ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 


27/12/2012

Κέρδισαν μια μέρα

26/12/2012
 Μία επιπλέον ημέρα άδειας θα απολαύσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά από σχετική απόφαση του Γιώργου Δώνη.

Κέρδισαν μια μέρα
Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» αρχικά είχε δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μέχρι και την Τετάρτη, γεγονός που σημαίνει πως θα επέστρεφαν στις προπονήσεις την Πέμπτη, 27/12.

Τελικά όμως, ο κ. Δώνης άλλαξε γνώμη κι αποφάσισε να τους χαρίσει μία επιπλέον ημέρα ξεκούρασης αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έχουν καταβάλει το τελευταίο διάστημα.

Φυσικά αυτό αφορά κυρίως τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει εντός των τειχών, αφού οι ξένοι έχουν εξασφαλίσει περισσότερες μέρες άδειας ώστε να επισκεφθούν τις πατρίδες τους.

«Μεγαλύτερες αλλαγές το καλοκαίρι»

26/12/2012
 Σε συνέντευξή του ο Γιώργος Δώνης ξεκαθαρίζει πως οι μεγάλες αλλαγές στον ΠΑΟΚ θα γίνουν το προσεχές καλοκαίρι, ενώ προσθέτει πως είναι δικαιολογημένη η πίεση του κόσμου για επιτυχίες.

«Μεγαλύτερες αλλαγές το καλοκαίρι»
Παράλληλα, αναφέρεται στο πλάνο του Ιβάν Σαββίδη για την ομάδα και χαρακτηρίζει τον "Δικέφαλο του Βορρά" μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που έχει αναλάβει στην καριέρα του.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Ηταν μια γεμάτη χρονιά. Με πολλά συναισθήματα. Σε προσωπικό επίπεδο κυρίαρχο για μένα και την οικογένεια μου ήταν οι τρεις ληστείες, με αποκορύφωμα την τελευταία, όπου υπήρχαν και απαγωγές! Δόξα τω Θεό όλα τα πράγματα τελείωσαν ομαλά. Ποδοσφαιρικά το 2012 ήταν μια καλή χρονιά. Με την προηγούμενη ομάδα μου φτάσαμε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του κυπέλλου, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος. Συγχρόνως η ομάδα μπήκε στα πλέι οφ και πήρε το καλό εισιτήριο για την Ευρώπη".

Μέσα στο 2012 ήρθε και η πρόταση του ΠΑΟΚ;

"Αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή να έρθω σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Να διεκδικήσω κάτι μεγαλύτερο και πιο σπουδαίο. Είναι μια χρονιά που για τον ΠΑΟΚ μας βρήκε όλους σε ένα μεταβατικό στάδιο. Σίγουρα χάσαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, που σε σχέση με την πορεία της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, είναι μια αποτυχία. Από την άλλη έχουν γίνει κάποια διαφορετικά πράγματα. Στο να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε ένα νέο πλάνο για την ομάδα, με μια καινούργια και ισχυρή διοίκηση, που βγάζει τον ΠΑΟΚ από σημαντικά προβλήματα και προσφέρει μια οικονομική σταθερότητα".

Το εξάμηνο του 2012, που σας βρήκε στον ΠΑΟΚ, ήταν ένα διάστημα με πολλές αλλαγές. Πώς τις αντιμετωπίσατε αυτές τις αλλαγές;

"Ημουν γνώστης των συνθηκών που επικρατούσαν στον ΠΑΟΚ πριν αναλάβω την ομάδα. Ήξερα ότι υπήρχαν κάποιες πιθανότητες να αλλάξουν τα πράγματα σε διοικητικό επίπεδο και ήμασταν μπορώ να πω τυχεροί σε αυτό το κομμάτι γιατί πλέον έχουμε την οικονομική σταθερότητα και την υγεία στα οικονομικά της ομάδας. Μπορούμε να δουλέψουμε απερίσκεπτα και να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε για την ομάδα. Το πρώτο διάστημα μου στον ΠΑΟΚ μπορώ να πω ότι κύλησε ομαλά και καλύτερα από ότι περίμενα. Σίγουρα η δουλειά που έχω αναλάβει είναι πολύ δύσκολη, ίσως από τις δυσκολότερες που έχω αναλάβει ως προπονητής. Όμως, όλες αυτές οι αλλαγές μας δίνουν όραμα. Σίγουρα οι αλλαγές που έχουν γίνει από τα τέλη Αυγούστου και μετά, μπορεί να μην έχουν ακουμπήσει στο αγωνιστικό κομμάτι, πλην της οικονομικής σταθερότητας, αλλά κοιτάμε, πλέον, σε μια δύσκολη μεταγραφική περίοδο, όπως αυτή του Ιανουαρίου, να διεκδικήσουμε τους όποιους στόχους έχουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Νομίζω όμως ότι οι περισσότερες και οι μεγαλύτερες αλλαγές θα γίνουν το καλοκαίρι, όπου πάλι βαδίζοντας με σταθερά βήματα να καταφέρουμε να φτιάξουμε αυτό έχουμε στο μυαλό μας για να μπορέσει να ευχαριστηθεί ο κόσμος και να μπορέσουμε σαν ομάδα να διεκδικήσουμε τίτλους".

Μέσα στο 2012 υπήρχαν στιγμές έντονης πίεσης από τον κόσμο είτε λόγω του αποκλεισμού από την Ευρώπη, είτε μετά από κάποιες ήττες, είτε ακόμη και μετά από νίκες όπου η ομάδα δεν απέδωσε καλό ποδόσφαιρο...

"Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η πίεση από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Όταν αντιπροσωπεύεις έναν μεγάλο σύλλογο, όπως ο ΠΑΟΚ, που κουβαλάει τέτοια ιστορία, που έχει τον κόσμο στο πλευρό του, ξέρεις ότι οι απαιτήσεις είναι πάντα μεγαλύτερες. Οι αποτυχίες δεν με επηρεάζουν, ίσως να συνέβαινε πριν από 10 χρόνια, αλλά τώρα ξέρω να τις διαχειριστώ και να κερδίσω πολλά περισσότερα μέσα από μια ήττα ή έναν αποκλεισμό. Ετσι σε πολλά πράγματα μένω αμέτοχος για να μην επηρεάζομαι και καταφεύγω σε λάθος αποφάσεις. Αν είσαι Έλληνας προπονητής δεν πρέπει να διαβάζεις εφημερίδες, να μην ακούς ραδιόφωνα. Κάτι που έκανα όταν ήμουν προπονητής στην ΑΕΚ, αλλά δεν το κάνω τώρα που είμαι στον ΠΑΟΚ. Θέλω να μένω απερίσπαστος στη δουλειά μου για να μπορέσω να φέρω στην ομάδα κάποιους τίτλους, να την κάνω να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, να τη βοηθήσω ενδεχομένως με την προώθηση κάποιων νεαρών ποδοσφαιριστών. Όλοι οι Έλληνες έχουμε ένα χαρακτηριστικό. Είμαστε ανυπόμονοι. Θέλουμε όλα τα πράγματα να γίνονται μέσα σε μια μέρα".

Ο Γιώργος Δώνης είναι ανυπόμονος;

"Ναι είμαι ανυπόμονος. Όταν σκέφτομαι τον εαυτό μου, καταλαβαίνω και τις απαιτήσεις που έχει ο φίλαθλος από την ομάδα του. Πρέπει να κερδίσουμε τον κόσμο μέρα με τη μέρα. Να βλέπει την πρόοδο. Ξέρω ότι υπάρχουν στιγμές που παραμένουμε στάσιμοι, άλλες στιγμές που κάνουμε βήματα προς τα μπροστά, άλλες προς τα πίσω. Θεωρώ όλο αυτό το σκηνικό απόλυτα φυσιολογικό. Το έχω ζήσει κι ως ποδοσφαιριστής σε μεγάλες ομάδες όπου χρειάστηκε χρόνος μέχρι να βρούμε το δρόμο μας για να κάνουμε το όραμα μας πραγματικότητα"

Ποιο όραμα μοιράζεται ο προπονητής του ΠΑΟΚ με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, τον κ. Ιβάν Σαββίδη ή ακόμη και με τον στενό του συνεργάτη στην ομάδα τον κ. Γκέρμαν Τσιστιάκοφ;

"Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Με τον κ. Σαββίδη έχουμε βρεθεί λίγες φορές, ανταλλάξαμε απόψεις, μιλήσαμε για την ομάδα, κάποιες φορές είναι πιο ήρεμος, άλλες πιο ενθουσιώδης. Το σίγουρο είναι ότι ονειρεύεται πολλά μεγάλα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, όμως και ο ίδιος είναι ανυπόμονος. Θέλει πολλά από αυτά να γίνουν γρήγορα, αν και καταλαβαίνει πολύ καλά τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η ενέργεια που βγάζει ο ιδιοκτήτης της ομάδας έχει στόχο μόνο το καλό του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι όσοι είμαστε γύρω του πρέπει να πάρουμε την ενέργεια και το πάθος του για την ομάδα και να την διοχετεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο στον σύλλογο. Είμαστε πολύ τυχεροί που ήρθε στην ομάδα ο κ. Τσιστιάκοφ και το εννοώ. Δεν το λέω για να διασφαλίσω τη θέση μου στην ομάδα. Οσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι αν δεν θέλω δεν πρόκειται να πω ποτέ για κανέναν καλή κουβέντα. Ούτε θέλω να διασφαλίσω τη θέση μου. Δεν με ενδιαφέρει ούτε με ενδιέφερε η θέση. Κι αυτό ας το καταλάβει ο κόσμος. Αγαπώ πάρα πολύ το ποδόσφαιρο, τη δουλειά μου και έχω μεγάλη τρέλα για να πετύχω. Ο Ελληνας προπονητής μπορεί να αντιπαρατεθεί με οποιονδήποτε ξένο συνάδελφο του, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μην εκτιμάμε τους δικούς μας προπονητές. Το μόνο που έχω να πω σ' όλους αυτούς είναι ότι εγώ γεννήθηκα στη Γερμανία...".

Παίζει σημαντικό ρόλο ο κ. Τσιστιάκοφ με την έλευση του δίπλα στην ομάδα;

"Όταν μιλάω μαζί του νιώθω ότι μιλάω σε έναν Άγγλο κι όχι σε έναν Ρώσο. Εχω ζήσει τέσσερα χρόνια στην Αγγλία, όπου κι εκεί υπήρχαν ξένοι ιδιοκτήτες και όλοι μας είχαμε το άγχος ποιος θα είναι ο απεσταλμένος του ιδιοκτήτη στην ομάδα, αλλά μπορώ να πω ότι ο Γκέρμαν είναι πιο χαλαρός κι από εμένα".

Μπορείτε να μας το περιγράψετε αυτό που λέτε με κάποια παραδείγματα;

Ηρθε και με ρώτησε «γιατί δεν έχετε μουσική μέσα στα αποδυτήρια» και του απάντησα ότι ήμουν ο πρώτος έλληνας προπονητής που έφερε την μουσική μέσα στα αποδυτήρια και μάλιστα σε μια ομάδα Δ' Εθνικής. «Γιατί δεν υπάρχει μουσική στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ», με ξαναρώτησε. Ηταν όμως κάτι που το σκεφτόμασταν να το κάνουμε, δεν ξέραμε αν θα επηρέαζε τους παίκτες. «Το θέλουν οι ποδοσφαιριστές», μου είπε. Η απάντηση μου ήταν θετική και αμέσως μπήκε μουσική στα αποδυτήρια. Θέλει η ομάδα να λειτουργεί σαν οικογένεια. Να ξέρει όλα τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών ακόμη και της προσωπικής ζωής τους. Ξέρει ότι αν ο ποδοσφαιριστής έχει καλή ψυχολογία μπορεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό για τον ίδιο και την ομάδα. Αν και μπαίνουμε σε ένα δύσκολο κομμάτι, αυτό της εξέλιξης, μπορώ να πω ότι υπάρχουν στην ομάδα πολλοί άνθρωποι, όπως ο προπονητής, ο Ζήσης Βρύζας, ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Γκέρμαν Τσιστιάκοφ που έχουν την ίδια νοοτροπία. Κι αυτό θα βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας".

Μια ευχή που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2013;

"Δεν το βάζω ως στόχο, αλλά όταν πέφτω κάθε βράδυ στο κρεβάτι για να κοιμηθώ, σκέφτομαι έντονα ότι πρέπει να γίνω ο πρώτος Ελληνας προπονητής που θα αντιπροσωπεύει και θα είναι τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ".

«Στον Παναθηναϊκό ο Ροντρίγκεζ»

26/12/2012
 Τη φανέλα του Παναθηναϊκού προβάρει, σύμφωνα με τα Μέσα του Περού, ο Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, ώστε να στελεχώσει την «πράσινη» άμυνα.

«Στον Παναθηναϊκό ο Ροντρίγκεζ»
Η ιστοσελίδα «libero.pe», ισχυρίζεται πως η Ρίο Άβε παίρνει προβάδισμα στην υπόθεση της απόκτησης του 20χρονου αμυντικού, Χοσέ Κάνοβα, λόγω της αποχώρησης του Ροντρίγκεζ.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «οι Μπενφίκα και Ρίο Άβε είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Κάνοβα, αλλά η δεύτερη συγκεντρώνει πλέον περισσότερες πιθανότητες για την απόκτησή του, από τη στιγμή που ο Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ αφήνει κενό στην άμυνα για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό».

Το όνομα του 28χρονου στόπερ βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και λίγες μέρες, με τα ισπανικά Μέσα και αυτά του Περού να στέκονται στην διαφαινόμενη αποχώρηση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ από την Παιανία και την αναζήτηση ενός αντικαταστάτη του Γάλλου, από τους ανθρώπους του «τριφυλλιού».

«Η επιταγή του Φεϊζάλ είναι γνήσια»

26/12/2012
 Τη βεβαιότητά του πως η περίφημη επιταγή των 28 εκατ. ευρώ του πρίγκιπα Φεϊζάλ υπάρχει και είναι γνήσια εξέφρασε ο Αντώνης Αντωνιάδης.

«Η επιταγή του Φεϊζάλ είναι γνήσια»
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παναθηναϊκού πρόσθεσε πως πρόκειται για μια πληροφορία που έχει διασταυρωθεί από πολλές και διαφορετικές πηγές.

«Επιταγή υπάρχει και είναι γνήσια. Τα στοιχεία της έχουν διασταυρωθεί ότι ισχύουν από διαφορετικές πηγές», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης μιλώντας στην «ΕΡΑ Σπορ».

Όλοι οι αριθμοί του ΠΑΟΚ

26/12/2012
 Κατά γενική ομολογία το πρώτο μισό της σεζόν κλείνει με θετικό πρόσημο για τον ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή και άλλους τόσους μακριά από τους διώκτες του.

Όλοι οι αριθμοί του ΠΑΟΚ
Δείτε όλα τα στατιστικά του "Δικέφαλου του Βορρά" στον α ' γύρο της Σούπερ Λίγκας, όπως τις κατέγραψε το paokfc.gr:

* Ο ΠΑΟΚ μετά από τις πρώτες 15 αγωνιστικές βρίσκεται στη 2η θέση με 31 βαθμούς και με απολογισμό εννιά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Στο αντίστοιχο σημείο της περσινής περιόδου ήταν 4ος με 25 βαθμούς (7 νίκες, 4 ισοπαλίες, 4 ήττες), άρα φέτος είναι στο +6.

* Οι 31 βαθμοί με το τέλος του α' γύρου αποτελούν ρεκόρ εννιαετίας καθώς οι 32 βαθμοί που συμπλήρωσε στον πρώτο γύρο της περιόδου 2003-04 παραμένουν αξεπέραστοι.

* Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος εντός έδρας μετατρέποντας την Τούμπα σε απόρθητο κάστρο για τους αντιπάλους του. Σε εννιά αγώνες πέτυχε 8 νίκες και είχε μόλις 1 ισοπαλία (απέναντι στον Ολυμπιακό).

* Η τελευταία εντός έδρας ήττα για τον ΠΑΟΚ ήταν από τον Ατρόμητο του... Γιώργου Δώνη πέρσι στα πλέι οφ. Ακολούθησαν μαζί με τα δύο ευρωπαϊκά ματς 10 νίκες και 1 ισοπαλία.

* Μετά τις πρώτες 15 αγωνιστικές έχει δεχτεί μόλις εννιά γκολ και έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, Μάλιστα δέχεται λιγότερα γκολ αν και επιτρέπει στους αντιπάλους του να κάνουν σχετικά περισσότερες τελικές προσπάθειες εις βάρος του.

* Ο ΠΑΟΚ με 21 γκολ διαθέτει τη 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με τον Στέφανο Αθανασιάδη να έχει πετύχει 9 από τα 21 γκολ, που τον φέρνουν στη 2η θέση των σκόρερ.

* Το καλό ημίχρονο του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο ήταν το 2ο. Γιατί αν τα παιχνίδια τελείωναν στο 45΄, ο "Δικέφαλος" θα είχε 10 βαθμούς λιγότερους! Δε θα είχε εννιά νίκες αλλά τέσσερις και θα αναδεικνύονταν με διαφορά η ομάδα των ισοπαλιών, αφού θα είχε εννιά.

* Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι η ομάδα με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες (συνολικά 7), αλλά σε κανένα παχνίδι που έμεινε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο δεν γνώρισε τη ήττα! Κέρδισε τον Άρη (4-1), αναδείχθηκε ισόπαλος με τον ΟΦΗ (1-1), κέρδισε την ΑΕΚ (1-0), τον Πανιώνιο 1-2 κσι έφερε ισοπαλία (0-0) με τη Βέροια.

* Τέσσερις ποδοσφαιριστές από την ομάδα Κ-20 έκαναν ντεμπούτο στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Χρήστο Ιντζίδη, Δημήτρη Πέλκα και Στέλιο Κίτσιου. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τους Κάτσε και Πόποβιτς, που μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος μετρούσαν μόλις 1 συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ, τότε θα φτάσουμε στους 6 νεαρούς παίκτες που ουσιαστικά πήραν φέτος την ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη ομάδα.

* Τα υπόλοιπα στατιστικά:

Πάσες 495
Εύστοχες πάσες (%) 80%

Σουτ 11,5
Σουτ στην εστία 3,5

Κόρνερ 4,8

Κόντρα επιθέσεις 12,7

Φάουλ 15,5

Μονομαχίες 170
Ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών 52%
Μονομαχίες στον αέρα 52
Ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών 55%

Μαρκαρίσματα 30,5
Εύστοχα μαρκαρίσματα (%) 66%

Ντρίμπλες 17,3
Εύστοχες ντρίμπλες (%) 62%

Μιλάει ο Βιντιάδης

26/12/2012
 Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για την ΑΕΚ φέρεται ο Δημήτρης Βιντιάδης. Ο Έλληνας εφοπλιστής παρουσιάζεται έτοιμος να ενημερώσει τον κόσμο -πριν τη συνάντησή του με την ORIGINAL.

Μιλάει ο Βιντιάδης
Μετά από 20 περίπου μέρες όπου βρέθηκε στην Κίνα (με τις επαφές για την ΑΕΚ να συμπεριλαμβάνονται επίσης στο σκοπό της επίσκεψής του) ο Βιντιάδης επέστρεψε την Τετάρτη στην Ελλάδα.

Όπως διαρρέεται από την ΠΑΕ λοιπόν θ’ αρχίσει άμεσα να δρομολογεί τις εξελίξεις σε ραντεβού που θα έχει πιθανότατα αύριο με τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Παρόλο, δε, που είναι ήδη προγραμματισμένο το ραντεβού του με την ORIGINAL το Σάββατο (με τη μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ να το έχει ορίσει ως το τελευταίο επεισόδιο που θα ήθελε να έχει το σίριαλ της εισόδου του στην ΠΑΕ) ο Βιντιάδης παρουσιάζεται διατεθειμένος να ενημερώσει πριν απ’ αυτή τον κόσμο για τις προθέσεις του.

Αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα με επίσημη ανακοίνωσή του (εξάλλου έτσι απευθύνθηκε και τις προηγούμενες φορές στους φίλους της ΑΕΚ) στην οποία ελπίζεται ότι θα αναγγελθούν χαρμόσυνα νέα και όχι κάποια νέα έκκληση για υπομονή που… δεν έχουν οι οπαδοί της «Ένωσης».

«Προτεραιότητά μου ο Παναθηναϊκός»

26/12/2012
 Αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό είναι ο Σπύρος Φουρλάνος, ο οποίος τόνισε πως στόχος του είναι να ανανεώσει το συμβόλαιό του που εκπνέει το προσεχές το καλοκαίρι.

«Προτεραιότητά μου ο Παναθηναϊκός»
Στον μέσο του «τριφυλλιού» έχει μείνει μια πικρία από τη φετινή σεζόν, καθώς αυτός και οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει, ενώ υποστήριξε πως η δουλειά με τον Χουάν Ρότσα στον πάγκο φαίνεται.

«Θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε ένα τίτλο μέσα από το Κύπελλο Ελλάδας», ανέφερε σχετικά με τους φετινούς εναπομείναντες στόχους των «πράσινων».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Σπύρος Φουρλάνος στην κάμερα της NOVA:

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού το 2012: «Μένει γλυκόπικρη γεύση από την χρονιά που φεύγει. Δεν καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει και όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε τον Παναθηναϊκό πιο ψηλά. Τον τελευταίο μήνα- με εξαίρεση το παιχνίδι στην Βέροια- έχουμε κάνει μια σημαντική προσπάθεια και νομίζω ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται μαζί με τον κ. Ρότσα, φαίνονται στο γήπεδο».

Για τους στόχους της ομάδας στον δεύτερο γύρο: «Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση και να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο μας. Έχουμε μείνει αρκετά πίσω στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε στον δεύτερο γύρο να κάνουμε αντεπίθεση και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Όλοι μας θα θέλαμε μια επιτυχία και θα προσπαθήσουμε μέσα από το Κύπελλο Ελλάδας να προχωρήσουμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι το λιγότερο που θα μπορέσουμε να κάνουμε για τους οπαδούς μας και την ομάδα».

Για το μέλλον του στο σύλλογο και για τα μεταγραφικά σενάρια που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον ξένων ομάδων: «Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στον Παναθηναϊκό και στην προσπάθεια της ομάδας να πετύχει τους στόχους της. Το συμβόλαιο μου λήγει σε έξι μήνες και αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω στην ομάδα που βρίσκομαι από μικρό παιδί και αγαπώ... Δεν γνωρίζω κάτι για ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού και δεν με απασχολεί στην παρούσα φάση, καθώς προτεραιότητα μου είναι ο Παναθηναϊκός».

Επιστρέφει και… ζυγίζει ο Λίνεν!

26/12/2012
 Χριστουγεννιάτικη άδεια στην ΑΕΚ τέλος! Ο Έβαλντ Λίνεν επιστρέφει στη χώρα μας την Πέμπτη το πρωί με «άγριες διαθέσεις», για να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για το δεύτερο γύρο.

Επιστρέφει και… ζυγίζει ο Λίνεν!
Ο τεχνικός της «Ένωσης» είχε μεταβεί στη Γερμανία, όπου πέρασε τις γιορτές με την οικογένειά του και από το «Ελ. Βενιζέλος» θα βρεθεί γρήγορα-γρήγορα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

Κι αυτό γιατί το πρώτο «ραντεβού» παικτών και τεχνικού τιμ έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 αύριο, όπου ο Λίνεν θα περιμένει τους «κιτρινόμαυρους» του με τη ζυγαριά… στο χέρι!

Στο τελευταίο τετ-α-τετ του πριν τα Χριστούγεννα με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τους είχε δώσει ειδικές οδηγίες για να προσέξουν τη διατροφή τους και να μην πάρουν περιττά κιλά.

Τα αποτελέσματα θα φανούν την Πέμπτη!

«Επιταγή μυστήριο»

26/12/2012

 Απάντηση με αιχμές προς τον Αντώνη Αντωνιάδη άφησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» περί γνησιότητας της επιταγής του Πρίγκιπα Φεϊζάλ.

Η κόντρα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του παλαίμαχου άσου φαίνεται πως συνεχίζεται… Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αντωνιάδης υποστήριξε πως η επιταγή του Πρίγκιπα είναι γνήσια.

Ωστόσο η «πράσινη» ΠΑΕ απάντησε άμεσα τονίζοντας πως η επιταγή δεν έχει επιδειχθεί σε κανέναν μέτοχο και ουσιαστικά τον… άδειασε!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ζητήσει από την Αυτού Υψηλότητα να επιδείξει την επιταγή των 28.000.000 ευρώ, που υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει σε συμβολαιογράφο. Έως σήμερα όμως η επιταγή αυτή κινείται στο χώρο του μυστηρίου και σε κανέναν μέτοχο ή αρμόδιο της ΠΑΕ έχει επιδειχθεί.

Ο αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Αντώνης Αντωνιάδης υποστήριξε σήμερα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ότι «η επιταγή υπάρχει, είναι γνήσια και ότι τα στοιχεία της έχουν διασταυρωθεί από διαφορετικές πηγές».

Επειδή ο επίσημος Παναθηναϊκός, έως σήμερα ουδέν περί της επιταγής γνωρίζει, καλεί τον Κ. Αντωνιάδη, να δηλώσει πόθεν γνωρίζει ότι υπάρχει επιταγή και είναι γνήσια και ποιες είναι αυτές οι διαφορετικές πηγές, που έχουν διασταυρώσει τα στοιχεία της.

Εάν δεν απαντήσει άμεσα ο κ. Αντωνιάδης στα καίρια αυτά ερωτήματα περί της επιταγής, γεννιούνται άλλα ερωτήματα περί της δικής του στάσης».

Δεν το κουνάει ο Αγρίτης

26/12/2012
 Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές φήμες που έκαναν λόγο για αποχώρηση του Ανέστη Αγρίτη από την Κέρκυρα, ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο πραγματικότητα δεν είναι!

Δεν το κουνάει ο Αγρίτης
Οι κακές εμφανίσεις των Φαιάκων είχαν «βαρύνει» το κλίμα για πολλούς ποδοσφαιριστές και ακουγόταν έντονα πως στη «μαύρη λίστα» βρίσκεται και ο 32χρονος άσος.

Ο ίδιος όμως με δηλώσεις του έβαλε τέλος στα όποια σενάρια, ενώ ξεκαθάρισε πως θα «πέσει με τα μούτρα» στη δουλειά, όπως και οι συμπαίκτες του για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι δηλώσεις του Αγρίτη στο corfusports.gr:

«Γνωρίζω ότι υπήρξε μια συζήτηση γύρω από το όνομά μου, αλλά, ακριβώς γι’ αυτό και προκειμένου να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι και συνεχίζω να είμαι παίκτης του ΑΟ Κέρκυρα. Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα. Επιστρέφοντας από τις διακοπές, συνεχίζω μαζί με τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο τη δουλειά, ώστε, με την επανέναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων να είμαστε έτοιμοι να εμφανιστούμε, όπως πρέπει. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου, είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για να καταφέρουμε να μείνουμε, γι’ άλλη μια σεζόν, στη “μεγάλη” κατηγορία. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Έρχεται ο Καζιγιάμα

26/12/2012
 Την Πέμπτη το πρωί αναμένεται στην Ελλάδα ο Γιοχέι Καζιγιάμα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί ο εξάμηνος δανεισμός του από την Tokyo FC.

Έρχεται ο Καζιγιάμα
Μπορεί ακόμα να μην έχει αδειάσει θέση ξένου στους «πράσινους», ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον Ιάπωνα μέσο να ταξιδέψει στη χώρα μας.

Μάλιστα, θα μπει κατευθείαν στα «βαθιά»! Κι αυτό γιατί στο τριφύλλι έχει προγραμματιστεί προπόνηση, την πρώτη μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπου θα έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες του.

Βέβαια, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήδη κινούν διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί λύση με τις θέσεις ξένων και να ολοκληρωθεί και τυπικά ο δανεισμός του Καζιγιάμα μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Πάει… στα άκρα ο Λίνεν

26/12/2012
 Ως άνθρωπος είναι ήρεμος. Ως προπονητής -στη σημερινή ΑΕΚ τουλάχιστον- ο Έβαλντ Λίνεν θα γίνει… των άκρων. Και πιο συγκεκριμένα αυτών της επίθεσης, όπου διαπιστώνει τη μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης.

Πάει… στα άκρα ο Λίνεν
Μιλώντας στο «aek365», ο Γερμανός χαρακτήρισε αναγκαίο όλοι στην «Ένωση» (από τους παίκτες και τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο) να δείξουν καλύτερο πρόσωπο τη νέα χρονιά.

Παρόλο που τόνισε ωστόσο ότι οι Πετρόπουλος και Μητρόπουλος θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους την ομάδα -και με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε για τους Κοντοέ και Λαγό- ο Λίνεν ξεκαθάρισε ότι απόλυτη προτεραιότητα για περαιτέρω ενίσχυση είναι η απόκτηση δεξιού και αριστερού εξτρέμ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Λίνεν στο «aek365»

-Περάσατε τα Χριστούγεννα στη Γερμανία. Είναι καλύτερο το κλίμα εκεί απ' ότι στην Ελλάδα;

«Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά ο τρόπος που γιορτάζει ο κόσμος τα Χριστούγεννα μου αρέσει πάρα πολύ. Τόσο το κλίμα που υπάρχει στους δρόμους και στα μαγαζιά, όσο και με τις συγκεντρώσεις που γίνονται. Η γιορτινή ατμόσφαιρα που υπάρχει είναι πολύ ωραία».

-Θα θέλατε να στείλετε κάποιες ευχές στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Εύχομαι σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ χρόνια πολλά, το νέο έτος που μπαίνει σε λίγες μέρες να είναι ευτυχισμένο και να καταφέρουν να λύσουν μέσα σε αυτό τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν».

-Η ίδια ευχή σας φαντάζομαι ισχύει και για την ομάδα...

«Αυτό είναι σίγουρο. Ελπίζω τα πράγματα να εξελιχθούν καλά και να πάρουμε την βοήθεια και τη στήριξη που χρειαζόμαστε για να βρει η ομάδα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

-Από αύριο ξεκινά η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος...

«Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Πρέπει ο κάθε ένας μας προσωπικά να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Από τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, μέχρι τον κάθε υπάλληλο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν πρέπει να κοιτάμε… δεξιά ή αριστερά, αλλά κατευθείαν στο στόχο και να παλέψουμε σκληρά για να τον πετύχουμε. Αν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

-Η ομάδα έχει αποκτήσει ήδη δύο ποδοσφαιριστές. Τον Πετρόπουλο και τον Μητρόπουλο. Τώρα που οι μεταγραφές τους ολοκληρώθηκαν θα θέλατε να μας κάνετε ένα σχόλιο γι' αυτούς;

«Μέχρι στιγμής έχουμε αποκτήσει δύο παίκτες, αλλά ελπίζω ότι στο τέλος θα είναι περισσότεροι. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε παίκτες και για τα δυο άκρα της επίθεσης, είναι στη σκέψη μας και κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Ο Πετρόπουλος είναι ένας παίκτης με εμπειρία, που έχει πραγματική θέληση να βοηθήσει την ομάδα. Έχει αγωνιστεί σε μια μεγάλη ομάδα, στην οποία μπορεί να μην πήρε πολλές ευκαιρίες, αλλά έχει ικανότητα στο σκοράρισμα και μπορεί να προσφέρει. Βέβαια, πρέπει και η ομάδα να τον βοηθήσει, να δημιουργεί φάσεις για να τις τελειώνει. Ο Μητρόπουλος είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, αλλά έχει κάποια εμπειρία και με το στιλ παιχνιδιού του μπορεί να μας βοηθήσει».

-Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχουν μόνο μεταγραφές. Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει δύο παίκτες, αλλά φαίνεται ότι άλλοι δύο θα αποτελέσουν παρελθόν με δική τους απόφαση, οι Κοντοές και Λαγός. Σας προβληματίζει αυτό για τη θέση του αριστερού μπακ;

«Δεν θέλω να σχολιάζω για παίκτες που θέλουν να φύγουν. Προτιμώ να μιλάω για παίκτες που θέλουν να έρθουν ή για παίκτες που είναι στην ομάδα. Το λέω από την άποψη ότι έχει νόημα να σχολιάζουμε πράγματα που μπορούμε να λύσουμε εμείς από την πλευρά μας. Είναι διαφορετικό αν κάποιοι παίκτες παίρνουν μια απόφαση για συγκεκριμένους λόγους, που είναι σεβαστοί.

Όταν επιστρέψω θα συζητήσουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως αυτές οι αποφάσεις δεν με προβληματίζουν συγκεκριμένα για τη θέση του αριστερού μπακ. Ο Λαγός δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια, λόγω κάποιων τραυματισμών και σε αυτά που αγωνίστηκε δεν έπαιξε σε όλα στη θέση του αριστερού μπακ.

Επίσης, ο Γιάννης αγωνιζόταν κυρίως ως στόπερ. Θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να αποκτήσουμε παίκτες στα αριστερά και τα δεξιά της επίθεσης. Στη θέση του αριστερού μπακ μπορούμε να βρούμε λύσεις».

Επιστροφή στην… πραγματικότητα

26/12/2012
 Τα Χριστούγεννα πέρασαν και μαζί τελείωσαν και οι σύντομες διακοπές των παικτών του ΟΦΗ, οι οποίοι ξεκίνησαν και πάλι προπονήσεις.

Επιστροφή στην… πραγματικότητα
Όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση των παικτών του ΟΦΗ, καθώς μετά τις ολιγοήμερες διακοπές, λόγω των Χριστουγέννων, την Τετάρτη επέστρεψαν στις προπονήσεις, ώστε να είναι έτοιμοι για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Ο Νίκος Αναστάπουλος είδε με ικανοποίηση ότι οι ποδοσφαιριστές τους τήρησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Μοναδικό πρόβλημα για τον Έλληνα τεχνικό ήταν ο Μανώλης Ζαχαράκης, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω του τραυματισμού που έχει από την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και θα περιμένει τις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεκαθαρίσει το αν θα αγωνιστεί ή όχι στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Δικαιολογημένα απόντες από την προπόνηση της Τετάρτης ήταν οι Σίσιτς, Βερόν, Σαρ και Σόουζα, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει επιπλέον άδεια, ώστε να κάνουν γιορτές στην πατρίδα τους. Η επιστροφή τους αναμένεται την Παρασκευή, ώστε να ξεκινήσουν προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.

Παρασκευή… κοντή γιορτή στην ΑΕΚ

26/12/2012
 Αναγκαστική… επίσπευση διαδικασιών αναμένεται στην ΑΕΚ. Η εξάντληση της υπομονής του κόσμου φέρνει ανακοίνωση Βιντιάδη ως την Παρασκευή, ενώ την ίδια μέρα πρέπει να εξασφαλιστούν οι ενημερότητες.

Παρασκευή… κοντή γιορτή στην ΑΕΚ
Δεδομένου λοιπόν ότι η ΠΑΕ δεν διαθέτει το ποσό που απαιτείται για να εξασφαλίσει τόσο την ασφαλιστική, όσο και τη φορολογική (ούτε τα μισά δεν υπάρχουν στα ταμεία) και ότι η δεύτερη τουλάχιστον είναι απαραίτητη για να γίνουν μεταγραφές, ο Ανδρέας Δημητρέλος έχει… 1,5 μέρα μπροστά του για να βρει τα υπόλοιπα χρήματα.

Διότι ακόμα κι αν δεν καταφέρει να το κάνει ως την Παρασκευή, η ΑΕΚ θα μπορεί να διευθετήσει την εκκρεμότητα ως τις 2 Ιανουαρίου.

Εφόσον τη μεταθέσει για τότε όμως -κι έχει μπει εν τω μεταξύ η νέα χρονιά- το ποσό θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς θα πρέπει να καταβληθεί και η δόση του επόμενου μήνα.

Μάντζιος: «Μέχρι το τέλος, για να σώσουμε τη χρονιά»

26/12/2012
 Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα προσπάθεια που γίνεται στην Κέρκυρα εμφανίστηκε ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε τον μεγάλο στόχο της παραμονής.

Μάντζιος: «Μέχρι το τέλος, για να σώσουμε τη χρονιά»
Ο τεχνικός των Φαιάκων επισήμανε τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες στήθηκε η ομάδα το καλοκαίρι, το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς που είναι η παραμονή στην Σούπερ Λίγκα και το ενδεχόμενο ενίσχυσης στην χειμερινή περίοδο, που θα έκανε πιο εύκολη τόσο τη δική του δουλειά, όσο και των παικτών του.

Αναλυτικά, όσα είπε στον Χρήστο Σούτο:

Για την προσπάθεια παραμονής της Κέρκυρας: «Είναι ένα δύσκολο φορτίο. Δεν έγινε τώρα δύσκολο. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ήταν. Καταλαβαίνετε ότι όταν δεν έχεις ρόστερ και άδεια. Μέχρι στιγμής είχαμε αρκετά καλές στιγμές. Ίσως λίγο ο τελευταίος μήνας μας χάλασε την πολύ καλή εικόνα που είχαμε. Δουλεύουμε πολλές ώρες με νέα παιδιά και μέχρι τέλος θα παλέψουμε κι ευελπιστούμε να σώσουμε τη χρονιά.

Για την συνέχεια: «Όλα τα παιχνίδια για μας είναι δύσκολα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε κάτι διαφορετικό. Θα μπορούσαμε να είχαμε και καλύτερη εικόνα, αλλά τόσο γρήγορα με τόσο νέα ομάδα. Όταν χτίζεις θέλεις να πάρεις το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Τα επόμενα παιχνίδια θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Κέρκυρας. Σίγουρα χρειαζόμαστε ενίσχυση μεσοεπιθετικά και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια στον δεύτερο γύρο. Προτεραιότητα είναι το Κύπελλο, αλλά δεν μας αφήνει αδιάφορους το Κύπελλο».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Έχει πέσει, αλλά να μην αδικούμε τους νέους ποδοσφαιριστές που βγήκαν απότομα στο προσκήνιο. Σε βάθος χρόνου, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει κερδισμένο».

Κόρμπος: «Στο τέλος θα είμαστε ψηλά»

26/12/2012
 Για το μέλλον του Λεβαδειακού, αλλά και για τη δική του παρουσία στην ομάδα μίλησε ο Παναγιώτης Κόρμπος στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Κόρμπος: «Στο τέλος θα είμαστε ψηλά»
Ο αμυντικός μέσος της ομάδας της Λιβαδειάς πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητες του συλλόγου και θεωρεί ότι αν συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο στο τέλος της σεζόν θα είναι ψηλά στη βαθμολογία και θα μπορέσουν να πετύχουν κάτι καλό.

Επιπλέον ο Κόρμπος στάθηκε και στο γεγονός ότι αν και στην αρχή δεν πήγαινε καλά ο Λεβαδειακός, μπόρεσε στη συνέχεια να δείξει την ποιότητα που έχει.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Κόρμπος στον Χρήστο Σούτο και στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το ξεκίνημα της σεζόν και αν αδικούσε τον Λεβαδειακό η θέση του στη βαθμολογία είπε:

«Η βαθμολογία μας αδικούσε στην αρχή, αλλά τώρα είμαστε ήρεμοι και πάμε πολύ καλά. Δεν είχαμε κάνει καθόλου καλό ξεκίνημα, χάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς το παιχνίδι με τη Βέροια, που είχαμε 28 τελικές. Τώρα, όμως, όλα είναι πάρα πολύ καλά και είμαστε ικανοποιημένοι».

Για το που οφείλεται η καλή εικόνα της ομάδας, είπε:

«Έχουμε καλή εικόνα και αυτό οφείλεται και στην τεχνική ηγεσία, αλλά και σε όλους όσους δουλεύουν κάθε μέρα με την ομάδα, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Λεβαδειακό, είπε:

«Είναι πολύ καλά στον Λεβαδειακό από όλες τις απόψεις και από οικονομική και από αγωνιστική. Ειδικά σε εποχές που είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, καθώς βλέπουμε ποδοσφαιριστές να μην πληρώνονται και να αναγκάζονται να φύγουν από τις ομάδες τους».

Για τη θέση που αγωνίζεται, είπε:

«Δεν έχω πρόβλημα με το που θα αγωνίζομαι, είτε αυτό θα είναι πιο αμυντικά είτε πιο επιθετικά. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και όλοι πρέπει να προσφέρουν στο σκοράρισμα. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να πετυχαίνουν γκολ και οι κεντρώοι παίκτες».

Για το αν θέλει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, είπε:

«Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι ο Λεβαδειακός. Σίγουρα όλοι θέλουν κάτι παραπάνω στην καριέρα τους, αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα μου μόνο και τίποτε άλλο. Αν έρθει κάτι αργότερα θα είναι καλοδεχούμενο».

Για το αν «κοιτάει» πιο ψηλά φέτος ο Λεβαδειακός:

«Σίγουρα όταν τελειώνει ο πρώτος γύρος και είμαστε ψηλά στην βαθμολογία θέλουμε το κάτι παραπάνω. Εμείς συνεχίζουμε γιατί έχουμε ακόμα δρόμο, ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου έχουμε δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πιστεύω, όμως, ότι στο τέλος της σεζόν θα είμαστε ψηλά».

Για τους νεαρούς Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, σχολίασε:

«Είναι καλό το ότι αγωνίζονται νεαροί παίκτες, γιατί όταν ξεκίνησα εγώ δεν ήταν έτσι τα πράγματα, καθώς δεν μας εμπιστευόντουσαν ως νέους ποδοσφαιριστές».

Τσαμπούρης: «Θέλουμε να ανεβάσουμε επίπεδο τον Αστέρα»

27/12/2012
 Να ανέβει επίπεδο ο Αστέρας Τρίπολης τη φετινή σεζόν θέλει ο Σάββας Τσαμπούρης, όπως δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Τσαμπούρης: «Θέλουμε να ανεβάσουμε επίπεδο τον Αστέρα»
Ο αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης έχει θέσει ως στόχο τη φετινή σεζόν να… χτίσει φανέλα η ομάδα, μέσα από την πορεία της στο πρωτάθλημα.

Επιπλέον ο Τσαμπούρης τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθούν στα εκτός έδρας παιχνίδια, ώστε να τα πάνε ακόμα καλύτερα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ όσον αφορά τον ίδιο, όνειρό τους είναι η κλήση στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τσαμπούρης στον Χρήστο Σούτο και στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη δική του εξέλιξη ως ποδοσφαιριστής:

«Το πιο σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή είναι να δουλεύει. Κάποια στιγμή δικαιώνεσαι, όπως έγινε και με μένα. Αυτή τη στιγμή είμαι στον Αστέρα, που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για το πρόβλημα με τα εκτός έδρας παιχνίδια:

«Θα έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα λάθη είναι ομαδικά και δεν έχουν να κάνουν μόνο με έναν άνθρωπο. Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες και έτσι βελτιώνονται. Είναι ένα πρόβλημα που προσπαθούμε να το λύσουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να πάμε τον Αστέρα ένα βήμα πιο ψηλά».

Για το αν μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να πάει πιο ψηλά φέτος:

«Θεωρώ ότι είναι η ευκαιρία της ομάδας φέτος, με την κατάσταση που υπάρχει στο ποδόσφαιρο να κάνει το βήμα παραπάνω. Θέλουμε να την ανεβάσουμε επίπεδο, να μπούμε στα πλέι οφ και να δούμε εκεί τη θα κάνουμε. Μόνο με τις επιτυχίες μπορείς και… χτίζεις φανέλα».

Για το αν το ρόστερ της ομάδας είναι τόσο ποιοτικό που αν οι ίδιοι παίκτες αγωνίζονταν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ ή του Άρη θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα, σχολίασε:

«Συμφωνώ ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και αυτό γιατί έχουμε ένα πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ. Έχουμε… υγεία σαν ομάδα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Είμαστε καλά τόσο σε διοικητικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο και αυτό μας ικανοποιεί».

Για το αν είναι πρότυπο ομάδες, όπως ο Αστέρας και ο Ατρόμητος:

«Οι δύο παράγοντες του Ατρόμητου και στου Αστέρα άντεξαν στα δύσκολα και κατάφεραν να φέρουν τις ομάδες εκεί που είναι τώρα και να δείχνουν ότι μπορούν να πάνε ακόμα ψηλότερα».

Για το αν είναι στην φιλοδοξία του να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα:

«Είναι όνειρο ζωής για μένα να με καλέσει στην Εθνική ομάδα ο Φερνάντο Σάντος. Ελπίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα τα πάει πάρα πολύ καλά και τραβάει τα βλέμματα. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω και ελπίζω σε μία κλήση στην Εθνική».


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου