ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Δηλωσεις προπονητη και παικτων πριν την μεγαλη αναμετρηση (videos)

 Δηλωσεις προπονητη και παικτων πριν την μεγαλη αναμετρηση (videos)

26/04/2013

 

Μπαρτζώκας: "Είμαι αισιόδοξος για τη νίκη"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως είναι αισιόδοξος για τη νίκη-πρόκριση επί της Εφές, ενώ επεσήμανε πως όποιος είναι στον Ολυμπιακό ξέρει πως θα πρέπει να είναι έτοιμος για αυτά τα ματς-πρόκληση.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για το κρίσιμο ματς της Παρασκευής (26/4, 21:45) κόντρα στην Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, καθώς όποιος κερδίσει στην αναμέτρηση θα πάρει την πρόκριση για το Final-Four του Λονδίνου. Ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε πως είναι αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός θα πάρει τη νίκη, επεσήμανε πως όποιος βρίσκεται σε αυτόν τον σύλλογο πρέπει και οφείλει να είναι έτοιμος για αυτά τα παιχνίδια-πρόκληση, αναφέρθηκε στο τι πήγε στραβά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δήλωσε πως η καλή άμυνα βοηθά και την επίθεση, καθώς δίνει την δυνατότητα για αιφνιδιασμούς, κομμάτι στο οποίο έχουν ταλέντο οι ερυθρόλευκοι.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Παίζουμε ένα τελευταίο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα στο ΣΕΦ φέτος στην Εuroleague. Θέλουμε τη νίκη ώστε να πάρουμε την πρόκριση, κάτι το οποίο είναι σημαντικό τόσο για εμάς, αλλά και για όσους βρίσκονται σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Είναι το έβδομο ματς που θα δώσουν οι δύο ομάδες φέτος στην διοργάνωση, οπότε δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας. Από θέμα τακτικής ο ένας αναγνωρίζει το παιχνίδι του άλλου, όπως και οι παίκτες ξέρουν ο ένας τον άλλον, έχοντας μελετήσει ο καθένας το παιχνίδι του αντιπάλου. Όποιος έρχεται στον Ολυμπιακό πρέπει και οφείλει να είναι προετοιμασμένος για να δώσει ένα τέτοιο παιχνίδι τεράστιας σημασίας. Θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμος ώστε να ανταπεξέλθει. Όσοι πήραν απόφαση να έρθουν σε αυτή την ομάδα, ξέραμε πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για αυτά τα κρίσιμα ματς.

Και πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Έχουμε όλοι κίνητρο να δώσουμε ένα τέτοιο σημασίας ματς. Θεωρώ πως κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδι μας στην Πόλη, τόσο επιθετικά, όσο και ομαδικά. Ήμασταν καλύτεροι από την Εφές. Ήμασταν τόσο στεναχωρημένοι, το σκεφτόμασταν συνέχεια το χαμένο τέταρτο ματς της σειράς, που αν μας έλεγε κάποιος να παίζαμε την επόμενη μέρα θα το κάναμε ώστε να πάρουμε την ρεβάνς. Πέρασε μία εβδομάδα όμως, ηρεμήσαμε, κάναμε την αυτοκριτική μας και προετοιμαζόμαστε για το πέμπτο και καθοριστικό ματς. Είμαι και είμαστε στην ομάδα αισιόδοξοι πως θα κερδίσουμε και θα πάρουμε την πρόκριση στο Final-Four".

Για το ότι ο κόσμος θα γεμίσει το ΣΕΦ, αλλά και το πόσο βοήθησε στα δύο πρώτα ματς στον Πειραιά, σχολίασε: Όσοι συμμετείχαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΣΕΦ, ειδικά στο δεύτερο, είτε με τις αποφάσεις από τον πάγκο, είτε παίζοντας οι παίκτες, νιώθαμε καλά με την "ζεστή" ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει ο κόσμος. Νιώθαμε όμορφα και μας άρεσε. Μας ώθησε στη νίκη και ήταν σημαντικό πως μας στήριξε και μας βοήθησε στις δύσκολες στιγμές της αναμέτρησης, όταν η ομάδα δυσκολευόταν. Ο καθένας βέβαια αξιολογεί όπως θέλει την προσπάθεια μας, ο καθένας μπορεί να κάνει την κριτική του και να πει ό,τι θέλει, αλλά αρκετοί καταλαβαίνουν το πόσο δύσκολο έργο έχουμε φέτος, τόσο με τα πάρα πολλά παιχνίδια που δώσαμε φέτος, όσο και με τους αρκετούς τραυματισμούς που είχαμε. Περιμένουμε μία καλή ατμόσφαιρα, θέλουμε μία κερκίδα με ρυθμό και παλμό, αλλά ξέρουμε πως δεν παίζει ο κόσμος μπάσκετ, αλλά εμείς! Και εμείς θα πρέπει να το κερδίσουμε το παιχνίδι αγωνιζόμενοι όπως πρέπει, έχοντας σωστές επιλογές και αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι μας".

Για το αν η Εφές είναι ομάδα έδρας: "Η σεζόν ήταν πολύ μεγάλη. Όλες οι ομάδες είχαν πολλές αυξομειώσεις στην απόδοση τους. Η άποψη μου είναι ότι στα τρία από τα τέσσερα ματς με την Εφές ήμασταν καλύτεροι. Ο στόχος μας είναι να πάμε στο φάιναλ-φορ. Σε κάθε φάση είχαμε σκοπό να περάσουμε την επόμενη φάση, κοιτώντας ξεχωριστά το επόμενο ματς, βήμα-βήμα".

Για το αν υπάρχει πίεση: "Δεν θέλω και δεν μου αρέσει να μιλάω προσωπικά για τον εαυτό μου. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και ένας από τους λόγους είναι το ότι ασχολείται μεγάλη μάζα μαζί του. Η κριτική δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη. Όταν έρχεσαι σε αυτό το επίπεδο, σε μία τεράστια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ζητάς, θέλεις και περιμένεις να παίξεις τέτοια μεγάλα μας. Πίεση υπάρχει σε όλους, αλίμονο, αλλά όσοι έρχονται στην ομάδα πρέπει και οφείλουν να είναι έτοιμοι για αυτά τα κρίσιμα ματς".

Για το αν ο Ολυμπιακός θα φτάσει στη νίκη, αν ελέγξει τα ριμπάουντ: "Είναι ο μοναδικός τομέας που ήταν καλύτερη η Έφες. Στα ματς που είχαμε εδώ είχαμε περισσότερες κατοχές εμείς. Είτε μέσω κλεψιμάτων, είτε μέσω ριμπάουντ, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα. Τα ριμπάουντ σίγουρα παίζουν ρόλο. Δύο επιθετικά ριμπάουντ έκριναν το ματς στο τέλος άλλωστε στο τέταρτο ματς της σειράς. Σίγουρα θα πρέπει να προσέξουμε τον συγκεκριμένο τομέα. Ήμασταν καλύτεροι στα τρία από τέσσερα παιχνίδια απέναντι στην Εφές, αλλά η σειρά είναι στο 2-2".

Για την εμφάνιση του Πέρκινς με την Ελευσίνα και το αν μπορεί να βοηθήσει: "Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εποχή για πολλά πειράματα. Ο Πέρκινς είναι παίκτης της ομάδας μας και εννοείται ότι είναι πολύ καλύτερος από αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα. Τώρα για το αν θα είναι σε θέση να παίξει αύριο θα το γνωρίζω μετά την προπόνηση. Σημασία πάντως έχει για τον κάθε παίκτη μας αυτή την στιγμή το αν μπορεί να εξοικειωθεί στον τρόπο παιχνιδιού μας, διότι έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο που αγωνιζόμαστε".

Για το αν η άμυνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο ματς, σχολίασε: "Στον ομαδικό αθλητισμό παίζει σημαντικό ρόλο η καλή άμυνα και αποτελεί σαφώς ζητούμενο ματς για το ερχόμενο ματς.  Η άμυνα παίζει σημαντικό ρόλο και στην επίθεση μας. Μας βελτιώνει τα ποσοστά μας, αλλά και το παιχνίδι μας στο τρανζίσιον. Εμείς έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να παίξουν γρήγορα, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, όντας ικανοί τόσο στο να πασάρουν, όσο και στο να σκοράρουν. Και δεν είναι εύκολο να το βρεις αυτό σε ομάδα. Σαν ομάδα εμείς έχουμε μεγάλο ταλέντο στο να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό. Χρειάζεται όμως να υπάρχει ισορροπία στην επίθεση, μεταξύ σετ παιχνιδιού και καταστάσεων fast-break. Όταν η Εφές παίζει με δύο πεντάρια, μπορεί να έχει ένα αβαντάζ στα ριμπάουντ, αλλά εμείς παράλληλα γινόμαστε ακόμη περισσότερο γρήγοροι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Για τα ματς που προηγήθηκαν τα οποία έχασε ο Ολυμπιακός, είπε: "Πάντα κάνουμε ανάλυση του παιχνιδιού για το τι κάναμε και δεν κάναμε καλά. Υπάρχουν ματς που χάσαμε, και ματς που δεν χάσαμε στο τέλος, σε κρίσιμες καταστάσεις. Δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν και οι άλλοι. Σε αρκετά από αυτά τα ματς πάντως κερδίσαμε. Τα λάθη που κάναμε στο τέταρτο ματς στην Πόλη  ήταν μαζεμένα και δε νομίζω ότι ήταν μόνο το πρες του αντιπάλου. Είχε να κάνει και με εμάς. Έγιναν απίθανα πράματα. Κλείστηκε ο Λο μόνος του και δεν έδωσε στον Σλούκα που ήταν ελεύθερος. Έχασε ένα σουτ ο Πρίντεζης, του έφυγε το ριμπάουντ, δεν πήρε το ριμπάουντ ο Σλούκας στο καλάθι του Λο. Έγιναν πολλά...

Οι αποφάσεις που παίρνει ένας παίκτης σε ένα ματς είναι αποφάσεις ενστίκτου. Το πώς θα νιώσει ο κάθε παίκτης και το πώς θα αντιληφθεί μία φάση εκείνη την στιγμή. Το πως θα σκεφτεί και τι θα αποφασίσει. Είμαστε πιο άπειρη ομάδα από τις περισσότερες στην Ευρωλίγκα. Αρκετοί έπαιξαν για πρώτη φορά πέρσι στην Ευρωλίγκα. Ο κορμός του Ολυμπιακού είναι νεανικός, και δεν έχει "ψηθεί" όσο κάποιοι πιστεύουν. Δώσαμε πάρα πολλά παιχνίδια φέτος και πιστεύω αυτά μας έχουν βοηθήσει ακόμη περισσότερο ώστε να ωριμάσουμε".

 Περπέρογλου: "Η πίεση να γίνει ενέργεια"

Ο έμπειρος Περπέρογλου τόνισε πως το μυστικό σε αυτά τα ματς είναι να μετατρέπεις την πίεση που υπάρχει σε ενέργεια μέσα στο παρκέ, ενώ επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Εφές, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.
Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε για το κρίσιμο πέμπτο ματς της σειράς των playoffs κόντρα στην Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ το βράδυ (21:45) της Παρασκευής (26/4), τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μετατρέψει την πίεση που υπάρχει σε ενέργεια.
Ο Στράτος Περπέρογλου είπε τα εξής: "Έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας και το γεγονός αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Θα πρέπει να τους κερδίσουμε ώστε να πάμε στο Final-Four. Σε αυτό το σημείο όλες οι ομάδες είναι ικανές ώστε να πάνε στο Final-Four. Δεν έχει σημασία αν η Εφές παίζει καλύτερα στην έδρα της. Σίγουρα θα έρθει εδώ να διεκδικήσει τη νίκη. Εμείς θα πρέπει από την πλευρά μας να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης και να προσέξουμε ιδιαίτερα το κομμάτι των ριμπάουντ, τομέας ο οποίος μας στοίχισε στην Κωνσταντινούπολη στο τέταρτο ματς, χάνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια μας. Η Εφές διαθέτει μεγάλα κορμιά και χρειάζεται προσοχή η φροντ-λάιν της. Πήραν 21 επιθετικά ριμπάουντ, μεγάλος αριθμός, και θα πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Θα πρέπει σαφώς να παρουσιαστούμε και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας ώστε να πάρουμε τη νίκη.

Έχουμε παίξει με την Εφές φέτος ήδη 6 ματς. Και εμείς τους ξέρουμε, όμως μας ξέρουν καλά και εκείνοι. Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Το θέμα είναι ποιος θα βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ, αλλά και το ποιος θα δείξει μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη. Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει η ομάδα που τα θέλει περισσότερο. Ήταν θετικό το γεγονός πως πέρασαν ορισμένες μέρες από το τελευταίο παιχνίδι, καθώς και εμείς ηρεμήσαμε. Πιστεύω ότι συνολικά είμαστε καλύτερη ομάδα από την Εφές, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω με την βοήθεια του κόσμου μας να πάρουμε τη νίκη και να πάμε στο Final-Four.

Η πίεση είναι κάτι που όταν κάνεις πρωταθλητισμό ζεις με αυτό. Αν δεν έχεις πίεση δεν μπορείς να είσαι και επιτυχημένος, οπότε πρέπει αυτή την πίεση να την βγάλουμε ως ενέργεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο ώστε να μας βοηθήσει για να κερδίσουμε".



Χάινς: "Είμαι μια χαρά, θα παίξω!'

Ο Χάινς μίλησε στην προπόνηση τονίζοντας πως αισθάνεται περίφημα. Εξήγησε πως νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους και επεσήμανε πως θα παίξει σίγουρα κόντρα στην Εφές, καθώς νιώθει μια χαρά.
Ο Κάιλ Χάινς παρουσιάστηκε το απόγευμα (18:30) της Πέμπτης (25/4) στην προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και έλαβε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα των ερυθρολεύκων. Μάλιστα μίλησε και για την ερχόμενη κρίσιμη αναμέτρηση για την Euroleague, σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους πως αισθάνεται μια χαρά, πως νιώθει περίφημα, εξήγησε πως πήγε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ μας τόνισε πως θα παίξει σίγουρα κόντρα στην Αναντολού Εφές το βράδυ (21:45) της Παρασκευής (26/4). "Δεν το χάνω αυτό το ματς", είπε μεταξύ άλλων.
Στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ο Αμερικανός σέντερ είπε τα εξής: "Ήταν ξαφνικό αυτό που ένιωσα, η αδιαθεσία. Πήγα στο νοσοκομείο περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ήταν ένα μικρό πρόβλημα το οποίο ξεπέρασα και σαφώς και θα αγωνιστώ σε αυτόν τον τόσο σημαντικό αγώνα. Δεν το χάνω αυτό το ματς! Τώρα νιώθω πάλι δυνατός και έτοιμος να δώσω όλα, όσα μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου, εξάλλου το κίνητρο είναι μεγάλο. Αισθάνομαι μια χαρά, νιώθω περίφημα, είμαι εντάξει".

Για το τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει είπε: "Όπως είπα έχουμε μεγάλο κίνητρο και επιθυμία στο να προκριθούμε στο Final-Four. Έχουμε αυτοπεποίθηση και θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη: "Αποτύχαμε παταγωδώς στον τομέα των ριμπάουντ και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είχαν ένα πλεονέκτημα στα ριμπάουντ, είχαν παραπάνω κατοχές από εμάς και αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και ο καθένας από εμάς να κάνει αυτά που πρέπει από το πόστο του. Εξάλλου το ριμπάουντ είναι θέμα διάθεσης και ομαδικής δουλειάς. Ασχέτως τα σχήματα που θα δοκιμάσουν οι Τούρκοι, γιατί κάποιες φορές παίζουν με αρκετά ψηλή πεντάδα, εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο κομμάτι των ριμπάουντ και να μην υστερήσουμε".

Για το αν η ήττα στην Πόλη στο τέταρτο ματς θύμισε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, σχολίασε: "Είναι δύο παιχνίδια διαφορετικά. Το ένα έκρινε τρόπαιο, το άλλο ήταν ακόμα ένα ματς της σειράς. Εμείς αποκλειστικά φταίμε που αφήσαμε την Εφές να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 και να ελπίζει. Αύριο με τον κόσμο μας θα τα καταφέρουμε και θα πάρουμε την πρόκριση".





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου