ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η ανασκόπηση της χρονιάς

Η ανασκόπηση της χρονιάς

Δεν ήρθε κάποιος τίτλος για την γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού μέσα στο 2012, ωστόσο στο τμήμα μπήκαν οι βάσεις για το μέλλον. Ξεκίνημα με πρόκριση στα προημιτελικά του Champions Cup τη νέα αγωνιστική περίοδο και νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Η σεζόν 2011-12 ήταν μεταβατική για τον Ολυμπιακό. Τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης ήταν (ορθώς) η οικονομική εξυγίανση και επιβίωση του Ερασιτέχνη.

Έτσι λοιπόν οι ερυθρόλευκοι επένδυσαν σε νεαρές αθλήτριες με το βλέμμα στο μέλλον. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην καταφέρει να φτάσει η ομάδα πόλο γυναικών σε κάποιο τίτλο, ωστόσο έβαλε τις βάσεις για το "αύριο". Αυτό μάλιστα είχε επισημάνει και τεχνικός του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, στις δηλώσεις του στο τέλος της περσινής σεζόν.

"Η φετινή χρονιά ήταν μεταβατική για την ομάδα. Στην 13άδα είχαμε 6 νέες αθλήτριες και μάλιστα κορίτσια μικρά σε ηλικία. Χρειαζόμασταν πολλή δουλειά για να βάλουμε τις βάσεις, αλλά δεν είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο, καθώς η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε πολλά ταξίδια.

Ανεξαρτήτως αυτού, πληρώσαμε το τίμημα της επένδυσης για το μέλλον. Έχουμε στον Ολυμπιακό νέα και ταλαντούχα κορίτσια τα οποία μαζί με τις υπόλοιπες πολίστριες μας άρχισαν να συνθέτουν την ομάδα του "αύριο", που θα φέρει και άλλους τίτλους και διακρίσεις στον σύλλογο.

Θέλω πραγματικά από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες μου για την προσπάθεια που κατέβαλλαν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας έως και σήμερα. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Στον Ολυμπιακό δεν στεκόμαστε στα πρόσωπα, αλλά στη φιλοσοφία και η Διοίκηση έκανε πράξη όλα αυτά τα οποία είχαμε συζητήσει. Ό,τι μας έταξε, μας το έδωσε με το παραπάνω σε όλους τους τομείς. Ειδικά μετά την περσινή τραγική, για όλες τις ομάδες του συλλόγου χρονιά, νιώσαμε ότι πραγματικά μας νοιάζονται και είναι δίπλα μας σε κάθε πρόβλημα".

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός έφτασε ως τον τελικό του πρωταθλήματος, έχοντας προηγουμένως αποκλείσει με χαρακτηριστική ευκολία τον Τρίτωνα Αμαρουσίου στα ημιτελικά, αλλά εκεί ηττήθηκε από την Βουλιαγμένη που ήταν αυτή που κατάφερε να φτάσει πρώτη τις τρεις νίκες στις αναμετρήσεις με τον σύλλογο του Πειραιά.

Στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό του LEN Trophy όπου αποκλείστηκε από την ρωσική Ούγκρα Χάντι Μανσίσκ. Οι ερυθρόλευκες κέρδισαν το πρώτο ματς στον Πειραιά με 9-8 αλλά στον εκτός έδρας επαναληπτικό (8/3/12) γνώρισαν την ήττα με 11-8 και έμειναν εκτός τελικού της διοργάνωσης.

Το καλοκαίρι που ακολούθησε η Σταυρούλα Αντωνάκου μετά από τέσσερις σεζόν με τα χρώματα του Ολυμπιακού (κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα, ενώ έπαιξε σε δύο Final-4 του Champions League και δύο ημιτελικούς LEN Trophy) αποχώρησε από τον σύλλογο (25/7), με την ομάδα του Πειραιά να την ευχαριστεί θερμά για την προσφορά της. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε άλλη μια πρωτοκλασάτη πολίστρια, η Ηλέκτρα Ψούνη, η οποία κατέληξε στην γαλλική Λιλ.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός αρχικά ανανέωσε τη συνεργασία του με την Άλκηστη Αβραμίδου και την Φιλιώ Μανωλιουδάκη, ανακοινώνοντας παράλληλα την απόκτηση της Εύης Τετζαλίδου από τον Εθνικό Πειραιά, της Μίλβας Καλογεράκου από την Βουλιαγμένη και της Αναστασίας Καλαργύρου με υποσχετική για ένα χρόνο από τη Χίο.

Η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

"Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει ότι οι διεθνείς πολίστριες Άλκηστη Αβραμίδου και Φιλιώ Μανωλιουδάκη ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα πόλο γυναικών.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει επίσης, τη μεταγραφή της Εύης Τετζαλίδου (21/2/1990) από τον Εθνικό Πειραιά, τη μεταγραφή της Μίλβας Καλογεράκου (10/7/1998) από τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και την απόκτηση με τη μορφή της υποσχετικής, για ένα χρόνο, της Αναστασίας Καλαργυρού (31/8/1994) από τον Ν.Ο. Χίου.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.".

Λίγες ημέρες αργότερα ο σύλλογος ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τη Μαρία Μπαλωμενάκη και τη Βάσω Μαυρέλου που θα αγωνίζονται με τα ερυθρόλευκα και την περίοδο 2012 -2013.

Η έναρξη της σεζόν 2012-13 ήταν θετική για τον Ολυμπιακό που στον Β' προκριματικό όμιλο του Champions Cup τερμάτισε στην 3η θέση (διεξήχθη στην Ιμπέρια της Ιταλίας με αντιπάλους τις Σαμπαντέλ, Χάποελ Κιριάτ, Νανσί, Μπόχουμ, Ιμπέρια) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ουγγρική Έγκερ.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος οι πολίστριες του Χάρη Παυλίδη επιβλήθηκαν με σχετική άνεση του Νηρεά Χαλανδρίου με σκορ 9-1. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά βάση με νεανίδες στο ματς καθώς δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι εμπειρότερες αθλήτριες της ομάδας, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Μαυρέλου, Μπαλωμενάκη και Καλαργυρού.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου