρτμουντ, στην οποία έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Γερμανίας. Επίσης, ήταν βασικό μέλος της εθνικής στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Φάμπρεγας: «Θα είχα μείνει στην Άρσεναλ, αν…»

18/9/2012
Φάμπρεγας: «Θα είχα μείνει στην Άρσεναλ, αν…»
Τις φήμες που τον θέλουν να είναι δυστυχισμένος στην Μπαρτσελόνα διέψευσε ο Σεσκ Φάμπρεγας, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «Sun». Ο διεθνής χαφ τόνισε ότι δεν θα επέλεγε να αγωνιστεί στους «μπλαουγκράνα», αν ήθελε να έχει τη φανέλα του βασικού και θα έμενε στην Άρσεναλ.

«Είπα όταν υπέγραψα στην Μπαρτσελόνα ότι πρόκειται για την πιο συναρπαστική και δύσκολη πρόκληση της καριέρα μου. Ήξερα ότι ερχόμουν εδώ για να ανταγωνιστώ για μία θέση μαζί με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Μου αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις. Αν δεν ήταν έτσι, θα είχα μείνει στην Άρσεναλ, όπου ήμουν αρχηγός, έπαιζα σε κάθε παιχνίδι και είχα τόσο καλή μεταχείριση», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός μέσος και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν θα είχα κάνει το μεγάλο βήμα και δεν θα είχα πάρει αυτό το τεράστιο ρίσκο για να παίξω στην Μπαρτσελόνα. Ουδέποτε υπήρξαν εγγυήσεις ότι θα έπαιζα. Αλλά ξέρω ότι μπορώ να πετύχω. Έχω μεγάλη καρδιά, δυνατό χαρακτήρα και το κουράγιο για να κερδίσω μία θέση στην ομάδα. Πάντα ήθελα την πρόκληση και είναι ακριβώς τόσο δύσκολο όσο το περίμενα, κυρίως επειδή είμαι ανυπόμονος να πετύχω».

Καταλήγοντας, ο Φάμπρεγας τόνισε: «Ήταν μία μεγάλη αλλαγή, αλλά μαθαίνω πολύ γρήγορα και οι συμπαίκτες μου με στηρίζουν απίστευτα».

ΑΓΓΛΙΑ

Ανησυχία με Γουόλκοτ στην Άρσεναλ 

18/9/2012

Ανησυχία με Γουόλκοτ στην Άρσεναλ
Ανήσυχος για το μέλλον του Θίο Γουόλκοτ στην Άρσεναλ εμφανίστηκε ο Αρσέν Βενγκέρ. Οι συνομιλίες για την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη με τους «κανονιέρηδες» έχουν παγώσει, γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο 23χρονος επιθετικός έγινε δεκτός με ανάμεικτες αντιδράσεις από τους οπαδούς των Λονδρέζων, όταν μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον, εξαιτίας της αβεβαιότητας που καλύπτει την προοπτική του στην ομάδα.

Ο Αλσατός τεχνικός παραδέχτηκε πως η δυσαρέσκεια των φιλάθλων προς το πρόσωπο του παίκτη είναι ένα ζήτημα που τον απασχολεί, όμως αισιοδοξεί πως τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στη διοίκηση και τον Γουόλκοτ και ο τελευταίος θα παραμείνει στον σύλλογο:

«Προφανώς και μας απασχολεί το θέμα. Θέλουμε οι ποδοσφαιριστές μας να έχουν τη στήριξη του κόσμου ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται με τα συμβόλαιά τους. Δεν πρέπει όμως να τα αφήσουμε όλα αυτά να μας επηρεάσουν», δήλωσε ο Βενγκέρ.

«Εξακολουθούμε πάντως να ελπίζουμε ότι ο Θίο θα ανανεώσει μαζί μας. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί ως τον Απρίλιο τότε σίγουρα τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Προς το παρόν θέλει να παραμείνει στην Άρσεναλ και είναι αφοσιωμένος σε αυτήν».

«Μίκρυνε» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

18/9/2012

«Μίκρυνε» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Όπως ακριβώς αναμενόταν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τις οικονομικές της απώλειες για το ημερολογιακό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2012. Σε ποσοστό 3,3% η «χασούρα» του συλλόγου.

Αύξηση σημειώθηκε στα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από τις εμπορικές συμφωνίες.

Το γεγονός πως οι εισροές των «κόκκινων διαβόλων» μειώθηκαν κατά 14 εκατ. λίρες, οφείλεται φυσικά και στον πρόωρο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περσινής σεζόν. Η ομάδα αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ από τη φάση των ομίλων, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ, έπεσε «θύμα» της Αθλέτικ Μπιλμπάο στους «32».

Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε πτώση κατά 3,3%, ενώ αύξηση παρουσίασε η μισθοδοσία, όπως και οι εμπορικές συμφωνίες.

Ενοχλημένος ο Μπα με Πάρντιου 

18/9/2012

Ενοχλημένος ο Μπα με Πάρντιου
Ο Ντεμπά Μπα αδυνατεί να καταλάβει το σκεπτικό του Άλαν Πάρντιου, βάσει του οποίου τον έχει μετατοπίσει από την κορυφή της επίθεσης σε πιο πλάγια θέση, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως στην ισοπαλία (2-2) με την Έβερτον, δεν πήρε φανέλα βασικού.

Ο 27χρονος επιθετικός δείχνει να διανύει πολύ δύσκολη περίοδο στο «Sports Direct Arena».

Ενώ στο πρώτο μισό της περσινής αγωνιστικής περιόδου σημείωσε 15 γκολ και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, μετά τον Ιανουάριο και την έλευση του Παπίς Σισέ στο Νιούκαστλ, τα πράγματα άλλαξαν.

Ο Μπα μετατοπίστηκε σε περιφερειακός επιθετικός, κινείται κυρίως έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και το γεγονός, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκειά του. Σα να μην έφτανε αυτό, στο ματς με την Έβερτον, ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε να ξεκινήσει με τους Μπεν Αρφά και Σισέ, πράγμα που τον εκνεύρισε.

«Αν συνεχίσει έτσι και αρχίσει να βρίσκεται περισσότερο στον πάγκο, τότε το καλοκαίρι θα εξετάσει όλες τις πιθανές επιλογές για τη συνέχεια της καριέρας του» «απείλησε» ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, Άλεξ Γκόντραν.

Από την Έβερτον στα θύματα της Λίβερπουλ 

18/9/2012

Από την Έβερτον στα θύματα της Λίβερπουλ
Στα θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο αφιέρωσε ο Λέιτον Μπέινς το γκολ που πέτυχε στο ισόπαλο 2-2 της Έβερτον με τη Νιούκαστλ. Τι κι αν τα «ζαχαρωτά» είναι ο παραδοσιακός αντίπαλος των «κόκκινων»; Ο σκόρερ των γηπεδούχων απέδειξε πως κάποια πράγματα είναι πάνω από αντιπαλότητες.

«Το αφιερώνω στα θύματα της Λίβερπουλ από το Χίλσμπορο. Πάντως είναι δύσκολο να συσχετίσεις τα δύο γεγονότα, αφού το ποδόσφαιρο σε αυτή την περίπτωση είναι ασήμαντο», δήλωσε ο 27χρονος άσος, ο πατέρας του οποίου ήταν παρών στο γήπεδο όταν έγινε η τραγωδία στις 15 Απριλίου του 1989.
ΙΤΑΛΙΑ

Μπαλντίνι: «Φέραμε τον Ζέμαν για να κερδίζουμε»

18/9/2012
Μπαλντίνι: «Φέραμε τον Ζέμαν για να κερδίζουμε»
Για όλους και για όλα μίλησε ο Φράνκο Μπαλντίνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιταλικό Τύπο.

Ο γενικός διευθυντής της Ρόμα τόνισε τον λόγο που προσέλαβαν τον Ζέμαν για τον πάγκο της ομάδας, αλλά και για όσα καταλογίζουν στον τεχνικό των «τζιαλορόσι».

Επιπλέον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώην προπονητή των Ρωμαίων Λουίς Ενρίκε και στους Τότι και Ντε Ρόσι.

«Ο λόγος που πήραμε τον Ζέμαν ήταν γιατί θέλουμε να κερδίζουμε. Είναι ο ιδανικός για να βγάλει από τους παίκτες το πνεύμα του νικητή που χρειάζεται, αλλά και αυτός που μπορεί να αλληλεπιδρά καλύτερα και με τον κόσμο της ομάδας. Θέλουμε η Ρόμα να αποκτήσει έναν τρόπο παιχνιδιού που θα την βοηθάει να κερδίζει και να διακρίνεται και ο Ζέμαν είναι ο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά», ήταν αρχικά τα λόγια του Μπαλντίνι.

Όσον αφορά την παλιές έχθρες που ξύπνησε η επιστροφή του Ζέμαν στο ιταλικό πρωτάθλημα, σχολίασε: «Αυτοί που ψάχνουν να βρουν τους εχθρούς του Ζέμαν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στη Serie A. Ξέραμε τι τύπος ανθρώπου είναι ο προπονητής μας όταν τον φέρναμε στην ομάδα και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Αναφορικά με τον Λουίς Ενρίκε, ο Μπαλντίνι είπε: «Δεν είχε την εμπειρία που χρειαζόταν για αυτή τη θέση. Ωστόσο, προσπάθησε πάρα πολύ για το καλύτερο. Από την άλλη ο Ζέμαν είναι ένας χαρακτήρας που μπορεί και αντέχει την πίεση».

Ενώ για τον Τότι και τον Ντε Ρόσι, τόνισε: «Ο Τότι για εμάς είναι ο αρχηγός μας. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να δίνει το παράδειγμα στους νεότερους. Όσον αφορά τον Ντε Ρόσι θεωρώ πως θα τελειώσει την καριέρα του στη Ρόμα».

«Ευτυχώς στη Ρόμα είχαμε ψυχολόγο»

18/9/2012
«Ευτυχώς στη Ρόμα είχαμε ψυχολόγο»
Ίσως να ακούστηκε ειρωνικό σε αρκετούς το σχόλιο που έκανε ο πρώην προπονητής της Ρόμα Λουίς Ενρίκε, λέγοντας ότι ήταν σημαντικό το ότι στην ομάδα υπήρχε ψυχολόγος.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι, καθώς ο Ισπανός τεχνικός τόνισε την σπουδαιότητα της παρουσίας ενός ανθρώπου ειδικού στα θέματα ψυχολογίας σε κάθε ομάδα, ώστε να προσφέρει στήριξη τόσο στους παίκτες, όσο και στο υπόλοιπο προσωπικό.

«Ευτυχώς που όταν ήμουν στη Ρόμα είχα στο επιτελείο μου τον Χοακίν, που ήταν ο ψυχολόγος της ομάδας, γιατί διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα», ήταν αρχικά το σχόλιό του στο πλαίσιο μίας διάλεξης για τα σπορ και την ψυχολογία.

Ενώ στη συνέχεια ο Λουίς Ενρίκε σχολίασε: «Σαν ποδοσφαιριστής όταν μου έλεγαν ότι πρέπει να πάω στο ψυχολόγο της ομάδας, νόμιζα ότι είχα κάτι σοβαρό και φοβόμουν. Ωστόσο, από όταν έγινα προπονητής κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στο προσωπικό ένας τέτοιος άνθρωπος, καθώς βοηθάει πολύ τόσο τους παίκτες, όσο και τους τεχνικούς και αποτρέπονται πολλά προβλήματα».

«Ενδιαφέρων παίκτης ο Χέσους»

18/9/2012
«Ενδιαφέρων παίκτης ο Χέσους»
Το εγκώμιο του Χουάν Χέσους έπλεξε ο Αλεσάντρο Κοστακούρα, μιλώντας στο «Sky Sport Italia». Ο πρώην άσο της Μίλαν και της Ιταλίας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος έχει υπογράψει μέχρι το 2016 στην Ίντερ και έχει ξεκινήσει εκπληκτικά τη φετινή σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι τα πήγε πολύ καλά απέναντι στην Τορίνο την Κυριακή το βράδυ», ανέφερε αρχικά ο Κοστακούρτα και πρόσθεσε:

«Αυτός ο παίκτης με έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στη Βραζιλία. Είναι πραγματικά ένας ενδιαφέρων παίκτης».

«Θα γίνει ο Τότι της Νάπολι»

18/9/2012
«Θα γίνει ο Τότι της Νάπολι»
Τις φήμες που θέλουν την Παρί Σεν Ζερμέν να ενδιαφέρεται για τον Λορέντσο Ινσίνιε διέψευσε ο μάνατζερ του παίκτη, Αντόνιο Οταϊάνο. Ο Οταϊάνο ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του είναι ευτυχισμένος στη Νάπολι και επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του για πολλά χρόνια.

Είναι το νέο μεγάλο ταλέντο του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Οι προπονητές μιλούν για αυτόν με τα καλύτερα λόγια, ενώ ο ίδιος με τις εμφανίσεις του φροντίζει να μην τους διαψεύδει. Ο λόγος για τον Λορέντσο Ινσίνιε, που, αν και βρίσκεται ελάχιστους μήνες στη Νάπολι, φαίνεται πως έχει κινήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων και πλούσιων συλλόγων της Ευρώπης, με πρώτη την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο μάνατζερ του Ινσίνιε, όμως, Αντόνιο Οταϊάνο, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νάπολης ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του δεν έχει δεχτεί καμία κρούση από τους Γάλλους. «Δεν γνωρίζω τίποτα για το ενδιαφέρον της Παρί. Ο πελάτης μου είναι ευτυχισμένος που είναι μέλος της Νάπολι, ενώ ο πρόεδρος, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, δήλωσε πως ο Ινσίνιε θα γίνει ο Τότι της ομάδας», τόνισε ο Οταϊάνο.

Άρα ο παίκτης ενδέχεται να μείνει για χρόνια στη Νάπολι. «Αυτή είναι η πρόθεση του προέδρου, αυτό επιθυμεί και ο παίκτης. Αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος, θεωρώ πως ο Ινσίνιε θα γράψει τη δική του ιστορία στη Νάπολι και δεν πρόκειται να φύγει… τουλάχιστον όχι σύντομα», σημείωσε ο μάνατζερ.

Για να γράψει ιστορία, θα πρέπει να πρωταγωνιστεί. Η θέση του, όμως, στην ενδεκάδα δεν είναι σταθερή. «Αυτό είναι λογικό. Υπάρχουν τόσοι καλοί παίκτες στη Νάπολι. Πιστεύω πως στο παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην ΑΙΚ θα ξεκινήσει βασικός. Αυτό που έχει σημασία, πάντως, είναι να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να δίνει τα πάντα κάθε φορά που θα τον καλεί ο προπονητής του», αναφέρει ο Οταϊάνο.

«Μπορεί πρώτος σκόρερ ο Μάξι Λόπες»

18/9/2012
«Μπορεί πρώτος σκόρερ ο Μάξι Λόπες»
Σίγουρος πως ο Μάξι Λόπες μπορεί να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο, εμφανίστηκε ο μάνατζερ του, Αντρέα Ντ’Αμίκο, που θεωρεί πως η Σαμπντόρια αποτελεί μια επιλογή ζωής για τον πελάτη του. Ο Λόπες έχει πετύχει μέχρι τώρα τρία γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές και έχει συνεισφέρει τα μέγιστα για να πετύχει τρεις νίκες η ομάδα του.

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν ιδιαίτερα αγχωτικό για τον Μάξι Λόπες. Ο δανεισμός του από την Κατάνια στη Μίλαν είχε λήξη, αλλά οι «ροσονέρι» δεν έδειχναν πρόθυμοι να τον αποκτήσουν με μεταγραφή. Ο ίδιος τόνιζε πως επιθυμία του ήταν να αποχωρήσει από την Κατάνια και να αγωνιστεί σε μια ομάδα που θα έχει υψηλούς στόχους. Τελικά ο προορισμός του Αργεντινού επιθετικού ήταν η Σαμπντόρια, η οποία επιστρέφοντας από τη δεύτερη κατηγορία, ενισχύθηκε για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Serie A.

Οι πρώτες αγωνιστικές ήταν πολύ πετυχημένες για τον Μάξι Λόπες. Πέτυχε τρία γκολ και βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει και τα τρία ματς που έδωσε. Αυτό, σύμφωνα με τον μάνατζερ του Λόπες, Αντρέα Ντ’Αμίκο, δείχνει πως ο Αργεντινός μπορεί να βγει ακόμα και πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο. «Αν και είναι ακόμα νωρίς, πιστεύω πως ο Μάξι έχει τις ικανότητες να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ. Η απόδοσή του είναι σε πολύ καλό επίπεδο, κάτι που δείχνει πως είναι ευτυχισμένος στη Γένοβα και στην ομάδα. Μιλάμε συχνά και ξέρω πως είναι ικανοποιημένος από την επιλογή του.»

Θα θελήσει να μείνει για χρόνια στη Σαμπντόρια; «Αυτό που θέλει να κάνει είναι να βοηθήσει την ομάδα σε μια χρονιά που αναμένεται δύσκολη. Πάντως έχει ερωτευτεί την πόλη και η οικογένειά του περνάει καλά. Όλα αυτά είναι σημάδια πως ο Μάξι μπορεί να μείνει για χρόνια στη Γένοβα, αλλά καλύτερα να μιλήσουμε μετά από μερικούς μήνες. Ας πάει καλά αυτός και η ομάδα και βλέπουμε για το μέλλον», σημείωσε ο Ντ’Αμίκο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

                        

«Μόνο με δουλειά θα πάμε μπροστά»

18/9/2012
«Μόνο με δουλειά θα πάμε μπροστά»
Σίγουρος πως το Αμβούργο θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά το κακό του ξεκίνημα, εφόσον όλοι οι ποδοσφαιριστές του συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ.

Ο Ολλανδός μέσος, μετά από τέσσερα χρόνια, επέστρεψε στην ομάδα της Γερμανίας, χωρίς, όμως, να έχει πανηγυρίσει ακόμη την πρώτη του νίκη με τη φανέλα της.

«Όταν ξεκινάς το παιχνίδι, όπως εμείς, δεν πρόκειται ποτέ να νικήσεις. Κατ' αρχήν, ήμασταν πολύ φοβισμένοι στον αγώνα με την Άιντραχτ και το να παραπονιόμαστε δε θα μας βγάλει πουθενά. Μόνο αν δουλέψουμε σκληρά και εντατικά σε όλους τους τομείς, θα πάμε μπροστά. Το θετικό είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε και αυτό είναι θετικό. Πρέπει, όμως, να βρούμε τον τρόπο για να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε», ήταν τα λόγια του Ολλανδού.

Το Αμβούργο μετά από τρεις αγωνιστικές στο γερμανικό πρωτάθλημα φιγουράρει στο… πάτο του βαθμολογικού πίνακα με μηδέν πόντους, μαζί με τη Χοφενχάιμ.

«Με τη Ντόρτμουντ θα παλέψουμε για τον τίτλο»

18/9/2012
«Με τη Ντόρτμουντ θα παλέψουμε για τον τίτλο»
Την αισιοδοξία του πως η Μπάγερν Μονάχου θα επανέλθει στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος των Βαυαρών, Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ο παλαίμαχος άσος της εθνικής Γερμανίας σημείωσε πως βασική αντίπαλος της ομάδας του αναμένεται να είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ, που κατέκτησε τα δύο τελευταία πρωταθλήματα της χώρας.

Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος Γερμανίας, κάθε χρονιά, όλα τα προγνωστικά δίνουν ως φαβορί τη Μπάγερν Μονάχου. Η παράδοση, οι οικονομικές δυνατότητες, η δυναμική του συλλόγου οδηγούν τους πάντες στο συμπέρασμα πως η ομάδα που θα ολοκληρώσει την Μπουντεσλίγκα στην κορυφή θα είναι η Μπάγερν. Αυτό, φυσικά, δεν συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια, αφού η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε, παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο, να αμφισβητήσει την παντοκρατορία των Βαυαρών και να βρεθεί στην κορυφή.

Η φετινή χρονιά δεν αναμένεται να διαφέρει πολύ από τις προηγούμενες. Αυτό τονίζει και με δηλώσεις του ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν, Φραντς Μπεκενμπάουερ. «Για άλλη μια χρονιά πιστεύω πως έχουμε πολύ καλή ομάδα. Το ρόστερ δείχνει πλήρες και η ομάδα μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή. Αντίπαλός μας θα είναι για άλλη μια χρονιά η Μπορούσια Ντόρτμουντ.»

Η αντίπαλός τους, πάντως, έχασε τον Καγκάβα. Αυτή η απώλεια πόσο μπορεί να κοστίσει; «Είναι αλήθεια πως έχασε τον Γιαπωνέζο, αλλά πήρε τον Ρόις. Ο νεαρός είναι από τους πιο εξελίξιμους παίκτες της Γερμανίας. Έπειτα, η Ντόρτμουντ είναι μια ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και ο προπονητής τής έχει προσδώσει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Επαναλαμβάνω, η Μπορούσια είναι πολύ καλή και δύσκολη ομάδα. Θα χρειαστεί να ιδρώσουμε για να πετύχουμε.»

Δεν αγχώνεται για την ανανέωση ο Χούντελααρ

18/9/2012
Δεν αγχώνεται για την ανανέωση ο Χούντελααρ
Δεν βιάζεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Σάλκε ο Γιαν Κλάας Χούντελααρ, αν και αυτό λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Ολλανδός φορ, μίλησε για αυτό το θέμα στο «Kicker» και τόνισε πως αυτό που τον απασχολεί είναι η πορεία της ομάδας του και όχι οι συζητήσεις με τη διοίκηση.

Η παραγωγικότητά του όταν έπαιζε στην Ολλανδία και τα περισσότερα από 100 γκολ που είχε πετύχει σε 6 χρονιές με τη φανέλα της Χέρενφεν και του Άγιαξ, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους σημαντικούς συλλόγους της Ευρώπης. Η Ρεάλ Μαδρίτης κινήθηκε και απέκτησε τον Γιαν Κλάας Χούντελααρ, αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοσή του και τον παραχώρησε στη Μίλαν. Η παρουσία του στην Ιταλία ήταν ξανά μέτρια, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός επιθετικός να μετακομίσει στη Γερμανία για λογαριασμό της Σάλκε. Εκεί ο Χούντελααρ φαίνεται να βρήκε την «Ιθάκη» του, αφού επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα πολλά γκολ.

Το συμβόλαιο του Ολλανδού λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και όλοι θα περίμεναν να έχουν γίνει οι πρώτες επαφές για την επέκτασή του. Ο Χούντελααρ, όμως, δεν μοιάζει να βιάζεται. «Έχουν γίνει ήδη δύο επαφές, με την τελευταία τον περασμένο Αύγουστο. Είναι ωστόσο πρόωρο να υπογράψω νέο συμβόλαιο. Δεν αγχώνομαι αφού στο μυαλό μου είναι οι αγώνες που με περιμένουν και όχι η συμφωνία με τη διοίκηση της Σάλκε», σημειώνει ο Χούντελααρ.

Στις επαφές αυτές, συζητήθηκε το οικονομικό σκέλος μιας πιθανής συμφωνίας; «Οι κουβέντα που κάναμε αφορούσε άλλα θέματα και όχι το οικονομικό. Είμαι σίγουρος πως εκεί δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό, όμως, που τονίζω είναι πως δεν βιάζομαι να υπογράψω. Κοιτάω μόνο τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας. Τίποτε άλλο.»

ΓΑΛΛΙΑ

Τζαβέλλας: «Είμαι στρατιώτης»

18/9/2012
Τζαβέλλας: «Είμαι στρατιώτης»
Ικανοποιημένος που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από ένα διάστημα τριών μηνών δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονακό. Ο διεθνής μπακ επωφελήθηκε του τραυματισμού του Αντριάνο στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Ντιζόν και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες των Μονεγάσκων σε αυτό το ματς. «Όποτε με θέλει ο προπονητής, εγώ είμαι στρατιώτης», τόνισε ο 25χρονος αμυντικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονακό

Ο τραυματισμός του Αντριάνο στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Ντιζόν έφερε εσένα στην ενδεκάδα της Μονακό την Παρασκευή το βράδυ. Πώς αντιμετώπισες αυτό το απροσδόκητο συμβάν.

«Επειδή ήταν ακριβώς μετά τη σέντρα δεν πρόλαβα να πάω για προθέρμανση. Ωστόσο, είμαι επαγγελματίας και είμαι πάντα έτοιμος για την ομάδα. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και χρειάστηκα 20 με 30 λεπτά για να μπω στο ρυθμό. Όποτε με θέλει ο προπονητής, εγώ είμαι στρατιώτης».

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής (Κλαούντιο Ρανιέρι) δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από την απόδοσή σου, ειδικά όσον αφορά τη φυσική σου κατάσταση. Δεν περίμενε να είσαι σε αυτό το επίπεδο μετά από τρεις μήνες χωρίς να έχεις παίξει. Πώς ένιωσες εσύ σε αυτό το ματς;

«Δούλεψα σκληρά για έναν μήνα, ήμουν έτοιμος για αυτή την ομάδα και είχα πολλά κίνητρα. Πραγματικά ήθελα να επιστρέψω γρήγορα και να φορέσω ξανά αυτή τη φανέλα. Ήμουν έτοιμος για αυτή τη στιγμή και αισθάνθηκα καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Όπως και οι οπαδοί, έτσι και ο Ρανιέρι μίλησε για την μαχητικότητά σου. Σου αρέσει το παρατσούκλι ο «Σπαρτιάτης»;

«Ναι, το λατρεύω. Αυτό είναι το παιχνίδι μου, πάντα επιστρέφω για την ομάδα μου και αυτό είναι προφανώς που ικανοποιεί τον προπονητή και τους οπαδούς της ομάδας. Είμαι χαρούμενος όταν κερδίζουμε και είμαι απογοητευμένος όταν δεν έχουμε επιτυχίες, κάτι που κάνει να αισθάνομαι πολύ ανόητος. Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα, έχουμε καλούς παίκτες και δουλεύουμε σκληρά. Αν συνεχίσουμε έτσι, η απόδοσή μας και η επιτυχία θα έρθουν και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα τη φετινή σεζόν».

Τι σου είπε ο προπονητής μετά τον αγώνα;

«Ο προπονητής είναι χαρούμενος που βλέπει ότι δείξαμε χαρακτήρα σε μία δύσκολη κατάσταση. Τώρα το κύριο μήνυμά του μετά το παιχνίδι ήταν να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε το παιχνίδι με τη Λανς, ακόμη ένα δύσκολο ματς»

Τι περιμένει από τη Λανς;

«Τους είδα την περσινή σεζόν, αλλά δεν ξέρω εάν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι. Αυτό που με νοιάζει είναι η ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι αν παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο, δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με τους αντιπάλους μας. Γνωρίζω, επίσης, ότι η Λανς έχει πολλούς οπαδούς και αυτό είναι καλό για εκείνους».


ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ
για τον ALEXWEBRADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου