ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Champions League:Γερμανικη επικρατηση, Ισπανικος διασυρμος (video)

Champions League:Γερμανικη επικρατηση, Ισπανικος διασυρμος (video)

02/05/2013
 Όχι μόνο την «πέταξε» εκτός τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά την διέσυρε ξανά! Η Μπάγερν επικράτησε 3-0 της Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου και με τον πλέον εμφατικό τρόπο είναι στον τελικό.

Μπάγερν… να ‘χεις!
  Η Μπάγερν Μονάχου είναι για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι Βαυαροί, όχι απλά απέκλεισαν την Μπαρτσελόνα, αλλά την… διέσυραν σε δύο παιχνίδια. Η ομάδα του Χάινκες επικράτησε 3-0 των «μπλαουγκράνα» μέσα στο Καμπ Νου και την… ταπείνωσε όπως κανείς δεν μπορούσε να κάνει τα τελευταία χρόνια.

Στον πάγκο σε όλο τον αγώνα ο Λιονέλ Μέσι. Ρόμπεν (49’), Πικέ αυτ. (72’) και Μίλερ (76’) οι σκόρερ των Γερμανών, οι οποίοι στις 25/5 θα αντιμετωπίσουν την Ντόρτμουντ στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ, με ορατό το ενδεχόμενο να κάνουν τρέμπλ, αφού έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και είναι και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Το ματς:


Με τον Λιονέλ Μέσι να μένει στα πρώτα 45 λεπτά στον πάγκο και την Μπαρτσελόνα να… θέλει αλλά να μην μπορεί, η εικόνα που σου έδινε η αναμέτρηση, είναι πως η Μπάγερν ήταν αυτή που κυνήγαγε το αποτέλεσμα. Εξαιρετικά στημένη από τον Χάινκες, με τον Σβαϊνστάιγκερ να «γεμίζει» το γήπεδο και τους Ριμπερί και Ρόμπεν να βγαίνουν όποτε ήθελαν στην κόντρα, ο Βιλανόβα μόνο ευχαριστημένος θα έπρεπε να είναι με το μηδέν.

Από την άλλη πλευρά οι «μπλαουγκράνα» χωρίς το «Α και το Ω» της επιθετικής τους λειτουργίας, με τον Φάμπρεγκας να μην έχει καταλάβει, ακριβώς, τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο και τον Τσάβι με τον Ινιέστα να έχουν… έλλειψη «καθαρού» μυαλού, έμεναν στο μηδέν χωρίς να κάνουν φάσεις, αλλά παράλληλα να άφηναν πολλούς χώρους στην άμυνα. Τα χειρότερα… τα γλίτωσε σε κάποιες στιγμές ο Πικέ, ο οποίος ήταν ο καλύτερος των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλαγές δεν υπήρξαν, φάσεις δεν έρχονταν και το σκηνικό παρέμενε το ίδιο. Αυτό που άλλαξε όμως ήταν η αποτελεσματικότητα της Μπάγερν. Σε μία από τις φάσεις που βγήκε στην κόντρα, ο Ρόμπεν, έκανε την κίνηση που τον έχει κάνει γνωστό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μπήκε από δεξιά και με σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς «τεμαχίζοντας» όποιες ελπίδες είχε η «Μπάρτσα» για ανατροπή.

Στις πρώτες του κινήσεις ο Βιλανόβα απέσυρε από το παιχνίδι και τους Ινιέστα και Τσάβι σε μια ένδειξη… «λευκής» πετσέτας, την στιγμή που ο Ριμπερί και η Μπάγερν δεν σταματούσαν, ενώ δεν χρησιμοποίσε καθόλου τον Μέσι. Ο Γάλλος άσος μπήκε δύο φορές με αξιώσεις από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα και την μία φορά ήταν ο Πικέ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και την επόμενη ο Μίλερ, ο οποίος με το κεφάλι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Μπάγερν να πηγαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και την Μπαρτσελόνα, ίσως, να ρίχνει τίτλους τέλους σε μια «χρυσή» εποχή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μπαρτρά (86’ Μοντόγια), Αντριάνο, Φάμπρεγκας, Τσάβι (56’ Αλέξις), Ινιέστα (64’ Τιάγκο), Σονγκ, Βίγια, Πέδρο.

Στον πάγκο: Πίντο, Ντος Σάντος, Μέσι, Τέγιο.

Μπάγερν (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ (77’ Ραφίνια), Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (74’ Τίμοστσουκ), Σβαϊνστάιγκερ (66’ Γκουστάβο), Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Μάτζουκιτς.

Στον πάγκο: Στάρκε, Ντάντε, Σακίρι, Τίμοστσουκ, Γκόμεζ.

Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)
Βοηθοί: Ζούνιτς (Σλοβενία), Ούι (Σλοβενία)
Γήπεδο: Καμπ Νου


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου