Ντέταρι: "Δικό του το νταμπλ"
Μία από τις κορυφαίες μεταγραφές ποδοσφαιριστών που έγινε ποτέ στην χώρα μας και τον Ολυμπιακό, ο Λάγιος Ντέταρι μίλησε στον "Πρωταθλητή". Ο προπονητής της Vecses FC (Β' κατηγορία Ουγγαρίας) έχρισε την ομάδα του Πειραιά φαβορί, ενώ τόνισε πως για πάντα θα έχει στην καρδιά του τον Θρύλο. "Αν και βρίσκομαι στην Ουγγαρία, διαβάζω για τους αγώνες του Ολυμπιακού και φυσικά γνωρίζω τους Κρίστιαν Νέμεθ και Μπάλας Μέγερι. Έχουν μέλλον και πιστεύω ότι θα πετύχουν. Ο Νέμεθ είναι ένας παίκτης που θα έχει σημαντική εξέλιξη. Με τη δουλειά του θα πετύχει στον Ολυμπιακό. Ο Μέγερι είναι μόλις 21 ετών και χρειάζεται χρόνο. Αν του δοθούν ευκαιρίες θα δείξει ότι αξίζει. Είναι δύσκολη υπόθεση η θέση του τερματοφύλακα".

Για τις νέες αλλαγές στον Θρύλο...

"Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Καμία ομάδα δεν χτίστηκε μέσα σε μία μέρα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ουσιαστικά από την αρχή και δεν είναι εύκολο να φανούν τα αποτελέσματα αμέσως. Ξέρω όμως ότι ο κόσμος είναι απαιτητικός. Το έζησα από κοντά. Ο κόσμος όμως στο τέλος της χρονιάς θα είναι χαρούμενος. Το ότι επέστρεψε ο Βαλβέρδε είναι σημαντικό. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού διψούν για τίτλους και κάθε χρόνο θέλουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει και εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα πετύχει τους στόχους του".

Για το πρωτάθλημα...

"Το πρωτάθλημα θα είναι δικό του. Έχει την κατάλληλη ομάδα για να πάρει τον τίτλο. Θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά τους παίκτες του προκειμένου να κάνει το ντάμπλ".

Για τον Ριέρα...

"Ο Ριέρα τώρα πλεόν αγωνίζεται σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, από το αγγλικό. Νομίζω ότι θέμα χρόνου να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του. Όλοι ξέρουν ποιος είναι".

Για Πάντελιτς και Ιμπαγάσα...

"Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές μεταγραφές. Πήρε τον Πάντελιτς, έναν έμπειρο επιθετικό με καριέρα σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και τελευταία τον Άγιαξ. Όπως και τον Ιμπαγάσα που έχει παίξει χρόνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και την Βιγιαρεάλ. Είναι όλοι τους κορυφαίοι και πιστεύω ότι θα τον οδηγήσουν στον τίτλο. Έχασε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα επτά βαθμών, αλλά δεν τελείωσε τίποτα ακόμα".

Για το ερυθρόλευκο παρελθόν του...

"Θυμάμαι την υποδοχή που μου έκανε τότε ο κόσμος. Ήταν ένα συναίσθημα μοναδικό. Την Ελλάδα δεν θα την βγάλω ποτέ από το μυαλό μου, όπως δεν έβγαλα ποτέ τον Ολυμπιακό".

Για τα ντέρμπι με τον ΠΑΟ...

"Αυτό που πάντα θα θυμάμαι είναι όταν μου έλεγαν να βάλω γκολ στον Παναθηναϊκό. Τα ντέρμπι είναι θέμα πρεστίζ στη Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός ωστόσο βρίσκεται εκεί που του αξίζει. Στην πρώτη θέση, στην κορυφή. Κι εκεί πρέπει να μείνει μέχρι το τέλος".