ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τα μεχρι στιγμης δεδομενα για την μεγαλη αποψινη αναμετρηση με την Σιενα

Τα μεχρι στιγμης δεδομενα για την μεγαλη αποψινη αναμετρηση με την Σιενα

14/03/2013

Χωρίς απρόοπτα η χτεσινη προπόνηση

Δίχως προβλήματα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Ολυμπιακού στη Σιένα ενόψει του σημερινου αγωνα με τους Ιταλούς.
Ολοκληρώθηκε η χτεσινη προπόνηση του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την αποψινη  αναμέτρηση με τη Σιένα, όπου με νίκη οι Πειραιώτες μπαίνουν γερά στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του ομίλου τους στο Top-16.
Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, Γιώργος Μπαρτζώκας, είδε όλους τους παίκτες να παίρνουν κανονικά μέρος στην προπόνηση και να γυμνάζονται δίχως προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει το εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα, με τον Έλληνα τεχνικό να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα με πρόβλημα τραυματισμού στη μέση.

Η ώρα του Πάουελ στο "4"

Ο τραυματισμός του Πρίντεζη αλλάζει το ροτέισον του Μπαρτζώκα και φέρνει τον Πάουελ στην θέση "4" ώστε να καλύψει το κενό. Τα δίδυμα στην φροντ-λάιν θα είναι Πάουελ-Σερμαντίνι και Άντιτς-Χάινς. Ήρθε η ώρα του Τζος να δείξει τις δυνατότητες του ως πάουερ-φόργουορντ.
Η είδηση του τραυματισμού του Γιώργου Πρίντεζη έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει τα σχέδια και τα πλάνα του κόουτς Μπαρτζώκα για την σημαντική αναμέτρηση της Πέμπτης (14/3, 21:45, NET) κόντρα στην Σιένα στην Ιταλία. Ο Έλληνας τεχνικός θα αναγκαστεί να βρει λύση εκ των έσω ώστε να καλύψει το κενό του φορματισμένου 28χρονου πάουερ-φόργουορντ και έχει ήδη καταλήξει στο πως θα το πετύχει αυτό.
Πως; Με το να μεταφερθεί στο..."4" ο Τζος Πάουελ, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Γιώργου Πρίντεζη. Και είναι μία ευκαιρία για τον 30χρονο Αμερικανό ώστε να αποδείξει τις δυνατότητες του ως πάουερ-φόργουορντ. Άλλωστε, τόσο καιρό λέμε πως πρόκειται για έναν παίκτη περισσότερο "4άρι" παρά "5άρι".

Να λοιπόν η ευκαιρία για να αγωνιστεί σε μία θέση την οποία γνωρίζει αρκετά καλά, καθώς στο παρελθόν στο ΝΒΑ έχει παίξει πολλές φορές σε αυτό το πόστο. Ακόμη και στον Ολυμπιακό, βέβαια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον είδε δοκιμάσει σε αυτά τα καθήκοντα, ενώ και ένας από τους λόγους που επιλέχτηκε ο φόργουορντ-σέντερ Τζος Πάουελ, είχε να κάνει και με το γεγονός πως μπορεί να παίξει τόσο στο "4", όσο και στο "5", μπορώντας να καλύψει το όποιο κενό παρουσιαστεί στην φροντ-λάιν.

Να προσφέρει στην επίθεση και να μην εκτεθεί στην άμυνα

Τώρα, λοιπόν, η ομάδα τον έχει ανάγκη στον ρόλο του πάουερ-φόργουορντ και ο 30χρονος Αμερικανός είναι έτοιμος και πρέπει-οφείλει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, σε ένα μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό ματς για τον Ολυμπιακό. Στην άμυνα μπορεί τα προβλήματα του να είναι γνωστά, αλλά το δυνατό του σημείο είναι η επίθεση. Χρειάζεται να προσφέρει το καλό σουτ που διαθέτει από μέση απόσταση, να δώσει πόντους στον Ολυμπιακό από το low-post, αλλά και να βοηθήσει περισσότερα στα ριμπάουντ, τομέας που παρουσιάζει αδυναμία, κομμάτι στο οποίο είναι εγγύηση ο αλτικός Πρίντεζης.

Γενικότερα, ο Πάουελ (2.06μ, 6.2π, 2.7ρ)  θα χρειαστεί να βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια, μαχητικότητα και θέληση στο παιχνίδι του, αλλά και να τα βγάλει εις πέρας με τα όχι σπουδαία αλλά επικίνδυνα (και κοντύτερα του) "4άρια" της Σιένα, Κανγκούρ (2.02μ, 8,7π, 3.4ρ, 1.4ασ, 46.3%τρ) και Σανικίντζε (2.03μ, 5.9π, 5.3ρ). Αμφότεροι τραβιούνται συχνά στην περιφέρεια και σουτάρουν και θα χρειαστεί ο Τζος να μην τους χάσει από τα... μάτια του ή τουλάχιστον να μην εκτεθεί στην άμυνα.

Πάουελ-Σερμαντίνι και Άντιτς-Χάινς

Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει την φιλοσοφία να "παντρεύει" με δίδυμα στην φροντ-λάιν του τους ψηλούς του Ολυμπιακού. Και όπως θα έχετε παρατηρήσει σχεδόν πάντα ο Πρίντεζης (2.02μ) παίζει στο "4" έχοντας δίπλα του στο "5" τον Πάουελ (2.08μ), όπως και το ότι ο Άντιτς αγωνίζεται συνεχώς μαζί με τον Χάινς. Αυτό συμβαίνει (κυρίως) διότι ο Έλληνας τεχνικός θέλει να καλύπτει το ύψος που υστερεί ο Κάιλ (1.98) στην θέση του σέντερ με το μπόι του Πέρο (2.10μ). Ύστερα όμως από την απουσία του τραυματισμένου Έλληνα διεθνή πάουερ-φόργουορντ, τα πράγματα στην Σιένα θα αλλάξουν.

Τι θα συμβεί; Ο Τζος Πάουελ (όπως είπαμε) θα... μεταφερθεί στο "4" κάνοντας δίδυμο μαζί με τον Γιόργκι Σερμαντίνι. Ο Γεωργιανός είναι δεδομένο πως θα ενεργοποιηθεί περισσότερο στο ματς παίρνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής, καθώς θα καλύψει την θέση "5" στο ματς μαζί με τον "σέντερ τσέπης". Το άλλο "ζευγάρι" δεν θα αλλάξει και ο Πέρο Άντιτς θα συνεργαστεί μαζί με τον Κάιλ Χάινς στην φροντ-λάιν του Ολυμπιακού, σχήμα το οποίο και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί περισσότερο στους ψηλούς από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, βέβαια, συν την απόδοση των παικτών και την φθορά στα φάουλ, τα πράγματα μπορεί και να αλλάξουν. Ο Δημήτρης Μαυροειδής θα είναι στην δωδεκάδα, αλλά θα χρησιμοποιηθεί μοναχά αν κριθεί αναγκαίο.

Τα team και player stats στο Σιένα-Ολυμπιακός

Η Σιένα υπερτερεί στην επίθεση και ο Ολυμπιακός στα ριμπάουντ, ενώ οι Μπράουν και Σπανούλης είναι οι πολυτιμότεροι παίκτες για κάθε ομάδα. Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά των δύο συλλόγων φέτος στην Euroleague.
Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (14/3) το βράδυ (21:45, NET) θα αντιμετωπίσει στην Ιταλία την Σιένα, για την 11η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Πρόκειται για ένα σημαντικό και καθοριστικό ματς, καθώς το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει το ποια ομάδα θα αποκτήσει ξεκάθαρο αβαντάζ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο.
Οι Πειραιώτες συνολικά μετρούν περισσότερες νίκες στην Euroleague, καθώς συνολικά έχουν κερδίσει 14 ματς και χάσει 6, σε αντίθεση με τους "πράσινους" (12-8). Στο TOP-16, όμως, οι Ιταλοί τα πηγαίνουν καλύτερα μετρώντας 7 νίκες και 3 ήττες, με τους ερυθρόλευκους να υπολείπονται (6-4).

Η Σιένα διαθέτει καλύτερη επίθεση (την κορυφαία στην διοργάνωση), καθώς έχει μέσο όρο 82.3 πόντους, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει 78.2. Στα ριμπάουντ οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης όμως υπερτερούν, αφού μαζεύουν 35.3 ενώ οι πράσινοι 31.6.Οι ερυθρόλευκοι υστερούν σε σχέση με τους Ιταλούς σε ασίστ (16.2-15.5), ποσοστό στα τρίποντα (40.6%-35.6%) και στις βολές (80.9%, 74.2%), αλλά υπερτερούν σε δίποντα (51.2%-48.8%), κλεψίματα (5.7-5) και μπλοκ (3.1-2.6).

Όσον αφορά τους παίκτες, οι Μπράουν (18) στο σύστημα αξιολόγησης) και Σπανούλης (16.7), πέρα του ότι είναι οι πολυτιμότεροι παίκτες για τις ομάδες τους, αποτελούν και τους πρώτους σκόρερ τους, με τον Αμερικανό να έχει μέσο όρο 19.3 πόντους και τον Red-Bill να μετρά 15.9 πόντους ανά παιχνίδι. Στα ριμπάουντ ξεχωρίζουν οι Σανικίντζε (5.4) και Χάινς (5.8), στις ασίστ ο Μπράουν (5.2) και ο αρχηγός (5.4), όπως και στα λάθη, ενώ στα κλεψίματα οι Χάκετ (1.1) και Σπανούλης (1). Όπως γίνεται αντιληπτό, πάντως, από τον παρακάτω πίνακα, ο πιο αξιόποιστος και σταθερός σουτέρ του Ολυμπιακού, είναι ο Σλούκας, τόσο από τις βολές (85.7%), όσο και από την περιφέρεια (60.9%τρ).

Tα στατιστικά των δύο ομάδων:

Σε βίντεο το 72-74 στο ΣΕΦ:

Highlights: Olympiacos Piraeus-Montepaschi Siena από Euroleague_Basketball

Παίζει ο Χάκετ κόντρα στον Ολυμπιακό

Παίζει ο Χάκετ κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Ντάνιελ Χάκετ προπονήθηκε κανονικά με τη Σιένα και φαίνεται πως θα αγωνιστεί στο ματς της Πέμπτης κόντρα  στον Ολυμπιακό.
Ο παίκτης έλειπε τις τελευταίες 15 ημέρες, όμως επέστρεψε για να βοηθήσει την ομάδα του. Έτσι ο προπονητής της Σιένα, Λούκα Μπάνκι, είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε ακόμα έναν παίκτη για το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Διπλα στην ομαδα ο πρόεδρος

Ταξιδεύει ο πρόεδρος
Σε κάθε κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι δίνει το «παρών» και το ίδιο θα συμβεί και το βράδυ της Πέμπτης. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα ταξιδέψει στη Σιένα μέσω Ρώμης για να είναι δίπλα στην ομάδα, στο ματς που θα κρίνει τη δεύτερη θέση του ομίλου.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου