ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Δικαίωση για τον Στράτο η κατακτηση της Euroleague

Δικαίωση για τον Στράτο η κατακτηση της Euroleague

15/05/2013
 Το τρόπαιο της Ευρωλίγκας εκτός από μια μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού είναι και μια προσωπική δικαίωση του Στράτου Περπέρογλου, όπως τόνισε ο ίδιος στην Sportday.

Η δικαίωση του Στράτου
Τον τελευταίο καιρό, πολλά ήταν αυτά που συνέβησαν στον Στράτο Περπέρογλου. Αρχικά, ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε με την θρόμβωση στο γόνατο και μετά ήταν η δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τελικά και για τα δύο δικαιώθηκε.

Διαβάστε όσα είπε ο Στράτος Περπέρογλου στην Sportday:

Για το τελευταίο διάστημα:
«Ο τελευταίος ενάμισης χρόνος ήταν πολύ δύσκολος. Είχα το θέμα της υγείας μου και μετά πήρα μια απόφαση να αλλάξω στρατόπεδο, που δεν ήταν και η πιο εύκολη. Και η κατάληξη ήταν να κατακτήσουμε το τρόπαιο, με τον Ολυμπιακό να γίνεται η τρίτη ομάδα της ιστορίας των φάιναλ φορ που έχει καταφέρει το repeat. Πρόκειται για την κατ' εξοχήν δικαίωση προσωπικών και ομαδικών στόχων που υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς».

Για την διάρκεια της χρονιάς που ο Ολυμπιακός δεν είχε πείσει με τις εμφανίσεις του: «Μαθαίνεις από όλες αυτές τις καταστάσεις που δεν έχουν πάει ακριβώς όπως θα ήθελες. Εμείς κάναμε το κυνηγητό συνήθεια. Σε κάποια παιχνίδια δεν ζήσαμε την ολική επαναφορά, όπως για παράδειγμα με την Μπαρτσελόνα, αλλά στο τέλος της ημέρας δείξαμε το χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για αυτό, όλες αυτές τις ημέρες, αλλά νομίζω ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι είμαστε ομάδα που αρνείται να χάσει. Δεν ξέρουμε αν θα νικήσουμε ή θα χάσουμε. Ξέρουμε πως έως την κόρνα της λήξης, θα δίνουμε τη μάχη μας, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Σε μια τόσο μεγάλη σεζόν, που ειδικά φέτος ήταν μαραθώνιος με την αλλαγή του Τop 16, δεν υπήρχε ομάδα που να είναι σταθερή όλη τη σεζόν. Όλοι είχαμε σκαμπανεβάσματα, τραυματισμούς, ό,τι υπάρχει δηλαδή μέσα στο πρόγραμμα. Το σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος όταν πρέπει. Και εμείς ήμασταν αυτό το τριήμερο στην καλύτερη κατάσταση εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους φιναλίστ και πανάξια πήραμε τον τίτλο. Αν βγάλουμε στην άκρη το πρώτο δεκάλεπτο του τελικού, ήμασταν οι καλύτεροι».

Για το Final 4: «Πέραν της άμυνας, που μας τραβούσε όλη τη χρονιά, είχαμε μοναδική προσήλωση και για τα 40 λεπτά των ματς. Τέτοια που ουδέποτε άλλο επιδείξαμε φέτος. Είχαμε πάθος, είχαμε ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Δεν υπήρχε κάποιος που να μπήκε στο παρκέ και να μην πρόσφερε. Το ενδιαφέρον με το φάιναλ φορ είναι ότι έχεις πια 10 ημέρες να προετοιμαστείς για τον ημιτελικό και μόλις μία για τον τελικό. Είναι λίγο περίεργο αυτό. Και εύλογη συνέπεια είναι πως στον τελικό πηγαίνει περίπατο η τακτική. Εννοώ, είναι σε δεύτερη μοίρα γιατί δεν προλαβαίνεις να προετοιμαστείς στο 100%. Σε τέτοιου είδους ματς παίζει ρόλο το πόσο διψασμένος είσαι, πόσο ενεργητικός θα εμφανιστείς από την αρχή για να νικήσεις».

Για την αρχή του τελικού: «Φτάσαμε στο -17, με τους Ισπανούς να είναι εκείνοι που είχαν αυτοπεποίθηση και αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε. Ήταν όμως, αρκετά νωρίς και είχαμε χρόνο να αντιδράσουμε. Στο ημίχρονο, ήμασταν στο -4 και πια ήμασταν και εκείνοι με την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Δεν μας "ξέφυγε" το ματς. Το "μαζέψαμε" άμεσα και ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή. Από εκεί το πιάσαμε φάση φάση για τη νίκη. Είχαμε και πίστη, είχαμε και τον Βασίλη (Σπανούλη) να σκοράρει τρία σερί τρίποντα».

Για την απόδοση του Σπανούλη στον τελικό με τη Ρεάλ: «Ο Βασίλης ήταν εκείνος που σκότωσε την ψυχολογία της Ρεάλ, η οποία δεν αποδείχθηκε έτοιμη για την πρόκληση. Ο Βασίλης πήρε την ομάδα από το χέρι και έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση. Στο β' ημίχρονο πήραμε έτσι το προβάδισμα και μετά κάναμε ό,τι χρειαζόταν για να το κρατήσουμε».

Για το τι έβλεπε στα μάτια των παικτών της Ρεάλ όταν άρχιζαν να μειώνουν τη διαφορά: «Όταν αρχίσαμε να επιστρέφουμε, μπορούσες να δεις πως οι παίκτες της Ρεάλ έχαναν την αυτοπεποίθησή τους. Λύγιζαν στην πίεση, τα έχασαν. Το γεγονός ότι ουδείς θεωρεί κάτι δεδομένο για εμάς, πριν το τέλος του όποιου αγώνα, είναι ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα αυτής της ομάδας».

Για την λέξη «παρέα» που χρησιμοποιούν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού: «Ομολογουμένως, αυτό το λένε όλοι οι παίκτες όλων των ομάδων. Στη δική μας περίπτωση, ίσως να βοηθά το μικρό της ηλικίας των παιδιών που είναι μαζί από τις μικρές Εθνικές ομάδες, οι ξένοι είναι επίσης μικροί και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα δέσιμο που δύσκολα συναντάς σε ομαδικά αθλήματα».

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου