ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Champions League:Aποτελεσμα 1ου ημιτελικου-Preview 2ου ημιτελικου (video)


Champions League:Aποτελεσμα 1ου ημιτελικου-Preview 2ου ημιτελικου (video)

24/04/2013

Την εκανε ...χωνι !

Αυτό είχε χρόνια να συμβεί! Η Μπάγερν Μονάχου βρήκε την Μπαρτσελόνα στην χειρότερη βραδιά της, η διαιτησία της… έκλεισε το μάτι δις και με «σφαλιάρα» (4-0) είναι... ήδη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Γερμανική κατοχή!
Τόσο κακή Μπαρτσελόνα, δεν θυμόμαστε από πότε είχαμε να δούμε!

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν «σεληνιασμένη», έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στους Καταλανούς, των οποίων επικράτησε 4-0 στο «Allianz Arena» και φάνηκε πως αυτή την στιγμή δεν παίζεται στην Ευρώπη!

Παράπονα από την διαιτησία έχουν οι «μπλαουγκράνα», που δέχθηκαν το δεύτερο τέρμα (Γκόμεζ) από θέση οφσάιντ, ενώ στο τρίτο (Ρόμπεν) υπήρξε ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ.

Εκτός τόπου και χρόνου οι φιλοξενούμενοι, δεν πήραν καμία ουσιαστική βοήθεια από τον πάγκο κι έγιναν -φυσιολογικά- έρμαιο στις ορέξεις των Βαυαρών.

Την Μεγάλη Τετάρτη (01/05) ο επαναληπτικός στο «Καμπ Νου», που φαίνεται πως έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το ματς


Κάτι η έδρα, κάτι η εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, έδωσαν ώθηση στην Μπάγερν Μονάχου. Και δεν ήθελε πολύ να ανοίξει το σκορ με το… καλημέρα. Ο Βαλντές, όμως, είχε διαφορετική άποψη στο κοντινό σουτ που επιχείρησε ανενόχλητος ο Ρόμπεν. Κι αφού πέρασε ο κίνδυνος, η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε… τα δικά της! Με κατοχή στο κέντρο και τίκι-τάκα. Αλλά αναλωνόταν μόνο σε εκείνο το σημείο, αφού οι παίκτες της ήταν υποδειγματικά κλεισμένοι. Οι Βαυαροί φώναξαν, παραπονέθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή και δικαιολογημένα, γιατί στο 15’ τους αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Πικέ.

Όταν ο Μέσι κάνει «μπαμ» πως δεν είναι έτοιμος, όταν Πέδρο και Σάντσες είναι «εγκλωβισμένοι», όταν Τσάβι και Ινιέστα είναι… κομμένοι στα δύο, όταν η άμυνα δεν εμπνέει σιγουριά, τότε μια ομάδα όπως η Μπάγερν θα το επωφεληθεί. Γιατί ο Ντάντε πήδηξε μισό σώμα πάνω από τον Ντάνι Άλβες, έδωσε στον Μίλερ κι εκείνος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Να σκοράρει στα κρίσιμα παιχνίδια. Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε, οι γηπεδούχοι κρατούσαν με ευκολία το υπέρ τους σκορ, οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν να είναι «κοιμισμένοι», με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει στην λήξη του πρώτου μέρους.

Και εκεί που λες, δεν μπορεί, Μπαρτσελόνα είναι, θα αντιδράσει. Πέφτεις πάλι έξω. Γιατί πριν καλά-καλά «ζεσταθούν» οι δύο ομάδες, ο Βαλντές έκανε… έξοδο Μεσσολογίου και φυσικά, οι Βαυαροί δέχθηκαν το «δώρο». Έτσι, ο Μίλερ έκανε κεφαλιά-πάσα στον Μάριο Γκόμεζ κι αυτός προ κενής εστίας έγραψε το 2-0, με τους Καταλανούς να διαμαρτύρονται -δικαίως- για οφσάιντ στον Γερμανό σκόρερ. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω. Κι ας είχαν σχεδόν όλους τους παίκτες τους σε τόσο κακή κατάσταση. Πήραν κάποια μέτρα και προσπάθησαν να ξαναμπούν στο κλίμα του αγώνα.

Αλλά, αυτό κράτησε για λίγο. Γιατί και να ήθελαν δεν μπορούσαν να κοντράρουν –πιθανώς- την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή την στιγμή. Στο 73’, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, ο Ρόμπεν μπήκε από τα δεξιά, πλάσαρε τον Βαλντές, όμως είχε προηγηθεί… σκριν του Μίλερ στον Ζόρντι Άλμπα, κάτι που αγνόησε ο «άρχοντας» της αναμέτρησης. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, με τον Αλάμπα να κάνει την μπαλιά και τον Μίλερ να εκθέτει όλη την άμυνα της Μπάρτσα, γράφοντας από κοντά το 4-0 που ολοκλήρωσε τον απόλυτο θρίαμβο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί (89' Σακίρι), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ (83' Πιζάρο), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Γκόμεζ (71’ Λουίς Γκουστάβο)

Στον πάγκο για τους Βαυαρούς: Στάρκε, Βαν Μπούιτεν, Ραφίνια, Τίμοστσουκ

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι, Μέσι, Πέδρο (82’ Βίγια) Αλέξις Σάντσες

Στον πάγκο για τους Καταλανούς: Πίντο, Μοντόγια, Αμπιντάλ, Φάμπρεγας, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σονγκ

Preview: Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης

Μετά τη φάση των ομίλων, Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League το βράδυ της Τετάρτης.

Preview: Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης
Παρέδωσαν τον εγχώριο τίτλο σε Μπάγερν και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, αλλά φέτος στοχεύουν ψηλότερα… Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης μονομαχούν στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» της Βεστφαλίας στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League το βράδυ της Τετάρτης.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετά το 2-0 επί της Μάιντς το Σάββατο παραμένει στη δεύτερη θέση της Bundesliga και το -20 από τη μαθηματικά πρωταθλήτρια Μπάγερν. Έχοντας αποκλειστεί και στο Κύπελλο, στοχεύει σε νέα υπέρβαση στη φετινή πορεία της στο Champions League. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, μιας και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ προέρχεται από το 3-1 επί της Μπέτις, αλλά έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν απέχει 13 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς τιμωρημένος είναι ο Άλβαρο Αρμπελόα, ενώ τραυματίας είναι οι Μαρσέλο και αμφίβολος ο Λούκα Μόντριτς.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων φέτος, με τη Ντόρτμουντ να κερδίζει τις εντυπώσεις με 2-1 στη Βεστφαλία και 2-2 στο «Μπερναμπέου».

Το 1998 είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά, με τη Ρεάλ να επικρατεί 2-0 στη Μαδρίτη και να κρατά το 0-0 στον επαναληπτικό. Τη σεζόν 2002/03 είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με τη «βασίλισσα» να κερδίζει 2-1 στην Ισπανία και να παίρνει 1-1 εκτός έδρας.

Η Μπορούσια έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η Ρεάλ έχει κάκιστη παράδοση στη Γερμανία με μόλις μία νίκη και έξι ισοπαλίες σε 24 εκτός έδρας αναμετρήσεις. Η Ντόρτμουντ σε διπλούς αγώνες στην Ευρώπη απέναντι σε Ισπανούς έχει 4 προκρίσεις και 2 αποκλεισμούς, ενώ η Ρεάλ 11 και 7 αντίστοιχα.

Για τους Βεστφαλούς αυτή είναι η τρίτη παρουσία σε ημιτελικά Champions League έχοντας μία πρόκριση κι έναν αποκλεισμό, ενώ για τη «βασίλισσα» αυτή είναι η 24η εμφάνιση στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης με 12 προκρίσεις και 11 αποκλεισμούς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Μπιόρν Κάουπερς. Στο όριο των καρτών είναι ο Κέβιν Γκρόσκροϊτς για τη Ντόρτμουντ και ο Μικαέλ Εσιέν για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πιθανές συνθέσεις:

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πιστσέκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Λόπεθ, Ράμος, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Εζίλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (Ιγκουαΐν).


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου