ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

6/11/2012
5/11/2012

Άρης και (δεν) είμαι καλά!  

6/11/2012

Άρης και (δεν) είμαι καλά! 
Λίγες εβδομάδες πριν η εικόνα του Άρη ήταν μιας ομάδας που πραγματικά παρέπαιε και η αισιοδοξία είχε πάει… περίπατο.

Ωστόσο, ακολούθησαν οι ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και στην 9η αγωνιστική η εντυπωσιακή ανατροπή και νίκη 2-1 επί τις Βέροιας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό.

Η «βασίλισσα του Βορρά» πλήρωσε τον αδικαιολόγητο εκνευρισμό των παικτών της παίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα με εννιά και δεν κατάφερε να πάρει κάτι από τον αγώνα.

Ο Άρης πλέον δείχνει ότι γίνεται ξανά ομάδα με όλη την σημασία της έννοιας και πλέον βλέπει με άλλο… μάτι το μέλλον του στο πρωτάθλημα. Οι θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η Βέροια έμεινε με εννιά παίκτες και έδειξαν χαρακτήρα, γυρνώντας το παιχνίδι παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην έναρξη του αγώνα. Σκόρερ και πάλι ο Αγκάνθο για ένα ακόμα παιχνίδι.

Στον αντίποδα η Βέροια ξεκίνησε εντυπωσιακά και έδειξε ότι θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα στο «Βικελίδης», ωστόσο, ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός των παικτών της οδήγησε στο να μείνει με εννιά, μετά την αποβολή του Μπαργκάν στο 44΄και του Σνάουτσνερ στο 60’ και ως εκ τούτου να φύγει ηττημένη από την Θεσσαλονίκη.



Η Βέροια ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την αναμέτρηση και κατάφερε με το… καλημέρα να αιφνιδιάσει τον Άρη και να ανοίξει το σκορ στο 2ο λεπτό με Καλτσά να σουτάρει μέσα από την περιοχή, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ολαϊτάν από τα αριστερά. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα από αυτή την εξέλιξη και η «βασίλισσα του Βορρά» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό πιέζοντας και για ένα δεύτερο γκολ, με κύριο εκφραστή τον Ολαϊτάν και τον Καλτσά, χωρίς, όμως, να καταφέρει κάτι παραπάνω.

Οι Θεσσαλονικείς μετά το πρώτο 25λεπτο πήραν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν για την ισοφάριση, με τον Αγκάνθο να σπαταλά την ευκαιρία στο 30’. Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και σε ένα από αυτά στο 44’, ο Μπαργκάν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) και άφησε τη Βέροια με δέκα παίκτες.

Ο Άρης με το αριθμητικό πλεονέκτημα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να φέρει… τούμπα το παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν 11 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να φτάσουν στην ισοφάριση, καθώς ο Αγκάνθο στο 56’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά του Γκέσιο σε κόρνερ του Καζναφέρη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τον Άρη, καθώς η Βέροια έμεινε με εννιά, μετά την αποβολή του Σνάυτσνερ με δεύτερη κίτρινη. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν ακόμη περισσότερο και έφτασαν στο 2-1 με τον Γκέσιο στο 70’ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η κόκκινη κάρτα του Καζναφέρη στο 83’ δεν άλλαξε τίποτα στην αναμέτρηση και ο Άρης πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη   .



Άρης (Πασσιαλής): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας (64’ Καπετάνος), Οικονόμοπουλος, Καζναφέρης, Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Πουλίδο (31’ Παντίδος), Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Σουνάς (27’ Γκέσιος) , Κοέλιο

Στον πάγκο: Διούδης, , Κανούλας, Νταμαρλής, Ασλανίδης

Βέροια (Καρύδας): Λόπεζ, Καλί, Μπαργκάν, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Καφές (76’ Παυλίδης), Καλτσάς(66’ Τόμας), Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ιωάννου (46’ , Ζε Βιτόρ), Ολαϊτάν

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Πέρεζ, Κόστλι, Μπελόν

Αναγκαστικό ροτέισον με Λάτσιο… 

6/11/2012

Αναγκαστικό ροτέισον με Λάτσιο…
Μπορεί το ελλιπέστατο ρόστερ να προκαλεί από μόνο του προβλήματα στον Φερέιρα, του οποίου ο πονοκέφαλος μεγαλώνει από τους τραυματισμούς, όμως τα συνεχή παιχνίδια δεν αφήνουν περιθώριο στον Πορτογάλο να μην κάνει ροτέισον.

Από δύο έως πέντε πρόσωπα θα είναι διαφορετικά στο ματς με την Λάτσιο.

Πολλά, αναφορικά με την ενδεκάδα, θα κριθούν στην προπόνηση της Τρίτης.

Ο Φερείρα την Δευτέρα είδε τους Μαρίνο, Σο και Μπουμσόνγκ να προπονούνται ατομικά και μόνο ο Έλληνας μεσοαμυντικός έχει πιθανότητες να αγωνιστεί. Αν προπονηθεί την Τρίτη, τότε θα συμπεριληφθεί στην αποστολή που θα ταξιδέψει την Τετάρτη (08:50) για Ρώμη. Και ενδεχομένως να ξεκινήσει και βασικός. Αν όχι, θα κάνει παρέα στους άλλους δύο που προπονήθηκαν ατομικά αλλά και στους Σισοκό και Πίντο, που έκαναν θεραπεία και είναι οριστικά εκτός.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Φερέιρα προς το παρόν σκέφτεται να παρατάξει τους εξής έντεκα: Στο τέρμα τον Καρνέζη. Στην άμυνα, ο Πορτογάλος σκέφτεται μία αλλαγή και ακόμη το δουλεύει στο μυαλό του. Να χρησιμοποιήσει τον Χουχούμη αντί του Σπυρόπουλου. Οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος και Βύντρα (από δεξιά προς αριστερά) είναι οι υπόλοιποι τρεις, που ελλείψει άλλων, είναι σίγουροι.

Στο κέντρο, ο Βιτόλο παρότι είναι κουρασμένος θα ξεκινήσει και πάλι βασικός μιας και ο Πορτογάλος, τον μοναδικό καθαρό αμυντικό μέσο που διαθέτει στο ρόστερ του είναι ο Λαγός, που δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται. Μπροστά από τον Ισπανό, αν μπορέσει να αγωνιστεί ο Μαρίνος, αυτός με τον Ζέκα θα είναι οι εσωτερικοί χαφ στο 4-3-3. Και τριάδα επίθεσης, οι Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι και Φορναρόλι, εκτός αν αντί του Ουρουγουανού, ο προπονητής των "πράσινων" επιλέξει τον φορμαρισμένο αλλά και κουρασμένο Τοτσέ.

Τώρα, αν δεν μπορέσει να προπονηθεί την Τρίτη ο Μαρίνος, τότε, το σύστημα θα γίνει 4-2-3-1 και ο Βιτόλο θα έχει παρτενέρ στον άξονα τον Ζέκα. Με τριάδα μπροστά τους, τους Μαυρία(δεξιά), Χριστοδουλόπουλο(κέντρο), Κουίνσι(αριστερά), οι οποίοι θα αγωνιστούν πίσω από τον Φορναρόλι (ή Τοτσέ).

Υπενθυμίζεται, πως ο Παναθηναϊκός θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Τετάρτη (7/11) και ώρα 08:50 με πτήση της Aegean και θα προσγειωθεί στη Ρώμη στις 10:00. H συνέντευξη Τύπου του προπονητή του, Ζεσουάλδο Φερέιρα, θα παραχωρηθεί την ίδια ημέρα στις 18:30 στο Ολίμπικο και η προπόνηση του «τριφυλλιού» θα διεξαχθεί στις 19:00 στο ίδιο μέρος. Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει από τη Ρώμη και πάλι με πτήση της Aegean στις 11:00 το πρωί της επομένης του αγώνα, 9/11 και αναμένεται στην Αθήνα περίπου στις 14:00.

Poke… AEK! 

6/11/2012

Poke… AEK! 
Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν.

Το κακό όνειρο όμως που βλέπουν οι φίλοι της ΑΕΚ με την ομάδα τους τελευταία στη βαθμολογία συνεχίζεται. Και μόνο ένα δυνατό «σκούντηγμα» μπορεί να τη σπρώξει για ν’ ανέβει.

Σαν αυτό που ελπίζεται ότι θα δώσει μες στη βδομάδα ο Δημήτρης Βιντιάδης, ανακοινώνοντας την απόφασή του να επενδύσει στην ΠΑΕ.

Αν γίνει εξάλλου αυτό, η «Ένωση» δεν θα δει μονάχα «άσπρη μέρα». Αλλά και με διαφορετικό μάτι πλέον το επόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τι κι αν η ομάδα «μαζεύτηκε»; Τι κι αν δείχνει πλέον να κάνει τα βασικά; Τι κι αν δεν μοιάζει πια η χαρά κάθε πικραμένου (παρόλο που ανακούφισε ακόμα κι αυτόν τον Παναθηναϊκό); Η ΑΕΚ έφυγε από ένα ακόμα παιχνίδι με άδεια τα χέρια. Κι επειδή το βασικό πρόβλημα είναι άλλο -το ιδιοκτησιακό- η επίλυσή του μοιάζει ο μόνος ίσως τρόπος να σηκώσει κεφάλι.

Μετά από εβδομάδες υπομονής λοιπόν, αναλυτικούς ελέγχους, συνεχείς αναβολές και τη νέα τοποθέτηση του Ανδρέα Δημητρέλου έπειτα από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ότι «εκτός απροόπτου, θα έχουμε θετικές εξελίξεις» όλοι περιμένουν τις ανακοινώσεις από την πλευρά του Δημήτρη Βιντιάδη και του Κιθ Χάρις. Ή για την ακρίβεια περιμένουν την ανακοίνωση πως είναι ειλημμένη πλέον η απόφαση να επενδύσουν στην ΠΑΕ και να τη βγάλουν από το αδιέξοδο.

Εξάλλου, το τελευταίο deadline που διέρρευσε πως υπάρχει για να γίνει κάτι τέτοιο εκπνέει πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι την Κυριακή. Ως τότε λοιπόν θα φανεί αν η εξαγγελία των ευχάριστων νέων επιλέχθηκε να γίνει σε αυτό το σημείο ώστε να συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο ο κόσμος ενόψει ντέρμπι.

Διότι αλλιώς θα είναι σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι να παραταχθεί και πάλι μια ομάδα αβοήθητη, χωρίς εγγυήσεις ότι θα υπάρχει τον άλλο μήνα και με παίκτες που αναγκάζονται να διαμαρτυρηθούν με αποχή από το ξενοδοχείο για τα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Και αλλιώς φυσικά να παραταχθεί με (εν δυνάμει έστω) ιδιοκτήτες, μεταμορφωμένη ψυχολογία και πολλαπλασιασμένους τους -ήδη υποδειγματικούς- φίλους της στην εξέδρα. Σε κάθε περίπτωση, το «Κυριακή κοντή γιορτή» μοιάζει κλισέ -αλλά το ιδανικότερο για να περιγράψει την κατάσταση… stand by που βρίσκεται ολόκληρη η ΑΕΚ.

Δεν είχε Κουτρουμπή, αλλά… Σιαλμά 

6/11/2012

Δεν είχε Κουτρουμπή, αλλά… Σιαλμά 
Στην τελευταία φάση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Κουτρουμπής ντύθηκε επιθετικός. Και θα ντυνόταν και σκόρερ αν ο Καρνέζης δεν έκανε μεγάλη απόκρουση.

Η αίσθηση του «γαμώτο» όμως δεν είναι το μοναδικό ενθύμιο που κράτησε ο στόπερ της ΑΕΚ από το ντέρμπι.

Αλλά και ένα αιμάτωμα στον μηρό, που δεν του επέτρεψε να βρεθεί στην προπόνηση της Δευτέρας.

Εκεί όπου βρέθηκε, αντίθετα, ένας (όχι και τόσο) παλιός γνώριμος της «Ένωσης», ο Δημήτρης Σιαλμάς.

Όσο… αναστρέψιμη μοιάζει λοιπόν η κατάσταση του Κουτρουμπή (που αναμένεται να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα μετά το σημερινό ρεπό και να τεθεί στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) άλλο τόσο αναστρέψιμη θεωρεί και την κακή πορεία της ομάδας ο Σιαλμάς.

Και το επανέλαβε αρκετές φορές στις συζητήσεις που είχε με τους πρώην συμπαίκτες του, κατά τη διάρκεια των οποίων αναφέρθηκε στη δική του πορεία στο Αζερμπαϊτζάν (την περασμένη Κυριακή πέτυχε άλλα δυο γκολ) αλλά κυρίως προσπάθησε να τους εκφράσει την πίστη πως η βαθμολογική θέση της ΑΕΚ είναι πλασματική και ότι γρήγορα θα την αλλάξουν.

Οι «εκλεκτοί» του Σαββίδη 

6/11/2012

Οι «εκλεκτοί» του Σαββίδη 
Από τα χείλη του Ιβάν Σαββίδη κρέμονται σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη στον ΠΑΟΚ όσον αφορά στην σύνθεση της νέας διοίκησης Πρωτοδικείου. Ο ομογενής επιχειρηματίας επεξεργάζεται με προσοχή το όλο θέμα, μελετάει όλες τις περιπτώσεις και μοιάζει κοντά στο να καταλήξει στο τελικό σχήμα.

Η απερχόμενη διοίκηση ολοκληρώνει τη θητεία της στις 15 Νοεμβρίου. Έτσι, το τελευταίο διάστημα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είχε επαφές με πολύ κόσμο προκειμένου να αποφασίσει ποιοι θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση. Κι η αναμονή για τα 6 πρόσωπα -όπως εκτιμάται ότι θα είναι συνολικά τα μέλη- φτάνει στο τέλος της.

Βέβαιη είναι η παρουσία του Ζήση Βρύζα, από την θέση του προέδρου όπως και σήμερα. Το ίδιο και της Μαρία Γκοντσάρεβα, στενής συνεργάτιδάς του που από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου, αποτελεί τα μάτια του και τα αυτιά του στη Θεσσαλονίκη.

Ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη του ΔΣ θα λειτουργεί ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ενώ διοικητικό ρόλο αναλαμβάνει ξανά ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, μετά την εποχή-Ζαγοράκη στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Από εκεί και πέρα μένει να φανεί αν ο 53χρονος επιχειρηματίας θα υλοποιήσει τη σκέψη του να ενεργοποιήσει τον Βασίλη Γκαγκάτση ή αν θα γίνει η έκπληξη με την επιλογή του Κύρου Βασάρα, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί μεταξύ πολλών άλλων.

Αλλαγή ώρας σε δύο παιχνίδια Σούπερ Λίγκας 

6/11/2012

Αλλαγή ώρας σε δύο παιχνίδια Σούπερ Λίγκας
Μετά από αίτηση της αστυνομίας, η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε ότι δύο παιχνίδια στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αλλάζουν ώρα.

Πρόκειται για το Ατρόμητος-Πανιώνιος στο Περιστέρι στο οποίο θα γίνει σέντρα στις 15:00 αντί για 17:15 που ήταν αρχικά η προγραμματισμένη ώρα του και το Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης στην Κομοτηνή, που θα διεξαχθεί στις 17:15 και όχι 15:00, όπως ήταν αρχικά.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ. ο αγώνας ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ την Κυριακή 11/11/2012 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στις 15:00 (αντί για 17:15) και ο αγώνας ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί στις 17:15 (αντί για 15:00)».

Σαράντα χιλιάδες εισιτήρια με Ολυμπιακό 

6/11/2012

Σαράντα χιλιάδες εισιτήρια με Ολυμπιακό
Σε κοσμοσυρροή ελπίζει η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό. Χθες εξασφαλίστηκε μετά τις απαραίτητες επαφές με την Εφορία η σφράγιση και έκδοση των εισιτηρίων. Θα τυπωθούν περίπου 40.000, εκ των οποίων 28.000 θα είναι τα απλά, 10.000 αντιστοιχούν στα διαρκείας και 2.000 θα είναι οι προσκλήσεις.

Πιθανότατα τα εισιτήρια θα τεθούν στη διάθεση του κοινού την Τετάρτη και στην ΠΑΕ αισιοδοξούν πως η αγωνιστική ανάταση της ομάδας σε συνδυασμό με τα ευχάριστα που περιμένουν από Βιντιάδη και Χάρις θα αποτελέσουν λόγο να ανηφορίσει πολύς κόσμος στο ΟΑΚΑ.

Και τώρα… σταθερότητα 

6/11/2012

Και τώρα… σταθερότητα 
Η νίκη, που ήταν το πρώτο ζητούμενο, ήρθε για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν του Πανθρακικού και πλέον, υποδέχονται τον Πανιώνιο με σκοπό να κάνουν το δύο στα δύο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι παίκτες του είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το δικό τους σερί με νίκες. Στο δρόμο αυτό, το πρώτο εμπόδιο είναι αυτό του αξιόμαχου και τρίτου στην βαθμολογία, Πανιωνίου. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είδε τον Ιγκλέσιας να είναι και πάλι στα πλάνα του, αφού εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί.

Ο Ντένις Επστάιν που έχει χτυπήσει στη μέση από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Από εκεί και πέρα η ποικιλία της προπόνησης ήταν διαφορετική για τους παίκτες που αγωνίστηκαν εναντίον του Πανθρακικού και για εκείνους που δεν αγωνίστηκαν.

Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ελίνι Δημούτσος κι αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του στο ματς της 12ης αγωνιστικής με τη Ξάνθη.

Παράπονα από Λίνεν 

6/11/2012

Παράπονα από Λίνεν
Παρατηρήσεις στους παίκτες της ΑΕΚ για την εικόνα τους, κυρίως στο πρώτο μέρος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς και στον Γιάννη Κοντοέ για τη συμπεριφορά του έκανε ο Έβαλντ Λίνεν στη χθεσινή προπόνηση, τονίζοντας παράλληλα πως η ιστορία με την απόφαση των παικτών να μην καταλύσουν σε ξενοδοχείο πριν το παιχνίδι επηρέασε την αυτοσυγκέντρωσή τους.

«Στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα ήμασταν σαν... συνοδοί. Απλά τους συνοδεύαμε. Όπου πήγαιναν, πηγαίναμε δίπλα τους και τους κοιτούσαμε. Δεν πιέζαμε, δεν βγαίναμε στη μπάλα, δεν προσπαθούσαμε να την πάρουμε και να κάνουμε παιχνίδι. Και ήμασταν πολύ πίσω. Δεν είπα να είμαστε τόσο πίσω. Στο δεύτερο τουλάχιστον παλέψαμε. Δείξαμε λίγη μαχητικότητα», είπε ο Λίνεν στους παίκτες του κάνοντας κάποιες επί μέρους παρατηρήσεις ανά γραμμή της ομάδας.

«Δεν βοήθησε καθόλου τελικά αυτή η ιστορία με το ξενοδοχείο. Χάλασε την συγκέντρωσή μας στην προετοιμασία. Υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα και το σέβομαι και γι' αυτό σας είπα ότι σέβομαι την απόφασή σας, αλλά ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας», πρόσθεσε ο Γερμανός τεχνικός, που άκουσε και τις απόψεις των Κοντοέ, Λαγού, Ρίκκα και Γκερέιρο για το παιχνίδι.

Στη συνέχεια, έκανε παρατηρήσεις στον Γιάννη Κοντοέ, καθώς έκρινε ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος στο ματς με αφορμή κάποια πειράγματα που έκανε στο πούλμαν καθ’ οδόν για το γήπεδο. «Όλη μέρα είσαι γέλια και αστεία και μπαίνεις στο ματς και έχεις τέτοια εικόνα. Αν είχες τέτοια συμπεριφορά, αλλά έμπαινες στο παιχνίδι και ήσουν αυτός που έπρεπε δεν θα έλεγα τίποτα, αλλά αν μπαίνεις και έχεις τέτοια εικόνα, πάει να πει ότι σε επηρεάζει αυτό και δεν είσαι συγκεντρωμένος», του είπε και πρόσθεσε: «Σε σέβομαι και σε εκτιμώ, όμως δεν γίνεται να προετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι και να κάνουμε σαν να είμαστε σε... παιδική χαρά. Δεν γίνεται να είμαστε όλο γελάκια και αστεία. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε σε ντέρμπι με το πούλμαν και να έχουμε τέτοιο κλίμα, λες και πηγαίνουμε στα μπουζούκια. Επειδή δεν αντέδρασα εκείνη τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν ακούω και δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Υπάρχει χρόνος για να κάνουμε αστεία, για να κάνουμε πλάκα, αλλά αυτά δεν είναι για όλες τις ώρες».

«Όνειρο να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ» 

6/11/2012

«Όνειρο να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ» 
Συναισθηματικά δεμένος με την ΑΕΚ δήλωσε ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Πέντε χρόνια αφότου έβγαλε τη φανέλα της (και παρόλο που ενδιάμεσα αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και τώρα βρίσκεται στην Αλκή) ο Ιταλός τόνισε ότι κουβαλά πάντα μέσα του τις φοβερές αναμνήσεις με την «Ένωση».

Αφού εξέφρασε τη στενοχώρια του λοιπόν για την κατάσταση που είναι σήμερα οι «κιτρινόμαυροι» και ευχήθηκε να επιστρέψουν εκεί που αξίζουν, παραδέχθηκε ότι όνειρό του είναι να κλείσει σε αυτούς την καριέρα του.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Τσιρίλο στο «balla.com.cy»

Έχεις κάνει μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Σου λείπει;

«Έπαιξα πέντε χρόνια στην Ελλάδα, σε δύο πολύ σημαντικές ομάδες, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όπου μπόρεσα να εκπληρώσω το όνειρό μου. Έπαιξα στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξα στο Γιουρόπα Λιγκ. Είχα 3-4 προτάσεις από την Ελλάδα, αλλά είχα ανάγκη να αλλάξω και να δοκιμάσω μία νέα περιπέτεια. Προς το παρόν είμαι καλά εδώ, μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Τι αναμνήσεις έχεις από την ΑΕΚ;

«Οι αναμνήσεις είναι φοβερές, ήταν δύο χρόνια φανταστικά. Είναι αναμνήσεις από μία μεγάλη ομάδα, από έναν υπέροχο κόσμο, από μία μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα. Είναι αναμνήσεις που κουβαλώ μέσα μου και χαίρομαι πολύ που τις θυμάμαι συχνά».

Είναι περίεργο για έναν αμυντικό να δένεται τόσο πολύ με τους φιλάθλους. Πώς το κατάφερες με τους οπαδούς της ΑΕΚ; Με το πάθος σου;

«Σίγουρα έχουν δει σε εμένα μεγάλο πάθος και την αγάπη για τη φανέλα. Γι' αυτό μπήκα στην καρδιά αυτών των οπαδών και χαίρομαι πολύ».

Θυμάσαι και την αποθέωση στο αντίο σου;

«Ναι, το θυμάμαι. Δεν ήταν πολύ εύκολο για μένα, γιατί είχα άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά είχα καταλάβει ότι εκείνη τη στιγμή η ομάδα δεν ήταν πια ικανοποιημένη από μένα. Ήταν πολύ δύσκολο να αφήσω την ΑΕΚ. Αλλά ακόμη πιστεύω, όλοι έχουμε όνειρα. Και εγώ έχω το όνειρο να μπορέσω να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ.

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην ΑΕΚ;

«Η καλύτερη στιγμή ήταν αυτά τα δύο χρόνια που πέρασα εκεί. Πιστεύω ότι και τα δύο χρόνια ήταν όλα καλά. Η χειρότερη σίγουρα ήταν η στιγμή που έφυγα από την ΑΕΚ».

Πώς βλέπεις την τωρινή κατάσταση στην ΑΕΚ;

«Με κάποια στενοχώρια να βλέπεις αυτή την ομάδα στις τελευταίες θέσεις. Ξέρω ότι δεν περνούν καλή περίοδο οικονομικά. Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να μπορέσει σύντομα να επιστρέψει στα επίπεδα που αξίζει. Κι αυτό που αξίζει είναι μόνο η πρώτη θέση».

Άλλο σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα σου ο ΠΑΟΚ. Τι αναμνήσεις έχεις από εκεί;

«Και εκεί ήταν τρία χρόνια σημαντικά. Ήταν τρία όμορφα χρόνια, γιατί και εκεί παλεύαμε για σημαντικά πράγματα, ήμασταν ικανοποιημένοι με ό,τι πετυχαίναμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Και εκεί πιστεύω ότι με ήθελε ο κόσμος, γιατί καταλάβαινε ότι σε κάθε παιχνίδι ο Τσιρίλο έδινε το μάξιμουμ».

Θετική λοιπόν και η περιπέτεια του ΠΑΟΚ;

«Ναι, ναι, σίγουρα»!

Θυμάσαι το σύνθημα sexy Bruno των φιλάθλων της ΑΕΚ;

(σ.σ. γέλια) «Ναι, το θυμάμαι πολύ καλά».

Θυμάσαι πώς προέκυψε;

«Ναι, θυμάμαι ότι γεννήθηκε σε ένα παιχνίδι, τώρα δεν θυμάμαι σε ποιο, ήταν εντός έδρας. Πήγα να διεκδικήσω μία μπαλιά, αλλά τραυματίστηκα λίγο στη γάμπα και είχα αίμα. Κατέβηκε το σορτσάκι μου αρκετά και από εκεί οι φίλαθλοι άρχισαν να τραγουδούν αυτό το σύνθημα. Ήταν όμορφο. Πέρα από αυτό που συνέβη με το σορτσάκι, ήταν όμορφο κάθε Κυριακή να ακούς τους φιλάθλους να τραγουδούν το όνομά σου.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ σε είχαν μισήσει για ένα τάκλιν στον Μίετσελ. Αλλά στο τέλος έγινες και γι' αυτός ο sexy Bruno…

«Θυμάμαι καλά αυτό το επεισόδιο, δεν ήταν ωραίο για μένα. Σίγουρα δεν ήταν η πρόθεσή μου να κάνω αυτό. Στην πραγματικότητα αισθανόμουν πολύ άσχημα, γιατί δεν ήταν καλό αυτό που έγινε. Την επόμενη μέρα ζήτησα συγγνώμη από τον Μίετσελ, μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Σίγουρα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν με θυμούνταν με θετικό τρόπο. Αλλά μετά, όταν αγωνίστηκα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μου έδειχναν συνεχώς την αγάπη τους».

Στο τέλος σε αγαπούν όλοι οι οπαδοί…

«Θα πω την αλήθεια. Στην καριέρα μου σε όλες τις ομάδες που έπαιξα άφησα σίγουρα πολύ καλές αναμνήσεις στους φιλάθλους. Αυτό είναι κάτι που με ευχαριστεί πολύ, γιατί σημαίνει ότι οι φίλαθλοι κατάλαβαν καλά ποιος είναι ο Μπρούνο, ότι έδινα τα πάντα για τη φανέλα. Το χαίρομαι αυτό».

Πού έζησες τις καλύτερες στιγμές σου; Στην ΑΕΚ ή στον ΠΑΟΚ;

«Πιστεύω ότι σε κάθε ομάδα που έπαιξα υπήρχαν πολύ όμορφες στιγμές, αλλά και άσχημες. Στην Ιταλία έπαιξα σε πολλές ομάδες. Έπαιξα στην Ίντερ, με μεγάλους πρωταθλητές. Στην Εθνική U21. Υπάρχουν πολλές όμορφες στιγμές στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι σε όλες τις ομάδες είχα πολύ όμορφες στιγμές».

Δεν υπάρχει κάποια στιγμή που ξεχωρίζεις ως καλύτερη;

«Από μικρός είχα ένα όνειρο, να παίξω μία μέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επομένως το ότι τα κατάφερα ως Ιταλός σε ομάδα του εξωτερικού, όπως η ΑΕΚ ήταν σίγουρα ήταν η πιο όμορφη και συγκινητική στιγμή στην καριέρα μου. Αλλά και στον ΠΑΟΚ όπου περάσαμε δύο φορές στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ήταν πολύ όμορφες στιγμές, γιατί ίσως στην Ιταλία να μην είχα ποτέ, ποιος ξέρει, την ευκαιρία να παίξω ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Το ότι το έκανα στο εξωτερικό με δύο μεγάλες ομάδες, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αυτές είναι δύο πολύ όμορφες στιγμές της καριέρας μου».

Με κόσμο στο Περιστέρι ο Πανιώνιος 

6/11/2012

Με κόσμο στο Περιστέρι ο Πανιώνιος
Την στήριξη των οπαδών του θα έχει ο Πανιώνιος στην αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες έκαναν δεκτό το αίτημα των «κυανέρυθρων» για να παραλάβει εισιτήρια για το ματς.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει στον Πανιώνιο 400 εισιτήρια και έτσι δέχθηκε στην χθεσινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας το σχετικό αίτημα των Νεοσμυρνιωτών.

Οι φίλοι του Πανιωνίου θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια μέχρι το πρωί της Κυριακής, καθώς έξω από το γήπεδο δεν θα λειτουργήσει εκδοτήριο.

Ο «Γολγοθάς» αρχίζει 

6/11/2012

Ο «Γολγοθάς» αρχίζει 
Η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και η ήττα της τελευταίας στιγμής ήταν μόνο η αρχή για μια δύσκολη πορεία για τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής, καλείται να αναγεννηθεί και να παλέψει για την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι ποδοσφαιριστές του, ξεκινούν μια προσπάθεια δύσκολη. Η αρχή θα γίνει από την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Θρακιώτες θα προσπαθήσουν να επικρατήσουν των Αρκάδων, ενώ στην προσπάθεια αυτή δεν αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Η έδρα είναι αυτή που μέχρι τώρα, δεν έχει φέρει βαθμούς στον Πανθρακικό, κάτι το οποίο, ο Μακεδόνας τεχνικός, θέλει να αλλάξει. Η προετοιμασία ξεκινάει, για την αναμέτρηση κόντρα σε μια ομάδα που είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα είναι γνώριμη του Δερμιτζάκη, καθώς ήταν ο προηγούμενος συλλόγους, στου οποίου τον πάγκο καθόταν.

Βλέπει μόνο μπροστά… 

6/11/2012

Βλέπει μόνο μπροστά… 
Η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί παρελθόν για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικεντρώνονται στη παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό. Ο Σάκης Τσιώλης θέλει από τους παίκτες του να ζευγαρώσουν τις εκτός έδρας νίκες τους, μετά από εκείνη της πρεμιέρας με την ΑΕΚ.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό, αφού άπαντες είναι έτοιμοι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του για την αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής.

Η προετοιμασία συνεχίζεται, ενώ την Τρίτη υπάρχει ρεπό. Από την Τετάρτη, θα ξεκινήσει και ουσιαστικά. Την Δευτέρα υπήρχε πρόγραμμα αποκατάστασης σε όσους αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΣ, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Ο «έλεγχος» των διαιτητών 

6/11/2012

Ο «έλεγχος» των διαιτητών
Καλές σε γενικές γραμμές, αλλά όχι… αλάνθαστες ήταν οι διαιτησίες στην ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, σύμφωνα με την αξιολόγηση που έκανε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Στο Ατρόμητος-Πανθρακικός δεν είδα κάποιο λάθος. Η διαιτησία ήταν καλή. Είχαμε το επεισόδιο μεταξύ των συμπαικτών. Αν εκεί ξεφύγει το πράγμα, μπορεί ο διαιτητής ακόμη και να τους αποβάλει για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου».

«Στο Πλατανιάς-Κέρκυρα, το πέναλτι που δόθηκε υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν σωστό, αλλά ο παίκτης που το έκανε έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα γιατί η επόμενη κίνηση του παίκτη που το έκανε θα ήταν να σκοράρει».

«Στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή που έκανε ο Φετφατζίδης. Ο Βλαχοδήμος θα μπορούσε να κερδίσει ένα πέναλτι, αλλά έκανε δύο βήματα κι έπεσε μετά».

«Στο Ξάνθη-Λεβαδειακός δεν είχαμε τίποτα ιδιαίτερο. Αν ψάχνουμε να βρούμε από πού ξεκίνησε η φάση ή τι προηγήθηκε, δεν θα βγάλουμε άκρη. Η διαιτησία του Γιάχου ήταν καλή».

«Στο Αστέρας-ΠΑΣ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Πράγματα έγινε αυτό, αλλά ο βοηθός σήκωσε σωστά τη σημαία του για οφσάιντ».

«Στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ η διαιτησία του Κάκου ήταν καλή και δεν υπήρχαν προβλήματα».

«Νομίζω ότι το δεύτερο γκολ του Άρη απέναντι στη Βέροια είναι οφσάιντ, γιατί είναι μπροστά από τον τερματοφύλακα, κάνει κίνηση να βρει την μπάλα με το κεφάλι κι επηρεάζει την εξέλιξη της φάσης».

«Ο Άρης αδικείται χρόνια» 

6/11/2012

«Ο Άρης αδικείται χρόνια»
Συγκινητική χαρακτήρισε την προσπάθεια των παικτών του στον χθεσινό αγώνα κόντρα στην Βέροια ο Νίκος Πασιαλής. Ο τεχνικός του Άρη τόνισε πως δικαιώθηκαν οι προσπάθειες της ομάδας ενώ για την διαιτησία επισήμανε πως οι «κίτρινοι» εδώ και χρόνια αδικούνται από διαιτητικές αποφάσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Πασιαλής:

Για το ματς με τη Βέροια: «Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο για εμάς εξ’ αρχής. Βέβαια, μετά το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε έγινε ακόμα δυσκολότερο, καθώς βρεθήκαμε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την απόδοση τους, αλλά και για τη συγκινητική προσπάθεια που έκαναν. Θέλω να πω επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την στήριξη του. Δικαιώθηκαν οι προσπάθειες των παικτών και αυτή η νίκη μας δίνει δύναμη και ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για τη διαιτησία του αγώνα: «Δεν έχω ακριβή άποψη για αρκετές φάσεις, όμως δεν μπορώ να σταθώ στις κίτρινες κάρτες. Την προπερασμένη Κυριακή και εμείς παίξαμε με δέκα παίκτες, ενώ δύο σερί αγωνιστικές οι διαιτητές σφύριξαν πέναλτι εις βάρος μας. Θεωρώ ότι η διαιτησία δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα. Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι είμαστε μια ομάδα που επί χρόνια αδικείται από διαιτητικές αποφάσεις. Αν υπάρχουν ομάδες που ευνοούνται σίγουρα δεν είμαστε εμείς μέσα σε αυτές».

«Περήφανος για τους παίκτες μου» 

6/11/2012

«Περήφανος για τους παίκτες μου»
Μπορεί η Βέροια να μην πήρε αποτέλεσμα στο «Κ. Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη και ο Νίκος Καρύδας να ήταν εμφανώς πικραμένος από την τελική έκβαση παρόλα αυτά νιώθει περήφανος για τους παίκτες του. Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως η ομάδα του δικαιούταν κάτι καλύτερο από αυτόν τον αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καρύδας:

«Είχα τονίσει πριν από το παιχνίδι ότι θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό, ωριμότητα, ρεαλισμό και να μοχθήσουμε, αν θέλουμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι στον Άρη. Παρά το γεγονός ότι δεν πήραμε κάτι θετικό από το σημερινό παιχνίδι, οι παίκτες μου τα είχαν όλα αυτά και είμαι περήφανος γι’ αυτούς. Θεωρώ πως παίξαμε καλά και δικαιούμασταν κάτι καλύτερο από τον αγώνα».

Όταν ρωτήθηκε για την διαιτησία, ο Έλληνας τεχνικός είπε πως δεν σχολιάζει ποτέ διαιτητικές αποφάσεις ενώ επισήμανε πως του είπαν «πολλά πράγματα» στα αποδυτήρια οι παίκτες του.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου