ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Σύγχρονο, γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ

Σύγχρονο, γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ
Επιμέλεια: Νότης Ψιλόπουλος
04 Νοεμβρίου 2010

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός κόντρα στην Μάλαγα, έπαιξε ένα σύγχρονο, γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ, με την ομάδα να έχει την σφραγίδα του Ίβκοβιτς. Αυτός είναι ο νέος Θρύλος του "Ντούντα". Δείτε τα βίντεο με τις καλύτερες φάσεις από την αναμέτρηση.
Σύγχρονο, γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ
O Oλυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης (3/11) στο ΣΕΦ ισοπέδωσε την Μάλαγα (93-66), παίζοντας ένα σύγχρονο, γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ, ό,τι ακριβώς δηλαδή ζητάει από τους παίκτες του ο προπονητής Ντούσαν Ίβκοβιτς. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο στο πρώτο ημίχρονο δεχόμενοι, μόλις, 25 πόντους, ενώ στην επίθεση έβγαζαν "φωτιές", πλησιάζοντας τους 100 πόντους στο τέλος του αγώνα. Οι Πειραιώτες "ξόρκισαν" για τα καλά το "φάντασμα" τους στο Μπάμπεργκ, παρουσιάζοντας μια άκρως θελκτική -απολαυστική- εικόνα στο παρκέ, εικόνα που έχει στο μυαλό του ο "Ντούντα" για τον νέο Θρύλο.

"Σκότωσε" την Μάλαγα το "τρανζίσιον γκέιμ" του Ολυμπιακού

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στηρίχτηκαν κυρίως στο "τρανζίσιον γκέιμ", έτρεξαν στο γήπεδο, έβγαλαν πολλούς αιφνιδιασμούς στο παιχνίδι, κάνοντας τον προπονητή της Μάλαγα, Αίτο Ρενέσες, να παραδεχτεί μετά το τέλος της αναμέτρησης πως αυτός ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού, "σκότωσε" την ομάδα του, η οποία είχε τον παθητικό ρόλο του κομπάρσου από την αρχή τoυ αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν υποδειγματική -ασφυκτική- άμυνα πάνω στην ισπανική ομάδα, αναγκάζοντας την να κάνει 22 λάθη στο παιχνίδι και να έχει κάκιστα ποσοστά στην επίθεση (18/37δ, 6/22τρ), με τους Πειραιώτες να μετράνε, παράλληλα, 16 κλεψίματα στο ματς.

Ομαδικό μπάσκετ και 23 ασίστ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 ασίστ (Τεόντοσιτς 9, Σπανούλης 7, Παπαλουκάς 4), με τον κόουτς Ίβκοβιτς να αξιοποιεί τους σπουδαίους πλέι-μέικερ που έχει στο ρόστερ του, τους οποίος χαρακτηρίζει ως τους καλύτερους δημιουργούς στην Ευρώπη, με τους γκαρντ να ψάχνουν, να βρίσκουν και να τροφοδοτούν με ιδανικό τρόπο τους "ψηλούς" της ομάδας, παρουσιάζοντας ωραίες συνεργασίες στο παρκέ. Τόσο ο Γιάννης Μπουρούσης (17π, 8/11δ), όσο και ο Ράσο Νεστέροβιτς (5/7), έκαναν... πάρτι κοντά στην ρακέτα, νικώντας κατά κράτος την φροντ-λάιν της Μάλαγα. Παράλληλα, οι "κοντοί", δεν είχαν πρόβλημα να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, είτε με σουτ από την περιφέρεια, είτε με τα γνωστά τους ντράιβ, με τους Βασίλη Σπανούλη (16π, 3/3δ, 2/4τρ) και Μίλος Τεόντοσιτς (3/5τρ.) να ξεχωρίζουν.

Αξιοποιείται ο Παπανικολάου

Oι Πειραιώτες, όμως, από το εξαιρετικό παιχνίδι που έκαναν κόντρα στην Μάλαγα, είχαν ένα επιπλέον κέρδος και το όνομα αυτού είναι, Κώστας Παπανικολάου. Τo "next best thing" του ελληνικού μπάσκετ, επιτέλους, δείχνει, να αξιοποιείται στα χέρια του κόουτς Ντούσαν Ίβκοβιτς. Άλλωστε, από τα χέρια του "σοφού" πέρασαν στο παρελθόν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ (Πέτροβιτς, Ντίβατς, Πάσπαλ, Κούκοτς, Ράτζα, Ντανίλοβιτς, Τζόρτζεβιτς) και ο "σοφός" με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, ξέρει τον τρόπο ώστε να αξιοποιήσει τον "Παπ".

Ο 20άχρονος φόργουορντ, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση, τελειώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους, έχοντας σχεδόν άψογα ποσοστά στην επίθεση (4/4δ, 2/3 τρ, 3/3β.) και 6 ριμπάουντ, κάνοντας στο παιχνίδι, ό,τι ακριβώς του ζήτησε πριν από τον αγώνα ο "Ντούντα", ο οποίος στη συνέχεια, άκρως ικανοποιημένος, έδωσε συγχαρητήρια στον παίκτη του. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, σημείωσε την τρίτη του σερί -επιβλητική- νίκη του στο ΣΕΦ. Άραγε οι ερυθρόλευκοι είναι ομάδα έδρας; Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν συμφωνεί με την σκέψη αυτή. Επόμενος σταθμός η Νέα Σμύρνη το Σάββατο (6/11) κόντρα στον Πανιώνιο.

Το βίντεο του αγώνα: Oλυμπιακός - Μάλαγα 93-66 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου