ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ο "έλεγχος" των δέκα μεταγραφών του καλοκαιριού

Ο "έλεγχος" των δέκα μεταγραφών του καλοκαιριού

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε στην απόκτηση δέκα ποδοσφαιριστών προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ του. Το RedPlanet.gr προχωράει στην καταγραφή των πεπραγμένων τους στο πρώτο μισό της σεζόν. Ποιοι έχουν ικανοποιήσει, ποιοι δυσκολεύονται και αυτοί που ακόμη ουσιαστικά δεν έχουμε δει.
Πολλές ανακατατάξεις σημειώθηκαν το καλοκαίρι του 2012 στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Αλλαγή φρουράς στην τεχνική ηγεσία με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να αντικαθιστά τον αποχωρήσαντα Ερνέστο Βαλβέρδε (σ.σ. ο Ισπανός τεχνικός κάθεται στον πάγκο της Βαλένθια από τις 10 Δεκέμβρη μετά την απομάκρυνση του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο) και σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ (αποτέλεσαν παρελθόν για τον σύλλογο ποδοσφαιριστές όπως οι Μέλμπεργκ, Μιραλάς, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Μακούν και άλλοι) με 10 νέους συνολικά παίκτες να έρχονται στο Λιμάνι.

Ως σπουδαιότερη κίνηση για τον Ολυμπιακό λογίζεται η απόκτηση του Πάουλο Μασάντο από την Τουλούζ, με τον Πορτογάλο ωστόσο να μην έχει ικανοποιήσει με τη συνολική προσφορά του μέχρι στιγμής.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Ξάνθη), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), Πάμπλο Κοντρέρας (Κόλο Κόλο), Ντρισά Ντιακιτέ (ελεύθερος), Ανδρέας Τάτος (Ατρόμητος Περιστερίου), Βασίλης Καραγκούνης (Ουντινέζε), Ανδρέας Γιαννιώτης (Εθνικός Γαζώρου), Κλοντ Ντιελνά (ελεύθερος) και Λεάντρο Γκρέκο (Ρόμα) ήταν οι υπόλοιπες κινήσεις των Πειραιωτών στο μεταγραφικό παζάρι, όπως βεβαίως και ο Κώστας Μανωλάς που ήρθε εν μέσω μουρμούρας και αμφιβολιών από την ΑΕΚ αλλά αποδεικνύεται "λίρα εκατό" για το παρόν και το μέλλον της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής.

Το RedPlanet.gr προχωράει στην καταγραφή των πεπραγμένων τους στο πρώτο μισό της σεζόν. Ποιοι έχουν ικανοποιήσει, ποιοι δυσκολεύονται και αυτοί που ακόμη ουσιαστικά δεν έχουμε δει...

Πάολο Μασάντο: Η αγορά του από την Τουλούζ στοίχισε κάτι παραπάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό. Οι συστάσεις που τον συνόδευαν και το σκάουτινγκ έκαναν λόγο για "νέο Ιμπαγάσα". Ήταν επόμενο λοιπόν οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί με την απόκτηση του Πορτογάλου να είναι μεγάλες. Η συνολική του παρουσία στο πρώτο μισό της σεζόν δεν είναι η αναμενόμενη, δίχως αυτό να σημαίνει πως ο Μασάντο δεν προσπαθεί ή δεν έχει προσφέρει σε τομείς του παιχνιδιού. Δεν είναι όμως αυτό που περίμενε ο κόσμος. Δυσκολεύεται στο γκολ, δυσκολεύεται στην δημιουργία και δεν έχει φανερώσει ηγετικές ικανότητες. Η αυστηρή κριτική που του γίνεται πολλές φορές είναι υπερβολική αλλά ο οφείλεται στο γεγονός πως ο 26χρονος κεντρικός χαφ ήρθε το καλοκαίρι στον Πειραιά ως "ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά". Σίγουρα δεν τον βοηθά πως μια παίζει στα άκρα και μια στον άξονα, αδυνατώντας να βρει πατήματα και ρυθμό. Ευχή όλων να αποδώσει καλύτερα στο δεύτερο μισό της σεζόν καθώς ο Ολυμπιακός επένδυσε επάνω του ένα σεβαστό ποσό. Βαθμολογία: 6/10.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Διεκδικεί το βραβείο του παίκτη, για χάρη του οποίου ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ακούσει τα περισσότερα "ευχολόγια". Ακραίος κυνηγός με εντυπωσιακή σωματοδομή, ταχύτητα, καλό δεξί πόδι και φαντασία στο παιχνίδι του. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που θέλουν τα αδηφάγα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου, είναι όμως ποδοσφαιριστής με ταλέντο και προοπτικές που εφόσον δουλέψει και πάρει παιχνίδια, μπορεί να εξελιχθεί σε μεσοεπιθετικό πρώτης γραμμής. Τις λίγες φορές που αγωνίστηκε άφησε θετικές εντυπώσεις αν και του έλειψε ο ρυθμός, πράγμα φυσιολογικό εξαιτίας της αγωνιστικής του απραξίας. Το δείγμα που έχουμε από τον παίκτη είναι πολύ μικρό, γι' αυτό και η βαθμολογία του είναι περισσότερο ενδεικτική: 7/10.

Δημήτρης Σιόβας: Μετά από δύο πολύ καλές σεζόν στον Πανιώνιο, ο 24χρονος διεθνής άσος μετακόμισε στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε βασικός σαν δίδυμο με τον Κοντρέρας, έχασε τη θέση του από τον Μανωλά και στη συνέχεια επανήλθε ξανά στην πρώτη γραμμή στο πλάι του τελευταίου. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 11 συμμετοχές στην Super League και 3 στο Champions League, ενώ έχει στο ενεργητικό μια πολύ καλή παρουσία με την Εθνική Ελλάδος στην εκτός έδρας επικράτηση κόντρα στην Σλοβακία. Συνεκτιμώντας την ραγδαία αλλαγή στην καριέρα του πριν λίγους μήνες, στη συνολική παρουσία του Σιόβα έως τώρα στη σεζόν μπαίνει θετικό πρόσημο. Σίγουρα έχει ακόμη κάποιες χτυπητές αδυναμίες στο παιχνίδι του, που έχουν στοιχίσει τέρματα στον Ολυμπιακό, πάνω στις οποίες θα πρέπει να δουλέψει. Όμως έχει και κάμποσα θετικά στοιχεία, όπως η ικανότητα του στον αέρα (1.91εκ.), η καλή τεχνική του για μεσοαμυντικός παίκτης και η έφεση στο σκοράρισμα από στημένες φάσεις. Συν τοις άλλοις μπορεί να βοηθήσει σαν αμυντικός μέσος, κάτι που πιθανόν να είναι στα μελλοντικά πλάνα του Ζαρντίμ. Βαθμολογία: 7/10.

Κώστας Μανωλάς: Μαζί με τον Μασάντο, η πλέον πολυσυζητημένη καλοκαιρινή κίνηση του Ολυμπιακού. Εξαιτίας της σχέσης του με την ΑΕΚ και όντας ανιψιός του Στέλιου Μανωλά, ο Κώστας αρχικά αντιμετωπίστηκε με μεγάλη δυσπιστία από την μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού. Αρκετά ψαρωμένος στην αρχή αλλά με πίστη στις δυνατότητες του, ο 21χρονος στόπερ ξεπέρασε το κακό του ξεκίνημα με τα ερυθρόλευκα και εξελίχθηκε στην ευχάριστη έκπληξη για τους Πειραιώτες στο πρώτο μισό της σεζόν. Οι εμφανίσεις του στην Ελλάδα και κυρίως στην Ευρώπη, συνοδεύτηκαν με άκρως κολακευτικά σχόλια από συμπαίκτες και αντιπάλους που έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εξέλιξη και την αγωνιστικότητα του Μανωλά. Εφόσον συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς είναι σίγουρο πως θα εξελιχθεί σε ένα από τα σπουδαιότερα "κόλπα" των ερυθρολεύκων τα τελευταία χρόνια, ενώ δείχνει σιγά - σιγά να κερδίζει και το πιο απαιτητικό κοινό της χώρας... Βαθμολογία: 9/10.

Πάμπλο Κοντρέρας: Στο Άχενκιρχ ο Ζαρντίμ έκρινε επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή για το κέντρο της άμυνας. Ο Κανού της Σταντάρ Λιέγης ήταν ο εκλεκτός του Πορτογάλου τεχνικού αλλά κουβάλαγε πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και "κόπηκε" στα ιατρικά. Ο Ολυμπιακός κινήθηκε άμεσα για την εύρεση εναλλακτικής λύσης, καταλήγοντας στον αρχηγό της Εθνικής Χιλής. Στα περισσότερα ματς που αγωνίστηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη με τα ερυθρόλευκα στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Κοντρέρας χωρίς να εντυπωσιάσει είχε σταθερά καλή απόδοση, χρησιμοποιώντας κατά βάση το μυαλό και την εμπειρία του. Υπήρχαν όμως και τα παιχνίδια όπου οι αδυναμίες (στον αέρα ή κόντρα σε πολύ γρήγορους αντιπάλους) του 34χρονου Πάμπλο έκαναν την εμφάνιση τους, αποδεικνύοντας πως είναι μια καλή μεν, αλλά προσωρινή δε, λύση στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Εκτός αυτού αντιμετώπισε ήδη δύο θλάσεις μέχρι στιγμής. Βαθμολογία: 6/10.

Ντρισά Ντιακιτέ: Αποτέλεσε την τελευταία χρονικά μεταγραφική προσθήκη στο ρόστερ των Πειραιωτών, που έψαχναν μια επιπλέον λύση στη θέση του αμυντικού χαφ. Μόνο που στις λίγες, μόλις πέντε, συμμετοχές του στον Ολυμπιακό, ο Αφρικανός άσος έχει αγωνιστεί πάντα ως δεξιός οπισθοφύλακας. Παρ' όλα αυτά κόντρα σε Κέρκυρα (Super League), δύο φορές την Παναχαϊκή (Κύπελλο Ελλάδας) και δύο φορές με την Άρσεναλ (Champions League), ο Ντρισά άφησε καλές εντυπώσεις και έδειξε πως μπορεί να αποδειχθεί μια χρήσιμη λύση στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Πάντως την εμπιστοσύνη του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει ακόμη και παραμένει αβέβαιο το μέλλον του στο Λιμάνι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πορτογάλος τεχνικός ούτε στην προπόνηση δεν δοκιμάζει τον Ντιακιτέ σε θέση ανασταλτικού μέσου, προτιμώντας στα παιχνίδια τον 34χρονο Μοδέστο. Με βάση τις εμφανίσεις του όσες φορές αγωνίστηκε, ο πρώην μέσος της Νις άξιζε παραπάνω ευκαιριών. Βαθμολογία: 7/10.

Ανδρέας Τάτος: Είχε αποκτηθεί τον Γενάρη του 2012 από τον Ατρόμητο και είχε παραμείνει στο Περιστέρι έως και τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2011-12. Κατόπιν ενσωματώθηκε στον Ολυμπιακό και έλαβε κανονικά μέρος στην προετοιμασία του Άχενκιρχ, όπου του πήρε κάμποσες μέρες μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του. Είχε έναν μικροτραυματισμό στο ξεκίνημα της σεζόν και έμεινε λίγο πίσω, ωστόσο ήταν φανερό εξ αρχής πως ο Ζαρντίμ δεν τον υπολόγιζε στα βασικά του πλάνα. Αγωνίστηκε βασικός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη αλλά δεν πήγε καλά (όπως σχεδόν όλη η ομάδα σε εκείνο το ματς) και έκτοτε δεν τον χρησιμοποίησε ξανά ο προπονητής του. Σίγουρα ο Τάτος δεν είχε τις ευκαιρίες που θα ήθελε να πάρει προκειμένου ο ίδιος να δείξει την αξία του αλλά και για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το τι μπορεί να προσφέρει ή όχι στον Ολυμπιακό. Τον Γενάρη αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός. Επί της ουσίας και μια συμμετοχή, δεν μπορεί να βαθμολογηθεί.

Λεάντρο Γκρέκο: Ήρθε το καλοκαίρι από τη Ρόμα, με το κόστος της μεταγραφής του να φτάνει τις 800.000 ευρώ και τον ίδιο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο αντί 650.000 ευρώ ετησίως. Ο Ιταλός αριστεροπόδαρος μέσος έχασε σχεδόν όλη τη βασική προετοιμασία καθώς μαζί του έφερε και έναν... τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα που δεν του επέτρεπε να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς για σχεδόν ένα μήνα. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα του Ζαρντίμ και τις καλές εμφανίσεις του τις έκανε στα δύο παιχνίδια του Champions League με τη Μονπελιέ αλλά και το εκτός έδρας με την Άρσεναλ. Στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Γκρέκο είχε άλλοτε καλές και άλλοτε κακές παρουσίες. Ο 26χρονος χαφ είναι γνώστης της τακτικής, έχει καλή επαφή με την μπάλα, πασάρει σωστά και ψάχνει το γκολ, όμως παρουσιάζει πολλές και απότομες μεταπτώσεις στην απόδοση του, όχι μόνο από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά και μέσα στο ίδιο το 90λεπτο. Αυτή η αστάθεια που παρουσιάζει ο Λεάντρο είναι που προβληματίζει έντονα τον Ζαρντίμ και όχι άδικα. Βαθμολογία: 6/10.

Βασίλης Καραγκούνης: Ο 18χρονος αμυντικός αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από την Ουντινέζε και ακολούθησε το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην Αυστρία. Έπαιξε σε αρκετά φιλικά και σε γενικές γραμμές άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Προτιμήθηκε να ενσωματωθεί στην ομάδα Νέων του συλλόγου και να συμμετάσχει στο NextGen Series, όπου αποδείχθηκε από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες στην εξαιρετική έως τώρα πορεία της ομάδας στην διοργάνωση. Μυαλωμένος, με εξαιρετική σωματοδομή για την ηλικία του (απόρροια της δουλειάς του στην Ιταλία), χρησιμοποιεί καλά και τα δύο του πόδια, ενώ μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Παίκτης με πολλά περιθώρια εξέλιξης και ένα μέλλον που προδιαγράφεται λαμπρό. Με βάση τις εμφανίσεις του στην ομάδα Νέων η βαθμολογία του είναι 8/10.

Ανδρέας Γιαννιώτης: Αποκτήθηκε με προοπτική για το μέλλον. Ο 20χρονος, ύψους 1.90 γκολκίπερ, είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν με τα χρώματα του Εθνικού Γαζώρου, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, ωστόσο ο Ολυμπιακός κινήθηκε αστραπιαία και τον έφερε στο Λιμάνι. Δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμη, όμως πρόθεση των ερυθρολεύκων είναι να επενδύσουν επάνω του για τα επόμενα χρόνια. Βαθμολογία: -

Κλοντ Ντιελνά: Ο 25χρονος άσος αποτέλεσε επιλογή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς το περασμένο καλοκαίρι, με τον Σέρβο να πιστεύει πολύ στις ικανότητες του αριστεροπόδαρου πρώην αμυντικού της Ιστρ. Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία, ο Ντιελνά δεν κατάφερε να πείσει για την αξία του τον Λεονάρντο Ζαρντίμ που εισηγήθηκε τον δανεισμό του παίκτη, ο οποίος με τη σειρά του... πήγε από κει που 'ρθε, δηλαδή στην δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και τη Σεντάν. Βαθμολογία όχι απόδοσης αλλά... μεταγραφής: 2/10.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου