ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-1(pics+video)

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-1(pics+video)

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την πορεία του στην φετινή Super League με νίκη, κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 2-1, χάρη στα γκολ των Μήτρογλου (12') και Αβραάμ (72'). 

Με 2-1 κέρδισε ο Πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός τον Πανιώνιο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χάρη στα γκολ των Μήτρογλου (12') και Παπαδόπουλου (72'), ενώ νωρίτερα είχε ισοφαρίσει ο Σάμαρης (20'). Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την φετινή Super League με 24 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα σε 30 ματς, φτάνοντας τους 77 βαθμούς, έχοντας για γκολ 64 υπέρ και 16 κατά (+47), διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα στην διοργάνωση. Με το τέλος της αναμέτρησης ξεκίνησε η φιέστα και η απονομή του τίτλου στην ομάδα του Πειραιά, μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους, με τον Θρύλο, τον αυτοκράτορα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να γιορτάζει τις 40 κατακτήσεις Πρωταθλημάτων στην περήφανη ιστορία του.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 και τον Μέγκιερι κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μοδέστο, Αβραάμ, Σιόβα και Χολέμπας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Μασάντο και Μανιάτης ήταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Φετφατζίδη και Βλαχοδήμο στις πτέρυγες. Μήτρογλου και Τζεμπούρ αγωνίστηκαν στην επιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων.

Ο Κώστας Παναγόπουλος προτίμησε ένα σύστημα 4-5-1 για τον Πανιώνιο, έχοντας στην βασική ενδεκάδα τους Ανέστη, Κούρο, Αυλωνίτη, Κολοβό, Κουλουχέρη, Αραβίδη, Μπούζα, Σάμαρη, Ντούνη, Κούρντι και Παναγιωτούδη.

Την κατοχή ο Ολυμπιακός, "φωτιά" στην κόντρα ο Πανιώνιος

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 3', με τον Βλαχοδήμο από αριστερά να κλέβει τη μπάλα και να τροφοδοτεί τον Τζέμπουρ, το σουτ του οποίου με το αριστερό εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Ανέστης. Στο 8', Βλαχοδήμος και Μήτρογλου έκαναν το "1-2" με τον πρώτο να επιχειρεί ένα καλό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής που πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
 
Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τους ερυθρόλευκους και ήρθε στο 12ο λεπτό με σκόρερ τον Κώστα Μήτρογλου. Ωραία επιθετική ανάπτυξη από αριστερά για τον Ολυμπιακό, γύρισμα του Χολέμπας στον "πιστολέρο" ο οποίος κοντρόλαρε ωραία με το δεξί και με το ίδιο πόδι από τα όρια της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα πλασαριστά στην αριστερή γωνία του Ανέστη για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αρχικά στο 13' με τον Αραβίδη να επιχειρεί από μακριά να κρεμάσει τον Μέγκιρι, δίχως επιτυχία. Στο 18' ο Μπούζας αστόχησε από καλή θέση από το ύψος του πέναλτι. Στο 20' όμως ο Σάμαρης με σίγουρο σουτ νίκησε τον Μέγκιερι, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ούγγρου γκολκίπερ για το 1-1.

Ο Χολέμπας με ατομική προσπάθεια στο 23' και ο Μήτρογλου στο 25' από κάθετη πάσα του Φετφατζίδη, απέτυχαν να νικήσουν τον γκολκίπερ του Πανιώνιου, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το δεύτερο τέρμα του στο ματς μετά την ισοφάριση των Νεοσμυρνιωτών.

Στο 31' ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2, όταν ο Κούρντι από δεξιά γύρισε την μπάλα στον Αραβίδη που εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έπιασε αέρα (!) και ο Κολοβός στη συνέχεια με δεξί πλασαριστό σουτ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μέγκιερι.

Στο 36' ο Χολέμπας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Φετφατζίδης στον άξονα και περίπου 20 μέτρα μακριά από την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά είδε τον Ανέστη να διώχνει σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση στο αριστερό του "Γ". Στην επόμενη φάση και σε νέα επικίνδυνη επίθεση του Πανιώνιου, ο Κολοβός δεν κατάφερε να κοντρολάρει σωστά και να απειλήσει τον Μέγκιερι.

Στο 45', ο Αραβίδης τροφοδότησε αριστερά τον Κολοβό ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο δεξί και είδε τον Μέγκιερι να επεμβαίνει εντυπωσιακά στο σουτ που εξαπέλυσε, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ούγγρος γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά στη νέα προσπάθεια του Μπούζα να σκοράρει. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.


 
Με "Κάνιο" από την αρχή της επανάληψης

Ο Μίτσελ από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου έριξε στο ματς τον Ιμπαγάσα αντί του Βλαχοδήμου, μετατρέποντας το 4-4-2 σε 4-3-3 με τον Τζεμπούρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης.
 
Στο 47' ο Μήτρογλου είχε ένα σουτ εντός περιοχής που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ανέστη, ενώ ο Πανιώνιος στο 51' έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Μενδρινό να αντικαθιστά τον Μπούζα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιμπαγάσα από δεξιά σέντραρε, με τον Τζεμπούρ να κάνει το γυριστό σουτ πάνω στην κίνηση που κατέληξε στην αγκαλιά του Ανέστη.

Στο 56' ο Μανιάτης βρήκε ωραία τον Χολέμπας στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά από πλάγια θέση ο 28χρονος διεθνής μπακ των Πειραιωτών δεν κατάφερε να απειλήσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
 
 Δύο λεπτά αργότερα ο Τζεμπούρ δοκίμασε να σκοράρει εκτός περιοχής με αριστερό σουτ αλλά και πάλι ο Ανέστης αντέδρασε σωστά, ενώ ακόμη ένα σουτ του Μασάντο από φάουλ - πάσα του Ιμπαγάσα δεν κατέληξε στον στόχο. Στο 63' ο Κολοβός στην κόντρα δεν μπόρεσε να νικήσει από μακριά τον Μέγκιερι και δύο λεπτά αργότερα ο Φετφατζίδης μετά από εξαιρετικό "1-2" με τον Ιμπαγάσα πλάσαρε στο δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας! Στο 66' ο Ανέστης είπε ξανά "όχι" σε δυνατό σουτ του Τζεμπούρ εκτός περιοχής, με τους Πειραιώτες να δημιουργούν φάσεις αλλά να μην μπορούν σκοράρουν.

Ο Γκρέκο πέρασε στη θέση του Μοδέστο στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μανιάτη να περνάει σε ρόλο δεξιού μπακ.
 
Ο Φετφατζίδης στο 71' έβγαλε τετ-α-τετ τον Μήτρογλου που στην προσπάθεια του να περάσει τον Ανέστη βρέθηκε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι, με τον Λαμπρόπουλο να δείχνει "παίζεται". Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά και ο Παπαδόπουλος με ωραία γυριστή κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρο του Πανιωνίου βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-1!
 
Στο 89' ο "Φέτφα" δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη από πλάγια θέση μετά από κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γκρέκο με σουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει καθώς και πάλι ο γκολκίπερ του Πανιωνίου έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης που ολοκληρώθηκε με 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού στην 30η αγωνιστική της Super League, επιτρέποντας στους ερυθρόλευκους να κλείσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα, που φυσικά τους βρήκε στην κορυφή της βαθμολογίας και πρωταθλητές για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.
 Δειτε το βιντεο με τα γκολ


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Μέγκιερι, Μοδέστο (69' Γκρέκο), Μασάντο, Μανιάτης, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος (46' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Τζεμπούρ (76' Παπάζογλου), Φετφατζίδης.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Παπάζογλου, Ντιακιτέ, Ιμπαγάσα, Κοντρέρας, Μανωλάς, Γκρέκο.

*Εκτός 18άδας έμειναν οι Φέισα, Γιαννιώτης, Φουστέρ.

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Μπούζας (51' Μενδρινός), Σάμαρης (79'Τόσκας), Ντούνης (74' Οκόγιε), Κούρντι, Παναγιωτούδης.

Αναπληρωματικοί: Περιστερίδης, Καμπάνταης, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Ρόκας, Τόσκας, Οκόγιε.


 
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Βοηθοί διαιτητές: Δημήτρης Σαϊράδαρης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Δημήτρης Βέρρης (ΕΠΣ Λέσβου)

Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Σοφία Γρυλλάκη (ΕΠΣ Χανίων)

Κίτρινες κάρτες:  (Ολυμπιακός), 89' Τόσκας (Πανιώνιος)

Κόκκινες κάρτες: -


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου