ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Οι πρώτες ποινικές διώξεις!

Οι πρώτες ποινικές διώξεις!

04/11/2010

Οι πρώτες ποινικές διώξεις!
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος του δημοσίου, εναντίον δύο ατόμων που στοιχημάτισαν μεγάλα ποσά σε αγώνες που περιλαμβάνονται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ με τα ύποπτα ελληνικά παιχνίδια, είναι έτοιμες να ασκήσουν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας! Με το κουβάρι να έχει αρχίσει ήδη να ξετυλίγεται και τις απλές υπόνοιες να μετατρέπονται σε στοιχειοθετημένες πλέον κατηγορίες, οι πρώτες διώξεις είναι προ των πυλών, αλλά τα χειρότερα για τις συμμορίες που λυμαίνονταν το χώρο του ποδοσφαίρου δεν έχουν έρθει ακόμη… Οι εισαγγελείς βρήκαν άκρη, αλλά το απόστημα θα σπάσει μόλις γίνει συγχώνευση όλων των υποθέσεων: στημένοι αγώνες και παράνομος στοιχηματισμός, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με έξοδο των χρημάτων στο εξωτερικό. Είναι θέμα ημερών να γίνει αυτό.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άτομα από το χώρο του ποδοσφαίρου, εις βάρος των οποίων θα ασκηθεί σύντομα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος του δημοσίου. Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς κρίνονται επαρκή. Τα δύο αυτά άτομα κέρδισαν πολλά χρήματα στοιχηματίζοντας σε αγώνες οι οποίοι περιλαμβάνονται στους περίφημους φακέλους της ΟΥΕΦΑ με τα ύποπτα ματς. Εντοπίστηκαν με σχετική ευκολία, μιας και έπαιξαν στο στοίχημα του ΟΠΑΠ και έλαβαν βεβαιώσεις κερδών με σκοπό να τις προσκομίσουν στην εφορία. Το αδίκημα της απάτης σε βάρος του δημοσίου προκύπτει λόγω του ότι το 34% των μετοχών του ΟΠΑΠ ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Την ίδια στιγμή και όπως είχαμε από την Τετάρτη 3/11 προαναγγείλει, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου θα ζητήσει από την ΕΠΟ και τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, όλα τα φύλλα αγώνων των παιχνιδιών που έχουν χαρακτηριστεί από την ΟΥΕΦΑ από ελαφρώς ύποπτα έως άκρως διεφθαρμένα. Στόχος της είναι να διασταυρώσει εάν υπάρχουν παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μέχρι και υπάλληλοι ΠΑΕ, που έχουν κερδίσει χρήματα ποντάροντας στα επίμαχα ματς.

Όπως, εξάλλου, έχει γίνει ήδη γνωστό, το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, διεξάγει παράλληλη έρευνα που σχετίζεται με το άνοιγμα και τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών είκοσι εμπλεκόμενων παραγόντων, καθώς και λογαριασμών ΠΑΕ, διαιτητών, ποδοσφαιριστών και φυσικά μάνατζερ. Η έρευνα αυτή γίνεται σε συνδυασμό και με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τη φοροδιαφυγή στο ποδόσφαιρο, καθώς και με τη γνωστή έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, στην οποία περιέχεται λίστα με 948 φυσικά πρόσωπα που… τσέπωσαν χοντρά λεφτά από το στοίχημα, τα οποία κατέθεσαν σε τράπεζες στις Σεϊχέλες, στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία.

Όπως προαναφέραμε, οι υποθέσεις αυτές θα συγχωνευθούν. Και αν καταστεί εφικτή η σύνδεση τους (κάτι που σύμφωνα με δικαστικές πηγές θεωρείται βέβαιο), τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε θα πάψει να υφίσταται, διότι το ωστικό κύμα από τη βόμβα που θα σκάσει δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου