Ολυμπιακός - ΑΕΚ 82-50
Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός σύντριψε 82-50 μια κακή ΑΕΚ στο (κεκλεισμένων των θυρών) Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το ματς κρίθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» πρόλαβαν να προηγηθούν μέχρι και με 21 πόντους, ενώ η διαφορά έφτασε και το +40, 80-40. Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ο Κώστας Παπανικολάου με 10 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο Μάρκο Κέσελι έμεινε εκτός δωδεκάδας ύστερα από απόφαση του Ντούσαν Ίβκοβιτς και τη θέση του πήρε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος πάντως ταλαιπωρείται από διάστρεμμα δεν αγωνίστηκε. Εκτός έμεινε και ο επίσης τραυματίας Ζόραν Έρτσεγκ, αλλά και οι Χαλπερίν, Βασιλόπουλος. Η γνώριμη πεντάδα του Ολυμπιακού, αποτελούμενη από τους Τεοντόσιτς, Σπανούλη, Παπανικολάου, Νίλσεν, Νεστέροβιτς, βρέθηκε στο παρκέ στο τζάμπολ του αγώνα. Ο νεαρότερος του αρχικού σχήματος εμφανίστηκε και με την περισσότερη όρεξη: ο Παπανικολάου μάζευε τα αμυντικά ριμπάουντ το ένα μετά το άλλο και σκόραρε και στην άλλη άκρη του παρκέ για το γρήγορο 10-0 των «ερυθρολεύκων».

Χωρίς κόσμο

Δυστυχώς, οι εξέδρες ήταν άδειες και χειροκρότημα ο πιτσιρικάς έπαιρνε μόνο από το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών. Τα… ανδραγαθήματα και οι αισχρότητες των ανεγκέφαλων του περυσινού τέταρτου τελικού αναγκάζουν τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται χωρίς κόσμο ως και τις 15 Ιανουαρίου του 2011! Αλλά, αλήθεια πόσο ενοχλούνται τα… καλόπαιδα από αυτήν την τιμωρία; Μάλλον, καθόλου αφού το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν θα το χάσουν. Ως τότε θα συζητούν για τα… οφ-σάιντ και τον Κάκο.

Η… άθλια ΑΕΚ

Με δυο καλάθια του Παπανικολάου και άλλα τόσα από τον Νεστέροβιτς, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 20-4, ενώ και ο Νίλσεν συνδέθηκε από τη γραμμή των βολών για το 22-4 μετά από επτά λεπτά αγώνα. Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους με λέι-απ του Παπανικολάου, 27-6, πριν καν τελειώσει η πρώτη περίοδος! Η ΑΕΚ έμοιαζε με ομάδα άλλης κατηγορίας. Κάκιστες επιλογές στην επίθεση, οι παίκτες της περισσότερο «ξεφορτώνονταν» την μπάλα παρά απειλούσαν ουσιαστικά, σουτ μετά από μια πάσα μόνον, πολλή ανούσια ντρίμπλα, κανένας αυτοματισμός, επιστροφές στην άμυνα για… κλάματα. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, σε σημείο που το ματς να μοιάζει λιγότερο ωφέλιμο και από μια δυνατή προπόνηση. Μετά από ένα δεκάλεπτο, το ταμπλό έδειχνε 29-10.