ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην επικράτηση των ερυθρολεύκων επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με σκορ 2-1, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των δύο ομάδων. Σκόρερ και κορυφαίος ο Μήτρογλου, δύο ασίστ ο Μανιάτης, πολύ καλός ο Κάρολ.
Κορυφαίος και σκόρερ των δύο ερυθρόλευκων τερμάτων ο Μήτρογλου, δύο ασίστ από τον Μανιάτη και πολύ καλές επεμβάσεις από τον Κάρολ.
Κάρολ: Στο 22' απογειώθηκε, διώχνοντας σε κόρνερ το εκτός περιοχής σουτ του Βαϊρουά από τον άξονα. Στο 53' αντέδρασε ιδανικά στην δυνατή κεφαλιά του Λουσέρο, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του. Δέκα λεπτά αργότερα σταμάτησε ξανά τον παίκτη των γηπεδούχων που επιχείρησε να σκοράρει με δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής. Ακόμη και στο πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 83' έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία, βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της προς τα δίχτυα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βορειοϊρλανδό γκολκίπερ.

Παπάζογλου: Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά ο αμυντικός του Ολυμπιακού. Αντιμετώπισε κάμποσα προβλήματα από τον Λουσέρο σε όλο το ματς, ενώ στο 83' ο κυνηγός του Πανθρακικού βγήκε στην πλάτη του και ο Παπάζογλου υπέπεσε σε πέναλτι στην προσπάθεια του να τον σταματήσει. Είχε λάθος μεταβιβάσεις στην προώθηση του παιχνιδιού και δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τον παίκτη της πλευράς του. Ο Τάσος είναι στόπερ και μοιάζει δύσκολο να ανταποκριθεί επαρκώς ως πλάγιος μπακ.

Αβραάμ: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στους επιθετικούς των γηπεδούχων και δεν επέτρεψε να βγουν φάσεις από τον χώρο ευθύνης του. Γρήγορος και αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του, καλός και στο ψηλό παιχνίδι, είχε συνολικά θετικότατη παρουσία. Σιγά - σιγά δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του μετά την πολύμηνη απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Μανωλάς: Μόλις στο 10' με σωτήριο τάκλιν στο ύψος της μικρής περιοχής πρόλαβε να απομακρύνει προ του Δημήτρη Παπαδόπουλου, σε μια φάση όπου συγκρούστηκε δυνατά με τον επιθετικό του Πανθρακικού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στην ανάπαυλα του παιχνιδιού από τον Σιόβα. Αμυντικά ο 22χρονος στόπερ στάθηκε καλά, ωστόσο δεν απέφυγε τα λάθη σε μεταβιβάσεις του προς τους μέσους και τους επιθετικούς της ομάδας.

Λυκογιάννης: Τακτικά βελτιωμένος όσον αφορά τις αμυντικές του τοποθετήσεις, δύο φορές έκλεισε σωστά διαγώνια στο πρώτο δεκάλεπτο αποτρέποντας επικίνδυνες καταστάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν στην περιοχή του Ολυμπιακού. Πρόσεξε κυρίως τα ανασταλτικά του καθήκοντα και ανέβηκε την πτέρυγα μόνο όταν ένιωθε ασφάλεια πίσω του. Έχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά του, ωστόσο κόντρα στον Πανθρακικό ήταν αρκετά πιο ώριμος στη συμπεριφορά του, γεγονός ενθαρρυντικό.

Φέισα: Είναι δεδομένα αυτά που μπορεί και αυτά που δυσκολεύεται να κάνει ο Φέισα στον αγωνιστικό χώρο και κόντρα στον Πανθρακικό δεν υπήρχε κάποια δραματική αλλαγή. Οι περισσότερες μεταβιβάσεις του βρήκαν στόχο και ο Σέρβος προώθησε την μπάλα με σχετική ασφάλεια. Για αμυντικός χαφ πάντως παραμένει σοφτ και αυτό δύσκολα θα αλλάξει.

Μανιάτης: Μια από τις αδυναμίες του Γιάννη είναι η ουσιαστική συμμετοχή του στον τομέα της δημιουργίας παιχνιδιού και ειδικότερα οι ασίστ πάσες. Κόντρα στον Πανθρακικό όμως ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού έδειξε αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και από δύο δικές του εξαιρετικές μεταβιβάσεις (η δεύτερη μάλιστα με το αριστερό!) έδωσε την ευκαιρία στον Μήτρογλου να σκοράρει ισάριθμα τέρματα. Από εκεί και πέρα έτρεξε τα γνωστά του χιλιόμετρα και πρόσφερε πολλές βοήθειες στον ανασταλτικό τομέα, σε μια συνολικά "γεμάτη" εμφάνιση κόντρα στον Πανθρακικό.

Μασάντο: Πρόσφερε λύσεις σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με την απόδοση του. Βοήθησε ανασταλτικά, συμμετείχε στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να πατήσει περιοχή ή να απειλήσει με κάποια από τα μακρινά σουτ που επιχείρησε. Είχε διάθεση ο Πορτογάλος και δεν παράτησε το παιχνίδι σε καμία περίπτωση, ωστόσο είναι πλέον ξεκάθαρο πως αδυνατεί να παίξει ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Γκρέκο: Σε ρόλο δεξιού μέσου ο Ιταλός χαφ και με τα γνωστά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Τυπικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, με καλές και κακές στιγμές όσες φορές πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά. Προσπαθεί ο Γκρέκο, είναι φιλότιμος στον αγωνιστικό χώρο αλλά η αστάθεια του είναι ανασταλτικός παράγοντας για να μπορεί κάποιος να βασιστεί επάνω του.

Φουστέρ: Σε έναν μάλλον άχαρο ρόλο, αυτό του αριστερού ακραίου, ο Νταβίδ ήταν αναμενόμενο να μην εντυπωσιάσει με την απόδοση του. Πίεσε αρκετά τους αντίπαλους αμυντικούς, έψαξε κάθετα πολλές φορές τον Μήτρογλου συγκλίνοντας προς τον άξονα, ενώ από δικό του κλέψιμο στο κέντρο τροφοδότησε τον Μανιάτη και αυτός τον Μήτρογλου στην φάση του 2-0. Το πάλεψε ο Ισπανός το παιχνίδι αλλά μέχρι εκεί. Αντικαταστάθηκε από τον Φετφατζίδη στο 65'.

Μήτρογλου: Στο 25' ο Φουστέρ έψαξε κάθετα τον "πιστολέρο" ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ λίγο παραπάνω απ' όσο έπρεπε και έδωσε την ευκαιρία στο Βρονταρά να βγει έγκαιρα και να μαζέψει την μπάλα. Όμως ο Μήτρογλου δεν λάθεψε δύο λεπτά αργότερα, αυτή τη φορά στην ωραία πάσα του Μανιάτη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, και αφού τσίμπησε ωραία την μπάλα ξεπερνώντας το εμπόδιο του γκολκίπερ των γηπεδούχων, με πανέμορφο πλασέ από δύσκολη γωνία την έστειλε αριστερά στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Πανθρακικού για το 1-0 των ερυθρολεύκων. Στο 40', ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του, όταν εκμεταλλεύθηκε με άψογο στυλ την σέντρα του Μανιάτη από αριστερά και με κεφαλιά - ψαράκι νίκησε ξανά τον Βρονταρά για το 2-0. Στην επανάληψη και με το ματς να έχει χάσει τον ρυθμό και το ενδιαφέρον του πρώτου ημιχρόνου, ο Μήτρογλου δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο απειλητικός όσο στο πρώτο 45λεπτο. Την δουλειά του βέβαια την έκανε και με το παραπάνω...

Σιόβας: Στην ανάπαυλα πήρε τη θέση του Μανωλά που είχε ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι. Η καλύτερη στιγμή του στο ματς ήταν η φάση του 89' όταν με ριψοκίνδυνο αλλά εξόχως αποτελεσματικό τάκλιν δεν επέτρεψε στον Λουσέρο να απειλήσει την εστία του Κάρολ από πολύ ευνοϊκή θέση.

Φετφατζίδης: Αντικατέστησε τον Φουστέρ στο 65', είχε διάθεση αλλά δεν πρόλαβε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι, την στιγμή μάλιστα που το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία.

Μοδέστο: Μπήκε στο ματς αντί του Φέισα στο 73' και πρόσφερε ένα ζευγάρι φρέσκα πόδια στον χώρο της μεσαίας γραμμής.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου