Πολύτιμος ο υγιής Ουρτάδο
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Μοϊσές Ουρτάδο στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού, στο νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου με την Ηλιούπολη. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος ήταν στην 18άδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αγωνίστηκε και ετοιμάζεται το απόγευμα της Τετάρτης (3/11, 17:00) στο γήπεδο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" για την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους. Η επιστροφή του 29άχρονου ποδοσφαιριστή στη δράση λύνει τα χέρια του προπονητή του Ολυμπιακού, καθώς η απουσία ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Μοϊσές είναι εμφανέστατη στην εντεκάδα, ιδιαίτερα όταν η ομάδα καλείται να διασφαλίσει το υπέρ της αποτέλεσμα σε έναν αγώνα.

Πολλοί ισχυρίζονται πως ο Ισπανός τεχνικός της πειραϊκής ομάδας υποτιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας ένα βασικό σχήμα χωρίς καθαρόαιμο "κόφτη". Όντως, η κίνηση αυτή είναι πρωτοποριακή σε διεθνές επίπεδο, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως ο προπονητής θα είχε διαφορετικό σκεπτικό για τον καταρτισμό της μεσαίας γραμμής, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και, φυσικά, ο Ουρτάδο δεν αντιμετώπιζε αυτά τα προβλήματα τραυματισμών στις αρχές της σεζόν.

Δεν ήθελε άλλον "κόφτη"

Ο Βαλβέρδε ήταν κάθετος τον Αύγουστο πως δεν χρειάζεται άλλον παίκτη στον άξονα προκειμένου να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, παρά το ελεύθερο που είχε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού για να προχωρήσει ο σύλλογος σε μία ακόμα μεταγραφή αμυντικού μέσου, ξέχωρα από την απόκτηση του Ουρτάδο. Οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν απέκτησαν ποδοσφαιριστή, αλλά παραχώρησαν δανεικό τον Γιώργο Κατσικογιάννη στον ΟΦΗ, ενώ είναι σαφές πως ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν υπολογίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Στο μυαλό του προπονητή ο Μοϊσές Ουρτάδο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο η ομάδα στερήθηκε τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Ο Βαλβέρδε θεωρεί πως ο συμπατριώτης του φτάνει και περισσεύει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος έχει να αγωνιστεί από τις 19 Σεπτεμβρίου και την εκτός έδρας αναμέτρηση Πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό. Συνολικά, ύστερα από οκτώ αγωνιστικές, μετράει μόλις τρεις συμμετοχές. Ένα ημίχρονο στην πρεμιέρα κόντρα στον Ηρακλή (28/8) στη Θεσσαλονίκη και δύο ενενηντάλεπτα εναντίον σε Κέρκυρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (11/9, 2η αγωνιστική) και Πανσερραϊκό στις Σέρρες (19/9, 3η αγωνιστική).

O Oλυμπιακός επένδυσε στο χαρτί του Μοϊσές Ουρτάδο, αποκτώντας τον Ισπανό με μεταγραφή από την Εσπανιόλ και περιμένει πολλά. Σίγουρα, ο 29άχρονος αμυντικός μέσος στάθηκε άτυχος με τους διαδοχικούς τραυματισμούς που υπέστη, σε αυτήν την πρώτη φάση της ερυθρόλευκης καριέρας του. Ωστόσο, πρόκειται για καταξιωμένο ποδοσφαιριστή και πολύτιμο στη φιλοσοφία της τεχνικής ηγεσίας για τη δημιουργία μίας νέας πανίσχυρης ομάδας.