ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Δηλωσεις Μπαρτζώκα,Μεσίνα,Χριάπα

 Δηλωσεις Μπαρτζώκα,Μεσίνα,Χριάπα

01/05/2013

Μπαρτζώκας: "Στο παρκέ θα φανει ποιος είναι πιο δυνατός"

Ο κόουτς Μπαρτζώκας παρουσιάστηκε μετρημένος στα λόγια του. Τόνισε πως θα δούμε ποιος είναι πιο δυνατός μέσα στο παρκέ, θέλει η ομάδα του να παρουσιαστεί ήρεμη στο Final-Four, ενώ επεσήμανε πως οι παίκτες του έχουν δείξει τα... αυγά τους, για όσους τους αμφισβητούν.
Στη Media-Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός που διοργανώθηκε στο παρκέ του ΣΕΦ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την συμμετοχή των ερυθρολεύκων στο Final-Four του Λονδίνου. Στις δηλώσεις του παρουσιάστηκε μετρημένος και δεν θέλησε να πει πολλά, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκανε ένα αρχικό σχόλιο όπως συνηθίζει, ζητώντας μοναχά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ώστε να απαντήσει σε αυτές, επισημαίνοντας πως δεν επιθυμεί να πει κάτι για τον εαυτό του, αλλά μόνο για την ομάδα. Δείγμα του κλίματος, αλλά και της φιλοσοφίας του, καθώς θέλει οι Πειραιώτες να ταξιδέψουν στην αγγλική πρωτεύουσα ως ΟΜΑΔΑ! Ζητά από τους αθλητές του να παρουσιαστούν ήρεμοι στην αγγλική πρωτεύουσα, ενώ για όσους τους αμφισβητούν τόνισε πως οι παίκτες του στα δύσκολα έχουν δείξει τα... αυγά τους πολλές φορές. Το RedPlanet.gr ήταν εκεί.
Αν υπάρχει κάτι αδιαπραγμάτευτο που θέλει να δει από την ομάδα στο Final Four: "Aν πάρουμε σαν δεδομένο πως θα υπάρχει μαχητικότητα, αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχει ηρεμία, αποφασιστικότητα και συγκέντρωση. Φυσικά θα παίξει μεγάλο ρόλο και το ένστικτο των παικτών, διότι εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις κατά την διάρκεια των παιχνιδιών".

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Για να μιλήσουμε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάζεται μισή ώρα απάντηση. Ήδη οι συνεργάτες μου έχουν αρχίσει να κοιτάνε κάποια πράγματα. Το ποιος είναι αποδυναμωμένος ή ενισχυμένος φαίνεται μόνο στο γήπεδο. Έχει μεγάλο μπάτζετ, έμπειρους παίκτες από την Ευρωλίγκα και πολύ έμπειρο προπονητή. Δεν έχει τρωτά σημεία φανερά. Είναι μια ομάδα που κερδίζεται και έχουμε αρκετές πιθανότητες να κερδίσουμε αυτό το ματς. Είναι τελείως λάθος να συγκρίνεις τις δύο ομάδες. Είναι μια οπτική για τους δημοσιογράφους, αλλά όχι για τους παίκτες".

Για το εάν ο Ολυμπιακός θα έχει το λιγότερο άγχος από όλους: "Αυτό είναι μια καλή ερώτηση για τους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε για μότο. Αυτό που θέλαμε είναι να φτάσουμε στο Final Four. Θεωρώ πως την πίεση τη μεγαλύτερη την έχουν οι άλλοι. Εμείς θέλουμε να πάμε πάλι να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Εμείς θα έχουμε έναν παραπάνω τρόπο να διαχειριστούμε την πίεση και το άγχος".

Για την τοποθέτηση του Αντρέα Τρινκιέρι για τον ημιτελικό: "Όλα είναι θέμα προσωπικοτήτων και χειρισμών. Ήδη Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν παίξει πάρα πολλές φορές μεταξύ τους. Τους έχει πειράξει πάρα πολύ πως το έχασαν πέρσι. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση, ούτε τανκς ούτε τίποτα. Όσοι μας δουν και όσοι ακολουθήσουν στο Λονδίνο να ευχαριστηθούν την προσπάθεια μας".

Για τα… αυγά που είπε ο ότι Τρινκιέρι είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο περσινό Φάιναλ Φορ: "Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, αλλά και τα... αυγά τους σε όσους τους υποτίμησαν, για να το πω πιο εκλεπτυσμένα. Και το έχουν δείξει πάρα πολλές φορές. Και το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν το ματς με την Αναντολού Εφές. Ακόμη και γιατρός χρειάστηκε για έναν φίλαθλο. Σημαίνει πως ήταν ένα ψυχοφθόρο ματς, αλλά οι παίκτες ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό το ματς".

Για τις προσωπικές του σκέψεις: "Δεν θέλω να μιλήσω για εμένα. Όταν τελειώσει η χρονιά ευχαρίστως να μιλήσω για εμένα. Στο Final Four βρεθήκαμε όλοι μαζί και ανήκει συνολικά σε όλους. Και αν πρώτα ο Θεός πάρουμε το Κύπελλο Ευρώπης, τότε θα είναι μια ικανοποίηση για όλους".

Για την δήλωση του Ετόρε Μεσίνα για τον ημιτελικό και το γεγονός πως εύκολα ή δύσκολα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα περάσει: "Πάντα από την αρχή της σεζόν διάβαζα δηλώσεις, το έχω και για γούρι να μας υποτιμούν λίγο. Μία ο Σαβάνοβιτς ήθελε να ξυρίσει το κεφάλι του. Ο Σαν Εμετέριο δύο φορές δήλωσε πως η ομάδα του θα κέρδιζε σίγουρα, ο κ. Οζερχούν τα ίδια, αλλά εγώ είδα άλλα αποτελέσματα".

Για το αν το Λονδίνο, όπως και στο Champions League θα αποδειχθεί αφιλόξενο για τα φαβορί: "Δεν ξέρω πως χρίζει κάποιος τα φαβορί και εάν αυτό γίνεται σύμφωνα με τα μπάτζετ".

Μεσίνα: "Ο Ολυμπιακός είναι πιο γρήγορος από εμάς"

Ο Μεσίνα τόνισε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πιο γρήγορη ομάδα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ χαρακτήρισε τον Σπανούλη ως έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της διοργάνωσης.
Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ετόρε Μεσίνα, μίλησε για τον ημιτελικό του Final-Four κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως οι Πειραιώτες διαθέτουν πιο γρήγορη ομάδα από τη δική του, χαρακτήρισε τον Βασίλη Σπανούλη ως έναν από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ σχολίασε πως εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που οι ερυθρόλευκοι γύρισαν το ματς κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ, αν και έχαναν με 15 πόντους διαφορά.
Ο Ετόρε Μεσίνα είπε τα εξής: "Με εξέπληξε η ελληνική ομάδα στο πέμπτο αγώνα της προημιτελικής φάσης κόντρα στην Εφές. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους, αλλά ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες δεν τον πήρε από κάτω και γύρισε το ματς. Αυτό δείχνει πως έχει δυνατό χαρακτήρα σαν ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πιο γρήγορος από μας.

Επιπλέον διαθέτει έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Ευρωλίγκας, τον Βασίλη Σπανούλη. Εάν δεν κάνω λάθος, έχει βραβευτεί τρεις φορές ως MVP του Final Four. Είναι ένας αθλητής που μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα στις κρίσιμες στιγμές. Όμως εμείς έχουμε καλύτερη ομάδα, πιο ψηλούς και δυνατούς παίκτες", ήταν τα πρώτα λόγια του Ετόρε Μεσίνα και συμπλήρωσε: "Ποτέ δεν μπορείς να προετοιμαστείς πλήρως για το Final Four.

Τα τελευταία 12 χρόνια μόνο τέσσερις ομάδες έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα και την επόμενη χρονιά υπερασπίστηκαν το τίτλο τους στο Final Four. Αυτό λέει πολλά. Θα είναι πολύ δύσκολος ο ημιτελικός. Αλλά αν αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό, ο τελικός θα είναι ακόμα πιο δύσκολος. Όλα τα παιδιά εργάστηκαν σκληρά για να φτάσουμε εκεί, απέδειξαν φέτος πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πραγματική ομάδα".

Χριάπα: "Δεν είμαστε ξεκάθαρο φαβορί, όπως πέρυσι"

Ο Βίκτορ Χριάπα δεν θέλει να ακούει πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, όπως φάνηκε από δηλώσεις του ενόψει του ημιτελικού κόντρα στον Ολυμπιακό.
Ίσες πιθανότητες για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας στο Λονδίνο έχει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μαζί με Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Τύπο της πατρίδας του ο Ρώσος φόργουορντ, Βίκτορ Χριάπα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βίκτορ Χριάπα:

Για το μοναδικό ματς μέχρι τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: "Πρώτα έχουμε μπροστά μας το ματς με τη Χίμκι για το πρωτάθλημα. Μπορεί να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο, αλλά θέλουμε τη νίκη για να πάρουμε ρεβάνς για τον πρώτο γύρο. Και φυσικά αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για το Final-4".

Για τις πιθανότητες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Final-4: "Είναι ξεκάθαρο από την αρχή πως δεν ήμασταν φαβορί. Έχουμε μια αρκετά καλή ομάδα, αλλά τίποτα πέρα από αυτό. Χάρη στη δουλειά που κάναμε, καταφέραμε να δυναμώσουμε και να φτάσουμε ως εδώ. Πλέον και οι τέσσερις ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Δεν είμαστε ξεκάθαρο φαβορί, όπως πέρυσι. Αυτή είναι η βασική διαφορά σε σχέση με πέρσι".

Για τη συμπαράσταση των οπαδών των άλλων ομάδων: "Ξέρουμε πώς είναι οι οπαδοί κάθε χώρας. Σε κάποιες είναι πιο συναισθηματικοί και εκδηλωτικοί, όπως στην Τουρκία, την Ελλάδα, τη Σερβία και την Ισπανία. Κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσει η ομάδα τους. Κάθε ομάδα με τέτοια στήριξη είναι δύσκολη. Όμως κάποιες φορές αυτό γυρίζει μπούμερανγκ".

Για το αν έχει δεχτεί αντικείμενο από την εξέδρα: "Ευτυχώς όχι. Αλλά κι αν μου πετούσαν κάτι, δεν θα το επέστρεφα. Δεν πρέπει να απαντάς στις προκλήσεις".

Για την τιμωρία του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα: "Από ψυχολογικής πλευράς δεν είναι σωστό. Είναι άσχημο να παίζεις χωρίς κόσμο. Από την άλλη οι τιμωρίες προβλέπονται στους κανονισμούς".

Για το αν θα λάβει μέρος στο Ευρωμπάσκετ: "Δεν ξέρω, όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα είναι το σώμα μου. Έχω να κάνω διακοπές δύο χρόνια και έχω συσσωρευμένη κόπωση. Θα ήθελα λίγη ξεκούραση. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου