ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


01/05/2013



«Δεν έχει ταβάνι ο ΠΑΣ»

Έτοιμοι για νέα πρόκληση είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα εν όψει των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Κοροβέσης στην SportDay.

«Δεν έχει ταβάνι ο ΠΑΣ»
(Photo: Action Images)
Τελευταία ενημέρωση 30/04/2013, 08:15
Την εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα και τη δική του εμφάνιση – έκπληξη σχολίασε ο Νίκος Κοροβέσης, μιλώντας στη SportDay.

«Ετυχα στις ιδανικές συγκυρίες που οι ομάδες επένδυαν σε νεαρούς, αλλά έδειξα ότι ήμουν έτοιμος να ανταποκριθώ», τόνισε ο 22χρονος μεσοεπιθετικός.

Όσον αφορά τη συμμετοχή της ομάδας του στη διαδικασία των πλέι οφ, ο Έλληνας άσος ανέφερε: «Οπου κι αν βάλουμε τον πήχη, νιώθω σίγουρος ότι μπορούμε και πάλι να τον περάσουμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Κοροβέσης στη SportDay

Τι ήταν αυτό που σας ζητούσε περισσότερο ο κ. Χριστόπουλος μέσα και έξω από το γήπεδο;

«Γενικά αυτό που ζητάει είναι πειθαρχία, μυαλό, συγκέντρωση και αγωνιστικότητα. Ομάδα και παίκτες που έχουν αυτά τα στοιχεία, πετυχαίνουν. Όλα τα άλλα έρχονται μετά σαν φυσικό επακόλουθο».

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας ήταν η ταχύτητα και οι αντεπιθέσεις, στοιχεία που τα υπηρέτησες σε μεγάλο βαθμό. Αυτά ήταν και τα «κλειδιά» της επιτυχίας;

«Υπήρχαν παιχνίδια στα οποία μας βοήθησε πολύ η κόντρα επίθεση, γιατί έχουμε παίκτες που θα βγάλουν μια καλή πάσα, έχουμε την ταχύτητα να βρεθούμε στην αντίπαλη περιοχή και μας βοήθησε ο τρόπος αυτός του παιχνιδιού να φτάσουμε ψηλά. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν ήταν μόνο αυτό το στυλ παιχνιδιού που έφερνε νίκες. Υπήρξαν και παιχνίδια στα οποία πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο, κρατούσαμε καλά την μπάλα και κλείναμε την άλλη ομάδα. Και σε τέτοια ματς μπορέσαμε να σκοράρουμε και να κερδίσουμε».

Οι προσωπικοί σου στόχοι; Πού τοποθετείς τον πήχη;

«Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι και η ομάδα που μ' έχει αναδείξει. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Φιλοδοξίες, βέβαια, πάντα θα υπάρχουν σ' έναν ποδοσφαιριστή και το όνειρο κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στην Εθνική Ελλάδος. Θα ήταν τεράστια τιμή αν το κατάφερνα».

Είναι εύκολο να κληθεί ένας παίκτης επαρχιακής ομάδας στην Εθνική;

«Δεν το έχουμε δει σε πολύ μεγάλο βαθμό έως τώρα. Αυτό βέβαια είναι θέμα του προπονητή της Εθνικής. Αν του αρέσει κάποιος όμως, δεν θα είναι εμπόδιο».

Νίκο, άργησε ο κόσμος να σας πιστέψει φέτος...

«Οντως, στην αρχή δεν ήταν τα πράγματα όπως όταν τελείωσε το πρωτάθλημα. Μας βοήθησε, όμως, σε κρίσιμα παιχνίδια στο τέλος μέσα στους "Ζωσιμάδες". Χάρη στην πολύτιμη βοήθειά του κερδίσαμε στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με Αρη και ΑΕΚ».

Αυτά τα δύο ματς ήταν και τα πιο καθοριστικά για την είσοδό σας στα πλέι οφ;

«Οχι, θα έλεγα περισσότερο το παιχνίδι μέσα στα Πηγάδια ήταν το καθοριστικότερο. Κάναμε το ''διπλό'' εκεί και αφήσαμε την Ξάνθη πίσω. Παράλληλα κρατήσαμε το πλεονέκτημα σε περίπτωση κάποιας ισοβαθμίας. Θα το χαρακτήριζα τεράστιο ''διπλό'', γιατί μας έδωσε άλλη ώθηση, μεγαλύτερη από τις τελευταίες εντός έδρας νίκες».

Πώς ήταν οι σχέσεις με τον κ. Χριστοβασίλη; Δεν είναι από τους προέδρους που έχουν παρεμβατικό ρόλο στην ομάδα. Βοηθάει αυτό;

«Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί πρώτα απ' όλα είναι καλός άνθρωπος και δεύτερον είναι με τον τρόπο του κοντά στην ομάδα, δίχως να παρεμβαίνει σε αγωνιστικά θέματα, όπως το βλέπουμε να συμβαίνει σε κάποιες άλλες ομάδες. Είναι σημαντικό αυτό για την ηρεμία μέσα στα αποδυτήρια. Η προσπάθεια που κάνει είναι μεγάλη και έχει ένα μερίδιο της επιτυχίας».

Ποιος θα είναι ο στόχος στα πλέι οφ; Υπάρχουν ακόμα αντοχές για κάτι περισσότερο;

«Αντοχές υπάρχουν. Ο στόχος πιστεύω θα τεθεί μετά το Πάσχα, όταν θα καθίσουμε να μιλήσουμε όλοι μαζί στην ομάδα, αλλά θα είναι υψηλός και πάλι. Διαπιστώνουμε μέχρι τώρα ότι η ομάδα δεν έχει οροφή. Εχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων. Οπου κι αν βάλουμε τον πήχη, νιώθω σίγουρος ότι μπορούμε και πάλι να τον περάσουμε».

Ποια ματς θεωρείς ότι θα είναι τα κρισιμότερα για να μπορέσετε να κερδίσετε μία -έστω- θέση παραπάνω;

«Τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο».

Ποιος σε βοήθησε περισσότερο τη φετινή χρονιά;

«Για κάποιον ποδοσφαιριστή πάντα τον πρώτο λόγο έχει ο προπονητής και οι συνεργάτες του, τους οποίους πρέπει να ευχαριστήσω. Τον κ. Χριστόπουλο, τον βοηθό του κ. Θωμαΐδη, τον γυμναστή μας κ. Παγανιά, τον κ. Νιαρχάκο. Ο κ. Χριστόπουλος με βοήθησε πολύ και στην ψυχολογία».

Υπήρχε και η οικογένειά σου που σε στήριξε και τη βλέπαμε συχνά να έρχεται να σε βλέπει.

«Μ' έχει βοηθήσει πολύ η οικογένειά μου, γιατί μου έδωσε την κατάλληλη παιδεία και τα εφόδια. Ερχονται παντού μαζί μου, με ακολουθούν, με στηρίζουν στις πρώτες μου επιλογές που έχω κάνει στο ποδόσφαιρο και τους θεωρώ ένα κομμάτι της επιτυχίας».

Επαφή Κομπότη με Ερνάντεθ

30/04/2013
 Διερευνητική επαφή με τον Κίκε Ερνάντεθ έκανε ο ισχυρός άνδρας του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Επαφή Κομπότη με Ερνάντεθ
Το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας με τον Κίκε Ερνάντεθ εξετάζουν στον Λεβαδειακό. Μετά την αποχώρηση του Γιάσμινκο Βέλιτς ο Γιάννης Κομπότης βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και φέρεται να έχει ήδη κάνει μία διερευνητική επαφή με τον Ισπανό προπονητή.

Ο Ερνάντεθ, που είχε δουλέψει τη σεζόν 2009/10 στον Λεβαδειακό, εργάζεται στην ισπανική Έρκουλες, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα παραμείνει. Η ομάδα του είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού κι ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Στο μεταξύ, οι προπονήσεις της ομάδας ολοκληρώνονται σήμερα, καθώς στη συνέχεια οι παίκτες θα πάρουν άδεια για το Πάσχα.

Στα άκρα με Δώνη

30/04/2013
 «Εχθρικές» και ψυχρές θεωρούνται πλέον οι σχέσεις του Γιώργου Δώνη με τους Ιβάν Σαββίδη και Γκέρμαν Τσιστιακόφ, με τον ΠΑΟΚ να έχει τα δικά του τεκμήρια για την λύση του συμβολαίου του προπονητή.

Στα άκρα με Δώνη
Την απόφαση να καταγγείλει τη σύμβαση με τον Γιώργου με υπαιτιότητά του έλαβαν στον ΠΑΟΚ.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» και συγκεκριμένα ο Ιβάν Σαββίδης εξοργίστηκε από την κίνηση του 44χρονου τεχνικού να στείλει εξώδικο στην ΠΑΕ από την οποία ζητούσε προστασία για να μπορέσει να προπονήσει χωρίς προβλήματα την ομάδα εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ.

Ωστόσο, εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τους Θεσσαλονικείς ήταν η αναφορά του Έλληνα προπονητή, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ζήσης Βρύζας (εκφράζοντας και τον μεγαλομέτοχο) ζήτησε να παραιτηθεί και κατ’ επέκταση να μη διεκδικήσει αποζημίωση, υπό την απειλή της οργής του κόσμου σε βάρος του.

Για αυτό τον λόγο ο Σαββίδης έδωσε εντολή να προχωρήσει η διοίκηση σε καταγγελία της σύμβασης με τον Δώνη, δίνοντάς του μόνο τα δεδουλευμένα του και όχι τις 200.00 που είναι αποζημίωση.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, «σε περίπτωση που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταγγείλει την παρουσία για σπουδαίο λόγο ή από υπαιτιότητα του του προπονητή, δεν οφείλει σε αυτόν οποιοδήποτε άλλο ποσό ως αποζημίωση πέρα από τα δεδουλευμένα.

Ειδικά προβλέπεται ότι σπουδαίο λόγο, πέραν των γενικά παραδεκτών ως τέτοιων συνιστούν ενδεικτικά η περίπτωση που, εξαιτίας ιατρικών λόγων, ο προπονητής δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του για περίοδο μεγαλύτερη ων τεσσάρων εβδομάδων, η ποινική ή πειθαρχική δίωξή του για υποθέσεις ντόπινγκ ή “στημένων αγώνων”, η ποινική καταδίκη του με τελεσίδικη απόφαση σε ποινή άνου του ενός έτους για αδίκημα από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3, του ν. 2725/1999, η ανάκληση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή κλπ
».

Σε διαφορετική περίπτωση ο ΠΑΟΚ έπρεπε να καταβάλει στον Δώνη αποζημίωση 200.000 ευρώ, όπως ορίζεται στο άρθρο 5,4: «Σε περίπτωση καταγγελίας της παρούσας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, χωρίς σπουδαίο λόγο ή από τον προπονητή για σπουδαίο λόγο από υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ωςς αποζημίωση λόγω εύλογης και δίκαιης ποινικής ρήτρας τα παρακάτω ποσά:

α) αν η καταγγελία γίνει μέχρι και δέκα ημέρες μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/13, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο των ποσών που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι 31-05-2013 και επιπλέον το ποσό των 200.000 ευρώ καθαρά.

β) αν η καταγγελία γίνει από την ενδέκατη ημέρα, μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/13 και έπειτα, η ΠΑΕΠ ΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο του ποσού που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι τη λήξη της, δηλαδή μέχρι 31-05-2014…
».

«Δεν με ξεγελά ο Ολυμπιακός»

30/04/2013
 Δεν ξεγελιέται ο Σάκης Τσιώλης από την εικόνα που έχει δείξει ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό ενόψει του τελικού του Κυπέλλου.

«Δεν με ξεγελά ο Ολυμπιακός»
Ο Αστέρας Τρίπολης είναι έργο Σάκη Τσιώλη και ο Έλληνας τεχνικός απολαμβάνει τους καρπούς της δουλειάς του. Ο Καρδιτσιώτης τονίζει πως δεν τον ξεγελά η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού ενόψει του τελικού του Κυπέλλου, τον χρίζει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αλλά είναι πανέτοιμος να τον αντιμετωπίσει.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης του Σάκη Τσιώλη στην εφημερίδα «Φως των Σπορ»:

Πόσο τοις εκατό πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου να σηκώσει το Κύπελλο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στον τελικό;


«Λόγω του ό,τι γνωρίζω καλά τις δύο ομάδες και γνωρίζω την ψυχολογία που επικρατεί, θα πω με το χέρι στην καρδιά την άποψη μου. Ο Ολυμπιακός είναι το ακλόνητο φαβορί όχι μόνο λόγω της κλάσης του αλλά και λόγω του ό,τι ο κόσμος του θα βάψει το ΟΑΚΑ κόκκινο, όμως βλέπω ένα ματς στον αγωνιστικό χώρο που θα είναι μοιρασμένο».

Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα αντίπαλος σας στον τελικό εκτός του Ολυμπιακού, θα έδινες περισσότερες πιθανότητες στον Αστέρα;

«Ναι, θα έδινα περισσότερες πιθανότητες στον Αστέρα, όχι χαριστικά αλλά λόγω της πορείας που κάνει και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα, αποδεικνύει ότι είναι η 2η ομάδα στην Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό».

Σου δίνει ελπίδες η εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία σημαντικά ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης»;

«Εμένα δεν με ξεγελάει αυτή η εικόνα του Ολυμπιακού διότι ξέρω ότι στα ματς που δίνουν τίτλους ο Ολυμπιακός έχει άλλο κίνητρο και άλλο ενδιαφέρον. Σίγουρα το ότι τελείωσε το πρωτάθλημα νωρίς για τον Ολυμπιακό τον επηρέασε, αυτό όμως δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Όταν βρεθεί ο Ολυμπιακός απέναντι σε τρόπαιο θα είναι διαφορετικός. Πάμε προετοιμασμένοι λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τον καλύτερο δυνατό Ολυμπιακό!».

Ποιοι σου είχαν μιλήσει από τον Παναθηναϊκό;

«Επισήμως δεν μιλάω με άλλες ομάδες όταν είμαι σε μια ομάδα. Ανεπίσημα όμως έδειξαν το ενδιαφέρον τους και με τίμησαν άνθρωποι από το συμβούλιο του Παναθηναϊκού. Και όταν κλήθηκα να πάω να μιλήσω επισήμως, τους είπα ότι δεν θα ήταν ηθικό και τίμιο να το κάνω ενώ είμαι σε μία ομάδα στην οποία, θα το ξαναπώ, βγαίνω και πάω για καφέ με τον κ. Μπάκο, τον κ. Καϋμενάκη και τον κ. Μποροβήλο!».

Με τον Φορμίκα τι γίνεται, θα ξαναπαίξει μπάλα; Τι σοκ και αυτό.

«Το σημαντικότερο και από την πρόκριση στον τελικό και πανηγυρίζω για αυτό είναι ότι το παιδί δεν έχει πρόβλημα νευρολογικό, στο σώμα του δεν παρουσιάστηκε καμία παράλυση και αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπαίξει μπάλα. Οι γιατροί μας είπαν ότι σε λίγους μήνες θα είναι εντάξει, το χτύπημα στον σπόνδυλο θα θρέψει».

Κανένα πρόβλημα για την Ξάνθη

30/04/2013
 Την προετοιμασία της για το μπαράζ κόντρα στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε η Ξάνθη.

Κανένα πρόβλημα για την Ξάνθη
Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία της Ξάνθης μετά το κυριακάτικό ρεπό για το μπαράζ κόντρα στον Παναθηναϊκό, το οποίο τελικά θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης (9/5, 20:00).

Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας, Νίκος Καραγεωργίου, αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στο κρίσιμο παιχνίδι, σε μία έδρα που η Ξάνθη έχει καλή παράδοση, δεδομένου ότι έχει επτά νίκες και επτά ισοπαλίες.

Στα υπόλοιπα οι Μαρσελίνιο, Σμιθ, Μπέρτος και Τριάδης παρευρέθηκαν στο πασχαλινό τουρνουά που διοργάνωση η Ξάνθη, δίνοντας τα βραβεία στους νεαρούς παίκτες.

Πετράκης: «Υπάρχουν οι βάσεις για κάτι καλύτερο»

30/04/2013
 Την άποψη ότι ο ΟΦΗ έχει τις βάσεις για να κάνει κάτι καλύτερο στο μέλλον εξέφρασε ο Γιάννης Πετράκης.

Πετράκης: «Υπάρχουν οι βάσεις για κάτι καλύτερο»
Περήφανος για τους παίκτες και για την πορεία του ΟΦΗ τη φετινή σεζόν δήλωσε ο Γιάννης Πετράκης.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε χαρούμενος που η φιλοσοφία που πέρασε στην ομάδα κατάφερε να τους οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, αλλά και να αναδείξει τον χαρακτήρα των παικτών.

Όσον αφορά στο μέλλον του στον κρητικό πάγκο τόνισε πως ακόμη δεν έχει συζητήσει με τη διοίκηση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα του «ΚΡΗΤΗ TV»:

Για τον ΟΦΗ:
«Είμαι υπερήφανος, γιατί μέσα από την αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού, βοηθήθηκε η ομάδα να πάρει κάποια αποτελέσματα. Βοηθήθηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές και ανταπέδωσαν, κάτι που είχε κέρδος για την ομάδα. Υπήρξαν κάποιαν άσχημα αποτελέσματα, όμως με σκληρή δουλειά καταφέραμε να περάσουμε κάποια πράγματα για τη φιλοσοφία. Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά, έδειξαν χαρακτήρα και ανέλαβαν μεγάλη ευθύνη, ειδικά στο δεύτερο γύρο».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της σεζόν:
«Δε θέλω να σταθώ στα… μαγειρέματα, εμείς είμαστε μια ομάδα πεντακάθαρη. Ούτε να αναφερθώ σε άλλους παράγοντες. Θέλω να σκέφτομαι θετικά και να μεταφέρω, αυτή την θετική ενέργεια. Δεν παραπονέθηκα για κάτι, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν προβλήματα. Για παράδειγμα στο τελευταίο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης απουσίαζαν πολλοί παίκτες. Εγώ ποτέ δε θέλησα να αναδείξω, ότι είχαμε απουσίες. Ανεξάρτητα, ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να μην έχουμε διαθέσιμους παίκτες, όπως ο Παπάζογλου, ο Κουτσιανικούλης, ο Μπούρμπος και άλλοι. Για μεγάλο διάστημα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να αντικαθιστούμε ποδοσφαιριστές».

Για τον ίδιο και τους παίκτες:
«Δεν είναι δουλειά μου να κάνω εκτίμηση για τον εαυτό μου. Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, έκανα αυτό που μπορούσα για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος, που η ομάδα πέτυχε το στόχο της, με έντιμο τρόπο και με τη βοήθεια όλων όσων είναι δίπλα στον ΟΦΗ. Δεν είναι σωστό και πρέπον να σχολιάζω ατομικά. Είναι άδικο να πούμε οι τερματοφύλακες είχαν την ευθύνη ή τι έκανε κάθε παίκτης. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, αυτός που δεν κάνει λάθη είναι ο πιο σπουδαίος».

Για το μέλλον του:
«Δεν υπάρχει κάτι από την πλευρά της διοίκησης, που να αφορά την δική μου δουλειά. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα πράγματα. Όταν κλείνει μια χρονιά, πρέπει να υπάρξει ηρεμία, να γίνει μια αποτίμηση με όλους τους παραμέτρους. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κάτι μόνιμο, θεωρώ ότι είμαστε εφήμεροι και περαστικοί. Δεν βρίσκω το λόγο και σε τι ωφελεί, κάποιοι να μεταφέρουν αυτά τα πράγματα. Έχουμε πει με τη διοίκηση να μιλήσουμε μετά το Πάσχα. Εννοείτε ότι θέλω να συνεχίσω στον ΟΦΗ. Η ομάδα είχε περάσει μεγάλες δυσκολίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 23 συμβόλαια, και ποδοσφαιριστές που έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η ομάδα είναι σε μια σπουδαία κατάσταση, προς την θετική πλευρά. Μπορεί να γίνει μια καλή διαχείριση και να πάει προς το… δρόμο που όλοι θέλουμε. Πάντα βάζω όραμα που μπορεί να πάει η ομάδα, για όσο καιρό την υπηρετώ. Θεωρώ, ότι υπάρχουν οι βάσεις και μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά».

«Δεν θα γίνω όμηρος της συμμορίας»

30/04/2013
 Για συμμορία από επικίνδυνους ανθρώπους που ήθελαν να φορτώσουν στον ίδιο τα χρέη και λίγο έλειψε να οδηγήσουν τον Άρη στον υποβιβασμό έκανε λόγο ο Λάμπρος Σκόρδας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν θα γίνω όμηρος της συμμορίας»
Άστραψε και βρόντηξε κατά των επικριτών του ο Λάμπρος Σκόρδας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο ισχυρός άνδρας του Άρη απάντησε σε όσους τον κατηγορούν για τη δημιουργία χρεών στην ΠΑΕ, αλλά και τα περί μη επιθυμίας του να γίνει έλεγχος.

Παράλληλα μίλησε για συμμορία από ανίκανους και επικίνδυνους ανθρώπους που παραλίγο να οδηγήσουν την ομάδα στον υποβιβασμό. Ήταν αινιγματικός στο αν θα παραμείνει στην κεφαλή του συλλόγου τονίζοντας πως θα πρέπει να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για τα χρέη της ομάδας. Ξεκαθάρισε, δε, πως αν συνεχίσει, ο Σούλης Παπαδόπουλος θα παραμείνει προπονητής, αλλά δεν απέκλεισε πωλήσεις παικτών.

Αναλυτικά, ο Λάμπρος Σκόρδας μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-τις κατηγορίες πως δεν θέλει να γίνει έλεγχος στην ΠΑΕ: «Τα χρέη του συλλόγου είναι δυσβάσταχτα. Μιλάμε για 30 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος σε μία εταιρεία είναι μόνιμα ελεγχόμενοι. Δεν μπορώ να εμποδίσω κανέναν έλεγχο, ακόμη και αν ήθελα. Από τις 5 Απριλίου που ανέλαβα, παρέλαβα το λογιστήριο μετά από 20 μέρες, την περασμένη Παρασκευή. Μόλις το παρέλαβα παρέδωσα όλα τα έγγραφα που έλειπα. Επί τέσσερις μήνες κάποιοι δεν έδιναν τα έγγραφα που απαιτούνταν για να γίνει έλεγχος. Έχω κάνει προτάσεις να υπάρχει επιτροπή διαφάνειας. Να ελέγχονται όλοι για τα περιουσιακά τους στοιχεία, τόσο αυτοί όσο και οι συγγενείς τους. Είπα να υποβληθώ εγώ πρώτος σε έλεγχο. Και αυτό μου το αρνήθηκαν».

-τις κατηγορίες για δημιουργία χρεών: «Θα έπρεπε ο Σκόρδας που έφυγε το 2009 με ένα κάρο λάσπη, που ποτέ δεν αποδείχτηκε τίποτα, να συνεχίσει να είναι όμηρος αυτής της συμμορίας; Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν πρέπει όμως να γίνει έλεγχος για να αποδειχτούν κάποια πράγματα; Τα χρέη του Άρη όταν το 2003 μπήκε στο άρθρο 44 δεν μηδενίστηκαν. Παρέμειναν περίπου 5,5 εκατ. ευρώ. Τη χρονιά εκείνη υποβιβάστηκε και τα έσοδά του ήταν ελάχιστα. Στη Β’ Εθνική είχε μεγάλα συμβόλαια και μπήκε μέσα περίπου 4 εκατ. ευρώ. Στην τελευταία μου χρονιά, το 2009, τερματίσαμε έκτοι με τη Λάρισα να κερδίζει τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική στο ‘Καραϊσκάκη’ και μας πέρασε, στη φιέστα ή σιέστα γιατί μπορεί να τους πήρε ο ύπνος. Τα χρέη που άφησα ήταν άκρως διαχειρίσιμα και με παίκτες που ήταν περιουσιακά στοιχεία. Για παράδειγμα πουλήθηκαν παίκτες όπως ο Γιάχιτς, ο Παπαδόπουλος και ο Βανγκέλι. Όταν έφυγα η ΠΑΕ είχε χρέη 10 εκατ. ευρώ και τώρα έχει περίπου 30 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνους που ακολούθησαν πώς έφτασαν σε αυτό το ύψος τα χρέη».

-το πώς τα χρέη εκτοξεύτηκαν στα 30 εκατ. ευρώ: «Κάποιοι ανακάλυψαν πως ο Άρης έχει ψωμί, έκαναν μια συνομωσία το 2009, δημιούργησαν τα χρέη και είχαν αποφασίσει πως αν δεν τους έβγαιναν τα σχέδια, θα τα φόρτωναν όλα στον Σκόρδα. Άνθρωποι όπως ο Αθανασιάδης, ο Ζαμπέτας, ο Δεσύπρης, ήταν σε συσκέψεις και υπάρχουν γραμμένα όλα σε πρακτικά συνεδριάσεων. Έτσι δημιουργήθηκαν τα χρέη κι έφτασε η ομάδα σε σημείο να κατρακυλήσει. Η ομάδα επί προεδρίας μου έφτασε ψηλά στη βαθμολογία, έπαιξε σε τελικούς Κυπέλλου, έπαιξε στην Ευρώπη. Εγώ έχω εμπλοκή με την προσωπική μου περιουσία. Τα πρόσωπα που δεσμεύονται με δικαίωμα υπογραφής έχουν ευθύνη για τα χρέη προς το Δημόσια. Οι άλλοι δεν είχαν τίποτα στο όνομά τους και έβαζαν ό,τι υπογραφή ήθελαν. Ήταν σαν τους αυτοφωράκηδες. Ανέλαβα μετά από πιέσεις κάποιων ανθρώπων για να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα. Κάποιοι ήθελαν να πέσει ο Άρης για να οδηγηθεί η ομάδα εύκολα κι αναίμακτα στην εκκαθάριση, όπως έγινε νομίζω και με την ΑΕΚ».

-την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών: «Αυτοί που έχουν λαμβάνειν από τον Άρη δεν θα πάρουν τίποτα αν δεν συναινέσουν σε έναν συμβιβασμό ή σε ένα κούρεμα. Είχα προτείνει συγκεκριμένο τρόπο για το άρθρο 99. Πιστεύω πως είναι απαραίτητο ο Άρης να έρθει σε συμφωνία με τους παλιούς του παίκτες. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υποχρεωθεί να μετατρέψει το κράτος αυτές τις δόσεις σε 100 και να πληρώνει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σε παλιές υποχρεώσεις. Εγώ έκανα μία συγκεκριμένη πρόταση. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ο Άρης είναι στην ουσία πτωχευμένος και πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια με τους πιστωτές μας για να σωθεί».

-το αν η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 συνιστά παράβαση του αυτοδιοίκητου: «Η προσφυγή στο άρθρο 99 δεν έχει καμία σχέση με τον ΚΑΠ. Αν είχε, θα έπρεπε να είχαν υποβιβαστεί επίσης η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ. Εγώ δεν γνωρίζω κανένα τελεσίγραφο να αποσύρουμε το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99. Επίσης δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία προσφυγή της ΑΕΚ, γιατί είναι άτοπο».

-τις συνεχείς αλλαγές προπονητών στη Σούπερ Λίγκα και τον Άρη: «Και πάλι λίγοι είναι, όπως λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Συγχωρέστε μου την ελαφρότητα με την οποία το λέω, αλλά έτσι είναι τα πράγματα και δυστυχώς θα γίνουν χειρότερα. Στην Ελλάδα δεν παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά… νίκες. Όλοι περιμένουν μόνο νίκες, γιατί έτσι έχουμε μάθει. Εγώ όταν ανέλαβα τον Άρη δεν υποσχέθηκα τίποτα. Είπα ότι δεν περπατάω στο νερό».

-το μέλλον του Σούλη Παπαδόπουλου και των παικτών της ομάδας: «Αν θα είμαι εγώ στη διοίκηση, θα μείνει ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο Άρης δεν μπορεί να πάρει τον Κούπερ. Τα συμβόλαια των Γιαννιώτα, Διούδη κλπ., αλλά και άλλων που χάθηκαν, όπως των Κατίδη, Μπουγαΐδη, Κουρέλλα που χάθηκαν και ήταν εγκληματικό αυτό, δεν μπορεί να τα ανανεώσει τώρα ο Άρης στο τυπικό μέρος. Πρέπει να κοιτάξει να χτίσει μία ομάδα που θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από ό,τι φέτος. Όλες οι ομάδες πουλάνε παίκτες, ακόμη και οι πολύ μεγάλες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης».

-την αλλαγή που έφερε η έλευσή του στην ομάδα: «Το πιο προφανές είναι ότι άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας. Ο Άρης είχε ανθρώπους άσχετους, ανίκανους και επικίνδυνους κοντά στην ομάδα. Ο Άρης είχε παίκτες που δεν είχαν την εμπειρία να σηκώσουν τέτοιο βάρος. Οι ποδοσφαιριστές δεν πίστευαν στον εαυτό του και φοβόντουσαν για το μέλλον τους. Όταν ζεις σε ένα στρεβλό περιβάλλον, λογικό είναι να χάνεις τη δυναμική σου. Ο Άρης με τις πιο ισχυρές ομάδες έπαιζε καλύτερα. Στα ματς που έπρεπε να κερδίσουν όμως είχαν μεγάλη πίεση. Εγώ την πρώτη φορά που πήγα να μιλήσω στους παίκτες, είχε κοπεί το ρεύμα στο προσωπικό κέντρο».

«Δεν θα πούμε όχι στην πρόκληση με ΠΑΟ»

30/04/2013
 Ως πρόκληση βλέπει το παιχνίδι-μπαράζ με τον Παναθηναϊκό για την 6η θέση ο Δημήτρης Κομεσίδης.

«Δεν θα πούμε όχι στην πρόκληση με ΠΑΟ»
Η χρονιά για την Ξάνθη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αφού έχει απομείνει ένα ματς που θα κρίνει σε ποια θέση θα τερματίσει στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Δημήτρης Κομεσίδης θεωρεί πως μπορεί η φετινή χρονιά να ήταν ακόμα καλύτερη αν υπήρχε ισορροπία στα αποτελέσματα της Skoda όμως χαρακτηρίζει πρόκληση το ματς μπαράζ με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο ο νικητής μπορεί να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Διαβάστε όσα είπε ο Δημήτρης Κομεσίδης στην επίσημη ιστοσελίδα της Skoda Ξάνθης:

Η 24η συνεχόμενη παρουσία της SKODA Ξάνθη στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας τελείωσε. Πως θα την χαρακτήριζες, θετική ή αρνητική;

«Ήταν σίγουρα μία χρονιά καλύτερη από τις προηγούμενες. Θα μπορούσε να είναι θετική αν κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά, όπως ας πούμε αν είχαμε ισορροπία στα αποτελέσματα εντός κι εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη, αν δεν κερδίζαμε σε κάποια από τα εκτός έδρας παιχνίδια. Όταν υπάρχει ένας όμιλος ομάδων που βρίσκονται κοντά στην βαθμολογία οι λεπτομέρειες κρίνουν και την τελική κατάταξη».

Ο Δημήτρης Κομεσίδης τι κρατάει και τι θα ήθελε να αλλάξει απ’ αυτή τη σεζόν;

«Σίγουρα τα διπλά σε Τούμπα και ΟΑΚΑ και το θεαματικό ποδόσφαιρο που παίξαμε σε μερικά παιχνίδια όπως σ’ αυτό στη Ν. Σμύρνη. Αν θα ζητούσα να αλλάξει κάτι αυτό θα ήταν κάποια εντός έδρας αποτελέσματα σε παιχνίδια, στα οποία μπορώ να πω ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας».

Η 6η θέση στο πρωτάθλημα – σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό – και οι 40 βαθμοί αποτελούν ρεκόρ συγκομιδής από τη σεζόν 2005-06 κι έπειτα.

«Οι αριθμοί στο τέλος μιας σεζόν πάντα δείχνουν κάτι. Δεν είναι αυτοί που… παίζουν ποδόσφαιρο αλλά μπορούν να αποτελέσουν μέτρο σύγκρισης. Φέτος φτάσαμε στους 40 ξεφεύγοντας από τους 36 και 38 που είχαμε τις τελευταίες σαιζόν. Κι αυτό δείχνει ότι έγινε ένα βήμα μπροστά τη χρονιά που μας πέρασε.

Πέρυσι είχες 23 συμμετοχές, φέτος 22 και σε ελάχιστα παιχνίδια δεν ολοκλήρωσες το 90λεπτο. Τη χρονιά που μας πέρασε καθιερώθηκες στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ έχεις βοηθήσει και σε άλλες θέσεις της γραμμής άμυνας.

«Προσπαθώ να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνει η SKODA ΞΑΝΘΗ. Βρίσκομαι πολλά χρόνια εδώ, έχω μεγαλώσει στις Ακαδημίες της και χαίρομαι που είμαι ενεργό μέλος της ξανθιώτικης ομάδας. Ως προς τις θέσεις που έχω αγωνιστεί αυτό δεν εξαρτάται από εμένα αλλά από τις επιλογές του προπονητή. Η θέση μου είναι δεξί μπακ αλλά θα συνεχίσω να προσφέρω απ’ όπου μου ζητηθεί».

Η SKODA Ξάνθη διαθέτει το 50% του ρόστερ της με παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες της. Μαζί με τους Λοντίγκιν, Μάνταλο, Μπαξεβανίδη, Μπέρτο είχατε κατακτήσει πρωταθλήματα Ελλάδος Κ-20 και διεθνή τουρνουά. Είσαι πλέον από τους παλιότερους καθώς από τη σαιζόν 2009-10 ανήκεις στην επαγγελματική ομάδα. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Αισθάνομαι πολύ άνετα. Το να είσαι σε έναν σύλλογο με ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες που τους γνωρίζεις πάρα πολλά χρόνια, μόνο θετικό είναι. Έχουμε ζήσει σπουδαίες μέρες μ’ αυτά τα παιδιά στα τμήματα υποδομής και θέλουμε αυτό να συμβεί και στην SKODA Ξάνθη».

Ο κόσμος της ομάδας χάρηκε φέτος αρκετές φορές και κυρίως από τα σπουδαία «διπλά» της SKODA Ξάνθη. Προς το φινάλε του πρωταθλήματος ήταν και πιο εκδηλωτικός. Τους αισθανθήκατε κοντά σας;

«Ναι, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο ήταν διαφορετικοί απ’ ότι στο πρώτο μισό της σαιζόν. Θεωρώ πως και οι επιτυχίες μακριά από την έδρα μας έπαιξαν τον ρόλο τους αλλά κι εγώ και οι συμπαίκτες μου θέλουμε να είναι ακόμη περισσότερο εκδηλωτικοί όχι μόνο τη νέα χρονιά αλλά και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Ν. Σμύρνη όσοι από αυτούς μπορέσουν να έρθουν».

Το πρωτάθλημα μπορεί να τελείωσε όμως SKODA Ξάνθη συνεχίζει την προετοιμασία της για τον αγώνα κατάταξης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Ο νικητής θα καταλάβει την 6η θέση της βαθμολογίας και ίσως να δώσει κι ευρωπαϊκό εισιτήριο.

«Είναι διαφορετικό στην ψυχολογία να γνωρίζεις ότι τελείωσε το πρωτάθλημα κι άλλο να μαθαίνεις εκ των υστέρων ότι θα γίνει παιχνίδι μπαράζ. Από την στιγμή που ήρθαν έτσι τα πράγματα εμείς δεν θα πούμε όχι στη νέα πρόκληση και έχουμε εστιάσει αποκλειστικά την προσοχή μας στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία μας γι’ αυτό το παιχνίδι. Είναι πρόκληση για μας να ξανακερδίσουμε εκτός έδρας την ίδια ομάδα και να τερματίσουμε στην 6η θέση. Από εκεί και πέρα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα περιμένουμε. Όμως προέχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Στο πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό τα αποτελέσματα ήταν δύο εκτός έδρας νίκες. Με 1-2 αυτή του ΠΑΟ στο γήπεδο των Πηγαδίων και με 0-1 της SKODA Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Η ξανθιώτικη ομάδα αισθάνεται δυνατή για το μπαράζ;

«Δεν αισθάνεται μόνο δυνατή αλλά είναι κιόλας. Στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν νομίζω ότι μας έλλειπε η φρεσκάδα και δείξαμε ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Στην εντός έδρας ήττα ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε ένα ολιγόλεπτο μπακ άουτ και είχε πετύχει δύο γκολ. Στο ΟΑΚΑ ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε με το γκολ του Ντιέ. Με γνώμονα τα δύο αυτά παιχνίδια αν είμαστε συγκεντρωμένοι στη Ν. Σμύρνη, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της SKODA ΞΑΝΘΗ;

«Να είναι κοντά στην ομάδα και να την υποστηρίζουν. Επίσης κι εκ μέρους των συμπαικτών μου θα ήθελα να στείλω τις καλύτερες ευχές μας για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».

Κρούση σε Μπούρμπο

30/04/2013
 Δύο ομάδες από την Κύπρο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Χρήστου Μπούρμπου, ο οποίος μένει ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι από τον ΟΦΗ.

Κρούση σε Μπούρμπο
Στο μεταγραφικό στόχαστρο δύο ομάδων από την Κύπρο βρίσκεται ο Χρήστος Μπούρμπος, το συμβόλαιο του οποίου με τον ΟΦΗ λήγει και τυπικά στις 30 Ιουνίου.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής των Κρητικών, έχει θέσει ως προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της καριέρας του, τον ΟΦΗ αφού οι δύο πλευρές δείχνουν να βρίσκονται σε καλό κλίμα όσον αφορά την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπούρμπος έχει δεχθεί κρούση από δύο συλλόγους του κυπριακού πρωταθλήματος, χωρίς πάντως ο ίδιος να επιθυμεί από τώρα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, μιας και πρώτο του μέλημα είναι να μάθει τις προθέσεις του ΟΦΗ για την ανανέωση του συμβολαίου του.

«Μουκάντι σε ευχαριστούμε»

30/04/2013
 Ανακοίνωση με την οποία αποτίνει φόρο τιμής στον Μουκάντι Τσιμάγκα εξέδωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

«Μουκάντι σε ευχαριστούμε»
Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για τον Ατρόμητο.

Σαν σήμερα πριν από δεκαοχτώ χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή στον αγωνιστικό χώρο ο Μουκάντι Τσιμάγκα.

Ο ποδοσφαιριστής από το Ζαϊρ είχε δεχθεί μία αγκωνιά στην καρωτίδα από έναν αντίπαλο σε διεκδίκηση της μπάλας.

Ωστόσο, οι γιατροί που είχαν μπει στο γήπεδο δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν ποτέ στη ζωή.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος

Μέρα μνήμης και τιμής για έναν ποδοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου είναι η σημερινή στην ομάδα μας.

Στις 30 Απριλίου 1995 ο Μουκάντι Τσιμάγκα συγκλόνισε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα με τον θάνατο του στον αγώνα Πανελευσινιακός - Ατρόμητος για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ποδοσφαιριστή από το Ζαϊρ ξεκίνησε από διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλο του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Τσιμάγκα δέχθηκε μια αγκωνιά στην καρωτίδα που του προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη. Έκανε τα τελευταία βήματα της ζωής του και στην συνέχεια σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Με ένα κλειδί οι γιατροί επιχείρησαν να επαναφέρουν τη γλώσσα του που είχε γυρίσει, αλλά ο Τσιμάγκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Χρειάστηκε να γίνει τραχειοτομή, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, για να εξοικονομηθεί χρόνος.

Το ασθενοφόρο έφτασε με σημαντική καθυστέρηση, αλλά ήταν αργά. Οι παλμοί του έπεσαν στο μηδέν και μέχρι τη διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο Περιστερίου. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής άφησε πίσω του τρία ορφανά παιδιά. Ήταν μόλις 28 ετών.

Μουκάντι σε ευχαριστούμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα!

«Υπάρχουν προβλήματα με τους φακέλους…»

30/04/2013
 Έξι ή επτά φάκελοι ομάδων της Σούπερ Λίγκας έχουν από μικρά ως μεγάλα προβλήματα στη διαδικασία αδειοδότησης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιάννης Μώραλης.

«Υπάρχουν προβλήματα με τους φακέλους…»
Προβληματικοί και με ελλείψεις, λίγες ή πολλές, είναι οι φάκελοι 6-7 ομάδων της Σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Μώραλης. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της κατηγορίας και αύξησης του αριθμού των ομάδων σε 20, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί επί της καταγγελίας της ΑΕΚ κατά του Άρη προτού το κάνει ενώπιον του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής.

Παράλληλα ανέλυσε τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν για το μπαράζ του Παναθηναϊκού με τη Skoda Ξάνθη, τους λόγους που επιλέχθηκε να δοθούν μετά τα play offs οι άδειες στις ΠΑΕ, αλλά και την απόφαση να γίνουν πιο ήπιες οι ποινές για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μώραλης μίλησε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Άρη Ασβεστά για:
-τον απολογισμό της σεζόν: «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τον απολογισμό μας, να τονίσουμε τα θετικά σημεία, τα όποια θετικά είχε το ποδόσφαιρό μας, να δούμε τα αρνητικά όπως κάθε χρόνο και να προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Αυτό θα γίνει τον Ιούνιο ενώπιον των δημοσιογράφων και θα ανταλλάξουμε απόψεις».

-τις δυσκολίες που υπήρχαν για το μπαράζ του Παναθηναϊκού με τη Skoda Ξάνθη: «Όταν είχα πει τον Αύγουστο ότι είναι θετικό πως ξεκινάμε με 16 ομάδες, είχαν πει ότι πανηγυρίζω για το αυτονόητο. Πολλά πράγματα που φαντάζουν απλά δεν είναι. Σε πολλά γήπεδα δεν θέλουν οι ιδιοκτήτες να τα παραχωρήσουν από φόβο επεισοδίων ή για άλλους λόγους να τα παραχωρήσουν. Ενώ είχαμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία, τελικά υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε έδρα. Υπήρξε καλή συνεργασία μεταξύ Παναθηναϊκού, Ξάνθης και Σούπερ Λίγκας και συμφωνήσαμε αρχικά για την ημέρα και το γήπεδο της Λάρισας. Όλα ήταν έτοιμα, αλλά χθες το πρωί, όταν μπήκαμε στις λεπτομέρειες για τιμές εισιτηρίων, ποσοστά, διασφαλίσεις κλπ., η ιδιοκτησία του AEL FC Arena είχε απαιτήσεις που κρίθηκαν από τις ομάδες υπερβολικές. Συμφωνήσαμε και τα τρία μέρη να γίνει το ματς στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ήταν πρόταση της Ξάνθης να γίνει το ματς σε αυτό το γήπεδο. Μία αλλαγή έδρας δεν είναι το πιο σημαντικό θέμα, έχουμε άλλα σοβαρότερα και κρισιμότερα ζητήματα να λύσουμε».

-τους λόγους διεξαγωγής του μπαράζ: «Εγώ θεωρώ πως είναι απαραίτητο το μπαράζ. Αν μία από τις τέσσερις ομάδες των play offs δεν έπαιρναν άδεια, δεν θα μπορούσαν ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη να κρατήσουν τους παίκτες τους μέχρι τις αρχές Ιουνίου για να παίζουν μπαράζ. Στη Σούπερ Λίγκα αποφασίσαμε όλοι μαζί να γίνει το μπαράζ πριν την έναρξη των play offs, ώστε αν χρειαστεί να είμαστε έτοιμοι».

-τους λόγους που αποφασίστηκε η διαδικασία αδειοδότησης να γίνει μετά τα play offs: «Συζητήσαμε τον προβληματισμό αυτό στον συνεταιρισμό, έγινε η ψηφοφορία και βγήκε με 10-3 να γίνει η αδειοδότηση μετά. Μία ομάδα δεν παίζει στα play offs μόνο για την ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά και για την ιστορία της ή για οικονομικά κίνητρα. Ακούστηκε μια σειρά επιχειρημάτων. Για το μέλλον θα ήταν ίσως πιο σωστό να δίνονται οι άδειες πριν τα play offs. Υπάρχουν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Είμαστε ανοικτοί και εμείς αλλά και η ΕΠΟ να δούμε αν υπάρχουν τα όποια λάθη να τα δούμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Έγινε ψηφοφορία στη Σούπερ Λίγκα και αποφασίσαμε. Κάθε απόφαση κρίνεται”.

-το αν θα συνεχιστούν τα play offs: «Βάσει συμβολαίου με τη Nova είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε play offs. Θέλουμε να τηρούμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, όπως το κάνει και η Nova. Μέχρι τον Ιούνιο του 2015, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα έχουμε play offs».

-τις ποινές που προβλέπονται για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια: «Μέχρι πέρυσι το Μάρτιο, η ομάδα που δεν έπαιρνε άδεια υποβιβαζόταν απευθείας. Πέρυσι αλλάξαμε τον κανονισμό και βάλαμε ως ποινή τον περιορισμό μεταγραφών. Αυτό λειτούργησε θετικά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και αγωνιστικά, αν εξαιρέσουμε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Συζητήσαμε φέτος ότι οι ομάδες που συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα μπορούν να κάνουν επιπλέον τέσσερις επεκτάσεις-ανανεώσεις συμβολαίων μέσα στη σεζόν. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία. Οι ομάδες είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον τους. Ο συνεταιρισμός δεν μπορεί να σώσει καμία ομάδα, αν αυτή δεν περιορίσει τα έξοδά της».

-τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αδειοδότησης: «Πέρυσι μας είχε ενημερώσει επίσημα η ΕΠΟ ότι ένας αριθμός ομάδων είχε πρόβλημα. Και φέτος η εικόνα είναι παρόμοια με πέρυσι: είναι 6-7 ομάδες που φαίνεται να έχουν προβλήματα από πολύ μικρά ως πολύ μεγάλα στους φακέλους τους. Αυτό θα το δούμε προσεχώς».

-την καταγγελία που έχει κάνει η ΑΕΚ κατά του Άρη για το άρθρο 99: «Έχω άποψη επί του θέματος, αλλά δεν θα την πω δημόσια γιατί θα πρέπει να την πω στο συμβούλιό μας. Αυτό θα γίνει μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Συνολικά για το θέμα της ΑΕΚ, όταν κλείσουν αυτές οι νομικές εκκρεμότητες θα τοποθετηθεί συνολικά ο συνεταιρισμός».

-το αν υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων σε 20: «Κανένα σχετικό αίτημα δεν έγινε για μας. Ο πιθανότατος υποβιβασμός της ΑΕΚ είναι κάτι που προβληματίζει τη Σούπερ Λίγκα. Όμως ούτε έχει έρθει αίτημα από κανέναν περί 20 ομάδων, ούτε νομίζω πως είναι κάτι που μπορεί να είναι εφικτό. Η Nova δεν συνείσφερε οικονομικά ούτε στη 17η και 18η ομάδα με την αναδιάρθρωση. Θα προέκυπταν προβλήματα οργανωτικά και οικονομικά αν αυξάνονταν οι ομάδες. Η ανακοίνωση που θα εκδώσει ο συνεταιρισμό θα είναι σαφέστατη και κατατοπιστική».

-τον αριθμό των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα: «Για μία διετία τουλάχιστον θα υπάρχουν 18 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. Θα πρέπει όμως από τώρα να δούμε τι θα γίνει μετά. Πρόταση δική μου είναι να γίνουν μετά 16 οι ομάδες. Θεωρώ πως δεν μπορεί το πρωτάθλημα να σηκώσει 18 ομάδες με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα».

-το αν θα παραμείνει στην προεδρία της Λίγκας: «Η θητεία όλων είναι διετής. Δεν θα κάνω χρήση της διετίας, αν δεν υπάρχει η συναίνεση. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και θεωρώ πως επειδή είναι χαμηλά μπορεί να κάνει βήματα μπροστά. Αυτό όμως, το αν θα παραμείνω ή όχι εγώ, δεν είναι το μείζον θέμα για το ποδόσφαιρό μας».

Τέλος ο Δερμιτζάκης

30/04/2013
 Παρελθόν από τον Πανθρακικό αποτελεί ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα της Κομοτηνής το μεσημέρι της Τρίτης.

Τέλος ο Δερμιτζάκης
Τέλος από τον πάγκο του Πανθρακικού ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο έμπειρος τεχνικός είχε την Τρίτη συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας όπου αποφασίστηκε το τέλος της συνεργασίας τους.

Ο Μακεδόνας τεχνικός αντικατέστησε τον Σάββα Παντελίδη, «έσωσε» την ομάδα και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί και τη νέα σεζόν ήρθε το «διαζύγιο». Πλέον, η ομάδα της Κομοτηνής είναι αναγκασμένη να στραφεί αλλού για τη θέση του προπονητή, ενώ ο «Δέρμι» να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη. Επίσης λύεται η συνεργασία με τους συνεργάτες του Γιάννη Ταουσιάνη, Τάσο Σιδερίδη και Νίκο Μιχόπουλο.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει όλους για την προσφορά τους και στην επίτευξη του στόχου της παραμονής και τους εύχεται υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες».

Αναβλήθηκε η επίσκεψη της UEFA

30/04/2013
 Οι απεργίες… ανέβαλαν την επίσκεψη του κλιμακίου της UEFA με σκοπό να ελέγξει τους «Ζωσιμάδες».

Αναβλήθηκε η επίσκεψη της UEFA
Το προγραμματισμένο για σήμερα (30/4) ραντεβού του ΠΑΣ Γιάννινα και του κλιμακίου της UEFA με σκοπό την επιθεώρηση των «Ζωσιμάδων» αναβλήθηκε λόγω των απεργιών που έχουν ανακοινωθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς.

Το ζήτημα του γηπέδου είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τη διοίκηση του ΠΑΣ, ωστόσο από ότι φαίνεται η επιθεώρηση του γηπέδου και πιο συγκεκριμένα του αγωνιστικού χώρου θα καθυστερήσει.

Κάλεσμα στον κόσμο απηύθυνε ο Δήμος:

Τη συμπαράσταση του κόσμου ενόψει της συμμετοχής του ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας ζήτησε ο Δήμαρχος μέσω επίσημης ανακοίνωσης:
«Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την εντυπωσιακή πορεία που έκανε στο φετινό πρωτάθλημα, πορεία που του εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο ετοιμάζεται να μπει στη διαδικασία των πλέι οφ. Πρόκειται για μία σειρά κρίσιμων αγώνων, τρεις εκ των οποίων θα γίνουν στο Εθνικό Στάδιο των Ζωσιμάδων, οι οποίοι θα κρίνουν την τελική του κατάταξη στις Ευρωπαϊκές κατηγορίες και τον χρόνο που θα αγωνιστεί.
Στους αγώνες αυτούς έχει ανάγκη τη συμπαράσταση όλων μας. Έχει ανάγκη από την μαζική παρουσία των εκπληκτικών φιλάθλων του, οι οποίοι δεν τον εγκατέλειψαν ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές του.
Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμαρχος απευθύνουν έκκληση σε όλους να δώσουν βροντερό παρόν στους αγώνες των πλέι οφ. Με τον τρόπο αυτό θα προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στην ομάδα της πόλης μας, στην ομάδα όλων μας καθώς θα την στηρίξουν τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.
Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι σενάρια που καλλιεργούνται που συγκεκριμένα κέντρα και θέλουν τον ΠΑΣ Γιάννινα να μένει εκτός Ευρωπαικών γηπέδων, στοχεύουν στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και ουδεμία σχέση έχουν με το πνεύμα του αθλητισμού.
Ο Ευρωπαϊκός δρόμος του ΠΑΣ είναι ανοιχτός, κερδήθηκε μέσα στα γήπεδα και με την συμπαράσταση χιλιάδων απλών φιλάθλων. Αυτό το δρόμο δεν δικαιούται κανένας να τον ανακόψει, όσο κι αν ενοχλείται από τη δυναμική πορεία μιας επαρχιακής ομάδας.

«Περιμένουμε τον Μελισσανίδη…»

30/04/2013
 Την πρόσκληση Μελισσανίδη περιμένει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η Έφη Αποστολάκη τόνισε ότι δεν υπάρχει ραντεβού -αλλά πλήρης διάθεση να στηρίξει κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ

«Περιμένουμε τον Μελισσανίδη…»
Εν αναμονή της πρόσκλησης του Δημήτρη Μελισσανίδη, ώστε να συζητήσουν την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται ο Δήμος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» με τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη, η Δήμαρχος Έφη Αποστολάκη ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού -ούτε επαφή με την πλευρά του πρώην ιδιοκτήτη της «Ένωσης».

Τόνισε ωστόσο ότι μόλις προσκληθεί, η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να συζητήσει και να στηρίξει όπως μπορεί την επιστροφή της ΑΕΚ. Άλλωστε, όπως τόνισε, «εκεί είναι το σπίτι της» και «νέκρωσε η περιοχή από τότε που έφυγε…»


Αναλυτικά όσα είπε η κ. Αποστολάκη

Για το αν ισχύουν οι πληροφορίες περί ραντεβού με τον Μελισσανίδη: «Όχι, δεν υπάρχει ραντεβού με τον κ. Μελισσανίδη. Ούτε έχει προηγηθεί κάποια επαφή -επίσημη ή ανεπίσημη. Περιμένω να επικοινωνήσει μαζί μου και να συναντηθούμε. Είμαστε όλοι σε αγωνία, διότι προφανώς και θέλουμε να επιστρέψει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Για τις επαφές που έχουν γίνει στο παρελθόν: «Είχαν γίνει πολλές συναντήσεις στο παρελθόν και με την ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική. Μετά όμως σταμάτησαν. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι το σπίτι της εκεί. Οπότε, περιμένουμε να επικοινωνήσει μαζί μας ο κ. Μελισσανίδης και να συζητήσουμε».

Για τη βάση που είχαν γίνει οι συζητήσεις: «Είχαμε συζητήσει για κάποια στάνταρ, δεν είχαμε φτάσει όμως σε σχέδια. Περιμέναμε την Ερασιτεχνική να μας πει τη δική της θέση. Αυτό που είχαμε συζητήσει ήταν για γήπεδο 27.000 θέσεων. Νομίζω ότι είναι μια χαρά η χωρητικότητα, από το να μην υπάρχει καθόλου. Νέκρωσε ο τόπος από τότε που έφυγε η ΑΕΚ…»

Αποβολή του Άρη ζήτησε η ΑΕΚ

30/04/2013
 Στη δημοσιότητα βγήκε η καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Άρη. Σε αυτήν η «Ένωση» στέκεται στην προσφυγή των «κίτρινων» στα πολιτικά δικαστήρια και ζητά την αποβολή τους από το πρωτάθλημα.

Αποβολή του Άρη ζήτησε η ΑΕΚ
Τα… χαρτιά που αποτελούν το «τελευταίο χαρτί» της διοίκησης της ΑΕΚ για να κρατήσει την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα βγήκαν τη Μεγάλη Τρίτη στη δημοσιότητα.

Έτσι, η καταγγελία της «Ένωσης» κατά του Άρη (η οποία κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη 25 Απριλίου στα Δ.Σ. της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας και κοινοποιήθηκε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας) παρουσιάστηκε αναλυτικά από το «soccerplus».

Βασιζόμενη λοιπόν στο άρθρο 2 του καταστατικού της ΕΠΟ και το άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια, η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι «η ΠΑΕ Άρης από τις 20/9/2012 έχει προσφύγει στο Πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης στην οποία έχει υποβάλλει και εις βάρος της απαιτήσεις πρώην ποδοσφαιριστών της που απορρέουν από τελεσίδικες και εκτελεστέες αποφάσεις των επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ.

Παράλληλα, μέσω αλλεπάλληλων προσωρινών διαταγών, ο Άρης, έχει επί της ουσίας παγώσει όλες τις διαδικασίες επιβολής και ενεργοποίησης ποινών εις βάρος της από το αρμόδιο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ παραβιάζοντας ευθέως τους κανονισμούς»
.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΑΕΚ, ο Αρης «προσπαθεί» και έχει επιτύχει να αποφύγει την επιβολή ποινών «ή ποινή κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών» που της έχουν επιβληθεί με πλήθος αποφάσεων του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια της καταγγελίας της η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι στην περίπτωση της Νίκης Βόλου που είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια όπως ακριβώς και η ΠΑΕ Αρης η ΕΠΟ επιλήφθηκε αμέσως και απέστειλε στην ανωτέρω ΠΑΕ με αρ. πρωτ. 3678/28-1-2010 έγγραφό της με το οποίο καλούσε την ΠΑΕ Νίκη Βόλου να προχωρήσει σε ανάκληση της προσφυγής γιατί διαφορετικά θα κινηθούν σε βάρος της οι διαδικασίες αποβολής από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ.

Παραθέτει, δε, ως παρόμοιες τις περιπτώσεις των Τρικάλων τον Απρίλιο του 2011 της Προοδευτικής το 2007 και της Καλαμάτας το 2010 προς τις οποίες η ΕΠΟ κινήθηκε και εγγράφως ζήτησε να ανακαλέσουν τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια για να μην κινηθούν εναντίον τους οι διαδικασίες αποβολής από το πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με τις ανωτέρω ΠΑΕ που δεν συνέχισαν τις διαδικασίες, ο Αρης προχώρησε κανονικά στη συζήτηση στις 12/4/2013 εν γνώσει ότι παραβιάζει κατάφωρα τους κανονισμούς της ΕΠΟ και τις απορρέουσες εξ αυτών υποχρεώσεις.

Η ΑΕΚ ζητεί εφαρμογή του άρθρου 35 -που σημαίνει αποβολή από το πρωτάθλημα- πριν από την 4η αγωνιστική, αφού η προσφυγή του Άρη ασκήθηκε στις 20/9/2012.

«Υποχωρώ αν μπει ο Μελισσανίδης»

30/04/2013
 Η πρωτοβουλία Μελισσανίδη για κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ βρίσκει μόνο υποστηρικτές. Κι ακόμα κι όσοι έχουν δικά τους σχέδια -όπως ο Γεράσιμος Έρτσος- δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν στην άκρη, αν προχωρήσει

«Υποχωρώ αν μπει ο Μελισσανίδης»
Διατεθειμένος να παραμερίσει εφόσον ο Δημήτρης Μελισσανίδης προχωρήσει το πλάνο του για κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δήλωσε ο Γεράσιμος Έρτσος.

Παρόλο που σε προ ημερών δηλώσεις του είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της Ερασιτεχνικής, ώστε να διεκδικήσει την προεδρία και να υλοποιήσει το δικό του σχέδιο, ο κατασκευαστής της «σκεπαστής» τόνισε ότι δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, σε περίπτωση που η πρωτοβουλία του πρώην ιδιοκτήτη υλοποιηθεί.

Μιλώντας λοιπόν στη ΝΕΤ, τόνισε πως «δεν θα κατεβάσω ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Ερασιτεχνικής εφόσον προχωρήσει το πλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη για το γήπεδο».

Εξήγησε, δε, τη συγκεκριμένη πρόθεση, εκφράζοντας την άποψη πως «αν υλοποιηθεί η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του, το γήπεδο μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και η ΑΕΚ να αποκτήσει και πάλι το δικό της σπίτι».

Χωρίς έξι στην Κύπρο

30/04/2013
 Με 20 παίκτες θα ταξιδέψει στην Κύπρο για το φιλικό με την Ομόνοια ο Παναθηναϊκός. Σεϊταρίδης-Μαυρίας είναι τραυματίες, Κουίνσι, Φορλάνος, Φορναρόλι και Καζιγιάμα είχαν πρόβλημα… τελευταίας στιγμής!

Χωρίς έξι στην Κύπρο
Χωρίς έξι παίκτες θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο για το φιλικό της Πρωτομαγιάς με την Ομόνοια. Οι Σεϊταρίδης και Μαυρίας που προπονήθηκαν ατομικά λόγω ενοχλήσεων δεν υπολογίζονται για το αυριανό ματς, οι Κουίνσι, Φουρλάνος, Φορναρόλι που δεν είναι στα πλάνα της νέας περιόδου έκαναν θεραπεία και ο Καζιγιάμα (ούτε αυτός θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό) ένιωσε ενοχλήσεις της… τελευταίας στιγμής.

Οι υπόλοιποι «πράσινοι» γυμνάστηκαν κανονικά με το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να περιλαμβάνει: ζέσταμα, ασκήσεις πάνω στα τελειώματα των φάσεων, ασκήσεις τακτικής και δίτερμα.

Στην 20μελή αποστολή της ομάδας για το αυριανό φιλικό με την Ομόνοια Λευκωσίας στην Κύπρο (Γ.Σ.Π. – 16:00) συμπεριλήφθηκαν οι εξής: Καρνέζης, Κοτσόλης, Καπίνο, Βελάσκες, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Κάϊπερ, Σο, Ζέκα, Λαγός, Ντίνας, Εσπάρθα, Μπαρμπαρούσης, Αποστολόπουλος, Φιγκερόα, Σισοκό και Τοτσέ

Οπαδοί στην προπόνηση του ΠΑΟΚ

30/04/2013
 Περίπου 100 οπαδοί έδωσαν το «παρών» στην προπόνηση του ΠΑΟΚ και εξέφρασαν τα παράπονά τους για τον αποκλεισμό της ομάδας από τον τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος!

Οπαδοί στην προπόνηση του ΠΑΟΚ
Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σήμερα περίπου 100 οπαδοί της ομάδας.

Οι φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» σταμάτησαν τις ασκήσεις που έκαναν οι ποδοσφαιριστές και εξέφρασαν τα παράπονά τους για τον αποκλεισμό από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.

Εκτός αυτών ζήτησαν από τους υπεύθυνους να κάνουν ό,τι μπορούν για να μπορέσει να αλλάξει άμεσα η εικόνα της ομάδας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την εμφάνιση στο παιχνίδι της Τρίπολης το Σάββατο με τον Αστέρα.

Η ΠΑΕ σχολίασε το συγκεκριμένο περιστατικό μέσω ανάρτησης της στο προφίλ που διατηρεί στο facebook…

«Σκληρά μηνύματα από οπαδούς στην προπόνηση. Αποδεχόμαστε χωρίς πολλά λόγια ότι υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά για να φτάσουμε εκεί που πρέπει»

Ουσέρο: «Έχουμε… αλλάξει σκαλί»

30/04/2013
 Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού με τα δύο γκολ του, έστειλε τον Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Φερνάντο Ουσέρο μιλάει για τα γκολ του και την αφιέρωση τους.

Ουσέρο: «Έχουμε… αλλάξει σκαλί»
Ο Φερνάντο Ουσέρο είναι από τους πρωταγωνιστές του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ισπανός μέσος με τις εμφανίσεις του δείχνει πως είναι πολύτιμος στην ομάδα του Τσιώλη, ενώ καλύτερη επιβεβαίωση από τα δύο γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Ο «χρυσός» σκόρερ στον δεύτερο ημιτελικό, μίλησε στο arcadia-sports για την απόδοσή του, για το… ποιο πόδι τον βολεύει αλλά και για το που αφιέρωσε τα δύο γκολ που πέτυχε.

Για ποιο λόγο έβγαλες το παπούτσι όταν πέτυχες το δεύτερο γκολ με τον ΠΑΟΚ; Σε ποιον ήθελες να το δείξεις; «Ήθελα να το δείξω στη μητέρα μου. Πάνω σε αυτό γράφει το όνομά της, Σολεδάδ. Ήθελα να αφιερώσω ένα μέρος της νίκης αυτής και της πρόκρισης στην οικογένειά μου και ένα μέρος στον συμπαίκτη μας, τον Φορμίκα».

Κόντρα στον ΠΑΟΚ σκόραρες και με το δεξί και με το αριστερό. Ποιο τελικά είναι το πόδι σου; «Καταρχάς, μου αρέσει να σκοράρω και με τα δύο πόδια (γέλια). Δεν με ενδιαφέρει με ποιο θα το βάλω, ανάλογα σε ποιο μου έρχεται η μπάλα. Το καλό μου πόδι είναι το δεξί. Αλλά και το αριστερό το χειρίζομαι πολύ καλά, έτσι; (γέλια)»

Σφράγισες την πιο ιστορική, μέχρι την επόμενη, νίκη του Αστέρα. Πώς αισθάνεσαι; «Πάρα πολύ καλά, πολύ χαρούμενος. Είμαι εδώ δύο χρόνια, ο πρώτος ήταν δύσκολος, αλλά παλέψαμε πολύ. Φέτος, σε μια χρονιά που έχει διαρκέσει πάρα πολύ για εμάς, έχουμε ανταποκριθεί. Όσο για τα δύο γκολ, το σημαντικό είναι ότι πάμε στον τελικό. Οχι ποιος σκόραρε, αρκεί που μπήκαν».

Ο Αστέρας έπαιξε δύο φορές φέτος τον Ολυμπιακό, ήταν καλός αλλά δεν πήρε αποτέλεσμα. Είναι το απωθημένο σας; «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έχει περάσει ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες. Όμως, εμείς θα πάμε εκεί για να τον κερδίσουμε. Ένας τελικός είναι ένα παιχνίδι. Το οποίο ο καθένας που παίζει, παίζει για να το κερδίσει».

Θα σκοράρεις και πάλι; «Ας κερδίσουμε και ας το βάλει και ο τερματοφύλακας (γέλια)».

Τα Χριστούγεννα αντιμετώπισες ένα πρόβλημα τραυματισμού. Το έχεις πια ξεπεράσει οριστικά; «Ναι, είναι ένας τραυματισμός που ανήκει πια στο παρελθόν. Είχα ένα θέμα με το γόνατό μου και η αλήθεια είναι ότι θέλησα να πάω στην Ισπανία για να με δει ένας ειδικός σε αυτά τα θέματα. Αλλά πλέον είναι όλα καλά».

Τώρα που είπες για Ισπανία, όποτε πηγαίνεις συστήνεις σε άλλους συμπατριώτες σου ποδοσφαιριστές να έρθουν στην Ελλάδα και στον Αστέρα; «Ασφαλώς. Σίγουρα θα πρότεινα σε ποδοσφαιριστές, όχι μόνο από την Ισπανία, να έρθουν στον Αστέρα. Ο Αστέρας είναι πια μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Το λιγότερο που έχει πετύχει, είναι ότι τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο Europa League. Ίσως να είναι και στο Champions League. Πάρα πολλοί παίκτες θα ήθελαν την πρόκληση της συμμετοχής σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Θλάση ο Σίλντεφελντ

30/04/2013
 Τις υπηρεσίες του Γκόρντον Σίλντενφελντ θα στερηθεί ο ΠΑΟΚ για τις επόμενες ημέρες καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση! Οπαδοί διέκοψαν την προπόνηση.

Θλάση ο Σίλντεφελντ
Με μια δυσάρεστη είδηση συνοδεύτηκε η «πρώτη» του Γιώργου Γεωργίαδη ως προπονητής του ΠΑΟΚ.

Το απόγευμα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε υποβληθεί ο Γκόρντον Σίλντενφελντ τα οποία πρόσθεσαν ένα μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα στον «Δικεφάλο του Βορρά».

Διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 15-20 ημέρες!

Οι Σταφυλίδης, Κατσικάς, Βούκιτς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ο Κωνσταντινίδης πρόγραμμα θεραπείας και πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησε προληπτικά ο Αμπντούλ Καμαρά λόγω ενοχλήσεων στη μέση, στην προπόνηση η οποία διεκόπη για λίγα λεπτά από 100 οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης όπως έγινε γνωστό θα έχει συνεργάτες τους Γρηγόρη Καβαλιεράτο, Δημήτρη Δανιηλίδη (γυμναστές) και Δημήτρη Μούσιαρη (προπονητή τερματοφυλάκων).

Μέσα και ο Φούλοπ

30/04/2013
 Η προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ξεκίνησε, όμως αυτό που έχει σημασία είναι πως κανονικά προπονήθηκε ο Μάρτον Φούλοπ, κάτι το οποίος είναι ευχάριστό για τον Τσιώλη.

Μέσα και ο Φούλοπ
Με τον Μάρτον Φούλοπ να προπονείται κανονικά, ξεκίνησε την Μεγάλη Τρίτη, η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Αρκάδες πλέον, σκέφτονται μόνο αυτό το μεγάλο ραντεβού και σε αυτό το πλαίσιο κινούνται.

Εκτός κανονικού προγράμματος έμειναν οι Μπαρτολίνι, Ντε Μπλάσις και Ναβάρο, οι οποίοι ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε ασκήσεις και φυσικής κατάστασης αλλά και τεχνικής φύσεως.

Στον Πλατανιά ο «εμφύλιος»

30/04/2013
 Ο Πλατανιάς ήταν ο νικητής στη φιλική αναμέτρηση με τον ΟΦΗ που διεξήχθη στο Βαρδινογιάννειο την Τρίτη.

Στον Πλατανιά ο «εμφύλιος»
Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν ανώτερη και επικράτησε 2-0 με τα τέρματα του Ονιέμα στο 23’ και στο 34’.


ΟΦΗ: Συνάνης, Νύκταρης, Χατζηκοσμάς, Κουρδάκης, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Ιωαννίδης, Βερόν, Κολιακουδάκης, Μακρής, Λαμπρόπουλος

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Σινάνης, Φαζός (Κ20), Κουρδάκης (73? Δαμιανάκης), Χατζηκοσμάς (57? Μονιάκης), Καπουράνης, Κολιακουδάκης (65? Μπολάκης), Βιτώρος, Ζορμπάς (65? λ.τ. Αριανούτσος), Ροβύθης, Κανούλας, Νύκταρης (57? Βαρούχας)

Πλατανιάς: Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζανής, Δημήτρης, Δέντσας, Λαμπάρθε, Γιάννου, Ονιέμα, Μαραγκουδάκης, Ναζλίδης


*Από την Τετάρτη, οι παίκτες του ΟΦΗ θα έχουν άδεια και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τετάρτη του Πάσχα στις 18:00.

Διπλό με θέαμα

30/04/2013
 Μπορεί να ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για τον Πανιώνιο, όμως οι προπονήσεις στους «κυανέρυθρους» συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Διπλό με θέαμα
Έτσι, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε προπόνηση στη Νέα Σμύρνη, η τελευταία πριν την άδεια για το Πάσχα. Το πρόγραμμα του Κώστα Παναγόπουλου περιελάμβανε οικογενειακό δίτερμα, με τη συμμετοχή και του τεχνικού επιτελείου. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, τους «κόκκινους» και τους «μπλε».

Τελικό σκορ 6-2 για τους «μπλε», για τους οποίους τρία τέρματα σημείωσε ο Βασίλης Μπούζας και από ένα οι Διονύσης Γιαννούλης, Άγγελος Σπανός και Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Για τους «κόκκινους», που αγωνίστηκαν με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Μάκη Βενιαμίν, και τον γυμναστή Κώστα Παρούση, σκόραραν οι Ντούνης, Κουλουχέρης.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη του Πάσχα στις 18:00.

Λόγω του μπαράζ μεταξύ Παναθηναϊκού και SKODA Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη, μεταφέρεται η έδρα του φιλικού με τον Λεβαδειακό, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Τετάρτη 8 Μαΐου. Πλέον, το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία στη Λιβαδειά.

Εντείνεται η προετοιμασία…

30/04/2013
 Το μπαράζ με τον Παναθηναϊκό πλησιάζει και στη SKODA Ξάνθη εντείνουν την προετοιμασία τους για το ματς που θα κρίνει την έκτη θέση της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας.

Εντείνεται η προετοιμασία…
Έτσι, το πρόγραμμα της ομάδας την Τρίτη, μετά το ελαφρύ τρέξιμο στο ξεκίνημα και τις ασκήσεις προθέρμανσης, περιελάμβανε έμφαση στις ασκήσεις ταχύτητας. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη ανέπτυξαν με ασκήσεις τον τομέα της "έκρηξης" και της ταχυδύναμης, ενώ στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης χωρίστηκαν σε υπο-ομάδες αγωνιζόμενοι σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους.

Ο Μακεδόνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Τα γνωστά προβλήματα…

30/04/2013
 Οι προπονήσεις συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς στον ΠΑΣ, εν αναμονή της έναρξης των πλέι οφ και το ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα γνωστά προβλήματα…
Την Τρίτη, διεξήχθη διπλή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Στην πρωινή, ο Γιάννης Χριστόπουλος δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του σε ασκήσεις ειδικής αντοχής, ενώ το απόγευμα σε ασκήσεις τακτικής και αγωνιστικά παιχνίδια.

Σε αμφότερες, συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην των Αυγενικού και Ιωάννου, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 της Τετάρτης στο ίδιο γήπεδο.

Θέλουν όλα τα λεφτά!

30/04/2013
 Με νέο εξώδικο της προς τη διοίκηση του ΠΑΟΚ η πλευρά του Γιώργου Δώνη ενημερώνει ότι θα καταθέσει προσφυγή ζητώντας το πόσο όλου του συμβολαίου.

Θέλουν όλα τα λεφτά!
Το σίριαλ της κόντρας ανάμεσα στον Δώνη και των συνεργατών του με την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και σήμερα, Μεγάλη Τρίτη.

Η πλευρά του Έλληνα τεχνικού σήμερα απέστειλε νέο εξώδικο στη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» με το οποίο απλώς ενημερώνει για τις προθέσεις της… Ποια είναι αυτή;

Να καταθέσει προσφυγή με την οποία θα ζητά τα χρήματα όλου του συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή, με ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Εκτός αυτού αναφέρει ότι δεν έχει νομική υπόσταση η καταγγελία συμβολαίου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που υπεγράφη τον Φεβρουάριο.

«Έχουμε κίνητρο με την Ξάνθη»

30/04/2013
 Για τα κίνητρα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ξάνθη, μίλησε ο Γιάννης Βονόρτας.

«Έχουμε κίνητρο με την Ξάνθη»
Την άποψη πως ο Παναθηναϊκός έχει κίνητρο στο μπαράζ που θα παίξει με την Ξάνθη, εξέφρασε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Γιάννης Βονόρτας στην κάμερα της Nova.

-Για το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια:
«Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο θα μας δώσει την δυνατότητα να ενεργοποιηθούμε, καθώς έχουμε αρκετό καιρό να παίξουμε κανονικό παιχνίδι και θα είναι το τελευταίο τεστ ενόψει του αγώνα μπαράζ εναντίον της Ξάνθης. Πρέπει να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι και για τους φίλους του Παναθηναϊκού που είναι στην Κύπρο, για τον Ελληνισμό που είναι εκεί, για τους οπαδούς μας γενικότερα και για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με την Ξάνθη».

-Για το αν το παιχνίδι με την Ομόνοια θα είναι πρόβα ενόψει Ξάνθης:
«Απ' ότι μαθαίνω οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες, με αρκετά υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και ειδικότερα για εμάς. Γι' αυτό θα δώσω χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά, ώστε να τους έχω έτοιμους, δεν ξέρουμε και τι συμβαίνει για το παιχνίδι με την Ξάνθη. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί, ίσως υπάρξουν κάποιοι τραυματισμοί στο μέλλον, κάτι που απεύχομαι. Γι' αυτό πρέπει όλοι μας να είμαστε πανέτοιμοι για τον αγώνα με την Ξάνθη».

-Για το γεγονός ότι μεσολαβούν πολλές ημέρες μέχρι το παιχνίδι με την Ξάνθη:
«Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω σε σημεία που θέλουμε και να τα βελτιώσουμε. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Ξάνθης φαντάζομαι. Ο χρόνος μετράει το ίδιο και για τους δύο. Η τύχη τα έφερε έτσι, να έχουμε μια τελευταία δυνατότητα, ώστε να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι τους κόπους μιας χρονιάς».

-Για τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζει τους παίκτες του για τον αγώνα μπαράζ:
«Μας δίνεται η δυνατότητα σε ένα παιχνίδι να ελπίζουμε ότι θα συμμετάσχουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό πιστεύω ότι το έχουν καταλάβει όλοι και είναι ισχυρό κίνητρο. Ένα παιχνίδι, ένας νικητής».

-Για το αν κάνει πλάνα για την νέα σεζόν:
«Κάνω τα πλάνα μου για το σημαντικό παιχνίδι με την Ξάνθη. Μετά τον αγώνα μπαράζ, υπάρχει καιρός για τα υπόλοιπα. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα και το έχω τονίσει είναι αυτό το παιχνίδι, να τελειώσει η σεζόν, να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Να κερδίσουμε τον αγώνα. Οπότε θα έχουμε μετά όλο το χρόνο να κάνουμε τα υπόλοιπα».

«Είχαμε μια διαφωνία με τον κ. Κομπότη»

01/05/2013
 Μια διαφωνία σχετικά με την απομάκρυνση του Παράσχου από τον πάγκο της ομάδας, ήταν η αιτία του «διαζυγίου» του με τον Λεβαδειακό, όπως τόνισε ο Γιώργος Καζναφέρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Είχαμε μια διαφωνία με τον κ. Κομπότη»
Το «διαζύγιο» του Γιώργου Καζναφέρη με τον Λεβαδειακό ήρθε φιλικά, αφού οι δύο πλευρές διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, όπως τόνισε ο πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου των Βοιωτών στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αίτια του… χωρισμού ήταν μια διαφωνία που είχε με τον μεγαλομέτοχο, Γιάννη Κομπότη, όσον αφορά το timing της απομάκρυνσης του Γιώργου Παράσχου από τον πάγκο.

Τι είπε για την τωρινή του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, καθώς και για την διαιτητική του καριέρα.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Μιλάμε για μπάλα» με τους Χρήστο Σούτο και Τσάρλυ:

Για το διαζύγιο του με τον Λεβαδειακό: «Ήταν ένας κύκλος που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, υπό ένα πρίσμα που κανείς δεν ήξερε που θα βρίσκεται αυτή η ομάδα. Ο κύκλος αυτός έκλεισε με θετική αύρα και πρόσιμο για όλους μας. Τόσο δική μου, όσο και του κ. Κομπότη ήταν επιθυμία να διακόψουμε την συνεργασία μας σε φιλικό και καλό κλίμα. Υπήρξε απλά μια διαφωνία όταν απομακρύνθηκε ο κ. Παράσχος και προτιμήσαμε να μείνουμε φίλοι. Η ομάδα μέσα σε δύο χρόνια έκανε σημαντικά άλματα προόδου. Πάντα είναι καλύτερο κάτι να τελειώνει ωραία. Θεώρησα και συνεχίζω να θεωρώ πως δεν ήταν ενδεδειγμένη η επιλογή να φύγει ο κ. Παράσχος, όμως ο κ. Κομπότης είναι το αφεντικό και παίρνει τις αποφάσεις. Οι άλλοι οφείλουμε να ακολουθούμε τις επιλογές του, διαφορετικά φεύγουμε. Και ειδικά η γνώμη του κ. Κομπότη έχει μεγάλη σημασία, καθώς έχει παλέψει πολύ για τον Λεβαδειακό».

Για την ιδιότητα του διευθυντή ποδοσφαίρου: «Αυτό το πόστο με ευχαριστεί και με εκφράζει. Μ’ αρέσει να εργάζομαι γύρω από την λειρτουργία ενός ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτή την στιγμή δεν έχω κάτι στα χέρια μου, όμως ελπίζω να βρω κάποια ομάδα με προοπτική, με οργάνωση και σύνεση. Είμαι σαν τιμ μάνατζερ, υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Επιβλέπω και οργανώνω την ομαλή λειτουργία του τμήματος. Είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην διοίκηση στον προπονητή και τους παίκτες».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει σε πόστο στην διαιτησία: «Θεωρώ ότι να προσφέρεις στον χώρο της διαιτησίας είναι περιορισμένο. Η αγάπη και το μεράκι που έχω για το ποδόσφαιρο ξεπερνά τον συγκεκριμένο χώρο και τις κινήσεις που μπορείς να κάνεις εκεί. Είναι πιο δύσκολο αυτό που κάνω τώρα από όταν ήμουν απλώς διαιτητής. Η δουλειά μου πλέον κρίνεται από τους ποδοσφαιριστές και βάζεις οράματα για το μέλλον σου».

Για την καριέρα του ως διαιτητής: «Στην ζωή δεν πρέπει να είσαι αχάριστος. Ήμουν παιδάκι και από το πουθενά έγινα διαιτητής. Ούτε εγώ δεν πίστευα πως θα τα καταφέρω. Δούλεψα πολύ, σε επαγγελματικά πρότυπα, είχα επαγγελματίες γύρω μου. Ό,τι κατέκτησα, το πέτυχα με δουλειά. Δεν είχα πλάτες, δεν ήμουν ο γιος κάποιου, όμως με ταλέντο και δουλειά τα κατάφερα. Ίσως να μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα πράγματα, όμως πιθανώς οι συγκυρίες δεν με άφησαν. Είχα το όνειρο στην ευρωπαϊκή μου καριέρα να κάνω πιο πολλά πράγματα, παίζοντας περισσότερα ματς, όμως κάτι η ατυχία, κάτι λάθος σφυρίγματα, κάτι κάποιες τρικλοποδιές δεν μου έδωσαν την δυνατότητα».

Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο Καλαϊτζίδης

01/05/2013
 Το δικό του «αντίο» στους παίκτες της Βέροιας είπε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που φαίνεται πως οριστικά αποχωρεί από τον πάγκο του συλλόγου.

Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο Καλαϊτζίδης
Φαίνεται πως οριστικά ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Βέροιας, αφού στην προπόνηση της Τρίτης αποχαρείτησε τους παίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκε όλη την σεζόν.

Ο Έλληνας τεχνικός μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους για την υπερπροσπάθεια που έκαναν και κατάφεραν να κρατήσουν την «βασίλισσα του βορρά» στην Σούπερ Λίγκα, ενώ τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Κατά τα άλλα, η ομάδα της Ημαθίας την Μεγάλη Τετάρτη θα δώσει φιλικό αγώνα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Restart στον ΠΑΟΚ

01/05/2013
 Να τονώσουν την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ –μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες- επιχείρησαν οι Γιώργος Γεωργιάδης και Γκέρμαν Τσιτσιακόφ.

Restart στον ΠΑΟΚ
Μπορεί η προπόνηση στον ΠΑΟΚ να είχε… επισκέψεις από τους φίλους της ομάδας, ωστόσο τόσο ο νέος τεχνικός, Γιώργος Γεωργιάδης, όσο και ο στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Γκερμάν Τσιτσιακόφ θέλουν να φτιάξουν την ψυχολογία των παικτών.

Κι αυτό γιατί μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, το κλίμα δεν είναι στα καλύτερά του, την ώρα μάλιστα που απομένει ο μεγάλος στόχος του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι οφ.

Έτσι, το… δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη προσπάθησε αφυπνίσει τους «ασπρόμαυρους», λέγοντας… «Ο προπονητής είναι παρελθόν, το γνωρίζετε αυτό. Εχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια στα οποία πρέπει να εσείς να δείξετε πως αντιδράτε για να πετύχουμε τον στόχο μας στο πρωτάθλημα».

Από την μεριά του, ο νέος προπονητής των Θεσσαλονικέων ανέφερε στην ομιλία του: «Εχουμε έναν μήνα μπροστά μας με πολύ κρίσιμα παιχνίδια, πρέπει να είστε όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτά για να πετύχουμε τον στόχο της πρωτιάς στα πλέι οφ».

Ματσάρα με «καρέ» από πέναλτι

01/05/2013
 Την φιλική νίκη με 5-2 πήρε ο Άρης κόντρα στον Πιερικό, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να χρησιμοποιεί πολλούς νεαρούς, την ώρα που εκτελέστηκαν συνολικά τέσσερα πέναλτι!

Ματσάρα με «καρέ» από πέναλτι
Να μείνεις στα πέντε γκολ που σημείωσε ο Άρης ή στα συνολικά τέσσερα πέναλτι που εκτελέστηκαν; Όπως και να 'χει, οι «κίτρινοι» επικράτησαν 5-2 του Πιερικού σε φιλικό αγώνα.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μοίρασε τον χρόνο στους παίκτες του, θέλοντας να δοκιμάσει πολλούς «μικρούς» από την ομάδα Νέων.

Η ομάδα της Κατερίνης προγήθηκε στο σκορ, όταν βρήκε δίχτυα ο Γιαζιτζόγλου στο 32’. Στην συνέχεια όμως, ακολούθησε η «καταίγιδα» των Θεσσαλονικέων, με πέντε γκολ εκ των οποίων τα τρία από την άσπρη βούλατι! Έτσι, ο Αγγελούδης με δύο προσωπικά τέρματα, έδωσε προβάδισμα στον Άρη με 2-1, ενώ ο Καραγιάννης από τα εννιά μέτρα, έγραψε το 3-1. Τα δύο επόμενα γκολ των «κίτρινων» ήρθαν στο 71’ με τον Παλιάτσο (πέναλτι) και στο 82’ με τον Σταυρόπουλο. Το τελικό 5-2 σημείωσε ο Κόιτς, με ποιον τρόπο; Μα φυσικά, με πέναλτι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Βελλίδης (74? Γκέλης), Ηρακλής, Μαργαρίτης (61’ Ζαραδούκας), Πουλίδο (42’ Παπαζαχαρίας), Νταμαρλής (84? Φούσκας), Οικονομόπουλος (77? Σταυρόπουλος), Τριανταφυλλάκος (38’ Παπαστεριανός), Ζήση (40’ Καραγιάννης), Καζναφέρης (50’ Σουνάς), Τάτος (54’ Παλιάτσος), Αγγελούδης (58’ Κοτσαρίδης).

Πιερικός: Βασιλειάδης (33’ Παπανικολάου, 60’ Παπατολίκας), Γιασιτζόγλου (67? Μπαμίχας), Ιορδανίδης, Ντόκιτς, Αποστολίδης (76? Κόιτς), Μπελόσεβιτς (83? Τσικαδέρης), Μασάδο (67? Παπατόλιος), Μανίκας (67? Ανδριόπουλος), Καρακατσάνης, Βραζχνός, Σεχολάρι.

Όλοι για Νέα Φιλαδέλφεια

01/05/2013
 Μόνο συμμάχους και αρωγούς βρίσκει η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να χτίσει νέο γήπεδο στην ιστορική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το διαρκώς αυξανόμενο τιμ του Μελισσανίδη και η χρηματοδότηση του σχεδίου.

Όλοι για Νέα Φιλαδέλφεια
Θετικά μηνύματα έρχονται από παντού για το γήπεδο της ΑΕΚ. Η πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη έχει βρει μέχρι τώρα μόνο συμμάχους και αρωγούς στην προσπάθειά του να χτίσει το νέο «σπίτι» της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο «τίγρης» από τη στιγμή που εξέφρασε ανοικτά τις προθέσεις του είδε οικονομικά επιφανείς και μη φίλους της ομάδας να δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ, το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας να εμφανίζεται κάτι παραπάνω από θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και την Πολιτεία να δείχνει έτοιμοι να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες για ένα έργο που θα προσφέρει πνοή και θέσεις εργασίας σε μία δύσκολη εποχή.

Μελισσανίδης, Χατζηϊωάννου, Παππάς και αρκετοί ακόμη οικονομικά ισχυροί ΑΕΚτζήδες έχουν σχηματίσει ήδη ένα ισχυρό τιμ. Το ζήτημα της χρηματοδότησης-καθώς το κόστος για το νέο γήπεδο υπολογίζεται σε 50-60 εκατ. ευρώ-θα καλυφθεί από τους προαναφερθέντες, αλλά όχι μόνο από αυτούς. Η κατασκευάστρια εταιρεία θα συνεισφέρει σημαντικά, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τις (ήπιες) εμπορικές χρήσεις και την ονοματοδοσία του γηπέδου κατά την πρακτική πολλών μεγάλων σταδίων ανά τον κόσμο.

Η απόσβεση της επένδυσης για την κατασκευή του γηπέδου θεωρείται δεδομένη και θα γίνει πολύ γρήγορα, δεδομένης της δίψας του κόσμου για να ξαναδεί την ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα. Αν, δε, η ομάδα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία σε δύο χρόνια (μιας και το πιθανότερο σενάριο είναι να πτωχεύσει και να παίξει στην τρίτη κατηγορία), τότε είναι πολύ πιθανό να μπει στο νέο της γήπεδο στη θέση που της αρμόζει, από τη Σούπερ Λίγκα.

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι πολύ γρήγορες. Μετά τις απαραίτητες συναντήσεις με το Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και τις κυβερνητικές αρχές, θα πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή που εν συνεχεία θα πάρει και… θεσμική μορφή για το γήπεδο, προκειμένου να τρέξει όλο το πρότζεκτ. Οι μελέτες (στατικές, μηχανολογικές και περιβαλλοντικές) και τα σχέδια δεν αναμένεται να καθυστερήσουν, ενώ μπούσουλα θα αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο του 2005 από τον αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη. Ο τελευταίος πιθανότατα θα είναι αυτός που θα σχεδιάσει και το νέο γήπεδο.

Στο μυαλό του Γ.Χ.

01/05/2013
 Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Γ.Χ. Γεωργιάδης ενόψει των play-offs. Δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά πράγματα ο Έλληνας τεχνικός.

Στο μυαλό του Γ.Χ.
Ο ΠΑΟΚ άλλαξε οδηγό και με τον… νέο θα πάει στα κρίσιμα play-offs. Ο Γ.Χ. Γεωργιάδης γνωρίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον «Δικέφαλο του Βορρά» η κατάληψη της πρώτης θέσης και η έξοδος στο Champions League και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και κανείς δεν ξέρει τι προτίθεται να κάνει. Το σίγουρο είναι όμως πως φτάνουμε στο τέλος της σεζόν και θα είναι ανώφελο να αλλάξεις μια ομάδα και τον τρόπο που έχει μάθει να αγωνίζεται σε μία ολόκληρη χρονιά για 6 αγώνες. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γ.Χ., ο οποίος ναι μεν θα βάλει τις δικές του πινελιές αλλά όχι ολόκληρο το αγωνιστικό σύστημα.

Σε αυτό που ελπίζει ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ είναι να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν οι τραυματίες προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα στα ματς των play-offs.

Τεστ… μπαράζ

01/05/2013
 Τα πλάνα του για τον αγώνα μπαράζ της 9ης Μαΐου με τη Skoda Ξάνθη θα αποκαλύψει ο Γιάννης Βονόρτας στο σημερινό φιλικό του Παναθηναϊκού με την Ομόνοια.

Τεστ… μπαράζ
Υπό άλλες συνθήκες θα επρόκειτο για ένα φιλικό-αγγαρεία. Όμως η σημερινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ομόνοια στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας (16:00) είναι για την ομάδα του Γιάννη Βονόρτα ένα χρήσιμο τεστ, καθώς πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι πριν το μπαράζ για την έκτη θέση απέναντι στη Skoda Ξάνθη την επόμενη Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη.

Οι «πράσινοι» οφείλουν να εξαντλήσουν και την τελευταία ελπίδα συμμετοχής στο Europa League (εφόσον ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση τη θέση του στον δεύτερο προκριματικό θα πάρει ο έκτος) και γι’ αυτό καλούνται να παρουσιαστούν έτοιμοι.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα δοκιμάσει στο σημερινό παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό το σχήμα που θα παρατάξει απέναντι στους Ακρίτες. Εκτός αποστολής έμειναν οι Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Μαυρίας, Κουίνσι, Φορναρόλι, Καζιγιάμα, Φορναρόλι και Ταμπάκης. Οι δύο πρώτοι αναμένεται να προλάβουν το μπαράζ, για το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμοι οι τιμωρημένοι Βιτόλο και Σπυρόπουλος.

Στην 20μελή αποστολή της ομάδας συμπεριλήφθηκαν οι εξής: Καρνέζης, Κοτσόλης, Καπίνο, Βελάσκες, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Κάιπερ, Σο, Ζέκα, Λαγός, Ντίνας, Εσπάρθα, Μπαρμπαρούσης, Αποστολόπουλος, Φιγκερόα, Σισοκό και Τοτσέ.

Μια πιθανή σύνθεση είναι η εξής: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Σοκ, Ζέκα, Σισοκό, Ντίνας, Μπαρμπαρούσης και Φιγκερόα. Αυτό που προβληματίζει τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία που υπάρχει στη Μεγαλόνησο, ειδικά την ώρα διεξαγωγής του αγώνα.

Η Ομόνοια (που παρεμπιπτόντως έχει επίσης σήμα το πράσινο τριφύλλι), που έχει στον πάγκο της τον Τόνι Σαβέφσκι και συνεργάτη του τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού Χριστόφορο Κόλα, τερμάτισε τέταρτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Κύπρου και συμμετέχει στα play offs, όπου της απομένουν δύο ακόμη ματς (στις 11 και 18 Μαΐου). Μάλιστα με τρεις νίκες σε τέσσερα ματς μέχρι τώρα είναι αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου