ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Champions League Preview

 Champions League Preview 

12/03/2013

Preview: Μπαρτσελόνα-Μίλαν

Θα καταφέρει το μεγάλο φαβορί να κάνει την ανατροπή ή η βαριά φανέλα θα αντέξει στο «Καμπ Νου»; Η απάντηση το βράδυ της Τρίτης.

Preview: Μπαρτσελόνα-Μίλαν
Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ώρα απαντήσεων…

Απαντήσεων για το αν η Μπαρτσελόνα μπορεί να δείξει τον απαιτούμενο χαρακτήρα και να ανατρέψει το 2-0 του «Σαν Σίρο» απέναντι στη Μίλαν ή η παρατεταμένη αγωνιστική κρίση θα τη θέσει μετά το Κύπελλο Ισπανίας εκτός και του πρωταθλήματος.

Αλλά και απαντήσεων για το αν οι «ροσονέρι» είναι ικανοί να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να κάνουν μία έκπληξη που λίγοι τους είχαν ικανούς να πετύχουν μετά την κλήρωση του Δεκεμβρίου.

Οι Καταλανοί προέρχονται από νίκη 2-0 επί της Λα Κορούνια στο «Καμπ Νου» με σβηστές μηχανές και πολλούς βασικούς στον πάγκο. Μετά το διπλό στραπάτσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ήττα στο Μιλάνο, όλοι είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν πως η κρίση πέρασε. Γνωρίζουν, άλλωστε, πολύ καλά ότι το… άνετο πρωτάθλημα δεν θα αρκεί για να χαρακτηριστεί πετυχημένη η σεζόν αν έχουν αποκλειστεί στους «16» του Champions League κι έχουν αποκλειστεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τη μισητή Ρεάλ. Ο Τζόρντι Ρόουρα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Τσάβι ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Η Μίλαν πέρασε με 2-0 από την έδρα της Τζένοα και παραμένει τρίτη στη Serie A. Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι, ωστόσο, έχασε στο συγκεκριμένο ματς με τραυματισμό τον Τζιαμπάολο Πατσίνι, που σε συνδυασμό με την απουσία του Μάριο Μπαλοτέλι ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής περιορίζει τις επιλογές για την επίθεση. Ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ και ο Φιλίπ Μεξές επίσης έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι. Στο όριο των καρτών από την Μπαρτσελόνα είναι οι Μασεράνο, Πέδρο, Αντριάνο και Σονγκ, ενώ από τη Μίλαν οι Φλαμινί, Μοντολίβο, Μπονέρα και Μεξές.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν… βαρεθεί να αναμετρώνται στην Ευρώπη, καθώς αυτή θα είναι η 17η φορά, με την Μπαρτσελόνα να έχει έξι νίκες έναντι πέντε της Μίλαν και ως γηπεδούχος να μετρά τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Στην προϊστορία τους ξεχωρίζει το 4-0 των «ροσονέρι» στον τελικό του ΟΑΚΑ το 1994, ενώ σε τρία ραντεβού τους σε νοκ άουτ φάση οι Καταλανοί έχουν πανηγυρίσει την πρόκριση ισάριθμες φορές. Απέναντι σε ομάδες από την Ιταλία η «Μπάρτσα» έχει στην έδρα της 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Μίλαν έχει 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Γίνεται ανατροπή;

Συνολικά 28 φορές έχει καταφέρει ομάδα που έχει χάσει στο πρώτο παιχνίδι νοκ άουτ φάσης του Champions League να κάνει την ανατροπή στον επαναληπτικό, αλλά μόλις τέσσερις είναι οι περιπτώσεις που έχει ανατραπεί διαφορά δύο ή περισσότερων γκολ, ενώ καμία ομάδα δεν έχει ανατρέψει 2-0.

Η Μπαρτσελόνα έχει 11 προκρίσεις και 13 αποκλεισμούς στις περιπτώσεις που έχει χάσει το πρώτο παιχνίδι σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Επίσης έχει ανατρέψει ήττα με διαφορά δύο ή περισσοτέρων γκολ σε πέντε από τις δώδεκα περιπτώσεις που έχει βρεθεί σε τέτοια θέση. Η Μίλαν έχει προκριθεί στις 36 από τις 41 περιπτώσεις που έχει επικρατήσει στο πρώτο ματς, ενώ έχει 12 προκρίσεις σε 13 περιπτώσεις που πήγε στη ρεβάνς με προίκα 2-0 από το πρώτο ματς στην έδρα της. Εξαίρεση αποτελούν τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1995/96, όταν είχε χάσει 3-0 στη ρεβάνς από την Μπορντό.

Preview: Σάλκε-Γαλατάσαραϊ

Το 1-1 μεταξύ Σάλκε και Γαλατάσαραϊ αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες εν όψει της ρεβάνς στο Γκελζενκίρχεν.

Preview: Σάλκε-Γαλατάσαραϊ
Δύο αουτσάιντερ, αλλά μόνο ένα εισιτήριο για τους «8» του Champions League. Η Σάλκε φιλοξενεί το βράδυ της Τρίτης τη Γαλατάσαραϊ στη ρεβάνς του 1-1 της Κωνσταντινούπολης και κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο.

Η γερμανική ομάδα, μοναδικές μαζί με Γιουβέντους και Ντόρτμουντ που είναι αήττητες φέτος στη διοργάνωση, βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, καθώς έπιασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας την Άιντραχτ μετά τη μεγάλη νίκη της στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ απέναντι στη Ντόρτμουντ με 2-1. Ο Γενς Κέλερ, ωστόσο, δεν υπολογίζει στον Κλας-Γιαν Χούντελαρ που τραυματίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως επίσης και στον τιμωρημένο Ζερμέιν Τζόουνς, σκόρερ του πρώτου αγώνα.

Η «Γαλατά» υπέστη ήττα-σοκ από την Γκεντσλερμπιρλιγκί στην έδρα της (0-1) έχοντας προφανώς το μυαλό της στο Champions League, αλλά παραμένει πρώτη στην Τουρκία. Ο Φατίχ Τερίμ επέκρινε δημόσια τους παίκτες του για την αγωνιστική τους συμπεριφορά και προανήγγειλε πρόστιμο σε περίπτωση που παρουσιάσουν ξανά τέτοιο πρόσωπο.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στην Ευρώπη. Η Σάλκε έχει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην έδρα της απέναντι σε τουρκικές ομάδες, ενώ η Γαλατάσαραϊ έχει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες επί γερμανικού εδάφους. Οι «βασιλικοί μπλε» έχουν πάρει την πρόκριση σε οκτώ από τις δέκα περιπτώσεις στις οποίες είχαν αποσπάσει ισοπαλία εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι νοκ άουτ φάσης σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι πρωταθλητές Τουρκίας έχουν προκριθεί μόνο μία φορά στις εννέα περιπτώσεις που είχαν έρθει ισόπαλοι στο πρώτο ματς στην έδρα τους, ενώ μετρούν τέσσερις αποκλεισμούς μετά από 1-1 στο γήπεδό τους.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον. Στο όριο των καρτών είναι για τη Σάλκε οι Χέγκερ και Μάτιπ, ενώ από τη Γαλατάσαραϊ οι Ριέρα, Γιλμάζ, Νουνκέου, Άμραμπατ και Ινάν.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου