Αμανατίδης: "Θα πάρουμε το πρωτάθλημα"
Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης, μίλησε στον κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό "Athletic Radio 104,2" και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ομάδα του Πειραιά και φυσικά στους δανεικούς παίκτες στον ΟΦΗ από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, όπως είναι οι Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης και Κατσικογιάννης, που πάντως δεν έχουν φέτος μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Τα όσα είπε ο Αμανατίδης:Για τους Νικλητσιώτη, Σοϊλέδη, Κατσικογιάννη: "Μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει τις ευκαιρίες, σίγουρα δεν τους αρέσει, όμως θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, να 'ματώσουν' για να καταφέρουν να καθιερωθούν στην ομάδα που βρίσκονται. Μέσα από την καθημερινή επικοινωνία που έχω μαζί τους, τους λέω ότι αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες, το λέω δίχως να θέλω να εμπλακώ στην δουλειά του κυρίου Αναστόπουλου που τον σέβομαι και τον εκτιμώ αρκετά, και είναι αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακού Βόλου έδειξαν ότι είναι καλοί παίκτες και αξίζουν να παίζουν".

Για τον εαυτό του: "Εγώ αυτήν την στιγμή είμαι τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και εξωτερικό και παράλληλα υπεύθυνος για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αυτήν την στιγμή δεν είναι στα πλάνα μου να γίνω προπονητής αν και μου έχουν γίνει προτάσεις. Μου αρέσει αυτό που κάνω τώρα όπου ασχολούμαι με τα νέα παιδιά".

Για το ντέρμπι του Σαββάτου: "Σε ένα ντέρμπι όπως είναι αυτό, μπορούν να έρθουν όλα τα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ. Πιστεύω ότι σταθήκαμε πολύ καλά. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟ εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του κόσμου, ισοφάρισε, πήρε το προβάδισμα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και δεν ήταν η ομάδα μου αυτή που έπρεπε. Βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, ενώ είχε το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο".

Για τον Ολυμπιακό: "Στο δεύτερο μέρος δεν μπήκαμε όπως έπρεπε να μπούμε. Είναι μια εικόνα που συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια μας. Όμως αυτό είναι φυσιολογικό γιατί πρόκειται για μια εντελώς καινούργια ομάδα. Είναι πολύ νωρίς να έχει ο Ολυμπιακός μια διάρκεια απόδοσης σε υψηλό επίπεδο για πάνω από 45 λεπτά. Από εκεί και πέρα, σε ένα ντέρμπι θα πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι θα ανεβαίνει η απόδοση του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές θα γνωρίζονται καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το λέω αυτό γιατί το 1996, όταν ήρθε στην ομάδα ο Μπάγεβιτς, τον πρώτο χρόνο δεν παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρ, αλλά παίρναμε τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα και αν βελτιώσουμε κάποια λεπτά σημεία στον τρόπο παιχνιδιού μας, τότε θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Παρά την ήττα, είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός είναι στον σωστό δρόμο και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου".

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: "Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αρκετό δρόμο μπροστά του θα πρέπει να δουλέψει για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Αυτός ο ντόρος είναι υπερβολικός, θεοποιούμε εύκολα και εξίσου εύκολα τους μηδενίζουμε. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Το μυαλό του είναι στην γη και έχει το μέλλον μπροστά του".

Για τον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αν κρίνω από την περσινή χρονιά, θεωρώ ότι φέτος έχει δείξει ότι είναι προβληματικός. Πίστευαν στην ομάδα ότι με κάποιες προσθήκες παικτών θα έλυνε προβλήματα σε κάποιες γραμμές του. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που είμαι μακριά για να τα γνωρίζω, δηλαδή εσωτερικά προβλήματα. Μετά τη νίκη, ήρθε η ηρεμία και πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει το αποτέλεσμα".

Για το πρωτάθλημα: "Θεωρώ ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ξεφύγει από τις υπόλοιπες και είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Όμως δεν πρέπει να υποτιμήσουν κανέναν αντίπαλο και όποιος το κάνει αυτό θα έχει πρόβλημα. Υπάρχουν τέτοια παιχνίδια και είναι ένας μεγάλος μαραθώνιος και αρκετά δύσκολος. Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι κρύβει αρκετές «παγίδες. Μου έχει κάνει εντύπωση η Κέρκυρα, ο Αστέρας Τρίπολης που δουλεύει αρκετά καλά και έχοντας έναν Έλληνα προπονητή. Θεωρώ ότι ομάδες όπως η Λάρισα και η Ξάνθη θα βρουν τον δρόμο τους. Η Καβάλα έχει πολύ καλή ομάδα που θα δημιουργήσει προβλήματα σε όποιον την υποτιμήσει".