ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δηλωσεις μετα την αναμετρηση και την επικη ανατροπη του Θρυλου

Δηλωσεις μετα την αναμετρηση και την επικη ανατροπη του Θρυλου

15/03/2013

Μπαρτζώκας: "Δείξαμε χαρακτήρα για άλλη μία φορά"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στη Σιένα παίρνοντας το πολύτιμο "διπλό", ενώ στάθηκε στην ασφυκτική άμυνα που έπαιξαν οι Ιταλοί πάνω στον Σπανούλη, ο οποίος στο τέλος έδειξε την προσωπικότητα του.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από την μεγάλη εκτός έδρας νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα της Σιένα. Στις δηλώσεις του σχολίασε πως η ομάδα του έδειξε χαρακτήρα για ακόμη μία φορά, ενώ στάθηκε στην ασφυκτική άμυνα που έπαιξαν οι Ιταλοί πάνω στον Σπανούλη, τονίζοντας πως ο αρχηγός στο τέλος έδειξε την προσωπικότητα του.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Όχι τελικός για την πρόκριση, αλλά ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Για εμας ήταν το βήμα που θέλαμε στο TOP-16. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρωλίγκα και αυτό ηταν ένα σημαντικό βήμα που κάναμε.

Δεν μπορώ ότι παίξαμε καλά, αλλά παίξαμε σοβαρά. Είχαμε περίεργες πεντάδες στο ματς καθώς χάσαμε τον Πρίντεζη μια μέρα πριν φύγουμε από την Ελλάδα. Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε τα σχήματα μας στα δικά τους, παίξαμε με τρία γκαρντ.

Προσπαθήσαμε αρκετά και τελικά τα καταφέραμε. Δείξαμε χαρακτήρα για άλλη μια φορά και είμαστε αισιόδοξοι για την πρόκριση μας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο Σπανούλης είχε κακό πρώτο ημίχρονο. Η Σιένα έπαιξε όλη της την άμυνα επάνω του. Όλη τους η προσοχή ήταν επάνω του. Έπαιξαν ζώνες και ένας επάνω του, έστελναν δεύτερο παίκτη επάνω του. Ακόμη, όμως, και μια ομάδα να τον σταματήσει για 30 λεπτά, στο τέλος δείχνει προσωπικότητα, χαρακτήρα και κάνει τη διαφορά, είναι τρομερά επικίνδυνος. Μας έδωσε ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν για να πάρουμε τη νίκη. Ήταν ακόμη μια καλή εμφάνιση από αυτόν και πήραμε τη νίκη".

Χάινς: "Έδωσα και την καρδιά μου"

Ο Χάινς δήλωσε πως έδωσε και την καρδιά του στο ματς ώστε ο Ολυμπιακός να κερδίσει την Σιένα, τόνισε πως οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα, ενώ επεσήμανε πως "κλειδί" για τη νίκη ήταν η καλή άμυνα.
Ο Κάιλ Χάινς ήταν τρομερός στην "Παλαέστρα", πραγματοποιώντας μία καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Σιένα. Έπαιξε με πάθος, ήταν μαχητικός και έδωσε πολύτιμες λύσεις στον Ολυμπιακό σε άμυνα, επίθεση (10π) και ριμπάουντ (11π), όντας καταλύτης στο να πάρουν το πολύτιμο "διπλό" οι Πειραιώτες επί ιταλικού εδάφους.
Ο Αμερικανός σέντερ είπε για τη νίκη στη Σιένα: "Έδωσα και την καρδιά μου ώστε να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Έπρεπε να βρούμε κατοχές μέσα από την καλή άμυνα και αυτό κάναμε. Πήραμε τα ριμπάουντ που έπρεπε και θεωρώ πως στην αναμέτρηση το "κλειδί" ήταν η εξαιρετική άμυνα που παίξαμε.

Η νίκη μας απόψε έδειξε και τον χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις καταστάσεις, είμαστε μαθημένοι σε αυτά και ξέρουμε πως να αντιδρούμε. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο αυτό το παιχνίδι. Βρεθήκαμε στο -10, αλλά δεν τα παρατήσαμε. Παλέψαμε ως το τέλος. Δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα και παλέψαμε ως το τέλος γι' αυτή τη πολύτιμη νίκη".

Παπανικολάου: "Προσηλωμένοι στην άμυνα"

Η ψυχή και η ενέργεια είναι τα στοιχεία που κρατάει ο Κώστας Παπανικολάου από τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Σιένα.
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Σιένα στην Ιταλίας, λέγοντας πώς η ψυχή και η ενέργεια είναι τα δύο στοιχεία που κρατάνε οι "ερυθρόλευκοι" από τη νίκη.
"Σίγουρα η ενέργεια και η ψυχή είναι εκείνα τα στοιχεία που κρατάμε. Από εκεί και πέρα νομίζω πώς στα σημεία που παίζαμε καλά, παίζαμε όλοι μαζί πάσα - πάσα, βγάλαμε ένα καλό πρόσωπο.

"Κλειδί" πιστεύω είναι ότι η μπάλα έφευγε γρήγορα από τα χέρια μας", τόνισε ο Παπανικολάου και πρόσθεσε: "Ήμασταν προσηλωμένοι στην άμυνα. Όταν δέχεσαι 90 πόντους στην έδρα του και τώρα 67 νομίζω είναι ένα μεγάλο συν αυτό. Αυτό κράτησε την ομάδα μέσα στη νίκη".

Τέλος, είπε: "Εκείνο που μετρούσε πάνω από όλα είναι η νίκη. Έχουμε ακόμα τρία ματς και θα τα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Ας ελπίσουμε να στραβοπατήσει σε κάποιο η Σιένα και να βγούμε δεύτεροι. Κυριότερο μέλημα μας ήταν να προκριθούμε που είναι και ο στόχος μας".

Πρίντεζης: "Μπράβο ρε μάγκες!"

Ο Πρίντεζης ήταν "απών" από την μάχη στην Σιένα λόγω τραυματισμού, είδε το ματς από την τηλεόραση και αμέσως μετά το "διπλό" της ομάδας επί ιταλικού εδάφους εξέφρασε την χαρά του στο facebook.
Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο μεγάλος άτυχος της αναμέτρησης. Δεν μπόρεσε να δώσει το "παρών" στην Σιένα λόγω ότι τραυματίστηκε στην μέση, με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει στην Ιταλία και να παραμείνει στην Αθήνα.
Ο 28χρονος πάουερ-φόργουορντ παρακολούθησε το ματς που είχε εξέλιξη θρίλερ από την τηλεόραση και αφού ο Ολυμπιακός νίκησε την Σιένα στην Ιταλία, όντας χαρούμενος, ικανοποιημένος και ευτυχής από το "διπλό" που σημείωσαν στην Τοσκάνη οι συμπαίκτες του, έγραψε το εξής στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: "Μπραβο ρε μαγκεεεεεεεεσσσς....την γκαντεμια μου μεσα!!!".

Μπάνκι: "Κουραστήκαμε στο τέλος"

Ο κόουτς Μπάνκι σχολίασε πως η ομάδα του παρουσίασε σημάδια κούρασης στο τέλος με αποτέλεσμα να χάσει, τονίζοντας πως η Σιένα αντιμετώπισε μία πολύ μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.
Ο προπονητής της Σιένα, Λούκα Μπάνκι, ήταν εμφανώς στεναχωρημένος στη συνέντευξη Τύπου για την ήττα της ομάδας του αλλά παρέμεινε ψύχραιμος. Σχολίασε πως η Σιένα κουράστηκε στο τέλος, κάνοντας μία κακή 4η περίοδο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί, τονίζοντας όμως πως έχασε από μία πολύ μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.
Ο Ιταλός τεχνικός είπε τα εξής για το ματς: "Το τελευταίο δεκάλεπτο για εμάς ήταν κακό. Παρουσιάσαμε σημάδια κούρασης και χάσαμε. Πρέπει όμως να είμαστε περήφανοι στην ομάδα μας για την προσπάθεια που κάναμε, καθώς αντιμετωπίσαμε μία πολύ μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Τώρα εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη αγωνιστική στην Κωνσταντινούπολη. Μπορεί να χάσαμε απόψε, αλλά η εμφάνιση μας και τα σημεία στα οποία παίξαμε καλό μπάσκετ με κάνει να βλέπω με αυτοπεποίθηση το μέλλον μας ενόψει της συνέχειας".

Κανγκούρ: "Τους δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ"

Ο Κανγκούρ ήταν απογοητευμένος από την ήττα της Σιένα και στις δηλώσεις του στάθηκε στο γεγονός πως οι Ιταλοί έδωσαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ στον Ολυμπιακό.
Ο φόργουορντ της Σιένα, Κριστιάν Κανγκούρ, ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ιταλικής ομάδας στο ματς, σημειώνοντας 14 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ, δημιουργώντας προβλήματα στον Ολυμπιακό. Στις δηλώσεις του ήταν απογοητευμένος και στάθηκε στο ότι οι πράσινοι έδωσαν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ στους ερυθρόλευκους.
Ο Κριστιάν Κανγκούρ είπε τα εξής για το ματς: "Πρόκειται για ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να το αλλάξουμε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι το να κοιτάξουμε μπροστά το μέλλον μας. Είχαμε ορισμένα προβλήματα σαν ομάδα στην επίθεση μας, ενώ μας κόστισε το γεγονός πως δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στον Ολυμπιακό".

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου