ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


15/05/2013

Στην ιβηρική χερσόνησο για προπονητή

14/05/2013
 Στην Ισπανία βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ο οποίος φέρεται να προχωράει την υπόθεση του προπονητή για τον ΠΑΟΚ.

Στην ιβηρική χερσόνησο για προπονητή
Πολλά μυστικά ταξίδια για ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ έχουν πραγματοποιήσει οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Ωστόσο, σήμερα η SportDay αναφέρει ότι το τελευταίο έγινε πριν από λίγες μέρες από τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ και αφορούσε το θέμα του προπονητή.

Ο Ρώσος γενικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ βρέθηκε στην Ισπανία, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πήγε για κάποιον παίκτη ή να μιλήσει από κοντά με κάποιον κόουτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το… δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη δεν είναι εκείνος που θα ελέγξει κάποιον άνθρωπο, αλλά εκείνος που θα προχωρήσει μαζί του τις συζητήσεις που έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Όσον αφορά την περίπτωση του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, στον «Δικέφαλο του Βορρά» τονίζουν πως – πέρα από την κατάκτηση του Champions League με την Τσέλσι – δεν έχει να επιδείξει τίποτα περισσότερο και το κασέ του είναι ιδιαίτερα μεγάλο για το βιογραφικό του.

Για τους Μπίλιτς, Ντομίνγκος και κάποιων άλλων ονομάτων που έχουν ακουστεί, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από πλευράς Θεσσαλονικέων, αφού εκείνοι φέρονται να διαπραγματεύονται με πιο «ηχηρό» όνομα από αυτούς.

Η βάση για τη νέα ΑΕΚ

14/05/2013
 Την πρόθεση να χτίσουν την ΑΕΚ σε μία βάση περίπου 10 παικτών από τη φετινή ομάδα έχουν Μελισσανίδης και Δέλλας. Διαβάστε ποιοι παίκτες είναι στη λίστα.

Η βάση για τη νέα ΑΕΚ
Τα σχέδια για το μέλλον της ΑΕΚ δεν περιλαμβάνουν μόνο την οικονομική της εκκαθάριση και το γήπεδο, αλλά και τον… αγωνιστικό χώρο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φαίνεται πως έχει αποφασίσει να πορευτεί με τον Τραϊανό Δέλλα στο τιμόνι (έχοντας εκείνος στο πλευρό του τους Ζήκο και Μπορμπόκη) και οι δυο τους έχουν κάνει ήδη κάποιες σκέψεις.

Πρόθεσή τους είναι να χτίσουν τη νέα ΑΕΚ πάνω σε έναν κορμό περίπου 10 παικτών από τη φετινή ομάδα. Παικτών που έδειξαν την αξία τους και έχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων οι Βαλεντίνος Βλάχος, Ταξιάρχης Φούντας, Παύλος Μητρόπουλος, Δημήτρης Ανάκογλου και Αντώνης Πετρόπουλος.

Ο «Κολοσσός» έχει διαμηνύσει στους παίκτες της φετινής ομάδας πως θα ήταν καλό για το μέλλον τους να περιμένουν την ΑΕΚ, αφού βλέπει πως πάει να δημιουργηθεί κάτι καλό με προοπτικές για το μέλλον. Σημειώνεται, πάντως, πως εφόσον η ΠΑΕ πτωχεύσει παύουν να ισχύουν όλα τα συμβόλαια που υπήρχαν και η «Ένωση» θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους παίκτες που θέλει να κρατήσει από μηδενική βάση.

Έντονη φημολογία για Καλτσίδη

14/05/2013
 Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο διήμερο για τον Άρη, αφού αυξάνεται η φημολογία περί επενδυτικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, ακούγεται έντονα το όνομα του Φιλάρετου Καλτσίδη.

Έντονη φημολογία για Καλτσίδη
Υπερπολύτιμο χρόνο μέχρι τον Αύγουστο για να ρυθμίσει τις υποθέσεις με τους πρώην παίκτες που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις κέρδισε ο Άρης, με την επικύρωση της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος.

Δηλαδή, οι όποιες αφαιρέσεις βαθμών κι αν προκύψουν πριν έρθει η ΠΑΕ σε συμφωνία με τους παίκτες, θα ισχύουν για τη νέα σεζόν.

Από εκεί και πέρα, το επόμενο 48ωρο θεωρείται κρίσιμο όσον αφορά το διοικητικό μέλλον των «κίτρινων», αφού πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν μεγάλο επιχειρηματικό σχήμα να ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του πανίσχυρου επιχειρηματία Φιλάρετου Καλτσίδη που είναι Πόντιος, ζει μόνιμα στη Ρωσία και θεωρείται ο «βασιλιάς του τσιμέντου».

Αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί μεγάλες προσδοκίες στις τάξεις των Θεσσαλονικέων, την ώρα που ο Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε σε γραπτή του ανακοίνωση πως συνεχίζει τις επαφές του με πρόσωπα που εκτιμά και πιστεύει πως μπορούν να αποτελέσουν ισχυροί συμπαραστάτες στην προσπάθειά του.

Δεν έχει αποφασίσει ακόμα ο Αναστασιάδης

14/05/2013
 Την απάντηση του Άγγελου Αναστασιάδη περιμένουν ακόμα στον Πλατανιά, αν και οι διοικούντες προχωρούν τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Δεν έχει αποφασίσει ακόμα ο Αναστασιάδης
Σε θέση αναμονής βρίσκονται στον Πλατανιά όσον αφορά την παραμονή του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο πολύπειρος τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση του κρητικού συλλόγου πως θα απαντήσει όταν εκείνος είναι έτοιμος και οι Χανιώτες περιμένουν, ελπίζοντας πως δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη σε αυτό το θέμα.

Την ίδια ώρα, ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν προχωράει κανονικά, χωρίς να είναι καν δεδομένο το ποιος θα κάθεται στον πάγκο και αν θα συμφωνεί καν με τις τωρινές αποφάσεις της διοίκησης.

Έτοιμοι για παν ενδεχόμενο

14/05/2013
 Δεδομένη θεωρείται η συμφωνία με τον Παύλο Δερμιτζάκη, όμως στον ΟΦΗ έχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Έτοιμοι για παν ενδεχόμενο
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και χθες ο Παύλος Δερμιτζάκης με τον Μάνθο Πουλινάκη, συμφωνώντας να συναντηθούν από κοντά τις επόμενες μέρες.

Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε να φέρει μαζί του στον ΟΦΗ τους Ταουσιάνη γα βοηθό, Μιχόπουλο για προπονητή τερματοφυλάκων και Σιδερίδη για γυμναστή.

Πάντως, οι Ηρακλειώτες θέλουν να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις, όπως ο Τάκης Γκώνιας, ο Νίκος Παπαδόπουλος και ένας Ισραηλινός αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Διαφορά με Ορέστες

14/05/2013
 Διαφορά στο οικονομικό προέκυψε με τον Ορέστες που όλα δείχνουν πως απομακρύνεται από τη Βέροια.

Διαφορά με Ορέστες
Το σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν τρέχει η διοίκηση της Βέροιας. Πρώτο μέλημα των ανθρώπων της «Βασίλισσας του βορρά» είναι να ανανεώσουν τα συμβόλαια των παικτών που θέλουν να κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Θετική εξέλιξη αναμένεται να έχουν οι περιπτώσεις των Καλί, Μπάρμπα, Μπερτέν και Γεωργέα, οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν στη Βέροια.

Από την άλλη, διαφορά στο οικονομικό που δύσκολα θα γεφυρωθεί υπάρχει μεταξύ της ομάδας και του Ορέστες. Μάλιστα, φήμες θέλουν τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

Όσον αφορά στο θέμα του προπονητή η Βέροια φαίνεται να στρέφεται στην ελληνική αγορά με σκοπό την ανεύρεση του αντικαταστάτη του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Εν αναμονή του Κόντη

14/05/2013
 Σε δέκα με δεκαπέντε μέρες θα φανεί αν ο Γιάννης Κόντης θα ασχοληθεί με την Κέρκυρα.

Εν αναμονή του Κόντη
Το αργότερο σε δύο εβδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει αν ο Γιάννης Κόντης θα αναλάβει κάποιο πόστο στην Κέρκυρα, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο Γιώργος Λιμπάντσης.

Ο μεγαλομέτοχος των «Φαιάκων» θεωρεί ότι το θέμα θα έχει θετική κατάληξη, ώστε να «τρέξει» γρήγορα ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς και να επιστρέψει ξανά η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.

Υπενθυμίζεται ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει το μπάτζετ που θα έχει η Κέρκυρα την νέα αγωνιστική περίοδο, αφού από αυτό θα κριθούν οι κινήσεις που κάνουν για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Πρόταση από Αγγλία για Μπαργκάν

14/05/2013
 Η απόδοση του Κενάν Μπαργκάν στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βέροιας προσέλκυσε τα βλέμματα αρκετών ομάδων και ήδη έφτασε πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ.

Πρόταση από Αγγλία για Μπαργκάν
Η Βέροια θα βρίσκεται και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Super League και κατά ένα μεγάλο μέρος αυτό οφείλεται στις πολύ καλές εμφανίσεις του Κενάν Μπαργκάν. Ο 25χρονος επιθετικός τράβηξε τα βλέμματα αρκετών συλλόγων, μεταξύ αυτών και ελληνικών, αλλά φαίνεται πως από το εξωτερικό κινούνται πιο γρήγορα.

Ομάδα από την Τσάμπιονσιπ είδε τον Μπαργκάν σε DVD και… γλυκάθηκε. Έστειλε μάλιστα επίσημη πρόταση στη Βέροια και πλέον βρισκόμαστε στην αναμονή έτσι ώστε να μάθουμε ποια θα είναι η απάντηση της «Βασίλισσας του Βορρά».

Nέος πρόεδρος της ΚΜΑ o Στεφανίδης

14/05/2013
 Νέο πρόεδρο τον Πάνο Στεφανίδη θα έχει από εδώ και πέρα η Κοινωνία Μελών του Άρη.

Nέος πρόεδρος της ΚΜΑ o Στεφανίδης
Με ψήφους 4-3, ο Πάνος Στεφανίδης θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, όπως γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωσή του ο Φορέας. Το έργο του Στεφανίδη ήταν πιο εύκολο από την στιγμή που παραιτήθηκε ο έτερος διεκδικητής της θέσης, Νικήτας Ματθαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΜΑ:

«Σήμερα, 13 Μαΐου 2013, το νεοεκλεγέν ΔΣ της ΚΜΑ συνεδρίασε με σκοπό τη συγκρότηση σε σώμα.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε για λόγους υγείας το μέλος Νικήτας Ματθαίου, ο οποίος συμμετείχε τηλεφωνικά και έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου.

Κατόπιν ψηφοφορίας, εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΔΣ ο κ. Παναγιώτης Στεφανίδης με 4-3. Μετά την εξαγωγή του αποτελέσματος ο κ. Νικήτας Ματθαίου, γνωστοποίησε την παραίτησή του προφορικά.

Για το λόγο αυτό, διακόπηκαν οι αρχαιρεσίες για τη συγκρότηση του ΔΣ παρουσία του πρώτου αναπληρωματικού μέλους κ. Θεόδωρου Τανούλα».

Εκκαθάριση και επανεκκίνηση

14/05/2013
 Την απόφαση να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης έλαβε η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στις 7 Ιουνίου και σε επόμενη ΓΣ το τυπικό σκέλος. Ένταση με παρουσία οπαδών.

Εκκαθάριση και επανεκκίνηση
Ένα ακόμη βήμα, το πιο αποφασιστικό, για την επανεκκίνηση της ΑΕΚ από την τρίτη κατηγορία έγινε σήμερα. Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ αποφάσισε να μπει η ομάδα σε καθεστώς εκκαθάρισης και ουσιαστικά να πτωχεύσει.

Το τυπικό σκέλος θα γίνει στη νέα γενική συνέλευση, η οποία ορίστηκε για τις 7 Ιουνίου, όταν και θα οριστεί η επιτροπή των ατόμων που θα αναλάβουν το έργο της εκκαθάρισης μέχρι να πάρει τις τύχες της ομάδας στα χέρι της η Ερασιτεχνική (που έχει εκλογές στις 9 Ιουνίου).

Παρόντες ήταν ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο εκπρόσωπος του Νίκου Νοτιά Βασίλης Σίμος, αλλά και ο εκπρόσωπος των Supporters αλλά και εκλεκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη (μαζί με τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο) για το ψηφοδέλτιο που θα υποστηρίξει στις εκλογές της Ερασιτεχνικής. Το «παρών» έδωσαν και περίπου 40 οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι έκαναν παρεμβάσεις, αποδοκίμασαν τους Δημητρέλο και Σίμο, ενώ έδειξαν να συμφωνούν με την πτώχευση της ΠΑΕ.

Κάτι το οποίο δεν βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των μικρομετόχων, οι οποίοι πέρα από την αντίδρασή τους για την προοπτική της πτώχευσης, έθεσαν και ζήτημα για την αποζημίωση από τον Μάκη Ψωμιάδη, ζητώντας να αναλάβει την υπόθεση ο επόμενος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και όχι ο Χάρης Οικονομόπουλος. Πάντως η παρέμβασή τους σε ό,τι αφορά την πτώχευση δεν έχει… τύχη, καθότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία (67%) στη ΓΣ της 7/6 και αυτή εξασφαλίζεται με τη συναίνεση του Νίκου Νοτιά, των Supporters και της Ερασιτεχνικής.


Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, όπως ανακοινώθηκαν από την ΠΑΕ

«Πραγματοποιήθηκε στις 14/05/2013 η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ όπου εξελέγη το νέο τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ αποτελούμενο από τους κ.κ. Κώστα Νεστορίδη, Ανδρέα Δημητρέλο και Αλέξη Αλεξίου.

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ θα γίνει πρόσκληση για νέα Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 07.06.2013 με θέματα:

1. Λύση εταιρείας και εκκαθάριση αυτής.

2. Διορισμός εκκαθαριστών.

3. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί διαφόρων εκχωρήσεων της ΑΕΚ ΠΑΕ.

Επίσης αποφασίστηκε να υποβληθεί δήλωση στη Football League ότι η ΑΕΚ ΠΑΕ δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' Εθνικής κατηγορίας».

Χωρίς Πιπίνη, Μπαρτολίνι και Περόνε

14/05/2013
 Με τρεις βασικές απουσίες θα ταξιδέψει ο Αστέρας στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ στην 1η αγωνιστική των play-offs.

Χωρίς Πιπίνη, Μπαρτολίνι και Περόνε
Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε πολύ κοντά στην πηγή αλλά τελικά νερό δεν ήπιε από την κούπα του τελικού του Κυπέλλου. Οι Αρκάδες πάλεψαν κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά δεν τα κατάφεραν και αποτέλεσμα αυτής της μάχης ήταν ορισμένοι τραυματισμοί και… τιμωρίες παικτών που δεν θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στην 1η αγωνιστική των play-offs.

Ο Χρήστος Πιπίνης χάνει όλο το μίνι-πρωτάθλημα με τον τραυματισμό που υπέστη ενώ ο Μπαρτολίνι, ο οποίος ήταν αμφίβολος ακόμα και για τον τελικό, δεν πρόλαβε να είναι 100% έτοιμος για το ματς με τον ΠΑΣ. Ο Εμάνουελ Περόνε τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα και δεν θα είναι διαθέσιμο για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές δεν συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους Ηπειρώτες ενώ ο Σάκης Τσιώλης θα πάρει μαζί του 20 παίκτες.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης:

Φούλοπ, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Καστέλς, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Σέττι, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Κάφα, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ουρτάδο, Μπακασέτας, Καλαντζής, Λένσε.

Κομπλέ στην πρεμιέρα

14/05/2013
 Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα των πλέι οφ στην οποία θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου (15/5).

Κομπλέ στην πρεμιέρα
Με την πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ με τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Γεωργιάδη, να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, πέρα των γνωστών με τους Κατσικά και Κωνσταντινίδη να μην υπολογίζονται από τον Έλληνα τεχνικό.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν κανονικά οι Σίλντενφελντ, Γεωργιάδης και Έτο, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τις προηγούμενες ημέρες και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Η τελευταία προπόνηση της ομάδας αφιερώθηκε σε χαλάρωμα και ασκήσεις χαμηλής έντασης με μπάλα.

Αναλυτικά οι 20 εκλεκτοί του Γεωργιάδη:

Ιτάντζ, Γλύκος, Αποστολόπουλος, Έτο, Λίνο, Σταφυλίδης, Κατσουράνης, Κουμάλο, Ιντζίδης, Κάτσε, Σίλντενφελντ, Φωτάκης, Λάζαρ , Βούκιτς, Καμαρά , Λόρενς, Ολίσε, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης .

Φιλόδοξοι, αλλά… ρεαλιστές

14/05/2013
 Ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας οραματίζονται Αλαφούζος και Αναστασίου όπως είπαν κατά την παρουσίαση του τεχνικού τιμ. Ρεαλιστικές φιλοδοξίες, γκάλοπ για το γήπεδο, μήνυση για διαιτησίες.

Φιλόδοξοι, αλλά… ρεαλιστές
Τα μεγάλα λόγια έλειπαν, αλλά όχι και οι φιλοδοξίες για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των φίλων του Παναθηναϊκού στην παρουσίαση του τεχνικού τιμ της ομάδας. Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για τα σχέδιά του, ο Δημήτρης Σαραβάκος έδωσε το στίγμα του με λίγα λόγια, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος έβγαλε ειδήσεις για μήνυση για τις διαιτησίες σε βάρος του Παναθηναϊκού και τη διεξαγωγή δημοσκόπησης για το γήπεδο.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό πως ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην απόκτηση δύο ξένων παικτών, ενώ περιμένει την απόφαση του Σωκράτη Φυτανίδη για το αν θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Ο Γιάννης Αναστασίου ανέφερε πως δεν θα γίνονται μεταγραφές από DVD και YouTube, αλλά οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα τους έχει δει το τιμ σε... δράση και θα παίρνει ο ίδιος τη γνώμη των Νταμπίζα και Σαραβάκου προτού αποφασίσει.

Αλαφούζος: «Να φτιάξουμε ομάδα-πρότυπο»

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλυσε τους λόγους που επέλεξε το συγκεκριμένο προπονητικό τιμ και έθεσε σαν στόχο τη δημιουργία μίας ομάδας-πρότυπο.

«Η προπονητική ομάδα επελέγη με κριτήριο το υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου και το ήθος. Θέλαμε να βρούμε ανθρώπους που θα μοιράζονται το ίδιο όραμα, για να φτιάξουμε μία ομάδα που θα αποτελεί πρότυπο και θα έχεις άλλες αρχές λειτουργίας. Ο προπονητής μας θα είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ο Δημήτρης Σαραβάκος θα είναι συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Στιβ Ρούτερ εξειδικεύεται στην ανάδειξη νέων παικτών, ο Γιάννης Βονόρτας δικαιωματικά είναι στο τραπέζι αυτό γιατί στήριξε την ομάδα-και δεν λέω ότι δεν τη στήριξε ο Χουάν Ρότσα-και ο Γιούσεφ Βος είναι ο γυμναστής που θα βοηθήσει την ομάδα. Ο κ. Νταμπίζας θα είναι ο τεχνικός διευθυντής. Βρίσκεται στη Νιόν για ένα τεχνικό σχολείο της UEFA», τόνισε. Για τον τρόπο που θα παίζει η ομάδα, είπε: «Το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα θα είναι επιθετικό, σύγχρονο και κυριαρχίας».

Γκάλοπ για Λεωφόρο

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανακοίνωσε πως θα γίνει δημοσκόπηση για να αποφασίσει ο κόσμος αν θέλει Λεωφόρο για πάντα ή Βοτανικό. «Πρόθεσή μας είναι να το παίζουμε στη Λεωφόρο. Θα θέσουμε στους οπαδούς μας ερώτημα αν θέλουν να μείνουμε για πάντα στη Λεωφόρο ή να προσπαθήσουμε να χτίσουμε νέο γήπεδο στο Βοτανικό. Η εισήγηση του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική για την απόφασή μας. Αν επιλεγεί η Λεωφόρος, θα πρέπει να γίνουν αρκετά έργα στη Λεωφόρο, εξωτερικά και εσωτερικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά μας και τη διάθεση συνεισφοράς των οπαδών μας σε αυτή την προσπάθεια».

Μήνυση για τις διαιτησίες

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποκάλυψε πως θα υπάρξει μήνυση από δικηγόρο για τις διαιτησίες σε βάρος του Παναθηναϊκού. «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθωθεί η κατάσταση. Ένας γνωστός δικηγόρος θα υποβάλει τις επόμενες μέρες μηνυτήρια αναφορά και θα καταγγείλει ότι οι κακές διαιτησίες που είχαμε φέτος δεν ήταν τυχαίες και ότι συνιστούν κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης αν αυτά που λέμε ισχύουν ή αν είναι φαντασιώσεις δικές μας».

Παράδειγμα ο… Ολυμπιακός του μπάσκετ

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξάφνιασε θέτοντας ως παράδειγμα ομάδας που διέπρεπε δίχως πολλά χρήματα τον μπασκετικό Ολυμπιακό.

«Το μπάτζετ μας πέρσι ήταν περίπου 29 εκατ. ευρώ και φέτος θα είναι 12 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά μας εκτιμάται πως χωρίς ευρωπαϊκή συμμετοχή θα είναι 13 εκατ. ευρώ, ώστε να έχουμε ένα μικρό πλεόνασμα για να διαχειριζόμαστε το χρέος. Θέλουμε να χτίσουμε έναν ισχυρό και κυρίαρχο Παναθηναϊκό. Η Ντόρτμουντ το 2000 ήταν περίπου στην κατάσταση του Παναθηναϊκού και φέτος παίζει στον τελικό του Champions League χωρίς ακριβές μεταγραφές. Και ο αιώνιος αντίπαλός μας, ο Ολυμπιακός, απέδειξε με το μπασκετικό του τμήμα χωρίς πολλά λεφτά μπορεί κανείς να μεγαλουργήσει στον αθλητισμό».

Βασίλης Κωνσταντίνου».

Το μπάτζετ δεν θα διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα αν η ομάδα βγει Ευρώπη. «Δεν θα υπάρξει λόγος να αλλάξει ιδιαίτερα το μπάτζετ ακόμη κι αν κάποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί και πάει ο Παναθηναϊκός στο Europa League. Οι αρχές που βάζουμε στο μπάτζετ είναι αρκετές για να φτιάξουμε έναν ισχυρό Παναθηναϊκό».

«Πού ήμασταν και πού είμαστε»

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε κι έναν απολογισμό των πεπραγμένων της Συμμαχίας αφήνοντας αιχμές για τους μετόχους και ειδικά για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

«Έχουμε το απόγευμα ΔΣ στη Συμμαχία και θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το κόστος της συνδρομής. Θα είναι πολύ χαμηλότερο από πέρσι. Θα υπάρχει προτεραιότητα στα διαρκείας στα μέλη της Συμμαχίας. Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουμε κατά πολύ τα μέλη της Συμμαχίας και θα έχουμε μια πιο πλατιά ιδιοκτησιακή βάση από αυτή που έχουμε σήμερα. Θέλω να σας θυμίσω πού ήμασταν πριν ένα χρόνο. Δεν είχαμε διοίκηση, οι μέτοχοί μας ήταν αμέτοχοι, ένας μέτοχος είχε παρκάρει τις μετοχές του και οι άλλοι δεν ήταν διατεθειμένοι να βάλουν άλλα χρήματα. Το μέλλον ήταν αβέβαιο. Εμείς δημιουργήσαμε τη συμμαχία κάτω από αυτές τις συνθήκες για να διασωθεί ο σύλλογος με ένα μοντέλο σύγχρονο. Η UEFA πιστεύει πως ίσως η οπαδική βάση είναι πιο αποτελεσματικό καθεστώς. Έχουμε ήδη από πέρσι εισφέρει 5 εκατ. ευρώ ως Συμμαχία και ήδη έχουν μαζευτεί άλλα τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ από φίλους του Παναθηναϊκού που θα επενδυθούν τις επόμενες εβδομάδες. Απέδειξαν κάποιοι επιχειρηματίες φίλοι του ΠΑΟ ότι στηρίζουν την ομάδα και περιμένουμε από τον κόσμο να κάνει τις υπερβάσεις που χρειάζεται για να χτιστεί η ομάδα και να φτιάξουμε ένα νέο Παναθηναϊκό».

Αναστασίου: «Τιμή κι ευθύνη»

Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε έτοιμος και καλά προετοιμασμένος για να σηκώσει το βάρος της ευθύνης που επωμίστηκε.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που η διοίκηση μου έδειξε εμπιστοσύνη. Όταν ήμουν στην Αγγλία με ρώτησε ο κ. Αλαφούζος ποιο ήταν το πλάνο μου. Για μένα ήταν σημαντικό να δούμε κάποια πράγματα για τη δομή και τη λειτουργία της ομάδας. Βοήθησε το γεγονός ότι είχα περάσει από την ομάδα. Έγιναν κάποιες συζητήσεις και στόχος ήταν η εξέλιξη του συλλόγου σε επίπεδο δουλειάς και λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος και το βίωσα τόσα χρόνια στο εξωτερικό», ανέφερε.

Όσο για τις βλέψεις του, είπε: «Στόχος είναι ο σύλλογος να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκά πρότυπα και να έχει τη δική του φιλοσοφία, που δεν θα είναι βασισμένη σε ξένα κλαμπ. Υπάρχει ακαδημία που γίνεται συγκεκριμένη δουλειά με σωστή φιλοσοφία και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί στην πρώτη ομάδα, ώστε να παράγει ο σύλλογος παίκτες και προπονητές, ώστε να μη χρειάζεται ο οποιοσδήποτε ξένος. Απαιτείται πολλή δουλειά, εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Δεν θα ακούσετε από μας μεγάλα λόγια. Στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι σε όλους τους τομείς».

Δεν πτοήθηκε

Ερωτηθείς αν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός τον έβαλαν σε σκέψεις για την αποστολή που αναλαμβάνει, ο Γιάννης Αναστασίου απάντησε: «Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, τους συνεργάτες μου και τον Παναθηναϊκό σαν σύλλογο. Είχα ένα όραμα και από την περίοδο που ήμουν πριν. Πρέπει η ομάδα αυτή να είναι όπως της αρμόζει. Μοιράστηκα το όραμα με τον κ. Αλαφούζο, είχε το ίδιο όραμα και ήταν πιο εύκολο να προχωρήσει η συνεργασία».

Η επιλογή των συνεργατών

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ανέλυσε τους λόγους που επέλεξε τους συνεργάτες του. «Έγιναν συζητήσεις για τους συνεργάτες και για μένα ήταν πολύ σημαντικό που ήρθε ο κ. Ρούτερ γιατί έχει τρομερές γνώσεις. Ζήτησα να παραμείνει ο κ. Βονόρτας γιατί είναι ένας άνθρωπος του Παναθηναϊκού που γνωρίζει καλά την ακαδημία και την πρώτη ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος με ήθος και όταν τον χρειάστηκε η ομάδα ήταν εκεί. Ο γυμναστής μας, ο κ. Βος, εξειδικεύεται στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ώστε να είμαστε αυτοί που πρέπει. Οι ασκήσεις του συνοδεύονται με μπάλα και αυτό είναι σημαντικό για τους παίκτες».

«Θα υπάρχουν και παιδιά εκτός του σταφ, αλλά κοντά στην ομάδα, όπως ο Σαραβάκος και ο Νταμπίζας. Δύο παιδιά με ήθος και γνώστες της ελληνικής και ξένης νοοτροπίας. Υπάρχει εμπιστοσύνη και εκτίμηση στην κρίση τους. Όποια απόφαση θα παίρνεται θα είναι από κοινού. Δεν μας αρέσουν τα πολλά λόγια, προτιμάμε να μιλούν τα έργα».

«Παίκτες με φιλοδοξίες και ικανότητες»

Να στελεχώσει τον Παναθηναϊκό με παίκτες ικανούς, αλλά και φιλόδοξους επιθυμεί ο Γιάννης Αναστασίου. «Στόχος μας είναι μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, να το ευχαριστούνται οι παίκτες και ο κόσμος, και θέλουμε οι παίκτες που θα έρχονται να έχουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Όχι να έρθουν κάποιοι παίκτες απλά για να έρθουν. Τότε καλύτερα να παίξουν τα πιτσιρίκια. Είναι σημαντικό για μας να υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο και ο Παναθηναϊκός το έχει πετύχει διαχρονικά αυτό. Αυτά τα στοιχεία τα είχε ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός. Είναι πολύ σημαντικό για μας οι παίκτες που θα πάρουμε, δεδομένου ότι το μπάτζετ θα είναι αρκετά χαμηλό, να φτιάξουμε μια ομάδα με σωστή νοοτροπία, που θα δείχνει υγεία και θα έχει διάθεση και φιλοδοξία να πετύχει κάτι. Είναι ξεκάθαρο σε όλους και προς όλους ότι κάθε παίκτης που θα έρχεται εδώ θα έχει φιλοδοξίες και στόχους».

Με σχήμα 4-3-3

Ο Γιάννης Αναστασίου αποκάλυψε πως η ομάδα του θα παίζει 4-3-3. «Γράφτηκαν πολλά, αλλά δεν είχα μιλήσει με κανέναν πριν επισημοποιηθεί κάτι. Η φιλοσοφία θα είναι να έχουμε τη συνέχεια αυτού που γίνεται στις ακαδημίες. Εκεί η ομάδα παίζει το 4-3-3, αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας και θα υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πάνω στα οποία θα βασίζουμε το ποδόσφαιρό μας».

Παράλληλα ανέλυσε την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλει: «Δεν είπαμε ευρωπαϊκή, αλλά παναθηναϊκή φιλοσοφία. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε πλάνο για όλα. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Δίνουμε μεγάλο βάρος στην ταχύτητα, την τεχνική και το χειρισμό της μπάλας. Αυτοί οι παίκτες που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, μας ενδιαφέρουν. Το μπάτζετ είναι χαμηλό και υπάρχει στην Ευρώπη κακή εντύπωση πως το χρήμα στην Ελλάδα ρέει άφθονο. Αυτή την κατάσταση προσπαθούμε να διαχειριστούμε. Προτεραιότητα είναι η φιλοδοξία του κάθε παίκτη, να έρθει εδώ για να πετύχει κάτι κι όχι για να απολαμβάνει τον ήλιο της Ελλάδας».

«Δεν θα ήταν ηθικό»

Η μείωση του μπάτζετ είναι εναρμονισμένη με τις επιταγές των καιρών. «Οι καιροί είναι δύσκολοι, γενικά η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές και δεν θα ήταν ηθικό να έχουμε παίκτες με συμβόλαια της τάξης των 2-3 εκατ. ευρώ. Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τι ζητάμε, υπάρχει εμπιστοσύνη και επικοινωνία μεταξύ μας, κάτι που θα διατηρήσουμε στον υψηλότερο βαθμό. Έχουμε διάθεση και ενέργεια για να δουλέψουμε και να βγει ο Παναθηναϊκός από τη δύσκολη θέση που είναι τώρα», ανέφερε ο Γιάννης Αναστασίου.

«Πρώτα θα το μάθουν οι παίκτες»

Ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε να έχει σαφή εικόνα για τους παίκτες που θα μείνουν και θα φύγουν, αλλά δεν μίλησε με ονόματα. «Από το υπάρχον υλικό θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα με τους παίκτες. Θα ήταν πιο τίμιο. Για τις μεταγραφές υπάρχει αρκετή κίνηση. Οι στόχοι έχουν οριοθετηθεί, έχουν γίνει επαφές, έχουμε μιλήσει με παίκτες και είναι σημαντικό το μεγαλείο του ΠΑΟ στην Ευρώπη. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά τις επόμενες μέρες ίσως μπορέσουμε να ανακοινώσουμε δύο ίσως και τρεις παίκτες».

Μικρό ρόστερ

Επιθυμία του νέου προπονητή είναι ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ. «Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές. Στόχος είναι η ομάδα να έχει 20 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Θέλω να δουλέψω με μικρό ρόστερ για να υπάρχει ανταγωνισμός. Όλοι θα παίζουν και θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Τα παιδιά από την ακαδημία θα πλαισιώνουν την πρώτη ομάδα. Τους υπολογίζουμε κανονικά για την πρώτη ομάδα. Γι' αυτούς που θα φύγουν καλό θα είναι να το μάθουν οι παίκτες πρώτα και μετά ο Τύπος».

«Μας ενδιαφέρει ο Καραγκούνης»

Ερωτηθείς αν θα ήθελε στην ομάδα τον Γιώργο Καραγκούνη, απάντησε: «Ο Γιώργος είναι μετά το Δημήτρη Σαραβάκο το μεγαλύτερο όνομα του Παναθηναϊκού. Ένας παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα. Είναι στη Φούλαμ, έχει συμβόλαιο κι αν δεν εξελιχθούν τα πράγματα όπως θέλει με τη Φούλαμ, σίγουρα μας ενδιαφέρει ένας παίκτης».

Κλειδί οι ακαδημίες

Έχοντας περάσει τόσα χρόνια στην Ολλανδία, ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα μπορούσε να μη γνωρίζει τη σημασία των ακαδημιών και των… προϊόντων τους. «Είναι στόχος να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές τους. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Πρέπει τα παιδιά που θα μπουν στην ομάδα να έχουν εκπαίδευση που πρέπει. Θα υπάρχει εβδομαδιαία επικοινωνία με την ακαδημία. Θα συζητιούνται τα πάντα που αφορούν την εξέλιξη των ακαδημιών και των παικτών, για να προλαβαίνουμε καταστάσεις. Είναι ευαίσθητη η ηλικία των παικτών και πολλές φορές το περιβάλλον αντί να φτιάξει έναν παίκτη τον καταστρέφει. Για μας θα είναι σημαντικό να τους προστατεύσουμε».

Σαραβάκος: «Μπορούμε να προσφέρουμε πολλά»

Ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν ως συνήθως λιγομίλητος, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος πως το νέο σχήμα θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Τον μεγάλο «μικρό» προσφώνησε ο Γιάννης Αλαφούζος. «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και αισιόδοξος από τη συμμετοχή του Δημήτρη Σαραβάκου στην ομάδα μας. Είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό, τους μεγάλους παίκτες που πέρασαν και το ήθος του συλλόγου», τόνισε, ενώ ο Βασίλης Κωνσταντίνου ανέφερε: «Ό,τι και να πούμε για τον Δημήτρη Σαραβάκο είναι πολύ λίγο για όσα έχει προσφέρει. Ελπίζουμε να προσφέρει τα ίδια και από το νέο του πόστο. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Ο Δημήτρης Σαραβάκος αρκέστηκε στα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από πολλά χρόνια θα αναλάβω αυτή τη θέση. Νομίζω πως μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος στο προπονητικό τιμ. Θα έχουμε άψογη συνεργασία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με το μπάτζετ που έχουμε για να φέρουμε παίκτες που δεν θα βλέπουν τον ΠΑΟ μόνο για το συμβόλαιο, αλλά θα ξέρουν ποιος είναι ο ΠΑΟ».

Παρών με… δήλωση

Ο Νίκος Νταμπίζας δεν έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση, αλλά έστειλε μία ανακοίνωση που διαβάστηκε στα ΜΜΕ. «Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της ομάδας για την επιλογή στο πρόσωπό μου. Ένας μεγάλος σύλλογος με επέλεξε για έναν πολύ σημαντικό λόγο, κάτι που αποτελεί τιμή και ευθύνη. Στόχος είναι η αναγέννηση του συλλόγου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το όραμα πράξη», ανέφερε ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε θέση για τις αντιδράσεις για την πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα από μερίδα οπαδών: «Βασικότατος λόγος που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε είναι η μεγάλη του εμπειρία από το εξωτερικό. Το αγγλικό ποδόσφαιρο διαφέρει σε πολλά από το δικό μας και κυρίως σε ήθος. Με εντυπωσίασε η αρτιότητα της σκέψης του και οι αρχές που έδειξε να έχει. Είναι ευθύνη της διοίκησης να επιλέγει τους συνεργάτες της. Σεβόμαστε την άποψη των οπαδών μας και είμαστε πάντα σε ανοικτό διάλογο, αλλά πρέπει και η διοίκηση να αποφασίζει με ποιους θα συνεργαστεί».

Οι… ξένοι

Ο Στιβ Ρούτερ, βοηθός του Γιάννη Αναστασίου, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΠΑΟ που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω. Πιθανώς να μη βλέπετε συχνά Άγγλους προπονητές να δουλεύουν σε συλλόγους στην Ευρώπη. Και ο λόγος είναι πως είμαστε ένας μικρός νησιωτικός λαός και πολλές φορές μας κατηγορούν πως είμαστε κάπως εθνικιστές. Εγώ είχα την τύχη να δουλέψω με προπονητές σε όλη την Ευρώπη, όπως ο Γιάννης Σαμαράς και ο Γιάννης Αναστασίου. Όταν γνωρίζω ανθρώπους, κοιτάζω πρώτα το χαρακτήρα τους. Σε αυτούς είδα ότι έχουν πίστη, ικανότητα και διάθεση για να διαπρέψουν ως προπονητές. Όταν μου δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψω σε έναν σύλλογο με το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, αυτό ήταν αρκετό για να αποδεχτώ την πρόκληση. Όλοι μου μίλησαν για τη φιλοσοφία του συλλόγου. Ο κόσμος που είναι εδώ στην ομάδα αγκαλιάζει αυτές τις αρχές. Ο ρόλος μου θα είναι να υποστηρίξω όλα τα άτομα στο σύλλογο. Είτε δουλεύεις στον Παναθηναϊκό, είτε σε μια μεγάλη ομάδα, σημασία έχει να προσπαθείς για τη μεγιστοποίηση του συλλόγου. Ελπίζω τα πράγματα να εξελιχθούν όπως όλοι θέλουμε».

Ο γυμναστής της ομάδας, Γιούσεφ Βος, πιο περιεκτικός στα λεγόμενά του, ανέφερε: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για την ευκαιρία. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο».

Βονόρτας: «Δεν προλάβαμε»

Ο… παλιός του τιμ, Γιάννης Βονόρτας, μίλησε για το έργο του στο διάστημα που ήταν προπονητής πριν παραδώσει τα κλειδιά στον Γιάννη Αναστασίου.

«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα ευχαριστώ στη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε για αυτή τη θέση. Μετά τη χθεσινή ήττα μας από τους Νέους πιστεύω θα με απέλυε (γέλια). Η περίοδος ήταν δύσκολη γιατί δεν ήμουν έμπειρος, αλλά με την υποστήριξη του προέδρου καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα εδώ με καλό πρόσωπο. Δεν καταφέραμε να μπούμε στα play offs, γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο. Όμως είμαστε σε αναμονή. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και το επιστημονικό προσωπικό, όλους όσοι δουλεύουν εδώ. Όλοι καθημερινά προσπαθούσαν για το καλύτερο. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και συνεχίζω. Εκτιμώ και σέβομαι τους ανθρώπους και πιστεύω πως υπάρχει ένα όραμα που ξεκινά για τον Παναθηναϊκό κι έχει να κάνει με την αγωνιστική και όχι μόνο αναγέννηση του ΠΑΟ. Είμαι σίγουρος πως θα πάμε καλά, γι΄' αυτό και δεν λέω καλή επιτυχία. Καλή επιτυχία στον Γιάννη Αναστασίου και του παραδίδω έτσι το κλειδί της ομάδας».

Υπόσχεση μόνο από Αλαφούζο

Γιάννης Αλαφούζος και Γιάννης Αναστασίου κλήθηκαν να θέσουν συγκεκριμένο στόχο για την επόμενη σεζόν, αλλά μόνο ο πρώτος μίλησε ξεκάθαρα για πρωτάθλημα, αν και τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.

«Δεν είμαι μεγαλομέτοχος, ούτε καν μέτοχος. Είμαι πρόεδρος της Συμμαχίας και προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου να εισάγουμε ένα άλλο ήθος και ύφος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στόχος του ΠΑΟ είναι να είναι πάντα πρωταθλητής, αλλά είμαστε ρεαλιστές», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και πρόσθεσε. Και πέρσι στόχος μας ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έγιναν λάθη από τη διοίκηση, σε παίκτες και από προπονητές. Ήταν μια κατάσταση ανάγκης και ήμασταν άπειροι. Τουλάχιστον εγώ. Είναι δύσκολο να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, γιατί ο Ολυμπιακός μονοπωλεί τα έσοδα από το Champions League. Αλλά δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και μίλησα για τη μηνυτήρια αναφορά που θα κάνουμε. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν είμαστε υπερφίαλοι. Δεν λέμε ότι έχουμε βρει τη συνταγή της επιτυχίας, αλλά στόχος είναι το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται άλλη φιλοσοφία και εξήγηση».

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε: «Μια ομάδα σαν τον ΠΑΟ είναι ταυτισμένη με την κορυφή. Θα είναι εύκολο να πούμε πράγματα που ίσως δεν θα γίνουν. Η μόνη υπόσχεση που δίνουμε είναι πως θα δουλεύουμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη. Στο τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να κρίνουμε. Για μας δεν αλλάζει τίποτα. Έχουμε ένα σχέδιο κι έναν προγραμματισμό. Είτε βγει η ομάδα στην Ευρώπη είτε όχι, τα πράγματα είναι ίδια».

Νταμπίζας: «Τιμή και ευθύνη»

14/05/2013
 Έτοιμος για σκληρή δουλειά, προκειμένου να αναγεννηθεί ο Παναθηναϊκός, εμφανίστηκε με δήλωσή του ο Νίκος Νταμπίζας κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού επιτελείου.

Νταμπίζας: «Τιμή και ευθύνη»
Σήμερα παρουσιάστηκε κι επίσημα το νέο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο Νίκος Νταμπίζας.

Λόγω υποχρεώσεών του στο εξωτερικό, ο νέος τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού δεν έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, ωστόσο κατά τη διάρκεια αυτής διαβάστηκε μια δήλωσή του, μέσω της οποίας εμφανίστηκε έτοιμος για σκληρή δουλειά για να αναγεννηθεί ξανά το τριφύλλι.

Επιπλέον ευχαρίστησε όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν στη νέα... μέρα του συλλόγου.

Η δήλωσή του:

«Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της ομάδας για την επιλογή στο πρόσωπό μου. Ένας μεγάλος σύλλογος με επέλεξε για έναν πολύ σημαντικό λόγο, κάτι που αποτελεί τιμή και ευθύνη. Στόχος είναι η αναγέννηση του συλλόγου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το όραμα πράξη».

Αιχμηρή διευκρίνιση Αλαφούζου για Ολυμπιακό

14/05/2013
 Ο Γιάννης Αλαφούζος διευκρίνισε πως έφερε σαν παράδειγμα τον μπασκετικό Ολυμπιακό για να καταδείξει τις διαφορές με τον ποδοσφαιρικό.

Αιχμηρή διευκρίνιση Αλαφούζου για Ολυμπιακό
Η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου για τον μπασκετικό Ολυμπιακό ως παράδειγμα ομάδας που διαπρέπει χωρίς μεγάλο μπάτζετ προκάλεσε αίσθηση κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος μετά τη συνέντευξη Τύπου σε πηγαδάκι διευκρίνισε πως χρησιμοποίησε το παράδειγμα αυτό ως μομφή για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο, πολύ ισχυρό Παναθηναϊκό. Σας υπενθυμίζω πως η Ντόρτμουντ πριν δέκα χρόνια ήταν σε αυτή τη θέση που είμαστε μείς τώρα και παίζει τελικό Champions League. Ο ‘αιώνιος αντίπαλός’ Ολυμπιακός, έδειξε το ίδιο στο μπάσκετ», είχε αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου, ενώ λίγα λεπτά μετά διευκρίνισε:

«Είναι σαφέστατο πως θεωρώ ότι η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αδικήθηκε στους προημιτελικούς με την Μπαρτσελόνα και ότι η θέση της ήταν στο Final 4 Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει ότι αποτελεί κορυφαία μπασκετική δύναμη. Το παράδειγμα με τον μπασκετικό Ολυμπιακό το χρησιμοποίησα ως μία μομφή για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό».

Δείτε εδώ τη δήλωση του...

«Το πιο άσχημο γήπεδο της Ευρώπης το Καραϊσκάκη»

14/05/2013
 Στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν μετά το τέλος της παρουσίασης του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού, ο Αλαφούζος αναφέρθηκε στο θέμα της Λεωφόρου κάνοντας παράλληλα υποτιμητικό σχόλιο για το Καραϊσκάκη.

«Το πιο άσχημο γήπεδο της Ευρώπης το Καραϊσκάκη»
Πολλά και διάφορα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν μετά το τέλος της παρουσίασης του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος της ομάδας αναφέρθηκε στο γηπεδικό, λέγοντας πως εάν δεν γίνει το νέο στάδιο στον Βοτανικό, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας θα είναι για αρκετά χρόνια το γήπεδο του «τριφυλλιού» αφού θα ανακατασκευαστεί. Επιπλέον, έκανε αναφορά και για το Καραϊσκάκη δηλώνοντας πως είναι το ασχημότερο γήπεδο της Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στους εκπροσώπους Τύπου στα πηγαδάκια μετά την παρουσίαση του τεχνικού τιμ.

«Για το θέμα της πενταετίας στη Λεωφόρο δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε ούτε να το χρησιμοποιήσουμε. Τώρα μας δόθηκε η δυνατότητα για πέντε χρόνια και αυτό θα πάει και παραπάνω. Θα κάνουμε μία σχετική εισήγηση για να πάρει παράταση η πενταετία. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα γιατί δεν θα υπάρξει κανείς που να τολμήσει να πάρει την Λεωφόρο. Από εκεί και πέρα, αν βρει πόρους ο δήμος και φτιάξει το γήπεδο και μας το παραχωρήσει έναντι πολύ μικρού τιμήματος, όχι όπως το ΟΑΚΑ, τότε δεν θα πούμε όχι. Δεν το βλέπω πολύ πιθανό αν και ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα.

Στις σκέψεις μας είναι να κατασκευάσουμε κάθε κερκίδα ξεχωριστά. Να την γκρεμίζουμε και να την φτιάχνουμε από την αρχή. Θα προχωράμε, έτσι, στην δημιουργία της νέας Λεωφόρου ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουμε. Σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αντιστήριξης. Έχουν γίνει στατικές μελέτες. Κοιτάμε τον όγκο του γηπέδου που μπορεί να φτιαχτεί με βάση τα μέτρα που είναι τώρα και το ύψος. Οι στατικές μελέτες έχουν δείξει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορούν να προχωρήσουν. Με τους εμπορικούς χώρους θα δούμε τι θα γίνει. Το μοντέλο του Καραϊσκάκη, πάντως, έχει αποτύχει. Είναι το πιο άσχημο γήπεδο της Ευρώπης».

Τέλος, ο πρόεδρος της ομάδας αναφέρθηκε και στην ΑΜΚ. «Θα συσταθεί μια εταιρία μέσω της οποίας θα έρθουν τα λεφτά. Θα είναι 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν αποπληρωθούν οι δόσεις, τα χρήματα μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές. Έχουν μπει έναντι της αύξησης στα ταμεία της ΠΑΕ 3.100.000. Όσο για την Παιανία; Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να την χρησιμοποιούμε με χαμηλό μίσθωμα είτε να συζητήσουμε για την αγορά των εγκαταστάσεων από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Έχει γίνει ήδη μία επαφή και δεν ήταν ιδιαίτερα αρνητική».

Κατσουράνης: «Τα πάντα για το Τσάμπιονς Λιγκ»

14/05/2013
 Η πρωτιά στα πλέι οφ είναι ο μοναδικός στόχος που απέμεινε στον ΠΑΟΚ και όπως τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης, οι Θεσσαλονικείς θα κάνουν τα πάντα για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατσουράνης: «Τα πάντα για το Τσάμπιονς Λιγκ»
Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο πέρασε, η αλλαγή προπονητή έγινε και πλέον ο ΠΑΟΚ έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του.

Την κορυφή στην διαδικασία των πλέι οφ, όπως επισήμανε κι ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο άσος των Θεσσαλονικέων ξεκαθάρισε πως αυτός που θα εμφανιστεί πιο συγκεντρωμένος στην συγκεκριμένη διαδικασία, έχει και περισσότερες πιθανότητες να βγει πρώτος.

Αναλυτικά, όσα είπε στο Novasports.gr:

«Σίγουρα είμαστε όλοι πολύ απογοητευμένοι μετά τον ημιτελικό με την Τρίπολη. Υπήρξε αλλαγή προπονητή, το καλό - τουλάχιστον - ήταν ότι είχαμε πολλές ημέρες να προπονηθούμε και να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε αυτό το κακό μας παιχνίδι και τον αποκλεισμό από τον τελικό και να συγκεντρωθούμε στις προπονήσεις, να ετοιμαστούμε για τα πλέι οφ. Με καινούριο άνθρωπο δίπλα μας που προσπαθεί κι αυτός να μας βοηθήσει κι έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Νομίζω ότι πρέπει εμείς να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να είμαστε πιο ομάδα, μας λείπει πολύ το αμυντικό κομμάτι, νομίζω πως έχουμε μεγάλες ελλείψεις, δηλαδή δεν πρεσάρουμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι από τα μεγάλα μας μειονεκτήματα, γιατί ο αντίπαλος φτάνει πολύ εύκολα στο να κάνει τελική πάσα ή στο να κάνει ευκαιρία πολύ εύκολα για μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι αν βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι μας και γίνουμε πιο . aggressive (σ.σ. επιθετικοί) που λέμε, όλοι μαζί γιατί άμυνα δεν κάνει μόνον η άμυνα, νομίζω η ομάδα θα καταφέρει και θα πετύχει τον στόχο της».

Δεδομένου ότι μικρό το χρονικό περιθώριο ανάμεσα στην πλέον πρόσφατη αγωνιστική σας υποχρέωση και στην έναρξη των πλέι οφ, είναι αρκετός ο χρόνος με σημείο αναφοράς την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία για κάτι διαφορετικό και πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι αυτό βέβαια;

«Είχαμε κάποιες ημέρες να προπονηθούμε και να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σε πράγματα που δεν τα κάναμε καλά. Και δεν τα κάναμε καλά σε όλη τη διάρκεια - τουλάχιστον - που είμαι εγώ εδώ, αυτή είναι η δικιά μου άποψη. Νομίζω ότι αν βελτιώσουμε αυτά τα πράγματα, όλοι μαζί κι είμαστε ενωμένοι, όπως ήμασταν δηλαδή, νομίζω ότι έχουμε ελπίδες να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ, πιο πολλές απ' όλους».

Αυτό το μίνι πρωτάθλημα διεξάγεται μεταξύ ομάδων οι οποίες έχουν αγωνιστεί στην κανονική περίοδο, δηλαδή δεν υπάρχουν μυστικά, γνωρίζεστε μεταξύ σας. Πόσο διαφορετικό κατά συνέπεια - και με την εμπειρία την οποία έχεις - περιμένεις το παιχνίδι της Τετάρτης, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αγώνα πρωταθλήματος;

«Εχω παίξει πλέι οφ δυο φορές με τον Παναθηναϊκό, νομίζω ότι είναι μια διαδικασία όχι καλή, δεν είναι δίκαιη, γίνεται σε γήπεδα συνήθως άδεια, οπότε πρέπει όλα αυτά να μπορέσεις να τα διαχειριστείς για ν' ανταπεξέλθεις στις συνθήκες. Σίγουρα η μια ομάδα ξέρει πολύ καλά την άλλη. Εχουμε παίξει δυο φορές στο πρωτάθλημα κι εμείς με την Τρίπολη έχουμε παίξει και στο Κύπελλο και σίγουρα δεν υπάρχουν μυστικά. Νομίζω ότι όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος κι έχει πιο πολλές ψυχικές δυνάμεις αυτός κερδίζει κι αυτό το μίνι πρωτάθλημα, συνήθως έτσι γίνεται κι αν τα δώσεις όλα μέσα στο γήπεδο, η ομάδα που έχει και την πιο πολύ ποιότητα απ' όλες στο τέλος παίρνει αυτό το . εισιτήριο που λέμε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για εμάς είναι ο μοναδικός στόχος που έχουμε και θα κάνουμε τα πάντα με το αβαντάζ των δυο πόντων που έχουμε για να τερματίσουμε στη θέση που είμαστε τώρα και στη θέση που πήραμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».

Η κατάσταση αυτή ξεκαθαρίζει σ' έξι αγωνιστικές. Ωστόσο θεωρείς ότι η πρώτη αγωνιστική έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, κάτι ξεχωριστό σε συνάρτηση και με την ειδική βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί;

«Εντάξει σίγουρα, όταν έχεις να παίξεις έξι παιχνίδια και το πρώτο είναι εκτός έδρας είναι πάρα πολύ σημαντικό στο να μη χάσεις. Και πρέπει να κατέβουμε για τη νίκη, γιατί με μια νίκη και ψυχολογία θα πάρουμε κι αυτοπεποίθηση κι όλα θα γίνουν πιο εύκολα για τη συνέχεια», κατέληξε ο διεθνής μέσος του «Δικεφάλου».

Αναστασίου: «Έχουμε κλείσει δύο παίκτες, περιμένουμε Φυτανίδη»

14/05/2013
 Πιο αποκαλυπτικός ήταν στα «πηγαδάκια» που ακολούθησαν την παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναστασίου: «Έχουμε κλείσει δύο παίκτες, περιμένουμε Φυτανίδη»
Ο Γιάννης Αναστασίου κρατούσε τα καλύτερα για… μετά τη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό.

Ο νέος προπονητής της ομάδας μιλώντας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους αποκάλυψε πως οι «πράσινοι» έχουν κλείσει δύο παίκτες και περιμένουν τον Σωκράτη Φυτανίδη.

«Έχουμε συμφωνήσει με έναν αριστερό εξτρέμ κι έναν κεντρικό χαφ από το εξωτερικό. Δεν θέλουμε να πούμε τα ονόματά τους ακόμη, γιατί στο εξωτερικό υπάρχει μία περίεργη αίσθηση για τα οικονομικά των ομάδων στην Ελλάδα. Κάνετε λίγες μέρες υπομονή. Πιστεύω πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είμαστε σε θέση να τους ανακοινώσουμε», τόνισε.

Παράλληλα επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός είναι κοντά και σε έναν τρίτο παίκτη, τον Σωκράτη Φυτανίδη, αναφέροντας ωστόσο πως θα πρέπει να γίνει μία ακόμη συζήτησή του, καθώς δεν είναι κλεισμένος.

Ερωτηθείς για τις φήμες περί του Σωτήρη Κυργιάκου, απάντησε: «Δεν ξέρω κάτι».

Προσφυγή Δώνη κατά ΠΑΟΚ

14/05/2013
 Συνεχίζεται η κόντρα του Γιώργου Δώνη με τον ΠΑΟΚ. Ο πρώην προπονητής της ομάδας και οι συνεργάτες του κατέθεσαν προσφυγή.

Προσφυγή Δώνη κατά ΠΑΟΚ
Κορυφώνεται η κόντρα του Γιώργου Δώνη με τον ΠΑΟΚ.

Ο πρώην προπονητής της ομάδας και οι συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο του "Δικέφαλου του Βορρά" κατέθεσαν προσφυγή αξιώνοντας το ποσό του συμβολαίου τους μέχρι το 2014, αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη και δυσφήμιση.

Δίωξη σε τρεις για τον τελικό!

14/05/2013
 Την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις των Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, αλλά και τα tweets του Γιάννη Αλαφούζου μετά τον τελικό Κυπέλλου.

Δίωξη σε τρεις για τον τελικό!
Εξηγήσεις για τις δηλώσεις τους μετά τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θα κληθούν να δώσουν οι Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στους ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης για τα λεγόμενά τους περί αλητείας και «αλητοπαρέας που διοικεί την ΕΠΟ».

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής, δε, θα βρεθεί και ο Γιάννης Αλαφούζος, με αφορμή τις αναρτήσεις του στο twitter, επίσης για τη διαιτησία του τελικού.

«Μας καίει όλους το πόρισμα»

14/05/2013
 Την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα οικονομικά του Άρη, τόνισε ο νέος πρόεδρος της «Κοινωνίας Μελών», Παναγιώτης Στεφανίδης.

«Μας καίει όλους το πόρισμα»
Το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου στον Άρη και το τι μέλλει γενέσθαι από εκεί και πέρα στον σύλλογο περιμένουν στην Κοινωνία Μελών, όπως τόνισε ο νέος πρόεδρος του φορέα Παναγιώτης Στεφανίδης.

Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις, την παραίτηση του Νικήτα Ματθαίου και τη στάση που θα κρατούσε σε πιθανό επενδυτικό ενδιαφέρον για τους «κίτρινους».

Αναλυτικά όσα είπε στο “Libero 107,4”:

«Είχαμε πολύ καλή συνεργασία στο χθεσινό Δ.Σ. Το κλίμα ήταν πολύ καλό. Πρώτη φορά έφυγα με χαμόγελο από τα γραφεία του φορέα. Διαπίστωσα ότι έχουμε κοινό στόχο και όραμα και αφήσαμε πίσω μας μια και καλή τα παραταξιακά. Δεν έχουν ληφθεί αποφασίσεις. Το συμβούλιο είναι στις 20:00 και εκεί θα αποφασίσουμε. Ωστόσο ζητήσαμε να γίνει στο “Nick Galis Hall” και όχι στο Βελλίδειο. Πρόκειται για ένα δύσκολο πείραμα γιατί δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο. Όμως θεωρώ ότι ο κόσμος είναι αρκετά συνειδητοποιημένος και δεν νομίζω να συμβεί το παραμικρό».

Για τις προτεραιότητές του: «Μας καίει όλους το πόρισμα. Θέλουμε πάση θυσία να μάθουμε τα αποτελέσματα. Παράλληλα χθες είχαμε μια πλήρη ενημέρωση για το θέμα της NEXIA από τον Κώστα Γεωργιάδη , αλλά και για την Α.Μ.Κ».

Για την Α.Μ.Κ: «Θα τρέξουμε το συντομότερο δυνατό το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπάρχει καλή διάθεση απ’ όλους και δεσμευόμαστε ότι θα επιληφθούμε επί του θέματος».

Για πιθανό ενδιαφέρον επενδυτή: «Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Οποιος επιθυμεί να ενημερωθεί ας έρθει. Εμπόδιο δε θα μπούμε σε κανέναν. Θα μπούμε μόνο αν ακούμε και δεν βλέπουμε ή αν κάποιος θέλει να εκμεταλλευτεί το όνομα του Άρη. Εχουμε περάσει μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ηταν μια σεζόν ορόσημο. Ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει ξανά τα ίδια. Είναι χρέος δικό μας να βρούμε έναν τρόπο να ξεμπλοκάρουμε οικονομικά. Πρώτα όμως πρέπει να υπάρχει πλήρη εικόνα για τα όσα έγιναν στην ομάδα».

Για την παραίτηση του Νικήτα Ματθαίου: «Δεν μπορούσε να έρθει λόγω υγείας. Μου είχε πει ότι θα θέσει υποψηφιότητα, μιλήσαμε τηλεφωνικά στη διαδικασία, από ‘κει και πέρα από τη στιγμή που δεν βγήκε πρόεδρος, θεώρησε πως έπρεπε να επικεντρωθεί στην υγεία του, καθώς δε θα μπορούσε να προσφέρει όσο θα ήθελε από άλλο πόστο. Επειδή πολλά ακούγονται για τις σχέσεις μας, θέλω να πω ότι είμαστε οικογενειακοί φίλοι, δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ μας, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και θα είναι δίπλα μας με τον δικό του τρόπο».

Σε απολογία ο Παναθηναϊκός

14/05/2013
 Στο… σκαμνί θα καθίσει ο Παναθηναϊκός για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο μπαράζ με την Ξάνθη.

Σε απολογία ο Παναθηναϊκός
Σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη κάλεσε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Ο λόγος είναι η συμπεριφορά των οπαδών του στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στο μπαράζ που διεξήχθη με την Ξάνθη.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 23/05/2013 και ώρα 13:00 την παρακάτω ΠΑΕ. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα κατάταξης ΠΑΕ Παναθηναϊκός - ΠΑΕ Skoda Ξανθη.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

«Στη Φούλαμ ο Μπόατενγκ»

14/05/2013
 Ποδοσφαιριστής της Φούλαμ θα είναι ο Ντέρεκ Μπόατενγκ εκτιμά η ιστοσελίδα Goal.

«Στη Φούλαμ ο Μπόατενγκ»
Το σίριαλ… Ντέρεκ Μπόατενγκ για τον Ολυμπιακό συνεχίζεται!

Σήμερα υπάρχει νέο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα Goal.

Σε αυτό ο συντάκτης της μεταφέρει εκτιμήσεις – πληροφορίες ότι ο Γκανέζος μέσος έχει συμφωνήσει με την αγγλική ομάδα με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Η ιστοσελίδα αυτή, δεν φημίζεται για την εγκυρότητά της.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες το έγκυρο skysports είχε αποκαλύψει το ζήτημα αναφέροντας ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά.

Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι ο παίκτης παραμένει άφαντος τις τελευταίες ημέρες χωρίς να δίνει σημεία ζωής στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Τροφεία 350.000€ για τον Φουρλάνο

14/05/2013
 Δηλώσεις σε βελγικά Μέσα έκανε ο μάνατζερ του Σπύρου Φουρλάνου, Πασχάλης Τουντούρης, που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Μπριζ, προσθέτοντας πως θα πρέπει να δώσει τα τροφεία στον ΠΑΟ για τον νεαρό.

Τροφεία 350.000€ για τον Φουρλάνο
Ο Σπύρος Φουρλάνος βρίσκεται ένα βήμα από την μετακόμισή του στο Βέλγιο για λογαριασμό της Μπριζ με τον μάνατζερ του νεαρού παίκτη, Πασχάλη Τουντούρη, να δηλώνει σε Μέσα της Κάτω Χώρας πως το θέμα έχει σχεδόν τελειώσει και πως για την μεταγραφή αυτή, ο Παναθηναϊκός θα πάρει 300.000-350.000€ για τα τροφεία (ανατροφή) του παίκτη.

«Η Κλαμπ Μπριζ είναι στην κορυφή της λίστας με τις ομάδες που θα ήθελε να συνεχίσει. Η ομάδα έχει δείξει ενδιαφέρον αρκετό καιρό. Υπάρχουν ακόμα κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Δεν είναι ακόμα 23 ετών και με τους κανόνες της FIFA θα πρέπει να πληρωθεί ένα ποσό ανάμεσα στις 300.000 – 350.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό», ήταν τα λόγια του μάνατζερ.

Έτοιμος για… «σεφτέ»

14/05/2013
 Η ώρα των πλέι οφ έφτασε για τον Ατρόμητο, ο οποίος την Τετάρτη υποδέχεται τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη για την πρώτη αγωνιστική.

Έτοιμος για… «σεφτέ»
Η προετοιμασία του Ατρόμητου για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε. Ο Γιώργος Παράσχος, προετοίμασε την ομάδα του όλο αυτό το διάστημα και πλέον ήρθε η ώρα για να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει δύο προβλήματα να αντιμετωπίσει αφού οι Θανάσης Καραγκούνης και Σωκράτης Φυτανίδης δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση με τον «δικέφαλο του Βορρά».

Οι Περιστεριώτες είχαν επικρατήσει του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Περιστέρι και σε αυτό θέλουν να πατήσουν για να ξεκινήσουν με το δεξί της υποχρεώσεις τους στα πλέι οφ.

Μετά την τελευταία προπόνηση της Τρίτης, ανακοινώθηκε και η αποστολή:Ράντμαν, Μανόλο, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπάλλας, Ουντόζι, Ναπολεόνι, Καραμάνος, Καλλέργης, Κούτσι, Σουμπίνιο, Γκαρσία, Φάμπιο, Μπρίτο.

Η ομάδα θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της αύριο το απόγευμα και αμέσως μετά η αποστολή θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο.

Πάει Ηράκλειο ο Δερμιτζάκης

14/05/2013
 Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης αναμένεται να έχουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ με τον Παύλο Δερμιτζάκη, τις επόμενες ημέρες, με σκοπό να υπάρξει συμφωνία και να αναλάβει τα «ηνία» της κρητικής ομάδας.

Πάει Ηράκλειο ο Δερμιτζάκης
Από την πρώτη στιγμή που ο Γιάννης Πετράκης αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα του ΟΦΗ, ο Παύλος Δερμιτζάκης ήταν το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ο «Δέρμι» χώρισε τον δρόμο του με τον Πανθρακικό και έτσι είναι ελεύθερος για να αναλάβει τους Kρητικούς.

Το ενδιαφέρον έχει γίνει επίσημη κρούση, ενώ και από την πλευρά του έμπειρου προπονητή υπάρχει θέληση για συνεργασία. Οι δύο πλευρές έχουν μιλήσει, όμως τις επόμενες ημέρες (Τετάρτη ή Πέμπτη) ο πρώην τεχνικός του Πανθρακικού αναμένεται στο Ηράκλειο για να μιλήσει από κοντά με τους ανθρώπους της ομάδας με σκοπό να επέλθει η συμφωνία.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη, αφού η επιθυμία των δύο πλευρών να συνεργαστούν, μπορεί να αφήσει στην άκρη τις όποιες διαφωνίες. Έτσι εξελίξεις αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως και οι ανακοινώσεις, εάν και εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία.

«Και πιο… όμορφο η Λεωφόρος»

14/05/2013
 Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς απάντησε στα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος για το Καραϊσκάκη.

«Και πιο… όμορφο η Λεωφόρος»
Μέσω του λογαριασμού του στο twitter o Κώστας Καραπαπάς, υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, απάντησε στα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος για το Καραϊσκάκη.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5 εκατ. ευρώ

14/05/2013
 Aύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε η ΠΑΕ Άρης. Δείτε την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «κίτρινοι».

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5 εκατ. ευρώ
Την προκήρυξη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά πέντε εκατομμύρια ευρώ -ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο- γνωστοποίησε η ΠΑΕ Άρης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης για την Α.Μ.Κ.:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Διεύθυνση Εμπορίου) το πρακτικό της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που έγινε στις 27 Μαρτίου 2013 (εξ αναβολής από 31.12.2012) και αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 5.000.000 ευρώ.

Η κοινοποίηση της απόφασης έχει αριθμό πρωτοκόλλου Κ2-3144/13-5-2013.

Συνεπώς η συμμετοχή στην παραπάνω αύξηση είναι δυνατή σε κάθε ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με τον νόμο περί ανωνύμων εταιριών, εις όλο το ποσό, μάλιστα, αν οι παλαιοί μέτοχοι της ΠΑΕ (ΑΣ ΑΡΗΣ, Κοινωνία Μελών ΑΡΗ, ΑΡΗΣ Εμπορική Α.Ε. και μικρομέτοχοι) παραιτηθούν του δικαιώματος προτίμησης.

Η ονομαστική τιμή διάθεσης των μετοχών είναι ένα (1) ευρώ ανά μετοχή, η πραγματική αξία όμως της αγοράς είναι 1,10 ευρώ για να καλυφθεί και το 10% του ΑΣ ΑΡΗΣ, όπως υπαγορεύει ο νόμος 2725/79.

Ελάχιστο ποσό καταβολής είναι τα δέκα ευρώ και κατ’ επέκταση το ποσό που δύναται έκαστος να καταβάλλει θα πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του δέκα, ούτως ώστε να αναλογεί ακέραιος αριθμός μετοχών στον ΑΣ ΑΡΗΣ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω αύξηση κεφαλαίου μπορούν να καταθέτουν τα χρήματά τους στους παρακάτω λογαριασμούς που τηρεί η ΠΑΕ ΑΡΗΣ:

* EUROBANK: 0200368720

* CPB (πρώην MARFIN LAIKI): 0138666424»

Μπάκος: «Θα διαφημίζουμε το ποδόσφαιρο σαν το Γιάχο»

14/05/2013
 Απάντηση με ειρωνικό τόνο από τον ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Μπάκο, για την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα.

Μπάκος: «Θα διαφημίζουμε το ποδόσφαιρο σαν το Γιάχο»
Λακωνικός και χωρίς διάθεση για πολλά λόγια εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μπάκος λίγο μετά την δίωξη που του ασκήθηκε, για τις δηλώσεις του μετά τον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, αρκέστηκε να πει, με αρκετή δόση ειρωνείας, στο arcadia-sports: «Ζητάμε συγγνώμη. Από εδώ και στο εξής θα ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά για τη διαφήμιση του ποδοσφαίρου, όπως ακριβώς έκανε και ο κύριος Γιάχος στον Τελικό Κυπέλλου».

Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις ο Φουρλάνος

14/05/2013
 Σαν παίκτης της Μπριζ πρέπει να λογίζεται ο Σπύρος Φουρλάνος. Ο νεαρός άσος πέρασε σήμερα το μεσημέρι από ιατρικές εξετάσεις και πλέον απομένει η σχετική ανακοίνωση.

Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις ο Φουρλάνος
Σαν παίκτης της Μπριζ πρέπει να λογίζεται ο Σπύρος Φουρλάνος. Ο νεαρός άσος πέρασε σήμερα από ιατρικές εξετάσεις σήμερα το μεσημέρι και πλέον απομένει η σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα δημοσίευσε μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

«Αν υπήρχαν 2-3 Πανόπουλοι θα ήμασταν Καμπιονάτο»

14/05/2013
 Την άποψη πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα αν το διοικούσαν άνθρωποι σαν τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, εξέφρασε ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

«Αν υπήρχαν 2-3 Πανόπουλοι θα ήμασταν Καμπιονάτο»
Υψηλότερου επιπέδου ποδόσφαιρο θα παρακολουθούσαμε στην Ελλάδα αν υπήρχαν άνθρωποι στις ομάδες σαν τον πρόεδρο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, σύμφωνα με τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας θα αποτελέσει παρελθόν από τις τάξεις του ακρτικού συλλόγου, όμως, δεν παρέλειψε να «πλέξει» το εγκώμιο του «ισχυρού» άνδρα της ΠΑΕ, ενώ ευχαρίστησε και όσους ανθρώπους τον βοήθησαν στα έξι χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη.

Η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Σωτήρη Λυμπερόπουλου:

«Από τον Αύγουστο του 2007 πέρασαν 6 χρόνια κι ας μου φαίνεται σαν χθες. Αποχαιρετώντας την Ξάνθη, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για όσα μοιραστήκαμε, τους προπονητές μου, τους γυμναστές μου, τους συνεργάτες της ομάδας (γιατρούς φυσιοθεραπευτές, φροντιστές) για την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα 6 χρόνια. Το ίδιο αισθάνομαι την ανάγκη να πράξω και προς τους φίλους (ανάμεσά τους και συνάδελφους πυροσβέστες) που έκανα σε αυτήν την πόλη.

Ευχαριστώ τον κόσμο της ομάδας για την αγάπη που μου χάρισε, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και εκείνων των λίγων οι οποίοι κατά καιρούς, λέγοντας αδικαιολόγητα πράγματα για εμένα και την οικογένειά μου, προς στιγμήν με πίκραναν.

Ξεχωριστά θα αναφερθώ στον ιδιοκτήτη της ομάδας Χρήστο Πανόπουλο, τον άνθρωπο που μου έδωσε την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της Ξάνθης, γεγονός το οποίο αποτελεί τιμή για εμένα. Του εύχομαι να δει σύντομα την ομάδα όπως την ονειρεύεται. Αν υπήρχαν 2-3 Πανόπουλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα ήμασταν Καμπιονάτο. Καλή συνέχεια σε όλους!
Σωτήρης Λυμπερόπουλος».

Επιβεβαιώνει τα δυσάρεστα ο Δημητρέλος

14/05/2013
 Την αδυναμία της ΑΕΚ να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί τους -λόγω της επικείμενης εκκαθάρισης- επιβεβαίωσε στους υπαλλήλους της ΠΑΕ ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Επιβεβαιώνει τα δυσάρεστα ο Δημητρέλος
Τα δυσάρεστα -αν και αναμενόμενα- μελλούμενα από το στόμα του Ανδρέα Δημητρέλου έμαθαν την Τρίτη οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στον ίδιο χώρο που νωρίτερα έγινε η Γενική Συνέλευση όπου δρομολογήθηκε οριστικά η εκκαθάριση της ΠΑΕ, ο πρόεδρος επιβεβαίωσε στους εργαζομένους ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί τους.

Δεδομένου, δε, ότι τα ταμεία είναι άδεια, τους ανέφερε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλομένων ή καταβολής αποζημιώσεων.

Όσο για τους προπονητές των ακαδημιών, που αντιμετωπίζουν παρόμοιας φύσης προβλήματα, ο Δημητρέλος θα έχει συνάντηση το πρωί της Τετάρτης μαζί τους για να τους ενημερώσει για τα δεδομένα και στις δικές τους περιπτώσεις.

Παράσχος: «Δείξαμε διάθεση»

14/05/2013
 Ικανοποιημένος από την πρόοδο των παικτών του αλλά και την διάθεση που έδειξαν στο διάστημα της διακοπής, εμφανίστηκε ο Γιώργος Παράσχος του Ατρόμητου.

Παράσχος: «Δείξαμε διάθεση»
Τα πλέι οφ φτάνουν και ο Γιώργος Παράσχος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την διάθεση των παικτών του όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για την πρόοδο που έδειξαν σε τακτικά θέματα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση που έρχεται την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ, για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει από την ομάδα: «Τα συμπεράσματα δεν μπορώ να σας πω αν είναι ή όχι θετικά. Το καλό είναι ότι τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί πλήρως σε αυτά που τους έχουν ζητηθεί. Πιστεύω πως γενικότερα στα παιχνίδια των πλέι οφ θα δούμε έναν διαφορετικό Ατρόμητο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη διάθεση των παιδιών και αφομοιώσαμε πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα».

Για την ψυχολογία των παικτών: «Αυτό που μας ενδιαφέρει ήταν να αλλάξουμε την κακή ψυχολογία των παιδιών που δεν πίστευαν στους εαυτούς τους και αυτό είναι λάθος. Ο Ατρόμητος έχει ποιοτικούς παίκτες και πάνω σε αυτό δουλέψαμε αυτό το διάστημα προκειμένου να βγάλουμε από τα παιδιά την εμπιστοσύνη προς τους εαυτούς τους».

Για τις προσδοκίες της ομάδας: «Είναι σημαντικό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αν πάρουμε τη νίκη τότε είμαστε ικανοί για όλα».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω στοίχησε πολύ στον ΠΑΟΚ το κύπελλο γιατί το πίστευαν πολύ. Ξέρουν ότι εάν δεν κερδίσουν τότε θα μπουν σε περιπέτειες και θα παρουσιαστούν πολύ δυνατοί αλλά θα έχουν το άγχος για να κερδίσουν».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο της ομάδας: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για τη συμπαράσταση. Ο κάθε προπονητής θέλει να του συμπαραστέκεται ο κόσμος και στα υπόλοιπα παιχνίδια να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο γιατί πλέον ο Ατρόμητος έχει ξεφύγει από τη μετριότητα και του αξίζει περισσότερη συμπαράσταση».

Βλέπει τους «μικρούς» ο Δέλλας

14/05/2013
 Μια ακόμα κίνηση που επιβεβαιώνει πως θα είναι ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΚ στην επόμενη ημέρα έκανε ο Τραϊανός Δέλλας.

Βλέπει τους «μικρούς» ο Δέλλας
Προς το παρόν ανακοινώσεις για την παραμονή του Τραϊανού Δέλλα και του επιτελείου του στον πάγκο της ΑΕΚ δεν υπάρχουν. Είναι φανερό ωστόσο ότι ο «Κολοσσός» είναι ο εκλεκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη για να ηγηθεί της αγωνιστικής αναγέννησης της «Ένωσης».

Αφού λοιπόν τη Δευτέρα (στο περιθώριο φιλικού αγώνα της Εθνικής του 2004) έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στον κόσμο της ΑΕΚ, σήμερα υπήρξε μια ακόμα ένδειξη ότι δουλεύει πυρετωδώς για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Κι αυτό διότι ο Δέλλας βρέθηκε στη Νέα Ιωνία για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της U-20 με την τοπική ομάδα. Όχι μονάχα για να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι μικροί, αλλά και για ν’ αρχίσει τις διαπιστώσεις κατά πόσον υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να βοηθήσουν την «Ένωση» στη Football League 2.

«Ήθελαν Λούκας ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ»

14/05/2013
 Για ενδιαφέρον Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για τον Λούκας, πριν παραχωρηθεί από την Καρπάτι στη Ντιναμό Κιέβου, έκανε λόγο ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Ροντρίγκο Πέρεθ Φερνάντεζ.

«Ήθελαν Λούκας ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ»
Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του Λούκας, πριν μετακομίσει στο Κιέβο για χάρη της Ντιναμό, συμπεριέλαβε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ο μάνατζερ του 24χρονου μέσου.

«Τους τελευταίους μήνες επιθυμούσαμε να πάρουμε τον Λούκας από την Καρπάτι και συνέβησαν πολλά. Είναι λογικό, δεδομένου ότι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στο (ουκρανικό) πρωτάθλημα. Με την Ντιναμό από πριν είχαμε επανειλημμένα επαφές, όπως και με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την Ντεπορτίβο, την Θέλτα και άλλους συλλόγους», τόνισε ο ατζέντης του και πρόσθεσε: «Στη Ντιναμό παίρνει περισσότερα χρήματα από την Καρπάτι. Επίσης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προσφέρουν σημαντικά ποσά".

«Είμαστε έτοιμοι για τον ΠΑΟΚ»

14/05/2013
 Πανέτοιμοι είναι όλοι στον Ατρόμητο για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Γιάννης Σκόνδρας.

«Είμαστε έτοιμοι για τον ΠΑΟΚ»
Τα πλέι οφ ξεκινούν την Τετάρτη, το ένα και… καλό εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ «παίζεται» και όπως τόνισε ο Γιάννης Σκόνδρας, ο Ατρόμητος είναι πανέτοιμος να το διεκδικήσει.

Βέβαια, ο αρχηγός των Περιστεριωτών ξεκαθάρισε πως μόνο εύκολα δεν θα είναι τα πράγματα, ωστόσο υπογράμμισε πως με πιθανή νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ αύριο, η ομάδα του μπαίνει «γερά» στο κόλπο.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για τα πλέι οφ και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
«Είναι μεγάλη ομάδα και κατάλληλα προετοιμασμένοι αλλά πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις γιατί και ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας ξεκινάνε με πλεονέκτημα. Η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη και είμαστε πολύ κοντά».

Για το αν ωφέλησε η διακοπή που υπήρξε το Πάσχα για να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα:
«Σίγουρα είχαμε περισσότερο χρόνο αλλά πιστεύω όλο αυτό το διάστημα δεν θα έλεγα ότι ήταν καλό. Θα ήταν καλύτερο να ξεκινούσαμε μία εβδομάδα μετά το πρωτάθλημα που είχαμε ρυθμό αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Δουλέψαμε σκληρά, κάναμε μία μίνι προετοιμασία και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι».

Για το αν θα έχει πιθανότητες για την πρώτη θέση εφόσον νικήσει τον ΠΑΟΚ:
«Εάν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ θα είναι καλό αλλά δεν φτάνει αυτό. Θα πρέπει να κάνουμε καλές εμφανίσεις και όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Σίγουρα όλες οι ομάδες είναι καλές και πιστεύω με νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ είμαστε πολύ κοντά ακόμα και για την πρώτη θέση».

Για το αν θα έχει επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από τη φυγή του Δώνη:
«Όταν φεύγει ένας προπονητής αλλάζει η ψυχολογία σε μία ομάδα και αυτό θα συμβαίνει και στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Εμείς δεν κοιτάμε τον αντίπαλο αλλά την ομάδα μας. Πιστεύω ότι έχουμε μία καλή ομάδα και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσια τον ΠΑΟΚ».

Και καλό καλοκαίρι…

14/05/2013
 Τη τελευταία τους προπόνηση έκαναν τη Τρίτη οι παίκτες του Παναθηναϊκού και όσοι παραμείνουν και του χρόνου στην ομάδα ανανέωσαν το ραντεβού τους!

Και καλό καλοκαίρι…
Στην Παιανία βρέθηκαν όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» έκαναν την τελευταία τους προπόνηση για την φετινή σεζόν κι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τους προσεχείς μήνες, χωρίς να έχει προγραμματιστεί το πότε θα επιστρέψουν στα... βάσανα.

Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο νέος τεχνικός του συλλόγου, Γιάννης Αναστασίου, ανάλογα και από το αν βγει η ομάδα στην Ευρώπη.

Βέβαια, πολλοί από τους παίκτες δεν θα συνεχίσουν στο τριφύλλι και πιθανώς να ήταν και η τελευταία τους προπόνηση με την «πράσινη» φανέλα.

Το «αντίο» δόθηκε με ένα τελευταίο οικογενειακό δίτερμα.

Τα τυπικά για Δερμιτζάκη

14/05/2013  
Μόνο οι λεπτομέρειες έχουν απομείνει, ώστε ο Παύλος Δερμιτζάκης να αναλάβει χρέη προπονητή στον ΟΦΗ.

Τα τυπικά για Δερμιτζάκη
Σε προφορική συμφωνία έχει έρθει εδώ και μερικές ώρες ο Παύλος Δερμιτζάκης με τους ανθρώπους του ΟΦΗ.

Οι δύο πλευρές το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και τις επόμενες μέρες θα πέσουν και οι απαραίτητες… τζίφρες, ώστε να επισημοποιηθεί η συνεργασία ανάμεσα στον έμπειρο τεχνικό και τον σύλλογο του Ηρακλείου.

Μάλιστα, ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη και να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για τα τυπικά.

Τώρα όσον αφορά στα αγωνιστικά οι παίκτες του ΟΦΗ προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς την Τρίτη (14/5) με τον Θανάση Παπάζογλου να επιστρέφεις στις προπονήσεις μετά από την άδεια που του είχαν δώσει οι άνθρωποι της ομάδας, ενώ γι’ αύριο οι Κρητικοί θα έχουν ρεπό.

Τσιώλης: «Ξεχνάμε τον τελικό»

14/05/2013
 Στη σημασία να αφήσουν οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης στο παρελθόν τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ενόψει των κρίσιμων αγώνων για τα πλέι-οφ στάθηκε ο Σάκης Τσιώλης.

Τσιώλης: «Ξεχνάμε τον τελικό»
Ο τεχνικός των Αρκάδων, με δηλώσεις του στο novasports.gr, ενόψει του πρώτου παιχνιδιού των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα, τόνισε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του έχει πολύ καλή ψυχολογία λόγω της απόδοσής της στον τελικό ενώ αναφέρθηκε και στην κόπωση των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο novasports.gr:

«Υπάρχει πολύ καλή ψυχολογία για την απόδοση και τον τρόπο που παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Αφήνουμε πίσω βέβαια όλα όσα έγιναν και το μόνο που μας μένει είναι η αποβολή του Περόνε και ο τραυματισμός του Πιπίνη» ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού των Αρκάδων και συνέχισε:

«Από κει και πέρα ξαναμπαίνουμε στους γνώριμους ρυθμούς, η ομάδα είναι σε πολύ κατάσταση και νομίζω πως τα παιδιά που θα κληθούν να αντικαταστήσουν να αντικαταστήσουν τους δύο συμπαίκτες τους, θα τα καταφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου με τον ΠΑΣ αλλά και στη δύναμη της έδρας:
«Είδαμε πόσο ανταγωνιστική ομάδα είναι τα Γιάννινα στη φετινή περίοδο. Τα παιχνίδια που παίξαμε ήδη δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός πως θα παίξουμε σε μία έδρα η οποία θα κοχλάζει θα έχει ένταση και πίεση, ξέρουμε πολύ καλά τη δύναμη που δίνει ο κόσμος στην ομάδα των Ιωαννίνων. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι και να προσέξουμε τις λεπτομέρειες».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί η ομάδα του κουρασμένη, σημείωσε:

«Δεν υπάρχει κούραση. Έχουμε το χρόνο να κάνουμε την αποκατάστασή μας, εξάλλου θα γίνουν και κάποιες αλλαγές για αυτό το παιχνίδι. Θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βρισκόμαστε μέσα σο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η ομάδα έχει δείξει πως είναι ανταγωνιστική και θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στα πλέι οφ».

Κλείνοντας, ο Σάκης Τσιώλης, ανέφερε:

«Αν κάνουμε τα παιχνίδια που θέλουμε και πάρουμε τα αποτελέσματα αφήνοντας έξω αυτούς τους δύο βαθμούς, θα τους προσθέσουμε στο τέλος και τότε θα διαπιστώσουμε πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι βαθμοί».

Κοπιτσής: «Δεν σταματάει εδώ η ιστορία της ΑΕΚ»

14/05/2013
 Την πεποίθησή του πως η ΑΕΚ θα μπορέσει να επανακάμψει τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο Χάρης Κοπιτσής.

Κοπιτσής: «Δεν σταματάει εδώ η ιστορία της ΑΕΚ»
Ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» και νυν προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας, μιλώντας στην ιστοσελίδα academies.gr, αναφέρθηκε επίσης στα αίτια του υποβιβασμού καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στα τμήματα υποδομής.


Αναλυτικά τα όσα είπε:


'Επειτα από την εικοσαετή παρουσία σας στα δρώμενα τις ΑΕΚ, τι πιστεύετε πως έφταιξε και το σωματείο έφτασε σε αυτό το σημείο. Ποια είναι τα συναισθήματα σας από τον επώδυνο υποβιβασμό;

«Φέτος η ομάδα ξεκίνησε την χρονιά ανοργάνωτα, χωρίς πλάνο, ξεκίνησε χωρίς κάποιο όραμα, συσσωρευμένα προβλήματα απο τις άλλες χρονιές μας έφεραν σε αυτό το σημείο και νομίζω πως από την αρχή της σεζόν φαινόταν το τι ακριβώς θα συμβεί. Ένιωθες πως ίσως όλο αυτό που συνέβαινε θα εξελισσόταν σε τραγωδία και έτσι έγινε.

Εμείς που δουλεύαμε στην ΑΕΚ βλέπαμε πολλά πράγματα και δεν μπορούσαμε να επέμβουμε. Δυστυχώς γευτήκαμε μία από τις μεγαλύτερες πίκρες στην ζωή μας».

Για το γεγονός πως πολύ κόσμος της ΑΕΚ στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου τον είδε πλάι στον γιό του Γιάννη να δακρύζει την στιγμή που η ΑΕΚ δέχθηκε το γκόλ απο τον Παναθρακικό, ένα γκόλ που σήμαινε αυτόματα τον υποβιβασμό της ανέφερε:

«Εκείνη την στιγμή ειλικρινά... περάσανε είκοσι χρόνια από μπροστά μου, περάσανε πολύ μεγάλες στιγμές, περάσανε προσωπικές, ποδοσφαιρικές, συναδελφικές στιγμές, περάσανε σε κλάσματα δευτερολέπτου απίστευτες εικόνες και συναισθήματα...δεν μπορούσα να κρατηθώ και έσπασα.. και δικαιολογημένα και γιατί να μην το κρύψω, έχουν περάσει τόσες μέρες και δεν μπορώ να το ξεπεράσω, πόσο μάλλον εκείνη την στιγμή που ήταν ''φρέσκο-ζωντανό''.

Νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα ξεπεράσω αυτό που συνέβη για την ομάδα μου. Όμως παρ' όλη την άσχημη τροπή που πήρε, πρέπει να φανούμε δυνατοί, πρέπει να μας γίνει μάθημα, πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, 89 χρόνια ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσουνε εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε και να φτάσει ο ''δικέφαλος αετός'' εκεί που του αξίζει».


Παρόλο τον συναισθηματισμό και την αγάπη σας για την ΑΕΚ, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα, όπως το γεγονός ότι είστε απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες περίπου. Απο όσο γνωρίζουμε αυτό είναι το βιοποριστικό σας επάγγελμα, πως το αντιμετωπίζετε όλο αυτό;

«Θα έλεγα πως όσο δύσκολα και αν περνάμε είναι πολύ λιγότερο οδυνηρό από τον υποβιβασμό της ομάδας μας. Παρ' όλα αυτά είναι εξίσου δύσκολο για όλο κόσμο που πραγματικά υπηρετεί θα έλεγα, όχι δουλεύει, υπηρετεί την ΑΕΚ από υπαλλήλους και πολύ περισσότερο από το προσωπικό και τους προπονητές των Ακαδημιών που όλη αυτήν την χρονιά εξ αρχής βλέπαμε και ζούσαμε ασύλληπτα δύσκολες καταστάσεις.

Παρ'όλα αυτά όλοι βάλαμε δεν το συζητώ άλλωστε πάνω από όλα το καλό της ομάδος, ποτέ δεν σταματήσαμε να πηγαίνουμε στην προπόνηση, ποτέ δεν γκρινιάξαμε, ποτέ δεν διεκδικήσαμε γιατί βλέπαμε την δυσκολία που είχε η ομάδα να ανταπεξέλθει.

Είμαστε μία ολόκληρη αγωνιστική σεζόν απλήρωτοι, μιλάμε για ένα επάγγελμα το οποίο είναι καθημερινό, συν τα σαββατοκύριακα που έχει παιχνίδι, όχι μόνο δεν πληρωνόμασταν αλλά βάζαμε και από την τσέπη μας για βενζίνες και για διάφορα έξοδα, αλλά αυτά είναι μικρά πράγματα θα έλεγα, μπρός στην αγάπη μας για την ΑΕΚ.

Εκείνη την στιγμή βλέπαμε και ζούσαμε για το πώς θα βοηθούσαμε την ΑΕΚ και όχι πως θα βοηθούσαμε τους εαυτούς μας.

Εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που όλη την χρονιά κοιτάγανε πως θα βοηθήσουνε τον εαυτό τους και όχι την ΑΕΚ. Θέλω να πώ επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους πραγματικά που χτίσανε, παλέψανε, στερηθήκαν και εννοώ τους προπονητές των Ακαδημιών και τους υπαλλήλους και ευελπιστώ τα πράγματα να φτιάξουνε να γίνουνε καλύτερα και για μας και για την ομάδα μας.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως όλο αυτό που εμείς κάναμε όλη την χρονιά δεν ήταν αδυναμία, ήταν αγάπη για την ομάδα μας. Δεν το κάναμε γιατί φοβόμασταν ότι θα χάσουμε την δουλειά η τα λεφτά μας, κοιτάγαμε να μην διαταράξουμε και να μην αποπροσανατολίσουμε την πρώτη ομάδα και το στόχο της που ήταν η παραμονή.

Κάποιοι άλλοι όμως κατά την γνώμη τους βέβαια επωφελήθηκαν απο αυτό καθώς το θεώρησαν αδυναμία. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...εμείς ήμασταν απλήρωτοι όλο το χρόνο, κάποιοι άλλοι είναι; Αυτό είναι ένα ερώτημα που κατά την γνώμη μου δεν έχει απαντηθεί ακόμα και έχω την περιέργεια να το μάθω. Κάποιοι κάτσανε απλήρωτοι όπως κάτσαμε εμείς»;


Για το ενδεχόμενο να χάσουν τα χρήματα που τους οφείλονται, σε περίπτωση πτώχευσης της ομάδας δήλωσε:

«Η προσωπική μου απάντηση προς όλους αυτούς που ήταν εξαφανισμένοι τόσο καιρό και τώρα κόπτονται για το εάν θα χάσουμε εμείς τα λεφτά μας είναι πως αυτό που με ενδιαφέρει μόνο είναι η ΑΕΚ να επανέλθει πιο δυνατή και να ξαναμεγαλουργήσει.

Το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει είναι αν θα χάσω τα λεφτά μου. Αυτό που νιώσαμε ήταν ένας εξευτελισμός ανθρώπινος στην κυριολεξία...δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για μας, δεν σήκωναν ούτε τα τηλέφωνα, πλήρης αδιαφορία. Εκτός από το βιοποριστικό πρόβλημα ήταν και ένα πρόβλημα ανθρώπινο.

Έλλειψη σεβασμού απέναντι μου. Ήταν κρυμμένοι και εξαφανισμένοι παρ' όλα αυτά όμως τους δικαιολογώ γιατί δεν τους ενδιέφεραν 89 χρόνια ιστορίας και ένα εκατομμύριο κόσμος, θα τους ενδιέφερα εγώ και οι υπόλοιποι άνθρωποι του προπονητικού τίμ; Λίγο δύσκολο και αποδείχθηκε στην πράξη».


Επειδή γνωρίζουμε το πάθος σας για την ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα για την αγάπη σας προς τις Ακαδημίες, από εδώ και πέρα τι μέλλει γενέσθαι;

«Υπηρετώντας την ΑΕΚ εννέα χρόνια σαν ποδοσφαιριστής και άλλα δέκα σαν προπονητής Ακαδημιών ένα είναι σίγουρο ότι η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου και η ζωή μου και θα είμαι εκεί δίπλα τις δύσκολες στιγμές και στις δύσκολες νέες προκλήσεις που έρχονται. Η αγάπη μου και για την ΑΕΚ και για την Ακαδημία είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Η Ακαδημία μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός μία υποθήκη για το μέλλον της ΑΕΚ, ένα περιουσιακό στοιχείο πολύ σημαντικό. Έχουμε 120 παιδιά τα περισσότερα από αυτά σε πολύ υψηλό επίπεδο από ηλικίες 9 έως 18 ετών και αυτό το περιουσιακό στοιχείο πρέπει να το διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Διαβεβαιώνω και τους γονείς αλλά και το κόσμο ότι εμείς όπως κάναμε το χρέος μας σαν προπονητές Ακαδημιών όλη την σεζόν θα είμαστε δίπλα για οτιδήποτε μας ζητηθεί.

Από δώ και πέρα θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε η ΑΕΚ και η πρώτη ομάδα να στηριχθεί σε ένα διαφορετικό πλάνο, ένα πλάνο που να αντικατοπτρίζει την ιστορία της, το οποίο πρέπει να στηριχθεί σε γερά θεμέλια και θα έλεγα εάν είναι εφικτό η ΑΕΚ να φτιάξει άμεσα το δικό της σπίτι, ένα γήπεδο που παίζοντας εννέα χρόνια μπορώ να σας διαβεβαιώσω πόσο σημαντική είναι η απουσία της έδρας για την ομάδα.

Κατά την προσωπική άποψη η ΑΕΚ πρέπει να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα στην οποία να έχουν θέση και παίκτες από τις Ακαδημίες μας».

Τους έδειξε την έξοδο…

14/05/2013
 Ο Άγγελος Αναστασιάδης ανακοίνωσε στη προπόνηση της ομάδας στους Λαζαρίδη, Δέντσα, Τζανή, Κουρτεσιώτη και Μαρτσάκη, ότι δεν υπολογίζονται και θα αποτελέσουν παρελθόν από τον Πλατανιά.

Τους έδειξε την έξοδο…
Μπορεί να μην έχει απαντήσει ακόμη στους διοικούντες τον Πλατανιά ότι θα παραμείνει, ωστόσο, με τις κινήσεις του ο Άγγελος Αναστασιάδης δείχνει ότι θα παραμείνει στην ομάδα.

Ο Έλληνας τεχνικός στην προπόνηση της Τρίτης, με την σύμφωνη απόφαση της διοίκησης, ανακοίνωσε στους Λαζαρίδη, Δέντσα, Τζανή, Κουρτεσιώτη και Μαρτσάκη ότι δεν υπολογίζονται και δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους, που λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Η διοίκηση του Πλατανιά τη Δευτέρα παρέθεσε γεύμα στους παίκτες, αλλά και σε όλο το επιτελείο του συλλόγου και αναφέρει στο δελτίο Τύπου της:

«Δείπνο στους ποδοσφαιριστές, στο τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, στους φροντιστές και στα στελέχη – συνεργάτες παρέθεσε χθες (13/5) το βράδυ η Διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, σε εστιατόριο στον Πλατανιά. Το κλίμα ήταν πολύ καλό. Στη διάρκεια της βραδιάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Στέλιος Βαρουξάκης, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές, τους ευχαρίστησε από καρδιάς, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη σημαντική τους προσφορά στην ομάδα κατά την πρώτη της παρουσία στο πρωτάθλημα της Super League και ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία, προσωπική ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες».

«Αντίο» με συμβουλή από τον Βονόρτα

14/05/2013
 Τους παίκτες του Παναθηναϊκού αποχαιρέτησε ο Γιάννης Βονόρτας στη σημερινή προπόνηση της ομάδας.

«Αντίο» με συμβουλή από τον Βονόρτα
Τους παίκτες του Παναθηναϊκού αποχαιρέτησε ο Γιάννης Βονόρτας στη σημερινή προπόνηση της ομάδας η οποία ήταν και η τελευταία για την εφετινή σεζόν και υπό τις οδηγίες του.

«Σας ευχαριστώ για την συνεργασία που είχαμε αυτό το διάστημα. Θεωρώ ότι βελτιωθήκαμε σαν ομάδα το διάστημα που δουλέψαμε μαζί. Τα πήγατε αρκετά καλά», ανέφερε στους παίκτες ο Βονόρτας ο οποίος ανέλαβε με επιτυχία την ομάδα μετά την αποχώρηση του Φάμπρι.

«Θέλω να προσέξετε την ζωή σας το καλοκαίρι. Και η επόμενη σεζόν για όλους σας να είναι πολύ καλύτερη από τη φετινή. Τόσο για όσους θα είστε και του χρόνου εδώ όσο και για όσους θα συνεχίσετε σε άλλες ομάδες», κατέληξε.

Εντυπωσιάστηκαν από τη Λεωφόρο…

15/05/2013
 Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας οι τρεις εκ των ανδρών της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού.

Εντυπωσιάστηκαν από τη Λεωφόρο…
Οι Αναστασίου, Ρούτερ και Φος ήθελαν να διαπιστώσουν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και την πρόοδο των έργων στην ιστορική έδρα του «τριφυλλιού». Ο Άγγλος προπονητής τόνισε μετά την επιθεώρηση πως στην Αγγλία τα γήπεδα είναι λίγο μεγαλύτερα, αλλά γνωρίζει ότι αυτές είναι οι διαστάσεις που ορίζει η UEFA.

Τόσο ο νέος τεχνικός, όσο και οι συνεργάτες του, εντυπωσιάστηκαν από το «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ, στη συνέχεια, περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του γηπέδου.

Νωρίτερα, η τριανδρία είχε συναντηθεί με τους υπεύθυνους των Ακαδημιών.

Αμοιβαία ανταλλαγή…

15/05/2013
 Με κόσμο και των δύο ομάδων θα γίνουν τα δυο ματς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Αμοιβαία ανταλλαγή…
Τόσο ο «Δικέφαλος», όσο και ο «Αγιαξ της Ηπείρου», συμφώνησαν σε αυτό στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Την Τετάρτη, αναμένεται να γίνει μια ενημέρωση από τους Ηπειρώτες για το πόσος κόσμος τους θα βρεθεί την ερχόμενη Κυριακή στη θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας. Υπολογίζονται γύρω στα 150-200 άτομα να δώσουν το "παρών" στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πάρει την κερκίδα των φιλοξενούμενων, ήτοι 750 εισιτήρια στην έκτη και τελευταία αγωνιστική στις 2 Ιουνίου στους "Ζωσιμάδες".

«Δίνουμε ότι καλύτερο, παρά την πίεση»

15/05/2013
 Ο ΠΑΣ Γιάννενα κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για πρώτη φορά στην ιστορία του και ετοιμάζεται από την Τετάρτη να «ριχτεί» στη μάχη των πλέι οφ για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Δίνουμε ότι καλύτερο, παρά την πίεση»
Ο Γιάννης Χριστόπουλος, μιλώντας στην κάμερα της NOVA, αναφέρθηκε στην προσπάθεια των παικτών του, παρά την πίεση κόντρα σε πιο ισχυρούς αντιπάλους, την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, για την αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, για τους Ιλιτς και Ντε Βινσέντι και για την αγωνιστική φιλοσοφία του «Αγιαξ της Ηπείρου».

Για τα πλέι οφ: «Η ομάδα μας πέρυσι το καλοκαίρι "στήθηκε" με σκοπό να μείνει στην κατηγορία. Πετύχαμε έναν μεγάλο στόχο και βγήκαμε στην Ευρώπη. Θα έχουμε μεγάλη δυσκολία σε αυτά τα παιχνίδια, λόγω της ποιότητας των αντιπάλων, των συνεχόμενων ταξιδιών, αλλά και των καρτών που έχουν ορισμένοι παίκτες, αλλά και το ροτέισιον που θα πρέπει να κάνουμε. Βλέπω τα παιδιά να έχουν πίστη και να δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν. Είμαστε έτοιμοι και θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε».

Για το ματς με τον Αστέρα: «Το μεγάλο πρόβλημά μας είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, γιατί είναι μεγάλο το διάστημα που μεσολαβεί. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε την ποιότητα και τη διάρκεια που θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο πρώτο παιχνίδι».

Για το ρόστερ του Αστέρα: «Ακόμα και με 7-8 απουσίες, δεν έχει πρόβλημα. Έχουμε πίστη για το αποτέλεσμα και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε και τακτικά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αγωνιζόμαστε στο γήπεδό μας και έχουμε πίστη για το αποτέλεσμα. Θα παίξουμε για τη νίκη και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για το αν θα είναι καθοριστικό το διάστημα αποχής: «Το κάθε παιχνίδι είναι καθοριστικό στα πλέι οφ και ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορεί να σου καθορίσει την πορεία. Ό,τι πετύχαμε, το καταφέραμε επειδή δουλέψαμε με ομαδικό πνεύμα και αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα για να πετύχουμε κάτι ωραίο και να χαρεί και ο κόσμος. Υπάρχει θέληση, αλλά θα πρέπει να φανεί και μέσα στο γήπεδο».

Για το πως βιώνει την εμπειρία να είναι ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί και δεν το περίμενα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά και για μένα και δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό όταν ξεκίναγα».

Για τους Ίλιτς και Ντε Βινσέντι: «Είναι σπουδαίο για τα παιδιά αυτά και το αξίζουν. Είναι τιμή για τον ΠΑΣ να έχει τέτοιους παίκτες που διακρίνονται και ανεβάζουν ψηλά τον σύλλογο».

Για το ποιο μοντέλο ξένου προπονητή θα επέλεγε: «Μου αρέσουν πολύ προπονητές σαν τον Γκουαρντιόλα ή τον Καπέλο, αλλά και το μοντέλο της Άρσεναλ είναι πολύ καλό, αν και της λείπουν κάποιοι τίτλοι».

Για την ανάδειξη Ελλήνων τεχνικών: «Αυτό είναι πολύ σπουδαίο και τους έχω συναντήσει και στα καμπ προπονητών. Έχουν το "πακέτο", τις γνώσεις για να βοηθήσουν τις ελληνικές ομάδες να πάνε ψηλά και αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία ή τη Γερμανία και την Πορτογαλία. Δεν έχω κάτι με τους ξένους προπονητές, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Έλληνες είναι πολύ καλοί τεχνικοί».

Για το αν θα δείξει κάτι διαφορετικό ο ΠΑΣ: «Στα προηγούμενα παιχνίδια, προσπαθούσαμε να προσαρμόσουμε το δικό μας στιλ πάνω στον αντίπαλο, αλλά και με τις απουσίες, θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία ανάλογα με τους παίκτες που θα έχουμε στη διάθεσή μας. Θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε και κάποια άλλα πράγματα, εφόσον χρειαστεί».

«Περιμένω μια καλή εμφάνιση»

15/05/2013
 Αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΣ Γιάννενα στα φετινά πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας εμφανίστηκε ο Μπράνα Ιλιτς.

«Περιμένω μια καλή εμφάνιση»
Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μίλησε στην κάμερα της NOVA και τόνισε πως περιμένει ένα καλό παιχνίδι και τη νίκη στην πρεμιέρα της Τετάρτης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τόνισε τι περιμένει από τους φίλους του «Αγιαξ της Ηπείρου» και για τους παίκτες που ξεχώρισε φέτος.

Για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης: «Πιστεύω σε ένα καλό παιχνίδι από την ομάδα μας. Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι πάντα πολύ σημαντικό και έχουμε τα προσόντα για τη νίκη. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε και, ειδικά, στην έδρα μας. Μπορεί να ηττηθήκαμε, αλλά ο αντίπαλος δεν έκανε σχεδόν καμία ευκαιρία».

Για το πόσο διαφέρουν τα παιχνίδια των πλέι οφ με αυτά του πρωταθλήματος: «Είναι κάτι διαφορετικό, με την έννοια ότι είναι τρεις ομάδες. Είναι έξι παιχνίδια, αλλά στο πρωτάθλημα μπορείς να κάνεις οικονομία δυνάμεων και με "μία ανάσα" θα πρέπει να βγει αυτός ο μίνι "μαραθώνιος"».

Για το πώς νιώθει που είναι ανάμεσα στους υποψήφιους καλύτερους παίκτες της χρονιάς: «Για μένα, είναι κάτι μοναδικό. Ανεξάρτητα απ' το τι θα συμβεί, πιστεύω ότι είναι ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου».

Για το τι μήνυμα στέλνει στους φίλους της ομάδας: «Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο, απλά πιστεύω ότι όποιος με ξέρει μπορεί να με ψηφίσει, αλλά δεν θέλω να παρακινήσω τους φιλάθλους να με ψηφίσουν».

Για το ποιους παίκτες ξεχώρισε φέτος: «Έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες, αλλά, αν διάλεγα κάποιους, θα έλεγα τους Αμπντούν και Τζεμπούρ που έχουν το ίδιο στιλ».

«Να κάνουμε το παιχνίδι μας»

15/05/2013
 Χωρίς άγχος θα πάει ο Αστέρας Τρίπολης στα Γιάννενα για το ματς με τον ΠΑΣ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Καλίφα Σανκαρέ.

«Να κάνουμε το παιχνίδι μας»
Ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ των Αρκάδων, μιλώντας στην κάμερα της NOVA, τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του είναι επαγγελματίες και θα πάνε για τη νίκη και πως μπορούν να αντικατασταθούν επάξια οι απόντες. Θεωρεί πως θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τα λάθη των γηπεδούχων και δεν του λένε τίποτα οι δυο βαθμοί στην έναρξη του μίνι πρωταθλήματος.

Αναλυτικά: «Σίγουρα, είναι δύσκολο μετά το παιχνίδι που πέρασε να συγκεντρωθούμε, αλλά είμαστε επαγγελματίες και θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να παίξουμε 90’ για τη νίκη.

Είμαστε καλή ομάδα και υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν τους απόντες. Είναι καλό να έχουμε κοντά μας αυτούς που λείπουν, αλλά και αυτοί που θα παίξουν στη θέση τους είναι καλοί παίκτες και δεν θα επηρεάσουν τη χημεία της ομάδας.

Ο ΠΑΣ είναι καλή και γρήγορη ομάδα, αλλά εμείς θα πάμε εκεί χωρίς να τρελαθούμε από το πρώτο λεπτό. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα περιμένουμε τα λάθη τους για να τους "χτυπήσουμε". Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ίδιο, όπως και στην έδρα μας.

Οι δύο πόντοι είναι καλοί, αλλά δεν λένε κάτι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν τα Γιάννενα μας νικήσουν, μας πλησιάζουν στον ένα βαθμό. Για αυτό, πρέπει να μπούμε σαν να ξεκινάμε με μηδέν βαθμούς όλοι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Κοιτάμε πως θα πάρουμε τη νίκη σε αυτό το ματς και μετά κοιτάμε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην έδρα μας».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου