ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μπαρτζώκας: "Τα καλύτερα μας ματς στο Final-Four"

Μπαρτζώκας: "Τα καλύτερα μας ματς στο Final-Four"

Ο κόουτς Μπαρτζώκας χαρακτήρισε ως τα καλύτερα παιχνίδια του Ολυμπιακού τα ματς που έκανε στο Final-Four, βάσει κιόλας σπουδαιότητας, ενώ στρέφει την προσοχή του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο μπουγέλο που δέχτηκε. Δείτε το βίντεο.
Κατά την διάρκεια της πτήσης της επιστροφής από το Λονδίνο στην Αθήνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο διαδίκτυο. Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε πάρα πολύ δύσκολο το γεγονός πως οι Πειραιώτες κατέκτησαν για δεύτερη σερί σεζόν το Πρωτάθλημα, χαρακτήρισε ως τα καλύτερα ματς των Πειραιωτών τα δύο που έδωσε στο Final-Four, αναφέρθηκε στο μπουγέλο που δέχτηκε, μίλησε για το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει αυτή την υπέροχη παρέα, ενώ στρέφει την προσοχή του για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Δείτε το βίντεο.
-Τελικά το repeat ήταν πιο δύσκολο από το πρώτο Ευρωπαϊκό;

"Για το ποιο ήταν το δύσκολο, θα πρέπει να το ρωτήσετε στους ανθρώπους που ήταν "παρών" και είχαν συμμετοχή και στα δύο Πρωταθλήματα Ευρώπης που κατακτήθηκαν. Για εμένα που συμμετείχα στο δεύτερο, μπορώ να πω πως ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο! Τόσο λόγω της δυσκολίας της φετινής διοργάνωσης, όσο και της αμφισβήτησης που δεχτήκαμε γενικά. Ξέρετε πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Αλλά ίσως όλη αυτή η διαδικασία που περάσαμε μας κάνει τώρα ακόμη πιο χαρούμενους.

-Οι Αμερικανοί λένε πως η δουλειά δεν τελείωσε, έχουμε και το πρωτάθλημα, έτσι δεν είναι;

"Εννοείται πως η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Η δουλειά τελειώνει το καλοκαίρι. Έχουμε μπροστά μας έναν εξίσου σημαντικό στόχο για εμάς, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, και ελπίζω μετά από δυο μέρες να έχουμε τα μυαλά μας μέσα στο κεφάλι μας, γιατί τώρα είναι λογικό να πετάμε στα σύννεφα, όπως συμβαίνει τώρα (η συνέντευξη δόθηκε μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής). Ελπίζω σε δυο μέρες να είμαστε έτοιμοι ώστε να συνεχίσουμε για να εκπληρώσουμε τον επόμενο στόχο μας".

-Ήταν άραγε τα δύο ματς στο Final-Four τα δύο καλύτερα παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος; Τι έκανε σωστά και προετοιμάστηκε τόσο καλά για αυτά τα δύο σημαντικά ματς;

"Με την ζυγαριά της σπουδαιότητας των παιχνιδιών, ήταν σίγουρα τα πιο σημαντικά, γιατί ήταν δύο παιχνίδια Final-Four. Σίγουρα είχαμε πάρα πολύ καλή απόδοση και στα δύο, με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, αλλά πιστεύω πως μέσα στη σεζόν κάναμε και ορισμένα άλλα επίσης εξαιρετικά ματς. Για παράδειγμα ήμασταν πολύ καλοί μέσα στο Κάουνας κόντρα στην Ζαλγκίρις, η οποία τότε ήταν πλήρης. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά παίξαμε καταπληκτικά. Πάντως, λόγω σπουδαιότητας θα ξεχωρίσω και εγώ τα δύο τελευταία, κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο."

-Η κίνηση να έρθουν οι παίκτες σου και να σας μπουγελώσουν, τόσο εσένα τον κόουτς, όσο και τον Βασίλη Σπανούλη, είναι ένα δείγμα πως αυτή η ομάδα είναι πραγματική ΟΜΑΔΑ! Έτσι δεν είναι;

"Η πραγματική ομάδα φάνηκε από τον τρόπο που κατέκτησε το τρόπαιο. Τα μπουγέλα ήταν λίγο σαν ξέσπασμα. Άλλωστε, όπως ξέρετε, πολλά από τα παιδιά της ομάδας μας είναι και νεαρά στην ηλικία και το έχουν στον τρόπο διασκέδασης τους. Εμένα προσωπικά μου θύμισε τα νιάτα μου. Εμένα προσωπικά μου θύμισε τα νιάτα μου. Στο σχολείο τα κάναμε αυτά. Είχα πολλά χρόνια να συμμετάσχω σε μπουγέλο, αλλά αν η αφορμή ήταν ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο, τότε καλώς έγινε!"

-Κάθε φορά που ένας έπεφτε στο παρκέ, τέσσερις πήγαιναν να τον σηκώσουν, δηλαδή οι υπόλοιποι που ήταν όρθιοι. Και αν κάποιος τσακωνόταν, οι υπόλοιποι τέσσερις πήγαιναν να του ζητήσουν τον λόγο. Είναι ένα σημάδι του "δεσίματος" αυτής της ομάδας;

"Για όσους ξέρουν από ομαδικά σπορ, αυτή είναι μία εκδήλωση συναδελφικότητας και αλληλεγγύης. Δεν χρειάστηκε η ομαδικότητα μας να επιβεβαιωθεί στο Final-Four. Όσοι βρίσκονται κοντά σε αυτή την ομάδα και την υποστηρίζουν, ξέρουν καλά τι συμβαίνει.

Δείτε σε βίντεο την συνέντευξη με τον Γιώργο Μπαρτζώκα:

 

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου