ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ο Θρύλος για 12+1 και ο αιώνιος στη... 1!

Ο Θρύλος για 12+1 και ο αιώνιος στη... 1!

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει εννέα Κούπες μέχρι στιγμής και πηγαίνει πρόσω ολοταχώς για τέσσερις ακόμη μέχρι το φινάλε της σεζόν!
Η φράση "Οι Κούπες είναι αμέτρητες..." ακούγεται σε σύνθημα του μεγάλου εν Ελλάδι αντιπάλου. Το αν απηχεί την πραγματικότητα, όσοι ζουν σε αυτή την χώρα και ασχολούνται -έστω και επιδερμικά- με τον ελληνικό αθλητισμό, μπορούν να κρίνουν. Όπως το εννοεί το "αμέτρητες" ο καθένας. Περί ορέξεως...
Η φετινή σεζόν πάντως μάλλον με... ξηρασία μοιάζει περισσότερο, αφού μια Κούπα όλη κι όλη έχει καταλήξει σε "πράσινα" χέρια και το πιθανότερο είναι πως για την αγωνιστική περίοδο 2012-13 θα μείνουν με δαύτην. Ο λόγος για το Κύπελλο στο μπάσκετ, το τρίτο κατά σειρά τρόπαιο του αθλήματος.

Το θέμα είναι όμως το τι κάνει την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός στα ίδια ακριβώς αθλήματα, με τους ίδιους αντιπάλους, κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Το κοντέρ μέχρι στιγμής γράφει τον αριθμό "εννέα" και έπονται τέσσερις ακόμα τίτλοι για τον αριθμό "12+1". Η κοινή λογική λέει ότι σε κάτι τέτοιο οδεύει ο Σύνδεσμος, ο οποίος διάγει μια από τις πλέον παραγωγικές σεζόν της ιστορίας του. Αν όχι την πιο παραγωγική...


Τι έχει πάρει μέχρι τώρα...

Στο ποδόσφαιρο, η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε το νταμπλ. Πήρε το πρωτάθλημα με διαφορά 15 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και... 37 από τον έκτο Παναθηναϊκό. Αν και δε νίκησε κανέναν από τους δυο φέτος, έχοντας τέσσερις ισοπαλίες, ήταν έτη φωτός μπροστά στη βαθμολογία. Παράλληλα, έκανε δικό του και το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης (3-1). Όσο για την Κ-20 του Μπερντ Στορκ, πήρε επίσης το πρωτάθλημα και συμπεριλαμβάνουμε αυτή την ομάδα, διότι υπάρχει και το "NextGen Series", εν ολίγοις είναι κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα υποδομών!

Στο μπάσκετ, το Κύπελλο χάθηκε στον τελικό της ντροπής με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Ελληνικού, που θα έπρεπε να έχει διακοπεί από το χτύπημα στον Κάιλ Χάινς στην προθέρμανση και μετά τα όσα έγιναν μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων. Το τελικό 81-78 έμεινε σε δεύτερη μοίρα έπειτα από τις σκηνές που προηγήθηκαν. Όσο για την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έκανε το "back to back" όπως μόνο η Γιουγκοπλάστικα και η Μακάμπι έχουν πετύχει, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η καλύτερη σε όλη την Ευρώπη!

Από εκεί και πέρα, υπάρχει το βόλεϊ ανδρών και γυναικών, που έχουν κάνει το ασύλληπτο "5 στα 5"... Στους άνδρες, αρχή έγινε με το Λιγκ Καπ, νικώντας στο Βραχάτι την Κηφισιά με 3-0 σετ, πήρε το Κύπελλο με αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου στη Σαντορίνη (3-0 σετ), ενώ κατέβαλλε την αντίσταση του Παμβοχαϊκού στους τελικούς του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 3-1 νίκες. Όσο και για τις γυναίκες, το συγκρότημα του Τέλη Σωτήρχου είχε φέτος την πιο επιτυχημένη πορεία της ιστορίας του. Πήρε το πρωτάθλημα, κάνοντας μια απίστευτη ανατροπή με την ΑΕΚ (3-2 στις νίκες), ενώ κατάφερε να σηκώσει και το Κύπελλο μερικές ημέρες μετά στη Σαντορίνη, επικρατώντας στον τελικό με 3-1 σετ.

Τι κυνηγάει...

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μπροστά ο στόχος τεσσάρων τροπαίων που κυνηγάει ο Ολυμπιακός μέχρι τη λήξη της σεζόν. Οι πιθανότητες μάλιστα είναι με το μέρος του, αφού έχει το πάνω χέρι και είναι το μεγάλο φαβορί για να τα καταφέρει. Έχει το "know how"...

Ο Ολυμπιακός κυνηγάει ακόμα το νταμπλ στο πόλο ανδρών. Βρίσκεται στο 1-1 με τη Βουλιαγμένη στους τελικούς, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, ενώ έχει προκριθεί και στο Final-4 του Κυπέλλου. Στο πόλο γυναικών, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και στους διαφαινόμενους τελικούς με την Βουλιαγμένη έχει τον πρώτο λόγο, όπως έδειξε και η κανονική περίοδος.

Για... κερασάκι, αφήνουμε το πρωτάθλημα μπάσκετ και τους επικείμενους τελικούς με τον αιώνιο αντίπαλο, όπου ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα "σκήπτρα" του. Όχι, δεν θα είναι εύκολο, ούτε ο Παναθηναϊκός είναι "παίξε-γέλασε". Εντούτοις, ο Πρωταθλητής Ευρώπης έχει αποδείξει την τελευταία διετία ότι έχει τον τρόπο να τα καταφέρνει. Άλλωστε, ο τίτλος περνάει από το ΣΕΦ. 'Όποιος θέλει, ας τον αμφισβητήσει...

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου