ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Καραϊσκάκη σημαίνει πέναλτι εις βαρος του Ολυμπιακου (videos)

Καραϊσκάκη σημαίνει πέναλτι εις βαρος του Ολυμπιακου (videos)



Το πέναλτι της Μονπελιέ ήταν το τέταρτο που καταλογίζεται εις βάρος του Ολυμπιακού μέσα στην έδρα του στα τελευταία οκτώ ευρωπαϊκά ματς, δηλαδή ποσοστό 50% που δύσκολα βρίσκεις στην Ευρώπη. Το gazzetta.gr αναλύει!
Οι παραβάσεις των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη σφυρίζονται είτε πρόκειται για ξεκάθαρες είτε για αμφισβητούμενες. Μάλιστα, ο παράγοντας έδρα δεν φαίνεται να επηρεάζει τους διαιτητές στην απόφασή τους.

Για του λόγου το αληθές, το πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος του στην αναμέτρηση με την Μονπελιέ ήταν το τέταρτο στα οκτώ τελευταία ματς μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι στις τρεις από τις τέσσερις αυτές περιπτώσεις δεν το έχει πληρώσει, είτε επειδή κατάφερε να κερδίσει το ματς (Μονπελιέ), είτε επειδή ο αντίπαλος αστόχησε (Μέταλιστ, Σάλκε).

Το κακό με τα εντός έδρας πέναλτι για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε τη σεζόν 2010/11 στα προκριματικά του Europa League. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μεντουγιάνιν στο 18΄. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη με 2-1, ωστόσο αποκλείστηκε καθώς έχασε με 1-0 στον επαναληπτικό του Ισραήλ, πληρώνοντας ουσιαστικά το γκολ που είχε δεχθεί στην έδρα του.

Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στους ομίλους του Champions League αντιμετωπίζοντας τις Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ. Κατάφερε να τερματίσει τρίτος στον όμιλο και να εξασφαλίσει τη συνέχεια του στη Ευρώπη και στο Europa League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν το εμπόδιο της Ρούμπιν Καζάν και το επόμενο ήταν η Μέταλιστ.

Μετά τη νίκη του μέσα στην Ουκρανία, ο Ολυμπιακός έχασε στην έδρα του από τη Μέταλιστ την πρόκριση. Σε αυτό το ματς το οποίο έληξε 2-1 υπέρ της ουκρανικής ομάδας, ο Ντέιβις αστόχησε στο 77΄ σε πέναλτι.

Το αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ήταν το φετινό με την Σάλκε για τη φάση των ομίλων του Champions League, στο οποίο ο Χούντελαρ αστόχησε και αυτός από τα έντεκα βήματα, όμως η γερμανική ομάδα πήρε τελικά τη νίκη με σκορ 2-1. Για να φτάσουμε στο πρόσφατο ματς με τη Μονπελιέ, όπου ο Μπελχαντά ευστόχησε στο πέναλτι, χωρίς ωστόσο να στοιχίσει στον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του περυσινού πρωταθλήματος (σε 30 ματς) τα πέναλτι που καταλογίστηκαν εις βάρος των «ερυθρολεύκων ήταν ένα, ενώ φέτος σε 9 αγωνιστικές οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν έχουν πάει στην άσπρη βούλα.

Τα 8 τελευταία εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Europa League 2010/11 (Προκριματικά)
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 (18΄ Μεντουγιάνιν)

Champions League 2011/12
Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 0-1
Ολυμπιακός – Ντόρτμουντ 3-1
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1

Europa League 2011/12
Ολυμπιακός – Ρούμπιν Καζάν 1-0
Ολυμπιακός – Μέταλιστ 1-2 77΄ Ντέβιτς (αστόχησε)

Champions League 2012/13
Ολυμπιακός – Σάλκε 1-2 61΄ Χούντελαρ (αστόχησε)
Ολυμπιακός – Μονπελιέ 3-1 67΄ Μπελχαντά

Δείτε τα πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου