ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


29/04/2013


Φαβορί για παραμονή ο Δέλλας

28/04/2013
 Ο Τραϊανός Δέλλας φαντάζει επικρατέστερος για να παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΚ, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται την επόμενη περίοδο. Στο πλευρό του το ίδιο τιμ. Σε αναμονή οι παίκτες.

Φαβορί για παραμονή ο Δέλλας
Η στάση του Τραϊανού Δέλλα εκτιμήθηκε από όλους στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της ΑΕΚ. Και φαίνεται πως θα επιβραβευτεί… Όλα δείχνουν πως ο «Κολοσσός» θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται, δεύτερη ή τρίτη, την επόμενη σεζόν.

Η προσωπικότητα του παλαίμαχου αμυντικού θεωρείται πως υπερκαλύπτει την προπονητική του απειρία και έτσι το επικρατέστερο σενάριο είναι να αναλάβει εκείνος το «χτίσιμο» της νέας ΑΕΚ, υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αν και το ζήτημα προπονητή μοιάζει να είναι κάπως… άτοπο στην παρούσα φάση κι ενώ εκκρεμεί το ποιος θα αναλάβει τα ηνία του συλλόγου και σε ποια κατηγορία θα παίζει.

Αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, στο πλευρό του Δέλλα (που θα επιμορφωθεί προπονητικά σε Ίντερ και Ρόμα το προσεχές διάστημα) θα είναι και πάλι οι Άκης Ζήκος και Βασίλης Μπορμπόκης, αλλά και ο γυμναστής Αντώνης Κέζος.

Στο μεταξύ, αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παίρνει τις τύχες της ΑΕΚ στα χέρια του έχουν αρχίσει να αλλάζουν στάση και από… φευγάτοι πλέον δείχνουν διάθεση να περιμένουν τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση πτώχευσης, ακόμη και οι παίκτες που θα είχαν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν δεν θα δεσμεύονται πλέον από την ομάδα.

Μετά το Πάσχα οι αποχωρήσεις

28/04/2013
 Στις 9 Μαΐου θα αποκαλύψει ο Άγγελος Αναστασιάδης στους παίκτες ποιοι από αυτούς θα συνεχίσουν στον Πλατανιά την επόμενη σεζόν.

Μετά το Πάσχα οι αποχωρήσεις
Σε περίπου δέκα μέρες ο Άγγελος Αναστασιάδης θα αποκαλύψει στους παίκτες ποιοι θα συνεχίσουν στον Πλατανιά μετά το Πάσχα.

Αυτό τόνισε ο πολύπειρος τεχνικός στους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, λέγοντας:

«Είστε επαγγελματίες και πρέπει να γνωρίζετε τι θα κάνετε. Θα σας πω, λοιπόν, σε ποιους υπολογίζω όταν θα επιστρέψετε με το καλό μετά το Πάσχα έτσι ώστε να κάνετε από την πλευρά σας τις κινήσεις σας».

Από εκεί και πέρα, οι Κρητικοί δοκιμάζουν έναν Βραζιλιάνο επιθετικό (χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί τα στοιχεία του) και τον δεξιό μπακ του Κισαμικού, Αντώνη Ντεντάκη, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί για την Κ-20 του συλλόγου.

Μίνι-προετοιμασία στον ΠΑΣ

28/04/2013
 Περίπου δεκαπέντε μέρες απομένουν για το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Μίνι-προετοιμασία στον ΠΑΣ
Στις 15 Μαΐου είναι ο πρώτος αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της διαδικασίας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Γιάννης Χριστόπουλος θα χαριστεί στους παίκτες του.

Ο 41χρονος προπονητής θέλει να εκμεταλλευτεί το διάστημα που απομένει, ώστε να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερη τους Ηπειρώτες για το πρώτο ματς των αγώνων κατάταξης.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, πέρα των γνωστών Αυγενικού και Ιωάννου, που συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα.

Ο κ. Χρίστοπουλος, πάντως, εκτιμά ότι οι επόμενες μέρες είναι ιδανικές για να μπορέσουν να ετοιμαστούν οι παίκτες και να «καθαρίσουν» τα μυαλά τους για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στα πλέι οφ.

Στάση αναμονής από τη «Βασίλισσα»

28/04/2013
 Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του προπονητή στη Βέροια.

Στάση αναμονής από τη «Βασίλισσα»
Μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση του προπονητή στη Βέροια.

Ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά» τόνισε πως η προχθεσινή του δήλωση δεν είχε χαρακτήρα αποχαιρετισμού, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του στον πάγκο της Βέροιας.

Όσον αφορά στους παίκτες, δύσκολο φαίνεται να παραμείνουν στην ομάδα οι Λόπες και Κόστλι με τον τελευταίο να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Στα αγωνιστικά, η Βέροια σήμερα δίνει φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Κοζάνη.

Μεθυσμένη… Αρκαδία

28/04/2013
 Πανηγυρίζει η Τρίπολη την ιστορική πρόκριση του Αστέρα στον τελικό του Κυπέλλου μετά το 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Πάρτι στα αποδυτήρια και έκπληξη στον Φορμίκα. Τεράστια η ζήτηση για τα εισιτήρια του τελικού.

Μεθυσμένη… Αρκαδία
Ιστορικές στιγμές ζει ο Αστέρας Τρίπολης και μαζί του όλη η Αρκαδία μετά τη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ και την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στα χρονικά.

Στα αποδυτήρια στήθηκε ένα τρελό πάρτι παρουσία και των δύο ιδιοκτητών του συλλόγου. Κανείς δεν ξέχασε τον μεγάλο άτυχο Φορμίκα, με τον Κάφα να τηλεφωνεί στον συμπαίκτη του, να τον βάζει σε ανοικτή ακρόαση και όλους να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά του. «Κύπελλο, Κύπελλο, μπροστά στο Θόδωρο», φώναζαν οι ποδοσφαιριστές των Αρκάδων.

Οι κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης αποφάσισαν να δώσουν πριμ 50.000 ευρώ για την πρόκριση στον τελικό, ενώ θα δώσουν 100.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου.

Κι επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, στον Αστέρα Τρίπολης δεν αρκούνται στη συμμετοχή στον τελικό της 11ης Μαΐου. Αν και αναγνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, θέλουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που έχουν για να φτάσουν στον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.

Σύμμαχος στην προσπάθειά τους θα είναι ο κόσμος. Βάσει κανονισμού, τα εισιτήρια θα μοιραστούν 50-50 μεταξύ των δύο ομάδων και κάθε ομάδα δικαιούται περίπου 25.000. Οι ανάγκες των Αρκάδων δύσκολα θα καλύψουν αυτό τον αριθμό, αλλά εκτιμάται πως 10.000 ίσως και περισσότεροι θα ανηφορίσουν στο ΟΑΚΑ.

Μαύρος: «Να ξεκινήσει από το μηδέν η ΑΕΚ»

28/04/2013
 Τον υποβιβασμό της ΑΕΚ σε ερασιτεχνική κατηγορία για να σβηστούν τα χρέη και να ξεκινήσει από μηδενική βάση, ώστε να επιστρέψει δυνατή ξανά στην κορυφή, προτείνει ο Θωμάς Μαύρος.

Μαύρος: «Να ξεκινήσει από το μηδέν η ΑΕΚ»
Από το μηδέν πρέπει να ξεκινήσει η ΑΕΚ, ώστε να επιστρέψει δυνατή στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θωμάς Μαύρος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θωμάς Μαύρος στη «Real News»

Ποιος τελικά φταίει και η ΑΕΚ έφτασε στο μηδέν;

«Το έχω ξαναπεί και το πιστεύω: οι μέτοχοι πέταξαν το σκάφος στον ωκεανό, έβαλαν κάποιους μπροστά και έφυγαν. Το μεταφράζω ότι ήθελαν την ΑΕΚ στο ερασιτεχνικό. Είναι πολλά τα χρέη. Έβλεπα την ομάδα στο Περιστέρι και ασυναίσθητα μου ερχόταν στο μυαλό η εποχή που έπαιζα εγώ για πρωταθλήματα και κύπελλα, έλεγαν δεν είναι δυνατόν, δεν γίνεται ο ιστορικός αυτός σύλλογος να κατάντησε σε αυτό το χάλι».

Για λίγο χρηματίσατε πρόεδρος της ΠΑΕ. Έχετε στοιχεία ότι έγινε κακοδιαχείριση στην εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια;

«Αποδείξεις δεν έχω, γιατί δεν πρόλαβα να κάνω τον έλεγχο που ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ μου ζήτησε για να μάθει την αλήθεια και να πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις, έτσι μιλώ απλώς για κακοδιαχείριση. Εκφράζω, όμως, και πάλι την απορία: Πού πήγαν τα 200 εκατ. ευρώ που πέρασαν από τα ταμεία της; Το δικό μου μεγάλο λάθος είναι ότι δεν σχημάτισα διοίκηση όταν μου προτάθηκε και μπορούσα.

Θα είχα κινηθεί διαφορετικά και το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θα μάθαινε αλήθειες που τόσα χρόνια ψάχνει. Όμως, ήθελαν να με βγάλουν από το κάδρο και τα κατάφεραν να με διώξουν, να φύγω από τη μέση, γιατί φαίνεται ότι τους έκανα κακό, τι να πω…

Αισθάνομαι περήφανος και έχω ήσυχη την συνείδησή μου για το ότι προσπάθησα και πάλεψα μέχρι εκεί που δεν πάει, πήρα τα εισιτήρια διαρκείας από το μηδέν και φτάσαμε κοντά στα έντεκα χιλιάδες. Αν δεν είχα μπει τον Ιούλιο, η ΑΕΚ θα είχε πέσει από τότε
».
Επόμενη μέρα. Football League ή κάτι άλλο;

«Εγώ δεν νομίζω ότι αποτελεί αυτό λύση, αφού τα χρέη είναι ήδη τεράστια και η κατάσταση θα παραμείνει ίδια και χειρότερη. Πρέπει η ΑΕΚ να ξεκινήσει από το μηδέν, από την ερασιτεχνική κατηγορία, για να καθαρίσει και να επιστρέψει δυνατή. Μοιραία, αυτή πρέπει να είναι η επιλογή, αν και δεν με αρέσει που το λέω. Και, κυρίως, να καθαρίσει πρώτα από μέσα και μετά να αντιμετωπίσει τους όποιους εχθρούς της».

Γήπεδο; Πάλι ΟΑΚΑ;

«Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα, αυτό που λέμε “κλουβί”, ούτε πιστεύω ότι το κόστος του καλύπτεται εύκολα. Ριζούπολη αν θα μπορούσαμε, μέχρι να φτιάξουμε το σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Ο Μελισσανίδης να βγει μπροστά, ο Ντέμης ή κάποιος άλλος;

«Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις ό,τι είναι καλύτερο για την ΑΕΚ, είτε Μελισσανίδης λέγεται αυτό, είτε Ντέμης, είτε κάτι άλλο. Αρκεί να γίνει σοβαρή προσπάθεια, φερέγγυα, και η ομάδα να ξανασταθεί στα πόδια της».

Δηλώνεται «παρών»;

«Αν κριθεί ότι μπορώ να βοηθήσω, δεν το συζητάμε».

Ο Βιντιάδης;

«Ουσιαστικά δεν υπήρξε ιστορία Βιντιάδη, τον άνθρωπο τον συνάντησα μία φορά και μου είπε “30 Σεπτεμβρίου μπαίνω στην ΑΕΚ”. Δεν μπήκε ποτέ και θεωρώ ότι όλη αυτή η καθυστέρηση έκανε κακό – κι όχι στον ίδιο».

Παίκτες και προπονητές δεν έχουν ευθύνη; Γιατί όλο για διοίκηση μιλάμε…

«Σαφώς, αλλά τη μικρότερη. Και ναι μεν είμαι της άποψης ότι παρόλο που το μόνο που ζητήσαμε από τους ποδοσφαιριστές είναι απλά να δίνουν κάθε φορά το 110% του εαυτού τους και δεν νομίζω ότι το έδωσαν, ωστόσο έχουν το ελαφρυντικό της ηλικίας και το ότι τους ρίξαμε κατευθείαν στα βαθιά. Δεν ήταν εύκολο. Όσο για τους προπονητές, και ο Βαγγέλης (Βλάχος) και ο Λίνεν προσπάθησαν και ρίσκαραν κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Μετανιώσατε που ασχοληθήκατε διοικητικά με την ΑΕΚ; Ειλικρινά;

«Όχι, σε καμία περίπτωση. Λέω, όμως, ότι η ομάδα δεν είναι άσυλο. Αν μπορεί να προσφέρει κάποιος, έχει καλώς, αλλιώς να πάει σπίτι του».

«Πόρτα» σε ΑΕΚ για Ριζούπολη

28/04/2013
 Αποκλείει το ενδεχόμενο συγκατοίκησης με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Ριζούπολης ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής.

«Πόρτα» σε ΑΕΚ για Ριζούπολη
Τα σχέδια της ΑΕΚ να χρησιμοποιήσει σαν έδρα το γήπεδο της Ριζούπολης, ωσότου αποκτήσει και πάλι δικό της «σπίτι» πέφτουν στο κενό.

Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, κατέστησε σαφές πως δεν έχει καμία πρόθεση να αποκτήσει η ομάδα του συγκάτοικο στην έδρα της.

Αναλυτικά η σαφής τοποθέτησή του:

«Φίλοι μου,

Να ξεκαθαρίσω κάτι, διότι μου φαίνεται ότι παρότι έχω απαντήσει σε αυτό το ερώτημα με κατά τη γνώμη μου καλά ελληνικά σε όλες τις συνεντεύξεις που έδωσα ως τώρα, δεν έχω γίνει αντιληπτός.

Για όσο καιρό αντέχω οικονομικά και είμαι στο τιμόνι του Απόλλωνα δεν επιθυμώ να έχουμε "συγκάτοικο" στο "σπίτι" μας, όποιος και αν είναι αυτός και με όποιο τίμημα.

Δεν έχω απολύτως τίποτα με την ΑΕΚ που σαν ομάδα την συμπαθώ πολύ. Την ίδια απάντηση θα έδινα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα και το απέδειξα στο κοντινό παρελθόν σε αντίστοιχο αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επίσης να ξανά πω ότι δεν είναι θέμα τιμήματος.

Αν υφίστατο θέμα επιβίωσης της ομάδας μας, πιθανόν η απάντηση μου να ήταν διαφορετική.

Νομίζω ότι με αυτή τη στάση εκφράζω και την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών μας, αν και η θέση μου θα ήταν η ίδια ακόμα και αν δεν συνέβαινε αυτό. Ελπίζω να ήμουν σαφής
».

Σάρωσε τα βραβεία ο Τάτος

28/04/2013
 Απόλυτος πρωταγωνιστής της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας αναδείχθηκε ο Ανδρέας Τάτος για την εμφάνιση που πραγματοποίηση στη νίκη του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης.

Σάρωσε τα βραβεία ο Τάτος
Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ανακοινώθηκε ότι τα βραβεία του MVP και το καλύτερου γκολ της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα κατέληξαν στον Ανδρέα Τάτο.

Ο διεθνής χαφ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρεία επικράτηση (5-1) του Άρη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Το πέμπτο γκολ των «κίτρινων» και πρώτο του 24χρονου παίκτη ήταν εκείνο που του έδωσε το βραβείο του καλύτερο τέρματος της εν λόγω αγωνιστικής .

τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Ανδρέας Τάτος (Άρης) 67,17%
Τάσος Πάντος (ΠΑΣ Γιάννινα) 21,97%
Ηλίας Ιωάννου (Βέροια) 10,86%

τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Ανδρέας Τάτος (Άρης) 85,30%
Λουτσιάνο Φιγκερόα (Παναθηναϊκός) 7,92%
Χουάν Πάμπλο Κάφα (Αστέρας Τρίπολης) 6,78%

Στην έξοδο ο Δώνης

28/04/2013
 Οργιάζουν οι φήμες πως ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να απολυθεί από τον ΠΑΟΚ, ίσως και μέσα στη μέρα. Δεδομένη η δυσαρέσκεια της διοίκησης μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Στην έξοδο ο Δώνης
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ μετά το χθεσινό αποκλεισμό από τον Αστέρα Τρίπολης στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Φήμες θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να προχωρά στη λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη ακόμη και μέσα στη μέρα. Το αφεντικό της ΠΑΕ φέρεται να έχει δώσει τη σχετική εντολή στον Γκέρμαν Τσιστιακόφ να προχωρήσει τις συζητήσεις για την απόλυση του προπονητή.

Δεδομένη είναι η δυσαρέσκεια που υπάρχει στις τάξεις της διοίκησης για την εικόνα της ομάδας σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Κάποιοι μέσα στην ΠΑΕ υποστηρίζουν πως για να μη χαθεί μετά το Κύπελλο και ο στόχος της πρώτης θέσης στα play offs που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League είναι αναγκαίο ένα ηλεκτροσόκ.

Άγνωστο είναι αν προωθείται μία προσωρινή λύση για τον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν ή θα επιλεγεί ένας προπονητής που θα αναλάβει τα ηνία από τώρα και για την επόμενη περίοδο.

«Μόνο η κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ με ενδιαφέρει»

28/04/2013
 Αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ -όχι για να διεκδικήσει παραγοντικό ρόλο, αλλά για να προχωρήσει το δικό του σχέδιο για γήπεδο παρουσιάζεται ο Γεράσιμος Έρτσος.

«Μόνο η κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ με ενδιαφέρει»
Αμετακίνητος στη θέση ότι μπορεί να κατασκευάσει εκείνος το νέο γήπεδο της ΑΕΚ παραμένει ο Γεράσιμος Έρτσος.

Παρά την κινητοποίηση που προκάλεσε η πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη και η δημοσιοποίηση της πρόθεσης κι άλλων δυνατών συμπαικτών να συμπράξουν, ο αρχιτέκτονας της σκεπαστής σκοπεύει να επιμείνει στο πλάνο του (για γήπεδο 35.000 θέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Όπως τόνισε λοιπόν στην «Ελευθεροτυπία», ετοιμάζεται να ηγηθεί ψηφοδελτίου της Ερασιτεχνικής γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. «Δεν επανακάμπτω για να κάνω τον παράγοντα της ΑΕΚ, με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η κατασκευή γηπέδου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι εκτιμήσεις του Έρτσου για το κόστος του γηπέδου το τοποθετούν στα 45 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, δε, τη χρηματοδότησή του τη στηρίζει σε μικτή συμμετοχή από τράπεζες, εγγυήσεις του Δημοσίου, την ΠΑΕ ΑΕΚ και συμμετοχή του εργολάβου, ενώ πιστεύει πως η ΑΕΚ μπορεί να εξασφαλίσει στεγαστικό δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ, που θα εξυπηρετήσει σε διάστημα 30 ετών.

Όσο για την προέλευση αυτού του δανεισμού, ο Έρτσος υποστηρίζει πως έχει έρθει σε συμφωνία με ξένο χρηματοπιστωτικό οίκο, με τον οποίο θα προχωρήσουν οι διαδικασίες σύναψης του δανείου, εφόσον ο ίδιος αποκτήσει θεσμικό ρόλο στον Ερασιτέχνη».

Στέλνουν Γιοβάνοβιτς στον ΠΑΟΚ

28/04/2013
 Με τον Γιώργο Δώνη να είναι στην πόρτα της… εξόδου του ΠΑΟΚ, οι Κύπριοι βάζουν στους υποψήφιους το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ.

Στέλνουν Γιοβάνοβιτς στον ΠΑΟΚ
Οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Αστέρα Τρίπολης είναι σημαντικές και ραγδαίες και όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Δώνης θα αποτελέσει πολύ σύντομα παρελθόν.

Αυτό έγινε αφορμή για να ξεκινήσει η… ονοματολογία για τον πάγκο του «δικεφάλου» και η πρώτη περίπτωση που βγήκε προς τα έξω είναι αυτή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κύπρο και τα ρεπορτάζ από εκεί, αναφέρουν ότι είναι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ.

Βέβαια, ο «δικέφαλος» θα ήθελε άμεσα προπονητή εν όψει πλέι οφ και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Γιοβάνοβιτς θα δεχθεί να φύγει από τον ΑΠΟΕΛ πριν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας.

Πάντως, το όνομα του Γιοβάνοβιτς υπάρχει και… βλέπουμε.

Σιγά-σιγά βλέπει… Ξάνθη

28/04/2013
 Μετά από δύο μέρες ξεκούρασης, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν την Δευτέρα στις προπονήσεις για να αρχίσουν την προετοιμασία για το ματς με την Ξάνθη.

Σιγά-σιγά βλέπει… Ξάνθη
Το μυαλό όλων σε αγωνιστικό επίπεδο στον Παναθηναϊκό πλέον, στρέφεται στον αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη για την 6η θέση.

Από την στιγμή λοιπόν που… προέκυψε ένας στόχος για τους «πράσινους», είναι λογικό να υπάρχει εκ νέου κίνητρο σε μία κακή χρονιά.

Μετά λοιπόν από δύο μέρες ξεκούρασης από το ρεπό που έδωσε ο Γιάννης Βονόρτας, οι «πράσινοι» την Δευτέρα επιστρέφουν στις προπονήσεις. Σιγά-σιγά θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με την Ξάνθη και ο τεχνικός της ομάδας θα θέλει να «τσεκάρει» την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του.

Προς Μελισσανίδη οι Supporters

28/04/2013
 Έτοιμοι να συνταχθούν με την πρωτοβουλία αναγέννησης της ΑΕΚ η οποία έχει αναπτυχθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη παρουσιάζονται οι Supporters.

Προς Μελισσανίδη οι Supporters
Την τάση που έχει δημιουργηθεί από την πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη θα ακολουθήσουν πιθανότατα και οι Supporters.

Την ώρα που οι προθέσεις (αν υπάρχουν οποιεσδήποτε τέτοιες) του Νίκου Νοτιά παραμένουν άγνωστες, το σωματείο που αποτελεί τον έτερο βασικό μέτοχο της ΑΕΚ μοιάζει να συντάσσεται με το ρεύμα που έχει διαμορφωθεί.

Στο Δ.Σ. που έχουν προγραμματίσει λοιπόν πριν τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ στις 14 Μαΐου, οι Supporters αναμένεται να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Εφόσον λοιπόν η κίνηση Μελισσανίδη έχει συνταχθεί ως τότε, θα την υποστηρίξουν ανοιχτά -με πιθανότερη κίνηση την παραχώρηση του μεριδίου τους στην Ερασιτεχνική.

Το άφησε ανοικτό ο Δερμιτζάκης

29/04/2013
 Ικανοποιημένος με την πορεία του Πανθρακικού από τη στιγμή που ανέλαβε, εμφανίστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης

Το άφησε ανοικτό ο Δερμιτζάκης
Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο κόουτς της ομάδας της Κομοτηνής έκανε έναν απολογισμό για την φετινή χρονιά, επισημαίνοντας: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Πετύχαμε έναν μεγάλο στόχο, που ήταν η παραμονή και προσπαθήσαμε παράλληλα με τον αγώνα που κάναμε για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο να πάμε ψηλά και στον θεσμό του Κυπέλλου. Φτάσαμε στα ημιτελικά. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα της χώρας μας και μετά το πρώτα ματς έγιναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Στόχος ήταν μια καλή εμφάνιση, την κάναμε και ο κόσμος το ανταπέδωσε με το χειροκρότημα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δικό του μέλλον και το αν θα συνεχίσει ή όχι στον πάγκο του Πανθρακικού, αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο: «Εγώ ανέλαβα στην 9η αγωνιστική. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση, τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τον κόσμο. Αν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας έχει να κάνει με εμένα και με τη διοίκηση. Πιστεύω θα κάτσουμε να συζητήσουμε μετά απ' αυτό το ματς».

Yπηρεσιακός ο Γ.Χ, δύσκολα για άμεσα ο Ιβάν

29/04/2013
 Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Γιώργου Δώνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών

Yπηρεσιακός ο Γ.Χ, δύσκολα για άμεσα ο Ιβάν
Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο την δεδομένη στιγμή, να βρεθεί κάποιος προπονητής, ώστε ν’ αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ, με την ομάδα να έχει μπροστά της, τα πλέι-οφ. Έτσι κι αλλιώς η σεζόν τελειώνει και για οποιονδήποτε τεχνικό θα ήταν τεράστιο το βάρος μιας πιθανής αποτυχίας. Παρά το γεγονός λοιπόν, πως οι επαφές με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιβεβαιώνονται, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, δεν φαίνεται να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει άμεσα τον πάγκο της κυπριακής ομάδας. Έτσι ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι αυτός που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θ’ αντικαταστήσει τον Γιώργο Δώνη άμεσα και θα οδηγήσει την ομάδα στα πλέι-οφ.

Από εκεί και μετά από το μεσημέρι της Κυριακής (28/4) έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την λύση του συμβολαίου του Γιώργου Δώνη. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως το ύψος της αποζημίωσης, κυμαίνεται στα 200.000 ευρώ. Ωστόσο στον «Δικέφαλο» του Βορρά, θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.

Το βέβαιο είναι πως ΠΑΟΚ, θα κινηθεί για κάποιο δυνατό όνομα προπονητή, δίχως όμως αυτή τη στιγμή, να υπάρχει ενημέρωση πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με κάποιον. Από τη στιγμή που για τα πλέι-οφ, θ’ αναλάβει ο Γ.Χ., ο ΠΑΟΚ θα έχει όλον τον χρόνο ώστε ν’ αναζητήσει την καλύτερη δυνατή επιλογή, για τη νέα σεζόν.

Φραστικό επεισόδιο Δερμιτζάκη με οπαδούς

29/04/2013
 Η κόντρα του τεχνικού του Πανθρακικού με μια μικρή μερίδα οπαδών της ομάδας της Κομοτηνής, είχε νέο επεισόδιο στο ματς με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το thrakisports.gr

Φραστικό επεισόδιο Δερμιτζάκη με οπαδούς
Την στιγμή που ο Καβαλιώτης τεχνικός κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα, μια μερίδα οπαδών η οποία δεν του έχει συγχωρέσει τον τρόπο που είχε φύγει από την ομάδα για να πάει στον ΠΑΟΚ, παλαιότερα, άρχισε να τον βρίζει. O τεχνικός του Πανθρακικού, έχασε την ψυχραιμία του και σκαρφάλωσε στα κάγκελα, φωνάζοντας σε συγκεκριμένο οπαδό, να πάει μπροστά του. Η επέμβαση των ψυχραιμότερων, έδωσε τέλος στο επεισόδιο.

Ο ίδιος ο Δερμιτζάκης στην συνέντευξη Τύπου, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί έμμεσα, σε αυτή την μερίδα των οπαδών που τον αποδοκιμάζουν: Μας ευχαρίστησε το χειροκρότημα του κόσμου.Για κάποιους λίγους θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Συγγνώμη γιατί δεν πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου και που δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

«Γήπεδο 28.000 θέσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια»

29/04/2013
 Μέγιστης χωρητικότητας 28.000 θεατών μπορεί να είναι το γήπεδο που θα κατασκευαστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης στη SportDay.

«Γήπεδο 28.000 θέσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια»
Η πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να χτιστεί γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι δεδομένη. Και θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν ανατεθεί ο σχεδιασμός του έργου στον Στέλιο Αγιοστρατίτη, αρχιτέκτονα που είχε κάνει το πλάνο για την «Αγιά Σοφιά» το 2005, δίχως ωστόσο τότε να υλοποιηθεί.

Μιλώντας στη SportDay τόνισε πως ακόμη δεν έχει μιλήσει επί του ζητήματος με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ ξεκαθάρισε τις προδιαγραφές για το νέο γήπεδο. «Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το γήπεδο της ΑΕΚ σύμφωνα με τον χώρο που διαθέτει και είναι περίπου 30 στρέμματα, μπορεί να είναι μάξιμουμ 28.000 θέσεων. Ούτε 37.000 που ακούω ούτε πάνω από 30.000. Άλλωστε με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές που ισχύουν δεν κατασκευάζονται και μεγαλύτερα γήπεδα, μια και είναι μεγάλο το κόστος συντήρησης», τόνισε.

Όσο για το χρόνο που απαιτείται για να προχωρήσει το θέμα, είπε: «Για να βγουν οι άδεις για να προχωρήσει το έργο, θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Οι μελέτες για το γήπεδο έχουν γίνει, αλλά θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν και άλλες π.χ. στατικές, μηχανολογικές, περιβαλλοντολογικές. Και στη συνέχεια θα προχωρήσει το έργο».

Αναφορικά με το δικό του ρόλο, τόνισε: «Δεν έχω ακόμα καμία επαφή με τον κ. Μελισσανίδη. Στην περίπτωση που με καλέσει, φυσικά και θα ανταποκριθώ. Μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί να σώσει την ΑΕΚ. Και μόνο εκείνος μπορεί να τρέξει αυτό το έργο. Θεωρώ ότι θα πρέπει, ωστόσο, να λυθούν και άλλα θέματα στην ΑΕΚ, όπως είναι αυτό της ΠΑΕ και τα οικονομικά της».

Οι επαφές στην Κύπρο και ο Σάντος

29/04/2013
 Στην κορυφή των υποψήφιων προπονητών που εξετάζει ο ΠΑΟΚ βρίσκεται το όνομα του Ιβάν Γιοβάνιβτς. Από την Κύπρο, όμως, ακούγεται και εκείνο του Ζόρζε Κόστα. Και το σενάριο με τον Φερνάντο Σάντος.

Οι επαφές στην Κύπρο και ο Σάντος
Τον τρόπο με τον οποίο θα απομακρυνθεί ο Γιώργος Δώνης από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ψάχνουν οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει ότι πρέπει να λυθεί η συνεργασία με τον 44χρονο τεχνικό, ύστερα από τον αποκλεισμό του «Δικέφαλου του Βορρά» από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι απλή.

Ο Έλληνας προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, κάτι που αναγκάζει τις δύο πλευρές να βρουν τη «χρυσή τομή» στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνήσει ο Δώνης με τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι λιγότερη η αποζημίωση για εκείνον σε περίπτωση λύσης συνεργασίας και μεγαλύτερο πριμ σε περίπτωση κατάκτησης Κυπέλλου ή αν η ομάδα καταλάβει την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο 44χρονος τεχνικός δεν επιθυμεί να παραιτηθεί και όλα δείχνουν ότι (έστω και με τη βοήθεια νομικών) η λύση στο «διαζύγιο» θα δοθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με διάφορους προπονητής εδώ και μήνες, αφού ήθελαν να είναι έτοιμοι εν όψει του καλοκαιριού.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ συναντήθηκαν μέσα στον Μάρτιο με τον Πορτογάλο προπονητή της ΑΕ Λεμεσού, Ζόρζε Κόστα. Ο συγκεκριμένος τεχνικός είχε απασχολήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» και το καλοκαίρι του 2010, όταν είχε αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας ο Φερνάντο Σάντος.

Ωστόσο, ο 42χρονος προπονητής έχει να παίξει τελικό Κυπέλλου στις 22 Μαΐου. Μάλιστα, αυτή θα είναι και η μοναδική πιθανότητα για την συγκεκριμένη ομάδα να κατακτήσει ευρωπαϊκή θέση.

Παράλληλα, υπήρξε κουβέντα και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που και τη φετινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Σέρβου τεχνικού έχει ακόμη δύο ματς να δώσει στο πρωτάθλημα και για να εργαστεί στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποχωρήσει πριν από το τέλος της σεζόν από την Κύπρο.

Ωστόσο, διακαής πόθος του Ιβάν Σαββίδης (και με εισήγηση του Θοδωρή Ζαγοράκη) αποτελεί ο Φερνάντο Σάντος για τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στην Εθνική Ελλάδας, δύσκολα μπορεί να υπάρξει κάποια εξέλιξη άμεσα από τη στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να συμφωνήσει με έναν προπονητή που θα αναλάβει άμεσα και θα υπογράψει για 1-2 χρόνια, τότε θα προχωρήσουν στο εναλλακτικό σενάριο της προσωρινής λύσης.

Εν όψει των πλέι οφ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την ομάδα ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τους παίκτες.

Μεταγραφή πριν το Πάσχα

29/04/2013
 Σε προχωρημένες επαφές με μέσο από το εξωτερικό βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και μέσα στην εβδομάδα κλείνει η μεταγραφή. Βλέπουν παίκτες Αναστασίου και Νταμπίζας.

Μεταγραφή πριν το Πάσχα
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η πρώτη μεταγραφή της ομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι «πράσινοι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση μέσου από το εξωτερικό και το θέμα αναμένεται να κλείσει πριν το Πάσχα. Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και την ακριβή θέση (αν είναι κεντρικός μέσος ή ακραίος) του ποδοσφαιριστή δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά το θέμα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και ίσως απλώς να ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την ομάδα του.

Πρόθεση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι μέσα στο Μάιο να έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο μεταγραφές (είναι πολύ κοντά ο Σωκράτης Φυτανίδης που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο) και ένα μήνα μετά να είναι συμπληρωμένο το ρόστερ για την επόμενη σεζόν, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Άλλωστε, αν η ομάδα επικρατήσει στο μπαράζ της 9ης Μαΐου με τη Skoda Ξάνθη και τελικά πάρει τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα στο Europa League, οι «πράσινοι» θα κληθούν να είναι αγωνιστικά έτοιμοι στα μέσα Ιουλίου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεχωρίσει έναν αριστερό μπακ, αλλά είναι άγνωστο αν έχουν προχωρήσει τόσο οι επαφές. Δεδομένα, πάντως, θα υπάρξει προσθήκη στη συγκεκριμένη θέση για να πλαισιωθεί ο Χουχούμης. Αντίθετα, η περίπτωση του Καμίλο Μαγιάδα μάλλον εγκαταλείπεται, καθώς ο μάνατζέρ του έχει προβάλει απαιτήσεις που κρίνονται παράλογες.

Ο Γιάννης Αναστασίου παραμένει στην Ολλανδία και θα συνεχίσει τις επαφές αλλά και την παρακολούθηση παικτών, ενώ εκτός συνόρων είναι και ο Νίκος Νταμπίζας για τον ίδιο λόγο.

* Μετά το διήμερο ρεπό, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν το απόγευμα στις προπονήσεις. Αύριο το πρωί θα γίνει μία ακόμη προπόνηση πριν την αναχώρηση για την Κύπρο και το φιλικό της Μεγάλης Τετάρτης με την Ομόνοια. Ίσως εκεί φανούν τα πλάνα για το ματς με τη Skoda Ξάνθη, για το οποίο δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Βιτόλο και Σπυρόπουλος, αλλά πιθανότατα και ο Μαυρίας.

Ουσέρο: «Θα είναι αδικία, αν…»

29/04/2013
 Την κατάκτηση του Κυπέλλου ή την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League (γιατί όχι και τα δύο;) έθεσε ως στόχο του Αστέρα Τρίπολης ο Φερνάντο Ουσέρο, μιλώντας στη SportDay.

Ουσέρο: «Θα είναι αδικία, αν…»
Σε… σταρ του Αστέρα Τρίπολης έχει μετατραπεί από το βράδυ του Σαββάτου ο Φερνάντο Ουσέρο.

Ο Ισπανός μέσος κατάφερε με δύο προσωπικά γκολ να δώσει την πρόκριση στους Αρκάδες, οι οποίοι για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

«Βάσει της εικόνας του θα είναι αδικία για τον Αστέρα Τρίπολης να ολοκληρώσει τη χρονιά με άδεια τα χέρια», τόνισε ο 29χρονος παίκτης.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Φερνάντο Ουσέρο στη SportDay

Στη φάση του 1-0 με τη φόρα που έρχεσαι στην μπάλα και με την ορθή στάση του σώματός σου, φαίνεται πως στο μυαλό σου είχες ήδη σκοράρει...

«Ακριβώς! Ηταν όλα θέμα timing. Το άτσαλο διώξιμο, ο ελεύθερος χώρος και το οπτικό πεδίο που είχα στην εστία του ΠΑΟΚ. Η μπάλα κάθισε... αναπαυτικά στο πόδι μου και πριν ακόμη σουτάρω ένιωθα ότι είχα πολλές πιθανότητες για το γκολ».

Φεύγεις για τα πανηγύρια και με ένα επίμονο τρόπο δείχνεις στην κάμερα το παπούτσι σου. Λες και ήθελες να «μιλήσει» αυτό για σένα...

«Υπήρχε λόγος. Πάνω στο παπούτσι μου έχω γράψει τα ονόματα των γονιών μου. Εβλεπαν τον αγώνα live και ήθελα να τους στείλω ένα μήνυμα για να τους ευχαριστήσω που είναι πάντα δίπλα μου. Μου λείπουν αφάνταστα, αλλά μου αρκεί που με καμαρώνουν ποδοσφαιρικά».

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέι οφ με φόντο τη 2η θέση και δη τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν σου έβαζαν το μαχαίρι στον λαιμό τι θα διάλεγες από τα δύο;

«Και τα δύο! Πλάκα κάνω. Δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο τελικός με τον Ολυμπιακό είναι ένα ματς που δεν ξέρεις τι θα σου... ξημερώσει. Από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο. Στα πλέι οφ έχουμε το βαθμολογικό μειονέκτημα των δύο πόντων, αλλά είναι μία διαδικασία έξι αγώνων που σε βάζουν σε κλίμα πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα είμαι ποδοσφαιριστής και έχω φιλοδοξίες. Ακόρεστες. Μακάρι να τα καταφέρουμε και τα δύο. Πάντως, βάσει της εικόνας του θα είναι αδικία για τον Αστέρα Τρίπολης να ολοκληρώσει τη χρονιά με άδεια τα χέρια».

Και τώρα τελικός και... Νταβίδ Φουστέρ. Ο συμπαίκτης σου στην Ελτσε την περίοδο 2008-'09. Να του μεταφέρουμε τη...χαρά σου;

«Ο Νταβίδ πάνω από όλα είναι εξαιρετικό παιδί. Υπόδειγμα επαγγελματία στο γήπεδο. Για ένα χρόνο μοιραστήκαμε τις ποδοσφαιρικές μας ανησυχίες στην Ελτσε. Ηταν από τα πρώτα άτομα που συμβουλεύτηκα μόλις είχα την πρόταση από τον Αστέρα Τρίπολης. Η επικοινωνία μας είναι συχνή. Οσο για τον τελικό; Ας χαρούμε την συμμετοχή και ο καλύτερος να κερδίσει. Εμείς, δηλαδή (σ.σ.: γελάει)...».

Κάτι τελευταίο πριν πας για ένα ποτήρι σανγκρία -και δικαιωματικά- στο σπίτι του Ρουμπέν (σ.σ.: Ράγιος). Τα άστρα τι λένε για το μέλλον σου; Το συμβόλαιό σου εκπνέει τον Ιούνιο του 2014...

«Ας περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά και έχει ο Θεός. Κλείνω δύο χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης και δεν σου κρύβω ότι νιώθω λες και είμαι... 10! Εχω βρει την ταυτότητά μου στο γήπεδο, έχω την παρέα μου έξω από αυτό και η ομάδα έχει γίνει τόσο ανταγωνιστική, σε σημείο που να σκέφτομαι πως έχω κάνει την καλύτερη επιλογή στην Ελλάδα. Έχει κανείς αμφιβολία;».

Όλοι δίπλα στον Μελισσανίδη

29/04/2013
 Πρωτοφανή στήριξη από επιφανείς και μη φίλους της ΑΕΚ έχει βρει το εγχείρημα του Δ. Μελισσανίδη για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πλάνο του «τίγρη» για την ομάδα και η αναμονή για τους μετόχους.

Όλοι δίπλα στον Μελισσανίδη
Κιτρινόμαυρη πανστρατιά έχει δημιουργηθεί γύρω από το Δημήτρη Μελισσανίδη με στόχο την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και κατ’ επέκταση τη δημιουργία μίας νέας και ισχυρής ΑΕΚ.

Η πρωτοβουλία του «τίγρη» να τρέξει το θέμα της ανέγερσης νέου «σπιτιού» για την ομάδα στην ιστορική της έδρα έχει βρει πρωτόγνωρη ανταπόκριση, όχι μόνο από οικονομικά ισχυρούς φίλους της ομάδας, όπως οι Πόλυς Χατζηιωάννου, Πέτρος Παππάς, Γκίκας Γκούμας. Ακόμη και φίλαθλοι της «Ένωσης» που έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιορισμένη οικονομική δυνατότητα έχουν εκφράσει την πρόθεση με όσα μέσα διαθέτουν να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Αυτή η συσπείρωση έχει ενθουσιάσει και τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος βλέπει πως δεν είναι μόνος του κι εκτιμά πως με τέτοια συμπαράσταση από τον κόσμο της η ΑΕΚ όχι απλώς θα αποκτήσει σύντομα το δικό της γήπεδο, αλλά θα ξαναγίνει μεγάλη ΚΑΙ αγωνιστικά. Ήδη κάποιοι μιλούν για όραμα επιστροφής της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία και με δικό της γήπεδο σε μία διετία.

Οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και η… ραστώνη του Πάσχα δεν θα φέρει καθυστερήσεις. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν επαφές τόσο με τους υποστηρικτές του σχεδίου για το γήπεδο, όσο και με το Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας που όλα δείχνουν πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται. Μόλις ολοκληρωθούν οι πρώτες συζητήσεις και υπάρχουν απτά στοιχεία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα του γηπέδου. Κι όχι μόνο.

Αυτό που ΔΕΝ μπορεί να κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι να καθορίσει τις εξελίξεις για το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτή η ευθύνη ανήκει εν όψει και της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Μαΐου στους μετόχους και κατά βάση στον Νίκο Νοτιά και τους Supporters που έχουν τη μερίδα του λέοντος. Εκείνοι καλούνται να πάρουν την απόφαση για την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα και που όλα δείχνουν πως δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από την τρίτη. Πάντως για την ώρα ο Χιώτης εφοπλιστής αγνοείται, ενώ οι Supporters δείχνουν έτοιμοι να πράξουν όπως προστάξει ο Μελισσανίδης. Παράλληλα ο Ανδρέας Δημητρέλος αναμένεται να παραιτηθεί από την προεδρία πριν τη Γενική Συνέλευση.

Δυο παλιόφιλοι για τον ΟΦΗ

29/04/2013
 Βλέπουν Αναστόπουλο και Νιόπλια για τη θέση του προπονητή στον ΟΦΗ, μετά την επικείμενη αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη. Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις.

Δυο παλιόφιλοι για τον ΟΦΗ
Ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Νίκος Νιόπλιας είναι υποψήφιοι για την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Η μη συνέχιση της συνεργασίας με τον Γιάννη Πετράκη είναι δεδομένη, κάτι που προέκυψε από το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.

Στη λίστα για τη διάδοχη κατάσταση είναι δύο παλιοί γνώριμοι. Ο «αλενατόρε», που καθόταν και φέτος στον πάγκο της ομάδας μέχρι να αποχωρήσει για τον Ατρόμητο όπου δεν στέριωσε, αλλά και ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ομάδας που έχει στενούς δεσμούς με το Ηράκλειο, αλλά εργάζεται στην εθνική Κύπρου και σε πρώτη φάση δεν φαίνεται πολύ «ζεστός». Ήδη πάντως φημολογείται πως έχουν γίνει κάποιες διερευνητικές κρούσεις.

Η απόφαση για το διάδοχο δεν θα ληφθεί πριν το Πάσχα και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει η γενική συνέλευση των μετόχων και οι συνεπαγόμενες διοικητικές αλλαγές. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης θα είναι αυτός που θα έχει ρόλο ρυθμιστή σε όλα αυτά.

«Με τον Αναστασίου θα παίξει επιθετικά ο Παναθηναϊκός»

29/04/2013
 Περίπου 17 μήνες συνεργάστηκαν ο Χενκ Τεν Κάτε με τον Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό. Έτσι, ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» γνωρίζει πως προτίθεται να παρατάξει την ομάδα ο Έλληνας προπονητής.

«Με τον Αναστασίου θα παίξει επιθετικά ο Παναθηναϊκός»
Σίγουρος για την επιτυχία του Γιάννη Αναστασίου ως προπονητή του Παναθηναϊκού παρουσιάζεται ο Χενκ Τεν Κάτε.

Ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» τονίζει ότι ο Έλληνας προπονητής γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, όμως ακολουθεί πιστά το ολλανδικό μοντέλο και του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο.

«Χαίρομαι πολύ γι' αυτόν. Αλήθεια σας λέω, πολύ... Θα είναι φανταστική εμπειρία για τον Γιάννη να αρχίσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής από ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί έχει ένα στοιχείο που δεν είχαμε εμείς: Ξέρει την ελληνική νοοτροπία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μπορεί να προσαρμόσει πάνω σ’ αυτή το μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει
», ανέφερε αρχικά ο Ολλανδός στην εφημερίδα Goal και πρόσθεσε:

«Έχει επιθετική φιλοσοφία και ακολουθεί πιστά το ολλανδικό μοντέλο. Με είχε βοηθήσει πολύ τότε στο επιθετικό κομμάτι. Έτσι θα παίξει και στον Παναθηναϊκό. Με επιθετικό πνεύμα. Για μένα ο Γιάννης δεν είναι πλέον... Έλληνας. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο εξωτερικό. Ήταν “διεθνής” παίκτης και πλέον “διεθνής” προπονητής. Μπορεί να φέρει νέες ιδέες στην ομάδα και εύχομαι να κάνει σπουδαία πράγματα στον Παναθηναϊκό».

Γκερέιρο: «Φοβόμουν για τη ζωή μου»

29/04/2013
 Τρομοκρατημένος από όσα βίωσε στην ΑΕΚ δήλωσε στον πολωνικό Τύπο ο Ρότζερ Γκερέιρο. «Φοβόμουν για τη ζωή μου», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε πως θα κάνει το παν για να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα.

Γκερέιρο: «Φοβόμουν για τη ζωή μου»
Τραυματική ήταν η φετινή εμπειρία με την ΑΕΚ για τον Ρότζερ Γκερέιρο. Ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε στον Τύπο της… δεύτερης πατρίδας του, Πολωνίας, για την κατάσταση που βίωσε αναφέροντας πως έφτασε να φοβάται για τη ζωή του.

Χαρακτήρισε θαύμα που η ομάδα κατάφερε να παλεύει μέχρι τέλους για τη σωτηρία της, ενώ ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από την Ελλάδα και ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν επικίνδυνα. Οι παίκτες της ΑΕΚ απέφυγαν τους προπηλακισμούς μετά βίας. Στο τέλος της σεζόν όλοι έκλαιγαν. Τι έχει γίνει; «Η ΑΕΚ εδώ και καιρό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Στο σύλλογο επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και αναγκάστηκε να παίξει με παίκτες από τις ακαδημίες της, που δεν είχαν ξαναπαίξει στο πρωτάθλημα. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, αλλά στο τέλος υποβιβαστήκαμε. Είναι θαύμα που παλέψαμε μέχρι το τέλος».

-Πριν από λίγες εβδομάδες οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ήθελαν να δείρουν τους παίκτες. Έπρεπε να τρέξετε για να σωθείτε… «Είναι κάτι που έχω ζήσει κι άλλες φορές στην Ελλάδα. Το χειρότερο ήταν σε έναν αγώνα με εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ. Όταν η ζωή ή η υγεία σου εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορείς να τρέξεις για να γλιτώσεις, δεν είναι αστείο. Όταν μένεις στα αποδυτήρια επειδή φοβάσαι να βγεις έξω, το ποδόσφαιρο χάνει τη σημασία του. Αντί να απολαμβάνεις το παιχνίδι, φοβάσαι για τη ζωή σου. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό».

-Άρα είναι ώρα να φύγεις από την ΑΕΚ;
«Σίγουρα. Το συμβόλαιό μου έληξε. Θα διεκδικήσω από την ομάδα τα χρήματα που μου οφείλονται, γιατί έχω να πληρωθώ εδώ και δύο χρόνια. Θα πάω όπου χρειαστεί για να πάρω τα χρήματά μου. Σε λίγες μέρες θα επιστρέψω στη Βραζιλία και θα εξετάσω προτάσεις από άλλες ομάδες».

-Θα ήθελες να ξαναπαίξεις στη Λέγκια; «Σίγουρα. Αγωνιζόμενος στην Πολωνία θα είχα περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψω στην εθνική ομάδα. Η Λέγκια είναι προτεραιότητά μου αν επιστρέψω στην Πολωνία. Όμως είμαι επαγγελματίας κι αν η Λέγκια δεν ενδιαφέρεται για μένα, θα εξετάσω κάθε πρόταση από την Πολωνία».

-Είδες τον φίλο σου τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στον αγώνα με τη Ρεάλ; «Τον είδα και χάρηκα πάρα πολύ, γιατί είναι φίλος μου. Έχουμε παίξει μαζί στην εθνική Πολωνίας και στη Λέγκια. Φαινόταν εδώ και καιρό ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, αλλά κανένας δεν περίμενε, ούτε και ο ίδιος ο Ρόμπερτ, πως θα έβαζε τέσσερα γκολ απέναντι στη Ρεάλ. Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο χρειάζεσαι τη βοήθεια του Θεού και ο Ρόμπερτ την είχε».

-Η Ντόρτμουντ πάει καλά, αλλά η εθνική Πολωνίας έχει προβλήματα. Θα ήθελες να επιστρέψεις για να τη βοηθήσεις; «Φυσικά και θα το ήθελα. Πάντα λέω πως είμαι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, όποιος κι αν είναι. Αν και η ΑΕΚ είχε μία πολύ άσχημη σεζόν και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, εγώ δεν έχω να ντρέπομαι για τίποτα. Πολλές φορές βραβεύτηκα σαν κορυφαίος του αγώνα από τους δημοσιογράφους και βλέποντας την αγωνιστική μου κατάσταση με έχουν ρωτήσει πολλές φορές πότε θα επιστρέψω στην εθνική Πολωνίας. Δεν έχω κανένα σημάδι από την ομοσπονδία, αλλά δεν τα παρατάω. Ακόμη δεν είμαι ούτε 31 ετών και πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω».

Επίκειται συνάντηση με τον πρόεδρο

29/04/2013
 Μέσα στις επόμενες μέρες ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση του Γιώργου Χριστοβασίλη με τον Γιάννη Χριστόπουλο, οι οποίοι θα συζητήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Επίκειται συνάντηση με τον πρόεδρο
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να σημειωθούν εξελίξεις στον ΠΑΣ, αφού ο Γιώργος Χριστοβασίλης βρίσκεται στα Γιάννενα για το Πάσχα και εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν κάποιες υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα.

Προτεραιότητα αποτελεί το θέμα του Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος αναμένεται να έχει συζητήσεις με τον πρόεδρο του συλλόγου για το μέλλον της συνεργασίας τους.

Αυτή τη στιγμή «υπάρχει αμοιβαία διάθεση για ανανέωση του συμβολαίου» του 42χρονου προπονητή, όμως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρξει ταύτιση απόψεων όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν και την ικανοποίηση ορισμένων ζητημάτων που θέλει ο Έλληνας τεχνικός.

Πάντως, οι πιθανότητες συγκλίνουν προς την παραμονή του Χριστόπουλου στον πάγκο των Ηπειρωτών.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου