ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ολυμπιακός - Πανελευσινιακός 85-60

Ολυμπιακός - Πανελευσινιακός 85-60

Για την 24η αγωνιστική της Basket League, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Πανελευσινιακό με 85-60 στο, κεκλεισμένων των θυρών, ΣΕΦ. Πρώτος σκόρερ ο Πρίντεζης, ακολούθησαν οι Περπέρογλου, Πάουελ και Σερμαντίνι. Θετική παρουσία του Πέρκινς.
Για την 24η αγωνιστική της Basket League, ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τον Πανελευσινιακό στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ με σκορ 85-60, σημειώνοντας την 22η νίκη του (έχει ένα ματς λιγότερο) στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μία δυνατή προπόνηση ενόψει του αγώνα "do-or-die" κόντρα στην Αναντολού Εφές την προσεχή Παρασκευή (26/4) στο Φάληρο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει ροτέισον μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, αν και προκάλεσε εντύπωση το γεγονός πως χρησιμοποίησε τον Βασίλη Σπανούλη για 32 (!) λεπτά. Ο Έισι Λο ήταν στη 12άδα, αλλά δεν πήρε λεπτά συμμετοχής για λόγους ξεκούρασης. Οι Πειραιώτες στράφηκαν αρκετές φορές στο transition στην επίθεση, παίζοντας γρήγορο μπάσκετ στο ανοιχτό γήπεδο, βγάζοντας αρκετά fast-break στο ματς, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση μετρώντας 12 αιφνιδιασμούς.
Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλή άμυνα (12κλ), κυριάρχησαν αυτή την φορά στα ριμπάουντ (40-28) μαζεύοντας 18 επιθετικά, ενώ έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάτι που φαίνεται και από τον συσχετισμό ασίστ/λάθη στον οποίο τα πήγαν περίφημα παίζοντας ομαδικό μπάσκετ (22 τελικές πάσες) και κάνοντας λίγα (8) turnovers, αγωνιζόμενοι με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στο ματς ήταν ο εξαιρετικός Πρίντεζης (17π, 6/9δ, 6ρ, 2κλ), έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον "ζεστό" Περπέρογλου που έβαλε μεγάλα σουτ (15π, 5/6δ, 3ασ), ενώ προσέφερε στην δημιουργία ο Σπανούλης (10π, 8ασ). Θετική εμφάνιση από τον Πάουελ (15π, 7ρ), ανεβασμένος παρουσιάστηκε ο Πέρκινς βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ (7π, 5ρ, 3ασ, 2κλ, 2κ), ενώ βοήθησε και ο Σερμαντίνι (10π).

Έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και εκτόξευσε την διαφορά

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Κατσίβελη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Οι ερυθρόλευκοι από το ξεκίνημα έπαιζαν καλή άμυνα, έκλεβαν μπάλες και φρόντιζαν στην επίθεση να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, επιδιώκοντας να τελειώνουν φάσεις στον αιφνιδιασμό, φτάνοντας στο 8-0 έχοντας για αιχμή του δόρατος τον "Πριντ". Στο 3ο λεπτό ο Πανελευσινιακός κατάφερε να πετύχει το πρώτο του καλάθι στο ματς (18-2), με τους Πειραιώτες να ελέγχουν τον ρυθμό στο ματς φτάνοντας σε νταμπλ σκορ (12-6) με τον Πάουελ και τον Πέρκινς στη συνέχεια να περνά στο ματς αντί του Κατσίβελη. Ο Μπαρτζώκας ζητούσε από τους παίκτες του να πιέσουν πάνω στην μπάλα στα μετόπισθεν, με τον Ντορόν να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους στο ματς στον αιφνιδιασμό (17-11). Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια, μειώνοντας σε 17-16 με τρίποντο του Παπανικολάου στο 8', με τους "μπλε" να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα στην επίθεση, με αποτέλεσμα να βρίσκουν τον ελεύθερο συμπαίκτη τους, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται βρίσκοντας τους Πειραιώτες να προηγούνται με 21-18.

Η πεντάδα του Ολυμπιακού άλλαξε στην δεύτερη περίοδο (Πέρκινς, Σλούκας, Περπέρογλου, Πρίντεζης, Σερμαντίνι), με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται άστοχες στις πρώτες τους επιθέσεις, μέχρι την στιγμή που σκόραρε ο "Πέρπε" με δύο σερί υπέροχες κινήσεις παίζοντας με πλάτη στο καλάθι, ενώ ακολούθως ο Ντορόν με κλέψιμο στην άμυνα και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό "έγραψε" το 27-18 στο 13'. Ο Κατσίβελης στη συνέχεια τον αντικατέστησε, με τον Στράτο να διαθέτει "καυτό" χέρι ανεβάζοντας την διαφορά στο +10 (32-22) με έμμεσο τρίποντο, ενώ ακολούθως ο Γιόργκι με φόλοου έδωσε προβάδισμα 13 πόντων (38-25) στους Πειραιώτες στο 17', με τους γηπεδούχους να ελέγχουν στο απόλυτο τον ρυθμό του παιχνιδιού έχοντας κυριαρχήσει στον τομέα των ριμπάουντ (20-14). Οι Πρωταθλητές συνέχιζαν να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, ψάχνοντας στην τελική πάσα τον Σερμαντίνι, ο οποίος με προσωπικούς του πόντους, συν καλάθι του Πέρο, εκτόξευσαν την διαφορά στο +19 (44-25) στο 19', με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 46-30. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε αυτά τα πρώτα 20 λεπτά έκανε μόλις δύο λάθη, δείγμα του βαθμού συγκέντρωσης των παικτών του, ενώ δεν κατάφεραν να σκοράρουν από τα 6.75 μέτρα, μετρώντας 0/9 τρίποντα.

Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, κέρδισε εύκολα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Σπανούλη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Χάινς. Ο Πανελευσινιακός μπήκε δυνατά, πίεσε στην άμυνα τους Πειραιώτες και φρόντιζε να μαζεύει τα αμυντικά ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση βάζντας μεγάλα σουτ κατάφερε να μετρήσει ένα επί μέρους σκορ 2-10, μειώνοντας σε 46-35. Σε εκείνο το σημείο αντέδρασαν οι Πειραιώτες με τους Πρίντεζη-Χάινς (50-35), ο Εζιούκου απάντησε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, αλλά με τον ίδιο τρόπο "μίλησε" ακολούθως ο Κάιλ (52-39). Ο Σπανούλης είχε τον ρόλο του... μαέστρου στο παρκέ, μοιράζοντας απλόχερα ασίστ στους συμπαίκτες του, δίνοντας μία καταπληκτική πάσα στον Πέρκινς που κάρφωσε (54-39), ενώ ακολούθως ο αρχηγός σημείωσε τα δύο πρώτα τρίποντα των ερυθρολεύκων στο ματς. Συν το καλάθι του Πρίντεζη οι Πρωταθλητές εκτόξευσαν το προβάδισμα τους στο +23 (64-41), μετρώντας ένα σερί 10-0, στο οποίο έδωσε τέλος ο Δεληγιάννης (64-43), με τον Μαγγούνη να μειώνει στο τέλος της τρίτης περιόδου σε 65-46 με σουτ από τα 6.75 μέτρα.

Με τους Πέρκινς, Σλούκα, Περπέρογλου, Άντιτς και Πάουελ μπήκε στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ. Ο Ντορόν έδειχνε να πατάει καλά παίρνοντας και πρωτοβουλίες στην επίθεση, με τον μαχητικό Πανελευσινιακό να ροκανίζει την διαφορά σε 66-53 στο 34'. Σε εκείνο το σημείο ο Μπαρτζώκας πέρασε ξανά στο παρκέ τους Σπανούλη, Κατσίβελη και Πρίντεζη, με τον τελευταίο να "πυροβολεί" από την περιφέρεια (69-53). Με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Λιακόπουλος, ενώ από το ίδιο σημείο ήταν εύστοχος και ο Περπέρογλου, ο οποίος "έγραψε" το 71-56. Στις επόμενες φάσεις ο Πάουελ πήγε στις βολές, σημείο από το οποίο ήταν εύστοχος, με την μπάλα να πηγαίνει συνεχώς στον Τζος στην επίθεση, σκοράροντας με ωραίες ενέργειες, ανεβάζοντας την διαφορά στο +21 (79-58). Το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν το τελικό σκορ στην αναμέτρηση, με τους Πρωταθλητές να κερδίζουν τον Πανελευσινιακό στο ΣΕΦ με σκορ 85-60, με το +25 να είναι η μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 46-30, 65-46, 85-60.
Ανά δεκάλεπτο: 21-18, 25-12, 19-16, 20-14.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Άντιτς 3, Σπανούλης 10(2), Περπέρογλου 15(1), Σερμαντίνι 10, Σλούκας, Πάουελ 15, Πέρκινς 7, Πρίντεζης 17(1), Παπανικολάου 2, Κατσίβελης.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου, Παπανικολόπουλος 2, Παπανικολαόυ 5(1), Δημάκος 2, Γκίμπσον 10, Μαγκουνής 9(1), Λιακόπουλος 20(4), Δεληγιάννης 2, Ουίλσον, Μαντζιώρης, Αβραμίδης, Εζιούκου 10.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

  Αναλυτικά τα στατιστικά του Πανελευσινιακού στο ματς:



www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου