Βαλβέρδε: "Θα πάρουμε το πρωτάθλημα"
Πάντα σε μια χαμένη μάχη ο στρατηγός έχει τις ευθύνες του, έστω και αν έγιναν πολλά και διάφορα, τα οποία οδήγησαν στο τελικό -αρνητικό- αποτέλεσμα. Πάντως, βγήκε μπροστά, δεν κρύφτηκε και κατέθεσε την άποψή του για τις αποφάσεις του, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία του ότι στο τέλος θα βγει νικητής. Όπως πριν δυο χρόνια... Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού δυο ημέρες μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 2-1, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Ηλιούπολη για την 4η φάση του Κυπέλλου. Ο 46χρονος Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών, τόνισε ότι θα συνεχίσει να παίζει με φουλ επιθετικό στυλ και στο τέλος με αυτό τον τρόπο θα έρθει και πάλι το πρωτάθλημα στο μεγάλο λιμάνι. Αν μη τι άλλο, είναι αισιόδοξος ο "Τσινγκούρι" και φανερώνει ότι πιστεύει πολύ στην δουλειά του.

Αρχικά, ο Βαλβέρδε τόνισε ότι η ομάδα πάντα παίζει για να κερδίζει, αποδίδοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, το οποίο αρέσει και στον κόσμο του Ολυμπιακού: "Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί πάντα να κερδίζει και αυτό μας υποχρεώνει να έχουμε έναν επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και παράλληλα ένα καλό αμυντικό παιχνίδι. Αυτά δημιουργούν ρίσκο, το οποίο εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά αυτό είναι το αγωνιστικό μας στυλ και δεν θα το αλλάξουμε, καθώς αρέσει και στους φιλάθλους μας".

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ και την πίστη για θετική κατάληξη στην σεζόν, ο Ισπανός είπε: "Χάσαμε έναν αγώνα στις λεπτομέρειες, αλλά το σημαντικό είναι ότι εμείς μπήκαμε από το πρώτο λεπτό στο γήπεδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι, χωρίς να μας ανησυχεί το περιβάλλον αλλά και ο αντίπαλος. Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού που έχουμε και με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε το Πρωτάθλημα".

Τέλος, για το ματς του Κυπέλλου με την Ηλιούπολη (3/11, 17:00) δήλωσε: "Το Κύπελλο είναι μια πρόκληση για την κάθε ομάδα και έχουμε δει να χάνουν σε αυτό και ομάδες της Super League. Από την πλευρά μας θα παίξουμε με την μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα απέναντι στον αντίπαλό μας".