ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

H Eυρωπη παιζει μπαλλα..

H Eυρωπη παιζει μπαλλα...

15/05/2013

Καλοκαίρι αλλαγών στους πάγκους της Premier League

Τέσσερις από τους προπονητές των ομάδων που θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα της Premier League αποχωρούν. Διαβάστε τι ισχύει στην κάθε περίπτωση, ποιοι θα τους αντικαταστήσουν και ποια ήταν τα πρώτα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι πριν την ανακοίνωση της διαδοχής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τον Ντέιβιντ Μόγιες.
Εντελώς διαφορετική θα είναι η Premier League της επόμενης χρονιάς με τις αλλαγές που θα γίνουν να είναι πολλές.
Όχι μόνο φεύγει μετά από σχεδόν 27 χρόνια από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όχι μόνο εγκαταλείπει μετά από 11 χρόνια το "Γκούντισον Παρκ" ο Ντέιβιντ Μόγιες, αλλά σε αλλαγή προπονητή θα είναι και οι Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.
 
Οι τέσσερις δηλαδή από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα θα αλλάξουν τεχνικό, κάτι που συμβαίνει σπάνια σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα από τα μεγάλα. Οι περιπτώσεις βέβαια διαφέρουν αρκετά η μία από την άλλη, αλλά δεν παύει το συγκεκριμένο στατιστικό να είναι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα να κάνει το καλοκαίρι που έρχεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Η απόλυση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η οποία ήταν αναμενόμενη ιδίως μετά την ήττα στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας από τη Γουίγκαν, ήταν το τελευταίο γεγονός που αφορά προπονητή στην Premier League και με αυτή την αφορμή το Sport24.gr καταγράφει τι ισχύει στην κάθε ομάδα από τις προαναφερθείσες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Από τη νέα σεζόν η Γιουνάιτεντ δε θα έχει στον πάγκο της τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για πρώτη φορά επί εποχής Premier League. Ο 71χρονος αποφάσισε να εγκαταλείψει τους πάγκους, καθώς ο ίδιος είπε πως θέλει να σταθεί κοντά στη γυναίκα του, η οποία έχασε την αδερφή της που ταυτόχρονα ήταν και η καλύτερή της φίλη. Έτσι οι "κόκκινοι διάβολοι" κλήθηκαν να ψάξουν προπονητή σε συνεργασία με τον ίδιο τον Φέργκι.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Φέργκιουσον άπαντες ήξεραν πως ο Ντέιβιντ Μόγιες ήταν ο άνθρωπος που θα τον αντικαταστήσει. Ωστόσο, οι μέρες περνούν και έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορες φήμες σχετικά με το ποιος ήταν ο πρώτος στόχος. Η πορτογαλική "Record" ανέφερε τις προάλλες πως οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ είχαν στραφεί αρχικά στον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος αρνήθηκε καθώς προτιμά για οικογενειακούς λόγους το Λονδίνο.
Από την άλλη, ο Julien Laurens, Γάλλος δημοσιογράφος που εργάζεται στην Parisien και το ESPN, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως "μία πολύ αξιόπιστη πηγή είπε στην Parisien πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πάρει τηλέφωνο τον Κάρλο Αντσελότι την προηγούμενη εβδομάδα και του είχε ζητήσει να τον διαδεχτεί. Εκείνος έμεινε έκπληκτος, κολακεύτηκε αλλά ευγενικά απέρριψε την πρόταση. Έτσι ο Φέργκιουσον στράφηκε στη δεύτερη επιλογή του τον Ντέιβιντ Μόγιες".
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο νυν τεχνικός της Έβερτον επελέγη από τους πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι του έδωσαν συμβόλαιο έξι ετών. Ήδη έχουν βγει οι πρώτες φήμες με τον Μόγιες να καλοβλέπει τους Λέιτον Μπέινς και Μαρουάν Φελαίνί, δύο παίκτες που γνωρίζει καλά. Την ίδια στιγμή θα κληθεί να διαχειριστεί την περίπτωση του Γουέιν Ρούνεϊ με τον οποίο ήταν στα μαχαίρια πριν λίγα χρόνια. Βέβαια σε όλα αυτά θα έχει και τη βοήθεια του Φέργκιουσον, διευθυντή ποδοσφαίρου της Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Σίτι

Ήταν δεδομένο πως μετράει ώρες στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι μετά την ήττα από τη Γουίγκαν, η οποία άφησε τους "πολίτες" χωρίς κάποιον μεγάλο τίτλο (σ.σ. στην αρχή της σεζόν πήραν το Community Shield). Όσο κι αν τον συμπαθούσαν οι οπαδοί η διοίκηση δεν μπορούσε να παρατείνει άλλο τη συνεργασία της με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος απολύθηκε το βράδυ της Δευτέρας.
Οι άνθρωποι της Σίτι, μάλιστα, δεν υπολόγισαν ούτε την πολύ μεγάλη αποζημίωση που θα έπρεπε να πάρει ο Ιταλός, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές τα βρήκαν στα 7,5 εκατομμύρια λίρες με τον πρώην τεχνικό της Ίντερ να είναι ενοχλημένος καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν για το μέλλον του στον σύλλογο.
Η σχέση του με τους Φεράν Σοριάνο, εκτελεστικό διευθυντή, και Τσίκι Μπεγκιριστάιν, αθλητικό διευθυντή, όπως και με τους παίκτες δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και αυτό του κόστισε. Οι δύο Ισπανοί έχουν ήδη αναλάβει να βρουν και τον αντικαταστάτη του, ο οποίος θα είναι εκτός εξαιρετικού απροόπτου ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Με τον Χιλιανό τεχνικό έχει συναντηθεί ο Μπεγκιριστάιν και το ενδιαφέρον των "πολιτών" πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
Η "As" την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίαζε τελειωμένη υπόθεση την πρόσληψή του, αλλά το BBC ισχυρίζεται πως ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. Την ίδια στιγμή η "Telegraph" αναφέρει πως οι δικηγόροι έχουν επικοινωνήσει αλλά και πως ακόμα υπάρχει μόνο προφορική συμφωνία. Όλα, όμως, δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν τελικά. Όσο για το εμπόδιο της Μάλαγα, με την οποία ο Πελεγκρίνι έχει συμβόλαιο, αυτό θα ξεπεραστεί εύκολα καθώς υπάρχει ρήτρα 3.3 εκατομμυρίων λιρών. Τέλος, μαζί του στο 'Έτιχαντ" ο προπονητής της Μάλαγα θα ήθελε να πάρει και τον Ίσκο, ο οποίος έχει ρήτρα 27 εκατομμυρίων λιρών.

Τσέλσι

Από τη μέρα που υπέγραψε στην Τσέλσι γνώριζε πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Ακόμα κι αν ο ίδιος πίστευε πως μπορεί με τις ικανότητές του να αναστρέψει τα δεδομένα αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί. Κέρδισε τους παίκτες μετά από κάποιο καιρό, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά δεν κατάφερε ν' αλλάξει την άποψη των οπαδών και των δημοσιογράφων.
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς εκτιμά πολύ τον Ράφα Μπενίτεθ, όμως, γνωρίζει πως δεν μπορεί να πάει κόντρα στους οπαδούς. Δεν το έκανε άλλωστε ούτε πέρυσι όταν αποφάσισε να κρατήσει τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, παρόλο που γνώριζε πως αυτό ήταν λάθος. Έτσι ο Μπενίτεθ μπορεί να ολοκληρώσει τη χρονιά έχοντας εξασφαλίσει στην Τσέλσι το Europa League και τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, αλλά θα κουνίσει μαντίλι.
Ποιος θα τον διαδεχτεί; Όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης έχουν γράψει πολλάκις πως αυτός θα είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στο Λονδίνο και για την οικογένειά του και τόσο αυτός όσο και ο Αμπράμοβιτς είναι διατεθειμένοι να βάλουν στην άκρη τους εγωισμούς τους και τις διαφορές του παρελθόντος που οδήγησαν στο διαζύγιο.
Ωστόσο, η ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης κάνει το έργο της Τσέλσι πιο δύσκολο. Τα χρήματα είναι πολλά και οι "μπλε" παρουσιάζονται σκεπτικοί. Αν, όμως, η Ρεάλ πείσει τον Κάρλο Αντσελότι ή τον οποιονδήποτε άλλο προπονητή έχει στη λίστα της να αντικαταστήσει τον Μουρίνιο, τότε θα βρεθεί η φόρμουλα για να γυρίσει στο Λονδίνο ο τελευταίος μαζί με ένα από τα παιδιά του, τον Μικαέλ Εσιέν, που φέτος ήταν δανεικός στους Μαδριλένους.

Έβερτον

Τα πράγματα μόνο ξεκάθαρα δεν είναι στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ. Είναι η μοναδική από όσες αναφέρονται στο κείμενο που δεν έχει κατασταλάξει στον επόμενο τεχνικό. Το κενό που θα αφήσει ο Μόγιες είναι αναμφίβολα μεγάλο, όμως, κανείς δε θα μπορούσε να αποτρέψει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που του είχε γίνει πρόταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ως τώρα τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αρκετά με την πρώτη σοβαρή υποψηφιότητα χρονικά να είναι αυτή του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Τα αγγλικά Μέσα τις πρώτες ώρες θεωρούσαν πως ο Ισπανός είναι ακλόνητο φαβορί ειδικά σε περίπτωση υποβιβασμού της Γουίγκαν. Ταυτόχρονα υπήρξε και η φημολογία περί Φιλ Νέβιλ, με κάποια άλλα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως θα τον ήθελε για βοηθό του στη Γιουνάιτεντ ο Μόγιες.
 
Ωστόσο, λίγο μετά φάνηκε να παίρνει προβάδισμα ο Μάλκι Μακάι, ο άνθρωπος που ανέβασε φέτος την Κάρντιφ για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League κατακτώντας παράλληλα και την Championship. Η Έβερτον χτύπησε την πόρτα της ουαλικής ομάδας για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της, όμως, κρατάει στο μανίκι της κι έναν ακόμη άσσο, σε μία επιλογή εντελώς ριζοσπαστική και ξεχωριστή από τις υπόλοιπες.
Ο λόγος για τον Βίτορ Περέιρα, τον προπονητή της Πόρτο, ο οποίος είναι μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους "δράκους". Το συμβόλαιο του Πορτογάλου εκπνέει το καλοκαίρι κι ως τώρα δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση από την ομάδα του. Όπως αναφέρει και η "Liverpool Echo" υπάρχουν άνθρωποι που τον εκτιμούν στα "ζαχαρωτά", τα οποία θα χρειαστεί να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού τους και τη νοοτροπία τους αν προβούν στη συγκεκριμένη πρόσληψη. Να σημειωθεί πως σε αντίθεση με όλους τους άλλους συλλόγους η Έβερτον δεν έχει μπει ακόμα σε διαπραγματεύσεις, καθώς περιμένει να ολοκληρωθεί η χρονιά και να πορευτεί με ηρεμία.

 Primiera Divizion

Μέσι: "Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να αλλάξει το στυλ που αγωνίζεται"

Ο Λιονέλ Μέσι σε συνέντευξη που έδωσε σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Μπαρτσελόνα είναι κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος, αλλά κι ότι είναι δύσκολο να αλλάξουν αγωνιστική φιλοσοφία οι Καταλανοί.
Συνέντευξη σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης έδωσε ο Λέο Μέσι, όπου μίλησε για όλα. Ο Αργεντινός, ο οποίος έλειψε πολύ από τα τελευταία ματς της Μπαρτσελόνα λόγω του τραυματισμού του, σίγουρα δεν αντέχει να βλέπει τα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας από τον πάγκο.
"Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, ειδικότερα γιατί είχαμε σαν αντίπαλο στην κούρσα την Ρεάλ, η οποία έχει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου", ήταν τα λόγια του Μέσι.
Ο Αργεντινός συνέχισε λέγοντας: "Θέλω να αγωνίζομαι όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο".
"Είναι αλήθεια ότι η απουσία του Τίτο Βιλανόβα ήταν σημαντική. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ρόουρα ή οι άνθρωποι της ομάδας δεν έκαναν καλή δουλειά, αλλά η απουσία του πρώτου προπονητή φαινόταν".
Μάλιστα, για τον Μέσι η Μπαρτσελόνα όπως είπε κι ίδιος είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός σύλλογος. "Όποιος έρχεται εδώ δεν μεγαλώνει μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και σαν άνθρωπος. Είμαι σχεδόν όλη μου τη ζωή εδώ, από τα 13 μου. Νομίζω ότι έχω ζήσει πιο πολύ εδώ παρά στην Αργεντινή".
Όσο για το ότι οι "μπλαουγκράνα" φέτος δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Champions League δήλωσε: "Δεν μπορούμε κάθε χρόνο να σηκώνουμε όλα τα τρόπαια, αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την αγωνιστική φιλοσοφία και το στυλ που παίζουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά".
Τέλος, αναφορικά με το τι θα φέρει το μέλλον για τον ίδιο, ο Αργεντινός είπε: "Πολλές φορές έχω πει ότι θα ήθελα να αγωνιστώ μια μέρα στην Αργεντινή, αλλά προς το παρόν το μόνο που σκέφτομαι είναι η Μπαρτσελόνα".

ΙΤΑΛΙΑ

Ενδιαφέρεται για παίκτες της Ρεάλ η Μίλαν

Η συνάντηση που θα έχουν ο Φλορεντίνο Πέρεθ και ο Αντριάνο Γκαλιάνι με την ευκαιρία του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ, «πυροδότησε» μεταγραφικά σενάρια στον ιταλικό Τύπο.

Ενδιαφέρεται για παίκτες της Ρεάλ η Μίλαν
Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ, ανάμεσα στη Μπενφίκα και την Τσέλσι, αναμένεται να μαζέψει στο Άμστερνταμ παράγοντες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ και ο στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι. Τους δύο άντρες συνδέει μια ειλικρινής και θερμή σχέση και, ήδη, έχουν προγραμματίσει να βρεθούν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Ο ιταλικός Τύπος, πληροφορούμενος τη συνάντηση αυτή, ξεκίνησε τις υποθέσεις σχετικά με τα θέματα της συζήτησης των δύο αντρών και, αναπόφευκτα, κατέληξε σε μεταγραφικά σενάρια.

Σύμφωνα με όσα γράφονται στην «Corriere dello sport», ο Γκαλιάνι φέρεται αποφασισμένος να κάνει κρούση για την απόκτηση όσων ποδοσφαιριστών θεωρούνται οι… εκλεκτοί του Ζοσέ Μουρίνιο και αναμένεται να βρεθούν σε δύσκολη θέση αν ο Πορτογάλος αποχωρήσει από τη «Βασίλισσα» το καλοκαίρι.

Τα ονόματα που αναφέρονται είναι πολλά και σημαντικά. Ο Ντιέγκο Λόπεθ, ο Πέπε, ο Άνχελ Ντι Μαρία και ο Λούκα Μόντριτς φέρονται να αποτελούν μεταγραφικούς στόχους της Μίλαν, η οποία θα προσπαθήσει, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, να εξασφαλίσει την αγορά τους, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να ξοδέψει τεράστια ποσά.

Με δεδομένη, πάντως, τη… σφιχτή οικονομική πολιτική που ακολουθούν οι άνθρωποι της Μίλαν από το περασμένο καλοκαίρι, γίνεται σαφές που οι υποθέσεις των παραπάνω παικτών θεωρούνται εξαιρετικά δύσκολες.

Με τριετή φυλάκιση απειλείται ο βοηθός του Κόντε

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2011.

Με τριετή φυλάκιση απειλείται ο βοηθός του Κόντε
Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2011 συνέβη ένα τραγικό, όσο και παράξενο, αυτοκινητιστικό δυστύχημα στον ιταλικό αυτοκινητόδρομο Α4. Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και ανατράπηκαν καθώς ταξίδευαν με κανονική ταχύτητα. Πάνω στο ένα έπεσε ένα τρίτο αμάξι, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να φρενάρει. Από τα συντρίμμια των τριών αυτοκινήτων άρχισαν να βγαίνουν οι επιβαίνοντες, οι οποίοι δεν έφεραν σοβαρά τραύματα, αλλά ήταν σοκαρισμένοι.

Εκείνη τη στιγμή έφτανε στο σημείο της σύγκρουσης με μεγάλη ταχύτητα, αλλά κάτω από το επιτρεπόμενο όριο, το αυτοκίνητο πολυτελείας που οδηγούσε ο πρώην αμυντικός της Γιουβέντους και νυν βοηθός του Αντόνιο Κόντε, Μάσιμο Καρέρα. Ο Καρέρα δεν είδε τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα μέσα στο σκοτάδι και έπεσε με δύναμη πάνω σε ένα από αυτά, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο δύο 23χρονων φοιτητριών και τον σοβαρό τραυματισμό μίας τρίτης.

Στη δίκη που ακολούθησε και που ολοκληρώνεται εντός των ημερών, ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, στον Μάσιμο Καρέρα. Η απόφαση, ωστόσο, θα παρθεί από το προεδρείο του Δικαστηρίου και αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Αγοράζει τον Γκαργκάνο η Ίντερ

Παίκτης της Ίντερ και με τη… βούλα θα είναι από το καλοκαίρι ο Βάλτερ Γκαργκάνο, αφού η διοίκηση των «νερατζούρι» αποφάσισε να πληρώσει τη ρήτρα και να τον αποκτήσει από τη Νάπολι.

Αγοράζει τον Γκαργκάνο η Ίντερ
Το περασμένο καλοκαίρι αποχαιρετούσε τη Νάπολι και μετακόμιζε στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ίντερ. Ωστόσο, δεν είπε «αντίο» στους φίλους της ομάδας του ιταλικού Νότου, αφού είχε δοθεί δανεικός για έναν, μόνο, χρόνο. Ο Βάλτερ Γκαργκάνο, όμως, φαίνεται πως θα το πει το «αντίο» αυτό, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, η διοίκηση της Ίντερ προτίθεται να πληρώσει τη ρήτρα στη Νάπολι και να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του.

Αν και ο παίκτης δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του τους «νερατζούρι» και τον τελευταίο καιρό όλα έδειχναν πως θα επέστρεφε στους «παρτενοπέι», τις τελευταίες ώρες παρατηρήθηκε μια αλλαγή στη στάση της διοίκησης, η οποία ήρθε σε επαφή με αυτή της Νάπολι και συμφώνησαν σε όλα.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, στα ταμεία της Νάπολι θα μπουν περίπου 5 εκατ. ευρώ τον ερχόμενο Ιούλιο και ο παίκτης θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην ομάδα του Μιλάνου. 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ


«Δεν ενδιαφέρεται για τον Ρούνεϊ η Μπάγερν»

Η Μπάγερν Μονάχου δεν κινήθηκε για την απόκτηση του Γουέιν Ρούνεϊ, παρά τα δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων, όπως αποκάλυψε ο Αθλητικός Διευθυντής των Βαυαρών, Ματίας Ζάμερ.

«Δεν ενδιαφέρεται για τον Ρούνεϊ η Μπάγερν»
Από την ημέρα που κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Γουέιν Ρούνεϊ ζήτησε να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πολλές είναι οι ομάδες που φέρονται ως υποψήφιες να τον αποκτήσουν. Μία από αυτές είναι η Μπάγερν Μονάχου, αν λάβουμε υπόψη μας τα δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων.

Ο Αθλητικός Διευθυντής των Βαυαρών, Ματίας Ζάμερ, όμως, διέψευσε πως το όνομα του Άγγλου επιθετικού απασχολεί τους πρωταθλητές Γερμανίας. «Σέβομαι απεριόριστα τον Γουέιν Ρούνεϊ και αναγνωρίζω την ποδοσφαιρική του αξία. Όμως ποτέ δεν ενδιαφερθήκαμε για εκείνον. Δεν ήρθαμε σε επαφή με τους εκπροσώπους του, όπως δημοσίευσαν κάποια έντυπα, ούτε κάναμε κάποια κίνηση για την απόκτησή του. Ο Ρούνεϊ είναι μεγάλος παίκτης, αλλά δεν βρίσκεται μέσα στους μεταγραφικούς μας στόχους», ξεκαθάρισε ο Ζάμερ.

Για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, ο παράγοντας της Μπάγερν Μονάχου πρόσθεσε. «Δεν βλέπω για ποιο λόγο ο Ρούνεϊ θα ήθελε να έρθει στη Γερμανία, αλλά και με ποιον τρόπο ομάδα της Μπουντεσλίγκα θα μπορούσε να ικανοποιήσει έναν τέτοιο παίκτη. Αν θέλετε την άποψή μου, ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ», είπε χαρακτηριστικά ο Ματίας Ζάμερ.

Υπάρχει ζωή μετά από αυτόν;

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Τόμας Σάαφ μετά από 40 χρόνια(!), όπου υπηρέτησε την Βέρντερ Βρέμης ως παίκτης και προπονητής, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο!

Υπάρχει ζωή μετά από αυτόν;
Και να θες να το πιστέψεις, είναι δύσκολο.

Τέλος εποχής για τον απόλυτο «στρατιώτη» της Βέρντερ Βρέμης, Τόμας Σάαφ, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας.

Ο 52χρονος τεχνικός έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με την γερμανική ομάδα, μετά από 14 χρόνια στο «τιμόνι» της (1999-2013)!

Και να 'ταν μόνο αυτά...

Γιατί και η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής συνδέθηκε μόνο με την Βέρντερ, στην οποία αγωνίστηκε από το 1972 μέχρι και το 1995(!) όταν και αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα.

Ουσιαστικά, ο Σάαφ λέει το αντίο του μετά από 40 σερί χρόνια(!) παρουσίας στους «πράσινους», είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής.

Ως προπονητής του συλλόγου σε αυτά τα 14 χρόνια κατάφερε να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα (2004), τρία Κύπελλα (1999, 2004, 2009), ενώ έφτασε κοντά και στον ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό του UEFA Cup το 2009.

«Είμαι γέρος για το εξωτερικό»

Μιλώντας για το μέλλον του, ο Γιουπ Χάινκες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να εργαστεί εκτός Γερμανίας, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του.

«Είμαι γέρος για το εξωτερικό»
Οδηγεί την Μπάγερν Μονάχου από επιτυχία σε επιτυχία. Μετά το πρωτάθλημα Γερμανίας, είναι έτοιμος να κατακτήσει το Κύπελλο της χώρας, καθώς και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γιουπ Χάινκες, όμως, μετά από μια εξαιρετική χρονιά, είναι υποχρεωμένος να παραδώσει τη θέση του στον Πεπ Γκουαρντιόλα, μετά την απόφαση της διοίκησης των Βαυαρών να προσλάβει τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα.

Μιλώντας για τα μελλοντικά του σχέδια, ο Χάινκες απέκλεισε το ενδεχόμενο να εργαστεί σε ομάδα εκτός Γερμανίας. «Αν ήμουν 15 χρόνια νεώτερος, θα μπορούσα να λάβω σοβαρά υπόψη μου το ενδεχόμενο να εργαστώ στο εξωτερικό. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πρώτα από όλα δεν αισθάνομαι αρκετά δυνατός για μια τόσο δραστική αλλαγή. Αλλά ακόμα και να ήθελα, δεν θα μπορούσα να βρω ομάδα στο εξωτερικό, αφού οι πρόεδροι προτιμούν έναν νέο προπονητή και δύσκολα θα πόνταραν σε ένα γερασμένο… άλογο», ήταν η εκτίμηση του 68χρονου προπονητή της Μπάγερν Μονάχου.

Συνεπώς το μέλλον του είναι συνδεδεμένο με την πατρίδα του. «Αυτό θα μπορώ να το πω με σιγουριά μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου Γερμανίας. Μέχρι τότε δεν έχω το χρόνο να σκεφτώ αυτά που θα κάνω μετά το καλοκαίρι. Το μόνο βέβαιο είναι πως μου μένει ακόμα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, ένα κυπέλλου και ένα Τσάμπιονς Λιγκ για να ολοκληρώσω την πορεία μου με τη Μπάγερν Μονάχου. Την οποία θέλω να ολοκληρώσω με νίκες», τόνισε ο Γιουπ Χάινκες.

ΓΑΛΛΙΑ

Ευκαιρία να… σώσει τη χρονιά

Στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας προκρίθηκε η Μπορντό, η οποία επικράτησε 2-1 στην έδρα της Τρουά και θα αντιμετωπίσει την Εβιάν στο «Παρκ ντε Πρενς» την 31η Μαΐου.

Ευκαιρία να… σώσει τη χρονιά
Την ευκαιρία να… σώσει τη χρονιά έχει η Μπορντό, η οποία επικράτησε 2-1 της Τρουά στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γαλλίας και θα αντιμετωπίσει την Εβιάν στον τελικό, που θα γίνει στο «Παρκ ντε Πρενς» την 31η Μαΐου. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παλεύουν για τη σωτηρία τους στο πρωτάθλημα, ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Μπαεμπέκ στο 7’, με τον Ντιαμπατέ να φέρνει το ματς στα ίσα, για τους Γιρονδίνους, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Φρανσίς Ζιλό μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και πήραν το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Μπρεσέ στο 63ο λεπτό, με το υπέρ τους 2-1 να μένει μέχρι το τέλος και να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό του θεσμού, όπου θα βρουν την Εβιάν.

Πιστός στην Παρί ο «Ίμπρα»

Τις προθέσεις του σχετικά με την επόμενη χρονιά ξεκαθάρισε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πιστός στην Παρί ο «Ίμπρα»
Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και αυτό, το όνομά του αναμένεται να «παίξει» έντονα στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Ευρώπης. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία αγωνίζεται και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει, σε κάθε μεταγραφική περίοδο φέρεται ως υποψήφιος να πουληθεί και να αλλάξει… φανέλα.

Ο ίδιος, περιμένοντας να συμβεί κάτι ανάλογο και φέτος, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Παρί Σεν Ζερμέν. «Θεωρώ τον εαυτό μου αναπόσπαστο μέρος ενός πρότζεκτ, το οποίο βρίσκεται σε εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι και έχει ως στόχο τη συνεχή εξέλιξη και πρόοδο της Παρί. Το μέλλον μάς ανήκει και είμαι βέβαιος πως θα μπορέσουμε να γίνουμε κραταιή δύναμη στη Γαλλία, αλλά και ένας από τους ισχυρότερους συλλόγους της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε στη συνείδηση του κόσμου ως μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ηπείρου», ήταν τα λόγια του Σουηδού επιθετικού.

Παρόλα αυτά, οι φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί, εξακολουθούν να κυκλοφορούν. «Το συμβόλαιό μου με την Παρί Σεν Ζερμέν λήγει σε δύο χρόνια. Συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω. Ούτε και είναι στο μυαλό μου μια πιθανή αποχώρηση. Θέλω να συνεχίσω εδώ και να κερδίσω τίτλους, απολαμβάνοντας το ποδόσφαιρο στο Παρίσι, όπως κάνω σήμερα. Οι φήμες που κυκλοφορούν δεν με απασχολούν, ούτε και μπορώ να κάνω κάτι για να σταματήσουν» τόνισε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Μένει να αποδειχτεί από τις πράξεις, πως ο «Ίμπρα» εννοεί όσα δηλώνει στην ιστοσελίδα της ομάδας του.

Πρόταση «μαμούθ» της Παρί για Ρονάλντο

Έτοιμη να τινάξει την «μπάνκα» στον αέρα προσφέροντας το ποσό των 100εκατ.ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να αποκτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο εμφανίζεται η Παρί Σεν Ζερμέν.

Πρόταση «μαμούθ» της Παρί για Ρονάλντο
Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, οι Παριζιάνοι θέλουν να κάνουν το μεταγραφικό «μπαμ» του ερχόμενου καλοκαιριού κάνοντας δικό τους τον Πορτογάλο άσο των «μερένχες».

Ωστόσο, προκειμένου να μετουσιωθεί η επιθυμία τους σε πράξη θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποσπάσουν θετική απάντηση από τη διοίκηση των Μαδριλένων. Γι’αυτό το λόγο η πρότασή τους αναμένεται να αγγίξει τα 100εκατ. ευρώ, ενώ όσον αφορά τις απολαβές του «CR7» τα 14εκατ. ευρώ ετησίως.

Πάντως, στην Ισπανία τονίζεται πως προτεραιότητα του Κριστιάνο παραμένει η επέκταση του συμβολαίου με τη «βασίλισσα», που λήγει το καλοκαίρι του 2015.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Αυτούς πουλάει ο Άγιαξ

Ο Άγιαξ θα παραχωρήσει τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, όπως αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας, Φρανκ Ντε Μπουρ.

Αυτούς πουλάει ο Άγιαξ
Η πολιτική της διοίκησης του Άγιαξ είναι γνωστή σε όλους. Αποκτά νεαρούς, εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, εργάζεται μεθοδικά μαζί τους και στη συνέχεια τους πουλάει σε ομάδες της Ευρώπης, εισπράττοντας αξιόλογα ποσά. Η συνταγή είναι παλιά, αλλά πολύ πετυχημένη. Για αυτό το λόγο δεν πρόκειται να αλλάξει το ερχόμενο καλοκαίρι, κατά τη μεταγραφική περίοδο, όπως αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας, Φρανκ Ντε Μπουρ.

«Περιμένω πως, τουλάχιστον, τρεις ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι. Αυτή είναι η μέθοδος την οποία χρησιμοποιεί ο σύλλογος πολλά χρόνια τώρα και δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να διαφοροποιηθεί», εκτιμά ο παλαίμαχος άσος.

Τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφια για αποχώρηση είναι γνωστά και ο Ντε Μπουρ δεν έχει πρόθεση να τα αποκρύψει. «Όλοι γνωρίζουν πως ο Έρικσεν, ο Αλντερβέιρελντ και ο Ντε Γιονγκ είναι εκείνοι που θα παραχωρηθούν. Το να ελπίζω πως του χρόνου θα έχω έστω έναν από αυτούς στην ομάδα, κινείται στο χώρο της ουτοπίας», παραδέχτηκε ο Ντε Μπουρ.

Ωστόσο, ο προπονητής του Άγιαξ δεν μοιάζει να έχει πρόβλημα με τις αποχωρήσεις. «Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουμε στο σύλλογο, οπότε δεν με απασχολεί αν κάποιοι θα φύγουν. Κάποιοι άλλοι θα έρθουν και αποστολή μας είναι να τους βελτιώσουμε, να συμβάλλουμε στην εξέλιξή τους και έτσι να επανδρώσουμε με επιτυχία την ομάδα του Άγιαξ. Για ποιο λόγο, λοιπόν, θα έπρεπε να έχω πρόβλημα;»

Ανανεώνει με Φέγενορντ ο Κλάσι

Έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Φέγενορντ είναι ο Τζόρντι Κλάσι, σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο. Τις προηγούμενες μέρες ο 22χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε κοντά στη Φιορεντίνα.

Ανανεώνει με Φέγενορντ ο Κλάσι
Από τον περασμένο Ιανουάριο η Φιορεντίνα πίεζε για την απόκτησή του. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να προσφέρει περισσότερα από 6,5 εκατ. ευρώ στη Φέγενορντ προκειμένου να τον κάνει δικό της. Ο Τζόρντι Κλάσι, όμως, αναμένεται να μείνει στην ολλανδική ομάδα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από το Ρότερνταμ, είναι έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Η διοίκηση της Φέγενορντ και οι εκπρόσωποι του νεαρού συναντήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και συμφώνησαν στην αναπροσαρμογή των ετήσιων αποδοχών του Κλάσι, ο οποίος θεωρούσε τον εαυτό του αδικημένο σε σχέση με άλλους συμπαίκτες του.

Ο Κλάσι αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο εντός των επόμενων ημερών. Αυτό θα εκπνέει το 2016 και προβλέπει αύξηση στις ετήσιες αποδοχές του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιείται η επιθυμία του παίκτη, ο οποίος ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ολλανδία και για το λόγο αυτό προσπαθούσε να… κερδίσει χρόνο στις διαπραγματεύσεις του με τη Φιορεντίνα.

Ο Φαν Μπόμελ… διατάζει την μπάλα! (video)

Το εργαλείο που θα διάλεγε ένας κακεντρεχής για να περιγράψει τον Μαρκ Φαν Μπόμελ θα ήταν το «τσεκούρι». Ο Ολλανδός αποδεικνύει όμως πως -όταν θέλει- είναι και… διαβήτης!

Ο Φαν Μπόμελ… διατάζει την μπάλα! (video)
Στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του ο Μαρκ Φαν Μπόμελ άφησε για ενθύμιο στον αντίπαλο του ένα σημάδι από τις τάπες του.

Μπορεί να μην ήταν λοιπόν ο πρώτος αστράγαλος που κινδύνεψε με αφανισμό στο διάστημα της μεγάλης καριέρας του Ολλανδού, ωστόσο θα ήταν κρίμα να μας αφήσει με τελευταία εντύπωση αυτή την… κτηνωδία.

Γι’ αυτό πάρε μια απόδειξη πως -όταν ασχολείται με τη μπάλα και όχι τα μέλη των αντιπάλων- τη στέλνει όπου θέλει…



ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

«Δεν ανανεώνει ο Σαλίνο»

Ο Λεάντρο Σαλίνο είναι γνωστό πως εδώ και μερικούς μήνες έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και θεωρείται «κλεισμένος» από τους νταμπλούχους Ελλάδος.

«Δεν ανανεώνει ο Σαλίνο»
Τα παραπάνω ήρθαν να επιβεβαιώσουν την Τρίτη και ρεπορτάζ από την Πορτογαλία, που αναφέρουν πως ο Βραζιλιάνος μπακ δεν υπολογίζεται από την Μπράγκα και θα αποτελέσει παρελθόν.

Η «correiodominho», σε blog της που καταπιάνεται με μεταγραφικά ζητήματα της φιναλίστ του Europa League του 2011, διευκρίνισε πως ο παίκτης βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, αφού ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τον σύλλογο.

Πάντως, πουθενά δεν αναφέρει το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σαλίνο.

Σενάρια για Ζαρντίμ στη θέση του Φερέιρα

Πρώτος στη λίστα για να αντικαταστήσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκεται ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Σενάρια για Ζαρντίμ στη θέση του Φερέιρα
Σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα, ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν έχει πάρει ακόμη την οριστική του απόφαση για το μέλλον του στην ομάδα της Λισαβόνας και η διοίκηση έχει ξεκινήσει ήδη το πλάνο αντικατάστασής του.

Νούμερο ένα υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία της Σπόρτινγκ στη μετά-Φερέιρα εποχή είναι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, έχει πολύ καλό όνομα στην Πορτογαλία ενώ το γεγονός πως είναι μόλις 38χρονών δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της ομάδας της Λισαβόνας να «χτίσουν» πάνω του το μέλλον του συλλόγου.

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν άμεσα καθώς οι διοικούντες της Σπόρτινγκ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να περιμένουν για πολύ ακόμη την οριστική απάντηση του Φερέιρα, στον οποίο χρεώνουν κατά μεγάλο βαθμό και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εκτός, πάντως, από το όνομα του Ζαρντίμ «παίζει» και η περίπτωση του Μάρκο Σίλβα, προπονητή της Εστορίλ.

ΒΕΛΓΙΟ


Που θα κάτσει ο… Μπίλια;

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Λάτσιο και της Σπαρτάκ Μόσχας έχει μπει ο Λούκας Μπίλια και όλα δείχνουν πως η διοίκηση της Άντερλεχτ θα τον παραχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Που θα κάτσει ο… Μπίλια;
Από το 2006, όταν… διέσχισε τον Ατλαντικό για να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, αγωνίζεται με τη φανέλα της Άντερλεχτ. Ο Λούκας Μπίλια, μετά από περισσότερες από 180 εμφανίσεις με τη βελγική ομάδα, αναμένεται να μετακομίσει το καλοκαίρι, αφού οι προσφορές που έχουν φτάσει στα γραφεία του συλλόγου είναι αρκετές και πολύ ενδιαφέρουσες.

Συγκεκριμένα η Σπαρτάκ Μόσχας έχει κάνει την κίνησή της, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Αργεντινού μέσου. Η πρόταση που έχει καταθέσει θεωρείται ικανοποιητική από τη διοίκηση της Άντερλεχτ, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών εφημερίδων, ο παίκτης μοιάζει επιφυλακτικός. Το πρόβλημά του φέρεται να είναι το κλίμα της Ρωσίας, καθώς και η γλώσσα.

Την επιθυμία του παίκτη να μεταγραφεί σε μια χώρα με… μαλακό καιρό, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Λάτσιο, η οποία δείχνει πρόθυμη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του παίκτη. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Κλαούντιο Λοτίτο, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να προσφέρει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η διοίκηση της Άντερλεχτ αξιώνει περίπου 8 εκατομμύρια.

Αυτό, πάντως, που φαίνεται σίγουρο, είναι πως ο Λούκας Μπίλια θα… μεταναστεύσει τον επόμενο Ιούλιο, αφού επιθυμία του είναι να δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε ένα πρωτάθλημα καλύτερο από αυτό του Βελγίου.

Ανακοίνωσε Φουρλάνο η Μπριζ

Επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σπύρο Φουρλάνο, εξέδωσε η Κλαμπ Μπριζ.

Ανακοίνωσε Φουρλάνο η Μπριζ
Στο Βέλγιο με την φανέλα της Κλαμπ Μπριζ θα αγωνίζεται ο Σπύρος Φουρλάνος καθώς η βελγική ομάδα ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο 19χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας ενώ ο Άρναρ Γκρέταρσον που είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας δήλωσε στο επίσημο σάιτ: «Ο Σπύρος είναι ένα μεγάλο ταλέντο και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει πολύ».

ΣΚΩΤΙΑ

Έσπασαν τις «καρδιές»

Χάρη στο γκολ του Κάλντγουελ στο 90’ η Χιμπέρνιαν επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 2-1 της Χαρτς στο ντέρμπι του Εδιμβούργου για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ Σκωτίας.

Έσπασαν τις «καρδιές»
«Έμφραγμα» στο τέλος έπαθε η Χαρτς, η οποία γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 στην έδρα της από τη Χιμπέρνιαν στο ντέρμπι του Εδιμβούργου σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το «διπλό» στο τέλος χάρη στο τέρμα του Κάλντγουελ στο 90’. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είχαν ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τους παίκτες της Χιμπέρνιαν, αφού από το 45’ ο Μπαρ είχε δώσει το προβάδισμα στις «καρδιές».

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν. Έτσι, έφεραν το ματς αρχικά στα ίσα με τον Γκρίφιθς στο 48’, ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 90’ με το γκολ του Κάλντγουελ, ο οποίος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική των play-offs:

Σάββατο, 11/5

Σέλτικ – Σεντ. Τζόνσον 4-0
(2’ Λέντλεϊ, 36’ Μολγκρού, 51’ Φόρεστ, 90+1’ Φόρεστ (αυτ.) )

Νταντί-Κιλμάρνοκ 2-3
(19’ Κονρόι 83’ Στιούαρτ- 4’ Μακ Κέι, 62’ Τζόνστον, 73’ Κλίνγκαν)

Ινβερνές-Νταντί Γιουνάιτεντ 1-2
(42’ Ντόραν – 50’ Ντόου, 90+1’ Μακάι )

Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν 0-0

Κυριακή, 12/5
Χαρτς-Χιμπέρνιαν 1-2
(45’ Μπαρ- 48’ Γκρίφιθς, 90’ Κάλντγουελ)
Μάδεργουελ-Ρος Κάουντι (18:15)

Θέλει Χούπερ η ΚΠΡ

Τον Γκάρι Χούπερ της Σέλτικ έχει θέσει ως πρώτο μεταγραφικό στόχο η διοίκηση της ΚΠΡ, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα ενόψει του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ.

Θέλει Χούπερ η ΚΠΡ
Η ομάδα τους έχει υποβιβαστεί μαθηματικά και η επόμενη χρονιά θα τη βρει στην Τσάμπιονσιπ. Οι άνθρωποι της ΚΠΡ, όμως, έχουν, ήδη, ξεκινήσει τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και αναζητούν τους παίκτες εκείνους που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιστροφής τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πρώτος μεταγραφικός στόχος της ΚΠΡ είναι, σύμφωνα με τη «Daily Mail», ο Γκάρι Χούπερ. Ο 25χρονος επιθετικός της Σέλτικ θεωρείται ως μια αξιόπιστη λύση, αφού αυτό αποδεικνύει η μέχρι σήμερα πορεία του στο πρωτάθλημα της Σκωτίας.

Συγκεκριμένα, σε 94 παιχνίδια με τη φανέλα της Σέλτικ, στην οποία αγωνίζεται από το 2010, ο Χούπερ έχει σημειώσει 63 γκολ, μια επίδοση που δείχνει τις εκτελεστικές του ικανότητες, οι οποίες θα φανούν χρήσιμες, αν όχι απαραίτητες, στην προσπάθεια της ΚΠΡ να επανέλθει στην πρώτη κατηγορία αμέσως.

Σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί των ανθρώπων της ΚΠΡ είναι το γεγονός πως το συμβόλαιο του Χούπερ με τους πρωταθλητές Σκωτίας λήγει το καλοκαίρι του 2014 και ακόμα δεν υπάρχουν ενδείξεις για την επέκτασή του.

Ο ίδιος ο παίκτης, πάντως, δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του, κάτι που κάνει πιο επιφυλακτικούς τους διοικούντες την αγγλική ομάδα.

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.

ΚΥΠΡΟΣ

Φάκελος για «ύποπτο αγώνα» στην Κύπρο

Φάκελος με «ύποπτο αγώνα» από την UEFA έφτασε στην κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Φάκελος για «ύποπτο αγώνα» στην Κύπρο
Στο «στόχαστρο» της UEFA, ως ύποπτος για «στημένος», είναι αγώνας του κυπριακού πρωταθλήματος.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έστειλε τον σχετικό φάκελο (κόκκινη ένδειξη)στην ΚΟΠ, την οποία ενημερώνει ότι παρατηρήθηκε ύποπτα υψηλή στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα μεταξύ της Αλκής και του Εθνικού Άχνας (1-3) το περασμένο Σάββατο 11 Μαΐου.

Η κυπριακή ομοσπονδία περιμένει να παραλάβει τον φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες και με τη σειρά της θα τον διαβιβάσει στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης.

Αντί για Παναθηναϊκό, συμφώνησε με ΑΠΟΕΛ

Στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ θα βρίσκεται την επόμενη χρονιά ο Πέδρο Εμάνουελ, ο οποίος επί εποχής Βαρέλα είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό.

Αντί για Παναθηναϊκό, συμφώνησε με ΑΠΟΕΛ
Ο Πορτογάλος προπονητής θα είναι ο αντικαταστάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία της κυπριακής ομάδας, η οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία που θα ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή (17/5) όταν και θα υπογραφούν τα συμβόλαια.

Η ανακοίνωση:

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ ανακοινώνει την κατ' αρχήν συμφωνία με τον προπονητή Pedro Emanuel o οποίος αναμένεται στην Κύπρο την Παρασκευή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου