ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

31/12/2012

Οι πρώτες εντυπώσεις από Καζιγιάμα

30/12/2012
 Θετικές είναι οι πρώτες εικόνες από τον Γιοχέι Καζιγιάμα. Ο Ιάπωνας μέσος προπονήθηκε χθες για πρώτη φορά συμμετέχοντας και στο προπονητικό διπλό.

Οι πρώτες εντυπώσεις από Καζιγιάμα
Όσοι τον παρακολούθησαν, έκαναν λόγο για έναν τεχνίτη παίκτη, με καλή πάσα, που ζητεί την μπάλα και αποφεύγει τις περιττές ενέργειες. Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά δεν φοβάται να μπει δυνατά στις φάσεις και έδειξε σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγουν τις επόμενες ημέρες και κυρίως στους αγώνες, όταν ελευθερωθεί θέση ξένου για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής ο Ασιάτης.

Αρνητικό στοιχείο για τον «Κάτσι», όπως ζήτησε να τον αποκαλούν εν συντομία, είναι το γεγονός ότι δεν μιλά… λέξη στα αγγλικά. Ούτε καν τα βασικά. Έτσι χθες τον ακολουθούσε διαρκώς μία μεταφράστρια για να τον βοηθά στην επικοινωνία. Ο Καζιγιάμα θα πρέπει να μάθει σύντομα τα στοιχειώδη για να μπορεί τουλάχιστον να συνεννοείται εντός γηπέδου με τους συμπαίκτες του και να αντιλαμβάνεται τις εντολές του προπονητή.

Σημειώνεται πως αποκτήθηκε δανεικός για έξι μήνες, με το κόστος να αναλαμβάνουν οι χορηγοί που έχει από την προηγούμενη ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αγοράσει τα δικαιώματά του το καλοκαίρι έναντι 300.000 ευρώ.

Το λόγο του στον Παναθηναϊκό

30/12/2012
 Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Ο 20χρονος δεξιός μπακ δεσμεύτηκε στους ανθρώπους της ομάδας προφορικά και τον Ιανουάριο θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Το λόγο του στον Παναθηναϊκό
Η συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου είναι δεδομένη. Για την ώρα… στα λόγια, αλλά από 1/1/2013 αυτό θα γίνει και εγγράφως, καθώς από τη στιγμή που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι έχει αυτό το δικαίωμα. Το συμβόλαιο θα είναι τριετούς διάρκειας έναντι 100.000 ευρώ το χρόνο. Οι «κυανέρυθροι» έχουν θέσει τον νεαρό άσο εκτός ομάδας μετά την άρνησή του να ανανεώσει. Μένει να φανεί αν υπάρχει περίπτωση ο Σπυρόπουλος να φύγει το Γενάρη από τη Νέα Σμύρνη, έστω και με ένα μικρό αντίτιμο για την ομάδα του.

Με ανάλογο τρόπο θέλει να κινηθεί ο Παναθηναϊκός και για τον Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός μέσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι «πράσινοι» θέλουν να εξασφαλίσουν από τώρα την υπογραφή του.

Στο μεταξύ, στο «τριφύλλι» έκαναν διερευνητική κρούση για τον Χουάν Ράφαελ Φουέντες, τον 22χρονο Ισπανό αριστερό μπακ που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Κόρδοβα και δεν έχει υψηλό κασέ (200.000 ευρώ).

Ενοχλημένος ο Λέτο, στην έξοδο ο Φορναρόλι

Έντονα δυσαρεστημένος από τις πιέσεις που του ασκούνται για τη διακοπή του συμβολαίου του είναι ο Σεμπαστιάν Λέτο. Αυτό μπορεί να γίνει μονομερώς, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Αργεντινός φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφυγής για να πάρει όσα χρήματα του οφείλονται.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως χθες ο Μπρούνο Φορναρόλι ενημερώθηκε πως θα πρέπει να βρει ομάδα ή έστω να λύσει το συμβόλαιό του και να φύγει. Πάντως αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς οι επιδόσεις του δεν… βοηθούν ώστε να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο ανάλογο αυτού που έχει στον Παναθηναϊκό.

«Τέσσερα στα τέσσερα και… Champions League»

30/12/2012
 Τη σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ να κάνει το «4 στα 4» στους επόμενους αγώνες τους πρωταθλήματος εξήγησε ο Γιώργος Κατσικάς, μιλώντας στη SportDay.

«Τέσσερα στα τέσσερα και… Champions League»
«Αν τα καταφέρουμε, τότε κατά 90% θα έχουμε τον πρώτο λόγο για να μπούμε μπροστάρηδες και με διαφορά από τους υπολοίπους στα πλέι οφ», τόνισε ο 22χρονος στόπερ και πρόσθεσε:

«Θα ανέβουμε πολλά επίπεδα, αν συμμετάσχουμε στους ομίλους του Champions League».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιώργος Κατσικάς στη SportDay

Γιώργο επέστρεψες εδώ και δύο μέρες σε πλήρη δράση. Είσαι πανέτοιμος για τον αγώνα της Κομοτηνής;

«Ναι, ξεπέρασα 100% τη θλάση στη γάμπα και πλέον νιώθω σαν θηρίο που φεύγει από το κλουβί του... (σ.σ.: γέλια). Θέλω πολύ να παίξω και, ανάλογα με τα πλάνα του προπονητή μου, θα δω αν θα ξεκινήσω βασικός στον αγώνα με τον Πανθρακικό. Το βασικό, όμως, είναι ότι έχω αποθεραπευτεί πλήρως».

Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος στη βαθμολογία και στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του β' γύρου έχει να δώσει κρίσιμα παιχνίδια. Ποιος είναι ο άμεσος στόχος σας;

«Οντως τα παιχνίδια με τον Πανθρακικό εκτός, με τον Ατρόμητο εντός, με τον Αστέρα στην Τρίπολη και με την Ξάνθη στην έδρα μας είναι πολύ κομβικά. Αν κάνουμε το 4 στα 4, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, τότε κατά 90% θα έχουμε τον πρώτο λόγο για να μπούμε μπροστάρηδες και με διαφορά από τους υπολοίπους στα πλέι οφ. Αν το πετύχουμε αυτό, μπορούμε να υλοποιήσουμε πιο εύκολα τους στόχους μας».

Οι μεταγραφές, όπως του Κατσουράνη αλλά κι αυτές που θα ακολουθήσουν, προσδίδουν μια άλλη ποιότητα στην ομάδα;

«Παίκτες όπως ο Κατσουράνης, που είναι διεθνής, αρχηγός της Εθνικής, έχει πάρει το Euro, έπαιξε για πολλά χρόνια σε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, είναι πολύ σημαντικοί για τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι και με τις υπόλοιπες μεταγραφές η ομάδα θα κάνει το βήμα παραπάνω που θέλει».

Τελικά τι άλλαξε ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ;

«Πλέον δεν σκεφτόμαστε τα εξωγηπεδικά ζητήματα, παρά μόνο πώς θα κερδίσουμε τους αγώνες και θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Η παρουσία του κ. Σαββίδη μας παρέχει εγγυήσεις που δεν τις είχαμε πριν. Κι αυτό βοηθάει τους πάντες στην ομάδα για να δουλεύουν, χωρίς άλλες σκέψεις, ο καθένας στον τομέα του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πρέπει απλά να κάνουμε τη δουλειά μας, να αποδίδουμε διαρκώς καλύτερα μέσα στο γήπεδο, σύμφωνα με τα όσα μας λέει ο προπονητής μας και να υλοποιήσουμε τους στόχους του ΠΑΟΚ».

Πέρα από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ποιο όνειρο έχεις «κολλημένο» στο μυαλό σου;

«Δεν έχω ένα, αλλά περισσότερα. Ενα, όμως, είναι αυτό που σχετίζεται με τη συμμετοχή μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μια κι η όλη διαδικασία θα προσδώσει διαφορετικό πρεστίζ στον ΠΑΟΚ. Θα γυρίσουμε σελίδα και θα ανεβούμε πολλά επίπεδα παραπάνω. Και για μας, όμως, ως ποδοσφαιριστές μιας ομάδας που πετυχαίνει τέτοια πράγματα, σημαίνει πολλά κάτι τέτοιο, μια και είναι η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση κι όλα τα μάτια βρίσκονται... κολλημένα σε αυτή. Θα είναι έξι παιχνίδια βγαλμένα από τα καλύτερά μας όνειρα».

Θέλει εγγυήσεις από τον «Τζίγκερ»

30/12/2012
 Να δεσμευτεί εγγράφως πως αναλαμβάνει την ποινική ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ απέναντι στον «ΑΚΤΩΡΑ» αναμένεται να ζητήσει ο Γιάννης Αλαφούζος από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Θέλει εγγυήσεις από τον «Τζίγκερ»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μετά τις ευθύνες που επέρριψε στον «Τζίγκερ» για την εκτίναξη του χρέους της ομάδας στα 28 εκατ. ευρώ, προτίθεται να ζητήσει από την άλλη πλευρά να αναλάβει τις ρήτρες για το Βοτανικό. Πέραν αυτής των 2 εκατ. ευρώ, θα ζητήσει-εφόσον δεν γίνει το γήπεδο εκεί-να επιστραφούν στην ΠΑΕ οι 800.000 ευρώ που έχουν δοθεί για κάποια έργα και μελέτες.

Εφόσον εξασφαλίσει αυτές τις εγγυήσεις εγγράφως από τον «Τζίγκερ», τότε θα επιδιώξει να προχωρήσει σε συμφωνία με το Δήμο για να χτίσει αυτός το γήπεδο και να το νοικιάσει στον Παναθηναϊκό.

Ραντεβού με Βγενόπουλο-Πολέμη

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν περιμένει κάποια… έκπληξη από πλευράς Φεϊζάλ και ήδη κινείται για την επόμενη μέρα χωρίς τα 28 εκατ. ευρώ που είχε τάξει ο πρίγκιπας. Εν όψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 15 εκατ. ευρώ, θα ζητήσει από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Αδαμάντιο Πολέμη να συμμετέχουν σε αυτή με βάση το ποσοστό μετοχών που έχουν κι επί του ποσού που θα βάλει η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και το οποίο δεν πρόκειται να είναι αντίστοιχο του δικού της ποσοστού. Μένει να φανεί ποια θα είναι η απάντηση των δύο μετόχων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ετοιμάζει δραστικές περικοπές στο κόστος λειτουργίας της ομάδας. Το προσωπικό της ΠΑΕ θα μειωθεί κατά 35-40%, ενώ ο μέσος μισθός δεν θα ξεπερνά τα 1.200 ευρώ, με τους μισθούς να κυμαίνονται από 800 ως 1.500 ευρώ.

Τα δεδομένα για τους τρεις

30/12/2012
 Άκρα μυστικότητα επικρατεί στον ΠΑΟΚ για τις μεταγραφικές κινήσεις του Γενάρη. Τα δεδομένα, όμως στις υποθέσεις των Λάζοβιτς, Λούκας και Βιεϊρίνια που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς είναι συγκεκριμένα.

Τα δεδομένα για τους τρεις
Στο… συρτάρι μπαίνει το θέμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια, αφού η Βόλφσμπουργκ δεν φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει τον Πορτογάλου μεσοεπιθετικό για τον οποίο ξόδεψε πολλά εκατομμύρια ευρώ και ο Ιβάν Σαββίδης δεν προτίθεται να ακολουθήσει τις αξιώσει του γερμανικού συλλόγου.

Η πιο πιθανή από τις τρεις περιπτώσεις να υλοποιηθεί είναι εκείνη Ντάνκο Λάζοβιτς. Ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έχει πολλές γνωριμίες στη Ρωσία και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους διοικούντες την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για να πετύχει μια συμφέρουσα συμφωνία για δανεισμό έξι μηνών του Σέρβου επιθετικού.

Θετικό θα ήταν αν η ρωσική ομάδα κάλυπτε ένα μέρος από το 1 εκατ. ευρώ που αμείβεται αυτή τη στιγμή ο παίκτης και οι Θεσσαλονικείς φέρονται αποφασισμένοι να δαπανήσουν ένα ποσό που φτάνει τις 600.000 ευρώ.

Όσον αφορά την υπόθεση του Λούκας, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ ασχολείται και με αυτό το θέμα και ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να ξεφύγει από οικονομικής πλευράς. Μετά από όλα αυτά, ενισχύεται κάθε μέρα και περισσότερο η άποψη ότι υπάρχει και «plan B» στον «Δικέφαλο», αν ναυαγήσουν και οι τρεις περιπτώσεις (Λάζοβιτς, Λούκας και Βιεϊρίνια), αφού ο Γιώργος Δώνης έχει ζητήσει επειγόντως δύο μεσοεπιθετικούς.

Πάει Κέρκυρα ο Στάμου

30/12/2012
 Αρκετά πιθανός μοιάζει ο δανεισμός του Δημήτρη Στάμου από τον ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα.

Πάει Κέρκυρα ο Στάμου
Ο 21χρονος χαφ βρίσκεται ήδη στο νησί για να περάσει από το «μικροσκόπιο» του Ακη Μάντζιου και αν τον πείσει θα αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι.

Βέβαια, το τεχνικό επιτελείο της ομάδας έχει σχηματίσει μία θετική άποψη για την αξία του νεαρού μέσου, ο οποίος μάλιστα μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός.

Ο Στάμου δεν υπολογίζεται από τον Γιώργο Δώνη για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και έτσι πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσει μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

«Κλείνει» Ντιέ η Ξάνθη

30/12/2012
 Πολύ κοντά στην απόκτηση του Σερζ Ντιέ βρίσκεται η Skoda Ξάνθη. Ο 36χρονος Ιβοριανός μέσος αποχωρεί από την Καβάλα και θα ενισχύσει τους Θρακιώτες.

«Κλείνει» Ντιέ η Ξάνθη
Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Ντιέ θεωρείται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη μια πολύ καλή λύση για το κέντρο. Για τον ποδοσφαιριστή υπάρχει ενδιαφέρον και από τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο οι Ακρίτες είναι το μεγάλο φαβορί για να τον κάνουν δικό τους.

Αυτή πρόκειται να είναι η τέταρτη μεταγραφή της Skoda Ξάνθης, που ήδη έχει αποκτήσει τον Άγγλο μεσοεπιθετικό Ράιαν Σμιθ και τον Μοζαμβικανό αριστερό μπακ Παΐτο, ενώ έχει «κλεισμένο» και τον παλιό γνώριμο Σάκη Πρίττα.

Πάει για Ρομάνο ο Πλατανιάς

30/12/2012  
Φουλάρει για τον Ντιέγκο Ρομάνο ο Πλατανιάς. Σύμμαχός του οι διοικητικές εξελίξεις στον Εργοτέλη μετά την απόφαση του Δημήτρη Παπουτσάκη να αποχωρήσει από την ομάδα.

Πάει για Ρομάνο ο Πλατανιάς
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν είναι… φρέσκος στόχος για τους νεοφώτιστους, αφού τους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η περίπτωσή του 32χρονου άσου είναι πιο εφικτή από ποτέ και θα γίνει προσπάθεια να ενισχύσει την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ανοικτές παραμένουν για τον Πλατανιά οι υποθέσεις του Ανδρέα Τάτου (παραχωρείται δανεικός από τον Ολυμπιακό, διεκδικείται από πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας αλλά προτιμά το εξωτερικό) και του Βαγγέλη Μάντζιου (για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον Ατρόμητο μετά την πρόσληψη του Νίκου Αναστόπουλου).

Κοντά στην Πλατεία ο Τόσκας

30/12/2012
 Έτοιμος να γίνει παίκτης του Πανιωνίου παρουσιάζεται ο Δημήτρης Τόσκας.

Κοντά στην Πλατεία ο Τόσκας
Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός περνάει μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές από το «μικροσκόπιο» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο οποίος έχει σχηματίσει θετική άποψη για την αξία του και κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο διάστημα θα κληθεί για να υπογράψει.

Ετσι ο πρώην παίκτης της κυπριακής Κυρήνειας και του Πιερικού φαίνεται πως θα συνεχίσει στους Νεοσμυρνιώτες.

Από την πλευρά τους, οι «κυανέρυθροι» είναι πιθανό να προχωρήσουν στην απόκτηση του Χρήστου Καρτσαμπά.

Ο 23χρονος στόπερ έχει πάρει άδεια από τον Πιερικό να δοκιμαστεί στον Πανιώνιο και εκείνος έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στο τεχνικό επιτελείο.

Ωστόσο, η περίπτωσή του είναι κάπως περίπλοκη, καθώς ο νεαρός δεσμεύεται με συμβόλαιο και για να αποκτηθεί θα πρέπει να ικανοποιηθεί η ομάδα της Κατερίνης.

Αντίθετα ο τρίτος υπό δοκιμή, ο Νίκος Βλασσόπουλος, δεν φαίνεται να πείθει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει οριστικά αύριο.

Σε πρώτο πλάνο τα μετόπισθεν

30/12/2012
 Συντηρητικά θα κινηθεί ο Πανθρακικός τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

Σε πρώτο πλάνο τα μετόπισθεν
Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική πορεία που έχει διαγράψει η ομάδα από τη στιγμή που ανέλαβε ο Παύλος Δερμιτζάκης και τις αποχωρήσεις των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται (Αντίλοβιτς, Μελίσση, Κοντογουλίδη, Μοσχάκη, Βιγιαρέχο).

Σύμφωνα με το πλάνο του 43χρονου προπονητής οι Ακρίτες χρειάζονται να ενισχυθούν με τρεις ποδοσφαιριστές (στόπερ, αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ), όμως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χαλάσει τη χημεία που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές.

Οι επιστροφές, μάλιστα, των Μιχαλόπουλου και Μακρυδημήτρη από σοβαρούς τραυματισμούς περίπου στα μέσα Γενάρη θα πληθύνουν τις επιλογές του.

Λάζαρ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ»

30/12/2012
 Προτεραιότητα αποτελεί ο ΠΑΟΚ για τον Κοστίν Λάζαρ, όπως δήλωσε ο ίδιος σε ιστοσελίδα της Ρουμανίας.

Λάζαρ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ»
Ο διεθνής χαφ του «Δικεφάλου του Βορρά» ρωτήθηκε για την πιθανότητα να επιστρέψει στην πατρίδα του, όμως εκείνος τόνισε ότι θέλει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του πριν ψάξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κοστίν Λάζαρ στην ιστοσελίδα «prosport.ro»

Για το αν θα επέστρεφε στην πατρίδα του

«Θα επέστρεφα μόνο στη Ραπίντ. Είναι η ομάδα που θέλω να τελειώσω την καριέρα μου, αλλά τώρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα επειδή έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ».

Για την ατμόσφαιρα στον ΠΑΟΚ

«Στον ΠΑΟΚ το κλίμα είναι καλό. Οι Έλληνες οπαδοί είναι τόσο φανατικοί όσο εκείνοι της Ραπίντ. Είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία και έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στα προκριματικά του Champions League, μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ».

Για την εθνική Ρουμανίας

«Έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Αρχίσαμε καλά στα προκριματικά της διοργάνωσης. Η ήττα από την Ολλανδία μας έφερε λίγο πίσω, αλλά είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια και να κερδίσουμε στην Ουγγαρία».

Άρρωστος ο Κατίδης, επέστρεψε ο Κοντοές

30/12/2012
 Λόγω πυώδους αμυγδαλίτιδας απουσίασε από τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ ο Γιώργος Κατίδης.

Άρρωστος ο Κατίδης, επέστρεψε ο Κοντοές
Στο πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων» συμμετείχε κανονικά ο Γιάννης Κοντοές, παρότι έχει καταθέσει προσφυγή εις βάρος της ΠΑΕ.

Επίσης, απουσίασε και σήμερα ο Παναγιώτης Λαγός.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά, με τους Αραμπατζή και Κωνσταντόπουλο να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών.

Η προπόνηση της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.

Με το νέο έτος τα εισιτήρια

30/12/2012
 Από την Τέταρτη 2 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμα τα εισιτήρια της αναμέτρησης του Πλατανιά με τον ΠΑΣ Γιάννινα (5/1, 17:15).

Με το νέο έτος τα εισιτήρια
Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τη διάθεση των εισιτηρίων ενόψει του αγώνα της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας εξέδωσε η ΠΑΕ Πλατανιάς.

Οι φίλοι της ομάδας θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια από την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 4/1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κρητικής ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον εντός έδρας αγώνα με τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2012 – 2013, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου.

Η διάθεση θα γίνεται από τα Γραφεία της Π.Α.Ε. στον Πλατανιά και από το Ενημερωτικό Περίπτερο του Δήμου Χανίων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: Θύρες 1 και 2: 20 ευρώ, θύρες 3 και 4: 15 ευρώ».

Χωρίς Λάζαρ και Λόρενς η προπόνηση

30/12/2012
 Εκτός της σημερινής προπόνησης του ΠΑΟΚ έμειναν οι Λόρενς και Λάζαρ αλλά από το ιατρικό επιτελείο δεν εκφράζεται καμία ανησυχία για τους δύο παίκτες.

Χωρίς Λάζαρ και Λόρενς η προπόνηση
Δύο απόντες στο κυριακάτικο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ. Ο Λίαμ Λόρενς ένιωσε ένα «σφίξιμο» στην γάμπα και δεν προπονήθηκε ενώ ο Ρουμάνος είχε κάποιες ενοχλήσεις στην πλάτη και έτσι, κυρίως για προληπτικούς λόγους, δεν πήρε μέρος στο πρόγραμμα.

Από εκεί και πέρα, Κωνσταντινίδης, Χακόμπο, Έτο και Αθανασιάδης έκαναν ατομικό πρόγραμμα ενώ σε ότι αφορά τους Γκαρσία και Βιβιάν, μέχρι το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να φτάσουν στην Θεσσαλονίκη και να μπουν στις προπονήσεις.

Στο Περιστέρι ο Αναστόπουλος

30/12/2012
 Την πρώτη του γεύση από τις εγκαταστάσεις του Ατρόμητου, πήρε ο Νίκος Αναστόπουλος την Δευτέρα. Ο έμπειρος τεχνικός είχε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Γιάννη Αγγελόπουλο.

Στο Περιστέρι ο Αναστόπουλος
Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ, βρέθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα, πέρασε από το «Μαζαράκειο» και συναντήθηκε με τον Γιάννη Αγγελόπουλο, με τον οποίο είχε μια πρώτη γνωριμία.

Από εκεί και πέρα, την Δευτέρα, θα γίνει και η πρώτη συνάντηση με τον Γιώργο Σπανό. Εκεί οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για πρώτη φορά, θα βάλουν τις υπογραφές τους στα συμβόλαια και στη συνέχεια αναμένονται και οι ανακοινώσεις.

Μετά από αυτό, ο «μουστάκιας» θα κάνει και την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία για το παιχνίδι με την Κέρκυρα, για την έναρξη του δεύτερου γύρου.

Έτοιμος δηλώνει ο Χακόμπο

30/12/2012
 Τις ιατρικές προβλέψεις διέψευσε ο Σανθ Χακόμπο. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δήλωσε πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Έτοιμος δηλώνει ο Χακόμπο
Στα σχόλια που δέχτηκε μετά την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε ο γκολκίπερ του «Δικεφάλου του Βορρά», γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook πως ήδη είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία είχε υποβληθεί είχαν δείξει θλάση πρώτου προς δεύτερου βαθμού, κάτι που σήμαινε τρεις εβδομάδες απουσία από τις προπονήσεις.

Ωστόσο, ο 29χρονος Ισπανός σήμερα έβγαλε μέρος της προπόνησης και ο ίδιος δήλωσε έτοιμος για την αναμέτρηση της επανέναρξης του πρωταθλήματος κόντρα στον Πανθρακικό (6/1, 17:15).

«Μία εβδομάδα πριν το επόμενο παιχνίδι και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Ναι, ποιος είπε ότι θα ήμουν εκτός δράσης για έναν μήνα;», έγραψε ο Χακόμπο.

Τουλάχιστον θα κάνουν… Πρωτοχρονιά

30/12/2012
 Μόλις ένα ρεπό θα έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ανήμερα την Πρωτοχρονιά. καθώς ο Γιώργος Δώνης θέλει να τους έχει σε εγρήγορση ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Τουλάχιστον θα κάνουν… Πρωτοχρονιά
Όσο έκατσαν, έκατσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην Χριστουγεννιάτικη πενθήμερη άδειά τους.

Από την επιστροφή τους στις προπονήσεις και μετά, ο Γιώργος Δώνης φρόντισε να τους κάνει ξεκάθαρο ότι πλέον έχει μόνο… δουλειά, καθώς ακολουθεί η πολύ δύσκολη αναμέτρηση στη Θράκη απέναντι στον Πανθρακικό.

Ο Έλληνας τεχνικός ενημέρωσε τους παίκτες του ότι θα έχουν μόνο ένα ρεπό και αυτό ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ώστε να περάσουν αυτή τη μέρα με της οικογένειές τους.

Από εκεί και πέρα, τόσο την παραμονή, όσο και την επόμενη μέρα της Πρωτοχρονιάς το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά, με διπλή προπόνηση μάλιστα.

Ανεβάζει στροφές η Ξάνθη

30/12/2012
 Με σκορ 3-0 επικράτησε η Ξάνθη του Αιγινιακού σε φιλικό παιχνίδι που έγινε μεταξύ των δύο ομάδων.

Ανεβάζει στροφές η Ξάνθη
Στο ματς ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά πρόσωπα και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, με αποτέλεσμα να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ με τον Μάνταλο στο 16’. Στη συνέχεια ο Αντώνης Ράνος πήρε την «σκυτάλη» στο σκοράρισμα κάνοντας στο 78’ το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 87’ ο ίδιος παίκτης με κοντινό πλασέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

SKODA Ξάνθη: Λοντίγκιν,Παΐτο, Βάλλας, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Σμιθ, Φλίσκας, Πλατέλλας, Ονουάτσι, Μάνταλος. Έπαιξαν και οι: Τριάδης, Λυμπερόπουλος, Κούτεβ, Μπέρτος, Νάκα, Μαρσελίνιο, Ράνος, Κομεσίδης, Τσαμούρης, Ντάνι, Βασιλακάκης, Τορομανίδης.

Αιγινιακός: Ράπτης, Μητράκας, Αχαλινόπουλος, Λιόλιος, Σαββίδης, Μηλικούδης, Γούτσιος, Καθάριος, Γιαουλτζής, Κυρτέγος, Έξαρχος. Έπαιξαν και οι: Σακελλαρίδης, Κοκόλης, Λάρντι, Γιαντσέλης, Καραντασιάδης, Ντούλας, Καραγιάννης.

Τέλος και ο Ζιάμπαρης

30/12/2012
 Αποχωρήσεων συνέχεια στην Κέρκυρα με τον Νίκο Ζιάμπαρη να αποτελεί και επίσημα παρελθόν απο την ομάδα, όπως ανακοινώθηκε απο την διοίκηση.

Τέλος και ο Ζιάμπαρης
Μετά τον Δημήτρη Κοντοδήμο ένας ακόμα παίκτης βλέπει την… πόρτα της εξόδου από την Κέρκυρα. Ο Νίκος Ζιάμπαρης βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου, όπου έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τους Φαίακες.

Πολύ κοντά στην έξοδο βρίσκεται τον τελευταίο καιρό και ο Γιάννης Καραλής και αναμένονται σύντομα εξελίξεις στην περίπτωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Κέρκυρα:

«H ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση τη συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, Νίκο Ζιάμπαρη. Η κερκυραϊκή ΠΑΕ ευχαριστεί θερμά τον παίκτη για την προσφορά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Μπορούν και χωρίς τον Αναστόπουλο

30/12/2012
 Το πρώτο τους παιχνίδι, έστω και φιλικό, χωρίς τις οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλου έδωσαν οι παίκτες του ΟΦΗ που επικράτησαν με σκορ 4-1 της Επισκοπής.

Μπορούν και χωρίς τον Αναστόπουλο
Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Ανδρέας Σκέντζος, ο οποίος και αυτός θα αποχωρήσει από τις τάξεις του συλλόγου, χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι στο πρωτάθλημα ακόμη δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή έχουν ελάχιστο χρόνο σε αυτό.

Ωστόσο, το σκορ άνοιξε από έναν παίκτη που έχει καθιερωθεί στην αρχική ενδεκάδα των «μελανόλευκων», τον Γιάννη Βιτώρο, ο οποίος στο 8’ με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Τα τέρματα για τον σύλλογο του Ηρακλείου διπλασίασε στο 10’ ο Περογαμβράκης.

Στο δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές της Επισκοπής μπήκαν πιο δυνατά αιφνιδιάζοντας εκείνους του ΟΦΗ. Έτσι, κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 54’ με τον Σεληνιωτάκη. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του ΟΦΗ να κάνουν το 3-1 με τον Ιωαννίδη στο 86’, ο οποίος δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90’ μετά από σουτ του Καπουράνη με τον Μπαμπουλάκη να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της Επισκοπής.

ΟΦΗ: Αγριμάκης, Κουρδάκης, Σόουζα, Σαρ, Mονιάκης, Ιωαννίδης, Βερόν, Μπανούσης, Ζορμπάς, Βιτώρος, Περογαμβράκης.

Για τον ΟΦΗ επίσης αγωνίστηκαν και οι: Γιαγκιόζης, Χατζηκοσμάς, Καπουράνης, Βαλεριάνος, Νύκταρης και Ροβίθης.

Επισκοπή: Κελαϊδής, Μαραθιανός, Αργυράκης, Ψωμάς, Ρουμπάκης, Σεληνιωτάκης, Κοζανίδης, Δελήμπασης, Τζημογιάννης, Τριανταφύλλου, Τζέκος.

Πολλαπλασιάστηκαν τα προβλήματα

30/12/2012
 Εκεί που ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είχε μοναδικό «πονοκέφαλο» την απουσία του Ολαϊτάν, ήρθαν να προστεθούν και τα προβλήματα με τους Καντιμοίρη και Τζημογιάννη στη Βέροια.

Πολλαπλασιάστηκαν τα προβλήματα
Η προετοιμασία της «βασίλισσας του βορρά» για την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας έχει ξεκινήσει για τα καλά. Και αν για τον Νιγηριανό επιθετικό, λίγο πολύ ο τεχνικός της ομάδας ήξερε πως δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του άμεσα, αφού δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στην πτήση του κατά την επιστροφή στην χώρα μας, τα άλλα δύο ήταν… εκπλήξεις.

Τόσο ο Καντιμοίρης, όσο και ο Τζημογιάννης είναι άρρωστοι γι’ αυτό και δεν προπονήθηκαν, ωστόσο αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να μπουν εκ νέου σε φουλ ρυθμούς.

Κατά τα άλλα, ο Καλαϊτζίδης έδωσε κυρίως βάση σε ασκήσεις ταχύτητας και στημένων φάσεων, ενώ στο τέλος ακολούθησε και το καθιερωμένο δίτερμα. Νέα προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 11:30 στις εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου.

«Αυτό θέλω»

30/12/2012
 Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ να αναπτυχθούν σωστά από τα άκρα στο φιλικό με τον Πανερυθραϊκό έμεινε ο Έβαλντ Λίνεν.

«Αυτό θέλω»
Το φιλικό της ΑΕΚ με τον Πανερυθραϊκό δεν ικανοποίησε τον Έβαλντ Λίνεν μόνο για το αποτέλεσμα του και τις εμφανίσεις των νέων παικτών της ομάδας.

Αυτό που άφησε περισσότερο ευχαριστημένο τον Γερμανό τεχνικό της Ένωσης ήταν η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του να αναπτυχθούν έτσι όπως εκείνος θέλει. Δηλαδή, από τα άκρα.

Την ικανοποίηση αυτή την εξέφρασε και προς τους παίκτες του όταν τους μίλησε στο ημίχρονο, στεκούμενος στις ευκαιρίες που είχαν δημιουργήσει που ήταν αποτέλεσμα του τρόπου ανάπτυξης.

«Ακριβώς αυτό θέλω να κάνετε: ανάπτυξη από τα άκρα. Το κάνατε πολλές φορές στο πρώτο ημίχρονο γι' αυτό και βγήκαν τόσες φάσεις. Το σκορ έπρεπε να είναι... 5-0 γιατί παίζουμε σωστά από τα πλάγια», ήταν κάποια από τα λόγια του Έβαλντ Λίνεν.

Παίκτες υπήρχαν, προπονητής όχι…

30/12/2012
 Η Χριστουγεννιάτικη άδεια στον Άρη έλαβε τέλος, με τους παίκτες της ομάδας να συγκεντρώνονται για την πρώτη προπόνηση τους ενόψει της έναρξης της Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο, ο Λούκας Αλκαράθ ήταν απών…

Παίκτες υπήρχαν, προπονητής όχι…
Ο Ισπανός τεχνικός μαζί με τον βοηθό του, Χέσους Κανιάδας δεν ήταν… Άγγλοι στο ραντεβού τους, καθώς ένα πρόβλημα στην πτήση της επιστροφής στην χώρα μας δεν τους επέτρεψε να είναι έγκαιρα στη Θεσσαλονική.

Έτσι, οι «κίτρινοι» έκαναν την «πρώτη» τους μετά τα Χριστούγεννα υπό τις οδηγίες των Νίκου Βλάχου και Γιάννη Γιώρη.

Φυσικά, η καθυστέρηση του Αλκαράθ δεν είναι τόσο μεγάλη, αφού μέχρι το βράδυ θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα και θα δώσει κανονικά το «παρών» στη γιορτή που έχει προγραμματίσει η ΠΑΕ λόγω των ημερών, ενώ από τη Δευτέρα σηκώνει κανονικά… μανίκια για τη δύσκολη αποστολή που έχει ο Άρης στη Σούπερ Λίγκα από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στην πλάτη του… ο Μήτρογλου

30/12/2012
 Το «βαρύ» φορτίο του Κώστα Μήτρογλου... αναλαμβάνει ο νεοαποκτηθείς του Ατρόμητου, Φάμπιο, αφού επέλεξε το ίδιο νούμερο φανέλας που είχε κατά το δανεισμό του και ο άσος του Ολυμπιακού, το «23».

Στην πλάτη του… ο Μήτρογλου
Ο Πορτογάλος επιθετικός της ομάδας του Περιστερίου προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους νέους του συμπαίκτες, υπό την επίβλεψη των Μάρκου Δήμου (προπονητής Νέων) και Σωτήρη Κακαργιά (γυμναστής). Το πρόγραμμα αφορούσε κυρίως ασκήσεις για τη φυσική κατάσταση των «κυανόλευκων».

Τα ευχάριστα ήρθαν και από το «μέτωπο» του Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος έβγαλε χωρίς προβλήματα όλο το πρόγραμμα.

Πρόβλημα με Γκονζάλες

30/12/2012
 Θεραπεία ακολούθησε για άλλη μία μέρα ο μέσος του Πλατανιά, Γκαστόν Γκονζάλες, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πρόβλημα με Γκονζάλες
Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Κυριακής (30/12) ο τεχνικός των Κρητικών, Άγγελος Αναστασιάδης, έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ασκήσεις τακτικής.

Στη συνέχεια ο έμπειρος προπονητής τους χώρισε σε δύο γκρουπ, προκειμένου να παίξουν δίτερμα.

Επιστροφές στην Παιανία

30/12/2012
 Στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού επέστρεψαν οι Βιτόλο, Βελάσκες και Φορναρόλι, οι οποίοι είχαν πάρει έξτρα άδεια σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Επιστροφές στην Παιανία
Οι τρεις ξένοι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» ήταν δικαιολογημένα απόντες από την πρώτη προπόνηση της ομάδας μετά τα Χριστούγεννα, λόγω προσωπικών λόγων, ωστόσο πλέον επανήλθαν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Ο Φορναρόλι, επειδή επέστρεψε στη χώρα μας πιο αργά απ’ ότι οι υπόλοιποι προπονήθηκε πιο συντηρητικά, ακολουθώντας πρόγραμμα αποθεραπείας. Ατομικά προπονήθηκε και ο Χάρης Μαυρίας, ενώ κατά τα άλλα ο Χουάν Ρότσα δεν αντιμετωπίζει περαιτέρω προβλήματα τραυματισμών, ενώ σιγά-σιγά ανεβάζει την ένταση των προπονήσεων, όσο πλησιάζει και η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Στο Αθλητικό κέντρο της Παιανίας επιδόθηκαν σε ασκήσεις ταχύτητας, αφού έκαναν ζέσταμα και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, που έπαιξαν σε εσωτερικό τουρνουά.

Σουόνσι καλεί Λαμπρόπουλο

30/12/2012
 Επίσημη πρόταση στον ΟΦΗ για την απόκτηση του μέσου της ομάδας, Ανδρέα Λαμπρόπουλου, έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ.

Σουόνσι καλεί Λαμπρόπουλο
Ο νεαρός μέσος τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των Κρητικών έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του ουαλικού συλλόγου.

Ωστόσο, το ποσό που προσφέρουν οι «κύκνοι» για την απόκτηση του Έλληνα χαφ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Από την στιγμή, όμως, που η πρόταση της ομάδας της Premier League ικανοποιεί τους ανθρώπους της ΠΑΕ, τότε εκείνοι δύσκολα θα την αρνηθούν.

Βέβαια, το γεγονός πως ο Λαμπρόπουλος αποτελεί έναν από τους «κινητήριους μοχλούς» του ΟΦΗ θα παίξει σημαντικό ρόλο, αφού οι άνθρωποι της ΠΑΕ ξέρουν πως μεσούσης της περιόδου είναι αρκετά δύσκολο να βρουν τον ιδανικό αντικαταστάτη του.

Δεν φεύγει ο Σισοκό

30/12/2012
 Ευχάριστα μαντάτα στον Παναθηναϊκό! Ο Ιμπραΐμ Σισοκό έμεινε εκτός 23αδας της Ακτής Ελεφαντοστού για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, κάτι που σημαίνει πως δεν θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας!

Δεν φεύγει ο Σισοκό
Ο Ιβοριανός άσος είχε κληθεί στην προεπιλογή της εθνικής του, ωστόσο εν τέλει «κόπηκε», αφού δεν βρισκόταν στη σχετική λίστα που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός της χώρας του, Σαμπρί Λαμουσί.

Βέβαια, αυτό μόνο ικανοποιημένο αφήνει το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και τον Χουάν Ρότσα, αφού ο προπονητής του «τριφυλλιού» θα έχει κανονικά στη διάθεσή του, ένα πολύ σημαντικό «όπλο» για τη δύσκολη συνέχεια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου με τον Λεβαδειακό για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Τους τα χάλασε η βροχή

30/12/2012
 Το φιλικό του Λεβαδειακού με τον Ηρακλή Ψαχνών δεν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (30/12), λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατούσε στην περιοχή.

Τους τα  χάλασε η βροχή
Οι άνθρωποι των δύο ομάδων κατόπιν συζητήσεως αποφάσισαν να αναβληθεί η αναμέτρηση, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός και σε περίπτωση που διεξαγόταν το ματς θα υπήρχε περίπτωση να τραυματιστεί σοβαρά κάποιος από τους ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, οι παίκτες του Λεβαδειακού δεν την… γλίτωσαν, καθώς ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, τους έβαλε να πάνε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης κάνοντας ασκήσεις φυσικής κατάστασης με και χωρίς την μπάλα.

Όλα καλά με Λόρενς

30/12/2012
 Τίποτα το ανησυχητικό δεν έδειξαν οι εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Λίαμ Λόρενς, καθώς ο Ιρλανδός άσος του ΠΑΟΚ αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στις προπονήσεις.

Όλα καλά με Λόρενς
Την Κυριακή εγκατέλειψε το πρόγραμμα, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και υπήρχε ένα… άγχος για το μέγεθος της ζημιάς.

Μετά το τέλος της προπόνησης, το ιατρικό επιτελείο «έπεσε» πάνω του, ηρέμησαν όλοι στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ και αφού προπονηθεί συντηρητικά τη Δευτέρα, θα μπει σε φουλ ρυθμούς από το νέο έτος για να προλάβει έγκαιρα το παιχνίδι του «Δικέφαλου» στη Σούπερ Λίγκα το σαββατοκύριακο.

Φεύγει ο Γράμμος από τον Παναθηναϊκό

30/12/2012
 Παρελθόν θα αποτελεί από τη Δευτέρα ο γυμναστής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γράμμος, καθώς έχει επιλέξει να συνεργαστεί με την ομοσπονδία του Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ το 2022.

Φεύγει ο Γράμμος από τον Παναθηναϊκό
Ο επί μια πενταετία γυμναστής του τριφυλλιού, τόσο στις ακαδημίες, όσο και στην πρώτη ομάδα αποχωρεί οριστικά από την ομάδα. Τη Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί στην Παιανία και να πραγματοποιήσει τη τελευταία του προπόνηση με τους «πράσινους».

Από τη στιγμή που ανέλαβε το «τιμόνι» του συλλόγου, ο Χουάν Ρότσα, ο ρόλος του Γράμμου αναβαθμίστηκε, αφού θέλησε και ο ίδιος να βοηθήσει και στην πρώτη ομάδα από το πόστο του. Φυσικά, οι πάντες στην Παιανία γνώριζαν την απόφαση και τις προθέσεις του γυμναστή.

Η αποχώρησή του είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Κι αυτό γιατί έχει στα «χέρια» του πρόταση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κατάρ να πιάσει πόστο ενόψει του Μουντιάλ που θα διοργανώσει η χώρα.

Η νέα χρονιά φέρνει... νέο προπονητή

30/12/2012
 Τα ονόματα για τον νέο τεχνικό στον ΟΦΗ μπορεί να δίνουν και να παίρνουν, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως οι παίκτες της ομάδας θα τον δουν στην πρώτη προπόνηση του 2013.

Η νέα χρονιά φέρνει... νέο προπονητή
Ως γνωστόν από την στιγμή που ο Νίκος Αναστόπουλος παραιτήθηκε από τον πάγκο του ΟΦΗ οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ξεκινήσει «σαφάρι», προκειμένου να βρουν τον ιδανικό διάδοχό του, ο οποίος θα βοηθήσει την ομάδα του Ηρακλείου να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν βρει τον αντί- Αναστόπουλο και εκείνος θα γνωριστεί με τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ στην πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς που θα γίνει το πρωί της Τετάρτης (2/11), αφού την Τρίτη (1/1) έχουν ρεπό.

«Να γυρίσει δυνατός ο Λέτο»

31/12/2012
 Την ώρα που στον Παναθηναϊκό ετοιμάζονται για διακοπή συμβολαίου στον Σεμπαστιάν Λέτο βάσει ενός κανονισμού της ΕΠΟ, ο μάνατζερ του παίκτη δηλώνει στη SportDay άγνοια.

«Να γυρίσει δυνατός ο Λέτο»
Στην κατηγορία ιδιότητα-μεταγραφές ποδοσφαιριστών στο άρθρο 13 «Σεβασμός-Τήρηση του Συμβολαίου» αναφέρονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να διακοπεί η συνεργασία με έναν ποδοσφαιριστή. Στις παραγράφους 3α και 3γ αναφέρεται: «Ένα συμβόλαιο μεταξύ επαγγελματία και σωματείου λύνεται οποτεδήποτε, αναίτια και για τα δύο μέρη, λόγω: Φυσικής αδυναμίας του ποδοσφαιριστή για την εκπλήρωση όρων του συμβολαίου, λόγω ολικής ανικανότητας ή θανάτου. Μερικής ανικανότητας του ποδοσφαιριστή, όπως καθορίζεται ειδικότερα στο άρθρο 13 του παραρτήματος Α».

Στο παράρτημα Α, άρθρο 13 με τίτλο «ανικανότητα ποδοσφαιριστή», λοιπόν, τονίζεται: «1. Η ανικανότητα του ποδοσφαιριστή που διαρκεί άνω των οκτώ μηνών για 4ετές συμβόλαιο και άνω των δέκα μηνών για 5ετές συμβόλαιο (ο Λέτο είναι στον τέταρτο χρόνο συνεργασίας κι έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο), αποτελεί νόμιμη αιτία λύσης συμβολαίου από την ΠΑΕ άνευ υπαιτιότητας του ποδοσφαιριστή». Αυτό είναι το πρώτο σκέλος, με τον Λέτο να λείπει ήδη έντεκα μήνες. Ποιο είναι το μπέρδεμα; Στην παράγραφο 2 αναφέρεται: «Εάν η ανικανότητα συνέβη κατά τη διάρκεια αγώνα ή προπόνησης ή υπηρεσίας εν γένει του ποδοσφαιριστή προς την ΠΑΕ, ο ανωτέρω καθοριζόμενος χρόνος ανικανότητας διπλασιάζεται».

Στις παραγράφους 3 και 4 προβλέπεται για τη λύση του συμβολαίου, σύσταση επιτροπής με τον σύλλογο και τον παίκτη να ορίζουν από έναν γιατρό και ένας ακόμα θα ορίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, οι οποίοι εντός δέκα ημερών θα ανακοινώνουν το πόρισμα.

Πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να εξασφαλίσει τη συναίνεση του παίκτη για τη διακοπή. Αν αυτό δεν συμβεί, θα τα πουν στα δικαστήρια.

Ο μάνατζερ του Λέτο, Φερνάντο Κοσεντίνο, μιλώντας στη SportDay, δεν μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει τα περί λύσης συμβολαίου. «Ειλικρινά δεν έχω μιλήσει με κανέναν το τελευταίο διάστημα από τον Παναθηναϊκό. Το παιδί ένα πράγμα τον ενδιαφέρει και δεν συζητάει τίποτα άλλο. Να γυρίσει υγιής στα γήπεδα και να παίξει στον Παναθηναϊκό», τόνισε.

Ψάχνει παντού για «λαβράκια»

31/12/2012
 Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες ο Ολυμπιακός να κινηθεί για την απόκτηση άλλου ποδοσφαιριστή μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όμως ο Χουάνχο Λορένθο έχει ασχοληθεί με κάποιες περιπτώσεις.

Ψάχνει παντού για «λαβράκια»
Εκτός του Χουάν Πάμπλο Πίνο, η SportDay γράφει ότι ο Χουάνχο Λορένθο έχει ψάξει πολλές περιπτώσεις παικτών που θα ενδιέφεραν τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η έρευνα του Ισπανού τεχνικού συμβούλου δεν αφορά μόνο τις προσεχείς ημέρες, με τη λογική να βρει κάποιο «λαβράκι», αλλά και για το καλοκαίρι.

Κυρίως, όμως, οι ποδοσφαιριστές που έχει ασχοληθεί ο σύμβουλος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ σε ζητήματα σκάουτινγκ αφορούν μετά τον Ιούνιο, αφού αρκετοί από αυτούς μένουν ελεύθεροι και υπάρχουν περισσότερες ελπίδες να αποκτηθεί κάποιος.

Ο Λορένθο βρίσκεται στην πατρίδα του για τις γιορτές, αλλά πέρα από την ξεκούραση, έκανε και κάποιες επαφές για ορισμένους παίκτες. Με δύο κατευθύνσεις: η μία αφορά τους ελεύθερους παίκτες για το καλοκαίρι.

Η λίστα είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο, αφού θα υπάρξουν αποχωρήσεις παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαια και ο Ισπανός σύμβουλος στο τμήμα σκάουτινγκ προσπαθεί να αξιοποιήσει κάποια ευκαιρία. Μάλιστα, κοιτάζει σε όλες τις θέσεις, ώστε να έχει εναλλακτικές λύσεις αν συμβεί κάτι.

Για τη θέση του τερματοφύλακα η SportDay αναφέρει το όνομα του Αλβάρε της Εσπανιόλ, ενώ από την Οσασούνα ξεχωρίζει ο μέσος Μασούντ (τον είχε πάρει ο ίδιος μαζί με τον Νεκουνάμ όταν δούλευε στον ισπανικό σύλλογο). Επίσης, ο Λορένθο έχει «τσεκάρει» τον χαφ Ιτούρα της Μάλαγα και τον Πέδρο Ρίος της Λέβαντε.

Παράλληλα, ο Ισπανός έχει μιλήσει και με τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ για ορισμένους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολλές συμμετοχές στις ομάδες τους, όπως ο επιθετικός της Μπιλμπάο Τοκέρο και ο «κόφτης» της Σοσιεδάδ Ελουστόνδο.

Άλλες περιπτώσεις που πιθανώς να απασχολήσουν στο μέλλον τον Ολυμπιακό είναι ο Ανάν, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Σάλκε από την Οσασούνα, και ο Νέλσον Βαλντέζ που παίζει στη Βαλένθια ως δανεικός από τη Ρούμπιν Καζάν.

Την ίδια ώρα, ο Λορένθο έχει ανοιχτές τις… κεραίες του σε Ρωσία και Ουκρανία, όπου από την πρώτη χώρα υπάρχει ο Χουράδο που φοράει τη φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας με τη μορφή δανεισμού από την Σάλκε.

Η αναζήτηση από τον σύμβουλο του «ερυθρόλευκου» σκάουτινγκ έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και συγκεκριμένα στην Τσεχία και την Πολωνία, όπου έχουν γίνει και ταξίδια τους τελευταίους μήνες.

Υπογράφουν δύο και… βλέπουμε

31/12/2012
 Το 2013 φέρνει μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Τόμας Ντε Βινσέντι είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμβόλαιο την ερχόμενη εβδομάδα. Ποιοι άλλοι είναι στη λίστα.

Υπογράφουν δύο και… βλέπουμε
Οι «πράσινοι» θα κάνουν δικούς τους τόσο τον 20χρονο δεξιό μπακ όσο και τον 23χρονο Αργεντινό μέσο το ερχόμενο καλοκαίρι δίχως αντάλλαγμα προς τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, καθώς τότε θα μένουν ελεύθεροι.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» θα κυνηγήσει αντίστοιχες περιπτώσεις παικτών που μένουν ελεύθεροι σε έξι μήνες και μπορεί να τους κλείσει από τώρα. Μεταξύ άλλων εξετάζονται ο 22χρονος Ισπανός αριστερός μπακ Χουάν Ράφαελ Φουέντες, όπως και ο 28χρονος αμυντικός Σωκράτης Φυτανίδης, τα συμβόλαια των οποίων με Κόρδοβα και Ατρόμητο λήγουν στο τέλος του Ιουνίου.

Χθες κυκλοφόρησαν σενάρια περί απόκτησης του Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος με τη λήξη του χρόνου μένει ελεύθερος από τον Λεβαδειακό, ωστόσο ο 26χρονος Ιταλός επιθετικός δεν είναι στις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, η περίπτωση του Γιάννη Γιαννιώτα επίσης δεν έχει πιθανότητες να προχωρήσει, καθώς ο 19χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός θα φύγει από τον Άρη μόνο για το εξωτερικό.

Πέρα από μεταγραφές, θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι στην πόρτα της εξόδου. Μέχρι τώρα οι επαφές του μάνατζέρ του με ομάδες του εξωτερικού δεν έχουν φέρει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα κι αν δεν προκύψει πρόταση, το πιθανότερο είναι να δοθεί δανεικός και να οριστεί μία οψιόν αγοράς του. Στασιμότητα υπάρχει στο θέμα του Λουκά Βύντρα, που επίσης είναι κοντά στην αποχώρηση, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα ήθελε να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει ως το καλοκαίρι και να φύγει τότε σαν ελεύθερος, αν και δεσμεύεται μέχρι το 2014.

Οι πρώτοι μήνες του 2013 θα είναι κρίσιμοι για την ΠΑΕ. Εφόσον ο πρίγκιπας Φεϊζάλ δεν βάλει (μέχρι τις 4/1) τα 28 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα οριστεί νέα γενική συνέλευση για αύξηση 15 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί είτε με δάνειο 7,5 εκατ. ευρώ είτε με τη συμμετοχή κάποιων εκ των μετόχων.

Μέσα στο μήνα θα γίνουν διακανονισμοί με τους παίκτες για τα οφειλόμενα εν όψει του ελέγχου από την UEFA στο τέλος Μαρτίου. Σήμερα οι παίκτες θα εισπράξουν ένα μέρος από τα περσινά οφειλόμενα.

Τι Λονδίνο… τι Πεκίνο

31/12/2012
 Με χρηματοδότηση από την Κίνα προσπαθεί ο Δημήτρης Βιντιάδης να συμπληρώσει τα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει για την ΠΑΕ ΑΕΚ και τα οποία επί της παρούσης δεν είναι αρκετά.

Τι Λονδίνο… τι Πεκίνο
Σύμφωνα με τη SportDay, η Seymour Pierce και ο Κιθ Χάρις δεν έχουν αποχωρήσει από το προσκήνιο. Ωστόσο η απόφαση των Άγγλων να συμμετέχουν στην επένδυση στην ΠΑΕ ΑΕΚ είχε ένα συγκεκριμένο οικονομικό όριο και πέρα από αυτό δεν θα κρινόταν συμφέρουσα για τους ίδιους. Τα χρήματα που απαιτούνται για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του συλλόγου ξεπερνούν το πλαφόν που είχαν ορίσει από το Λονδίνο για να εμπλακούν και ο Δημήτρης Βιντιάδης προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα με κεφάλαια από την Κίνα. Αν οι επαφές που είχε εκεί τις προηγούμενες ημέρες απέφεραν συμφωνίες που αρκούν για να καλυφθεί το κενό, θα φανεί λίαν συντόμως.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος είναι ενήμερος για αυτές τις κινήσεις κι ελπίζει να υπάρχει θετική κατάληξη. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως μπορεί κάποια από αυτές τις εταιρείες να διευκολύνει ταμειακά την ΠΑΕ προπληρώνοντας κάποια χρήματα που θα προβλέπονται στις οικονομικές συμφωνίες. Άλλωστε με τα ταμεία άδεια, τους μετόχους να μη δείχνουν καμία διάθεση να βοηθήσουν και το κραχ προ των πυλών, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για τις 17 Ιανουαρίου γενική συνέλευση της ΠΑΕ οδεύει προς αναβολή για τις 31 του μήνα, με την ελπίδα να υπάρχει κάποιο καλό νέο από πλευράς Βιντιάδη μέχρι τότε. Άλλωστε ο ίδιος έχει πει πως μέσα στον πρώτο μήνα του 2013 θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Τρεις τουλάχιστον

Λεφτά… δεν υπάρχουν, αλλά η ανάγκη ενίσχυσης για την ΑΕΚ είναι μεγάλη. Ο Έβαλντ Λίνεν χθες ζήτησε από τον Ανδρέα Δημητρέλο την απόκτηση δύο ακραίων επιθετικών κι ενός αριστερού μπακ. Για τα άκρα της επίθεσης οι υποψήφιοι είναι γνωστοί, με πιο προσιτή λύση αυτή του Καραλή (που έχει κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από την Κέρκυρα) και σαφώς πιο δύσκολες αυτές των Γιαννιώτα (φεύγει από τον Άρη μόνο για το εξωτερικό), Μπαργκάν (δεσμεύεται από τη Βέροια) και Κλωναρίδη (χρειάζονται πολλά χρήματα για να έρθει δανεικός από τη Λιλ). Για το αριστερό άκρο της άμυνας μεταξύ των υποψηφίων είναι ο Βαλεριάνος.

Στην έξοδο Φουρτάδο και Κατσικοκέρης

Δύο από τις πιο ακριβές (ή μάλλον λιγότερο φθηνές μεταγραφές) της ΑΕΚ το καλοκαίρι ήταν οι Φουρτάδο και Κατσικοκέρης, ωστόσο αμφότεροι είναι στη μαύρη λίστα του Λίνεν. Αμφότεροι δεν έχουν ικανοποιήσει τον Γερμανό τεχνικό, ενώ σύμφωνα με τη SportDay ήταν μεταξύ των παικτών που επέστρεψαν από την άδειά τους υπέρβαροι. Το πιθανότερο είναι να δοθούν δανεικοί. Ερωτηματικά υπάρχουν για τον Κοντοέ, που χθες είχε τετ-α-τετ με τον Έβαλντ Λίνεν. Από το περιβάλλον του προκύπτει πως θέλει να μείνει, αλλά δεν τον έχει προσεγγίσει κανένας από τη διοίκηση.

Αθανασιάδης: «Είμαι μια χαρά στον ΠΑΟΚ»

31/12/2012
 Δεν είναι στα άμεσα σχέδια του Στέφανου Αθανασιάδη μια μεταγραφή, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Αθανασιάδης: «Είμαι μια χαρά στον ΠΑΟΚ»
«Δεν έχω σκεφτεί να φύγω στο εξωτερικό, να πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Είμαι εδώ, έχω μέχρι το 2015 συμβόλαιο και είμαι μια χαρά στον ΠΑΟΚ», τόνισε ο διεθνής στράικερ και μίλησε για τις πιθανότητες του «Δικεφάλου του Βορρά» να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Επίσης, τόνισε ότι προτεραιότητα των Θεσσαλονικέων είναι να καταλάβουν τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ώστε να μπορέσουν να ελπίζουν πως μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ θα κερδίσουν το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης στην εφημερίδα «Match Reports»

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το 2013;

«Πάνω από όλα, θέλω να έχω υγεία. Σε ομαδικό επίπεδο, πρέπει να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ. Μέσα από την ομάδα θα έρθει και η προσωπική επιτυχία».

Βλέπεις αισιόδοξα το νέο χρόνο για σένα και τον ΠΑΟΚ;

«Ναι, πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά. Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ, με τον νέο επενδυτή, αρχίζουν και γίνονται συνεχώς καλύτερα».

Ο κ. Σαββίδης είπε πρόσφατα ότι βάζει πολύ υψηλούς στόχους και ότι μόνο όποιοι μπορούν να ανταποκριθούν θα μείνουν. Ποια είναι η άποψή σου;

«Ο κ. Σαββίδης θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα ανταγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα και για την Ευρώπη. Μακάρι να τα καταφέρει, για να γίνει ο ΠΑΟΚ μεγάλος και δυνατός, έτσι όπως του αξίζει».

Η παρουσία του λειτουργεί ως κίνητρο για την παραμονή ή τον ερχομό ενός παίκτη στον ΠΑΟΚ, ο οποίος παραδοσιακά είχε πολλά οικονομικά προβλήματα;

«Τώρα και στο μέλλον θεωρώ πως οι ποδοσφαιριστές θα δίνουν τα πάντα στην προπόνηση και στον αγώνα για να μπορέσουν να διατηρήσουν μια θέση στον ΠΑΟΚ. Αλλά και παίκτες που δεν παίζουν στον ΠΑΟΚ, όταν βλέπουν μια ομάδα τόσο υγιή από κάθε άποψη, θα θέλουν να έρθουν εδώ».

Με τον κ. Σαββίδη πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια;

«Γιατί όχι… Έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι θέλει να κάνει έναν ΠΑΟΚ δυνατό. Γιατί να μην καταφέρουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα; Η παρουσία του δίνει στον ποδοσφαιριστή του και στον ΠΑΟΚ όλα όσα έχει μια ομάδα στο εξωτερικό. Δύναμη, αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και προοπτική».

Κατά καιρούς, αλλά και πρόσφατα, ακούστηκε ότι σε θέλουν ευρωπαϊκές ομάδες. Μια μεταγραφή είναι κάτι που σε ενδιαφέρει άμεσα ή ακόμα δεν σε απασχολεί;

«Από τη στιγμή που είμαι καλά εδώ, δεν έχω σκεφτεί να φύγω στο εξωτερικό, να πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Είμαι εδώ, έχω μέχρι το 2015 συμβόλαιο και είμαι μια χαρά στον ΠΑΟΚ».

Στην παρούσα φάση, δηλαδή, δεν σε απασχολεί το ενδεχόμενο μεταγραφής;

«Όχι, δεν είναι άμεσος στόχος μου».

Έχει προσεγγίσει κάποια ομάδα εσένα ή τον μάνατζέρ σου;

«Νομίζω ότι με τον μάνατζέρ μου έχουν μιλήσει. Δεν έχει έρθει, όμως, επίσημη πρόταση μέχρι στιγμής στον ΠΑΟΚ».

Είσαι δεύτερος σκόρερ, με τρία γκολ λιγότερα από τον Τζιμπούρ. Πιστεύεις ότι μπορείς να βγεις πρώτος σκόρερ;

«Ναι, γιατί όχι. Μακάρι. Με τη δουλειά όλα γίνονται. Μέσα από την ομάδα μπορεί να πετύχω έναν τέτοιο στόχο. Εάν πηγαίνουμε καλά, μπορεί να τα καταφέρω».

Βασικός στόχος της σεζόν είναι και το Κύπελλο Ελλάδας, δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου το 2003. Τότε ήσουν στην ομάδα;

«Όχι, ήμουν στην κερκίδα (γέλια). Στη Θύρα 3. Είχα μπει ως μπολ μπόι στην αρχή στο γήπεδο, αλλά τελικά κάποιους μας πήγαν στη Θύρα 3. Από εκεί είδα και τον τελικό καλύτερα. Πανηγυρίσαμε κιόλας μετά τη λήξη στον Λευκό Πύργο. Ήταν πολύ ωραία συναίσθημα. Μακάρι να το ζήσω και ως ποδοσφαιριστής».

Ήσουν μπολ-μπόι τότε;

«Είμαι από οχτώ ετών στον ΠΑΟΚ. Ήμουν μπολ-μπόι και έπαιξα σε όλες τις ομάδες των ακαδημιών του συλλόγου».

Μπορείτε φέτος να πάρετε το Κύπελλο;

«Ναι, μπορούμε να το πάρουμε. Χρειαζόμαστε έναν τίτλο. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Θέλω έναν τίτλο πολύ, κι εγώ και οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Λείπει από την ομάδα ένας τίτλος».

Και για την έξοδο στο Champions League τι χρειάζεται;

«Εκτός από το να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να μπούμε στη διαδικασία των πλέι οφ με βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μας. Εφόσον το καταφέρουμε αυτό, πιστεύω ότι στα πλέι οφ θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε μια θέση στα προκριματικά. Όσο για την είσοδο σε όμιλο; Ας πάμε στα προκριματικά πρώτα και βλέπουμε…».

Σε ποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ήθελες να παίξεις στο μέλλον;

«Παρακολουθώ περισσότερο το γερμανικό και το αγγλικό πρωτάθλημα. Το γερμανικό πρωτάθλημα θα μου ταίριαζε περισσότερο, γιατί το αγγλικό έχει πιο κλειστές άμυνες. Στο γερμανικό για έναν επιθετικό είναι καλύτερα, γιατί οι άμυνες είναι πιο ανοιχτές».

Το εγχείρημα του ΠΑΟΚ με τα πολλά νέα παιδιά πετυχαίνει;

«Όσες φορές χρειάστηκε να παίξουν νέα παιδιά στην ενδεκάδα και, μάλιστα, αρκετά μαζί, δεν είχαμε πρόβλημα. Πιστεύω ότι διαχειρίζεται καλά ο προπονητής το ρόστερ. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην ομάδα».

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου