ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

8/11/2012


Διεθνείς οι Λίλα, Βίλα 

7/11/2012

Διεθνείς οι Λίλα, Βίλα
Στην εθνική Αλβανίας κλήθηκαν οι Άντι Λίλα και Εμιλιάν Βίλα. Οι δύο άσοι του ΠΑΣ Γιάννινα θα λάβουν μέρος στον φιλικό αγώνα που θα δώσει η χώρα τους με αντίπαλο το Καμερούν, στις 14 του Νοέμβρη στην Γενεύη.

Για τον πρώτο, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Γιάννης Χριστόπουλος αποφάσισε να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον Άρη για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σουπερλίγκας.

Πρόβλημα με Γιάγκο-Λαγό 

7/11/2012

Πρόβλημα με Γιάγκο-Λαγό
Με δύο προβλήματα ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ.

Ο Έβαλντ Λίνεν είδε τον Γιάγκο Φερνάντες και τον Παναγιώτη Λαγό να εγκαταλείπουν για διαφορετικούς λόγους και περιμένει να ενημερωθεί πληρέστερα για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο Γιάγκο Φερνάντες κατά τη διάρκεια της προπόνησης ένοιωσε ενοχλήσεις και στο αριστερό γόνατο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, ενώ δεν ολοκλήρωσε ούτε ο Παναγιώτης Λαγός εξ αιτίας μιας ελαφριάς αδιαθεσίας, χωρίς για την ώρα να έχει αποσαφηνιστεί το μέγεθος του προβλήματος κάθε ποδοσφαιριστή.

Στα Σπάτα δεν βρέθηκε καν ο Αλέξανδρος Νικολιάς, ο οποίος έχεις υποχρεώσεις με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά.

«Δεν τίθεται θέμα παραμονής του ΟΦΗ» 

7/11/2012

«Δεν τίθεται θέμα παραμονής του ΟΦΗ» 
Σίγουρος πως ο ΟΦΗ δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα παραμονής στην Σούπερ Λίγκα, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Θανάσης Παπάζογλου.

Ο επιθετικός φορ μίλησε και για τους λόγους που φέτος δείχνει αναγεννημένος στην ομάδα του Ηρακλείου, αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Παπάζογλου στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:

Για το αν είναι ικανοποιημένος με την επιλογή του να έρθει στον ΟΦΗ και αν θα ήθελε να παραμείνει και του χρόνου:

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την απόφαση μου να έρθω στον ΟΦΗ. Είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία και κόσμο και θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά να παραμείνω και την επόμενη χρονιά στην ομάδα».


Για το τον λόγο που αποφάσισε να έρθει στον ΟΦΗ:

«Ήθελα να συμμετέχω ενεργά σε μια μεγάλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, εκτίμησα το ενδιαφέρον των ανθρώπων του ΟΦΗ και του προπονητή και πήρα την απόφαση».


Για το πώς κρίνει την μέχρι τώρα της ομάδας του Ηρακλείου:

«Μπορώ να πω πως είναι μια αξιόλογη πορεία μέχρι στιγμής και ημέρα με την ημέρα βελτιωνόμαστε έχοντας την πεποίθηση ότι θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι στην συνέχεια».


Για το αν πιστεύει πως ο ΟΦΗ θα παραμείνει εύκολα στην κατηγορία:


«Ναι, πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα παραμονής και ότι είναι κρίμα για τέτοιες μεγάλες ομάδες με τόσο κόσμο να μπαίνει στην μέση το θέμα παραμονής».

Για το αν θεωρεί ότι μέσω του ΟΦΗ είναι ευκαιρία να δείξει την αξία του και να κερδίσει μια θέση στην Εθνική:

«Αν συνεχίσω να είμαι καλός στα παιχνίδια και πετύχω πολλά γκολ, ο ΟΦΗ είναι ομάδα που μπορεί να σε βοηθήσει για τυχόν κλήση σου στην Εθνική ομάδα».

Για τις δυσκολίες που είχε στο σκοράρισμα στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος:

«Είναι θέμα συγκυριών και το σκοράρισμα για ένα επιθετικό είναι και θέμα ψυχολογίας».
Για το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής μόνος του στην κορυφή της επίθεσης και αν τον αγχώνει ή του δίνει δύναμη η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του:
«Και τα δύο. Από την μια σε αγχώνει γιατί έχεις όλο το βάρος της επίθεσης πάνω σου, αλλά από την άλλη είναι ωραίο να σε εμπιστεύονται στην κορυφή της επίθεσης περιμένοντας να πετύχεις εσύ τα γκολ».

Για το ποια είναι τα συναισθήματά του την στιγμή που μπαίνεις στο αγωνιστικό χώρο του «Θ. Βαρδινογιάννης» και ποιες οι εντυπώσεις σου από την ατμόσφαιρα που δημιουργείται:

«Είναι μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που θυμίζει άλλες “καυτές” έδρες που έχουν πολύ λίγες ομάδες στην Σούπερ Λιγκ».


Για το αν κάνει μία πολύ καλή σεζόν θα σκεφτεί να παραμείνει στον ΟΦΗ ή θα προσπαθήσει για μία καλή μεταγραφή:
«Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω την ομάδα μου σε κάθε αγώνα και από κει κι ύστερα δεν έχω σκεφτεί τι θα μπορούσα να κάνω. Αν και κάθε ποδοσφαιριστής κοιτάει πάντα ψηλότερα και μόνο έτσι μπορεί να βελτιώνεται».

Για τον ποιος είναι ο λόγος που αποδίδει καλύτερα φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια:

«Πρώτος και κυριότερος λόγος είναι τα συνεχόμενα παιχνίδια, το ότι ο προπονητής μου δείχνει να εμπιστεύεται και ότι είμαστε μια οικογένεια. Έτσι ξέρουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να με βοηθάνε και οι συμπαίκτες μου»
.

Για το πόσο δύσκολο ήταν να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα και αν θα άλλαζε κάτι στην καριέρα του:

«Δεν ήταν καθόλου εύκολη η σταδιοδρομία μου μέχρι τώρα, είχα αρκετές δυσκολίες που με βοήθησαν να γίνω αυτός που είμαι τώρα.
Πλέον νιώθω ικανοποιημένος σε ένα μεγάλο βαθμό από τον εαυτό μου, δεν νομίζω να άλλαζα κάτι γιατί σαν ιδεολογία μου είναι πως ότι συμβαίνει, καλό ή κακό, συμβαίνει μόνο για να μαθαίνεις».


Για το τον λόγο που τον κάνει να δώσει το κάτι παραπάνω σε έναν αγώνα είναι αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά σε έναν
παίκτη ώστε να δώσει το κάτι παραπάνω σε ένα αγώνα:


«Ο κόσμος, η πορεία της ομάδος ,το κλίμα μέσα στην ομάδα, οι προσωπικές φιλοδοξίες. Όλα αυτά μαζί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε ένας ποδοσφαιριστής να πιάσει καλή απόδοση σε ένα αγώνα».

Σε ποιά μεγάλη ομάδα του εξωτερικού θα ήθελε να αγωνιστεί:

«Θα ήθελα να αγωνιστώ στην Άρσεναλ, πρώτων γιατί από μικρός ήταν ο αγαπημένος μου σύλλογος και δεύτερο γιατί το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι για μένα ίσως το καλύτερο στην Ευρώπη».

Για το πώς αισθάνεται που αγωνίζεται σε ένα νησί μακριά από την γενέτειρά του:

«Σίγουρα το να είσαι μακριά από το δικό σου μέρος είναι λίγο δύσκολο, αλλά ειδικά στο συγκεκριμένο νησί είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την ζωή μου, δίχως να έχω κανένα παράπονο».


Για το τι σημαίνουν για εκείνον τα τατουάζ που έχει κάνει:


«Το ένα που έχω στα πλευρά είναι ένας πάπυρος που γράφει «ότι μόνο ο Θεός μπορεί να με κρίνει» και αυτό το έγραψα γιατί δέχθηκα και θα συνεχίσω να δέχομαι πολύ κριτική. Αλλά νομίζω ότι ο καθένας θα πρέπει να κρίνει τον εαυτό του. Και το δεύτερο τατουάζ που έχω στο μπράτσο έχω γράψεις τις λέξεις «οικογένεια» και «φίλοι» γιατί για μένα είναι πολύ σημαντικά και τα δύο».

Για την σχέση του με τα ζώα:

«Είμαι φιλόζωος, λατρεύω τα σκυλιά, έχω ένα rotweiller που το φωνάζω Ζήρα. Και θα επιθυμούσα να αποκτήσω κι άλλα. Η Ζήρα είναι πάρα πολύ σημαντική στην ζωή μου».

Κλάους και Ουσέρο τα βραβεία 

7/11/2012

Κλάους και Ουσέρο τα βραβεία
Πολυτιμότερος παίκτης για την 9η αγωνιστική της Σουπερλίγκας αναδείχθηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ σκόραρε δις κόντρα στον Πανιώνιο και ήταν ο παίκτης «κλειδί» για το τρίποντο της νίκης που πήρε ο «Δικέφαλος του Βορρά». Το βραβείο του καλύτερου γκολ πήρε ο Φερνάντο Ουσέρο του Αστέρα Τρίπολης.

Ο 24χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ με την εμφάνιση του ήταν εκείνος που «ξεκλείδωσε» την άμυνα των «κυανέρυθρων» και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Μάλιστα, το ποσοστό που απέσπασε ήταν συντριπτικό (75,52%) κι άφησε πίσω του τους Ορέστη Καρνέζη του Παναθηναϊκού και Πάουλο Μασάντο του Ολυμπιακού.

Το γκολ που πέτυχε ο Ισπανός μέσος του Αστέρα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το 53,21% των ψήφων, με το γκολ του Κούτσι του Ατρομήτου να είναι δεύτερο και τρίτο αυτό του Τοτσέ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP


Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ) 75,52%
Ορέστης Καρνέζης (Παναθηναϊκός) 19,04%
Πάουλο Μασάντο (Ολυμπιακός) 5,44%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Φερνάντο Ουσέρο (Αστέρας Τρίπολης) 53,21%
Νιάζι Κούτσι (Ατρόμητος Αθηνών) 26,28%
Χοσέ Τοτσέ (Παναθηναϊκός) 20,51%

Επίπληξη σε «Παναθηναϊκή Συμμαχία» 

7/11/2012

Επίπληξη σε «Παναθηναϊκή Συμμαχία»
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επέβαλλε την πειθαρχική ποινή της επίπληξης στην «Παναθηναϊκή συμμαχία» και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την υποχρέωση ανάκλησης της ανακοίνωσης κατά της διαιτησίας του κ. Κομίνη, μετά την αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση της 26ης Αυγούστου έκανε λόγο για «μικροχειρουργική διαιτησία», που «κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα», ενώ καταφερόταν και στον πρόεδρο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη απόφαση ήταν αθωωτική για τους «πράσινους», αλλά έγινε δεκτή η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:1.Με την υπ΄αριθμ.112/7-11-2012 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ΠοδοσφαιρικούΕισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της υπ΄ αριθμ. 313/4-10-2012 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ, του σωματείου «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012» και της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται ότι το σωματείο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012» τέλεσε το αποδιδόμενο σ΄αυτό πειθαρχικό παράπτωμα κατά το ακόλουθο περιεχόμενο: «Ήταν το πρώτο μήνυμα του συστήματος. Δηλαδή με ‘μικροχειρουργική’ η διαιτησία κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά ενώ ήδη η μεθόδευση της καθόδου του υπεύθυνου για τους καταρτισμούς των πινάκων κ. Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και ανησυχία στην αρχή του πρωταθλήματος…». Επιβάλλει σ΄ αυτό την πειθαρχική ποινή της επιπλήξεως με την υποχρέωση ανακλήσεως της ανακοινώσεως καθ΄ όμοιο τρόπο κατά τις ως άνω φράσεις εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από της δημοσιεύσεως της παρούσας.

Τους τα… έχωσε με τρόπο! 

7/11/2012

Τους τα… έχωσε με τρόπο!
Έντονα παράπονα από τους παίκτες του για την εμφάνιση τους στο ματς με τον Πανιώνιο είχε ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε σε σκληρή γλώσσα στους ποδοσφαιριστές του και υπογράμμισε αρκετά λάθη τους στον αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Ο Δώνης έδειξε βίντεο της αναμέτρησης πριν τις ασκήσεις τακτικής που είχε η ομάδα. Οι τραυματίες Λόρενς, Γεωργιάδης και Ρομπέρ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και θεραπεία, ενώ οι Αθανασιάδης, Χακόμπο και Κατσικάς έκαναν προπόνηση αλλά με συντηρητικό πρόγραμμα προληπτικά λόγω των συνεχόμενων αγώνων στους οποίους έχουν πάρει μέρος.

Στα Σπάτα ο Τσιάρτας 

7/11/2012

Στα Σπάτα ο Τσιάρτας 
Μπορεί να μην έχει επίσημο ρόλο στην ΑΕΚ, αλλά επαφή με την καθημερινότητά της εξακολουθεί να έχει ο Βασίλης Τσιάρτας.

Πέραν των επαφών που συνεχίζει να διατηρεί με μέλη της διοίκησης κι εκείνων που έκανε και με τον Έβαλντ Λίνεν (στο περιθώριο παιχνιδιών της ομάδας Νέων τα οποία παρακολουθεί ο Γερμανός προπονητής) ο πρώην εκτελών χρέη τεχνικού διευθυντή βρέθηκε την Τετάρτη και στα Σπάτα.

Παράλληλα λοιπόν με τη διευθέτηση κάποιων τυπικών θεμάτων από το διάστημα της θητείας του, που ήταν και ο λόγος της επίσκεψής του, είχε συνομιλίες και με αρκετούς από τους ανθρώπους της ΠΑΕ με τους οποίους συνεργάστηκε ως την απομάκρυνσή του από τον Θωμά Μαύρο.

Δύο απουσίες κόντρα στον ΟΦΗ 

7/11/2012

Δύο απουσίες κόντρα στον ΟΦΗ
Εκτός πλάνων του υπερεσιακού προπονητή της Βέροιας, Νίκου Καρύδα, για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι οι Νίκος Γεωργέας και Μπεθέρα Έβερτον.

Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζονται, καθώς είναι τραυματίες, με αποτέλεσμα να λείψουν από τον αγώνα της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στους Κρητικούς.

Στην προπόνηση της Τρίτης (7/11) ο Καρύδας χώρισε τους παίκτες του σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο ήταν όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στον Άρη και προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς, ενώ στο δεύτερο ήταν οι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν καθόλου χρόνο συμμετοχής απέναντι στους «κίτρινους», οι οποίοι έδωσαν έμφαση στη φυσική κατάσταση.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης οι Ορέστες, Τζόναθαν και Καφές αν και ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς. Μάλιστα, το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου είναι αισιόδοξο πως και οι τρεις θα δώσουν το «παρών» στο ματς της Κρήτης.

Οι «πάνθηρες» πάνε Περιστέρι 

7/11/2012

Οι «πάνθηρες» πάνε Περιστέρι 
Τον τρόπο με τον οποίο οι οπαδοί του Πανιωνίου θα βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο γνωστοποίησαν επίσημα οι «κυανέρυθροι».

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης τονίζει ότι δεν θα ανοίξει εκδοτήριο την Κυριακή έξω από το γήπεδο του Περιστερίου.

Γι’ αυτό όσοι θέλουν να βρεθούν εκεί θα πρέπει να απευθυνθούν νωρίτερα στον σύνδεσμο των «πανθήρων» και στα άλλα σημεία διάθεσης των 400 εισιτήριων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει πως παρέλαβε την Τετάρτη τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ατρόμητο, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Περιστέρι. Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 20 ευρώ και είναι για τη Θύρα 1 του γηπέδου Περιστερίου.

Τα σημεία διάθεσης των εισιτηρίων (μέχρι το Σάββατο) είναι τα εξής:

-Από το σύνδεσμο των Πανθήρων

-Από το Members Club, κατά τις ώρες λειτουργίας του

-Από την μπουτίκ, ώρες καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται πως έξω από τη Θύρα 1 του γηπέδου Περιστερίου, ΔΕΝ θα υπάρξει την ημέρα του αγώνα εκδοτήριο για τους οπαδούς του Πανιωνίου.

Για την προμήθεια των εισιτηρίων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας».

Εκτός ο Αυγενικού 

7/11/2012

Εκτός ο Αυγενικού 
Τις υπηρεσίες του Μιχάλη Αυγενικού θα στερηθεί ο ΠΑΣ Γιάννενα για την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής με την Ξάνθη.

Ο μέσος της ομάδας των Ιωαννίνων δέχτηκε ένα χτύπημα στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί κάκωση μαλακών μορίων στη δεξιά ποδοκνημική, όπως έδειξαν οι εξετάσεις που έκανε, χωρίς ωστόσο, να έχει γίνει ακόμα γνωστός ο χρόνος που θα παραμείνει εκτός.

Ο Αυγενικού ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση, μαζί με τους Γιώργο Ντάσιο και Χρήστο Πατζατζόγλου, οι οποίοι συνεχίζουν την αποθεραπεία τους. Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει άλλες απουσίες και περιμένει να δει την πορεία των τραυματιών, ώστε να δει αν θα μπορεί να υπολογίζει σε κάποιον.

Από τον Δεκέμβρη ο Πουλίδο 

7/11/2012

Από τον Δεκέμβρη ο Πουλίδο 
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του ιατρικού επιτελείου του Άρη για την κατάσταση του Ρούμπεν Πουλίδο.

Ο Ισπανός αμυντικός (εμφανίστηκε στο Ρύσιο με πατερίτσες) έχει υποστεί βαριά θλάση στην γάμπα, η οποία θα τον κρατήσει τέσσερις με έξι εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης ή διαφορετικά θα είναι και πάλι διαθέσιμος από τον Δεκέμβρη.

Από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό το Σάββατο (19:30) θα προφυλαχθεί ο Μανώλης Παπαστεριανός, ενώ δεν υπολογίζονται οι Κώστας Καζναφέρης, Νούνο Κοέλιο και Νταβίντ Αγκάνθο, καθώς έχουν συμπληρώσει κάρτες και δηλώθηκαν να εκτίσουν τις ποινές τους.

Αμφίβολος είναι ο Δημήτρης Ασλανίδης, καθώς αποχώρησε από το σημερινό πρόγραμμα με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς κι αύριο θα δοκιμάσει να προπονηθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Πρόβλημα ο Καρντάσιο 

7/11/2012

Πρόβλημα ο Καρντάσιο 
Στον Ματίας Καρντάσιο έχει πέσει το ιατρικό επιτελείο του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ουρουγουανός μέσος νιώθει ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο και είναι αμφίβολο αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό για την δέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα της Τρίπολης, μετά τη νίκη της επί του ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να συνεχίσει νικηφόρα και να πετύχει τη δεύτερη νίκη του, μακριά από την Αρκαδία. Μάλιστα, εκεί θα βρει έναν παλιό γνώριμο, τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο Μακεδόνας τεχνικός έχει περάσει από τον πάγκο του Αστέρα και τώρα θα βρει αντιμέτωπη την πρώην ομάδα του.

Οι Αρκάδες, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν αναμένεται να έχουν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Η μόνη αρκετά πιθανή, είναι η επιστροφή του Πιπίνη, αντί του Φορμίκα. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, εκτός από τον Καρντάσιο, προπονήθηκαν κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Τρεχάτε ποδαράκια μου 

7/11/2012

Τρεχάτε ποδαράκια μου
Όρεξη για πολύ τρέξιμο είχε ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κωστένογλου, στην προπόνηση της Τετάρτης (7/11).

Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τους παίκτες του να κάνουν ασκήσεις εκρήξεις ταχύτητας και ταχυδύναμης, προκειμένου να τρέχουν και να… φτάνουν στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης ο Κωστένογλου είδε όλους τους ποδοσφαιριστές του να δουλεύουν στο πρόγραμμα που είχε φτιάξει.

Μοναδικός απών ήταν ο Ρικάρντο Ντάνι, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και θα κριθεί τις επόμενες μέρες αν θα είναι έτοιμος για τον αγώνα κόντρα στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Γκάζια και δοκιμές 

7/11/2012

Γκάζια και δοκιμές 
Η απουσία του Κοστίν Λάζαρ και οι διαφοροποιήσεις που μοιραία θα προκύψουν στη μεσαία γραμμή, κάνουν τον Γιώργο Δώνη να σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Πέλκα από την αρχή στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά στην Τούμπα (Κυριακή, 11/11).

Ο Έλληνας τεχνικός τα… έψαλε στους ποδοσφαιριστές του για την παρουσία τους στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ωστόσο δεν περιορίστηκε μόνο να τους υποδείξει τι δεν έκαναν σωστά με τους «κυανέρυθρους», αλλά προχώρησε και σε δοκιμές.

Σκέψη του είναι να διατηρήσει το 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, με τον Γκαρσία αμυντικό χαφ, εσωτερικούς τους Κάτσε, Φωτάκη και στην κορυφή του, τον νεαρό Πέλκα σε ρόλο επιτελικού.

Θα φανεί από τις επόμενες προπονήσεις αν θα βασιστεί σε ένα τέτοιο σχήμα. Πάντως δεν έχει πάρα πολλές επιλογές, δεδομένου ότι οι Λόρενς, Ρομπέρ και όπως όλα δείχνουν και ο Γεωργιάδης είναι εκτός.

«Ξέρουν την αλήθεια…» 

7/11/2012

«Ξέρουν την αλήθεια…»
Αντίο με ευχαριστίες, ευχές για τη συνέχεια, αλλά και πολλές αιχμές από τον Κώστα Κατσουράνη. Με γραπτή του δήλωση μέσω του γραφείου μάνατζερ του Γιάννη Εμμανουηλίδη, ο 33χρονος μέσος αναφέρει: «Αφήνω πίσω όλα όσα επιμελώς πλέχτηκαν γύρω από μένα, τις εντυπώσεις που προσπάθησαν να αφήσουν για την αρνητική επιρροή που ασκούσα προς τους συμπαίκτες μου, καθώς κι ότι προσπαθούσα να δημιουργώ προβλήματα στην τεχνική ηγεσία», ενώ προσθέτει: «Όλοι όσοι είναι στο σύλλογο γνωρίζουν την αλήθεια».

Αναλυτικά η δήλωση του διεθνούς μέσου, που χθες έλυσε και τυπικά τη συνεργασία του με το «τριφύλλι»:

«Ένας σημαντικός κύκλος στην καριέρα μου κλείνει με τη λύση της συνεργασίας μου με τον Παναθηναϊκό. Φεύγω κρατώντας μόνο τις καλές στιγμές και με την πίστη ότι αγωνίστηκα δίνοντας πάντα το μέγιστο δυνατό για την ομάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνιστήκαμε μαζί από το 2009 μέχρι σήμερα και φυσικά όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος που εργάζονται σκληρά για να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.

Αφήνω πίσω όλα όσα επιμελώς πλέχτηκαν γύρω από μένα, τις εντυπώσεις που προσπάθησαν να αφήσουν για την αρνητική επιρροή που ασκούσα προς τους συμπαίκτες μου, καθώς κι ότι προσπαθούσα να δημιουργώ προβλήματα στην τεχνική ηγεσία.

Όσοι βρίσκονται στο σύλλογο γνωρίζουν την αλήθεια. Όσοι, επίσης, με ξέρουν έστω και λίγο, γνωρίζουν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα μου.

Εύχομαι πραγματικά καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και φυσικά ο κόσμος να βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές».

Δεν ανησυχούν στο Περιστέρι 

7/11/2012

Δεν ανησυχούν στο Περιστέρι 
Μπορεί οι Εντουάρντο Μπρίτο και Γιάννης Σκόνδρας να μην προπονήθηκαν την Τετάρτη, όμως δεν υπάρχει ανησυχία στο επιτελείο του Ατρόμητου, για ενδεχόμενο απουσίας τους, από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Οι Περιστεριώτες, έχουν ένα δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους, αυτή την φορά για την δέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και όπως φαίνεται, ο μόνος που θα απουσιάσει θα είναι ο Ντένις Επστάιν.

Ο Γερμανός άσος ξεκίνησε τρέξιμο, καθώς έχει πρόβλημα στη μέση, ενώ ο Μπρίτο, ένιωσε ένα σφίξιμο στη μέση και προτιμήθηκε να μην προπονηθεί την Τετάρτη. Την Πέμπτη αναμένεται να μπει κανονικά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Γιάννη Σκόνδρα. Ο αρχηγός των «κυανόλευκων» είναι κρυωμένος και προτιμήθηκε να μην επιβαρυνθεί η υγεία του. Το πρωί της Πέμπτης αντιπροσωπεία των παικτών που θα την αποτελούν οι Βαγγέλης Νάστος, Στάθης Ταυλαρίδης, Παναγιώτης Μπάλλας θα επισκεφθεί το 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου για να μοιράσει εισιτήρια του κυριακάτικου αγώνα.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα…» 

7/11/2012

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα…» 
Καμία ανησυχία δεν προκαλούν στον Πανθρακικό δημοσιεύματα που κάνουν λόγο πως ο Σοφιάν Σερφά «ψάχνεται» για την μεταγραφή του στην Ομόνοια της Κύπρου. Όπως τονίζεται από την διοίκηση της ακριτικής ομάδας, ο παίκτης έχει συμβόλαιο και είναι αποφασισμένος να το τιμήσει μέχρι τέλους.

Στα αγωνιστικά, εκτός από το πρόβλημα με τον Αχιλλέα Σαρακατσάνο, δεν υπάρχει κάποιο άλλο για τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα τον έχει στην διάθεσή του για τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς έχει υποστεί διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου.

Τέλος, μια ακόμα προσθήκη, υπήρξε στο τεχνικό τιμ. Πιο συγκεκριμένα, μέλος της οικογένειας του Πανθρακικού είναι ο Νίκος Μιχόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε με επιτυχία στον ΠΑΟΚ, αλλά και στο εξωτερικό, όπως την Μπέρνλι. Εκεί είχε συμπαίκτη και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος φοράει πλέον, την φανέλα της ομάδας της Κομοτηνής.

Αγώνας δρόμου για Καραλή και Τσουμάνη 

7/11/2012

Αγώνας δρόμου για Καραλή και Τσουμάνη
Τις επόμενες μέρες θα κριθεί η συμμετοχή τόσο του Γιάννη Καραλή, όσο και του Νίκου Τσουμάνη στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ποδοσφαιριστές και στην προπόνηση της Τετάρτης έκαναν θεραπεία, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα δώσουν το «παρών» στο ματς της προσεχούς Δευτέρας.

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση της Τετάρτης ο προπονητής του συλλόγου, Άκης Μάντζιος, χώρισε τους παίκτες του σε δύο γκρουπ. Ωστόσο και στα δύο οι ποδοσφαιριστές έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης αρχικά, ενώ, στη συνέχεια, έδωσαν έμφαση στην τακτική.

Χωρίς προβλήματα "έβγαλε" το πρόγραμμα της προπόνησης και ο Άγγελος Ζουμπουλάκης, ο οποίος δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και, όπως όλα δείχνουν, ο Μάντζιος θα τον υπολογίζει κανονικά για την αναμέτρηση απέναντι στο «τριφύλλι».

Ένας σηκώνεται, άλλος… πέφτει στην ΑΕΚ 

7/11/2012

Ένας σηκώνεται, άλλος… πέφτει στην ΑΕΚ 
Για κάθε πρόβλημα που λύνεται, άλλο ένα φυτρώνει στα σχέδια του Έβαλντ Λίνεν για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο Γερμανός είδε τον Γιάγκο να προπονείται κανονικά το απόγευμα (μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε το πρωί) αλλά πριν προλάβει να το… χαρεί του προέκυψε και τραυματισμός του Φούντα.

Κι όλα αυτά την ώρα που και ο Παναγιώτης Λαγός ταλαιπωρείται από ίωση.

Ευτυχώς για τον Λίνεν -που τον θεωρεί βασικότατο- ο Γιάγκο δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο αριστερό γόνατο. Παρά τις ενοχλήσεις λοιπόν που ένιωσε εκεί το πρωί, το απόγευμα της Τετάρτης γυμνάστηκε χωρίς πρόβλημα και τέθηκε στη διάθεσή του Γερμανού.

Το ίδιο, αντίθετα, δεν έγινε και με τον (έτερο απόντα της πρωινής προπόνησης) Παναγιώτη Λαγό, που έχει προσβληθεί από ίωση και παρέμεινε κλινήρης. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ταξιάρχη Φούντα, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την απογευματινή προπόνηση.

Κι αυτό διότι οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο νεαρός στον επιγονατιδικό τένοντα δεν μοιάζουν ικανές να τον κρατήσουν εκτός των επόμενων προπονήσεων. Εκεί όπου θα κριθεί, εξάλλου (πέρα από το αν θα υπάρξουν προβλήματα απουσιών) και το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι.

Διότι στα σχέδια του Έβαλντ Λίνεν υπάρχει βέβαια το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια και -με κάποιες ατομικές παραλείψεις- είχε καλές αμυντικές επιδόσεις. Επειδή όμως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Γερμανός θεωρεί πως θα χρειαστούν ακόμα καλύτερες, στο μυαλό του υπάρχει και το 4-3-2-1.

Μια διάταξη που, αν επιλεχθεί, θα προσθέσει έναν χαφ στο κέντρο (τον Φούντα δίπλα στους Φέτση-Κορδέρο), θα έχει τους Κατίδη-Γκερέιρο να κινούνται μπροστά τους και τον Φουρτάδο (παρά τις κακές εμφανίσεις του) να παραμένει φαβορί για τη θέση του προωθημένου.

Φήμες για Πλατανιά και Ταυλαρίδη 

7/11/2012

Φήμες για Πλατανιά και Ταυλαρίδη 
Ένα μεταγραφικό φλέρτ βγήκε στον φως της επιφάνειας την Τετάρτη και εμπλέκει τον Πλατανιά και τον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο έμπειρος αμυντικός δεν έχει βρει, μέχρι στιγμής, πολύ χρόνο συμμετοχής στον Ατρόμητο και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον από την ομάδα των Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα τα «Χανιώτικα Νέα» αναφέρουν πως η ίδια η πλευρά του ποδοσφαιριστή έκανε κρούση στον Πλατανιά, για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν. Το θέμα είναι πως ο Ταυλαρίδης έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014 με τον Ατρόμητο και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποχωρήσει ο παίκτης από το Περιστέρι, τον ερχόμενο Γενάρη και μάλιστα ως ελεύθερος.

Από την άλλη πλευρά, ο Πλατανιάς, θα αναζητήσει κεντρικό αμυντικό, αφού χρειάζεται έναν, όμως η περίπτωση του 32χρονου αμυντικού είναι δύσκολη. Λεφτά να δοθούν και να υπάρξει αγορά είναι απίθανο και για τον λόγο αυτό η ομάδα του Χατζηνικολάου, θα στραφεί σε άλλες λύσεις.

Τα χρέη τρέχουν, ο Βιντιάδης όχι… 

7/11/2012

Τα χρέη τρέχουν, ο Βιντιάδης όχι… 
Οι μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχαν οριστεί ως deadline για την είσοδο των Βιντιάδη και Χάρις στην ΑΕΚ.

Πιθανότατα ωστόσο ο κόσμος της θα χρειαστεί να κάνει λίγο ακόμα υπομονή.

Παρόλο που τα χρέη τρέχουν -και ο Ανδρέας Δημητρέλος έχει ξεκινήσει σχεδιασμό αντιμετώπισης των πιο άμεσων- η πλευρά των επενδυτών θα συνεχίσει το Σ/Κ την εξέταση των στοιχείων.

Έτσι, η απάντησή τους -για την οποία πάντως υπάρχει αισιοδοξία στα όρια της βεβαιότητας από την ΠΑΕ- μάλλον θα πάει από Δευτέρα.

Όποια κι αν είναι αυτή, ωστόσο, στη διοίκηση θέλουν να είναι προετοιμασμένοι. Να έχουν ετοιμάσει ένα πλάνο των οφειλών που πρέπει να αποπληρωθούν πιο άμεσα. kαι έπειτα -είτε να το παραδώσουν στους επενδυτές, είτε να το εφαρμόσουν οι ίδιοι στην απευκταία (και σχεδόν απίθανη βάσει των όσων διαρρέονται από την ΠΑΕ) περίπτωση να μην προχωρήσει το θέμα Βιντιάδη.

Σε περίοπτη θέση αυτού του πλάνου λοιπόν θα βρίσκονται οι υποθέσεις των Νασούτι και Σάχα, των οποίων οι προσφυγές έχουν τελεσιδικήσει και χρειάζεται ένα ποσό περίπου 150.000 ευρώ για να αποφευχθούν κίνδυνοι τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών. Θα υπάρχει, δε, και εκείνη του Μανόλο Χιμένεθ, που επίσης ζητά τη δόση που έχει διακανονίσει… επανειλημμένως τους περασμένους μήνες.

Όλα αυτοί οι «βραχνάδες» πάντως ελπίζεται ότι θα είναι η τελευταία εβδομάδα που απειλούν την ΑΕΚ. Και παρά τη νέα καθυστέρηση (για την οποία συστήθηκε στον Δημήτρη Βιντιάδη να βγάλει μια ανακοίνωση που θα καθησυχάζει τον κόσμο, με τον ίδιο να προτιμά να μιλήσει μετά την οριστική κατάληξη του θέματος) η απάντηση των επενδυτών να είναι αυτή που με μεγάλη αισιοδοξία εξακολουθούν να προαναγγέλλουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ.

Ο Λίνεν… αιφνιδιάζει 

7/11/2012

Ο Λίνεν… αιφνιδιάζει
Απλές σκέψεις, κανονικές δοκιμές ή… στάχτη στα μάτια του αντιπάλου; Όπως και να’ χει, ο Έβαλντ Λίνεν εξέπληξε τις επιλογές του στην προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη, εν όψει και της αναμέτρησης της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

Ο Γερμανός τεχνικός δοκίμασε ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και χωρίς σέντερ φορ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κωνσταντόπουλος, στο κέντρο άμυνας οι Γιάγκο και Κουτρουμπής με τον Βλάχο ως δεξί μπακ και τον Μπουγαΐδη να παίζει κάτι μεταξύ αριστερού μπακ και στόπερ πλαισιώνοντας τους άλλους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Στο κέντρο υπήρχαν τρεις αμυντικογενείς χαφ, Κορδέρο, Φέτσης και… Κοντοές (!), ενώ δεξιά ο Φούντας, αριστερά ο Κατίδης και ως μοναδικός προωθημένος ο Γκερέιρο.

Πάντως δεν αποκλείεται να ήταν μία απλή σκέψη, καθώς ο Λαγός λόγω ίωσης έμεινε εκτός, αλλά προλαβαίνει το ματς και πιθανώς να πάρει τη θέση του Κοντοέ με τον τελευταίο να επιστρέφει στη θέση του αριστερού μπακ αντί του Μπουγαΐδη που δεν έχει παίξει ποτέ στη συγκεκριμένη θέση.

Ασφαλέστερα συμπεράσματα για τις προθέσεις του Έβαλντ Λίνεν θα φανούν στις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Μετά το ντέρμπι… αλλάζει 

8/11/2012

Μετά το ντέρμπι… αλλάζει
Λεπτομέρειες, που δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απομένουν για να επισφραγιστεί το deal για την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Σύμφωνα με τη SportDay οι τελικές επαφές των υποψηφίων επενδυτών θα γίνουν το Σαββατοκύριακο και θα αφορούν τον τρόπο της εισόδου στην ΠΑΕ (μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου). Ανακοινώσεις αναμένονται στη συνέχεια, καθώς επιθυμούν να έχει κλείσει από όλες τις πλευρές η συμφωνία προτού την επισημοποιήσουν.

Όπως φαίνεται, ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν θα μπει στην ΠΑΕ με δάνεια ή έχοντας μόνο το μάνατζμεντ, αλλά καλύπτοντας, ο ίδιος και οι συνεργάτες του τα απαιτούμενα χρήματα για την εξασφάλιση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, βάζοντας δηλαδή κάτι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα καλυφθεί τόσο από την οικογένεια του Έλληνα εφοπλιστή, όσο και από ξένους επενδυτές που φέρνει η «Seymour Pierce» του Κιθ Χάρις, ενώ πολύ πιθανό είναι να βάλει χρήματα και ο ίδιος ο Άγγλος τραπεζίτης.

Ο τελευταίος θα έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση και πιθανώς θέση στο νέο ΔΣ αναλαμβάνοντας το έργο να λειτουργήσει η ΑΕΚ στα πρότυπα των αγγλικών συλλόγων. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, θα είναι «άφθαρτα» και δεν θα περιλαμβάνονται πρόσωπα όπως ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Γιάννης Βούρος, παρά τη σχέση τους με τον Δημήτρη Βιντιάδη. Ο Ηλίας Βιντιάδης, ξάδερφος του Δημήτρη Βιντιάδη, αναμένεται να έχει μία θέση σε αυτό, όπως και ο Ανδρέας Δημητρέλος αλλά άγνωστο σε ποιο ρόλο. Άλλωστε έχει εκτιμηθεί ο αγώνας που έχει δώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ με πενιχρά μέσα για να κρατήσει όρθια την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στους άμεσους στόχους, ασφαλώς είναι η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα για φέτος. Εφόσον υπάρξει άρση της απαγόρευσης μεταγραφών θα υπάρξει ενίσχυση της ομάδας, ειδάλλως θα αποκτηθεί-σύμφωνα και με τον υπάρχοντα περιορισμό-ένας καλός έμπειρος παίκτης (Κατσουράνης;) και κάποιοι νεαροί με δεδομένες ικανότητες (π.χ. Μητρόπουλος). Στόχος των νέων επενδυτών είναι σε μία διετία η ΑΕΚ να διεκδικεί θέση στο Champions League. Όσο για το γηπεδικό, αυτό θα απασχολήσει από την άνοιξη και μετά, με την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια να αποτελεί προτεραιότητα.

Ένταση με Φερέιρα στην συν. Τύπου 

7/11/2012

Ένταση με Φερέιρα στην συν. Τύπου
Τσαντισμένος εμφανίστηκε ο Φερέιρα με ερώτηση δημοσιογράφου με το τι θεωρεί επιτυχία για τον Παναθηναϊκό.

«Τα προβλήματά μας πρέπει να τα συζητήσουμε σπίτι μας και όχι εδώ», είπε ο Πορτογάλος.

«Αποτελεί κίνητρο αυτό το γήπεδο και ο αντίπαλος για την ομάδα μου. Ελπίζω οι παίκτες μου να χαρούν το παιχνίδι», τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» για την μάχη με την Λάτσιο.

Ο Πορτογάλος, στάθηκε ακόμη μία φορά στην κόπωση, στους τραυματισμούς και δήλωσε πως δεν πρέπει να κρίνουν τα Μέσα την ομάδα μόνο μέσω αποτελεσμάτων…

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη Τύπου του Ζεσουάλδο Φερέιρα:

«Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο απέναντι στη Λάτσιο αποτελεί ένα κίνητρο, ελπίζω ότι οι παίκτες θα έχουν θετική αντίδραση και θα επαναλάβουν αυτό που έκαναν στην Αθήνα. Η Λάτσιο είναι έμπειρη ομάδα, με φυσική κατάσταση καλή και πολύ καλή τεχνική. Είμαστε εδώ για να χαρούν οι παίκτες μας αυτό το παιχνίδι, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και να τους αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ πως είναι λάθος να κρίνουμε το ματς από το αποτέλεσμα. Να το κρίνουμε από όλες τις φάσεις και τη ροή του, όχι βασιζόμενοι μόνο στο τελικό αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος στάθηκε και πάλι στις πολλές απουσίες του Παναθηναϊκού. «Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε και με τους τραυματισμούς. Από τα τέλη Ιουλίου παίζαμε πολλούς αγώνες, αυτό βοήθησε την ανάπτυξη των παικτών, αλλά δημιουργεί και πολλά ρίσκα. Είναι διαφορετικό να παίζεις ένα και όχι δύο αγώνες την εβδομάδα. Όσο πιο πολλή εμπειρία αποκτούν οι παίκτες βέβαια, τόσο πιο πολύ συνηθίζουν και τόσο πιο καλά αποδίδουν τελικά. Έχει και η Λάτσιο παρεμφερή προβλήματα, αλλά αυτή είναι η ζωή των μεγάλων ομάδων και είναι υποχρεωμένες να πορεύονται με βάση τις υποχρεώσεις τους. Στον τελευταίο αγώνα έπαιξαν οκτώ Έλληνες παίκτες, πράγμα που το θεωρώ πολύ θετικό. Και από αυτούς, οι τρεις, πολύ νεαρής ηλικίας. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να μπαίνει σε μια νέα κατάσταση και για το παρόν και για το μέλλον του. Αύριο θα παρατάξω την ομάδα που θεωρώ ικανότερη να διαχειριστεί το ματς. Ελπίζω να ξεπεράσουν την κόπωση και τους τραυματισμούς, με αλληλεγγύη, με δυναμισμό, με κίνητρα και να μπορέσουμε να επιτελέσουμε με το καθήκον μας».

Ενώ για τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, ο Φερέιρα είπε: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα η Λάτσιο. Έχει τέσσερις παίκτες μεγάλης ποιότητας και εμπειρίας. Διαθέτει επιθετικότητα διακριτή. Στην Αθήνα μπορέσαμε να εμποδίσουμε την επιθετικότητά της. Αύριο θα έχει το κοινό της αλλά αν κατανοήσουν οι παίκτες, όπως στην Αθήνα, ότι μπορούμε να είμαστε πιο επιθετικοί και να εκμεταλλευτούμε ορισμένες στιγμές ανισορροπίας του αντιπάλου, ίσως μπορέσουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

Η κατάσταση ξέφυγε λιγάκι στην συνέντευξη όταν ο Φερέιρα ρωτήθηκε το εξής: «Τρίτη σεζόν σας στον Παναθηναϊκό, έχετε στήριξη αξιοσημείωτη από τη διοίκηση, όχι τίτλο όμως… Τι θα θεωρήσετε επιτυχία μέχρι το τέλος της σεζόν, δεδομένου ότι αύριο παίζετε έναν αγώνα καθοριστικό για την πρόκριση και υπάρχει μεγάλη απόσταση από την κορυφή στο πρωτάθλημα»;

Ο Πορτογάλος τεχνικός αντέδρασε, λέγοντας: «Είναι ερώτηση αυτή για να την κάνετε εδώ»;

«Υπάρχουν καλές και κακές ερωτήσεις;», είπε ο δημοσιογράφος με την σειρά του, με τον Πορτογάλο να απαντά:

«Θεωρώ ότι επιτυχία θα είναι η ανάπτυξη της ομάδας και νέων παικτών. Όσο περισσότερο αναπτύσσονται οι παίκτες, τόσο μεγαλύτερα τα ρίσκα που αναλαμβάνονται, όμως και όλα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό δεν νομίζω ότι μπορούμε να τα συζητήσουμε εδώ εκτός Ελλάδας, αλλά στο σπίτι μας» και να αποχωρίσει.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου