ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Συνεντευξη Μενέλαου Κοκκινάκη (video)

Συνεντευξη Μενέλαου Κοκκινάκη (video)


Ο Μενέλαος Κοκκινάκης μίλησε στο RedPlanet.gr για την περσινή σεζόν, το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνουν οι ερυθρόλευκοι φέτος, την ευρωπαϊκή περιπέτεια στο Challenge Cup και την προσωπική του "δίψα" να καθιερωθεί στην ομάδα που μεγάλωσε και αγαπάει, τον Ολυμπιακό.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης προέρχεται από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και κοντεύει μια δεκαετία στον σύλλογο. Γέννημα - θρέμμα του συλλόγου, ο 19χρονος (σε λίγες μέρες, καθώς έχει γενέθλια στις 21/1), ύψους 1.93, ακραίος της ομάδας βόλεϊ των ερυθρολεύκων μίλησε στο RedPlanet.gr και αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνουν οι ερυθρόλευκοι φέτος, την ευρωπαϊκή περιπέτεια στο Challenge Cup και την προσωπική του "δίψα" να καθιερωθεί στην ομάδα που μεγάλωσε και αγαπάει, τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μενέλαος Κοκκινάκης στον "Κόκκινο Πλανήτη":

Μενέλαε, την περσινή σεζόν ο σημαντικότερος στόχος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ήταν η οικονομική εξυγίανση. Η απώλεια τίτλων ωστόσο έφερε μια απογοήτευση. Στο πρώτο μισό της σεζόν η ομάδα βόλεϊ παρουσιάζεται πολύ δυνατή και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των μέχρι πέρσι βασικών ανταγωνιστών της. Πιστεύεις πως αυτό αποτελεί μια δικαίωση της διοίκησης για την επιλογή της;

"Ναι, πράγματι. Η ομάδα βέβαια και πέρσι είχε τους ίδιους στόχους. Παρόλο την οικονομική κατάσταση που είχε, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάντα ψηλά, Πρωταθλητής και Κυπελλούχος στην Ελλάδα.

Πέρσι δεν το καταφέραμε αυτό, φέτος έχουμε μείνει μόλις τρεις παίκτες από εκείνη την ομάδα. Και οι τρεις λοιπόν, αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, θέλουμε φέτος να το διορθώσουμε αυτό και ο Ολυμπιακός να φτάσει ξανά εκεί που ήταν. Την τρέχουσα σεζόν και εμείς και η διοίκηση είμαστε ευχαριστημένοι. Παρουσιάζουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και θέλουμε να φέρουμε τον Ολυμπιακό ξανά ψηλά. Πιστεύω λοιπόν πως η διοίκηση είναι χαρούμενη και όλοι μαζί συνεχίζουμε".

Ο Ολυμπιακός μετράει το απόλυτο έως τώρα στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι όντως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ;

"Έτσι είναι, όλοι μας έχουν θέσει σαν φαβορί. Και λόγω ονόματος και επειδή έχουμε κάποιους πολύ καλούς παίκτες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κάνουμε ομαδική δουλειά, προσπαθούμε πολύ στην προπόνηση, έχουμε καλό κλίμα μεταξύ μας.

Αυτό το "10 στα 10" (σ.σ. "11 στα 11" μετά και τη νίκη με 3-0 σετ επί του ΠΑΟΚ) είναι πολύ καλό, μας χαροποιεί αλλά δεν σημαίνει πως αν έρθει μια ήττα θα τα βάψουμε μαύρα. Πάμε καλά, ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι, να κάνουμε καλές γιορτές και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια".

Επεισοδιακή πρόκριση κόντρα στην Λέφσκι στη Σόφια και επόμενος αντίπαλος η Στρόιτελ Μινσκ από την Λευκορωσία στους "16" του Challenge Cup. Oι φιλοδοξίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έχουν έχουν ταβάνι; Ή κοιτάτε κάθε ματς ξεχωριστά;

"Εντάξει, με τη Λέφσκι στο Ρέντη κερδίσαμε και μετά πήγαμε στη Σόφια και συνέβησαν όσα συνέβησαν... Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν τα έχουμε ζήσει, τα έχουμε δει και στην Ελλάδα αυτά. Τα ίδια έγιναν και στο παιχνίδι στην Βουλγαρία αλλά καταφέραμε και περάσαμε μια δύσκολη ομάδα. Άσχετα με το τι συνέβη, πιστεύω πως θα παίρναμε την πρόκριση ούτως ή άλλως.

Είχαμε δείξει καλό πρόσωπο μέχρι το 1-1, θα κερδίζαμε ξανά. Τώρα με την ομάδα από την Λευκορωσία, νομίζω πως για να έχει φτάσει μέχρι εδώ στην διοργάνωση θα πρόκειται για μια δυνατή ομάδα. Εμείς σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Εξάλλου αναγκαζόμαστε να το κάνουμε αυτό λόγω της δομής που έχει το Challenge Cup, με ένα ματς ανά εβδομάδα εντός κι εκτός, με το νικητή να περνάει.

Αυτό κοιτάζουμε κάθε φορά, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό με κάθε αντίπαλο. Θέλουμε να πάμε ψηλά στην Ευρώπη γιατί είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό".

Πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία ενός αθλητή να έχει, αν όχι όλα, τα περισσότερα προβλήματα του λυμένα όσον αφορά το οικονομικό αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι;

"Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς αυτό το γεγονός, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μας κάνει να βγάζουμε περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο. Δεν μας απασχολεί κάτι άλλο, σκεφτόμαστε μόνο πως θα πάρουμε τη νίκη. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι τα πράγματα μέχρι το τέλος της χρονιάς".

Ποιοι είναι η προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον; Θα ήθελες κάποια στιγμή να παίξεις σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, όπως π.χ. το ιταλικό;

"Δεν θέλω να προϊδεάζω για το μέλλον. Σίγουρα ο πρώτος στόχος μου είναι να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που μεγάλωσα και αγαπάω. Να παίξω βασικός και να βοηθήσω όσο μπορώ στην κατάκτηση τίτλων. Για το μέλλον, ό,τι... κάτσει. Αν τύχει κάτι καλό, θα τα δούμε όλα σιγά - σιγά".

Μια ευχή για τον σύλλογο και τον κόσμο ενόψει Χριστουγέννων αλλά και της νέας χρονιάς;

"Εύχομαι στον σύλλογο να συνεχίσει το ίδιο καλά. Η διοίκηση, η ομάδα, τα πάντα. Σε όλα τα αθλήματα. Ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ αλλά και σε όλα τα αθλήματα είναι υπερδύναμη. Αν δεν καταστραφούμε σήμερα (σ.σ. 21/12/12...), που δεν το βλέπω γιατί έχει περάσει η ώρα, εύχομαι να συνεχίσουν όλα καλά...".

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Μενέλαου Κοκκινάκη στον "Κόκκινο Πλανήτη":

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης στο RedPlanet.gr από redplanetgr

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου