ΝΟΠ - Ολυμπιακός 3-16
"Πιστός" στο ραντεβού του με τις νίκες, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, επικρατώντας στο ρελαντί το ΝΟΠ στην Πάτρα με 3-16 για την πρεμιέρα της Α1 πόλο των ανδρών. Η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση, έδειξε ότι απέχει παρασάγγας από το σύνολο σχεδόν των αντιπάλων της και έκανε απλά το καθήκον του, συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί των δυο προηγούμενων ετών. Οι ερυθρόλευκοι απέδωσαν εξαιρετικά κυρίως στο πρώτο και στο τέταρτο οκτάλεπτο, ενώ στο μεσοδιάστημα απλά έπαιζαν συντηρητικά, ανεβάζοντας σταδιακά την διαφορά στο σκορ. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, οι περσινοί νταμπλούχοι ήταν καταιγιστικοί, σκοράροντας επτά τέρματα έναντι κανενός της ομάδας του Γιώργου Λυκούδη, που δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα.

Την προσεχή Τρίτη, ο Ολυμπιακός παίζει και πάλι στην Πάτρα με αντίπαλο αυτή την φορά τη ΝΕΠ, ενώ μετά ταξιδεύει για την Βαρκελώνη, όπου και θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα για την πρεμιέρα του τρίτου ομίλου της Ευρωλίγκα.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Πάτερος, σχολίασε: "Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάσαμε στο παιχνίδι με δεδομένο ότι αργήσαμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Θέλουμε όμως πολύ δουλειά ακόμη και ηρεμία".

Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών, Νίκος Δεληγιάννης, δήλωσε: "Σημαντικό είναι η διάθεση που δείξαμε στην πρώτη αγωνιστική και παρουσιάσαμε αυτά που χαρακτηρίζουν την ομάδα μας. Το ομαδικό πνεύμα και την καλή άμυνα. Η εμφάνιση μας αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον καθώς προερχόμαστε από βαριά προετοιμασία σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ολυμπιακός παραμένει διψασμένος για τίτλους και διακρίσεις κάτι που αντιλαμβάνονται και οι καινούργιοι συμπαίκτες μας".

Όσο για τον Αντώνη Βλοντάκη, είπε: "Όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση. Ημασταν σοβαροί και παίξαμε χωρίς εκνευρισμό. Η πρεμιέρα με κάνει αισιόδοξο για το μέλλον".

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ν.Ε.Πατρών (Λυκούδης): 1.Ορφανός, 2.Αναστασιάδης, 3. Μιτελούδης, 4. Καννελόπυλος, 5.Κοντάκος, 6. Καθρέπτας, 7. Λυκοθανάσης, 8. Μπουρνάζος, 9. Φίκουρας, 10. Παπαδέας, 11. Μάνεσης, 12. Αντίοχος, 13. Νούσιος, 14. Γκριντέλης.

Ολυμπιακός (Πάτερος): 1. Δεληγιάννης, 2. Μυλωνάκης, 3. Δελακάς, 4. Κόχειλας, 5. Φουντούλης, 6. Θεοδωρόπουλος, 7. Χ.Αφρουδάκης, 8. Ντόσκας, 9. Κομάντινα, 10. Μπλάνης, 11. Βλοντάκης, 12. Σχίζας, 13. Φλώρος, 14. Πρέκας, 15. Κλήμος.

Διαιτητές: Μπιράκης, Χατζηαναστασίου.