ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό

Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό
Γιάννης Γιαννουδάκης 4/11/2010
ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ. 1-3 ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ…Όχι. Αυτός ΔΕΝ είναι ο περσινός πρωταθλητής. Ο Ολυμπιακός, για ακόμα ένα παιχνίδι παρουσίασε το κάκιστο πρόσωπο του, και απέναντι σε έναν Ηρακλή με προβλήματα απουσιών, γνώρισε την καθαρή ήττα με 1-3 σετ, παραμένοντας, έτσι, χωρίς πόντο, μετά από 3 αγωνιστικές! Σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη της αναμέτρησης έπαιξαν τα, ούτε λίγο ούτε πολύ, 41 λάθη των «ερυθρόλευκων», αριθμός ο οποίος φανερώνει ανάγλυφα την τρικυμία που επικρατούσε στις τάξεις των Πειραιωτών.
Η έναρξη του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό να ξεκινά δυνατά το παιχνίδι, αποκτώντας από την αρχή ένα προβάδισμα της τάξης των 2-3 πόντων (3-0, 8-6, 11-9, 14-12). Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Ηρακλής απάντησε με ένα 0-3 (14-15), παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα του αγώνα, το οποίο και δεν έχασε στην συνέχεια. Οι 2 ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο σε όλο το σετ, το οποίο, όμως κατέληξε στον Ηρακλή με 31-33, εξαιτίας λανθασμένης απόφασης των διαιτητών, που είδαν «άουτ» σε καθαρό πόντο του Τζούριτς. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για την καταφανέστατη αλλοίωση του αποτελέσματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι το πρώτο σετ πήγε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με 31-33.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη και του 2ου σετ, καθώς οι «πρωταθλητές» προηγήθηκαν με 11-8, στην συνέχεια όμως υπέστησαν ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Γηραιός, που με ένα σερί 2-8, ξέφυγε με 13-16, φτάνοντας μάλιστα την διαφορά και στους 5 πόντους (16-21). Ο Ολυμπιακό, με συνεχόμενους πόντους του Ανδρεάδη, κατάφερε να φέρει το ματς στον πόντο (23-24), με τον Ηρακλή όμως να έχει τον τελευταίο λόγο στο σετ, και με πόντο του Κανέλλου διαμόρφωσε το τελικό 23-25 και το 0-2.

Το 3ο σετ ήταν σετ επιβίωσης για τον Ολυμπιακό, καθώς μόνο με κατάκτηση του οι «ερυθρόλευκοι» θα έμεναν ζωντανοί στην διεκδίκηση της νίκης. Όπως και τα 2 πρώτα σετ, έτσι και αυτό, ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο, με τις λεπτομέρειες, όμως, να γέρνουν αυτή τη φορά στην πλευρά του Ολυμπιακού που έφτασε έτσι στο 25-23 και στην μείωση σε 1-2.

Όσοι όμως περίμεναν την αντεπίθεση από πλευράς Ολυμπιακού στο 4ο σετ, διαψεύστηκαν. Ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι, πήρε από το ξεκίνημα προβάδισμα με 0-4 και 4-8, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την συνέχεια. Ήταν τέτοιο το «χάλι» του Ολυμπιακού σε αυτό το σετ, που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε μέχρι και σε νταμπλ σκορ (!!) (9-18). Το τελικό 14-25 φαντάζει φυσιολογικό, με τον Ηρακλή να παίρνει μια, ανέλπιστα εύκολη, νίκη, και τον Ολυμπιακό να ψάχνει να βρει τι φταίει και η ομάδα ξεκινά την φετινή σαιζόν με 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο αρχηγός των Πειραιωτών, Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε: «Σήμερα παίξαμε πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια. Πρέπει να πιστέψουμε παραπάνω στους εαυτούς μας. Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς παίκτες. Γίνεται καλή προπόνηση. Είναι στο χέρι μας η βελτίωση. Θέλω να πιστεύω πως σιγά σιγά η ομάδα θα βρει την δρόμο της. Πρέπει να νικήσουμε πάση θυσία την Κηφισιά. Πιστεύω πως όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά. Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, και πρέπει να είμαστε ακόμα περισσότερο προσεκτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου