ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τώρα για το… 50ο

Τώρα για το… 50ο

11/03/2013
 Έφτασε τα 40 πρωταθλήματα, αλλά δεν… χόρτασε. Στον Ολυμπιακό θέλουν να συνεχίσουν τη δυναστεία και ήδη σχεδιάζουν το μέλλον με στόχο τη διατήρηση των πρωτείων στην Ελλάδα και την υπέρβαση στην Ευρώπη.

Τώρα για το… 50ο
Ο Ολυμπιακός στέφθηκε νωρίτερα από ποτέ πρωταθλητής. Κατέκτησε και μαθηματικά τον 40ο τίτλο στην ιστορία του ανήμερα των 88ων γενεθλίων του και ήδη ορέγεται το 41ο, το 42ο, το… 50ο. Κι έχοντας πάρει τα 15 από τα 17 τελευταία πρωταθλήματα, αλλά και περισσότερα από όσα όλες οι άλλες ομάδες μαζί (37).

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ομάδα δεν πανηγύρισε πρωτάθλημα από τις 10 Μαρτίου καταρρίπτοντας το προπέρσινο ρεκόρ, όταν ο τίτλος είχε εξασφαλιστεί στις 20 Μαρτίου με 6-0 απέναντι και πάλι στην ΑΕΚ. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά φετινό πρωτάθλημα στην Ευρώπη (εξαιρούνται οι χώρες όπου η σεζόν ολοκληρώνεται πρόωρα), αλλά και οι πρώτοι που έχουν εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Θέλετε κι άλλα; Διαθέτουν την καλύτερη επίθεση (56), την καλύτερη άμυνα (14), τον πρώτο σκόρερ (Τζεμπούρ με 20 γκολ) και μετά τα δύο χθεσινά γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου 19 διαφορετικοί παίκτες του έχουν βρει δίχτυα.

Δεν χαλαρώνει

Απομένουν πέντε αγωνιστικές και στον Ολυμπιακό δεν έχουν καμία πρόθεση για πρόωρες διακοπές. Ο Μίτσελ είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο. Στόχος του είναι να αποδώσει το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο μέχρι τέλους η ομάδα του και να συγκεντρώσει το μέγιστο των βαθμών. Άλλωστε κυνηγούν και το ρεκόρ βαθμών σε πρωτάθλημα 16 ομάδων, καθώς έχουν 66 βαθμούς και απέχουν 12 από το ρεκόρ της σεζόν 2000/01, όταν είχαν 25 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν έχουν περιθώριο για… μία ισοπαλία, αν θέλουν να κάνουν δικό τους το ρεκόρ. Και φυσικά υπάρχει ακόμη το Κύπελλο, ο επαναληπτικός προημιτελικός της Τετάρτης με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1 το πρώτο ματς στους Ζωσιμάδες) και ο στόχος του νταμπλ.

Συνεχίζουν το σχεδιασμό

Στον Ολυμπιακό εδώ και μήνες σχεδιάζουν το μέλλον και θα συνεχίσουν να το κάνουν πλέον ακόμη πιο εντατικά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προπονητής ήδη... υπάρχει, ο Μίτσελ, που έχει αναλάβει τη δημιουργία της ομάδας της επόμενης περιόδου. Ήδη έχουν αποκτηθεί για το καλοκαίρι οι Ολαϊτάν (Βέροια), Ντε Βινσέντι (ΠΑΣ Γιάννινα), Σάμαρης (Πανιώνιος) και Σαλίνο (Μπράγκα), ενώ εκκρεμεί η υπόθεση Μπόατενγκ. Οι άνθρωποι της ομάδας παρακολουθούν αρκετούς ακόμη παίκτες από την ελληνική και ξένη αγορά. Στόχος είναι να «κλείσει» το ταχύτερο δυνατό το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ, ενώ είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν και πιο ηχηρές προσθήκες μέσα στο καλοκαίρι.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου