ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

9/11/2012

Λεφτά δεν υπάρχουν… 

8/11/2012

Λεφτά δεν υπάρχουν…
Πολύ άσχημη παραμένει η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Ιμπραΐμ Σισοκό ζήτησε από τη διοίκηση του «τριφυλλιού» 30.000 ευρώ για να κάνει κάποιος δικός του άνθρωπος μία εγχείρηση, όμως δεν περίμενε να ακούσει αρνητική απάντηση.

Οι διοικούντες είχαν όλη την καλή πρόθεση να βοηθήσουν τον Ιβοριανό μεσοεπιθετικό, όμως τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα και εκείνος πικραμένος από την κατάσταση του συλλόγου.

Το σκέφτεται ο Αγάνθο 

8/11/2012

Το σκέφτεται ο Αγάνθο 
Στην Ισπανία για να συζητήσει με δικούς του ανθρώπους την προοπτική να παραμείνει στον Άρη μετά τη λήξη του τρέχοντος συμβολαίου του βρίσκεται ο Νταβίντ Αγάνθο.

Η συνεργασία των δύο πλευρών λήγει στο τέλος της σεζόν και ήδη η «κίτρινη» ΠΑΕ έχει κάνει διερευνητική κρούση για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του 31χρονου παίκτη για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο πρώην άσος της Χέρκουλες, στους επτά αγώνες που έχει παίξει έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει πετύχει πέντε γκολ, απάντησε πως θα συζητούσε ένα νέο διετές συμβόλαιο και γι' αυτόν τον λόγο ταξίδεψε στην πατρίδα του.

Εκεί θα μιλήσει με τον πατέρα του, ο οποίος επηρεάζει σημαντικά τις επαγγελματικές του αποφάσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουν συζητηθεί ποσά, όμως αυτό είναι κάτι που θα γίνει όταν ο Αγάνθο επιστρέψει από την Ισπανία.

Συμφωνία για παλιά οφειλόμενα 

8/11/2012

Συμφωνία για παλιά οφειλόμενα 
Σε νέους διακανονισμούς με ορισμένους ποδοσφαιριστές, κυρίως υψηλά αμειβόμενους, προχωράει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» να κινείται άριστα σε οργανικά και οικονομικά θέματα, κάτι που φαίνεται στην αλλαγή των οφειλών πριν αναλάβει εκείνος τα ηνία του συλλόγου.

Ουσιαστικά οι Θεσσαλονικείς επιθυμούν την αλλαγή στον προγραμματισμό της καταβολής των δόσεων που προβλέπονταν με τις μέχρι τώρα συμφωνίες.

Η κίνηση προέκυψε μετά από μελέτη όλων των οικονομικών στοιχείων της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι τις 15 Γενάρη.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να βάλει άλλα 10 εκ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΟΚ, τα οποία, όμως, θα χρησιμοποιηθούν για να «κλείσει» η αύξηση και να πιστοποιηθούν στην ΠΑΕ.

Για να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η ρευστότητα της εταιρίας αποφασίστηκε να γίνουν νέοι διακανονισμοί για... τεχνικούς λόγους, στους οποίους φυσικά συναινούν οι παίκτες.

Από τότε που ανέλαβε ο ομογενής επιχειρηματίας όλοι πληρώνονται κανονικά στις ημερομηνίες που προβλέπονται.

Όσον αφορά τον διορισμό του νέου διοικητικού σχήματος, η νέα καθυστέρηση οφείλεται στις αποχές των δικαστικών και την απεργία των δικηγόρων.

«Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό», λένε ανώτερα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που ξέρουν ότι από εδώ και πέρα και δικαίωμα υπογραφής να μην υπάρχει για λίγες ημέρες, αυτό μικρά προβλήματα θα επιφέρει στη λειτουργία της εταιρείας.

Είναι φανερό ότι η πλευρά Σαββίδη δεν βιάζεται, δείχνοντας -για πρώτη φορά- ότι από το νέο σχήμα δεν θα εξαρτώνται και πολλά ώστε να επείγει ο διορισμός του.

Πορεία διαμαρτυρίας στη Βέροια 

8/11/2012

Πορεία διαμαρτυρίας στη Βέροια 
Την ανακοίνωση της Βέροιας κατά της διαιτησίας και πιο συγκεκριμένα του Μιχάλη Κουκουλάκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» διαδέχεται πορεία διαμαρτυρίας των φίλων της ομάδας.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο σύνδεσμος των οργανωμένων σήμερα το απόγευμα (8/11, 19:00) θα κάνουν πορεία από τα γραφεία τους μέχρι το γραφείο της ΕΠΣ Ημαθίας.

Στα αγωνιστικά οι Ορέστες, Λόπες και Καφές αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Νίκου Καρύδα, ενόψει της αναμέτρησης της δέκατης αγωνιστικής στην οποία η «Βασίλισσα του Βορρά» θα αγωνιστεί κόντρα στον ΟΦΗ.

Κουτλίδης: «Όλη η 18αδα από αντιντόπινγκ» 

8/11/2012

Κουτλίδης: «Όλη η 18αδα από αντιντόπινγκ»
Με μία αιχμηρή δήλωση, ο Λάζαρος Κουτλίδης έδωσε το «οκ» για διεξαγωγή αντιντόπινγκ κοντρόλ στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο για την δέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, μετά από πρόταση της ομάδας του Περιστερίου.

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κυανέρυθρων», φανερά ενοχλημένος από το εν λόγω θέμα, άφησε να εννοηθεί πως αμφισβητείται η καλή κατάσταση της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

«Ο Πανιώνιος συναινεί στην πρόταση του Ατρόμητου για τη διεξαγωγή ντόπινγκ κοντρόλ. Προτείνουμε δε να γίνει δειγματοληψία από όλους τους παίκτες της 18άδας και όχι από δύο που θα προκύψουν μετά από κλήρωση» ανέφερε αρχικά ο Κος Κουτλίδης και συνέχισε:

«Αν κάποιοι δεν μπορούν να βρουν εξήγηση για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας τους, ας μας ρωτήσουν πως μπορούν να χτίσουν κάτι ανάλογο» σχολίασε σκωπτικά.

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Λεβαδειακό 

8/11/2012

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Λεβαδειακό
Στη διάθεση των φίλων του Άρη τίθενται από σήμερα τα εισιτήρια που εξασφάλισε η ΠΑΕ για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, το προσεχές Σάββατο (10/11, 19:30). Όπως ανακοίνωσαν οι «κίτρινοι» αυτά τιμώνται 20 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι μετά από συμφωνία που ήρθε με την ΠΑΕ Λεβαδειακός εξασφάλισε συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων για την εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου.

Ένας περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων (κοστίζουν 20 ευρώ) διατίθεται από σήμερα το πρωί μέχρι αύριο Παρασκευή, παραμονή του αγώνα, στις 14:00 στο ARIS MOBILE για τον κόσμο της ομάδας, που θα μεταβεί μεμονωμένα στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας».

Πονοκέφαλοι για Λίνεν 

8/11/2012

Πονοκέφαλοι για Λίνεν 
Τρεις μέρες απέμειναν για το ματς με τον Ολυμπιακό και ο Έβαλντ Λίνεν πονοκεφαλιάζει για τη συμμετοχή τριών παικτών που έχουν βασική θέση στα πλάνα της ΑΕΚ.

Ο Ταξιάρχης Φούντας έκανε φυσιοθεραπεία και ατομικό πρόγραμμα προπόνησης μετά τις ενοχλήσεις που είχε στο γόνατο, ενώ ο Παναγιώτης Λαγός και ο Γιάννης Κοντοές περιορίστηκαν σε ασκήσεις στο γυμναστήριο λόγω ίωσης. Για την παρουσία και των τριών χωρίς προβλήματα στο βασικό σχήμα του αγώνα της Κυριακής υπάρχει αισιοδοξία, αλλά ο Γερμανός τεχνικός δεν παύει να προβληματίζεται βλέποντάς τους να απέχουν από τις δοκιμές παραμονές του ματς.

Στο μεταξύ, από σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα πρωινών προπονήσεων. Ο Έβαλντ Λίνεν βλέποντας στα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων πως υπάρχει πρόβλημα με τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή ορισμένων παικτών, αποφάσισε να τους φέρνει από νωρίς στα Σπάτα για να παίρνουν όλοι μαζί πρωινό και να στρώνονται στη συνέχεια στη δουλειά. Το ίδιο θα συμβεί και την Παρασκευή με την προπόνηση να έχει προγραμματιστεί για τις 11:00.

«Ο κόσμος αναγνωρίζει και θυμάται…» 

8/11/2012

«Ο κόσμος αναγνωρίζει και θυμάται…»
Ως αναγνώριση της αφοσίωσης με την οποία υπηρέτησε τον Ολυμπιακό εκλαμβάνει ο Νίκος Αναστόπουλος το χειροκρότημα που εισέπραξε στον αγώνα που έδωσε στο «Καραϊσκάκη» με τον ΟΦΗ. «Ο κόσμος αναγνωρίζει και θυμάται. Δεν πρόδωσα ποτέ τη φανέλα», τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Υπάρχει πρόβλημα στον Παναθηναϊκό», πρόσθεσε. «Να σφυρίξει ό,τι δει ο διαιτητής με τη Βέροια. Δεν είμαστε χθεσινοί», ανέφερε για τα παράπονα που εξέφρασαν στη «βασίλισσα του Βορρά» για το ματς με τον Άρη.

Αναλυτικά, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:
-τον φετινό Ολυμπιακό: «Οι παίκτες που έχει φέτος ο Ολυμπιακός δεν είναι μικροί σε αξία. Δόθηκε βάση στο ελληνικό στοιχείο, κάτι που θεωρώ πως είναι πολύ σωστό. Αποδείχτηκε απέναντι στη Μονπελιέ πως υπάρχει βάθος στην ομάδα, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να τα καταφέρει μία ομάδα που έχει τόσες υποχρεώσεις».

-το χειροκρότημα του κόσμου του Ολυμπιακού: «Ο κόσμος αναγνωρίζει και θυμάται. Δεν με χειροκρότησαν επειδή ήμουν καλός παίκτης ή όχι, αλλά επειδή ποτέ δεν πρόδωσα στη φανέλα».

-τον φετινό Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν μεγάλοι παίκτες. Τα τελευταία χρόνια αν εξαιρέσουμε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν έχουν έρθει μεγάλοι παίκτες. Βάλ’τε το διοικητικό χάος, τους τραυματισμούς, που ο Κατσουράνης έφυγε… υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα. Υπάρχουν νέα παιδιά στην ομάδα με προοπτικές».

-το αποψινό ματς με τη Λάτσιο: «Το ματς με τη Λάτσιο είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά μέσα στο ‘Ολίμπικο’ παρουσιάζεται πολύ ισχυρή και θα πρέπει να πιάσει ο Παναθηναϊκός πολύ μεγάλη απόδοση για να πάρει αποτέλεσμα. Τι τακτική θα ακολουθήσει, ξέρει καλύτερα ο κ. Φερέιρα».

-το νεανικό ρόστερ του ΟΦΗ: «Όταν ξεχωρίζεις έναν παίκτη, το κάνεις επειδή θεωρείς πως έχει προοπτική. Μέσα από τη δουλειά θα βγει. Ταλέντο όλοι έχουν, αλλά πρέπει να υπάρχει συνδυασμός με το μυαλό. Αν έχεις το ένα και δεν έχεις το άλλο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Εμείς φέτος λόγω της μη αδειοδότησης σχεδιάσαμε την ομάδα με τον Νίκο Μαχλά και πήραμε πολλά νέα παιδιά με βάση την προοπτική. Πιστεύω πως από τη φετινή ομάδα 2-3 παιδιά θα βγουν. Από το βασικό κορμό υπήρχαν μόνο οι Σίσιτς και Βερόν, οι υπόλοιποι που έμειναν πέρυσι ήταν αναπληρωματικοί. Βάσει αυτής της λογικής ενσωματώσαμε κάποια παιδιά και κάναμε έναν κορμό. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει έναν κορμό 7-8 παικτών και ανάλογα με τον αντίπαλο και τις ανάγκες μπορείς να ενσωματώσεις 3-4 πιο εύκολα».

-το ματς του Σαββάτου με τη Βέροια και την κουβέντα περί διαιτησίας: «Το ματς με τη Βέροια είναι δύσκολο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Εσύ με την απόδοσή σου τα κάνεις εύκολα ή δύσκολα. Το ματς είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει ο διαιτητής να παίξει, να σφυρίξει ό,τι δει και να αφήσουμε τις ανακοινώσεις. Εμείς δεν είμαστε χθεσινοί στην μπάλα. Έχει αρχίσει η καραμέλα περί διαιτησίας. Εγώ δεν σχολιάζω τέτοια θέματα. Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Αντί να κοιτάξουμε να παίξουμε μπάλα, ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Δεν έχει νόημα να διαμαρτύρεσαι. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι».

-τη σημασία της φυσικής κατάστασης: «Αν δεν έχεις φυσική κατάσταση, δεν μπορείς να κοντράρεις τον αντίπαλο. Αυτό είναι απόρροια της προπόνησης. Αν δεν τρέξεις στην προπόνηση, δεν μπορείς να τρέξεις στους αγώνες. Χωρίς φυσική κατάσταση δεν μπορείς να κοντράρεις καμία ομάδα».

«Μεταγραφή» από Ανζί για ΠΑΟΚ 

8/11/2012

«Μεταγραφή» από Ανζί για ΠΑΟΚ
Ενίσχυση, όχι ποδοσφαιρική, αλλά διοικητική από τη ρωσική Ανζί φέρνει για τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες ο Γέρμαν Κιστιάκοφ, που είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής στην Ανζί, ενώ είχε επιτελική θέση στη ρωσική λίγκα του μπάσκετ.

Ο Ρώσος συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, πτυχιούχος στο αθλητικό μάνατζμεντ, αναμένεται να αναλάβει κομβικό πόστο στην ΠΑΕ, δίχως ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής ρόλος και οι αρμοδιότητές του.

Θα παραμείνει για περίπου δέκα μέρες στη συμπρωτεύουσα, θα συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την ομάδα κι εν συνεχεία θα επιστρέψει στη Ρωσία, προτού γυρίσει για μόνιμη εγκατάσταση.

Πάντως αναμένεται να έχει καθήκοντα που άπτονται περισσότερο αγωνιστικών ζητημάτων και λιγότερο οικονομικών, ένα κομμάτι που έχει αναλάβει η Μαρία Γκοντσάρεβα.

Και άλλη αναβολή στην υπόθεση Μαυρία 

8/11/2012

Και άλλη αναβολή στην υπόθεση Μαυρία 
Ακόμη μία αναβολή -τη δεύτερη- πήρε η δίκη του οπαδού που χειροδίκησε πάνω στον Χάρη Μαυρία κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2013.

Ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του, έκανε αίτηση για αναβολή της δίκης, την οποία η έδρα έκανε δεκτή, θεωρώντας ότι απαιτείται η προσκόμιση περισσότερων αποδεικτικών στοιχείων.

Η Εισαγγελέας, μάλιστα, έχει ζητήσει να προσκομιστεί εκτός από το βίντεο της επίμαχης φάσης και το φύλλο αγώνα για να φανεί τι έχει καταγράψει ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης σε αυτό για το περιστατικό.

Βαριές κουβέντες από Κούγια για Μαρινάκη 

8/11/2012

Βαριές κουβέντες από Κούγια για Μαρινάκη
Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα απάντησε ο Αλέξης Κούγιας στα σχόλια περί «σκουπιδιών» του ποδοσφαίρου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο γνωστός δικηγόρος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού «παχύσαρκο παιδάκι… που το συνοδεύουν καμιά 15αριά φουσκωτοί», αναρωτήθηκε πώς του επετράπη να αποκτήσει τους «ερυθρόλευκους» και πρόσθεσε ότι θα τον αντιμετωπίσει μέσω της δικαιοσύνης.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο «Ράδιο Γάμμα»:

Για το σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Το έμαθα το πρωί. Κοιμόμουν, γιατί ξυπνάω νωρίς. Με πήραν πολλές φορές τηλέφωνο και δεν ήξερα αν έπρεπε να αντιμετωπίσω όλο αυτό με χιούμορ ή σοβαρότητα. Θα πω κάτι λιτό. Αυτό το παχύσαρκο παιδάκι που δεν ξέρω πώς έκανε χρήματα και πώς του επετράπη από την ΕΕΑ να πάρει τον Ολυμπιακό, που νομίζει ότι μπορεί να μεταφέρει στο ποδόσφαιρο, ό,τι κάνει στην καθημερινότητα του. Μιλάμε για μία καθημερινότητα που τον συνοδεύουν καμία 15αριά φουσκωτοί, που στο παρελθόν έχει δώσει δικαιώματα με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αν νομίζει ότι επειδή είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού, επειδή διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί να έχει τέτοιο τρόπο συμπεριφοράς και να εκτοξεύει τέτοιου είδους ύβρεις. Θα του πω κάτι πολύ λιτά... Όπως τον αντιμετώπισα από τον Ιούλιο του 2010, τότε που ανέλαβε, αλλά κυρίως πριν από την Συνέντευξη Τύπου που είχα δώσει με το περιεχόμενο του CD, με τον ίδιο τρόπο θα τον αντιμετωπίσω και πάλι. Μέσα από την δικαιοσύνη. Φαίνεται ενοχλήθηκε πολύ από το γεγονός ότι εγώ δεν είμαι αυτός, ο οποίος θα κάνει εκπτώσεις. Θα τα πούμε όμως αναλυτικά τη Δευτέρα (12/11), το βράδυ στην εκπομπή που είμαι καλεσμένος».

Για το αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις δηλώσεις αυτές πέταξε το «γάντι»:
«Έχασε την ψυχραιμία του. Άκουσε τη δήλωση μου σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι θα μιλήσω με ονοματεπώνυμα, γι΄αυτά που έχει υποστεί η Παναχαϊκή και για ποιο λόγο τα υφίσταται. Στον ενθουσιασμό του πάνω, είναι και παρορμητικός... Ένιωσε ισχυρός, μετά τη νίκη απέναντι στη τελευταία ομάδα της Γαλλίας, τη Μονπελιέ. Και έκανε αντίστοιχες δηλώσεις, όπως πέρυσι αν θυμάστε: «Οι φίλαθλοι μας είναι περήφανοι, γιατί κερδίζει ο Ολυμπιακός ή όπως ο Δαλούκας είναι εχθρός της Ελλάδας». Εγώ έχω κάνει την προσωπική μου διαδρομή. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα του ευτελίσουν ή θα του εξευτελίσουν το όνομα. Θα τον αντιμετωπίσω όπως πρέπει και μέσω της δικαιοσύνης, όπως αντιλαμβάνεται και ο ίδιος. Όχι αόριστα και με ύβρεις, με στοιχεία και αναφορές. Έτσι νομίζω αντικρούεις τέτοιες συμπεριφορές. Το δυστύχημα είναι ότι είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους και σε επίπεδο Πάτρας, γιατί ακολουθούν τα παιχνίδια στο Κύπελλο και δεν θέλω να συμβεί το παραμικρό. Μπορεί να υπάρξει και προβοκάτσια».

Για το αν φοβάται για την Παναχαϊκή:

«Ούτως ή άλλως, την έχουν βεβηλώσει. Παραλίγο δεν υποβιβάστηκε στην Γ΄Εθνική με μείον επτά βαθμούς για την επίθεση στον Αμπάρκιολη. Αυτό ήταν το σχέδιο. Εγώ την πλήρωσα γιατί παρότι δεν είμαι, ούτε πρόεδρος ούτε μέτοχος. Το θέμα είναι όμως τι πρεσβεύεις στη ζωή. Να είσαι μία ομάδα που να νικάς εκτός έδρας 3-0 και να χάνεις εντός έδρας 3-0; Να σου λένε τι θα ψηφίσεις; Να σου δίνουν δανεικούς και να σου παίρνουν τους καλύτερους παίκτες για ένα κομμάτι ψωμί; Να σου προτείνουν αυτοί προπονητή; Να έχεις μία ομάδα-προπονητήριο; Να κανονίζουν αν θα μείνεις κατηγορία, ποιον θα κερδίσεις, που θα τερματίσεις, που θα χάσεις; Αυτό δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία κανενός αξιοπρεπούς ανθρώπου και στη νοοτροπία των Αχαιών. Είμαστε διαφορετικοί και θα παραμείνουμε έτσι».

Για την αναβολή εκδίκασης της έφεσης ενάντια στην ΑΕΛ:
«Εμείς εξασφαλίσαμε άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο, η ΑΕΛ επικαλέστηκε την απεργία. Δεν ξέρω πότε θα εκδικαστεί. Με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου θα δικαιωθούμε. Αν η ΕΠΟ θέλει να παραβεί τους νόμους, είναι δικό της θέμα».

«Το ζητάμε εδώ και 1,5 χρόνο» 

8/11/2012

«Το ζητάμε εδώ και 1,5 χρόνο» 
Ο Πανιώνιος παρεξήγησε την κίνηση του Ατρόμητου, βιάστηκε να τοποθετηθεί επίσημα μέσω δήλωσης του διευθυντή του ποδοσφαιρικού του τμήματος, Λάζαρου Κουτλίδη, όμως η ομάδα του Περιστερίου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Πιο συγκεκριμένα γνωστοποιεί πως ζητάει έλεγχο ντόπινγκ εδώ και 1,5 χρόνο, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρικό τύπο η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει τα εξής:

«Τον τελευταίο 1,5 χρόνο πάγια αρχή μας είναι να ζητείται έλεγχος ντόπινγκ, μέσω των αρμόδιων φορέων, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας ακόμη δε και όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας.

Η φιλοσοφία της ΠΑΕ Ατρόμητος που τηρείται χωρίς παρέκκλιση δεν αποτελεί μομφή για την ΠΑΕ Πανώνιος».

Στην τελική ευθεία χωρίς τον Ντάνι 

8/11/2012

Στην τελική ευθεία χωρίς τον Ντάνι
Η προετοιμασία της Ξάνθης για το παιχνίδι της δέκατης αγωνιστικής απέναντι στα Γιάννινα, μπαίνει στο τελικό στάδιο, με τον Νίκο Κωστένογλου να πραγματοποιεί την τελευταία δυνατή προπόνηση πριν την αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες».

Επανήλθε ο Τσαμούρης, ατομικό για Ντάνι.

Ο προπονητής των Ακριτών, έριξες το βάρος στην τακτική στην σημερινή προπόνηση, εστιάζοντας στη συνέχεια σε συγκεκριμένα σημεία της επιθετικής ανάπτυξης και της αμυντικής λειτουργίας.

Ο Κώστας Τσαμούρης συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα, αφού επέστρεψε από την Εθνική Νέων. Αντίθετα ο Ρικάρντο Ντάνι, συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα, με την συμμετοχή του στο ματς του Σαββάτου να κρίνεται αμφίβολη.

Προσοχή στα στημένα 

8/11/2012

Προσοχή στα στημένα
Ιδιαίτερη έμφαση στις στημένες φάσεις έδωσε στην προπόνηση της Πέμπτης (8/11) ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει διαπιστώσει πως οι παίκτες του στον συγκεκριμένο τομέα έχουν μερικές αδυναμίες, με αποτέλεσμα να δώσει ιδιαίτερη προσοχή τόσο στα φάουλ όσο και στα κόρνερ, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να βελτιωθούν σε αυτά.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Πέμπτης ο Χριστόπουλος έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να «καταπιούν» αρκετά χιλιόμετρα, ώστε να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Εκείνοι που για άλλη μία μέρα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ήταν οι Γιώργος Ντάσιος, Χρήστος Πατσατζόγλου, Μιχάλης Αυγενικού και ο Θοδωρής Μπέριος, αφού όλοι τους αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα τραυματισμών.

Μέσα ο Ναπολεόνι, εκτός ο Ακόστα 

8/11/2012

Μέσα ο Ναπολεόνι, εκτός ο Ακόστα 
Με μοναδικό απόντα τον Νοέ Ακόστα, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του Λεβαδειακού.

Οι Βοιωτοί βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Άρη και ο Γιώργος Παράσχος είδε τον Στέφανο Ναπολεόνι να συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο πρόγραμμα αλλά και στο οικογενειακό δίτερμα, γεγονός που καθιστά πολύ πιθανή την συμμετοχή του στον αγώνα απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Οι παίκτες του Λεβαδειακού ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής στην πρωινή προπόνηση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με άλλη μία πρωινή προπόνηση την Παρασκευή, με τον Γιώργο Παράσχο να ανακοινώνει στη συνέχεια την αποστολή για το ματς κόντρα στον Άρη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Κομπότης, παρέθεσε χθες (σ.σ. Τετάρτη) γεύμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, παρουσία και διοικητικών στελεχών, εκφράζοντας την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας. Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για ανάκαμψη, αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου.

«Μας τρομάζουν οι δηλώσεις σας κ. Καραμελίδη» 

8/11/2012

«Μας τρομάζουν οι δηλώσεις σας κ. Καραμελίδη» 
Εναντίον του Γιώργου Καραμελίδη, στρέφεται η ΠΑΕ Άρης με αφορμή τα σχόλια του προέδρου της ΚΕΔ για την διαιτησία του Κουκουλάκη στο παιχνίδι των «κίτρινων» με τη Βέροια.

«Η αλήθεια είναι κ. Καραμελίδη, ότι, ως πρόεδρος της ΚΕΔ, οι δηλώσεις σας μας… τρομάζουν, καθώς ο θεσμικός σας ρόλος είναι η εύρυθμη λειτουργία της διαιτησίας και όχι η προάσπιση της Βέροιας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Θεσσαλονικείς.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μην μας αναγκάζετε κ. Καραμελίδη να ασχοληθούμε με κουμπαριές…

Η αλήθεια είναι κ. Καραμελίδη, ότι, ως πρόεδρος της ΚΕΔ, οι δηλώσεις σας μας… τρομάζουν, καθώς ο θεσμικός σας ρόλος είναι η εύρυθμη λειτουργία της διαιτησίας και όχι η προάσπιση της Βέροιας.

Συμφωνούμε κ. Καραμελίδη ότι όντως στοιχειοθετείτε «διαιτητικό έγκλημα» στο παιχνίδι της προηγούμενης Δευτέρας γιατί δεν δόθηκε ΚΑΘΑΡΟ πέναλτι σε ανατροπή του ποδοσφαιριστή μας Κώστα Καζναφέρη, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε με ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στον θεσμικό ρόλο που έχετε συμβάλλοντας στη γενικότερη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική διαιτησία για την πρόοδο του ποδοσφαίρου, καλό θα ήταν να παραιτηθείτε και να μας αφήσετε ήσυχους.

Υ.Γ. : Μην μας αναγκάζετε κ. Καραμελίδη να ασχοληθούμε με κουμπαριές…

Υ.Γ. 1: Ελπίζουμε το Σάββατο στην Λιβαδειά να μην… τρομάξουμε με την διαιτησία του κ. Μάνταλου, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος».

«Θα σεβαστούμε όσο πρέπει τον Παναθηναϊκό» 

8/11/2012

«Θα σεβαστούμε όσο πρέπει τον Παναθηναϊκό»
Να σεβαστούν, μέχρι ενός λογικού πλαισίου τον Παναθηναϊκό, παρότρυνε τους ποδοσφαιριστές του στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ο προπονητής της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος.

Ο έμπειρος τεχνικός υπογράμμισε πως οι «πράσινοι», αν και δεν βρίσκονται στην καλύτερή τους κατάσταση, συνεχίζουν να είναι επικίνδυνοι, ενώ τόνισε πως οι παίκτες του έχουν όλα τα στοιχεία για να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα και απέναντι στο «τριφύλλι».


Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Άκης Μάντζιος:

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

«Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, ανεξάρτητα από το εάν παρουσιάζει ένα μέτριο πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται, λοιπόν, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σ’ όλο το 90λεπτο, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το καλό σερί, που έχουμε στα τελευταία πέντε παιχνίδια και τη συγκομιδή βαθμών. Εμείς θα σεβαστούμε όσο πρέπει τον αντίπαλο, γιατί, επαναλαμβάνω, είναι μια μεγάλη ομάδα κι έχει παίκτες έμπειρους, που, αν τους δώσεις το δικαίωμα, θα σου κάνουν τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι στο κομμάτι της τακτικής και θεωρώ ότι με το πλάνο μας, έτσι όπως το έχουμε δουλέψει και θα το ολοκληρώσουμε ως το ματς της Δευτέρας, θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι να πάρουμε τον αγώνα».

Για την καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει κάθε αγωνιστική η Κέρκυρα:

«Πιστεύω ότι η ομάδα μας έχει αρχίσει, πλέον, να αποκτά την αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχει, τα παιδιά πιστεύουν πολύ στον εαυτό τους και στα πόδια τους και θεωρώ ότι, παιχνίδι με παιχνίδι, παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε πολλά σημεία. Σίγουρα, έχουμε να βελτιώσουμε κι άλλους τομείς, αλλά όλα μαζί δεν γίνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Για την κατάσταση του Γιάννη Καραλή και για τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούν οι Φαίακες κόντρα στο «τριφύλλι»:

«Έχει ανεβάσει ρυθμούς και θεωρώ ότι μέχρι το ματς της Δευτέρας θα είναι πανέτοιμος», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Παίζοντας με ομάδες πιο έμπειρες και με πιο ποιοτικό ρόστερ –όπως ήταν και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ- και μέχρι η ομάδα να αποκτήσει κάποια στοιχεία στα οποία χρειάζεται ακόμη βελτίωση, κάποιες στιγμές θα χρειαστεί να δώσεις χώρο στον αντίπαλο και κάποιες άλλες που θα προσπαθείς να πρεσάρεις και, όταν έχεις την κατοχή της μπάλας, να παίξεις εσύ».

Εκτός από τον Άκη Μάντζιο για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό μίλησε και ο επιθετικός της Κέρκυρας, Γιάννης Γιάντσης.

Για τον αγώνα κόντρα στους «πράσινους»:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ομάδα μας αρχίζει σιγά – σιγά κι αποδίδει αυτά που μπορεί. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς ακόμη, αλλά, από εκεί και πέρα, μπορούμε να “χτυπήσουμε” τον Παναθηναϊκό! Γιατί είμαστε καλά και παίζουμε εντός έδρας».

Για την πορεία της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα:

«Κανείς, εκτός από τους παίκτες και το προπονητικό τιμ! Εμείς πιστεύαμε ότι, μετά τις δυο- τρεις πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα θα αποκτήσει και θα δείχνει χαρακτήρα. Το μυστικό είναι η πάρα πολλή δουλειά και η πίστη στην ομάδα. Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια. Κι ακόμη καλύτερη...».

Για το αν οι παίκτες σκέφτονται περισσότερο τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: /strong>

«Πολύ δύσκολα είναι κάποια ματς σε θεωρητικό επίπεδο. Όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, όλα τα ματς ξεκινούν απ’ το μηδέν. Δεν σκέφτεσαι ποιον έχεις απέναντί σου, παρά μόνο την ομάδα σου. Αυτή τη στιγμή, το μυαλό μας είναι μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Γιατί, εκτός από τον Ολυμπιακό, που είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω απ’ όλους, όλες οι ομάδες, είναι, λίγο- πολύ, στο ίδιο επίπεδο».

Για τα ατού της Κέρκυρας:

«Η ίδια η ομάδα!».

«Μιλάω με όλους, αλλά πρώτα με τον Άρη» 

8/11/2012

«Μιλάω με όλους, αλλά πρώτα με τον Άρη»
Διατεθειμένος να συνεχίσει στον Άρη και μετά το καλοκαίρι, όταν λήγει το υπάρχον συμβόλαιό του, εμφανίστηκε ο Μάρκος Βελλίδης.

Μιλώντας σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης, ο διεθνής τερματοφύλακας τόνισε πως πριν μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση με άλλες ομάδες θα περιμένει τους "κίτρινους".

Τι ανέφερε για την φετινή πορεία του Άρη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.


Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάρκος Βελλίδης:

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα, και τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα, ο Μάρκος Βελλίδης δήλωσε: «Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να παραμείνουμε στην κατηγορία. Τo πρωτάθλημα είναι δύσκολο, με πολλές ισάξιες ομάδες, όμως εμείς έχουμε ένα καλό σύνολο, και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα» ενώ για την συνέχεια του πρωταθλήματος και την προοπτική της εξόδου στην Ευρώπη πρόσθεσε «Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα οικονομικά & διοικητικά για να κατορθώσουμε να βγούμε στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι έγινε αγώνας από τους ανθρώπους της διοίκησης για να βρεθούν χρήματα και συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο να μπούμε στις πρώτες θέσεις. Θα το προσπαθήσουμε. Αλλά πρέπει να αλλάξουν και κάποια πράγματα».

Για την αλλαγή του προπονητή στον ΑΡΗ ο Μάρκος Βελλίδης σχολίασε: «Η ομάδα άρχισε να παίρνει βαθμούς. Άλλαξαν κάποια πράγματα στην προπόνηση, αλλά δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό, γιατί περνάω όλη τη μέρα μου με τον προπονητή τερματοφυλάκων. Ο κ. Πασιαλής γνωρίζει πολύ καλύτερα τα παιδιά, από την 2η ομάδα. Παίρνοντας δύο ισοπαλίες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό λύνονται τα πόδια σου, και παίρνεις πιο εύκολα τους βαθμούς».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε στην αρχή της σεζόν ανάμεσα στον ίδιο και τον Μάκη Κατσαβάκη είπε «Δημιουργήθηκε ένα θέμα. Μίλησα με τον προπονητή μου. Ότι είπαμε δεν βγαίνει προς τα έξω» και πρόσθεσε «Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα να αποχωρήσω. Είμαι δυόμιση χρόνια στον ΑΡΗ, και τα δίνω όλα. Κακές στιγμές υπάρχουν πάντα. Για μένα το θέμα τελείωσε εκεί».
Για τον πρόσφατο αγώνα με την Βέροια είπε χαρακτηριστικά πως «Είναι πολύ πιο σημαντική η ανατροπή του σκορ με την Βέροια, παρά οι ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

Ο Μάρκος Βελλίδης ρωτήθηκε από τους σπουδαστές για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, και αν πιστεύει πως το αποτέλεσμα δεν κρίθηκε μόνο από αγωνιστικούς παράγοντες, και απάντησε «Εμείς βγήκαμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Προηγηθήκαμε δύο φορές, αλλά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ. Νομίζω αυτό έπαιξε ρόλο».
Οι σπουδαστές επίσης τον ρώτησαν για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και ο Μάρκος Βελλίδης είπε «Το φετινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ατυχές για εμάς. Ό,τι κι αν έκανε η ομάδα του ΠΑΟΚ, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα. Στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι. Πάντως για μένα και αυτό το παιχνίδι σημαίνει 3 βαθμούς και τίποτα άλλο».

Για τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΑΡΗΣ, ο Μάρκος Βελλίδης τόνισε: «Αν μια ομάδα έχει διοικητικά προβλήματα, τότε έχει προβλήματα παντού. Ξέρουμε αυτή την κατάσταση, μείναμε με αυτή την κατάσταση στην ομάδα. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα διοικητικά, και όταν έρθει η ώρα θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Για τις ιστορίες που βγαίνουν στον τύπο σχετικά με Έλληνες ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είπε «Είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Πέρυσι η ομάδα μου δεν είχε θέρμανση στα αποδυτήρια, ζεστό νερό, και οι παίκτες ήμασταν ένα χρόνο απλήρωτοι, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα γίνεται πλέον βιοποριστικό».
Πρόσθεσε, όμως, πως «Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο σκοπός είναι να κερδίσουμε. Σίγουρα όταν η ομάδα έχει οικονομικό πρόβλημα, δεν καλύπτει σε πολλά πράγματα τον ποδοσφαιριστή. Αυτή τη στιγμή όμως δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό. Τα υπόλοιπα θα τα σκεφτώ το καλοκαίρι».

Ο Μάρκος Βελλίδης ρωτήθηκε για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, και αν έχουν γίνει συζητήσεις για ανανέωση. Ο ίδιος απάντησε «Έχουν γίνει κάποιες φιλικές συζητήσεις με την Διοίκηση. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα μιλήσουμε και σε μεγαλύτερο βάθος. Περνάω όμορφα στον Άρη, αν καταφέρω να συνεχίσω σε αυτόν θα είναι καλά».

Για πιθανές προτάσεις από άλλες ομάδες είπε «Το καλοκαίρι θα συζητήσω με όποιον θέλει να μιλήσει μαζί μου», αλλά πρόσθεσε «Εάν συζητήσω με την ομάδα όπως πρέπει, είναι πολύ πιθανόν να είμαι του χρόνου με τον ΑΡΗ. Έχω δεθεί με την ομάδα» και κατέληξε «Ο κόσμος τους ΑΡΗ αναγνωρίζει την προσπάθεια των παιχτών. Μέχρι το καλοκαίρι θα αγωνίζομαι με τα χρώματα του ΑΡΗ».

Μάλιστα οι σπουδαστές τον ρώτησαν αν θα πήγαινε στον ΠΑΟΚ, και αυτός απάντησε «Δεν μπορώ να μιλήσω υποθετικά. Σε μία τέτοια περίπτωση θα είμαι τυπικός, και θα μιλήσω μαζί τους όπως με κάθε άλλη ομάδα».

Όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι οι στόχοι του απάντησε «Στόχος μου είναι να κερδίζει η ομάδα. Όταν κερδίζει η ομάδα κερδίζω και εγώ. Όσο πιο ψηλά τερματίσει στο φινάλε του πρωταθλήματος η ομάδα, τόσο πιο καλό θα είναι αυτό για εμένα, γιατί τότε τελειώνει και το συμβόλαιό μου».

Για το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα, και την μία φορά που κλήθηκε σε αυτή, ο Μάρκος Βελλίδης δήλωσε «Η κλήση μου στην Εθνική ήρθε μετά από πολύ καιρό, από τις καλές παρουσίες μου. Δεν θεωρώ ότι αυτό ήταν κάτι σπουδαίο. Σπουδαίο θα είναι να γίνω μέλος αυτής της ομάδας» και συνέχισε «Θεωρώ ότι μπορώ να είμαι βασικός στην Εθνική. Είναι στο χέρι του ομοσπονδιακού προπονητή να μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι αδικημένος».
Τέλος σε ερώτηση αν πιστεύει πως η Εθνική ομάδα θα προκριθεί στο Μουντιάλ απάντησε «Νομίζω πως σίγουρα θα προκριθούμε στο Μουντιάλ, και μάλιστα πρώτοι από τον όμιλό μας».

Όσο για το Ελληνικό πρωτάθλημα, και αν θα μπορέσει να το διεκδικήσει άλλη ομάδα από τον Ολυμπιακό είπε χαρακτηριστικά «Όπως φαίνεται, νομίζω πως όχι».

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Χήτας, υπεύθυνος του τομέα σπουδών Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης.

Συντάσσονται Πανιώνιος-Ατρόμητος 

8/11/2012

Συντάσσονται Πανιώνιος-Ατρόμητος
Τέλος στο θέμα που προέκυψε μετά από δήλωση του Λάζαρου Κουτλίδη, για το αντιντόπινγκ κοντρόλ που ζήτησε ο Ατρόμητος, έβαλε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Πανιώνιος. Η διοίκηση των «κυανέρυθρων» μετέβη στην παρακάτω κίνηση, μετά την τοποθέτηση του συλλόγου του Περιστερίου, που εξηγούσε πως αποτελεί πάγια τακτική της ΠΑΕ να ζητείται έλεγχος ντόπινγκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ δηλώνει πως συντάσσεται με την ΠΑΕ Ατρόμητος, αλλά και με κάθε φορέα του ποδοσφαίρου, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, που αποτελεί την σύγχρονη μάστιγα του αθλητισμού.

Ιδιαίτερα για το μεταξύ μας παιχνίδι της Κυριακής, ευχόμαστε να είναι αντάξιο των προσπαθειών των διοικήσεων των δύο ομάδων για προσφορά καλού θεάματος στο ποδοσφαιρικό κοινό».

Περιμένουν τον Καρντάσιο 

8/11/2012

Περιμένουν τον Καρντάσιο 
Τον Ματίας Καρντάσιο περιμένουν στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες προετοιμάζονται για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και το μοναδικό πρόβλημα είναι αυτό του Ουρουγουανού αμυντικού μέσου.

Την Πέμπτη ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα, ενώ αναμένεται να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα την Παρασκευή και να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Σαββάτου. Άλλο πρόβλημα δεν υπάρχει για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό, κάτι που αποτελεί «ευχάριστο» πονοκέφαλο.

Μία σίγουρη αλλαγή είναι αυτή του Πιπίνη, αντί του Φορμίκα, ενώ από εκεί και πέρα δεν αναμένεται κάτι άλλο. Ο Φούλοπ θα είναι στο τέρμα, ο Τσαμπούρης δεξιά, ο Πιπίνης αριστερά και οι Μπαρτολίνι και Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας.

Οι Ουσέρο και Αλβάρες θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Ναβάρο, Ντε Μπλάσις και Ράγιος θα είναι πίσω από τον Περόνε.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί την Παρασκευή το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, όπου αμέσως μετά ο Σάκης Τσιώλης θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας για το Κυριακάτικο παιχνίδι.

Χωρίς Γεωργέα και Έβερτον 

8/11/2012

Χωρίς Γεωργέα και Έβερτον 
Τις υπηρεσίες του Γεωργέα και του Έβερτον θα στερηθεί ο Νίκος Καρύδας για την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ.

Ο προπονητής της Βέροιας είδε τους δύο ποδοσφαιριστές να συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθούν, καθώς δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζουν και ως εκ τούτου τέθηκαν εκτός του αγώνα με τους Κρητικούς.

Από εκεί και πέρα προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν και οι Ορέστες, Τζόναθαν και Καφές, οι περιπτώσεις των οποίων, όμως, δεν εμπνέουν ιδιαίτερα ανησυχία και θα μπορέσουν να αγωνιστούν κανονικά στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Στη σημερινή προπόνηση της «βασίλισσας του Βορρά» οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, με αυτούς που αγωνίστηκαν με τον Άρη να ακολουθούν χαλαρό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Γιοβανόπουλου. Όσοι δεν έπαιξαν απέναντι στους Θεσσαλονικείς, προπονήθηκαν από τον Καρύδα σε θέματα φυσικής κατάστασης.

Μόνο μία αλλαγή 

8/11/2012

Μόνο μία αλλαγή 
Με ίδια άμυνα, επίθεση και μοναδική διαφορά στη μεσαία γραμμή την είσοδο του Πέλκα φαίνεται πως θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πλατανιά (11/11, Τούμπα), όπως προκύπτει και μετά τη σημερινή δοκιμή από τον Γιώργο Δώνη.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει αφενός στον τιμωρημένο Λάζαρ κι αφετέρου στους Γεωργιάδη, Λόρενς, Ρομπέρ (έκαναν θεραπεία) οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους. Κατά συνέπεια οι επιλογές του για τη μεσαία γραμμή μειώνονται δραματικά.

Έτσι, σκέφτεται να διατηρήσει τον ρόμβο, τοποθετώντας τον Γκαρσία στο κέντρο, τον Κάτσε αριστερά, τον Φωτάκη δεξιά και τον Πέλκα στην κορυφή του.

Η αυριανή προπόνηση θα ξεκινήσει στις 16:00 στη Ν. Μεσήμβρια.

«Δεν είμαστε φαβορί με Ολυμπιακό αλλά…» 

8/11/2012

«Δεν είμαστε φαβορί με Ολυμπιακό αλλά…»
Επίγνωση των δυσκολιών που έχει για την ΑΕΚ το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι έχει ο Έβαλντ Λίνεν υποστηρίζοντας όμως ότι οι παίκτες του θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν και σε αυτό το ματς. «Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ίσως σεβαστήκαμε περισσότερο τον αντίπαλο. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό αλλά πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας», είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός τεχνικός.

Με δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA, ο τεχνικός της Ένωσης, ξεκαθάρισε ότι φαβορί θεωρεί τους «ερυθρόλευκους» αλλά πιστεύει στους παίκτες και τις δυνατότητές τους παρά τις απουσίες που υπάρχουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λίνεν:

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι ένα ντέρμπι όπως στα προηγούμενα χρόνια. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, επειδή η ΑΕΚ είναι μια εντελώς νέα ομάδα, μια νεανική ομάδα και ο Ολυμπιακός έχει μια φανταστική ομάδα, η οποία μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό για μας είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και να προσπαθούμε να παίρνουμε βαθμούς κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα.

Κόντρα στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι δεν είμαστε το φαβορί αλλά θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, όχι μόνο σ' αυτό το ματς. Γενικά θέλουμε να βρούμε τρόπο να παίρνουμε νίκες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σ' αυτό το παιχνίδι, αλλά αν δεν πάρουμε τώρα τη νίκη, ελπίζουμε αυτό να συμβεί στο επόμενο
».

Ο Έβαλντ Λίνεν αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας τι θα πρέπει να αποφύγει η ομάδα του την Κυριακή:

«Είδαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι ιδιαίτερα στο α' ημίχρονο δεν είχαμε την ίδια συγκέντρωση, όπως στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ίσως τους σεβαστήκαμε περισσότερο. Σεβόμαστε πολύ τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε»

Σε ότι αφορά στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού οι Λαγός, Κοντοές και Φούντας δεν προπονήθηκαν σήμερα, ο κ. Λίνεν υποστήριξε:

«Θα πρέπει να περιμένουμε μία, δύο μέρες επειδή υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δε μπορούν να προπονηθούν. O Λαγός, ο οποίος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ο Φούντας και ο Κοντοές. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποθεραπευτούν για να είμαστε σε θέση να τους χρησιμοποιήσουμε ή να ψάξουμε για αλλαγές».

Έτοιμος για όλα 

8/11/2012

Έτοιμος για όλα
Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής δεν έχει ιδιαίτερα περιθώρια για άλλο άτυχο αποτέλεσμα, ειδικά μέσα στην έδρα της.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης καταστρώνει τα πλάνα του κόντρα στην παλιά του ομάδα, χωρίς να υπολογίζει τον Μουνάφο, ο οποίος είναι τιμωρημένος αλλά και τον Σαρακατσάνο, ο οποίος είναι τραυματίας.

Από εκεί και πέρα, άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι να τα παίξουν όλα για όλα. Η θέση στο τέρμα είναι ανοιχτή, ενώ από εκεί και πέρα, παίζεται και μία για το αμυντικό χαφ. Δεξιά θα είναι ο Σκλιοπίδης, αριστερά ο Χρήστου και στο κέντρο της άμυνας ο Μακρυδημήτρης με τον Σερφά.

Ο Λαδάκης θα είναι στα χαφ και δίπλα του, λογικά, ο Πρίττας. Οι Λουσέρο, Μπαϊκαρά και Βαϊρουά θα βρίσκονται πίσω από τον Παπαδόπουλο.

Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, όταν και θα ανακοινωθεί η αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής.

Μισός… στη Λιβαδειά 

8/11/2012

Μισός… στη Λιβαδειά 
Άλλο ένα αγωνιστικό πρόβλημα προστέθηκε στον Άρη εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό (Σάββατο, 10/11).

Τελευταίος που βγήκε νοκ-άουτ είναι ο Δημήτρης Ασλανίδης, ο οποίος ταλαιπωρείται από το σύνδρομο κοιλιακών - προσαγωγών.

Εκτός πλάνων έχουν τεθεί επίσης οι τραυματίες Πουλίδο, Παπαστεριανός και οι τιμωρημένοι Αγκάνθο, Καζναφέρης και Κοέλιο. Ο τελευταίος πάντως έχει έναν πολύ σημαντικό λόγο για να είναι χαρούμενος, αφού η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

* Μετά το τέλος του αυριανού πρωινού προγράμματος στο Ν. Ρύσιο θα γίνει γνωστή η αποστολή του Άρη, η οποία το μεσημέρι θα μεταβεί οδικώς στη Λιβαδειά.

Ταυλαρίδης: «Έκπληξη από αυτά που διαβάζω» 

8/11/2012

Ταυλαρίδης: «Έκπληξη από αυτά που διαβάζω» 
Απορημένος από όσα δημοσιεύματα διάβασε και έκαναν λόγο για «φλερτ» με τον Πλατανιά, έδειξε ο Στάθης Ταυλαρίδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου. «Απολαμβάνω καθημερινά τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη της διοίκησηςη και του προπονητή μου», ήταν τα λόγια τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Με πολύ μεγάλη έκπληξη και απορία διαβάζω δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομα μου σε μεταγραφικά σενάρια άλλων ομάδων από την στιγμή που τηρώ και προσπαθώ να τιμώ το συμβόλαιο μου με την ΠΑΕ Ατρόμητος.

Τονίζω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε εγώ ή ο εκπρόσωπός μου ήρθαμε σε επαφή με άλλη ομάδα και όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ανήκουν στην σφαίρα τη φαντασίας εκείνου που το εμπνεύστηκε.

Απολαμβάνω καθημερινά τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του προπονητή μου κυρίου Μπάγεβιτς και νιώθω πολύ χαρούμενος που ανήκω στην «οικογένεια» του Ατρόμητου.

Είμαι απόλυτα προσηλωμένους στους στόχους που έχουμε θέσει και θέλω να ζήσουμε μαζί με τον κόσμο μας πολλές όμορφες στιγμές και χαρές στο μέλλον».

Τον… αλλάζει! 

8/11/2012

Τον… αλλάζει! 
Η νίκη του Ατρόμητου με τον Πανθρακικό έδειξε ένα… δρόμο στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο έμπειρος τεχνικός είδε τους Καραγκούνη, Καραμάνο και Πίτου Γκαρσία να έρχονται από τον πάγκο και να… δίνουν το παιχνίδι στην ομάδα του Περιστερίου.

Στα ίδια μονοπάτια αναμένεται να βαδίσει και κόντρα στον Πανιώνιο. Στην προπόνηση της Πέμπτης «έδειξε» πως προετοιμάζει για βασικούς τους τρεις παίκτες, ενώ επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και ο Ιγκλέσιας.

Πιο συγκεκριμένα ο Ιτάνζ ήταν στο τέρμα, ο Σκόνδρας (ξεπέρασε την ίωση και είναι έτοιμος) δεξιά, ο Γιαννούλης αριστερά και οι Ταυλαρίδης και Λαζαρίδης στο κέντρο της άμυνας.

Οι Ιγκλέσιας και Δημούτσος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Πίτου Γκαρσία. Δεξιά ο Θανάσης Καραγκούνης, αριστερά ο Τάσος Καραμάνος και στην κορυφή ο Κούτσι.

Όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας. Κανονικά προπονήθηκε και ο Μπρίτο, ο οποίος θα είναι στην αποστολή και ενδεχομένως και στην ενδεκάδα. Οι προπονήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου θα δείξουν πλήρως τα πλάνα του Βόσνιου τεχνικού.

«Με έχει εντυπωσιάσει ο Αθανασιάδης» 

8/11/2012

«Με έχει εντυπωσιάσει ο Αθανασιάδης»
Το εγκώμιο του επιθετικού του ΠΑΟΚ, Κλάους Αθανασιάδη, «έπλεξε» σε δηλώσεις του ο Πέτρος Κανακούδης. Ο αμυντικός του Πλατανιά υπογράμμισε πως ο 24χρονος στράικερ του «δικέφαλου του Βορρά» φέτος, μέχρι στιγμής, έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Αναλυτικά, όσα είπε στον «Libero 107,4»:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Ό,τι πάρουμε θα είναι κέρδος. Παίζουμε με μία τεράστια ομάδα, σε ένα γήπεδο που ο κόσμος δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα και με αντιπάλους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές».

Για το αν ο Πλατανιάς θα παίξει αμυντικούς προσανατολισμούς:

«Εδώ έρχεται ο Ολυμπιακός στην Τούμπα και παίζει κλειστά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και αν πετύχουμε και ένα γκολ με αντεπίθεση θα είναι ευχής έργον».

Για τη πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο φετινό πρωτάθλημα:

«Φέτος με έχει εντυπωσιάσει ο Κλάους Αθανασιάδης. Με μισή ευκαιρία κάνει γκολ. Σαν σύνολο έχει συνοχή, στην Τούμπα έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε».

Για τους παίκτες που ήταν μαζί στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ:

«Από εκείνη την ομάδα, με Κοντέων, Μακρή, Βακουφάρη όμως, μόνο εγώ είμαι σε αυτό το επίπεδο. Πλέον τα παιδιά από τις ακαδημίες παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς οι ομάδες. Όταν ήμουν εγώ νεαρός υπήρχαν άλλα συμβόλαια, πιο πολύ ξένοι. Τότε έψαχνες να βρεις Έλληνα στο πρωτάθλημα και τώρα άλλαξαν εκ διαμέτρου αντίθετα».

Χωρίς προβλήματα... 

8/11/2012

Χωρίς προβλήματα... 
Η προετοιμασία της Κέρκυρας για την αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα για τον Άκη Μάντζιο. Έτσι συνέβη και την Πέμπτη, όπου συνεχίστηκε το πρόγραμμα στον Πλάντραφο. Οι Φαίακες δούλεψαν σε δύο γκρουπ, με τον Άγγελο Ζουμπουλάκη να συμμετέχει κανονικά και τον Γιάννη Καραλή, παρόλο που προέρχεται από αιμάτωμα στο κνημιαίο, να «ανεβάζει στροφές».

Αντίθετα, θεραπεία ακολούθησε ο Νίκος Τσουμάνης, ο οποίος δεν υπολογίζεται, ούτως ή άλλως, για την αναμέτρηση με τους «πράσινους», αφού η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε πως έχει υποστεί θλάση στον ορθό μηριαίο.

Το προπονητικό πρόγραμμα της ημέρας ήταν σύνθετο και δυνατό, με τους ποδοσφαιριστές να δουλεύουν σε υψηλή ένταση, ανά γκρουπ θέσεων, με έμφαση στην τακτική και την κίνηση στον χώρο.

Την Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση στο γυμναστήριο και απογευματινή στα Γαζάτικα.

Επίσης, την ίδια μέρα, η ΠΑΕ ανακοίνωσε και τις τιμές των εισιτηρίων της αναμέτρησης της ερχόμενης Δευτέρας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα γνωστοποιεί ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΕΑΚ Κέρκυρας την προσεχή Δευτέρα (12/11, 19.30), στο πλαίσιο της 10ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League – ΟΠΑΠ, διαμορφώνονται ως εξής:

>ΘΥΡΕΣ 4,5: 20 ευρώ.
>ΘΥΡΕΣ 2,3: 30 ευρώ.
>ΘΥΡΑ VIP: 50 ευρώ.

Η διάθεσή τους αρχίζει από την Τετάρτη (7/11), από τα γραφεία του ΑΟ Κέρκυρα στη Σαμάρα 22 (τηλ. 26610- 46430), ώρες 11.00 – 15.00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), ενώ την ημέρα του αγώνα θα διατίθενται και από τα εκδοτήρια του ΕΑΚ Κέρκυρας».

Χωρίς προβλήματα... 

8/11/2012

Χωρίς προβλήματα... 
Η προετοιμασία της Κέρκυρας για την αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα για τον Άκη Μάντζιο. Έτσι συνέβη και την Πέμπτη, όπου συνεχίστηκε το πρόγραμμα στον Πλάντραφο. Οι Φαίακες δούλεψαν σε δύο γκρουπ, με τον Άγγελο Ζουμπουλάκη να συμμετέχει κανονικά και τον Γιάννη Καραλή, παρόλο που προέρχεται από αιμάτωμα στο κνημιαίο, να «ανεβάζει στροφές».

Αντίθετα, θεραπεία ακολούθησε ο Νίκος Τσουμάνης, ο οποίος δεν υπολογίζεται, ούτως ή άλλως, για την αναμέτρηση με τους «πράσινους», αφού η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε πως έχει υποστεί θλάση στον ορθό μηριαίο.

Το προπονητικό πρόγραμμα της ημέρας ήταν σύνθετο και δυνατό, με τους ποδοσφαιριστές να δουλεύουν σε υψηλή ένταση, ανά γκρουπ θέσεων, με έμφαση στην τακτική και την κίνηση στον χώρο.

Την Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση στο γυμναστήριο και απογευματινή στα Γαζάτικα.

Επίσης, την ίδια μέρα, η ΠΑΕ ανακοίνωσε και τις τιμές των εισιτηρίων της αναμέτρησης της ερχόμενης Δευτέρας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα γνωστοποιεί ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΕΑΚ Κέρκυρας την προσεχή Δευτέρα (12/11, 19.30), στο πλαίσιο της 10ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League – ΟΠΑΠ, διαμορφώνονται ως εξής:

>ΘΥΡΕΣ 4,5: 20 ευρώ.
>ΘΥΡΕΣ 2,3: 30 ευρώ.
>ΘΥΡΑ VIP: 50 ευρώ.

Η διάθεσή τους αρχίζει από την Τετάρτη (7/11), από τα γραφεία του ΑΟ Κέρκυρα στη Σαμάρα 22 (τηλ. 26610- 46430), ώρες 11.00 – 15.00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), ενώ την ημέρα του αγώνα θα διατίθενται και από τα εκδοτήρια του ΕΑΚ Κέρκυρας».

Δεν έχει προβλήματα ο «Αναστό» 

8/11/2012

Δεν έχει προβλήματα ο «Αναστό»
Με τον Αλέξη Περογαμβράκη να κάνει θεραπεία, αφού ένιωθε ενοχλήσεις στο γόνατο, ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Πέμπτης στον ΟΦΗ.

Ωστόσο, αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος, ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα κόντρα στη Βέροια, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση της Πέμπτης, ο «Αναστό» είδε όλους τους ποδοσφαιριστές του να δίνουν το «παρών» σε αυτή και να "βγάζουν" χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα της ημέρας, το οποίο περιελάμβανε τακτική και ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

«Πολύ σημαντικές οι επόμενες 40 ημέρες» 

8/11/2012

«Πολύ σημαντικές οι επόμενες 40 ημέρες»
Στον «Γολγοθά» που έχει να… ανέβει τις προσεχείς 40 ημέρες, με τα 8 παιχνίδια που καλείται να δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, αναφέρθηκε ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι λογικά δεν θα προβεί σε αλλαγές σχημάτων και προσώπων, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εύκολο να προβλέψει κάποιος τους βαθμούς που θα χρειαστούν οι ομάδες για να «σωθούν».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος:

«Από το Σάββατο ξεκινάει μία σειρά αγώνων, μία σειρά από πέντε παιχνίδια, τα οποία θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό με το τελείωμα του β' γύρου αν θα μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε εύκολα τώρα, από τις θέσεις που είναι προς το τέλος του βαθμολογικού πίνακα ή αν θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί τριγύρω. Συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό, οι επόμενες 40 μέρες και τα 8 παιχνίδια που έρχονται, είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα μας. Ξεκινώντας από τον αγώνα του Σαββάτου, με την Ξάνθη, θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη, όπως και σε κάθε αγώνα, προετοιμαζόμαστε γι' αυτό. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο για μας, σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να δίνουμε παραπάνω από το 100% των δυνάμεων μας για να μπορέσουμε να έχουμε καλή εικόνα και να παίρνουμε αποτελέσματα. Βλέπω όμως και μέσα από τις προπονήσεις ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν θα κάνει αλλαγές προσώπων η τακτικής: «Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό κάθε Κυριακή και κάθε Σάββατο. Οι παίκτες που βλέπουμε ότι είναι σε καλύτερη ετοιμότητα, και ανταποκρίνονται στην τακτική που ζητάμε, αυτούς και χρησιμοποιούμε. Άρα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι σε τακτική ή σε πρόσωπα.
Εάν η ομάδα δεν απέδιδε καλό ποδόσφαιρο. Αν στα παιχνίδια οι αντίπαλοι υπερείχαν συνέχεια από εμάς, τότε αυτό θα ήταν ένα πράγμα που θα μας προβλημάτιζε πάρα πολύ και τότε σίγουρα θα έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Όσον αφορά το γκολ, αυτό το έχουμε ξανασυζητήσει, είναι ένα σύνθετο θέμα. Είναι και θέμα ικανότητας, είναι και θέμα ρέντας...είναι πάτα πολλά. Εάν νομίζεται ότι εμείς τώρα έξι μήνες δεν δουλεύουμε στο τελείωμα των φάσεων, αυτό είναι πραγματικά εξωπραγματικό. Ή αν αντιμετωπίζαμε ένα πρόβλημα γιατί δεχτήκαμε γκολ από στημένες φάσεις σε κάποια παιχνίδια, ότι εμείς δεν δουλεύαμε στις στημένες φάσεις, πάλι είναι κάτι εξωπραγματικό που δεν συμβαίνει».


Για το βαθμολογικό όριο παραμονής στην κατηγορία: «Η λογική λέει ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποτέ, ότι το όριο της παραμονής θα κυμανθεί γύρω στους 30 πόντους ίσως και ποιο κάτω. Αλλά αυτό ίσως να είναι και πιο πάνω. Υπάρχουν χρονιές που οι ομάδες είχαν 26 με 28 βαθμούς και ήταν η δεύτερη ομάδα που έπεφτε από την κατηγορία. Βάζουμε ένα όριο γύρω στους 30 βαθμούς. Αυτό λέει η λογική, αλλά αυτό κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει».

Για το γεγονός ότι ενώ η ομάδα δεν σκοράρει, είχε στον αγώνα στην Τρίπολη 8 στις 9 τελικές προσπάθειες εντός εστίας: «Αν πάρουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά. Αν πάρουμε για παράδειγμα τους τελευταίους αγώνες, στον Πανθρακικό η ομάδα κατάφερε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδια να πετύχει τρία γκολ και να δημιουργήσει και άλλες ευκαιρίες. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο όπου οι γηπεδικές και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, πάλι δημιούργησε ευκαιρίες, όχι πολλές τελικές. Αλλά σε ένα παιχνίδι δύσκολο όπως ήταν αυτό το τελευταίο μέσα στην Τρίπολη, πάλι δημιούργησε τελικές από τις οποίες ήταν όλες μέσα στην εστία, αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με την Ξάνθη όλες οι τελικές θα πάνε μέσα στην εστία. Αλλά δείχνει ότι σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε σκοράρει περισσότερα γκολ, σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε δύο παίκτες που θα βάζουν κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα τους 30 με 40 γκολ. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτή τη στιγμή».

Για το ποιοι θα απουσιάσουν από τον αγώνα με την Ξάνθη: «Ο Ντάσιος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ο Μπέριος που έχει από χτες ένα μικρό τράβηγμα, ο Πατσατζόγλου ο οποίος έχει μία φλεγμονή στο ισχίο εδώ και αρκετές μέρες και τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει στον ρυθμό των προπονήσεων και υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Αυγενικού με κάποιο χτύπημα στο κουντουπιέ από το παιχνίδι με την Τρίπολη. Θα δούμε αύριο και θα αποφασίσουμε για τον Μιχάλη».

Για την Ξάνθη και την άσχημη παράδοση στους μεταξύ μας αγώνες: «Η Ξάνθη με την έλευση του κ. Κωστένογλου άλλαξε και το σύστημα, και το στυλ και την τακτική που ακολουθούσε μέχρι τότε ο κ. Ουζουνίδης. Ξέρω πως δουλεύει η Ξάνθη και πως κινείται, αλλά τη στρατηγική που θα ακολουθήσει δεν μπορώ να το προβλέψω.Σίγουρα μπορούμε να κοιτάμε στις παραδόσεις αλλά δεν ισχύουν για πάντα».

Δώνης: «Λειτουργούμε κάτω από ανάγκη» 

8/11/2012

Δώνης: «Λειτουργούμε κάτω από ανάγκη» 
Για όλους και για όλα μίλησε στην κάμερα της Nova ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, αλλά και στα θετικά στοιχεία που έχει διακρίνει. Ακόμα αναφέρθηκε και στις αποβολές που έχει η ομάδα του. Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει πως είναι απόλυτα αισιόδοξος για την πορεία και ειδικότερα για το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Δώνη:

«Είναι ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει πάρα πολλές φορές στο ποδόσφαιρο. Πρώτα απ' όλα δε χρειάζεται - πολλές φορές - να είσαι πολύ καλός για να κερδίσεις. Άρα λοιπόν, η εξήγηση είναι πάρα πολύ λογική. Το θέμα είναι για εμάς ότι μέσα από τη διαδικασία των παιχνιδιών κι ειδικά κάποιων παιχνιδιών τα οποία είναι εκτός έδρας ν' αξιολογούμε το τι έγινε στο παιχνίδι κι αν κάποια πράγματα λειτούργησαν όπως τα θέλαμε. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι η δικιά μου άποψη είναι ότι βλέπω πάρα πολλά θετικά. Και το λέω από την πλευρά ότι η ομάδα παρότι αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα καταφέρνει μέσα από δύσκολες συνθήκες τουλάχιστον και σε μια μέτρια ή κακή μέρα να κερδίζει. Και είναι φανερό ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τεράστια προβλήματα μπροστά μας κι έχουμε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Βλέπουμε μια ομάδα που ένα σημαντικό μέρος του ρόστερ της είναι είτε απενεργοποιημένο είτε προσπαθεί να επανέλθει και να προσαρμοστεί στις συνθήκες των αγώνων. Βλέπουμε ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Γκαρσία, ο Σαλπιγγίδης, ο Σταφυλίδης, που έχουν χάσει την προετοιμασία να προσπαθούν πάλι να επανέλθουν και να 'ρθουν στους ρυθμούς που θέλουμε όλοι. Βλέπουμε ουσιαστικά τις δυο μεταγραφές μας, Λόρενς και Βίβιαν, μέχρι τώρα - ουσιαστικά - να είναι ανενεργοί, βλέπουμε τον Γεωργιάδη ο οποίος από την αρχή του πρωταθλήματος δεν είναι καθόλου ενεργός στην ομάδα, τον Ρομπέρ που σε κάποια παιχνίδια είναι και σε κάποια δεν είναι και το πρόβλημα με τις αποβολές. Σκεφτείτε λοιπόν σε μια ομάδα η οποία έχει σε τόσο μεγάλο βαθμό απενεργοποιημένο το ρόστερ της, βασικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι θέλουν να βρουν ρυθμό με τόσες αλλαγές από το καλοκαίρι συν τα νέα παιδιά που προσπαθούμε να εξελίξουμε και να τα βάλουμε στην ομάδα, όταν καταφέρνεις να κερδίσεις ακόμη και στη μέτρια ή και κακή σου μέρα εγώ μόνο θετικά βλέπω και δε βλέπω κανένα αρνητικό».

- Λέγοντας θετικά στοιχεία, θα θέλατε να επισημάνετε μερικά από αυτά;

«Θετικό στοιχείο είναι ότι θεωρώ ότι πάντα παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο, στην κακή σου μέρα να μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Σίγουρα, αυτό που όλοι επιζητούμε κι αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε γιατί έτσι το ευχαριστιόμαστε κι οι ίδιοι περισσότερο κι έτσι θα το ευχαριστιέται κι ο κόσμος. Αυτήν τη στιγμή όμως η ομάδα λειτουργεί κάτω από ανάγκη. Κι όταν λειτουργεί κάτι κάτω από ανάγκη πρέπει να προσαρμοζόμαστε όλοι μας ώστε να κοιτάξουμε σαν κυρίαρχο το αποτέλεσμα. Σίγουρα η φιλοσοφία παιχνιδιού μας μπορεί να προσπαθούμε να παραμείνει η ίδια αλλά όταν υπάρχουν τόσες διαφοροποιήσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα ν' αλλάζει σε κάποια πράγματα γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές και δεν υπάρχει άλλη επιλογή στο να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θετικό κομμάτι στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι . μπορώ ν' αναφέρω το ανασταλτικό κομμάτι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου παρότι χάσαμε πολλές μπάλες στο ανέβασμα με πάρα πολλά αβίαστα λάθη γιατί οι αμυντικοί μας δεν προώθησαν το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο και είχαμε αρκετές επιθέσεις σε ανοικτό γήπεδο. Εκεί η αμυντική μας τετράδα και οι επιστροφές των παικτών μας ήταν πάρα πολύ καλές και ουσιαστικά δε δεχτήκαμε από τον Πανιώνιο - παρότι τα λάθη μας ήταν πάρα πολλά - μια 'καθαρή' φάση στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης θετικό κομμάτι είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο αν βάλουμε και σταθμίσουμε ότι πέρα από την αποβολή του Λαζάρ ότι ήμασταν με δέκα παίκτες, όσο πέρναγε ο χρόνος ουσιαστικά είχαν εγκαταλείψει οι δυνάμεις του τον Γκαρσία. Αυτό λοιπόν δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια σίγουρα εγώ να θέλω να τον κρατήσω παραπάνω στον αγώνα αλλά σκεφτείτε όμως ότι όταν ο Γκαρσία δεν είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση και ο χρόνος δουλεύει εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι εναντίον του πόσο μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργούμε στην ομάδα. Άρα σ' αυτό το κομμάτι κι όταν όλο αυτό το διάστημα πρέπει να τρέξεις πάρα πολύ η ομάδα λειτούργησε αρκετά καλά σε κάποια πράγματα, η αμυντική της τετράδα στο περισσότερο κομμάτι του παιχνιδιού είχε σωστές τοποθετήσεις κι ήταν κι ο λόγος που μας βοήθησε στο να φτάσουμε στη νίκη παρότι είναι λογικό όταν μια ομάδα παίζει με παίκτη παραπάνω να δημιουργήσει δυο και τρεις φάσεις σ' ένα ενενηντάλεπτο».

- Επισημάνατε το θέμα των αποβολών. Σε συνάρτηση και μ' αυτό σας δίνεται η αίσθηση ότι κάποιες φορές η ίδια η ομάδα από μόνη της, βάζει . τρικλοποδιές στον εαυτό της;

«Κοιτάξτε να δείτε, πολλές φορές ξέρετε όταν εστιάζουμε την προσοχή μας σε κάτι και συνέχεια προσπαθήσουμε ένα πρόβλημα . μόνιμα το βρίσκουμε μπροστά μας. Είναι σύνηθες. Άρα λοιπόν πρέπει λίγο κι εμείς να χαλαρώσουμε λίγο πάνω από αυτήν την κατάσταση που δημιουργείται. Προσπαθούμε λίγο ν' αναλύσουμε γιατί μπορεί να μας οδηγεί στο να έχουμε ακραίες αντιδράσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα χωρίς να μπορούμε να τις εξηγήσουμε. Κάποιες στιγμές έχω σκεφτεί ότι ίσως επειδή τώρα αλλάζει η κατάσταση στην ομάδα, τα πράγματα γίνονται πιο θετικά, υπάρχει μια οικονομική σταθερότητα, όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν ν' αποδεικνύουν πράγματα και θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους στην ομάδα, πολλές φορές ξέρετε αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε μια υπερβολική αντίδραση εάν ένα ποσοστό οφείλεται και σ' αυτό η αντίδραση. Εμείς λίγο πρέπει να χαλαρώσουμε, εντάξει οι ποδοσφαιριστές όταν θα κάνουν λάθη όπως όλοι μας υπάρχουν κάποιοι κανόνες, υπάρχουν κάποια πρόστιμα αλλά ουσιαστικά δεν τη λύνεις την κατάσταση έτσι. Το θέμα είναι να συνειδητοποιείς τι γίνεται, ότι προκαλούμε και κακό στην ομάδα αλλά προκαλούν (σ.σ. κακό) και στον ίδιο τους τον εαυτό οι ποδοσφαιριστές μ' αυτές τις ακραίες αντιδράσεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε αφορισμούς αλλά πρέπει να βρούμε τη λύση ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες».

- Επιτρέψτε μας να επιμείνουμε στο τι σας κάνει αισιόδοξο για μια καλύτερη συνέχεια καθώς έπονται ακόμη πιο δύσκολοι αγώνες στη συνέχεια .

«Νομίζω ότι το πιο σοβαρό σ' οτιδήποτε πρόβλημα δημιουργείται γενικώς είναι να μπορούμε να βρίσκουμε την αιτία. Όταν λοιπόν ξέρουμε ποια είναι η αιτία, σημαίνει ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις και μπορείς σε βάθος χρόνου να βρεις τη λύση. Είπα και πριν ότι αυτή τη στιγμή όλοι λειτουργούμε κάτω από την ανάγκη. Η ανάγκη μας οδηγεί στο να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις και όχι η πληρότητα. Άρα λοιπόν ξέρουμε την αιτία. Είναι φανερό ότι η ομάδα έχει χάσει τους αυτοματισμούς της κι αυτό που είχαμε παρουσιάσει σε κάποια παιχνίδια με το 4-4-2 αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή μη έχοντας ακραίους ποδοσφαιριστές κι όλα τα προβλήματα που είπαμε παραπάνω είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Σε κάποια σημεία θα χάσουμε κάποια πράγματα, σε άλλα σημεία μπορεί ίσως να βγούμε κερδισμένοι. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Μπορεί όποιος θέλει να 'ρθει να δει τις προπονήσεις, να παρακολουθήσει για να καταλάβει το πώς δουλεύει η ομάδα, είναι πάρα πολύ εύκολο και πάρα πολύ απλό για ν' αξιολογήσει και τη δουλειά που γίνεται σ' αυτήν την ομάδα. Άρα λοιπόν εμείς δουλεύοντας καθημερινά θα προσπαθήσουμε με τα προβλήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή να εμφανιστούμε όσο καλύτερα οργανωμένοι γίνεται μέσα στο παιχνίδι, τόσο στο αμυντικό κομμάτι, τόσο στο επιθετικό κομμάτι, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια περιμένοντας έναν αντίπαλο την Κυριακή που ξέρουμε ότι θα πρέπει να τον διασπάσουμε».

- Παίρνω την πάσα από την αναφορά σας, μετά από δυο διαδοχικούς εκτός έδρας αγώνες ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο «σπίτι» του όπου και το έχει αξιοποιήσει όσο ελάχιστες ομάδες ανά την Ευρώπη. Θα θέλαμε την άποψή σας για τον Πλατανιά και για το πώς περιμένετε να λειτουργήσει η ομάδα σας με τα ίδια δεδομένα προβλήματα, ήτοι χωρίς ακραίους μέσους (σ.σ. Γεωργιάδη, Ρομπέρ, Λόρενς και τιμωρημένο τον Λάζαρ) για να μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει;

«Είναι μια ομάδα η οποία είναι ευχάριστη έκπληξη και δείχνει ένα σύνολο πειθαρχημένο κι ένα σύνολο που βγάζει υγεία, που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα του Πλατανιά που είναι έμπειροι, που είναι επικίνδυνοι και θεωρώ ότι ειδικά στο αμυντικό κομμάτι έχουν πάρα πολύ καλή οργάνωση. Άρα λοιπόν, εμείς θα πρέπει να δώσουμε καλύτερο ρυθμό σ' ένα παιχνίδι εντός έδρας, να γίνουμε περισσότερο απειλητικοί, να τρέξουμε περισσότερο με την μπάλα στα πόδια και ν' ασκήσουμε καλή πίεση, να δημιουργήσουμε φάσεις και να μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε τα επόμενα παιχνίδια. Θα ήταν πάρα πολύ λάθος γιατί σ' ένα πρωτάθλημα αυτό που παίζει μεγάλη σημασία και κυρίαρχο ρόλο είναι οι πόντοι οι οποίοι μαζεύεις. Οι πόντοι έχουν την ίδια αξία είτε τους πάρεις απέναντι στον Πλατανιά είτε τους πάρεις απέναντι στον Παναθηναϊκό είτε στον Ολυμπιακό. Σίγουρα μπορεί λίγο να διαφοροποιείται στο πρεστίζ αλλά στο τέλος του χρόνου σημασία θα έχει το πόσους βαθμούς έχουμε μαζέψει», κατέληξε ο τεχνικός του «Δικεφάλου».

Μεταγραφικές συζητήσεις και ανανεώσεις 

9/11/2012

Μεταγραφικές συζητήσεις και ανανεώσεις 
Δεδομένη θεωρείται η ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που η ομάδα συνεχίσει να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ήδη οι ιθύνοντες της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ έχουν ξεκινήσει την μελέτη και ψάχνουν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα λύσεις στον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έχει συνεχείς συζητήσεις με τον Χουάνχο Λορένθο, με σκοπό να οργανωθούν τα μεταγραφικά ταξίδια που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Οι δύο άνδρες είναι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο κομμάτι και «τρέχουν» τα μεταγραφικά ζητήματα των Πειραιωτών.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό ο Ισπανός σύμβουλος να προτείνει κάποιες περιπτώσεις που έχει «τσεκάρει» ο ίδιος και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.

Όπως έγινε γνωστό, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κινηθούν για την απόκτηση ενός «κόφτη». Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις θα παίξει η παρουσία του Λιούμπομιρ Φέισα το επόμενο διάστημα. Ο Σέρβος χαφ είναι ποιοτικός παίκτης, όμως τα προβλήματα τραυματισμών βάζουν σε σκέψεις τους διοικούντες την ΠΑΕ.

Όσον αφορά τον ακραίο μεσοεπιθετικό, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο περιμένουν να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Πίνο. Ο Κολομβιανός προσπαθεί να βελτιωθεί στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αφού είχε μείνει αρκετό διάστημα εκτός δράσης και θα δουλέψει μέχρι τον Ιανουάριο.

Τότε αναμένεται να έχει μπει με την ομάδα και ο Ζαρντίμ θα κρίνει αν ταιριάζει στη φιλοσοφία του. Μάλιστα, οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν ήδη πάρει την υπογραφή του παίκτη για να είναι κατοχυρωμένοι, ωστόσο δεν είναι δεσμευτική, αφού το συμβόλαιό του μπορεί να κατατεθεί τον Ιανουάριο όταν υπάρχει μεταγραφική περίοδος.

Από Δευτέρα οι ανανεώσεις

Νέα αναβολή παίρνει η υπόθεση των ανανεώσεων των συμβολαίων των Τοροσίδη, Χολέμπας και Τζεμπούρ, σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση της διοίκησης του Ολυμπιακού. «Τώρα ασχολούμαστε μόνο με την ΑΕΚ», τονίζεται από την ΠΑΕ και οι όποιες συζήσεις αναμένεται να γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση οι Πειραιώτες δεν δείχνουν να ανησυχούν για τις εξελίξεις στις τρεις αυτές περιπτώσεις, αφού θεωρούν ότι όλες βρίσκονται σε καλό δρόμο. Ειδικά του Τζεμπούρ και του Χολέμπας, αν και επρόκειτο χθες το βράδυ να γίνει μία καθοριστική επαφή και ίσως τελικά αυτό να συμβεί σήμερα.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων…

9/11/2012

Είναι θέμα προτεραιοτήτων…
Για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μετατίθενται οι ανακοινώσεις για το deal με τους Βιντιάδη και Χάρις στην ΑΕΚ. Οι δύο άνδρες και οι συνεργάτες τους ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες εισόδου στην ΠΑΕ, αλλά και τα πρώτα τους βήματα. Αυτά δεν θα γίνουν με κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά βάσει προτεραιοτήτων για τη βιωσιμότητα του συλλόγου.

Πρώτο και μεγαλύτερο ζητούμενο είναι η ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ προς την εφορία. Με τα υπάρχοντα δεδομένα η «Ένωση» καλείται να πληρώνει περίπου 700.000 ευρώ το μήνα, ποσό που δεν επιτρέπει στην ομάδα να ορθοποδήσει, ακόμη και με ιδιοκτήτες που πληρώνουν. Στόχος των επενδυτών είναι με την υπαγωγή στο νέο φορονομοσχέδιο η «Ένωση» να αποπληρώσει το ποσό αυτό σε όσες περισσότερες δόσεις είναι δυνατό (προκειμένου να μειωθεί το μηνιαίο κόστος), με μίνιμουμ τις 48.

Από εκεί και πέρα, αναγκαία είναι η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλομένων σε πρώην παίκτες, προπονητές και μάνατζερ, υποθέσεις που απειλούν να επιφέρουν στην ΑΕΚ κυρώσεις από τη FIFA και την UEFA. Βιντιάδης και Χάρις ασφαλώς δεν μπορούν μονομιάς να τους ξεχρεώσουν όλους, αλλά να δώσουν κάποια χρήματα μπροστά και να αρχίσουν νέο διακανονισμό. Φυσικά ουδείς ξεχνά και τις πληρωμές των νυν παικτών (αλλά και όσων εργάζονται για την ομάδα και την ΠΑΕ), που υπομένουν στωικά την παρούσα κατάσταση στο σύλλογο, αλλά με την έλευση των νέων ιδιοκτητών θα έρθουν γι’ αυτούς καλύτερες μέρες.

Η ενίσχυση του ρόστερ είναι επίσης δεδομένη. Η ΑΕΚ-εφόσον δεν αρθεί ο περιορισμός στις μεταγραφές που της επιτρέπει να κάνει μία προσθήκη παίκτη άνω των 24 λόγω αδειοδότησης-θα αποκτήσει σίγουρα έναν ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει άμεσα, είτε μέσο είτε σέντερ φορ, ενώ θα ασχοληθεί και με οποιαδήποτε καλή περίπτωση παίκτη κάτω των 24 υπάρχει στην ελληνική αγορά. Περισσότερες προσθήκες θα γίνουν το καλοκαίρι.

Κλειστά χαρτιά και ανάλυση

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν αποκάλυψε χθες τα πλάνα του, αφού δεν έκανε δοκιμή. Φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά να παρατάξει την ομάδα του με τρεις στόπερ, σε ένα σύστημα 3-5-2 ή 3-6-1, με τον Μπουγαΐδη να προστίθεται στους Γιάγκο και Κουτρουμπή. Κι αυτό γιατί-όπως επισήμανε κι ο ίδιος στους παίκτες του χθες κατά την ανάλυση του αντιπάλου-ο Ολυμπιακός είναι πολύ επικίνδυνος στις στημένες φάσεις. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μείνει στον πάγκο ο Φέτσης και να χρησιμοποιηθεί από την αρχή ο Κατίδης.

Στα αγωνιστικά, Κοντοές και Λαγός παρά την ίωση που τους ταλαιπωρεί αναμένεται να είναι διαθέσιμοι, ενώ ανησυχία υπάρχει για τον Φούντα που πονά στο γόνατο. Σημειώνεται πως οι παίκτες θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο κανονικά και δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του προηγούμενου ματς με τον Παναθηναϊκό.

Περιμένει την έκθεση ο Σαββίδης 

9/11/2012

Περιμένει την έκθεση ο Σαββίδης
Στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ έχει μπει από χθες ο Γκέρμαν Σιστιάκοφ.

Ο Ρώσος συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη καλείται να συλλέξει όλα τα στοιχεία που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και κυρίως του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Σιστιάκοφ μίλησε ήδη με τον Ζήση Βρύζα και τον Μάκη Γκαγκάτση για τον πώς λειτουργούν η διοίκηση, τα γραφεία, το εμπορικό τμήμα και το τμήμα επικοινωνίας, ενώ παρακολούθησε την προπόνηση υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη περίπου δέκα μέρες, έχοντας ως στόχο να ενημερωθεί για τα πάντα και να ετοιμάσει μία έκθεση που θα παρουσιάσει στον νέο ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στην ανάλυσή του θα φανεί τις διαπιστώνει ότι δεν λειτουργεί σωστά και τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει προς το καλύτερο το όποιο πρόβλημα.

Έπειτα από αυτή τη διαδικασία θα ξεκαθαρίσει αν ο Σαββίδης θα κρατήσει τον Σιστιάκοφ και σε ποιο πόστο θα τον τοποθετήσει. Με τα σημερινά δεδομένα, ο 42χρονος άνδρας δεν έχει σίγουρη θέση στο επόμενο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Νέα συνεργασία με το Ροστόφ

Εκτός από τον Γκέρμαν Σιστιάκοφ, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες ο υπεύθυνος της ακαδημίας (Πονεντέλνικα) ποδοσφαίρου του Σαββίδη στο Ροστόφ. Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε όταν η ομάδα Κ-15 ετών του ΠΑΟΚ είχε φιλοξενηθεί στη Ρωσία για ένα τουρνουά ακαδημιών.

Στη συνέχεια, ο σκάουτερ των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, Κώστας Λαγωνίδης, ταξίδεψε στο Ροστόφ για να τσεκάρει παίκτες, ενώ ο Αλεξάντερ Ραζορέινοφ ήρθε στη συμπρωτεύουσα για να αναλύσει με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο (γενικός διευθυντής των ακαδημιών) το πλάνο που θα έχουν το επόμενο διάστημα.

Πρόθεση του Σαββίδη είναι η προώθηση Ρώσων παικτών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τον ΠΑΟΚ.

Με διαφορετικό προφίλ στη Λιβαδειά 

9/11/2012

Με διαφορετικό προφίλ στη Λιβαδειά 
Ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια ή από την αρχή της σεζόν αναμένεται να δώσουν ο Νίκος Πασσιαλής και ο Δημήτρης Μπουγιουκλής στο σαββατιάτικο ματς του Άρη στην έδρα του Λεβαδειακού.

Αυτό φάνηκε στη χθεσινή προπόνηση των «κίτρινων», αφού το τεχνικό δίδυμο δοκίμασε τον Σάκη Κανούλα στη θέση του Αγάνθο που είναι τιμωρημένος.

Όσον αφορά τις θέσεις του άξονα, τις θέσεις των απόντων Παπαστεριανού και Κοέλιο θα πάρουν οι Νταμαρλής και Καπετάνος, που μετά την αποχώρηση του Κατσαβάκη βρέθηκαν στον πάγκο.

Φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει ο σκόρερ με τη Βέροια, Γιάννης Γκέσιος, και μαζί με τον Γιαννιώτα θα παίξουν στα άκρα της επίθεσης. Στην άμυνα, μπροστά από τον Βελλίδη, αναμένεται να παίξουν - από δεξιά προς αριστερά - οι Ψυχογιός, Παντίδος, Τριανταφυλλάκος και Μαργαρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλονικείς δεν υπολογίζουν τους Αγάνθο, Πουλίδο, Παπαστεριανό, Καζναφέρη, Κοέλιο και από χθες τον Ασλανίδη. Ο 23χρονος μέσος έχει πρόβλημα στους κοιλιακούς και δεν υπολογίζεται.

Χωρις αλλαγες στην Τουμπα 

9/11/2012

Χωρις αλλαγες στην Τουμπα
Την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα αναμένεται να παρατάξει ο Γιάννης Χατζηνικολάου στον κυριακάτικο αγώνα του ΠΑΟΚ.

Η μόνη αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα με τους «Φαίακες» είναι ότι οι Κρητικοί μπορούν να υπολογίζουν στον Ντόε, όμως δεν δείχνει να είναι ετοιμοπόλεμος να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Το αρχικό σχήμα των νεοφώτιστων αναμένεται να αποτελέσουν οι Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης, Νούνες, Κάλαϊτζιτς, Ουντόνιζι, Ουκάρ και Ποτουρίδης.

Περισσότερα, όμως, θα φανούν στη σημερινή προπόνηση, όπου αναμένεται να γίνουν οι τελικές δοκιμές για τον τρόπο που θα αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» στην Τούμπα.

Διαθέσιμος είναι και ο Γιακουμάκης που επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νέων, αλλά και ο Τσοντάκης που χθες μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου