H καρδιά του Θρύλου στο Λονδίνο
Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει ένα πολύ ζωντανό και θερμό κομμάτι των οπαδών του στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, σε μία πόλη που υπάρχει εντονότατο ελληνικό φοιτητικό στοιχείο. Μια καλή, μεγάλη παρέα παιδιών με αρρώστια για τον Ολυμπιακό και με πάθος για την ομάδα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που είναι λογικό να αντιμετωπίζουν (υποχρεώσεις σπουδών, έξοδα, έλλειψη χρόνου) για να είναι όσο θα ήθελαν στα παιχνίδια της.

Με υπεύθυνο τα τελευταία χρόνια τον δραστήριο Γρηγόρη και με συνεργασία με την ελληνική συνδεσμιακή "μητρόπολη" της 7, το Fan Club του Λονδίνου έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα και είναι παρών στις μεγάλες μάχες της ομάδας.

Με λαχτάρα για τα ταξίδια στα διεθνή ματς, με παρουσίες σε όλες τις εξέδρες της Ευρώπης, με ένθερμη υποστήριξη στην ομάδα όταν πήγε να παίξει στα αγγλικά γήπεδα, αλλά και με αποστολές σε κάθε μέρος είτε πρόκειται για το φάιναλ φορ του Παρισιού είτε για ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ήδη έχουν προγραμματίσει την επόμενη μεγάλη εκδρομή, για να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ στη Μαδρίτη, στον αγώνα της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας κόντρα στην Ρεάλ! Πιθανώς θα είναι και ο μοναδικός σύνδεσμος που θα κάνει οργανωμένα αυτό το ταξίδι, με σημαντικό αριθμό μελών να έχει ήδη κλείσει συμμετοχή.



Το μεγάλο πρόβλημα των παιδιών είναι ότι λόγω των ειδικών συνθηκών είναι πολύ δύσκολο να έχουν συγκεκριμένο αριθμών μελών, καθότι οι φοιτητές έχουν περιορισμένο χρονικά διάστημα παραμονής στο Λονδίνο και τα πρόσωπα αλλάζουν διαρκώς. Επιπλέον ο χώρος στέγασης του συνδέσμου είναι ένα σημαντικό ζήτημα προς επίλυση, δεδομένου του μεγάλου κόστους των ενοικίων στην αγγλική πρωτεύουσα.

Οι συναντήσεις κάθε Σαββατοκύριακο τηρούνται ευλαβικά. Σε ένα μικρό στέκι στο Queensway, στα Mamounia, το οποίο μεταμορφώνεται σε κάθε ματς του Ολυμπιακού σε μικρό Καραϊσκάκη. Η συμφωνία για την εγκατάσταση της Nova και η δημιουργία μιας θερμής ερυθρόλευκης εξέδρας, όπου σε ρυθμούς Θύρας 7 τα παιδιά ζουν με πάθος κάθε παιχνίδι του Θρύλου για το πρωτάθλημα και μοιράζονται τα συναισθήματά τους στις νίκες ή στις αποτυχίες, όπως στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη μεγάλη απογοήτευση της τσάμπα ήττας.

Είχα τη χαρά να βρεθώ πέρσι και φέτος σ΄αυτή την κατακόκκινη θρυλική φωλιά του Λονδίνου και να ζήσω μαζί με τους μακρινούς και αγνούς φίλους του Ολυμπιακού κάποιες αξέχαστες στιγμές, σαν να παρακολουθώ τα παιχνίδια μέσα από την καρδιά της εξέδρας στο Καραϊσκάκη. Ήταν απολαυστικό και συγκινητικό και τους ευχαριστώ ειλικρινά...

Υ.Γ: Για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του συνδέσμου και να έχουν περισσότερες πληροφορίες, υπάρχει η ηλεκτρονική διεύθυνση: Olympiakos London Fan Club Official Website